|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Dzięki aktorecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3842 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny!Dziekuje za wszystkie rady. tak w ogole, to uwazam, ze myszi ktora rozpoczela cala debate miala naprawde fantastyczny pomysl. przez dluzszy czas czytalam jedynie wasze wypowiedzi, bo sama nie mialam za bardzo co pisac. moje wlosy zaczely wypadac juz dawno temu, ale bralam jedynie skrzypovite(nie polecam)i mylam szmponem Vichy(tez nie pomogl). szczerze mowiac to nawet zbytnio nie zwracalam wowczas uwagi na moj stan wlosow, bo mialam mnostwo zajec i malo czasu(studia, wolontariat, praca, itp). dopiero w wakacje zauwazylam jak okropne sa moje przeswity i jak bardzo widoczne...wtedy sie zalamalam, na serio- nie moglam patrzec na siebie w lustrze, non- stop plakalam ze wylysieje, itp. teraz uzywam WAX, i serii Radical, konczy mi sie skrzyp i zastapie go merz specialem. mam nadz ze bedzie lepiej. wlosow wypada mi mniej, ale te przeswity...myslicie ze te wlosy odrosna, i przeswity znikną?z aktywnej i wesolej osoby stalam sie zamknieta w sobie- wstydze sie pokazywac z takimi wlosami.dzieki, ze jestescie. jak tak sie wspolnie wspieracie to i mi dajecie ogromna sile
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3843 |
Raczkowanie
|
Zrozpaczona77 Co to jest ten nanogen? i na jakich zasadach dziala?
dziewczynka z zapałkami Mam tak samo. Boje sie gdziekolwiek wyjechac bo trzeba myc wlosy i potem z mokrymi pokazywac sie ludziom - a nie wyglada to ciekawie patrz zdjecie pierwsze. no i kazdy ranek, kazde wyjscie to godzinne ogladanie wlosow czy moga byc, czy przeswity dobrze zakryte czy trzeba juz umyc, potem modelowanie aby zaslonic je, potem paniczny strach przed wiatrem ktory odslania te miejsca. wieczny stres i nerwowy ruch reka czy wszystko jest dobrze zakryte i proby nie wybuchniecia placzem gdy zajrzy sie do lusterka i okazuje sie ze zle ulozyly sie wlosy i wszystko bylo widac. znam to az za dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 |
Raczkowanie
|
dokladnie aktorecko...Jedyne co nam pozostaje, to nadzieja, ze niebawem sie to skonczy. Ty masz chociaz krecone wlosy i mozesz wszystko zatuszowac. ja mam delikatne i proste, wiec juz nie jest tak latwo...szkoda mi tez tego, ze je zapuszczalam, i ogolnie jest mi lepiej w dlugich, ale te wlosy sa pozal sie Boze, i jest ich bardzo malo, wiec juz chyba lepiej jak beda krotsze. a zreszta jak zauwazyla ktoras z dziewczyn- latwiej sie krotsze wlosy pielegnuje...
mam nadz ze niebawem ktoras z nas znow napisze, ze wygrala ta nierowna walke. zycze Wam tego z calego serca( i sobie tez ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Rozeznanie
|
noseknosek-jak będziesz następnym razem potrzebowała MERZ......daj mi znać to kupię w Niemchech i Ci wyślę.Bo tam się połaca bardziej kupić niż tu.Za 2 miesięczną kurację płacę 12euro,czyli ok45zł a tu za jedno miesięczną trzeba tyle zapłacić.Nusia2605@op.pl-mój e-mail.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3846 |
Raczkowanie
|
benito,ale masz fajne wloski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3848 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 |
Wtajemniczenie
|
Aktorecka,masz ładne i zadbane włosy.A prześwity..gdybym ja nie umyła włosow 3 dni,wyglądałabym jak łysa.Trzymam za Ciebie kciuki i za powodzenie nas wszystkich
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3850 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://www.nanogen.pl/ Staram się przeczytać całe forum ![]() Moje podsumowanie jest takie: -szampon dermena używałam dość długo ale u mnie bez rewelacji, -seria Radical: szampon i mgiełka jest dość dobra włosy mięciutkie po myciu, -szampon Sabal Ducray jak dla mnie chyba najlepszy polecany do skóry z łojotokiem mam zamiar za jakiś czas znowu go stosować+ ampułki Anastim ale są dość drogie - kupię jak nastąpi przypływ gotówki ![]() -aktualnie używam szampon wzmacniający Joanny z apteczki babuni do włosów cieńkich i delikatnych ze skłonnością do wypadania i odżywke z tej samej serii ( jest to nowa seria w składzie jest skrzyp i rozmaryn). -oczywiście cudn ![]() I co jest ważne ktoś pisał powyżej nie wolno przyzwyczajać głowy do jednego szamponu podpisuję się pod tym ![]() Do Aktorecka masz ładne włoski i tak fajnie się podkręcają hm takie włosy to moje marzenie ja mam proste jak druty i zawsze fryzjerzy mieli problem z ich ułożeniem bo trzeba je mocno podkręcić i utrwalić żeby był efekt. Pamiętam jedną historie jakieś 6 lat temu zostaliśmy zaproszeni na ślub do kolegi. Wybrałam się umówić do fryzjerki na sobotę miała mi zrobić koka i zapytałam o której mam przyjść zaznaczając, że moje włosy potrzebują czasu żeby cokolwiek się podkręciło. Umówiła mnie na 10 a miałam być gotowa na 12.30, fryzjerka powiedziała ze na 100% zdążymy. Nie pamiętam już jak długo siedziałam w wałkach na głowie ale jak zabrała się do ich odkręcania to normalny szok moje włosy zamiast się porządnie skręcić leciutko się podkręciły tylko. Fryzjerka szybko do ręki wzięła gorącą lokówkę i zakręca bo czas ucieka a na głowie prawie nic nie zrobione. Zerkałam nerwowo na zegarek fryzjerka zaczęła sie denerwować i wszystko jej leciało z rąk.Wreszcie udało się upiąć tego koka ale efekt nie był tak jak oczekiwałam i byłam już nieźle spóźniona. Przy płaceniu fryzjerka przyznała mi rację że moje włosy są ciężki do układania i potrzebują o wiele więcej czasu żeby się skręciły. Dlatego jestem w szoku, że dziewczyny które mają włosy kręcone używają prostownicy ja za takie loczki oddałabym dużo ![]() przy kręconych włoskach lepiej zakryć prześwity i niedoskonałości. I jeszcze jedno pytanie do Aktorecki na pierwszym zdjęciu zgadzam się widać prześwitki jak długo wtedy nie myłaś głowy? Ale ja mam większe prześwity łeeeeeeee ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3851 |
Raczkowanie
|
Akurat na tym 2-3 dni. Ale mam podobne zdjecia (raczej MIALAM bo zaraz je SKASOWALAM) z jakis wyjazdow np w gory gdzie np. umylam wlosy rano a potem nie bylo gdzie i nasteonego dnia cos takiego mialam na glowie. Nie zerknelam do lusterka i potem jak zobaczylam te zdjecia to nie moglam przestac plakac
![]() Zrozpaczona77 i ten nanogen dziala? wyglada to naturalnie? ile kosztuje? a i to potem jakos sie zmywa czy co? |
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Przyczajenie
|
eh tak się rozpisałam, że brakło miejsca.
