![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Fenomen Angel
Dzisiaj w douglasie popsikałam ręke Angelem edp, odczekałam ten pierwszy moment ( bo mnie zwala z nóg) a potem było nawet ok
![]() Po jakis 2 godzinach bardzo ładnie pachniał, ale niestety krótko! Jeden psik na nadgarstek ok 17 a o 23 juz go praktycznie nie ma... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Moja historia od nienawisci do milosci i obsesji...
Angela nie lubilam, meczyl mnie i kojarzyl ze zlym gustem...gdy czulam go na kims , zazwyczaj w sklepie, uciekalam, zemdlona... Power niesamowity, czuc bylo z 50 m... ![]() I tak zylam w totalnej ignorancji dla kolejnych wersji tegi zapachu, az do ..obecnych wakacji , gdy powachalam na siostrze Angel EDT ...i zwariowalam...Przepiekny, subtelny, magiczny, iskrzacy....chlodny... Kosmos ! Szybko zaczelam nadrabiac zaleglosci 15 lat - albo i wiecej...kompletnej ignorancji dla tych pieknych perfum...( mam teraz 41 lat) Zakupialm wiec probke MUSE - i rowniez sie zakochalam ... wetiwer i bita smietana...mrr...wielce smakowite... W najblizszym czasie planuje zakup Innocenta ( juz wiem jak pachnie - fenomenalnie !) a Angel Sucree 2014 juz do mnie jedzie ..( w ciemno) Tak oto od totalnej awersji po ............wielka fascynacje ... Nie rozumiem, jak moglam? pozbawiac sie takich przyjemnosci... szok ![]() Edytowane przez czterysowy Czas edycji: 2016-09-20 o 18:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 |
Raczkowanie
|
czytałam o tym, że Angel został zmieniony uspokojony jakoś 2015???
ja edp nie lubiłam, tzn ciagnęło mnie do niego, bo w seforze zawsze psikałam, ale pierwsze nuty mnie zwalały ( dosłownie) z nóg, traciłam wręcz oddech ![]() tak było ostatnio wiosna zeszłego roku. Teraz niedawno znów sobie go psiknęłam i co? i nic, albo nos mi sie przyzwyczaił ![]() Ktos wie, jaki to musiałaby być data produkcji?? Tegoroczny? czy 2015 też? Aaa, a w tym roku mam fazę Angelową chyba, kupiłam sucre 2015 , a teraz Muse |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
A ja uwielbiam Angel edp. Są moje jedyne i długo się na mnie utrzymują. Nic innego tak długo na mnie się nie trzyma. Odurzają mnie :-D lubię ten stan:-P chciałabym poznać więcej takich zapachów.
Czytałam, że Black Orchid Toma Forda są podobne i tylko czekam, aż będę mogła je wypróbować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- A co do reformacji to powiem tak. W zeszłym roku zamówiłam je na iperfumy i po 15 minutach już ich nie czułam. Odesłałem je. Poszłam do sephory i kupiłam takie które się mnie trzymają i trzymają :-D Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#545 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O kurczę, takiego porównania to jeszcze nie spotkałam-dla mnie nie mają nic wspólnego.Owszem jest paczula i czekolada w BO, ale to zupełnie nie jest podobny zapach do Angela....Jeśli coś podobnego to Nirmala-jest tak pomiędzy Innocentem a Angelem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję poczytam :-D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#547 |
Konto usunięte
|
Dokładnie, to inne zapachy
![]() Na mnie Angel Edt jest trwalszy i ma ogon a Edp tak przy skórze i krótko... Choć nie wiem, czy to nie moje wrażenie, bo pani ode mnie z pracy podebrała córce i roznosiła ogon po korytarzu, a starej na pewno nie miała wersji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Wtajemniczenie
|
[1=8d6bb8e295b6f8a6661e98c da8040e22ff42086f_6577a3b fbbbd4;65566376]Dokładnie, to inne zapachy
![]() Na mnie Angel Edt jest trwalszy i ma ogon a Edp tak przy skórze i krótko... Choć nie wiem, czy to nie moje wrażenie, bo pani ode mnie z pracy podebrała córce i roznosiła ogon po korytarzu, a starej na pewno nie miała wersji...[/QUOTE] No właśnie na mnie również Angel edt jest bardzo trwały i ogoniasty.Moim zdaniem zdaniem ma na prawdę niezłą projekcję. W moim przypadku mam większą odwagę używać go w większej ilości niż edp i może to też dlatego. Edp mam stare wersje(2009) i są bardzo mocne, trwałe,ogoniaste aczkolwiek celowo używam niewielkich ilości. Jeden flakon "zapachnił" mi całą szafkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
Wtajemniczenie
|
Wedle mnie znika po chwili
Jestem ciekawa gdzie można znaleźć jeszcze starą wersje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#550 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Kocham Innocenta, mam go od zawsze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#552 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z pierwszym sie zgadzam, BO ma z aniolkiem tyle wspolnego co gargamel z ksiezniczkami disneya. Ot, dwie rece, dwie nogi, wsio. ![]() A z drugim sie nie zgadzam. Bylam na nirmale napalona jak szczerbaty na suchary. Poznalam i coz... piekna, ale z zupelnie innej bajki niz aniol, nie to uniwersum Niemniej innocenta nie znam, moze do niego jej blizej. ![]() A co do starszych wersji... ja bym pytala po mniejszych perfumeriach. Ostatnio capnelam uzupelnienie w malej perfumeryjce, w malym miasteczku - co prawda 2012 rocznik co podobno juz byl zmieniony (ale nie tak jak 2015) i to po cenie perf. internetowych, bo juz sie go chcieli pozbyc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo proszę, bardziej zorientowane ode mnie perfumomaniaczki , o informację, kiedy ostatnio Angel był poddany reformulacji, czytałam w wątku , że w 2015 , ale kiedy ? czy jest jakaś data graniczna, np.lipiec 2015 ? Pierwsza czy druga połowa roku? Czy jakimś wyznacznikiem jest dawny kształt flaszki? z góry dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przy okazji, co do zmiany koloru Aniołów. Perfumy nie są barwione jednym barwnikiem. Reformulacji podlegają również barwniki. Angel edp z lutego 2007 ma Violet 2 i Blue 1. Z września 2012 ma już Violet 2, Yellow 5, Blue 1, Red 33. W związku z tym, Angel w zależności od wieku, temperatury i światła może żółknąć, zielenieć lub brązowieć. Ale nie musi. Zależy to od danej partii i użytych barwników. Nie wiem czy już tu to było, ale jeśli nawet, to i tak polecam. Ja padłam, leżę i wstać nie mogę. Się zakochałam ![]() Cała kolekcja i wywiad pod adresem http://persefume.com/star-of-the-sho...ums-collector/ ![]()
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Wtajemniczenie
|
Jestem w szoku.... ile tam mojego kochanego Angela stoi....
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.