|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Co do rzepy, to ja osobiście unikam bo bardzo przesusza, stąd np. jest ona składnikiem szamponów dla osób z przetłuszczającymi się włosami, a ja mam suche wiórki i bez tego... Wiecie coś w tym temacie o Durcay? A może warto przesuszyc włosy rzepą żeby tylko nie wypadały? Co radzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Ojej, ale burza... Włosy lecą wraz z nią...
Edytowane przez levante Czas edycji: 2007-11-16 o 14:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
BAN stały
|
dopisuję się do klubu
![]() włosy zawsze wypadały mi okresowo (właśnie mniej więcej na lato), czasami po jakichś nieudanych zabiegach fryzjerskich, ale to co się dzieje teraz przechodzi ludzkie pojęcie ![]() robię co mogę żeby ratować swoją czuprynę: nie farbuję, obcięłam 15-20cm, zero prostownicy, nawet zero suszarki i nic ![]() myję włosy dermeną, mijają właśnie te magiczne 4 tygodnie kiedy powinny być efekty i żadnych nie dostrzegam ![]() zastanawiam się co jeszcze mogę zrobić... przypuszczam, że to wszystko przez stres (ostatnimi czasy wręcz ogromny, z różnych przyczyn - jedną z nich jest podejrzenie dosyć poważnej choroby) ![]() wiem, że powinnam łykać jakieś suplementy tylko, że po skrzypie i podobnych boli mnie żołądek, po witaminach źle się czuję ![]() a łysieję jak łysiałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wypróbowałam szampon nawilżający do włosów suchych, był w domu Dove, więc chciałam sprawdzić czy rzeczywiście włosy choć przetłuszczające się będą się mniej przetłuszczać niż po szamponie przeznaczonym do tego rodzaju włosów. Miałaś rację przetłuszczają się znacznie mniej, ale oczywiście wciąż wypadają. Poluję na szampon tatarowo-chmielowy ale o dziwo akurat jak chcę go kupić nigdzie nie mogę znaleźć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
BAN stały
|
Cytat:
o bosze, też tak mam ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zadomowienie
|
Kobietki, powiedzcie mi proszę, na jakie konkretnie badania mam się udać by przebadać tarczycę i te hormony androgenowe bo lekarz mnie ciutek zbywa, a ja chcę rozmawiać z nim z pełną świadomością w temacie - jak szukać przyczyny łysienia.
Będę wdzięczna za podpowiedź ![]() Ps. Jutro mam wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
gaagatka
Teraz o czarną rzepę trudno - rośnie... ale świetne i niedrogie są ampułki Joanna Rzepa. Sprawdziłam , polecam !(Na KWC masz recenzje) levante Swego czasu wypróbowałam całą serię Ducrey na wypadanie i...... nic A drogie jak ...... Anuska77 Tę Barwę trzeba szukać w najgorszych sklepach -zarówno kiepskich drogeriach jak i spożywczo-wielobranżowych . Moim hitem anty łupieżowym jest dostępny w saszetkach SEBIPROX Stieffel. B.łagodny bez SLS, świąd ustępuje natychmiast ! Ja obecnie co drugie mycie używam właśnie jego. Zazdoszczę Ci tej Turcji ! (tylko nie jedz nic od ulicznych sprzedawców - ja tak "zjadłam" żółtaczkę). Baw się dobrze ! Słońce też leczy włoski..... Dziewczyny ! Wypróbujcie (tanią) wzmacniającą maseczkę przed myciem : 2-3 łyżki siemienia lnianego zalać 1 szkl gorącej wody, zagotować, ostudzić odcedzić . Powstały "śluz "nałożyć na włosy i skórę głowy (trzymać godzinę), umyć szamponem. To siemię to jest bateria witamin, mikroelementów i najistotniejszych kwasów omega 3,6, i 9 . Resztę siemienia można wykorzystać jak żel do włosów . Miłego paprania ! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedz agocz, ale nie pocieszyłaś mnie, Durcay też jest kiepski...
