Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-07, 18:41   #781
anciaahk
kosmitka

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

A mi też zaczęły znowu wypadać!!! A było już tak dobrze. Ale pewnie przez to, że trochę chorowałam. Słyszałam, że właśnie po narkozie też wzmaga się wypadanie. Nie wiem czy zacząć coś stosować czy organizm sam wróci do równowagi? Może jakieś witaminki na wzmocnienie ??

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-07, 18:49   #782
Edziab
Raczkowanie

Zjadłam kilka opakowan preparatow na wlosy (osttanio Vitapil) i nie bylo zadnej poprawy- lekarz zlecil badanie poziomu zelaza i to byl strzal w 10! okazało sie ze mam za niski jego poziom...

rownoczesnie przestrzegam przez samodzielnym łykaniem zelaza i innych mikroelementow bez konsu;tacji z lekarzem ( mowie o preparatach jednoskladnikowych nie tych typu misz-masz)
Edziab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-07, 18:57   #783
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Bruja
Mi na poczatku stosowania dermeny też zaczęły bardziej wypadać włosy, ale zaparłam się i używałam dalej. Po jakimś czasie całkiem przestały wypadać .

Podobno tak właśnie działa ten szampon, że pobudza do pracy cebulki włosowe, i one wtedy wypychaja stare włosy (dlatego wydaje się, że wypada ich więcej) a potem odrastają nowe, mocne. Dlatego na efekt trzeba minimum kilka tygodni zaczekać, ale naprawdę warto .
O to właśnie mi chodziło! Tego właśnie chciałam się dowiedzieć. Dziękuję.
As!a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-12, 09:35   #784
ewelinkaaaaa
Raczkowanie

Wiecie co....ja już nie mam siły do moich włosów
biore tabletki... uzywam Serum z Avonu, wcieram różne preparaty na włosy. Uzywam olejek rycynowy i regularnie odzywke po umyciu i co? jak efekt? zaden ani szybciej nie rosną ani nic się z nimi nie dzieje. o końcówkach nic nawet nie wspomne dosłownie dno!!
nie susze nie uzywam prostownicy i nadal nic!!!!!!
co mogę jeszcze zrobić???? doradzcie!!
ewelinkaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-12, 12:29   #785
Maggie_90
Wtajemniczenie

Przejrzałam prawie cały te wątek, ale nie znalazłam jednego. Ile kosztuje ta odżywka WAX? I czy kupić ją w aptece czy w droerii? Proszę o pomoc.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-12, 12:41   #786
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez Maggie_90
Przejrzałam prawie cały te wątek, ale nie znalazłam jednego. Ile kosztuje ta odżywka WAX? I czy kupić ją w aptece czy w droerii? Proszę o pomoc.
ja swój kupiłam w aptece za ok. 20zł
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-12, 12:42   #787
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Maggie_90
Kupić ją w aptece. A ceny są uzależnione od aptek oczywiście, ale też od tego jakiej wielkości kupisz tę odżywkę. 240 g kosztuje ok.18 zł., 480 g około 26 zł.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-03-12, 12:46   #788
Opiumalfa
Zakorzenienie

W aptece za ok 20zl , zalezy wjakiej pojemnosci.
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-12, 12:47   #789
Opiumalfa
Zakorzenienie

nie ma to jak post potrójny
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-12, 14:14   #790
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa
nie ma to jak post potrójny
Wszystkie wizażanki są żądne pomocy.
Stary 2006-03-12, 15:00   #791
Maggie_90
Wtajemniczenie

Dziękuję Wam bardzo .

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-29, 01:00   #792
eciu
Przyczajenie

GG do eciu
Cool Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

hej ja ewentualnie mogę pomoc przy zakupie MERZ SPEZIAL 3 w 1 ( na skóre , włosy i paznokcie ) badz na same Włosy ( opakowania po 120 tabletek )

w cenie 45 zł ( w tej cenie w polskiej aptece jest 60 drazetek - miesieczna kuracja )

a osoba pierwszy raz jedzaca tego typu odżywke jakiekolwiek efekty dopiero widzi po 2-3 tygodniach użytkowania
eciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-30, 19:35   #793
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Odświeżam wątek, bo byłam dzis u dermatologa
Pani dermatolog, obejrzała mi włosy, pociągnęła i stwierdziła, że to nie patologiczne wypadanie.
Przepisała mi preparat cynkowy Salfazin oraz kurację do wklepywania w skórę głowy:
Pierwszy tydzień: mieszanka Seboradin lotion i witaminy B12 (na 100 ml Seboradinu- 5 ampułek witaminy B12).
Drugi tydzień: jakaś mikstura robiona w aptece.
Trzeci tydzień: płyn Garnier Neril.
I potem znowu to co w pierwszym tygodniu i tak w kółko.
Oprócz tego mam zrobić sobie morfologię. Zobaczymy...

Jak Wasze włoski? Wszystkie ucichły, czy ktoś jeszcze nadal walczy czy wszystkie już wygrały z wypadającymi włosami?
Stary 2006-03-30, 20:02   #794
201804200952
Konto usunięte

Myszi się zgłasza!

As!a, dobrze że poszłaś do dermatologa . Ja jakoś cały czas nie mogę się zebrać.

Tym razem może nie tak bardzo z wypadającymi włosami, co ze skórą głowy.
Nadal walczę z łupieżem i straszną "swędziawką" .
Kupiłam sobie dwie saszetki jakiegoś Zoxinu, jak nie pomoże to pewnie wrócę do Nerilu, bo bardzo mi pomógł na skórę głowy.
Mam też szampon Fitomed do włosów tłustych, ale chyba najpierw muszę pozbyć się łupieżu czymś "chemicznym". Boję się, że przez tą chorą skórę, znów mi zaczną włosy wypadać jak wcześniej.
Oby nie .

Trzymajcie się! Wasze włosy niech się też trzymają -> najlepiej skóry głowy .
201804200952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-30, 20:05   #795
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez As!a
Pierwszy tydzień: mieszanka Seboradin lotion i witaminy B12 (na 100 ml Seboradinu- 5 ampułek witaminy B12).
A w jakiej postaci ta witamina B12? Jaka jest instrukcja obsługi

Może ja sobie coś takiego zapodam...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-03-30, 20:30   #796
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Myszi
A w jakiej postaci ta witamina B12? Jaka jest instrukcja obsługi

Może ja sobie coś takiego zapodam...
To takie ampułki, jak do zastrzyków (na opakowaniu jest napisane, że to roztwór do wstrzykiwania). to mam zmieszać z lotionem Seboradin i wklepywać w skórę głowy. Niestety nie wiem, czy sprzedają bez recepty, ja dostałam na recepcie.
Stary 2006-03-30, 20:37   #797
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez As!a
To takie ampułki, jak do zastrzyków (na opakowaniu jest napisane, że to roztwór do wstrzykiwania). to mam zmieszać z lotionem Seboradin i wklepywać w skórę głowy. Niestety nie wiem, czy sprzedają bez recepty, ja dostałam na recepcie.
Siostra mi zapisze .
A ile kosztowały? Dużo?
Stary 2006-03-30, 21:23   #798
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Myszi
Siostra mi zapisze .
A ile kosztowały? Dużo?
Zazdroszczę siostry
10 ampułek kosztowało 6,50. Jesli będziesz robić mieszankę z Seboradinem to w proporcjach 5 ampułek na 100 ml Seboradinu, albo analogicznie 10 ampułek na 200 ml Seboradinu.
Stary 2006-03-30, 22:42   #799
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez As!a
Zazdroszczę siostry
10 ampułek kosztowało 6,50. Jesli będziesz robić mieszankę z Seboradinem to w proporcjach 5 ampułek na 100 ml Seboradinu, albo analogicznie 10 ampułek na 200 ml Seboradinu.
Dzięki As!a

Jak widać chyba same zostałyśmy na polu walki .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-03-30, 23:31   #800
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez Myszi
Dzięki As!a

Jak widać chyba same zostałyśmy na polu walki .
Nie ma za co.
To w sumie dobrze, że same, z tego względu, że może reszta dziewczyn się z tym uporała.
Stary 2006-03-31, 11:26   #801
Tygrysek333
Zadomowienie

GG do Tygrysek333

Cytat:
Napisane przez Myszi
To co?
Może ktoś ma jeszcze jakieś przemyślenia?

Wszystkie Panie, którym wypadały włosy łączcie się!
Wiem, że jest was tu dużo!

Połaczyłam się. od wielu lat walczę z cienkimi włosami. Ciąża pomogła ze przez 1,5 roku miłam grube i gęste włosy... do czasu. Stres, powrót do pracy spowodowały, ze juz od pól roku walcze z wypadaniem włosów i 2ma plackami łysymi. Od 3 miesięcy biorę H-pantoten i włosy przestały wypadac tak intensywnie, zas w miejscu placków pojawiły sie malutkie odrosty i przestałam sie stresować. Więc najlepszym lekarstwem jest wiara w siebie, unikanie sytuacji stresujacych (lub picie meliski), zdrowa dieta i kontakt z dermatologiem a jak to nie daje efektu to idzie wiosna i sezon na ciekawe kapelusiki lub chustki. Pozdrawiam i głowa do góry!!!!
Tygrysek333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-31, 11:31   #802
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez As!a
może reszta dziewczyn się z tym uporała.
ja niestety nie Jestem na etapie testowania dermeny, bo po 3 butelkach Nerilu i 2 kuracjach ampułkowych seboradinu nie widziałam kompletnie żdnych efektów
po odstawieniu pigułek anty wypadały mi duzo bardziej, teraz jest już ciut lepiej, ale to dlatego że hormonalnie się w miarę wszystko ustabilizowało. Ale nadal wypada mi więcej niż powinno.
whitebeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-31, 11:36   #803
Tygrysek333
Zadomowienie

GG do Tygrysek333

Spróbuj łykać H-pantoten. Jak nie pomoze (tylko musisz łykac codziennie, ja zaczynałam od 3 tabletek rano i tak przez pierwszy miesiąc, teraz łykam po 1 i jest nawet ok) to idx do dermatologa, jesli masz łupiez to moze masz łzs. Trzymaj sie.
Stary 2006-03-31, 11:42   #804
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysek333
Spróbuj łykać H-pantoten. Jak nie pomoze (tylko musisz łykac codziennie, ja zaczynałam od 3 tabletek rano i tak przez pierwszy miesiąc, teraz łykam po 1 i jest nawet ok) to idx do dermatologa, jesli masz łupiez to moze masz łzs. Trzymaj sie.
łykałam regularnie silicę przez kilka miesięcy. U dermatologa byłam wiele razy, przepisywanao mi loxon i specyfiki na minoxidilu, który niestety działa jedynie doraźnie- odstawiasz -jest jak dawniej a nawet gorzej .Naczytałam się o loxonie samych niepochlebnych opinii wiec odstawiłam.
Zrobiłam morfologię - wszytsko ok żadnych niedoborów, żelazo aż za wysokie. niestety na razie brak mi funduszy na badania hormonalne a podejrzewam,że to może być wina hormonów
łupieżu nie mam i nigdy nie miałam z tym problemu, łzs to nie jest na pewno . sama już nie wiem jak sie za to zabrać.
Stary 2006-03-31, 11:46   #805
Tygrysek333
Zadomowienie

GG do Tygrysek333

Poproś by lekarz pierwszego kontaktu dał ci skierowanie na TSH, Ft3 FT4. Jesli wyniki będą w normie to zmien dermatologa. Moze cos w twoim układzie immunologicznym sie pozmieniało np. w wyniku stresu. JA sama musze sobie poszukać nowego dermatologa wiec chwilowo kieruje sie rozsadkiem w przyjmowaniu witamin. Powodzenia.
Stary 2006-03-31, 11:52   #806
whitebeth
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tygrysek333
Poproś by lekarz pierwszego kontaktu dał ci skierowanie na TSH, Ft3 FT4. Jesli wyniki będą w normie to zmien dermatologa. Moze cos w twoim układzie immunologicznym sie pozmieniało np. w wyniku stresu. JA sama musze sobie poszukać nowego dermatologa wiec chwilowo kieruje sie rozsadkiem w przyjmowaniu witamin. Powodzenia.
A hormony chyba są i tak częsciowo odpłatne ,nawet ze skierowniem? Ale i tak konicznie musze zrobic te badania w najblizszym czasie. Ciekawe czy uda mi się wyprosić skierowanie, ledwo co wyprosiłam na morfologię Dzięki za rady , pozdrówka
Stary 2006-03-31, 12:01   #807
Tygrysek333
Zadomowienie

GG do Tygrysek333

Powinnaś wyprosic. Czy często sie meczysz, moze pocisz albo denerwujesz. Jesli tak i masz z tym jakis problemik to powiedz o tym lekarzowi. Poza tym skierowanie na morfologię lekarz powinien bez problemu wystawiać. Jesli okaże sie, ze ten zestaw badan na hormony tarczycy sa zbyt drogie to zrób tylko tsh. Aha czy masz problemy z łupiezem? A najlepiej zacznij chodzic na spacerki, ja dziennie spaceruję ponad godzinkę (do złobka a potem pracy i powrót do domu) zacznij jeść pomidory, sałatę i pij sok z czarnej porzeczki lub aronii. Zdrowy tryb zycia działa uzdrawiająco. A uwierz mi sama mam malo wlosów, zakrywam te łysawe miejsca i ciesze sie z kazdego dnia. Trzymaj się.
Stary 2006-03-31, 12:01   #808
As!a
Raczkowanie

GG do As!a

Cytat:
Napisane przez whitebeth
A hormony chyba są i tak częsciowo odpłatne ,nawet ze skierowniem? Ale i tak konicznie musze zrobic te badania w najblizszym czasie. Ciekawe czy uda mi się wyprosić skierowanie, ledwo co wyprosiłam na morfologię Dzięki za rady , pozdrówka
Ledwo co wyprosilaś skierowanie na morgfologię? To jest skandal. Wczoraj pani dermatolog kazała mi pójść do lekarza internisty i wziąć skierowanie na morfologię i jeszcze na mnie nakrzyczała, że przecież morfologię trzeba robić raz do roku! A pewnie jak pójdę do internisty to da mi niechętnie, tak jak u Ciebie.
Sorry za offtopic, ale strasznie mnie denerwuje to, że problem wypadania włosów jest tak po macoszemu traktowany, jak zwykła dolegliwosć kosmetyczna! A przecież to znak, że w naszych organizmach dzieje się coś niedobrego!
Idę kupić Melisę
A co do Dermeny, testuje od dwóch miesięcy - nie pomaga
Stary 2006-03-31, 12:06   #809
Tygrysek333
Zadomowienie

GG do Tygrysek333

Cytat:
Napisane przez As!a
Ledwo co wyprosilaś skierowanie na morgfologię? To jest skandal. Wczoraj pani dermatolog kazała mi pójść do lekarza internisty i wziąć skierowanie na morfologię i jeszcze na mnie nakrzyczała, że przecież morfologię trzeba robić raz do roku! A pewnie jak pójdę do internisty to da mi niechętnie, tak jak u Ciebie.
Sorry za offtopic, ale strasznie mnie denerwuje to, że problem wypadania włosów jest tak po macoszemu traktowany, jak zwykła dolegliwosć kosmetyczna! A przecież to znak, że w naszych organizmach dzieje się coś niedobrego!
Idę kupić Melisę
A co do Dermeny, testuje od dwóch miesięcy - nie pomaga
Wiemy ze to skandal teraz isc do lekarza i wyprosic skierowanie na jakies badania. Niestety my tylko mozemy usilnie prosic o takowe skierowania. Ale to prawda te problemy z włosami sa zawsze traktowane po macoszemu. Mnie leczy juz 4 dermatolog, bo pozostali nie wiedzieli nic o chorobach autoimmunologicznych. Zdarza sie.
Stary 2006-03-31, 12:06   #810
201804200952
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez whitebeth
Whitebeth , już myślałam, że z As!ą jesteśmy tu same.

Ja hormony tarczycy robiłam bezpłatnie ze skierowania od lekarza pierwszego kontaktu. Nie proś tylko się domagaj! Masz do tego prawo!

Witam też Tygryska333 !
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości