![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: House MD :)
Obejrzałam i jestem zawiedziona troszkę.
W skrócie dlatego, że po prostu jakoś mało było House'a w Housie. Tego prawdziwego, jakiego pokochałyśmy pierwszą miłością. Kilka rzeczy mnie też nieco nieprzyjemnie zdziwiło - z lekka 'operomydlany' wątek z romansem, w który nie wiedzieć czemu tak szybko (jak na House'a) wdał się Greg. Przez poprzednich 5 sezonów nie mógł się z nikim złączyć, a tu nagle w ciągu jednego odcinka przeżywa wielką miłość? Eeeee.... Poza tym za szybko dał się udobruchać. I nadal nie rozumiem na co go leczą?? Bo skoro już vicodin poszedł w odstawkę... To, że bywa wredny , nieczuły i upierdliwy to po prostu taka jego natura jest, nie wiem, czemu nagle przestało to wszystkim odpowiadać. Taki jego housowski charakter, ale to przecież nie od razu choroba psychiczna.... Generalnie, jak dla mnie, od kiedy w serialu zaczęły się pojawiać histoire scifi z duchami, przewidzeniami itd. to co naprawdę było fajne w Housie zeszło na 2gi plan, i nie wiem czy scenarzystom uda się podtrzymać poziom pierwszych sezonów. Oczywiście odcinek nie był najgorszy ale jakoś tak nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że to już nie ten sam House...
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
A mnie się tam podobał 1odcinek 6sezonu kurcze dziewczyny On musiał się złamać, jako inteligentny człowiek domyślił się, że bunt jest dziecinny. Ja się cieszę, że tylko jeden odcinek był w tym psychiatryku, nie chciałabym by się to ciągnęło, twórcy serialu pewnie chcieli pokazać house też jako człowieka, ale scena seksu z tą lidią eh po co
![]() ![]()
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Nie no, przecież jego ojciec też umarł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 |
Rozeznanie
|
eh no tak chodzi mi o tego drugiego współpracownika,kto to był chyba, że źle zrozumiałam tekst tego dyrektora
![]() o rany już wiem ![]() ![]()
6 Lipiec 2013 ![]() 14.08.2016 Bartek moj Najwiekszy Skarb ![]() ![]() ![]() Edytowane przez malenstfo24 Czas edycji: 2009-09-26 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Rozeznanie
|
podaję, jakby kogoś interesowało:
od piątku 02.10 co tydzień w gazecie wyborczej będzie płyta z odcinkami Housa z 1 sezonu. ma być 7 płyt z 1 sezonu. cena 8.99 za gazetę z płytą.
![]() |
#1206 |
Zadomowienie
|
obejrzałam 1 odc 6 serii i wiecie co ? zdałam sobie sprawę, jak bardzo brakowało mi House'a
![]() ![]() ![]() czy ta lekarka to była Amber czy mnie wzrok myli??? dziewczyny co to za piosenka jest na samym końcu? strasznie mi się spodobała ![]()
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! Edytowane przez Baby Lu Czas edycji: 2009-09-27 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1208 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
O rany! Dziewczyny,łączę się w bólu (z niektórymi z Was
![]() Jestem załamana,ŻE NA DA ![]() Już myślałam,że kocham House'a miłością bezwarunkową.... a tu taka wtopa z tym nowym odcinkiem. Proponuję założyć podwątek dla rozczarowanych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 |
Zakorzenienie
|
no cóż, może się poprawi
ja jestem bardziej rozczarowana tym że w następnym odcinku też nie za bardzo będzie "stary" znany nam House ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Amber? Nie było przecież Amber
