|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Ja ostatnio całkowicie zmieniłam zestaw myjąco-odżywiający
![]() ![]()
#4832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4833 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mam 100% pewności, że wypadaniu przysłużył się denat, ale na łojotok nie służy dobrze, wręcz przeciwnie, z racji tego go odstawiam (aczkolwiek żałuję, bo liczyłam na tą kurację...) Ja też nigdy nie miałam wrażliwej skóry, teraz chyba coś przez ten łojotok się z nią podziało... ![]()
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
wystarczy wpisać w google i w pierwszej lepszej aptece sprawdzić cenę
![]()
![]() |
#4837 |
Przyczajenie
|
Właśnie za Waszą namową zdecydowałam się zakupić Vitafemin, używam go już 1,5 tygodnia. W aptece długo przyglądałam się dołączonej ulotce i uważam ,że ma ciekawy skład, przede wszystkim zaciekawiło mnie to"Korzystnie wpływa na funkcjonowanie kobiecego układu hormonalnego"
Choć wiem, że na głębsze problemy z hormonami nie pomoże. ![]() ale zauważyłam różnice ponieważ dwa dni temu dostałam okres i zawsze przed okresem jestem bardzo rozdrażniona a w dniu którym dostanę okres muszę połknąć minimum 2 tabletki przeciwbólwe i zwijam się z bółu. Natomiast minimalnie odczuwałam lekki ból w brzuszku ale nie połknęłam ani jednej tabletki ibuprom ![]() To tyle kupiłam opakowanie 60 szt i płaciłam ok 40 zł I jeszcze jedno napiszę do dziewczyn, które mają problem z nawracającym łupieżem- długo szukałam szamponu dla męża który ma ten problem nie pomagały żadne szampony z rzepą i inne........ Poszłam do apteki chciałam kupić Nizoral patrze mała buteleczka i cena spora a pani aptekarka mi powiedziała i doradziła szampon Zoxin- podobno ma ten sam skład a różnica w cenie o połowę. Lubie panie aptekarki,która są kompetentne i pomogą klientowi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
witam was dziewczynki. od jakiegos czasu strasznie leca mi wlosy. zareagowalam natychmiast. moj zestaw obronny to:
-tabletki inneov -wax -szampon vichy czerwony -ampulki vichy myslicie ze moge to wszystko stosowac naraz??? ps. do szamponu zawsze dodaje tez olejek rycynowy ps2. dodam ze nie farbuje wlosow, nie susze suszarka, nie prostuje prostownica. nie wiem co sie z nimi dzieje!!zwlaszcza ze 2 tygodnie temu scielam wszystkie zniszczone sloncem koncowki. powinno byc dobrze a jest tragedia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejku czasem ręce opadają... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Raczkowanie
|
Ehh te moje włosy, nie dosyć, że cienkie to jeszcze wychodzą garściami
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zakupiłam osławioną wcierkę do włosów, odżywkę Jantar, mam nadzieję, że ta będzie lepsza niż poprzednia...
![]() Zdam relację, trzymajcie kciuki ![]()
#4842 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
To ta (pierwsza od góry), ma bardzo bogaty skład ![]() http://vitamarket.pl/sklep/p570-Odzy...wy-Jantar.html
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj zamówić w swojej aptece ![]()
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Gaagatko, czy mogłabyś wkleić skład odżywki Lorys? Zastanawiam się, czy nadawałaby się do nakładania na skórę głowy. Cytat:
![]()
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Hippa niedawno dostał ode mnie mężuś. Zobaczymy, czy mu nie podrażni skóry głowy, bo do tej pory tolerował jedynie Vichy. Ale że Hipp tańszy, trzymam kciuki.
![]()
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Lorys - water, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, mineral oil (wiem, tu jest już zgrzyt ![]()
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oby ten bogaty skład nie pozostawiał włosów w kompletnie niezmienionej kondycji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Właśnie siedzę z chilli na głowie i obmyślam nowy plan ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam wrażenie, że Hipp podsusza mi włosy przez tę sól ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
Kobietki, ktore kupuja lub kupowaly cos z internetu czy mozecie mi podac linka (badz linki) ze stronami w miare tanich aptek internetowych...Bardzo dziekuje
#4854 |
Wtajemniczenie
|
Zabieram sie za czytanie tego watku,bo niedlugo strace wiekszosc wlosow
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
ja też mam ten problem z włosami -a co najbardziej mnie dziwi, to to, że przy samej głowie mam bardzo dużo nowych włosów, na odległosć 10cm od skóry głowy jest ich już trochę mniej, ale nadal są dość gęste, natomiast dalej (a mam włosy trochę za ramiona) jest ich dużo mniej -nawet nie bardzo wiem czy mam problem z wypadaniem włosów czy z łamliwością :/ choć na wypadajacych włosach są cebulki więc raczej to wypadanie.
próbowałam kilku środków (problem z włosami mam od ponad roku) i do tej pory mi nic nie pomaga. Najpierw używałam Merz specjal przez jakieś 4 miesiące i w tym czasie stan włosów wręcz sie pogorszył, potem używałam Dercos Aminexil Vichy w ampułkach -zużyłam 2 duże opakowania i żadnego rezultatu. Potem brałam jeszcze jakieś tabletki, niestety nie pamietam jakie, a teraz od 3 miesięcy biorę Vitapil -wydaję mi się że włosy już tak bardzo nie lecą ale nadal mam ten sam problem -przy skórze głowy pełno włosów, a na długości marne kosmyki. dodam, że mam włosy w dobrym stanie -tzn są lśniące, grube, bardzo mocne. tym bardziej dziwi mnie ich wypadanie ![]() pare osób sugerowało mi że to wina mojej wegetariańskiej diety, ale mięsa nie jem od 12 roku życia, więc chyba zaczęcie wypadanie po 6 latach bycia wegetarianką nie ma z tym związku(?) moja matka ma takie włosy od dziecka -tzn nie moze ich zapuszczać bo robią sie zbyt rzadkie, a krótsze wyglądają w miarę gęsto. zastanawiam się czy nie odzieciczyłam więc tego po niej, ale dziwne że ujawniłoby se to dopiero teraz. czy któraś z was miała dokładnie taki sam problem i poradziła sobie z nim? przejrzałam kilka stron wątku, ale nie trafiłam na podoną wypowiedź, więc jeśli coś przeoczyłam to przepraszam ![]() najbardziej ubolewam nad tym że kiedyś mogłam robić fantazyjne fryzury, a teraz to w kucyk albo jakieś proste upięcie i nic poza tym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
Kica, wygląda na to, że z jakichś powodów faza anagenu (czyli wzrostu włosa) jest u Ciebie skrócona. Możliwe, że taka Twoja genetyczna uroda, ale faktycznie dziwne, żeby to się ujawniło dopiero teraz.
Piszesz, że włosy są mocne i grube...Te odrastające też? Tracisz tylko te najdłuższe? Badałaś ostatnio poziom żelaza? Chociaż... jego niedobór z pewnością odbiłby się na kondycji włosów...
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A na efekty jeszcze mam czas ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Serio, serio
![]() Mnie się z niczym nie kojarzy, po prostu jest przepiękny ![]() ![]() ![]() ![]()
#4860 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.