|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
kosmitka
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
A mi też zaczęły znowu wypadać
![]() ![]()
![]() |
#782 |
Raczkowanie
|
Zjadłam kilka opakowan preparatow na wlosy (osttanio Vitapil) i nie bylo zadnej poprawy- lekarz zlecil badanie poziomu zelaza i to byl strzal w 10! okazało sie ze mam za niski jego poziom...
rownoczesnie przestrzegam przez samodzielnym łykaniem zelaza i innych mikroelementow bez konsu;tacji z lekarzem ( mowie o preparatach jednoskladnikowych nie tych typu misz-masz) |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
Wiecie co....ja już nie mam siły do moich włosów
![]() biore tabletki... uzywam Serum z Avonu, wcieram różne preparaty na włosy. Uzywam olejek rycynowy i regularnie odzywke po umyciu i co? jak efekt? zaden ![]() ![]() ![]() nie susze nie uzywam prostownicy i nadal nic!!!!!! co mogę jeszcze zrobić???? doradzcie!! |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Wtajemniczenie
|
Przejrzałam prawie cały te wątek, ale nie znalazłam jednego. Ile kosztuje ta odżywka WAX? I czy kupić ją w aptece czy w droerii? Proszę o pomoc.
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#788 |
Zakorzenienie
|
W aptece za ok 20zl , zalezy wjakiej pojemnosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
nie ma to jak post potrójny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Wam bardzo
![]()
#792 |
Przyczajenie
|
![]()
hej ja ewentualnie mogę pomoc przy zakupie MERZ SPEZIAL 3 w 1 ( na skóre , włosy i paznokcie ) badz na same Włosy ( opakowania po 120 tabletek )
w cenie 45 zł ( w tej cenie w polskiej aptece jest 60 drazetek - miesieczna kuracja ) a osoba pierwszy raz jedzaca tego typu odżywke jakiekolwiek efekty dopiero widzi po 2-3 tygodniach użytkowania |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek, bo byłam dzis u dermatologa
![]() Pani dermatolog, obejrzała mi włosy, pociągnęła i stwierdziła, że to nie patologiczne wypadanie. Przepisała mi preparat cynkowy Salfazin oraz kurację do wklepywania w skórę głowy: Pierwszy tydzień: mieszanka Seboradin lotion i witaminy B12 (na 100 ml Seboradinu- 5 ampułek witaminy B12). Drugi tydzień: jakaś mikstura robiona w aptece. Trzeci tydzień: płyn Garnier Neril. I potem znowu to co w pierwszym tygodniu i tak w kółko. Oprócz tego mam zrobić sobie morfologię. Zobaczymy... Jak Wasze włoski? Wszystkie ucichły, czy ktoś jeszcze nadal walczy czy wszystkie już wygrały z wypadającymi włosami?
#794 |
Konto usunięte
|
Myszi się zgłasza!
![]() As!a, dobrze że poszłaś do dermatologa ![]() Tym razem może nie tak bardzo z wypadającymi włosami, co ze skórą głowy. Nadal walczę z łupieżem i straszną "swędziawką" ![]() Kupiłam sobie dwie saszetki jakiegoś Zoxinu, jak nie pomoże to pewnie wrócę do Nerilu, bo bardzo mi pomógł na skórę głowy. Mam też szampon Fitomed do włosów tłustych, ale chyba najpierw muszę pozbyć się łupieżu czymś "chemicznym". Boję się, że przez tą chorą skórę, znów mi zaczną włosy wypadać jak wcześniej. Oby nie ![]() Trzymajcie się! Wasze włosy niech się też trzymają ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może ja sobie coś takiego zapodam... ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#797 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A ile kosztowały? Dużo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 10 ampułek kosztowało 6,50. Jesli będziesz robić mieszankę z Seboradinem to w proporcjach 5 ampułek na 100 ml Seboradinu, albo analogicznie 10 ampułek na 200 ml Seboradinu.
![]() |
#799 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Jak widać chyba same zostałyśmy na polu walki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To w sumie dobrze, że same, z tego względu, że może reszta dziewczyn się z tym uporała.
![]() |
#801 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() po odstawieniu pigułek anty wypadały mi duzo bardziej, teraz jest już ciut lepiej, ale to dlatego że hormonalnie się w miarę wszystko ustabilizowało. Ale nadal wypada mi więcej niż powinno. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Spróbuj łykać H-pantoten. Jak nie pomoze (tylko musisz łykac codziennie, ja zaczynałam od 3 tabletek rano i tak przez pierwszy miesiąc, teraz łykam po 1 i jest nawet ok) to idx do dermatologa, jesli masz łupiez to moze masz łzs. Trzymaj sie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zrobiłam morfologię - wszytsko ok żadnych niedoborów, żelazo aż za wysokie. niestety na razie brak mi funduszy na badania hormonalne ![]() ![]() łupieżu nie mam i nigdy nie miałam z tym problemu, łzs to nie jest na pewno . sama już nie wiem jak sie za to zabrać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Poproś by lekarz pierwszego kontaktu dał ci skierowanie na TSH, Ft3 FT4. Jesli wyniki będą w normie to zmien dermatologa. Moze cos w twoim układzie immunologicznym sie pozmieniało np. w wyniku stresu. JA sama musze sobie poszukać nowego dermatologa wiec chwilowo kieruje sie rozsadkiem w przyjmowaniu witamin. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Powinnaś wyprosic. Czy często sie meczysz, moze pocisz albo denerwujesz. Jesli tak i masz z tym jakis problemik to powiedz o tym lekarzowi. Poza tym skierowanie na morfologię lekarz powinien bez problemu wystawiać. Jesli okaże sie, ze ten zestaw badan na hormony tarczycy sa zbyt drogie to zrób tylko tsh. Aha czy masz problemy z łupiezem? A najlepiej zacznij chodzic na spacerki, ja dziennie spaceruję ponad godzinkę (do złobka a potem pracy i powrót do domu) zacznij jeść pomidory, sałatę i pij sok z czarnej porzeczki lub aronii. Zdrowy tryb zycia działa uzdrawiająco. A uwierz mi sama mam malo wlosów, zakrywam te łysawe miejsca i ciesze sie z kazdego dnia. Trzymaj się.
|
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorry za offtopic, ale strasznie mnie denerwuje to, że problem wypadania włosów jest tak po macoszemu traktowany, jak zwykła dolegliwosć kosmetyczna! A przecież to znak, że w naszych organizmach dzieje się coś niedobrego! Idę kupić Melisę ![]() A co do Dermeny, testuje od dwóch miesięcy - nie pomaga ![]()
![]() |
#809 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja hormony tarczycy robiłam bezpłatnie ze skierowania od lekarza pierwszego kontaktu. Nie proś tylko się domagaj! Masz do tego prawo! ![]() Witam też Tygryska333 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.