|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Raz w tygodniu powinno wystarczyć, trzeba też obserowować włosy, czy się nie zaczęły zbyt szybko przetłuszczać, czy nie są za bardzo obciążone itp. Wówczas można rzadziej. Na efekty jednak trzeba trochę poczekać, od razu nie są zauważalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba durnote zrobiłam bo wtarłam w skóre i tylko troche we włosy, a moje włosy szybko sieprzetłuszczaja od nasady...pewnie dzisiejszy zabieg nie pomoze a wrecz przeszkodzi...ale moze troszke odzywi...nastepnym razem bedzie lepiej ...oby
![]() |
#1293 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zakorzenienie
|
ja dodaje zawsze krople olejku do szamponu jakmyje wlosy. a raz w tyg daje troche na wlosy i zostaiam 2 goziny. efektow jeszcze nie ma, ale ja sobie wmawiam ze rosnaa jak oszalame moje wlosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1295 |
Zakorzenienie
|
mi nie zalezy na rosnięciu- bo na to nie narzekam, ale na wypadaniu, oraz tym ze mi sie po umyciu pusza, nawet jak wyprostuje na szczotce
![]() ![]()
#1296 |
Przyczajenie
|
Mi włosy nie wypadały, a strasznie zaczeły odkąd używam olejku rycynowego - odstawiłam go, ale nie wiem co mam robić one już sa takie chude
![]()
#1297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jak włosy są choć trochę przetłuszczone, to wypadają o wiele bardziej
![]() |
#1298 |
Zadomowienie
|
daisydee mialam i mam te same objawy, ciekawa jestem co bylo tego przyczyna
![]() i dokladnie od tego samego momentu: od lipca ![]() ja od miesiaca lecze sie hormonalnie i odatkowo wcieram taki speclajny preparat witaminowy, ale jak narazie jakis spektakularnych efektow brak- jedyne to ze sypia sie o polowe mniej, no ale wciaz... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Raczkowanie
|
A ja biorę
vitapil cynk magnez b6 mylam miesiąc dermeną teraz myję czarną rzepą wtarłam całą butelkę saponicsu obecnie wcieram odżywkę radical Efekty są prawie zerowe, czasami były takie dni, że wypadło ich troszkę mniej, ale potem znów wszystko wraca do smutnej normy. Już nie wiem co robić. Mam 21 lat i mimo tego, że katowałąm je na różne sposoby nigdy nie wypadały. Ostatni raz farbowałam w maju, więc nie wim co się stało, że w tym lipcu się zaczęły sypać ![]() Napisz czy Tobie też pierwszy raz wypadają, co to za preparat witaminowy i czy jest na receptę, i czy leczysz się hormonalnie bo zrobiłaś badania pod kątem wypadania włosów i cos wyszło nie tak.
#1300 |
Raczkowanie
|
Mi zaczely wlosy wypadac na poczatku tego roku. Zawsze mialam cienkie i dosc rzadkie, wiec teraz zaczynam miec z tym spory problem:/ Jadlam Panthoten, stosowalam wax, szarpnelam sie nawet na vichy dercos- jestem w polowie kuracji, ale jak narazie nie dzialaja. Po sesji wybiore sie chyba do lekarza, tylko nie wiem- do jakiego, i na jakie badania?
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Przyczajenie
|
BYŁAM JUŻ WSZEDZIE I U WSZYSTKICH WE WŁOSZECH JAK BYŁAM NA WAKACJACH FRYZJER ZAAPLIKOWAŁ MI ZESTAW Z USA NAJPIERW PŁYN MASECZKA POZNIEJ AMPUŁKA PO TRZECH ZASTOSOWANIACH PRZESTAŁY MI WŁOSY WYPADAC A PO PÓŁ ROKU POJAWIŁ SIĘ MESZEK ZNALAZŁAM ICH W POLSCE MAJA STRONĘ Z TYMI PREPARATAMI // WWW.Z-ONE.PL // A PREPARAT MUSI BYŚ DOBRANY DO SKORY WIEC LEPIEJ ZADZWONIC DO SIEDZIBY I SIE POPYTAC JEST TAM NR TELEFONU WYTESTOWAŁAM ICH MAJA POJĘCIE CO SPRZEDAJĄ POLECAM A TA SERIA NAZYWA SIE SIPLY ZEN JA MIAŁAM STOSOWANY ,,STIMULATING CLAY I AMPUŁKI STIMULATING ,,
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
Podczas karmienia piersią straciłam połowę włosów.Zaczęlam łykać tabl.Wyciąg ze skrzypu i odrosły
![]()
![]() |
#1303 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1304 |
BAN stały
|
Hmm..zbliza sie, a wlasciwie nastala juz jesien,a z tego co wiem, wlasnie w tej porze roku nasila sie wypadanie wlosow u wiekszosci osob.Ja przez wakacje nie mialam z wlosami problemow, przy myciu wypadalo ich ok. 10 najwyzej..byly ladne, puszyste i zdowe...
Ale teraz...boje sie je czesac ;(zawsze robie tak,ze po nalozeniu na wlosy odyzwki bardzo delikatnie je rozczesuje grzebieniem z szeroko rozstawionymi zebami zeby odzywak lepiej sie rozprowadzila.Nie szarpie wlosow,robie to bardzo uwaznie.I od jakis 2tygodni wypada mi pelno wlosow.Jestem przerazona..Czy to moze byc skutkiem tego,ze po 3 miesiacach wakacji zrobilam sobie baleyage na odrostach? Nie mam niestety czasu przegladac calego watku,ale prosze tez o polecenie jakiegos dobrego szamponu przeciw wypadaniu...silice juz biore jakis czas.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
kosmitka
|
Dziewczyna z perłą - polecany był szampon dermena, neril, rigenol oraz seboradim. Z tabetek m.in. vitapil i humavit. Wydaje mi się, że wypadają nie od balejażu, zwłaszcza, że robiłaś tylko na odrostach.
Jak myślicie, że po umyciu nerilem mogę nałożyć maskę do wlosów, a dopiero później wetrzeć w skórę glowy neril?
![]() |
#1306 |
Raczkowanie
|
dziewczyny postepowalam zgodnie z waszymi wskazowkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Raczkowanie
|
ciampurku ja Ci polecam szampon joanny czarna rzepa, jest bardzo tani i nie niszczy tak włosów jak np dermena czy neril, pozatym zapobiega wypadaniu i wpływa bardzo kojąco na skórę głowy. Ja miesiąc myłam dermeną i moje włosy stały się suche jak siano a włosy wypadały bez zadnej poprawy, teraz myję joanną, włosy wypadają nadal, lecz trochę mniej i skóra głowy w końcu odetchnęła.
#1308 |
Raczkowanie
|
a jaka odywke do tego daysidee bys m polecila?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam problem z wypadajacymi wlosami,ktory trwa juz oare lat..Jest to dosc zalamujace i nie wiem co moge jeszcze zastosowac.Ostatnio zakupilam sobie neril szampon i tonik.Uzywam 2 tygodnie i faktycznie wlosy zaczely leciec o wiele bardziej..Nie wiem czy jeszcze go stosowac bo przy mojej ilosci wlosow nie chce przyspieszac ich wypadania
|
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Przyczajenie
|
w kwesti podsumowania podsumowania :P mam dwa pytania: (fajny rym ;p)
1. jakie wg was są najlepsze i najbardziej skuteczne tabletki zapobiegające wypadaniu włosów i powodujące odrost nowych bo każdy pisze coś innego ![]() 2. który szampon wg was jest najlepszym środkiem zewnetrznym na wypadające włosy ? 3. czy jeżeli komuś na czubku głowy widać już troche skóre (nie wiedząc czy tak było zawsze i jestem przewrażliwiony, czy też rzeczywiście mi sie tam troche włosy przeżedziły) to jest szansa, że przy braniu różnych specyfików odrosną tam nowe ? i nie bedzie widać już skóry ? bardzo prosze na odpowiedź na moje pytania bo właśnie chce sobie kupić jakiś szampon i tabletki i nie wiem za bardzo co wybrać pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1311 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zależy czego Twój organizm potrzebuje, czego mu brakuje, co powoduje wypadanie włosów. A te właśnie wypisane przez Ciebie tabletki (+ H-Pantoten i Merz Spezial), były najcześciej wymieniane przez osoby w tym wątku, ale nikt nie zagwarantuje, że będą najlepsze dla Ciebie. Cytat:
![]() Jeśli powodem wypadania włosów u Ciebie jest stan skóry, łojotok, łupież czy jakiś inny problem skóry głowy to musisz indywidualnie wybrać coś dla siebie. U mnie np. z łupieżem mokrym poradził sobie Neril. Innym pomagał Radical (dla mnie porażka!), Dermena, Vichy czy Seboradin. Wszystko zależy od tego co u Ciebie stanowi problem. Cytat:
To może być jakaś forma łysienia i nie poradzisz sobie z nią stosując suplementy czy ogólnodostępne szampony. Być może potrzebna będzie bardziej profesjonalna i zaawansowana kuracja. Czasem przyczyna wypadania może być "prosta" - brak magnezu, żelaza... Dlatego przede wszystkim wizyta u lekarza i badania ![]() Po co wydawać pieniądze na tego typu preparaty jeśli przyczna może leżeć zupełnie gdzie indziej - co wiele razy potwierdziło się w naszym wątku ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia! ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
![]() Badania faktycznie warto zrobic.
![]() |
#1313 |
Raczkowanie
|
A z nerilem jakie macie doswiadczenia?wiem,ze przez ok.2 tygodnie moga wlosy wypadac mocniej ale jesli to trwa dluzej?Bo sie juz stresuje,ze moze na mnie jakos specjalnie szkodliwie dziala i powinnam ptrzestac stosowac dopoki cos jeszcze mam na glowie...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Wtajemniczenie
|
wiecie co jestem przerażona,
bylam dzisiaj u dermatologa i przedemną w kolejce stal mlody chlopak... Wygladal jak wyleniały kot, niewiem co to bylo czy lysienie plackowate czy nie.. bardziej rownomierne, ale mial tych wlosow tyle ze mozna by bylo je zliczyc. straszne prześwity ![]() ![]() Chlopak to i tak jeszcze pól biedy, zgoli sie na lyso i bedzie "modnie" a juz na pewno nie wzbudzi sensacji. Moja pani dermatolog chciala mi dzisiaj przepisac wit B w zastrzykach powiedzialam ze sie zastanowie, bo wizyte mam za nieldugo, ale panicznie boje sie zastrzykow, niewiem czy to konieczne, wie ktos coś na ten temat ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
używałam przez jakiś czas Nerilu i powiem szczerze, że byłam zadowolona z efektów, najpierw rzeczywiście troszke więcej włosków wyłaziło, ale później było juz o wiele lepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Raczkowanie
|
[
Moja pani dermatolog chciala mi dzisiaj przepisac wit B w zastrzykach powiedzialam ze sie zastanowie, bo wizyte mam za nieldugo, ale panicznie boje sie zastrzykow, niewiem czy to konieczne, wie ktos coś na ten temat ??[/QUOTE] Ag-nes,ja kiedys mialam te zastrzyki-seria chyba 30..Dla mnie byly dosc bolesne wiec wszystkich nie przyjalam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Zakorzenienie
|
nitek ! ja odradzam neril...uzywalam dlugo i wlosy caly czas mi lecialy ;( zero poprawy....msialam odstwic...ja osobiscie nie polecam, ale wiem ze wielu osobom pomaga
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() warto pocierpiec,moze aukurat ich potrzebujesz.
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny narzekały na wzmożone wypadanie włosów, ale potem ustało i zauwazyły nowe odrastanie wiec moze warto. Sama bym go uzyła ale mam szampon leczniczy, ale tonik kiedys zastosuje.
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Zakorzenienie
|
Mnie przestały już wypadać włosy, a wypadały bardzo zimą i wiosną.
Przestałam używać tych wszystkich specyfików przeciwko wypadaniu [wax, dermena, tabletki] i obciełam włosy, nie związuje ich już, nie spinam, i problem minął.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:47.