Nadal nie wiem jakie badania... - czytam posty i czytam i zamieszało mi się w głowie... Spróbuję zrobić maseczkę, którą polecasz (ekstra, że nie jest kosztowna ![]() Proszę o wskazówki co do badań. Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Zadomowienie
|
Levante
Wiem, że wątek jest obszerny ale na temat badań były już całe kopy postów, wpisz w wyszukiwarkę choćby tylko tego wątku i Ci wyskoczą. Jeśli chodzi o tarczycę to podstawowym badaniem jest zawsze TSH + FT3 i FT4. Agocz Dziekuję, mam nadzieję, że będzie świetnie. Właśnie liczę na to słoneczko, że ciut poprawi kondycję włosów. Nie zamierzam jeść nic od ulicznych sprzedawców, jadę do znajomych więc uraczą mnie dobrą zdrową kuchnią, acz ichnią oczywiście ![]() ![]() ps. Rozbawił mnie zwrot "powstały śluz" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zadomowienie
|
Levante
- morfologia - żelazo - magnez - testosteron - prolaktyna Ja robiłam też wapń, fosfor. Jak sobie coś przypomnę to napiszę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Anuska77
No cóż, to jest dokładnie śluz i niektórzy (moja mama) go piją ! Tak, to ten Sebiprox - saszetka jest podwójna i w związku z tym że ja rozcieńczam szampon starcza na 2 razy. Wiesz jak chodzi o Turcję to nawet lodów od ulicznych sprzedawców nie polecam, choć smaczne . I niestety przed żółtaczką zabezpiecza tylko szczepionka .... (przy braku ostrożności, takim jak u mnie!). Ach Anuska, a Ci Kurdowie jakie chłopy !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja babcia też pije ten lniany śluz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Raczkowanie
|
Kurczę wyszło że moja mama pije Sebiprox !
Chodzi oczywiście o siemię lniane . Na włoski ( coby mi szybciej rosły ) stosuję też bdb Skrzypolen ( olej lniany +wyciąg ze skrzypu ) . Naturalny, nie ma wypełniaczy jak w tabletach i działa ! Nooo, przyznam też że smaruję nim włoski bo się pięknie błyszczą . Anuska77 Byłam ponad 10 lat temu w Alanyi, było super, a po 6 tyg. szpital i pierwsze masowe wypadanie kudełków (po zakaźnaj żółtaczce). Wtedy pomogło przefarbowanie się henną na rudo . |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
[quote=agocz;4611497]gaagatka
Teraz o czarną rzepę trudno - rośnie... ale świetne i niedrogie są ampułki Joanna Rzepa. Sprawdziłam , polecam !(Na KWC masz recenzje) Oj szkoda że nigdzie jej nie ma a tak by si e teraz przydała... hmm jak narazie kupiłam seboradin szampon i lotion. Włoski trochę mi się przetłuszczają więc chyba będzie w sam raz ... a teraz czekam na efekty ![]()
#2716 |
Zakorzenienie
|
Moja rozpacz spowodowana jest tym, że wlosy zaczęły mi baaardzo wypadać od kiedy zaczęłam je rozjasniać Lorealem na blond
![]() Ubolewam dlatego, ze w blondzie mi ładnie, ale jak widzę żegnające się z moja głową włoski i fakt że młodych wyrastających włosów brak to nie wrozy nic dobrego ![]() Zastanawiam sie czy nie jest to moja indywidualna reakcja włosów na rozjaśniacz. (ale po farbowaniu na brąz było podobnie - nagła utrata wlosów) Możliwe ze powodem wypadania jest substancja rozjąśniająca w farbie? Z drugiej strony: tyle osób farbuje i nie ma problemu z wypadaniem wlosow... ![]()
#2717 |
Zadomowienie
|
Agocz, skoro stosowałaś produkty Durcay, to napisz proszę jak działały, w znaczeniu czy przesuszały czy nawilżały; jak je oceniasz - czy lepsze są dla włosów ze skłonnością do przetłuszczania czy dla suchych? Pytam rzecz jasna o szampon, odżywkę itp, ponieważ ampułki używałam i były - jak dla mnie - niezłe. Dziękuję. Pozdrowionka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
levante
Używałam tych produktów już dość dawno temu - jakieś póltorej roku i szczerze to pamiętam tylko że tak jak wiele innych "renomowanych"serii kompletnie nie zmniejszało wypadania włosków - a o to przecież chodzi ?Miałam nawet ich kapsułki - Anacaps - też na nic (3 opakowania). Musisz jednak wiedzieć że u mnie było to bardzo trudne uciążliwe trwające ponad rok wypadanie a nie tylko 3-miesięczne okresowe (co się każdemu zdarza). Jeśli włosy nie wypadają Ci tak długo i mocno być może Tobie akurat Ducrey pomoże - ale swoją drogą bardziej polecam Ci całą linię do włosów wypadających Subrina Recept (szampon, lotion, ampułki ) - o wiele tańsze a pomogło bardzo wielu dziewczynom ! A przetestowałam oprócz w/w między innymi takie serie na wypadanie: Vichy, Nutri Cap, Kerastase, Crescina, Nisim, Seishin i większość polskich...... |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...25#post4614525
Bardzo liczę na waszą pomoc ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Rozumiem, tylko, że mi włos wypadają już od ponad 1,5 roku, z małą przerwą jakieś 3tygodnie w kwietniu/maju kiedy przestały i odżyły - były piękne, jak dawniej, aż nagle znowu zaczęły wypadać i to w jeszcze większym niż dotąd tempie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Zadomowienie
|
Przepraszam za 'połykanie' literek, ale jestem dzisiaj nie w formie - do późna studiowałam endokrynologię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
U mnie też w ciągu całego okresu wypadania były krótsze lub trochę dłuższe okresy przerwy po których zaczynało się od nowa i to co raz pomogło za drugim razem niekoniecznie... Dlatego po kuracji przeciwłupieżowej i anty-androgenowej (Nisim) przeszłam z "chemicznych" (dających niestety przy ciężkim wypadaniu złudną poprawę ) wynalazków na naturę : cebula+czosnek+aloes, rzepa,ol.rycynowy, henna(bezbarwna), teraz siemię....No i natura górą ! Trzeba tylko cierpliwie znaleźć co dla nas najlepsze : jednych uratuje pokrzywa, innych skrzyp, a jeszcze innych np. hinduskie ziółka... No, chyba że chce się do końca życia wcierać Loxon, lub Alpikort . Nasze prababcie miały tylko leki z "Bożej Apteki" i piękne , zdrowe włosy.....
Co do Subriny - ja mam wyjątkowo wrażliwą skórę głowy i denerwowało mnie że do wyciągu z chmielu i wit B, dodali tyle zapaszku ale o dziwo nic mnie nie podrażniało ani alkohol w składzie ani te perfumy . Jak chodzi o wyniki badań - to niestety jak wiele cierpiących na wypadanie wszystkiewyniki miałam w porządku. Nie robiłamtylko badania na obecność helikobacter pylori ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2726 |
Zadomowienie
|
Zobacz gaagatka http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=70767&page=7
Cytuję: "Trafiłam w końcu do porządnego dermatologa (takie przynajmniej słyszałam o nim opinie). Wygląda na to, że znalazł przyczynę : helicobacter pylori. Na razie, włosy przestały wypadać. Czekam jeszcze aż odrosną i dalej zaleczam tą wredną bakterię. Więc jeśli u którejś z Szanownych Koleżanek nie znaleziono jeszcze przyczyna utraty naszej kobiecej ozdoby, to gorąco polecam zbadanie się pod tym kątem " No to się wystraszyłam. Co o tym sądzisz, ponoć duży odsetek społeczeństwa ma ową bakterię i nawet nie zdaje sobie z tego sprawy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
To ma sens
![]() ![]() Testy na helico dostępne są w aptekach (wyglądają jak ciążowe) i każdy może je wykonać .... koniecznie muszę się wybrac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2728 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny !
O wpływie helicoba" na wypadanie wiem z co najmniej kilku źródeł (wyleczone przypadki, lekarze, artykuły) ale niestety gdy w celu jednoznacznego stwierdzenia jego obecności trzeba poddać się gastroskopii .......- to ja..... niekoniecznie...... levante Co do Subriny -ampułki stosuje się trochę inaczej - nie po myciu , a na pół godziny przed myciem - ja ich w ko}cu nie kupiam bo zadziałał na mnie sam lotion i szampon .Na KWC i na Kafeterii sa recenzje .torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id= 5759 |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
agocz
Dzięki, poczytałam i już wiem, że nie przesuszy mi włosów. Na 100% wypróbuję. Dziewczyny, a jak oceniacie Revalid i Inneov- gęstość? Oraz- czy po którymś specyfiku zaczęły rosnąć Wam włoski tam, gdzie raczej nie powinny? Mi niestety tak... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o tę bakterię to jak najbardziej ma wpływ na wypadanie. Czytałam o tym w wielu artykułach i uwaga: jej obecność nie musi dawać innych objawów poza wypadaniem, wiele takich przypadków już stwierdzono. Sama też nie robiłam tego testu ale pewnie zrobię, żeby się upewnić.
A teraz z nieco innej beczki. Wreszcie dopadłam Barwę tatarowo-chmielową w...Tesco, i wcale nie była na dolnej półce ![]() ![]() ![]() Levante Ja stsoswałam Revalid ale same kapsułki zaraz na początku jak zaczęły wypadać, 3 miesiące kuracji i kasa wyrzucona w błoto, mnie nie pomógł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.