![]() Foreman jako szef oddziału diagnostycznego... Nie za bardzo lubię go, nie chcę, żeby miał taką funkcję. Poza tym spodziewałam się, że będzie dochodziło do spięć między nim, a teraz jego podwładną, Trzynastką (no i na filmie zapowiadającym trzeci odcinek było już coś takiego ![]() I skoro Cameron odchodzi, być może trafi do szpitala kolejna piękna pani doktor, żeby zwracała House'a uwagę, żeby mógł porównywać do niej Cuddy, Trzynastkę... I jednak szkoda byłoby mi serialu, ale nie chcę wielu serii. Ta może być ostatnia, ewentualnie jeszcze jedna - bo już naprawdę nie ma co wymyślać i to będzie sztuczne przeciąganie materiału. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
drugi pracownik to Amber przecież
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1212 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
![]() |
#1213 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ech,Dziewczyny,Wy tak spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
Krótkie informacje od Michaela Ausiello dotyczące 6 sezonu, czyli uwaga, mały spojler
![]() Reina: Plotka głosi, że House powie Cuddy, że ją kocha. Ma to się wydarzyć w tym sezonie, w dziewiątym odcinku. Czy to prawda? Czy jednak nie? Ausiello: Mogę potwierdzić, n podstawie posiadanych informacji, że House powie komuś o miłości do Cuddy. Danica: Czy naprawdę zobaczymy siostrę Cuddy w odcinku "Thanksgiving"? Ausiello: Mogę potwierdzić, że będzie historia z nią związana, ale jej nie zobaczymy. Czy to ma jakikolwiek sens? Reana: Spodobał mi się Twój wywiad z Lisą Edelstein na czerwonym dywanie podczas rozdania nagród Emmy. Czy wiesz w ilu odcinkach pojawi się Michael Weston grający postać Lucasa? Ausiello: Więcej niż jeden, ale mniej niż osiemdziesiąt. Patrick: Czy wyjście House'a ze szpitala psychiatrycznego oznacza koniec halucynacji z Amber, którą gra Anne Dudek? Mam nadzieję, że nie! Ausiello: Przepraszam, ale myślę, że zbyt wiele rzeczy to potwierdza i House dojdzie do siebie po halucynacjach z Amber. Pierwsza informacja bardzo mi się spodobała, no, nareszcie coś zacznie się dziać ![]() No i jeszcze jedno: jaki Lucas?! Lisa znajdzie sobie faceta? ![]() ![]() Edytowane przez ville Czas edycji: 2009-09-27 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
informuję, że podawanie linków do torrentów oraz stron zawierających kradzione treści (filmy) jest przestępstwem;
takie zachowania powodują u nas natychmiastowy BAN |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Zadomowienie
|
Obejrzałam 6x02
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
Obejrzałam 1x06 i moje odczucia sa takie, że po pierwsze cieszę sie, ze nie ciągneli tego watku ze szpitalem psychiatrycznym przez iles tam odcinkow...po drugie house trafil do psychiatryka z powodu vicodinu jest na odwyku, ale nie lecza go z tego, ze jest niesympatyczny, wredny nieczuly tylko z tego, ze nie potrafi byc z tym szczesliwy, wedlug mnie w 6 serii nie moze byc caly czas tego samego czyli przypadkow medycznych i wrednego Housa postac jakois musi sie rozwijac przechodzic jakies przeobrazenie, oczywiscie nie wyobrazam sobie milego Housa ale wydaje mi się, ze serial nie pojdzie w tym kierunku, dla mnie genialne jest to, że 6 serie ogladam z takim samym zaciekawieniem co poprzednie i ciezko przewidziec co bedzie dalej i o to chodzi chyba przynajmniej jak dla mnie
![]() drugi odcinek chyba newet lepszy od pierwszych, jestem pozytywnie zaskoczona naprawde i czekam na nastepne z niecierpliwoscia jak zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1219 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 |
Rozeznanie
|
1 ( i 2 )Odcinek...skłaniający do myślenia.G.H. był przypadkiem...
świetna muzyka, zabawne momenty: wesołe miasteczko , teksty na przyjęciu dla sponsorów, talent show i rap, torti big hug oraz Alvie( House odjeżdża autobusem ze szczególnym napisem +w koszulce Alviego - i przemiana jaka się w nim na koniec dokonała. Aktorzy dobrze dobrani...tylko Franka Potente, jak dla mnie... za mało atrakcyjna natomiast postać pani doktor- przesłodka- ciepła, delikatna. Były też momenty wzruszające, smutne, przykre- także dla House'a... Po zdarzeniu na parkingu, coś do niego dotarło, i na prawdę zaczęło mu zależeć na człowieku- nie jak dotąd na przypadku... Scenarzyści pokazali przemianę Grega-wydaje mi się, że teraz zacznie nawiązywać głębsze relacje z ludźmi, okazywać większe zaufanie, nie tracąc ciętego poczucia humoru i ironii. Pomyślałam, że to mogłoby być zakończenie serialu/ film pełnometrażowy I jestem po 3 odc 6 serii...i nie cierpie Formana ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tam uwielbiam Housa bezwarunkowo I jeszcze jedno medycyna go uleczy ![]()
migdałowy zapach ma i smak Edytowane przez kasia_1402 Czas edycji: 2009-09-30 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Po obejrzeniu trzeciego odcinka:
Po pierwsze: Foreman - nigdy za nim nie przepadałam. Na początku myślałam, że jest idiotą, przejmując po House'ie wydział. Że będzie porównywany i jest wysokie prawdopodobieństwo, że wypadnie gorzej. Mógłby przecież zacząć gdzieś coś od nowa. Ale jednak udowodnił, że potrafi stawić czoła pacjentom i rozwiązać zagadkę. Nadal go nie lubię, ale jednak nabrałam do niego szacunku. Po drugie: Trzynastka - nie lubiłam jej w piątym sezonie, bo wydawała mi się nijaka. Niby teraz też nie ma do końca zarysowanego charakteru, ale zaczęłam ją lubić. I wypiękniała ![]() I oczywiście świetna była jako małpka i Taub, gdy zaatakowały go ptaki ![]() Przypadek był fajny i podobało mi się to odrzucanie teorii przez zespół - wyjaśnienie opętania przez demona ![]() I pierwszy raz nie brakowało mi House'a! To znaczy: mógłby nie występować w tym odcinku, nie obchodził mnie. Gdy pojawiały się na ekranie jego "sprawy", nie mogłam się doczekać, aż powrócimy do szpitala ![]() Nie podobało mi się to, że to House wymyślił rozwiązanie zagadki. Ta metoda uleczenia House'a przez medycynę mogłaby wyjść na jaw inaczej, a tak znowu powracamy do House'a-niezastąpionego. I ciekawe, czy w końcu będą dwa zespoły, jak kiedyś sobie wyobrażałam. Foreman + Cameron + Chase i House + Trzynastka + Taub? A może jakoś zamienią się miejscami, w końcu przez nieobecność House'a Remy pracowała na Ostrym dyżurze, a Taub ubiega się o pracę jakąśtam na chirurgii. Hm, ciekawe ![]() Odcinek super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Rozeznanie
|
Po wczorajszym seansie "Epic fail" ;-)
Na biało -> Szczerze mówiąc, średnio mi się podobał. Foreman w końcu i tak okazał się świnią (co mnie akurat nie dziwi, choć kilka razu wywołał mój uśmiech na twarzy ;-)), zaś w Housie za mało było House'a (Pomijając pozycję misjonarską ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 |
Raczkowanie
|
Jestem marudna, stara i nie lubię zmian
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
A ja wymiękłam z samym początkiem odcinka - myślałam że to jakaś pomyłka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Zakorzenienie
|
nono, aż się wkurzyłam, że to pewnie jakiś dzieciak wrzucił filmik ze swojego RPGa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
Ja miałam tak samo, aż musiałam przewinąć to odetchnęłam z ulgą
![]()
![]() |
#1229 |
Raczkowanie
|
http://wyborcza.pl/1,101975,7080951,...__Gazeta_.html
Już w piątek pierwsza płyta z odcinkami pierwszego sezonu
![]() |
#1230 |
Zadomowienie
|
Trzeci odcinek średni, ale daje niezły grunt pod czwarty,Kaczątka wracają!
![]() Edytowane przez Hadassah Czas edycji: 2009-10-01 o 07:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.