House MD :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-01, 14:56   #631
loss_lauri
Zakorzenienie

Dot.: House MD :)

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
a ja dzis ogladalam 5 serie ale jakos mi sie nie podoba
całą? nie za dużo wrażeń i chorób jak na jeden raz?
Stary 2009-03-01, 16:06   #632
olalena
Rozeznanie

GG do olalena

A mnie ostatnio zaskoczyli w wywiadzie z Housem, myslalam ze te wszystkie "przypadki" ktorymi sie zajmuja sa zmyslone a tu prosze duzo jest na faktach. Pewnie wszyscy o tym wiedzieli tylko ja jak zwykle opozniona jestem :P. Podobno zmieniaja w takich przypadkach np: czas diagnozy, i zamiast kilku miesiecy lub nawet w ekstremalnych sytuacjach lat, zespol Housa diagnozuje je w kilka dni
olalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 09:31   #633
TmargoT
Zakorzenienie

złości mnie to przenoszenie czasu wyświetlania w TVP2.
raz jest później,raz wcześniej,albo dwa odcinki,żeby za tydzien nie dać nic.

uwielbiam ten film,hosa i jego cięty jężyk ,oraz riposty szefowej.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 11:42   #634
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loss_lauri Pokaż wiadomość
całą? nie za dużo wrażeń i chorób jak na jeden raz?
tylko kilka odcinkow i sie dowiedzialam kilku pozytecznych rzeczy
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 11:56   #635
wesna
Wtajemniczenie

Obejrzałam wczoraj odcinek 16, 5 serii i muszę przyznać, że chociaż sprawa dwupłciowego chłopca była dość ciekawato rozwiązanie jakieś takie niemrawe.

Z uwagi na odmienione i zrewolucjonizowane zachowanie House'a, uważam ten odcinek za zdecydowanie najgorszy w tej serii. A fe!

Edytowane przez wesna
Czas edycji: 2009-03-02 o 14:03
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 14:01   #636
Selene2203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wesna Pokaż wiadomość
Obejrzałam wczoraj odcinek 17, 5 serii i muszę przyznać, że chociaż sprawa dwupłciowego chłopca była dość ciekawato rozwiązanie jakieś takie niemrawe.

Z uwagi na odmienione i zrewolucjonizowane zachowanie House'a, uważam ten odcinek za zdecydowanie najgorszy w tej serii. A fe!
Chyba chodzi Ci o 16 odcinek, "The Softer Side"? Bo 17 dopiero za tydzień ujrzy światło dzienne (i niecierpliwe twarze Wizażanek )

biało ->-Alee fakt, miły House to nie to, wyszedł jakiś taki bez charakteru.

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 14:03   #637
wesna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Selene2203 Pokaż wiadomość
Chyba chodzi Ci o 16 odcinek, "The Softer Side"? Bo 17 dopiero za tydzień ujrzy światło dzienne (i niecierpliwe twarze Wizażanek )

biało ->-Alee fakt, miły House to nie to, wyszedł jakiś taki bez charakteru.
Fakt, chodziło o 16 odcinek. Już poprawione

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-02, 16:45   #638
ahinsa
Zakorzenienie

Bez charakteru? Najgorszy?!
Jestem po stokroć w szoku.

Gusty, śrusty, itp - no jasne. Ale ja mam ochote podyskutować

Moim zdaniem ten odcinek nakreślił jeszcze bardziej realnego, namacalnego, dającego się juz prawie-prawie wyniuchać nochalem człowieka. Nie postać.
Serial ten cenie sobie między innymi za to, że ktoś porządnie przysiadł do roboty kreując głównego bohatera. Każdy gest, mimika twarzy, zwrot akcji jest nie bez znaczenia. House "prowadzony" jest w serialu w taki sposób, że postrzegam go tak realnie jak sie tylko da - a problemem jest napisać rolę czy zagrać osobę tak wewnętrznie skonfliktowaną i skomplikowaną. Psychologiczny majstersztyk.

Nie żadna Hanka Mostowiak.

Kto by sie spodziewał, że House będzie brał metadon, ryzykował życie dla codzienności bez bólu, odejdzie z pracy... a w końcu, że pokaże swój CHARAKTER i postanowi rzucic w diabły lek czyniący go wolnym, bo poczuł się nie-sobą?

Polecam każdemu. Ja miałam oczy szeroko otwarte z podziwu całe 40 minut.
Stary 2009-03-02, 17:13   #639
mychamycha
Zakorzenienie

ja widziałam do tej pory tylko odcinki do połowy czwartej serii, ale moim ulubionym jest 1 odcinek IV serii. Rozbraja mnie humor i spryt Wilsona i to jak bawi się House'm
A tak btw. to na Housie można skutecznie nauczyc sie medycznych określeń czy chorób po angielsku ja już znam parę typu: toczeń, rak, udar itd.
mychamycha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-02, 19:31   #640
Selene2203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ahinsa Pokaż wiadomość
Bez charakteru? Najgorszy?!
Jestem po stokroć w szoku.

Gusty, śrusty, itp - no jasne. Ale ja mam ochote podyskutować

Moim zdaniem ten odcinek nakreślił jeszcze bardziej realnego, namacalnego, dającego się juz prawie-prawie wyniuchać nochalem człowieka. Nie postać.
Serial ten cenie sobie między innymi za to, że ktoś porządnie przysiadł do roboty kreując głównego bohatera. Każdy gest, mimika twarzy, zwrot akcji jest nie bez znaczenia. House "prowadzony" jest w serialu w taki sposób, że postrzegam go tak realnie jak sie tylko da - a problemem jest napisać rolę czy zagrać osobę tak wewnętrznie skonfliktowaną i skomplikowaną. Psychologiczny majstersztyk.

Nie żadna Hanka Mostowiak.

Kto by sie spodziewał, że House będzie brał metadon, ryzykował życie dla codzienności bez bólu, odejdzie z pracy... a w końcu, że pokaże swój CHARAKTER i postanowi rzucic w diabły lek czyniący go wolnym, bo poczuł się nie-sobą?

Polecam każdemu. Ja miałam oczy szeroko otwarte z podziwu całe 40 minut.
Nie mogę do końca się z Tobą zgodzić. Faktycznie, pierwszy raz dało się poznać House'a jako człowieka, nie jako postać. I nie było to mdłe i do bólu słodkie - ot, człek po prostu. Ale jednak House przyjazny to już nie jest to. Brakuje tego sedna, tego czegoś, za co można go kochać bądź nienawidzić (można??). Reasumując - wolę jednak starą wersję House'a. Było, nie było, to właśnie tym swoim podłym charakterkiem zauroczył mnie i miliony innych widzów.

Aczkolwiek tekst o Hance Mostowiak świetny

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 15:08   #641
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

Ahi sto lat Cię nie widziałam
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-03, 22:40   #642
wesna
Wtajemniczenie

Poniższy post zawiera spoilery dotyczące 5 serii serialu!

W porządku, serial nakreślił inne oblicze House. Człowiek cierpiący i realny. Człowiek skomplikowany i pełen rozterek. Ale czy ktoś uwierzył, że to prawdziwy House? Ja nie. Przez około 100 odcinków oglądam faceta, który nienawidzi ludzi, nie liczy się z nikim, strzela ironiczne hasła, do tego ma mózg geniusza. I nagle, oto w jednym odcinku ten anty-bohater momentalnie staje się cierpiącym i zgaszonym lekarzem zażywającym metadon mając przy tym pełną świadomość jego skutków ubocznych...?

Cytat:

Wybaczyłabym i nawet doceniła, gdyby ten motyw został rozłożony na kilka odcinków lub gdyby stanowił motyw przewodni serii. Niestety, postanowiono się z tym niby "człowieczeństwem i cierpieniem" House'a rozprawić w jednym tylko odcinku i mnie to ani trochę nie przekonało.
Stary 2009-03-03, 23:30   #643
Cieplolubna
Raczkowanie

A mi się ta przemiana Housa w człowieka podobała

Cały urok tej postaci polega na zaskakiwaniu widza niecodziennym zachowaniem. Skoro to już 5. seria, to wszyscy są przyzwyczajeni do tego, że House jest cyniczny i nieszczęśliwy, a tu scenarzyści ożywili postać "dobrymi" cechami - jak dla mnie to kolejny powód, żeby uwielbiać ten serial
Cieplolubna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 07:16   #644
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cieplolubna Pokaż wiadomość
A mi się ta przemiana Housa w człowieka podobała
Mi się podoba bardziej taki ''zły'' House
Stary 2009-03-04, 17:57   #645
ahinsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_to_ja Pokaż wiadomość
Ahi sto lat Cię nie widziałam
Cesc, Toklotko

Cytat:
Przez około 100 odcinków oglądam faceta, który nienawidzi ludzi, nie liczy się z nikim, strzela ironiczne hasła, do tego ma mózg geniusza. I nagle, oto w jednym odcinku ten anty-bohater momentalnie staje się cierpiącym i zgaszonym lekarzem zażywającym metadon mając przy tym pełną świadomość jego skutków ubocznych...?
Pomijając fakt, że w tym jednym odcinku właśnie przestał być cierpiący, a nie -jak twierdzisz - zaczął, to... to reszta w sumie tez mi się nie zgadza

Obejrzałam ten odcinek po raz drugi, i nie zauważyłam, żeby stał się dobry, mniej ironiczny czy zgaszony. Akcja po zaprzestaniu oddychania - iście hałsowa. Akcja z bulimią - iście hałsowa. Prostytutka "pilnująca snu" - hałsowe. Potraktowanie rodziców dzieciaka - typowe.
Przyjął sprawę bez większego marudzenia, zaakceptował rezonans, zapytał Wilsona o kanapke, ogolił się, nie zabił na miejscu idioty ze złamanym palcem
(mimo to zachował się po swojemu, moim zdaniem)... czy to wszystko oznacza, że stał się dobrym, nie nienawidzącym ludzi prostolinijnym, średnio uzdolnionym doktorkiem?

Na mój nos - nie.
Na mój nos - Hałs był bardziej chałowaty w odcinku 15, przez który przebrnęłam ziewając, a oglądanie zakończyłam okrzykiem: "za mało Hałsa w Hałsie".

Cytat:
Wybaczyłabym i nawet doceniła, gdyby ten motyw został rozłożony na kilka odcinków lub gdyby stanowił motyw przewodni serii. Niestety, postanowiono się z tym niby "człowieczeństwem i cierpieniem" House'a rozprawić w jednym tylko odcinku i mnie to ani trochę nie przekonało.
Interesujący pomysł. Może w serii 11 tak sie stanie ;-)

Rozpisałam się, jak ja cie przepraszam, ale juz trudno

Edytowane przez ahinsa
Czas edycji: 2009-03-04 o 18:02
ahinsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-04, 18:35   #646
Alvesta
Zakorzenienie

Cytat:
. Akcja po zaprzestaniu oddychania - iście hałsowa. Akcja z bulimią - iście hałsowa. Prostytutka "pilnująca snu" - hałsowe. Potraktowanie rodziców dzieciaka - typowe.
Przyjął sprawę bez większego marudzenia, zaakceptował rezonans, zapytał Wilsona o kanapke, ogolił się, nie zabił na miejscu idioty ze złamanym palcem
(mimo to zachował się po swojemu, moim zdaniem)... czy to wszystko oznacza, że stał się dobrym, nie nienawidzącym ludzi prostolinijnym, średnio uzdolnionym doktorkiem?

Na mój nos - nie.
Na mój nos - Hałs był bardziej chałowaty w odcinku 15, przez który przebrnęłam ziewając, a oglądanie zakończyłam okrzykiem: "za mało Hałsa w Hałsie".
o to, to właśnie. Wreszcie coś się działo (w nim, z nim naturalnie).
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 19:02   #647
Cieplolubna
Raczkowanie

Nie mogę się doczekać nowego odcinka!!! Dlaczego znowu musieli dać w FOXie coś "ważniejszego"?!

BTW, lubię oglądać po 2-3 odcinki serialu na raz, więc odkąd jestem na bieżąco, po jednym Housiku czuję lekki niedosyt. A jeszcze jak muszę czekać 2 tygodnie na nowy odcinek, to już w ogóle...

Chociaż mogło być gorzej - np. mój mężuś ogląda "Unit" i musi na nowy odcinek czekać cały miesiąć, bo kręcenie tego serialu jest trochę wymagające...
Cieplolubna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 19:13   #648
Anuuulcia
Rozeznanie

ja ściagam sobie odcinki od 1 juz mam 12 jak sie upre to moglabym 10 odcinkow sciagnac jednego dnia i sobie siedze przy obiadku , kolacji i ogladam a tak to zostaje mi TVP2 w czwartek 2 odcnki....musze sie tym zadowolić

Anuuulcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 20:11   #649
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Cieplolubna Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać nowego odcinka!!! Dlaczego znowu musieli dać w FOXie coś "ważniejszego"?!

Mhm, powoli przestało mnie interesować czy tym razem House będzie bardziej ludzki czy ironiczny, byleby był.

Edytowane przez alkaxy
Czas edycji: 2009-03-04 o 20:13
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-05, 17:16   #650
sylwónia
Zadomowienie

Dla mnie w Housie jest fajne właśnie to, że jest złożony, niejednowymiarowy. To że jest bezczelny i ironiczny to nie jedyne co nam w nim oferują, bardzo ciekawe sa moim zdaniem wszystkie wątpliwości House na temat istnienia Boga, np to jak włożył nóż do kontaktu, bo chciał sprawdzić te metafizyczne doznania pacjenta np . Zresztą nikt nigdy w tym serialu nie powiedział że on jest bezduszny i pozbawiony emocji. Było mnóstwo scen, w których było widać, ze chocby chciał przed niektórymi ludzkimi emocjami nie potrafi się bronić. Był odcinek z tym chłopcemm z autyzmem, który wręczył mu GameBoya, było widać że House'a to ruszyło albo cały wątek z Cuddy, chociażby, gdyby czepiać się "odhausowywania " House'a :P to to własnie byłoby pierwsze w kolejce chyba

Bardzo mi sie podobała 16-tka Scena w której House wyrzuca Metadon do kosza, to muśnięcie ręką po biodrze Cuddy i "To jedyny ja jakiego możesz mieć" - świetnie nakręcona scena. Niby nic sie nie dzieje, a erotyzm aż drga w powietrzu miedzy nimi

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna

Edytowane przez sylwónia
Czas edycji: 2009-03-05 o 17:19
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 17:39   #651
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Poniższy post zawiera spoilery dotyczące 5 serii serialu!

W porządku, serial nakreślił inne oblicze House. Człowiek cierpiący i realny. Człowiek skomplikowany i pełen rozterek. Ale czy ktoś uwierzył, że to prawdziwy House? Ja nie. Przez około 100 odcinków oglądam faceta, który nienawidzi ludzi, nie liczy się z nikim, strzela ironiczne hasła, do tego ma mózg geniusza. I nagle, oto w jednym odcinku ten anty-bohater momentalnie staje się cierpiącym i zgaszonym lekarzem zażywającym metadon mając przy tym pełną świadomość jego skutków ubocznych...?
Dla mnie House od dawna już jest realny, cierpiący, skomplikowany i pełen rozterek. I odbieram to, że "nienawidzi ludzi, nie liczy się z nikim, strzela ironiczne hasła, do tego ma mózg geniusza" raczej jako maskę, zza której ten "ludzki" House co jakiś czas wygląda.
Więc nie wydaje mi się, żeby nagle w jednym odcinku zrobili z niego innego człowieka. Był milszy i tyle , ale to wciąż House.
Dla mnie na tyle realny, żeby snuć sobie fantazje nt tego, co bym zrobiła na miejscu Cuddy
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-05, 18:21   #652
kaarolciaa13
Rozeznanie

http://www.youtube.com/watch?v=7fR_isiMYsg

Stary 2009-03-06, 07:25   #653
fiolusiek
Zakorzenienie

wczoraj ta scena z psem i housem w pierwszym odcinku byla genialana
Stary 2009-03-06, 07:42   #654
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaarolciaa13 Pokaż wiadomość

Cytat:
cały wątek z psem był fajny
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 10:05   #655
Libra2
Zadomowienie

Najlepsze były sceny z pobudzonym Wilsonem . biedaczysko co on się ma z tym Hausem .
Stary 2009-03-06, 11:59   #656
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Masz rację. Żałuję tylko, że Willson zabrał Housowi tego pieska...
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 13:22   #657
konopia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez andzelika666 Pokaż wiadomość
Masz rację. Żałuję tylko, że Willson zabrał Housowi tego pieska...
uwierz mi, lepiej dla pieska

aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C

'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your way
You want antidote I got the poison!'
konopia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 14:09   #658
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konopia Pokaż wiadomość
uwierz mi, lepiej dla pieska
przeciez gregory go polubil i nawet karmil go ''cukierkami''
Stary 2009-03-06, 14:27   #659
fossa
Zadomowienie

Fajny byl watek Wilson- House. House na prozacu, Wilson na amfie.
Wilson byl swietny
No i ta dietetyczna (czy ona czasem nie grala w Poranku Kojota ???), ciekawe co z tego bedzie ...
House cos baknal o tym ze dziwne ze nie zmienil ekipy przez 3lata.
A Watek Cameron- Chase - mi szkoda Chase'a.

1odcinek [o braciach] podobal mi sie bardziej z "medycznego" punktu widzenia
fossa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-06, 15:50   #660
tangerynka
Rozeznanie

Cytat:
przeciez gregory go polubil i nawet karmil go ''cukierkami''
To był wymarzony pies dla House'a. Razem by sobie walili Vicodin
Nie rozumiem dlaczego na House zaczął nastawać na jego życie
tangerynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości