|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zachowania, które bulwersują Was w perfumeriach.
|
|
|
|
|
#2462 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
ja dzisiaj natomiast zostałam zatrzymana i zrewidowana przez ochroniarza w rossmannie gdyż najwidoczniej jego zdaniem zbyt długo podejmowałam swoje zakupowe decyzje. Nigdy jeszcze nie czułam sie tak upokorzona i wściekła. A najbardziej jestem zła na siebie ze jak debilka się zgodziłam na rewizję. A po wszystkim nawet mnie dupek nie przeprosił...a teraz wróciłam do domu i rycze bo co mi pzoostało?
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
|
|
|
|
#2464 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama |
zrewidować-wybebeszyłam sama torbę na jego proźbę, i szczerze Ci powiem też nie rozumiem sama. Byłam chyba w takim szoku, tak przerażona i zażenowana. Przerażona nie dlatego ze coś ukradłam, bo oczywiście tego nie zrobiłam, tylko dlatego ze słyszy sie o tylu aferach z ochroniarzami i nadużywaniem ich uprawnień. Tym bardziej się sobie dziwie, nie jestem w stanie tego racjonalnie wytłumaczyc...
|
|
|
|
|
#2465 |
|
Zadomowienie
|
Ach to przykra sprawa ale ważne ze ty wiesz, ze nie jesteś złodziejką.
|
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Niemniej inni wokół tego nie wiedzieli, współczuję
|
|
|
|
|
#2467 |
|
Zadomowienie
|
bylam swiadkiem takiej o to sceny w jednej z wiedenskich perfumerii - wchodzi nastolatka, taka tleniona blondi w straganowych ciuchach (mam dziwne przeczucie ze byla Polka, nie wiem czemu) - wlasciwie to prawie wbiega, tak sie spieszy, idzie do polki za perfumami, szybko szuka wzrokiem jakiejs buteleczki i psika psika psika ten tester na wszystko :
wlosy, ubranie, szyje, pachy (!!!) , odklada buteleczke i pedzi do wyjscia, widocznie spozniona na spotkanie... przeciez to jest bezczelne po prostu... |
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę tak, jak kupowanie w second-handach ubrań i myśleniem, że jest się kimś lepszym, bo ciuchy są next lub atmosphere a tak też wymieniona osoba robi... myślę, że u nas zrobił się dziwny "kult marek" i to nie tych walutowych... takie głupie wyścigi kto ma więcej firmowych/drogich rzeczy... rozumiem zamiłowanie do drogich (w większości -ale nie w 100%- dobrych jakosciowo) ubrań, ale wyciąganie na wierzch metki i sprawdzanie czyichś ubrań na obecność "metek" to już jest według mnie przesada. Stąd biorą się własnie napalone nastolaty (i nie tylko nastolatu) wylewające na siebie tony perfum przed randka/spotkaniem.
|
|
|
|
|
|
#2469 |
|
Zakorzenienie
|
AimiA, ja bym zażądała teraz rozmowy z szefem tego Rossmana i spytała, czy otrzymasz przeprosiny od ochroniarza, czy masz zgłosić ten fakt na policję. Gdybyś była złosliwa, moglabyś tez dodac, że obmacywanie klientek nie nalezy do obowiązkow słuzbowych i albo otrzymasz przeprosiny, albo idziesz na policję.
Jeśli jestes niepełnoletnia, to Twoi rodzice mogliby tam iść razem z Tobą.
|
|
#2470 |
|
Raczkowanie
|
jesli chodzi o ochroniarzy to ja najabrdziej sie wkurzam w Douglasie , wchodzac do sklepu juz czuje podązającego za mną ochroniarza , ja się poruszam on tez , strasnie irytujace bo czuje sie jak bym miala napisane na czole ze prawdopodobnie cos ukradne , dopiero jak cos kupie , zmieniają kierunek przesladowan, a to chyba dlatego ze mam te 17 last i teoretycznie nie powinnam wchodzic do takiego drogiego sklepu Wkurzajace i tyle;/
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ochrona nie ma prawa rewidować osoby podejrzanej o kradzież bez obecności policji!!!!!A tak naprawdę to tylko policja ma takie prawo.Ochrona może jedynie zatrzymać dyskretnie podejrzana osobę i pozostać z nią na zapleczu do przyjazdu policji. Pracowałam w ochronie i wiem coś o tym.A podejrzewam ,że regulamin postępowania w chwili zatrzymania osoby podejrzanej jest we wszystkich firmach ochroniarskich taki sam. Wiem,że w takich chwilach człowiek jest w szoku w ogóle i zastanawia o co chodzi zwłaszcza,że nic nie ukradł.Emocje biorą górę.Powinnaś poprosić o wezwanie policji i w ich obecności dokonać rewizji. A ochroniarz wykazał się kompletnym brakiem profesjonalizmu.Powinnaś go zj......ć jak psa na odchodne
|
|
|
#2472 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzupelnie to o jedno wyjasnienie ![]() Ochrona nie ma prawa przetrzymywac osoby zatrzymanej na zapleczu az do momentu kiedy przyjedzie Policja-chyba,ze osoba zatrzymana podejmie dobrowolnie i wylacznie na wlasna odpowiedzialnosc taka decyzje. Regulamin zatrzymania jest wszedzie taki sam i jedynie nieco wieksza swobode dzialania maja ochroniarze z licencja-jednak najlepiej jest zaczekac na przyjazd Policji w ogolnodostepnym miejscu.
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powinnaś jak najszybciej zgłosić to do kierownika, przecież to ujma na wizerunku całej firmy.
|
|
|
|
#2476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2477 |
|
Dolce vita
|
Denerwują mnie hostessy, które np. w Sephorze na siłę chcą mi wcisnąć jakiś zapach, psikają na rekę jedna po drugiej, a widzą że mam opory. Odchodzę, mówię dziękuję....i wychodzę zła bo chciałam po prostu WEJŚĆ, popatrzeć, pozastanawiać się, obejrzeć a może i kupić...wychodzę zwykle wkurzona
|
|
|
|
|
#2478 |
|
Zakorzenienie
|
A powiedzcie mi, czy panie pracujące w drogeriach mogą brac testery i malowac się? Bo ostatnio jak byłam to babka szczęsliwa szminkę do ust,kredkę do oczu, i puder sypki.. i sio na zaplecze.. mogą tak?
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aTMOSPHERE nie jest, nie bylo i nie bedzie trendy firma. Ciuchy sa tanie i sprzedawane w Primarku. A Primark znany z tego, ze ...tani. A mnie opowiesc ojca ubawila. Wracal ze Szwajcari i na tamtejszym Duty Free kupic chcial perfumy. Ja i siostra poprosilysmy o konkretne i te dostalysmy ale mama nie. Wiec tatko udaje sie do konsultantki i rzecze 'Zona przewaznie uzywa Dune bo kocha ale chcialbym cos dac jej innego, moze cos pani polecic?' konsultantka 'Prosze, polecam te, piekne !' - Lancone Magnifique. Czyli wg starej dobrej zasady - wciskamy nowosci. A Magnifique potworek ma sie do Dune tak jak, piesc do nosa. |
|
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
noo.. ja się w ogóle na ubraniach nie znam, bo nie przywiazuje do tego uwagi, dla mnie to wszystko jedno w każdym bądź razie osoba pewna się nimi bardzo puszy stąd znam nazwę ![]() a co do Magnifique... nigdy bym nie przypuszczała, że może być bliskie Dune Niezła historia, niestety jest to na porządku dziennym.. aż żal :/
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2009-03-13 o 13:17 |
|
|
|
|
|
#2481 |
|
Rozeznanie
|
Sytuacja sprzed dwóch dni- przechadzałam się po Rossmanie, szukając jakiś nowości z pielęgnacji, gdy katem oka zauważyłam ochroniarza ktory smarował sobie ręce kremem. Przyjrzałam mu sie uwazniej- akurat odkładał tubke- normalnego sprzedażnego kremu do rąk nie testera
![]() i się zastanawiam- powinnam się do niego zwrócić z wiadomością że zauważyłam podkradanie kremu ?- no w końcu ochroniarz ![]() Ale powazniej to ja podziękuję- kupię krem i się okaże że słuzył on gładkorękiemu ochroniarzowi, i co? I bleee....Ze o stratach w kremie nie wspomnę. pozdrawiam ewik
|
|
#2482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
One tak muszą. Taka praca. Cytat:
A na pewno muszą coś przetestować na sobie,aby polecić moim zdaniem.Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#2483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"plan"? kiedyś pracowałam w salonie (w innej branży), w którym firma narzucała "plan": jakościowy (w procentach ilość danego towaru) i całościowy (salon miał mieć odpowiedni zarobek). Ale nie było tak, że sprzedawało się np. magnifique a nie dune. Był podział bardziej w sensie ileś procent drogich perfum, ileś procent tańszych, ileś kolorówki, ileś pielęgnacji. Tak mozna to prędzej podzielić. Uważam, że zmuszanie do sprzedawania "nowości" jest nieludzkie, sprzedające zamiast mieć swobodę i zachwalać towar muszą stresować się by sprzedać jak najwięcej danego zapachu |
|
|
|
|
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pragnę tylko zauważyć, że konsultantka jest w pracy i ma wykonywać przede wszystkim swoją pracę,a jej podstawowym -między innymi-zadaniem jest promocja nowości. I czy się z tym zgadza czy nie- taki jest plan. Pomijam kwestię "humanitaryzmu" w tej kwestii he,he,he. Swój monit może wysłać wyżej jesli masz taką możliwość. Na szczeblu konsultanckim nic się nie wywalczy. Praca to praca. Każdy swoje musi robić. |
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie nieludzkie jest to e strony firmy, żal mi takich konsultantek, one muszą, a nie chcą i można w zgryzote popaść :/
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Ale wystarczy wskoczyć w szpilki, umalować się, najlepiej w garsonce wpaść z laptopem w ręce i dają próbki ![]() I to mnie strasznie denerwuje, że w GC w Krk panie właśnie tak rozróżniają kogo jak obsługują. Raz stałam w kolejce przy kasie, kupowałam tylko tusz do rzęs. Kasa jedna otwarta, a któraś z konsultantek podchodzi z klientką, wykłada przed ludźmi z kolejki jej zakupy (fakt kupowała dużo) i prosi kasującą, żeby to szybciutko skasowała. Po prostu miło
|
|
|
|
|
|
#2487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z tą paniusią, co ją wciśnięto w kolejkę, to skandal. Nikt nie zaprotestował??
|
|
|
#2488 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
A co do panusi, jak podeszła z konsultanką to nikt jakoś się nie odważył, chyba w szoku wszyscy byli. |
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żeby tak wprost mówić, że próbek nie dają...
|
|
|
#2490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Atmosphere / Primark to NAJTAŃSZE I NAJGORSZE marki na Wyspach, typowy punkt zaopatrzenia dla "knackers" (a co to znaczy, to już chyba wiadomo )Charakteryzuje się tanimi i tandetnymi podróbkami trendów - cekiny / różowe plastikowe buty / krzywo uszyte spodnie z brylancikami / odpustowe sweterki / bluzki do pierwszego prania - to tylko w Primarku. Zaleta - śmiesznie niskie ceny. Generalnie za 20 ojro można skompletować ubiór, cekiny w cenie ![]() Statystyczny klient - gruba baba wlokąca za sobą wózek z 4 dzieci bądź gimnazjalistka w ubłoconych ala Uggsach ze sztucznego futerka (z Primarku, a jakże). Przeciętna (już nie wspominając o modnej / zwracającej uwagę na jakość) osoba nie kupuje tam nic poza skarpetkami, piżamkami, kapciami (fakt, są słodkie), ewentualnie podkoszulki golfy etc. Piszę o tym bo zastanawia mnie fakt że na Allegro Primark / Atmospehere jest postrzegany jako ... dobra marka??? Tak wnoszę po tym, iż aukcje reklamuje się tą marką. Zatem donoszę że na Wyspach jeśli już ktoś zwraca uwagę na markę, to raczej wycina Primarkowe metki
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

.

a tak też wymieniona osoba robi... myślę, że u nas zrobił się dziwny "kult marek" i to nie tych walutowych... takie głupie wyścigi kto ma więcej firmowych/drogich rzeczy... rozumiem zamiłowanie do drogich (w większości -ale nie w 100%- dobrych jakosciowo) ubrań, ale wyciąganie na wierzch metki i sprawdzanie czyichś ubrań na obecność "metek" to już jest według mnie przesada. Stąd biorą się własnie napalone nastolaty (i nie tylko nastolatu) wylewające na siebie tony perfum przed randka/spotkaniem.

I żeby tak wprost mówić, że próbek nie dają...