Do----> Aktorecka na następnych zdjęciach masz suuuuuuuuuuuuper włoski, ładny kolor i włosy ładnie się układają w związku z tym mam pytanie czy Ty problem z wypadaniem już zażegnałań i już niewypadają?????????? Czy poprostu wizyta u fryzjera sprawiła, że włosy odżyły i nie widać prześwitów? Jak długo Ci wypadały? sorki ale muszę zapytać bo forum długie ale czytam od początku. Do-----> Dziewczynka z zapałkami hehe jak fajnie , że nie tylko ja mam obawki przed fryzjerem. I jeszcze wstydzę się obserwatorów czyli klientów salonu. W związku z tym ponawiam pytanie czy ktoś zna ze śląska dobrego fryzjera o może ma jakąś znajomą koleżankę która obcina w domu?????????? i nie dziwne jej prześwity. No ja mam koleżanki fryzjerki które pracują w innych zawodach a czasmi dorabiają sobie w domu usługami fryzjerskimi ale do nich napewno teraz bym nie poszła. Forum jest super bo ktoś z zewnątrz nie zrozumie Cię jak osoba z tym samym problemem. Buźka dla Was |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3854 |
Raczkowanie
|
zrozpaczona - a wsrod tych wszystkich badan robilas badania hormonalne?
dziewczyny co radzicie? Koncze pierwsze opakowanie Radicalu? Poprawy zadnej, czy dokupic drugie czy przerzucic sie na cos innego? |
![]() ![]() |
![]() |
#3855 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie zniosłabym gapiów którzy mnie obserwują. Mam włosy dość cieńkie i prześwity skórę głowy widać na czubku i przy grzywce a w chustkach i opaskach mi nie do twarzy Czasami w domu nie sypię bo rodzina mnie rozumie i dla nich to nie dziwne. Powiem tak czy na 100% wygląda to naturalnie to mogę powiedzieć, ze prawie naturalnie- ale jak do tej pory chyba nikt nie zorientował się z mojego otoczenia, że mam problem z włosami.Trzeba odpowiednio dobrać kolor do włosów ja jestem szatynką i mam średni brąz. Jest w małym opakowaniu 12,5 gram cena z przesyłką 103 zł ( wiem wiem, że troszkę drogi) Opakowanie wydajne kiedyś wystarczał mi na 2-3 mc teraz sypię go coraz więcej i zamawiam co miesiąc 1 opakownie. Na czubku sprawdza się okey choć po czasie opada na skórę głowy i robi sie taka skorupka i trzeba zrobić poprawki małe czyli posypać jeszcze raz. Najlepiej lekko to utrwalić lakierem do włosów Włosy myję 2 razy w tygodniu szamponem i wtedy się zmywa choć czasami nie do końca dokładnie. wtedy muszę delikatnie paznokciem zdrapać resztki. Natomiast jest ciężko go posypać przy grzywce bo opada na czoło i trochę na ubranie. Więc ja mam już manie patrzenia w lusterko czy na czole nie mam ciemnego proszku. Napewno ciężko będzie tym zamaskować boki bo opadnie. Wiesz Aktorecka stronka jest napewno trochę przereklamowana bo wiadomo "reklama dźwignia handlu" pisze tam, że pogrubia włosy ale to raczej nieprawda pisze też, że można z tym pływać ale niewiem bo nie próbowałam nie miałam odwagi w lato zamoczyć głowy. Może kiedyś kliknę fotki bez i z nanogenem to porównacie sobie fotki. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3856 |
Wtajemniczenie
|
Wydaje mi się ,ze jedno opakowanie to za mało,zeby byly efekty.U mnie poprawa byla po 3 opakawaniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3857 |
Raczkowanie
|
Angi - dzieki za dopowiedz, nie chcialabym tak szybko zmieniac, ale na opakowaniu jest info: "uzywac codziennie minimum przez 2 tygodnie, a optymalne efekty daje po miesiacu" To sobie pomyslalam ze 2 tygodnie juz cos powinno sie poplepszyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3858 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Byłam u ginekologa ale niestety powiedział, że włoski to nie problem i jak jestem ciekawa to mam sobie zrobić sama. Tak muszę powtórzyć badania morfologi i żelaza bo miałam robione 3 lata temu i dodatkowo te hormonki. Jeszcze wam powiem, ze odkąd mam problemy z włosami strasznie przytyłam przez 2 lata 10 kg( a napewno się aż tak nie objadam) szybko się męczę i dużo pocę. Może coś nie tak z tarczycą to chyba nadczynność tarczycy by była. Miał ktoś takie objawy????? Do ------> Aktorecka jestem z Bytomia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3859 |
Przyczajenie
|
Poprawię się na początku( 3 lata temu) miałam robioną morfologię z moczem, żelazo, próby wątrobowe i TSH.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3860 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
![]() Próbowałam wszystkiego już chyba i gdy straciłam nadzieję, zaczęłam stosować Alpicort E. To działa!!!!Po skończeniu pierwszej butelki jest znaczna poprawa.Wypadanie włosów zredukowane o jakieś 50%.Ten, kto nie próbował tego jeszcze-niech próbuje.To jest jedyny specyfik,który podziałał tak dobrze i skutecznie . |
![]() ![]() |
![]() |
#3861 |
Raczkowanie
|
zrozpaczona -tycie to chyba jednak niedoczynnosc w tarczycy, wypadanie wtedy tez mozliwe, moze warto powtorzyc badania
jezeli chodzi o plciowe hormony, to dokladnie nie pomoge, ja badam w tym miesiacu 3 razy i rozne w tym czasie, ale to ginekolozka zlecila odnoscie plamien przedmiesiaczkowych. Ale wiem ze tez moga miec wplyw na wypadanie wlosow. Najlepiej udaj sie do ginekologa (endokrynologa) po wytyczne, a zaplacic niestety trzeba samemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3864 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja po pierwszej wizycie też miałam przepisany alpicort e, zużyłam 2 buteleczki i nie widziałam efektów a właśnie wtedy włosy mi się bardzo przeżedziły. Potem dermatolog kazała mi przejść na loxon chyba 2% ale recepty już nie wykupiłam bo spanikowałam i wyczytałam że to jest tylko na łysienie androgenowe a czy takie mam to niewiem. ![]() Dużo się naczytałam o tych specyfikach , że właśnie tak działają, że na początku muszą wypaść słabe włoski a potem wyrastają nowe być może źle zrobiłam i miałam jeszcze poczekać na wzrost nowych włosków ale trudno tak zrobiłam i to już przeszłość. Napisz po jakim czasie zauważyłaś efekty wyrastają Tobie nowe włoski? Dermatolog wytłumaczyła mi , że niektórzy widzą efekty stosowania po 2 miesiącach a inni po 6 m-c. Ale to już sprawa zamknięta ja się trochę boję się tego alpicortu i loxonu ![]() Wiem, że są osoby, które go sobie chwalą i są zadowolone z efektów. Napisz kiedy go zaczęłąś stosować? . Zyczę powodzenia w walce z włoskami i pisz o efektach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3865 |
Raczkowanie
|
a odnosnie cen na tarczyce (u mnie przynajmniej):
TSH -nie wiem, miałam skierowanie FT3-25 zl FT4 - 25 zl przeciwciala - 80 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Przyczajenie
|
Alpicort stosuję od miesiąca.Stosuję go dwa razy (rano i wiecz) a nie raz dziennie,jak jest na ulotce.Ale to już był akt desperacji z mojej strony Wypada zdecydowanie mniej
![]() Wcześniej stosowałam loxon 2 i loxon 5 przez jakieś 3 mies-i nic,zero efektu |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Raczkowanie
|
To jeszcze raz moja historia. Z wypadaniem wlacze od 4 lat, pierwotnie przyczyna byl chyba stres potem niby sytuacje stresowa minela jednak problem pozostal. Robilam wszystkie badania: morfologia, na tarczyce, wszystkie hormony, poziom zelaza - wszystko prywatnie i wszystko w normie. Stosowalam wszystko co sie da Apricorty, Loxony - nie polecam, tylko mnie podraznily i nic nie pomoglo. Z tabletek tez prawie wszystko. No i jeszcze w czwercu moje wlosy wygladaly tragiczne jesli chodzi o objetosc (patrz zdjecie pierwsze) ale pomalu poprawiala sie ich kondycja (nie wiem czy przypisywac to Vitapilowi czy pokrzywie) jednak nadal lecialy. Jest wrzesien, pierwsze opakowanie Kamiwazy prawie za mna, drugie opakowanie Vitapilu rozpoczete no i sciete wlosy - i znowu nie wiem czemu to przepisac ale wypadaja o wiele mniej! Dodatkowo dobre podciecie spowodowalo ze zaczely sie krecic i problem mam teraz jedynie z tylu glowy ale ukrywam to tapirujac i pryskajac lakierem - wiec mam wielkie szczescie ze mam krecone wlosy latwiej jest ukryc. Ale fakt ze lysy placek na czubku istnieje jest niezaprzeczalny - jak zdobede aparat zrobie zdjecie z gory z mokrymi wlosami albo nie-natapirowanymi. Nie chce zapeszac ale jest lepiej, chociaz nadal leca.
cini_mini Polcam ci Vitapil, Radical mi wcale nie pomogl. Ja lacze Vitapil z wyciagiem ze skrzypu i pokrzywy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3868 |
Raczkowanie
|
ojej, dziewczyny piszac o Radicalu mialam na mysli ampulki
![]() Sorki, zapomnialam ze sa tez tabletki Ja z witaminek zaczelam juz Merz Special i chyba na razie tego bede sie trzymac. Vitapil tez mnie kusi, bo duzo dobrych opinii, ale chyba wytrzymam na Merzu 3 miesiace i wtedy zobacze co sie bedzie dzialo. Tez dodaje skrzyp i pokrzywe ![]() Ale poniewaz te ampulki nic nie daly myslalm o czyms innym do wcierania.. |
![]() ![]() |
![]() |
#3869 |
Raczkowanie
|
ja już nie wiem co robić...tez z wypadaniem walcze sporo czasu.kiedys bedac u dermatologa wspomnialam o problemie ale powiedzial zebym nie przesadzala bo mam duzo wlosow...moze to zludzenie optyczne bylo bo mialam wlasnie ulozone wlosy. Na poczatku wakacji wlosy mi wypadaly bardzo malo a teraz od miesiaca kiedy nie farbuje, nie prostuje, praktycznie tylko podsuszam leci ze 150 po myciu...nie wiem czy ta ilosc dzielic na pol bo myje co dwa dni a w miedzy czasie staram sie nawet nie czesac. Zjadlam opakowanie Humavitu teraz jestem w trakcie brania Vitapilu i biotyny, wcierania seboradinu, macia seboradinem z przerwami bo wysusza mi wlosy, WAXu i nic sie nie zmienia...po myciu leca strasznie. raczej stresu nie mam, odzywiam sie normalnie.co prawda jak dotykam sie po glowie czuje wyrastajace wloski ale i tak ta ilosc traconych wlosow bardzo mnie martwi...POMOZCIE
|
![]() ![]() |
![]() |
#3870 | |||
BAN stały
|
dzięki
![]() staramy się jak możemy (ja i kudły ![]() Cytat:
![]() ![]() ale poszłam, klapnęłam na siedzeniu i powiedziałam od razu, że mi włosy wypadają więc chcę sporo krótsze... on na początku nie wierzył (mam gęste i bez prześwitów, ale wypadało ich po jakieś 300-400 dziennie), ale przy myciu sam stwierdził, że trochę ich za dużo wypada ![]() ![]() ![]() tak że idźcie śmiało dziewczyny do sympatycznych i porfesjonalnych frycków, bo po takich wizytach mimo że problem nie ustępuje, to jest mniej widoczny ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nooo nie aż tak źle ale bywało lepiej ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:09.