![]() |
#631 |
Zakorzenienie
|
Dot.: House MD :)
całą? nie za dużo wrażeń i chorób jak na jeden raz?
![]()
![]() |
#632 |
Rozeznanie
|
A mnie ostatnio zaskoczyli w wywiadzie z Housem, myslalam ze te wszystkie "przypadki" ktorymi sie zajmuja sa zmyslone a tu prosze duzo jest na faktach. Pewnie wszyscy o tym wiedzieli tylko ja jak zwykle opozniona jestem :P. Podobno zmieniaja w takich przypadkach np: czas diagnozy, i zamiast kilku miesiecy lub nawet w ekstremalnych sytuacjach lat, zespol Housa diagnozuje je w kilka dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Zakorzenienie
|
złości mnie to przenoszenie czasu wyświetlania w TVP2.
raz jest później,raz wcześniej,albo dwa odcinki,żeby za tydzien nie dać nic. uwielbiam ten film,hosa i jego cięty jężyk ,oraz riposty szefowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Wtajemniczenie
|
Obejrzałam wczoraj odcinek 16, 5 serii i muszę przyznać, że chociaż sprawa dwupłciowego chłopca była dość ciekawato rozwiązanie jakieś takie niemrawe.
Z uwagi na odmienione i zrewolucjonizowane zachowanie House'a, uważam ten odcinek za zdecydowanie najgorszy w tej serii. A fe! Edytowane przez wesna Czas edycji: 2009-03-02 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() biało ->-Alee fakt, miły House to nie to, wyszedł jakiś taki bez charakteru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Zakorzenienie
|
Bez charakteru? Najgorszy?!
Jestem po stokroć w szoku. Gusty, śrusty, itp - no jasne. Ale ja mam ochote podyskutować ![]() Moim zdaniem ten odcinek nakreślił jeszcze bardziej realnego, namacalnego, dającego się juz prawie-prawie wyniuchać nochalem człowieka. Nie postać. Serial ten cenie sobie między innymi za to, że ktoś porządnie przysiadł do roboty kreując głównego bohatera. Każdy gest, mimika twarzy, zwrot akcji jest nie bez znaczenia. House "prowadzony" jest w serialu w taki sposób, że postrzegam go tak realnie jak sie tylko da - a problemem jest napisać rolę czy zagrać osobę tak wewnętrznie skonfliktowaną i skomplikowaną. Psychologiczny majstersztyk. Nie żadna Hanka Mostowiak. Kto by sie spodziewał, że House będzie brał metadon, ryzykował życie dla codzienności bez bólu, odejdzie z pracy... a w końcu, że pokaże swój CHARAKTER i postanowi rzucic w diabły lek czyniący go wolnym, bo poczuł się nie-sobą? Polecam każdemu. Ja miałam oczy szeroko otwarte z podziwu całe 40 minut.
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
ja widziałam do tej pory tylko odcinki do połowy czwartej serii, ale moim ulubionym jest 1 odcinek IV serii. Rozbraja mnie humor i spryt Wilsona i to jak bawi się House'm
![]() A tak btw. to na Housie można skutecznie nauczyc sie medycznych określeń czy chorób po angielsku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Aczkolwiek tekst o Hance Mostowiak świetny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Zakorzenienie
|
Ahi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#642 | |
Wtajemniczenie
|
Poniższy post zawiera spoilery dotyczące 5 serii serialu!
W porządku, serial nakreślił inne oblicze House. Człowiek cierpiący i realny. Człowiek skomplikowany i pełen rozterek. Ale czy ktoś uwierzył, że to prawdziwy House? Ja nie. Przez około 100 odcinków oglądam faceta, który nienawidzi ludzi, nie liczy się z nikim, strzela ironiczne hasła, do tego ma mózg geniusza. I nagle, oto w jednym odcinku ten anty-bohater momentalnie staje się cierpiącym i zgaszonym lekarzem zażywającym metadon mając przy tym pełną świadomość jego skutków ubocznych...? Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Raczkowanie
|
A mi się ta przemiana Housa w człowieka podobała
![]() Cały urok tej postaci polega na zaskakiwaniu widza niecodziennym zachowaniem. Skoro to już 5. seria, to wszyscy są przyzwyczajeni do tego, że House jest cyniczny i nieszczęśliwy, a tu scenarzyści ożywili postać "dobrymi" cechami - jak dla mnie to kolejny powód, żeby uwielbiać ten serial ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | ||
Zakorzenienie
|
Cesc, Toklotko
![]() Cytat:
![]() Obejrzałam ten odcinek po raz drugi, i nie zauważyłam, żeby stał się dobry, mniej ironiczny czy zgaszony. Akcja po zaprzestaniu oddychania - iście hałsowa. Akcja z bulimią - iście hałsowa. Prostytutka "pilnująca snu" - hałsowe. Potraktowanie rodziców dzieciaka - typowe. Przyjął sprawę bez większego marudzenia, zaakceptował rezonans, zapytał Wilsona o kanapke, ogolił się, nie zabił na miejscu idioty ze złamanym palcem ![]() Na mój nos - nie. Na mój nos - Hałs był bardziej chałowaty w odcinku 15, przez który przebrnęłam ziewając, a oglądanie zakończyłam okrzykiem: "za mało Hałsa w Hałsie". Cytat:
Rozpisałam się, jak ja cie przepraszam, ale juz trudno ![]()
![]() Edytowane przez ahinsa Czas edycji: 2009-03-04 o 18:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Raczkowanie
|
Nie mogę się doczekać nowego odcinka!!! Dlaczego znowu musieli dać w FOXie coś "ważniejszego"?!
![]() BTW, lubię oglądać po 2-3 odcinki serialu na raz, więc odkąd jestem na bieżąco, po jednym Housiku czuję lekki niedosyt. A jeszcze jak muszę czekać 2 tygodnie na nowy odcinek, to już w ogóle... Chociaż mogło być gorzej - np. mój mężuś ogląda "Unit" i musi na nowy odcinek czekać cały miesiąć, bo kręcenie tego serialu jest trochę wymagające... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 |
Rozeznanie
|
ja ściagam sobie odcinki od 1
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#649 | |
biegam dla Zabawy
|
Cytat:
Mhm, powoli przestało mnie interesować czy tym razem House będzie bardziej ludzki czy ironiczny, byleby był ![]() Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2009-03-04 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#650 |
Zadomowienie
|
Dla mnie w Housie jest fajne właśnie to, że jest złożony, niejednowymiarowy. To że jest bezczelny i ironiczny to nie jedyne co nam w nim oferują, bardzo ciekawe sa moim zdaniem wszystkie wątpliwości House na temat istnienia Boga, np to jak włożył nóż do kontaktu, bo chciał sprawdzić te metafizyczne doznania pacjenta np
![]() ![]() Bardzo mi sie podobała 16-tka ![]() ![]() ![]()
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() Edytowane przez sylwónia Czas edycji: 2009-03-05 o 17:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Więc nie wydaje mi się, żeby nagle w jednym odcinku zrobili z niego innego człowieka. Był milszy i tyle ![]() Dla mnie na tyle realny, żeby snuć sobie fantazje nt tego, co bym zrobiła na miejscu Cuddy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Rozeznanie
|
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
wczoraj ta scena z psem i housem w pierwszym odcinku byla genialana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() cały wątek z psem był fajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zadomowienie
|
Najlepsze były sceny z pobudzonym Wilsonem . biedaczysko co on się ma z tym Hausem .
![]() |
#656 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
masterplanu część kolejna: Londyn od 25.08.2010! następne przystanki: Royal Academy of Dramatic Art --> West End --> Broadway --> ... aspirująca aktorka zawsze ma plan B i C ![]() 'Everytime I'm around you try to leave
but I'll be standing in your wayYou want antidote I got the poison!' |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#659 |
Zadomowienie
|
Fajny byl watek Wilson- House. House na prozacu, Wilson na amfie
![]() Wilson byl swietny ![]() No i ta dietetyczna (czy ona czasem nie grala w Poranku Kojota ???), ciekawe co z tego bedzie ... ![]() House cos baknal o tym ze dziwne ze nie zmienil ekipy przez 3lata. A Watek Cameron- Chase - mi szkoda Chase'a. 1odcinek [o braciach] podobal mi sie bardziej z "medycznego" punktu widzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.