Fenomen Angel - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-12, 22:37   #541
ewalla
Raczkowanie

Dot.: Fenomen Angel

Dzisiaj w douglasie popsikałam ręke Angelem edp, odczekałam ten pierwszy moment ( bo mnie zwala z nóg) a potem było nawet ok
Po jakis 2 godzinach bardzo ładnie pachniał, ale niestety krótko!
Jeden psik na nadgarstek ok 17 a o 23 juz go praktycznie nie ma...
ewalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 18:03   #542
czterysowy
Raczkowanie

Moja historia od nienawisci do milosci i obsesji...
Angela nie lubilam, meczyl mnie i kojarzyl ze zlym gustem...gdy czulam go na kims , zazwyczaj w sklepie, uciekalam, zemdlona...
Power niesamowity, czuc bylo z 50 m...

I tak zylam w totalnej ignorancji dla kolejnych wersji tegi zapachu, az do ..obecnych wakacji , gdy powachalam na siostrze Angel EDT ...i zwariowalam...Przepiekny, subtelny, magiczny, iskrzacy....chlodny...
Kosmos !

Szybko zaczelam nadrabiac zaleglosci 15 lat - albo i wiecej...kompletnej ignorancji dla tych pieknych perfum...( mam teraz 41 lat)

Zakupialm wiec probke MUSE - i rowniez sie zakochalam ...
wetiwer i bita smietana...mrr...wielce smakowite...

W najblizszym czasie planuje zakup Innocenta ( juz wiem jak pachnie - fenomenalnie !) a Angel Sucree 2014 juz do mnie jedzie ..( w ciemno)

Tak oto od totalnej awersji po ............wielka fascynacje ...

Nie rozumiem, jak moglam? pozbawiac sie takich przyjemnosci...
szok

Edytowane przez czterysowy
Czas edycji: 2016-09-20 o 18:06
czterysowy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 18:29   #543
ewalla
Raczkowanie

czytałam o tym, że Angel został zmieniony uspokojony jakoś 2015???
ja edp nie lubiłam, tzn ciagnęło mnie do niego, bo w seforze zawsze psikałam, ale pierwsze nuty mnie zwalały ( dosłownie) z nóg, traciłam wręcz oddech

tak było ostatnio wiosna zeszłego roku.
Teraz niedawno znów sobie go psiknęłam i co? i nic, albo nos mi sie przyzwyczaił albo faktycznie słabszy. Miły, ładny, słodki, nie zwala z nóg, ale tak szybko znika. Tylko, że właśnie teraz rozważam zakup.
Ktos wie, jaki to musiałaby być data produkcji?? Tegoroczny? czy 2015 też?

Aaa, a w tym roku mam fazę Angelową chyba, kupiłam sucre 2015 , a teraz Muse
ewalla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 20:55   #544
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to SzczerbataZuzia

A ja uwielbiam Angel edp. Są moje jedyne i długo się na mnie utrzymują. Nic innego tak długo na mnie się nie trzyma. Odurzają mnie :-D lubię ten stan:-P chciałabym poznać więcej takich zapachów.

Czytałam, że Black Orchid Toma Forda są podobne i tylko czekam, aż będę mogła je wypróbować.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

A co do reformacji to powiem tak. W zeszłym roku zamówiłam je na iperfumy i po 15 minutach już ich nie czułam. Odesłałem je. Poszłam do sephory i kupiłam takie które się mnie trzymają i trzymają :-D

MOJA WIELKA MIŁOŚĆ, MOJE SPEŁNIONE MARZENIE
KACPEREK 20.10.2015 godz. 13.42, 3290g, 53cm

Będzie druga dzidzia - czerwiec 2017

SzczerbataZuzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 08:35   #545
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
A ja uwielbiam Angel edp. Są moje jedyne i długo się na mnie utrzymują. Nic innego tak długo na mnie się nie trzyma. Odurzają mnie :-D lubię ten stan:-P chciałabym poznać więcej takich zapachów.

Czytałam, że Black Orchid Toma Forda są podobne i tylko czekam, aż będę mogła je wypróbować.

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

A co do reformacji to powiem tak. W zeszłym roku zamówiłam je na iperfumy i po 15 minutach już ich nie czułam. Odesłałem je. Poszłam do sephory i kupiłam takie które się mnie trzymają i trzymają :-D

O kurczę, takiego porównania to jeszcze nie spotkałam-dla mnie nie mają nic wspólnego.Owszem jest paczula i czekolada w BO, ale to zupełnie nie jest podobny zapach do Angela....Jeśli coś podobnego to Nirmala-jest tak pomiędzy Innocentem a AngelemNo i moc Nirmali i trwałość super.
AAAnka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-21, 08:52   #546
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Dziękuję poczytam :-D

Stary 2016-09-21, 19:08   #547
8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4
Konto usunięte

Dokładnie, to inne zapachy
Na mnie Angel Edt jest trwalszy i ma ogon a Edp tak przy skórze i krótko... Choć nie wiem, czy to nie moje wrażenie, bo pani ode mnie z pracy podebrała córce i roznosiła ogon po korytarzu, a starej na pewno nie miała wersji...
8d6bb8e295b6f8a6661e98cda8040e22ff42086f_6577a3bfbbbd4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-22, 06:28   #548
AAAnka
Wtajemniczenie

[1=8d6bb8e295b6f8a6661e98c da8040e22ff42086f_6577a3b fbbbd4;65566376]Dokładnie, to inne zapachy
Na mnie Angel Edt jest trwalszy i ma ogon a Edp tak przy skórze i krótko... Choć nie wiem, czy to nie moje wrażenie, bo pani ode mnie z pracy podebrała córce i roznosiła ogon po korytarzu, a starej na pewno nie miała wersji...[/QUOTE]

No właśnie na mnie również Angel edt jest bardzo trwały i ogoniasty.Moim zdaniem zdaniem ma na prawdę niezłą projekcję. W moim przypadku mam większą odwagę używać go w większej ilości niż edp i może to też dlatego. Edp mam stare wersje(2009) i są bardzo mocne, trwałe,ogoniaste aczkolwiek celowo używam niewielkich ilości. Jeden flakon "zapachnił" mi całą szafkęSama jestem ciekawa jak zachowuje się "nowa" formuła
Stary 2016-09-22, 07:04   #549
SzczerbataZuzia
Wtajemniczenie

Wedle mnie znika po chwili
Jestem ciekawa gdzie można znaleźć jeszcze starą wersje.

Stary 2016-09-22, 08:53   #550
AAAnka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SzczerbataZuzia Pokaż wiadomość
Wedle mnie znika po chwili
Jestem ciekawa gdzie można znaleźć jeszcze starą wersje.

No właśnie to jest problemJakiś czas temu był rzut starych flaszek (100ml)na Allegro u pewnego sprzedawcy, ale wszystko poszło, teraz będzie ciężko.Ja kupiłam stare używki, jedną na olx, drugą na aukcji...
Stary 2016-09-22, 09:29   #551
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez czterysowy Pokaż wiadomość
I tak zylam w totalnej ignorancji dla kolejnych wersji tegi zapachu, az do ..obecnych wakacji , gdy powachalam na siostrze Angel EDT ...i zwariowalam...Przepiekny, subtelny, magiczny, iskrzacy....chlodny...
Kosmos !

Szybko zaczelam nadrabiac zaleglosci 15 lat - albo i wiecej...kompletnej ignorancji dla tych pieknych perfum...( mam teraz 41 lat)

Zakupialm wiec probke MUSE - i rowniez sie zakochalam ...
wetiwer i bita smietana...mrr...wielce smakowite...

W najblizszym czasie planuje zakup Innocenta ( juz wiem jak pachnie - fenomenalnie !) a Angel Sucree 2014 juz do mnie jedzie ..( w ciemno)

Tak oto od totalnej awersji po ............wielka fascynacje ...

Nie rozumiem, jak moglam? pozbawiac sie takich przyjemnosci...
szok
Moze kolo 40-tki zmieniaja sie gusta zapachowe
Kocham Innocenta, mam go od zawsze Ale w zeszlym miesiacu dorwalam Sucree i Muse i jestem zakochana
Cytat:
Napisane przez ewalla Pokaż wiadomość
c
Aaa, a w tym roku mam fazę Angelową chyba, kupiłam sucre 2015 , a teraz Muse
Ja tez

Cytat:
Napisane przez AAAnka Pokaż wiadomość
O kurczę, takiego porównania to jeszcze nie spotkałam-dla mnie nie mają nic wspólnego.Owszem jest paczula i czekolada w BO, ale to zupełnie nie jest podobny zapach do Angela....Jeśli coś podobnego to Nirmala-jest tak pomiędzy Innocentem a AngelemNo i moc Nirmali i trwałość super.
O bosz....po co ja to przeczytalam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-23, 07:43   #552
201701121500
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AAAnka Pokaż wiadomość
Jesli moge wtracic

Z pierwszym sie zgadzam, BO ma z aniolkiem tyle wspolnego co gargamel z ksiezniczkami disneya. Ot, dwie rece, dwie nogi, wsio. .

A z drugim sie nie zgadzam. Bylam na nirmale napalona jak szczerbaty na suchary. Poznalam i coz... piekna, ale z zupelnie innej bajki niz aniol, nie to uniwersum Niemniej innocenta nie znam, moze do niego jej blizej.

A co do starszych wersji... ja bym pytala po mniejszych perfumeriach. Ostatnio capnelam uzupelnienie w malej perfumeryjce, w malym miasteczku - co prawda 2012 rocznik co podobno juz byl zmieniony (ale nie tak jak 2015) i to po cenie perf. internetowych, bo juz sie go chcieli pozbyc.
201701121500 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-14, 10:12   #553
nina732
Wtajemniczenie

GG do nina732

Bardzo proszę, bardziej zorientowane ode mnie perfumomaniaczki , o informację, kiedy ostatnio Angel był poddany reformulacji, czytałam w wątku , że w 2015 , ale kiedy ? czy jest jakaś data graniczna, np.lipiec 2015 ? Pierwsza czy druga połowa roku? Czy jakimś wyznacznikiem jest dawny kształt flaszki? z góry dziękuję
nina732 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 14:45   #554
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nina732 Pokaż wiadomość
Bardzo proszę, bardziej zorientowane ode mnie perfumomaniaczki , o informację, kiedy ostatnio Angel był poddany reformulacji, czytałam w wątku , że w 2015 , ale kiedy ? czy jest jakaś data graniczna, np.lipiec 2015 ? Pierwsza czy druga połowa roku? Czy jakimś wyznacznikiem jest dawny kształt flaszki? z góry dziękuję
Wiosna 2015. Ale nie pytaj o miesiąc, bo nie pamiętam.

A przy okazji, co do zmiany koloru Aniołów.
Perfumy nie są barwione jednym barwnikiem. Reformulacji podlegają również barwniki.
Angel edp z lutego 2007 ma Violet 2 i Blue 1. Z września 2012 ma już Violet 2, Yellow 5, Blue 1, Red 33.
W związku z tym, Angel w zależności od wieku, temperatury i światła może żółknąć, zielenieć lub brązowieć. Ale nie musi. Zależy to od danej partii i użytych barwników.

Nie wiem czy już tu to było, ale jeśli nawet, to i tak polecam.
Ja padłam, leżę i wstać nie mogę. Się zakochałam
Cała kolekcja i wywiad pod adresem http://persefume.com/star-of-the-sho...ums-collector/

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-05-30, 18:29   #555
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Jestem w szoku.... ile tam mojego kochanego Angela stoi....

I am a WarriorZ

czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości