House MD :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-09-26, 13:32   #1201
virginia
Zakorzenienie

Dot.: House MD :)

Obejrzałam i jestem zawiedziona troszkę.
W skrócie dlatego, że po prostu jakoś mało było House'a w Housie. Tego prawdziwego, jakiego pokochałyśmy pierwszą miłością. Kilka rzeczy mnie też nieco nieprzyjemnie zdziwiło - z lekka 'operomydlany' wątek z romansem, w który nie wiedzieć czemu tak szybko (jak na House'a) wdał się Greg. Przez poprzednich 5 sezonów nie mógł się z nikim złączyć, a tu nagle w ciągu jednego odcinka przeżywa wielką miłość? Eeeee.... Poza tym za szybko dał się udobruchać. I nadal nie rozumiem na co go leczą?? Bo skoro już vicodin poszedł w odstawkę... To, że bywa wredny , nieczuły i upierdliwy to po prostu taka jego natura jest, nie wiem, czemu nagle przestało to wszystkim odpowiadać. Taki jego housowski charakter, ale to przecież nie od razu choroba psychiczna....
Generalnie, jak dla mnie, od kiedy w serialu zaczęły się pojawiać histoire scifi z duchami, przewidzeniami itd. to co naprawdę było fajne w Housie zeszło na 2gi plan, i nie wiem czy scenarzystom uda się podtrzymać poziom pierwszych sezonów.
Oczywiście odcinek nie był najgorszy ale jakoś tak nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że to już nie ten sam House...
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 17:50   #1202
malenstfo24
Rozeznanie

A mnie się tam podobał 1odcinek 6sezonu kurcze dziewczyny On musiał się złamać, jako inteligentny człowiek domyślił się, że bunt jest dziecinny. Ja się cieszę, że tylko jeden odcinek był w tym psychiatryku, nie chciałabym by się to ciągnęło, twórcy serialu pewnie chcieli pokazać house też jako człowieka, ale scena seksu z tą lidią eh po co baba mająca męża i małe dziecko puszcza się przy pierwszej lepszej okazji żałosne Słuchajcie a pamiętacie, tą rozmowę z dyrektorem szpitala on tam powiedział, że House przeżył śmierć 2współpracowników i ojca? czy mi coś umknęło umarł przecież tylko Kutner kto jeszcze?

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 17:51   #1203
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

Nie no, przecież jego ojciec też umarł.
KawaMarcepanowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 17:54   #1204
malenstfo24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
Nie no, przecież jego ojciec też umarł.
eh no tak chodzi mi o tego drugiego współpracownika,kto to był chyba, że źle zrozumiałam tekst tego dyrektora
o rany już wiem no amber przecież

6 Lipiec 2013
<3<3

14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb

Edytowane przez malenstfo24
Czas edycji: 2009-09-26 o 17:56
malenstfo24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-26, 17:57   #1205
ani93
Rozeznanie

podaję, jakby kogoś interesowało:
od piątku 02.10 co tydzień w gazecie wyborczej będzie płyta z odcinkami Housa z 1 sezonu. ma być 7 płyt z 1 sezonu. cena 8.99 za gazetę z płytą.
Stary 2009-09-27, 00:19   #1206
Baby Lu
Zadomowienie

obejrzałam 1 odc 6 serii i wiecie co ? zdałam sobie sprawę, jak bardzo brakowało mi House'a odcinek zabawny, denerwowało mnie, podejście pielęgniarzy do chorych, byle atak, już kod szary i psychotropy, sytuacja z Anną - przecież nikt nie domyśliłby się, że chodzi o pozytywkę romans owszem trochę zalatuje operą mydlaną, eh nadal wierzę, że Greg będzie z Cuddy
czy ta lekarka to była Amber czy mnie wzrok myli???

dziewczyny co to za piosenka jest na samym końcu? strasznie mi się spodobała

01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy
01.10.10. - oszczędzam
01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE!

Edytowane przez Baby Lu
Czas edycji: 2009-09-27 o 10:04
Baby Lu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 10:46   #1207
Selene2203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Baby Lu Pokaż wiadomość
obejrzałam 1 odc 6 serii i wiecie co ? zdałam sobie sprawę, jak bardzo brakowało mi House'a odcinek zabawny, denerwowało mnie, podejście pielęgniarzy do chorych, byle atak, już kod szary i psychotropy, sytuacja z Anną - przecież nikt nie domyśliłby się, że chodzi o pozytywkę romans owszem trochę zalatuje operą mydlaną, eh nadal wierzę, że Greg będzie z Cuddy
czy ta lekarka to była Amber czy mnie wzrok myli???

dziewczyny co to za piosenka jest na samym końcu? strasznie mi się spodobała
Nie wydaje mi się, żeby to była ona ;-)

Żyję w przekonaniu, że...

"Everybody lies"

Dr House

Selene2203 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-27, 10:59   #1208
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

O rany! Dziewczyny,łączę się w bólu (z niektórymi z Was
Jestem załamana,ŻE NA DA
Już myślałam,że kocham House'a miłością bezwarunkową.... a tu taka wtopa z tym nowym odcinkiem.
Proponuję założyć podwątek dla rozczarowanych

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 12:04   #1209
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

no cóż, może się poprawi
ja jestem bardziej rozczarowana tym że w następnym odcinku też nie za bardzo będzie "stary" znany nam House z tego co widziałam na promo...
Stary 2009-09-27, 12:40   #1210

Cytat:
Napisane przez Selene2203 Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się, żeby to była ona ;-)
Amber? Nie było przecież Amber

Foreman jako szef oddziału diagnostycznego... Nie za bardzo lubię go, nie chcę, żeby miał taką funkcję. Poza tym spodziewałam się, że będzie dochodziło do spięć między nim, a teraz jego podwładną, Trzynastką (no i na filmie zapowiadającym trzeci odcinek było już coś takiego ). Mam dość tej metafizyczności piątego sezonu, poproszę o House'a - lekarza i przypadki medyczne!
I skoro Cameron odchodzi, być może trafi do szpitala kolejna piękna pani doktor, żeby zwracała House'a uwagę, żeby mógł porównywać do niej Cuddy, Trzynastkę...

I jednak szkoda byłoby mi serialu, ale nie chcę wielu serii. Ta może być ostatnia, ewentualnie jeszcze jedna - bo już naprawdę nie ma co wymyślać i to będzie sztuczne przeciąganie materiału.
ville jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 13:32   #1211
trojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstfo24 Pokaż wiadomość
eh no tak chodzi mi o tego drugiego współpracownika,kto to był chyba, że źle zrozumiałam tekst tego dyrektora
o rany już wiem no amber przecież
drugi pracownik to Amber przecież

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na siłę problemów!
Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku.
trojka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 15:48   #1212
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Foreman jako szef oddziału diagnostycznego... Nie za bardzo lubię go, nie chcę, żeby miał taką funkcję.
Ja też!!

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Mam dość tej metafizyczności piątego sezonu, poproszę o House'a - lekarza i przypadki medyczne!
Masz rację, z House'a jakiś Twin Peaks się robi... I choć dam mu jeszcze szansę to obawiam się, że ten 6 sezon mało będzie przypominał te pierwsze...
Stary 2009-09-27, 18:06   #1213
mhm0808
Obcy 8 pasażer Nostromo

Ech,Dziewczyny,Wy tak spokojnie A ja się prawie popłakałam w paru miejscach tego pierwszego odcinka nowego sezonu.... z rozpaczy,oczywiście. Taki amerykański film zrobili,że coś potwornego. Z mojego ukochanego House'a.

mhm0808 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-27, 20:15   #1214
virginia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mhm0808 Pokaż wiadomość
Ech,Dziewczyny,Wy tak spokojnie A ja się prawie popłakałam w paru miejscach tego pierwszego odcinka nowego sezonu.... z rozpaczy,oczywiście. Taki amerykański film zrobili,że coś potwornego. Z mojego ukochanego House'a.
Otóż to, otóż to.... Mi też jakoś nie trafił do serca ...
Stary 2009-09-27, 21:30   #1215

Krótkie informacje od Michaela Ausiello dotyczące 6 sezonu, czyli uwaga, mały spojler

Reina: Plotka głosi, że House powie Cuddy, że ją kocha. Ma to się wydarzyć w tym sezonie, w dziewiątym odcinku. Czy to prawda? Czy jednak nie?

Ausiello: Mogę potwierdzić, n podstawie posiadanych informacji, że House powie komuś o miłości do Cuddy.

Danica: Czy naprawdę zobaczymy siostrę Cuddy w odcinku "Thanksgiving"?

Ausiello: Mogę potwierdzić, że będzie historia z nią związana, ale jej nie zobaczymy. Czy to ma jakikolwiek sens?

Reana: Spodobał mi się Twój wywiad z Lisą Edelstein na czerwonym dywanie podczas rozdania nagród Emmy. Czy wiesz w ilu odcinkach pojawi się Michael Weston grający postać Lucasa?
Ausiello: Więcej niż jeden, ale mniej niż osiemdziesiąt.

Patrick: Czy wyjście House'a ze szpitala psychiatrycznego oznacza koniec halucynacji z Amber, którą gra Anne Dudek? Mam nadzieję, że nie!
Ausiello: Przepraszam, ale myślę, że zbyt wiele rzeczy to potwierdza i House dojdzie do siebie po halucynacjach z Amber.

Pierwsza informacja bardzo mi się spodobała, no, nareszcie coś zacznie się dziać
No i jeszcze jedno: jaki Lucas?! Lisa znajdzie sobie faceta? Edycja: Weston to ten detektyw! Ona będzie miała z nim romans?!

Edytowane przez ville
Czas edycji: 2009-09-27 o 21:33
Stary 2009-09-28, 09:51   #1216
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

informuję, że podawanie linków do torrentów oraz stron zawierających kradzione treści (filmy) jest przestępstwem;

takie zachowania powodują u nas natychmiastowy BAN
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-29, 11:28   #1217
tinkussia
Zadomowienie

Obejrzałam 6x02 sympatyczny dosyć odcinek, więcej hałsa chociaż i tak mało
tinkussia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 08:36   #1218
Kostka09
Zakorzenienie

Obejrzałam 1x06 i moje odczucia sa takie, że po pierwsze cieszę sie, ze nie ciągneli tego watku ze szpitalem psychiatrycznym przez iles tam odcinkow...po drugie house trafil do psychiatryka z powodu vicodinu jest na odwyku, ale nie lecza go z tego, ze jest niesympatyczny, wredny nieczuly tylko z tego, ze nie potrafi byc z tym szczesliwy, wedlug mnie w 6 serii nie moze byc caly czas tego samego czyli przypadkow medycznych i wrednego Housa postac jakois musi sie rozwijac przechodzic jakies przeobrazenie, oczywiscie nie wyobrazam sobie milego Housa ale wydaje mi się, ze serial nie pojdzie w tym kierunku, dla mnie genialne jest to, że 6 serie ogladam z takim samym zaciekawieniem co poprzednie i ciezko przewidziec co bedzie dalej i o to chodzi chyba przynajmniej jak dla mnie

drugi odcinek chyba newet lepszy od pierwszych, jestem pozytywnie zaskoczona naprawde i czekam na nastepne z niecierpliwoscia jak zawsze.
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 10:24   #1219
asia_z
Zakorzenienie

witam ja też się dopisuje. House'a zaczęłam oglądać 3 tygodnie temu, teraz jestem na etapie 10 odcinka 2 sezonu, więc zanim nadrobię to jeszcze trochę minie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-30, 13:41   #1220
kasia_1402
Rozeznanie

1 ( i 2 )Odcinek...skłaniający do myślenia.G.H. był przypadkiem...

świetna muzyka, zabawne momenty: wesołe miasteczko , teksty na przyjęciu dla sponsorów, talent show i rap, torti big hug oraz Alvie( House odjeżdża autobusem ze szczególnym napisem +w koszulce Alviego - i przemiana jaka się w nim na koniec dokonała.
Aktorzy dobrze dobrani...tylko Franka Potente, jak dla mnie... za mało atrakcyjna natomiast postać pani doktor- przesłodka- ciepła, delikatna.

Były też momenty wzruszające, smutne, przykre- także dla House'a...
Po zdarzeniu na parkingu, coś do niego dotarło, i na prawdę zaczęło mu zależeć na człowieku- nie jak dotąd na przypadku...
Scenarzyści pokazali przemianę Grega-wydaje mi się, że teraz zacznie nawiązywać głębsze relacje z ludźmi, okazywać większe zaufanie, nie tracąc ciętego poczucia humoru i ironii.
Pomyślałam, że to mogłoby być zakończenie serialu/ film pełnometrażowy

I jestem po 3 odc 6 serii...i nie cierpie Formana , za to House gotujący, pozycja misjonarska ,legion, i czek za poradę internetową, to niewątpliwe oznaki , że to wielki powrót
Ja tam uwielbiam Housa bezwarunkowo
I jeszcze jedno medycyna go uleczy

Edytowane przez kasia_1402
Czas edycji: 2009-09-30 o 13:43
kasia_1402 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 13:54   #1221

Po obejrzeniu trzeciego odcinka:
Po pierwsze: Foreman - nigdy za nim nie przepadałam. Na początku myślałam, że jest idiotą, przejmując po House'ie wydział. Że będzie porównywany i jest wysokie prawdopodobieństwo, że wypadnie gorzej. Mógłby przecież zacząć gdzieś coś od nowa.
Ale jednak udowodnił, że potrafi stawić czoła pacjentom i rozwiązać zagadkę. Nadal go nie lubię, ale jednak nabrałam do niego szacunku.
Po drugie: Trzynastka - nie lubiłam jej w piątym sezonie, bo wydawała mi się nijaka. Niby teraz też nie ma do końca zarysowanego charakteru, ale zaczęłam ją lubić. I wypiękniała
I oczywiście świetna była jako małpka i Taub, gdy zaatakowały go ptaki

Przypadek był fajny i podobało mi się to odrzucanie teorii przez zespół - wyjaśnienie opętania przez demona

I pierwszy raz nie brakowało mi House'a! To znaczy: mógłby nie występować w tym odcinku, nie obchodził mnie. Gdy pojawiały się na ekranie jego "sprawy", nie mogłam się doczekać, aż powrócimy do szpitala

Nie podobało mi się to, że to House wymyślił rozwiązanie zagadki. Ta metoda uleczenia House'a przez medycynę mogłaby wyjść na jaw inaczej, a tak znowu powracamy do House'a-niezastąpionego.

I ciekawe, czy w końcu będą dwa zespoły, jak kiedyś sobie wyobrażałam. Foreman + Cameron + Chase i House + Trzynastka + Taub? A może jakoś zamienią się miejscami, w końcu przez nieobecność House'a Remy pracowała na Ostrym dyżurze, a Taub ubiega się o pracę jakąśtam na chirurgii. Hm, ciekawe

Odcinek super
Stary 2009-09-30, 15:52   #1222
Selene2203
Rozeznanie

Po wczorajszym seansie "Epic fail" ;-)
Na biało -> Szczerze mówiąc, średnio mi się podobał. Foreman w końcu i tak okazał się świnią (co mnie akurat nie dziwi, choć kilka razu wywołał mój uśmiech na twarzy ;-)), zaś w Housie za mało było House'a (Pomijając pozycję misjonarską )

"Everybody lies"

Dr House

Stary 2009-09-30, 16:44   #1223
Matka Dyrektorka
Raczkowanie

Jestem marudna, stara i nie lubię zmian , ale z całym szacunkiem są seriale , które powinno się skończyć w punkcie kulminacyjnym i pozostawić po sobie niedosyt, a nie niesmak stopniowym obniżaniem lotów. Nie ma dawnego klimatu, House jest pozbawiony tego Czegoś dzięki czemu był taki wielowymiarowy i nieprzewidywalny. Dlaczego nie pozwolić Housowi być nieszczęsliwym i interesujacym ;(? Ja nie chcę żadnej przemiany. Buuu.

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
Matka Dyrektorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-30, 19:20   #1224
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_1402 Pokaż wiadomość
Ja tam uwielbiam Housa bezwarunkowo
ja chyba też
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 19:43   #1225
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

A ja wymiękłam z samym początkiem odcinka - myślałam że to jakaś pomyłka
Stary 2009-09-30, 20:01   #1226
Selene2203
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KawaMarcepanowa Pokaż wiadomość
A ja wymiękłam z samym początkiem odcinka - myślałam że to jakaś pomyłka
Ja na początku to samo: "kurzczę, co ja ściągnęłam?!"

"Everybody lies"

Dr House

Stary 2009-09-30, 20:24   #1227
KawaMarcepanowa
Zakorzenienie

nono, aż się wkurzyłam, że to pewnie jakiś dzieciak wrzucił filmik ze swojego RPGa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-30, 20:24   #1228
Gosiu
Rozeznanie

Ja miałam tak samo, aż musiałam przewinąć to odetchnęłam z ulgą
Gosiu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-30, 20:49   #1229
Nyks
Raczkowanie

http://wyborcza.pl/1,101975,7080951,...__Gazeta_.html

Już w piątek pierwsza płyta z odcinkami pierwszego sezonu

Głupcy pilnują porządku, geniusze kontrolują chaos !!!

Nyks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-01, 07:50   #1230
Hadassah
Zadomowienie

Trzeci odcinek średni, ale daje niezły grunt pod czwarty,Kaczątka wracają! Ja chce żeby już wrócili do 'normy', znaczy się: szpital, szpital, cięte tekściki, minimum 'życia domowego'. Tak jak w sezonie 1, 3...

Edytowane przez Hadassah
Czas edycji: 2009-10-01 o 07:51
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości