|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
siostra rano napisała do mnie :
Szczesc Boze! Pani Agnieszko,dzisiaj troszke moge przeslac informacji-chodzi mi ote numery gdzie chca miec dziecko powyzej kl.4 i nr ,gdzie prosza o nastoletnia dziewczynke.Cz przyjeli by te Mubange to jest dziewczyna b.zdolna o ktorej wspomnialam,ktora chce studiowac?A Elias i Bernard czy byliby przyjeci przez tych co chca dziecko powyzej kl.4?Czekam prosze mi dac znac czym predzej.Nr.212 dzisiaj sfotografujemy. takze jesteśmy w trakcie ustaleń ... edit: Pani Iwono dziekuję za zawleczki ![]() ![]() a tak sie robi te motylki klik
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-01-17 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3212 |
Rozeznanie
|
No to ja sie piszę na takie motylki
![]() Sama niestety nie zrobię,więc licytowac będę!!! Ulisia paczka dotarła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3213 |
Rozeznanie
|
No to się cieszę!
![]() ![]() Tereska - miśki doszły, jutro będą zdobywać świat!!! ![]()
#3214 |
Zakorzenienie
|
KOCHANI- SERDECZNIE DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM ZA ŻYCZENIA
![]() Synek ma na imię Rafałek, a na drugie Karol (na cześć naszego kochanego papieża). Jest przepiękny i najukochańszy na świecie ![]() ANIU- serdecznie Ci gratuluję ![]() ![]() Strasznie się rozpisaliście i nie nadążam z czytaniem- mały jest bardzo absorbujący. Ale po mału jakoś nadrobię zaległości. Poniżej fotki mojego syneczka- ta pierwsza- tuż po porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 |
Zakorzenienie
|
jeju jakie sliczne, kochane maleństwo
![]() rosnij duzy i zdrowy Mamusi Rafałku ps. mój synek też ma na drugie imię Karol po papiezu ![]()
#3216 |
Zakorzenienie
|
Hej Aga to kiedy do mnie przyjedziesz w odwiedziny? Zapraszam też na nocleg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3217 |
Rozeznanie
|
Anastazjo Rafałek jest przecudowny. Kochane maleństwo.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Rozeznanie
|
czesc Anastazja...patrząc na zdjęcia już widać, że Ci mały przystojniak rośnie...oj będziesz się z Nim miała
![]() Tabuny..."koleżanek" będą Ci się przewalać przez mieszkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 |
Rozeznanie
|
Anastazja-śliczny chłopczyk! gratuluję serdecznie!
![]()
#3221 |
Rozeznanie
|
Och, Anastazja- nawet nie wiesz jak bardzo się cieszymy, że w końcu możemy Rafałka zobaczyć.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę Tobie i Mężowi abyście mieli z malutkiego dużo pociechy i radości. Zaglądaj do nas, chociaż wiem, że łatwe to nie będzie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3222 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Anastazja jeszcze raz GRATULUJE ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Raczkowanie
|
Witaj Anastazja Dzięki, że pokazałaś nam zdjęcia maleństwa.
Masz pieknego synka.GRATULUJĘ. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Wtajemniczenie
|
Anastazja synka masz przeslicznego! gratuluje i odpoczywaj teraz duzo o ile to mozliwe. ale Ci fajnie, ze w koncu mozesz go przytulic
![]() ja to sie pewnie od Ciebie zarazilam przez te zakupy, jakies fluidki mi moze wyslalas ![]()
#3225 |
Raczkowanie
|
Witam,
Gratuluję dziecięcia - niech przynosi pociechę szczęśliwym rodzicielom! Kasia prosiła o zameldowanie w postępie prac - kawaleria burska - przełom XIX/XX wiek - wojny zuluskie. Figurki - skala 1/72 - postac ludzka ma wtedy jakieś 25 mm wysokości - ci panowie są tu jednakoż konno. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a62cdcfa0.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f1e0dc886.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...908114f80.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8d3ee3498.html A ja wciąż czekam na swoją dryndę do zbudowania - ech ta poczta... |
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Rozeznanie
|
Schreck - dojdzie dojdzie...
![]() ![]() ![]() PS. Czemu was nie ma na czacie...? ![]() ja mam teraz kolację, będę za 10 min i ma ktoś być! ![]() ok? ![]() ![]() ![]() ![]()
#3227 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3229 |
Wtajemniczenie
|
Ojej ale śliczny maluszek
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3230 |
Zakorzenienie
|
przekaze Wam słowa s.Józefy
Elias Mambo 39 letni mezczyzna ,ma zone i 6 dzieci.Od 7 lat pracuje z nami-zapoznalam go z obsluga maszyny do przeswietlen RTG.Towarzyszyl nam od poczatku w naszym programie dla sierot I dzieci w potrzebie jako Child Counsellor.Kilka razy staral dostac sie do College I teraz jego marzenie sie spelnilo.Z calych sil pracowal po godzinach,dorabial zeby mogl oplacic ze swojej strony tyle ile bedzie tylko mogl ,szpital tez mu pomoze ale to jeszcze za malo-oplata za semester =K 2.030.000=00 Za kazda pomoc bedzie bardzo wdzieczny-zostanie wykwalifikowanym radiografem jest jego marzeniem. Jeszcze przepraszam wszystkich ze nie odpowiadam na E’maile-prosze wszystkie pytania kierowac do Pani Agnieszki-Ona na wiekszosc z nich zna odpowiedz a jesli nie to wtedy przesle do mnie.Wiele razy nie mamy networku ,ilosc korespondencji przez takie przestoje rosnie I fizycznie nie dalabym rady,prosze mi to wybaczyc. jeszcze ustalam z siostrą co oznaczaja te zera, czekam na odpowiedź ale jeżeli to 2 mln kwacha to semestr dla Tego Pana kosztuje ponad 500 $ - i teraz jezeli czytaja osoby, które napisały do mnie e-mail w sprawie adopcji a ja nie odpisałam jeszcze to oznacza ze dałam ich do "rezerwy" jak dowiem się dokładnie ile koszute semest i ile semstrów jest w takiej szkole to napiszę do każdej z tych osób prośbę o pomoc temu Panu, bo do adopcji dzieci na razie nie mogę ich wpisać... ale jeżeli juz ktoś jest chętny do pomocy to proszę pisać, zdaje sobie sprawę że to bardzo duży koszt dlatego akurat te kilkanaście osób z "rezerwy" na pewno by wystarczyło .... co o tym myślicie? jednak to nie moze byc jednorazowa wpłata i dalej nic, szkołę trzeba opłacać cały czas ... więc proszę dobrze się zastanowić edit: no to juz wiem -semestrów jest 3 1 semestr ok. 534 $ czyli Pan potrzebuje na szkołę na rok 1602 $
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-01-18 o 11:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3231 |
Rozeznanie
|
czyli ok 325 zł miesięcznie
![]() ![]()
#3232 |
Zakorzenienie
|
no nie zupełnie
a ten Pan to też u nas ![]() siostra mi napisała jeszcze później ze to nei znaczy ze trzab mu zapłacić za całość ale troche pomóc ... z resztą zacytuje : Pani Agnieszko to nie znaczy ze Adoptujacy musi wszystko zaplacic,nasza pomoc to podanie drugiemu reki,to pomozenie mu w % na jaki nas stac,bo jak Pani widzi w przypadku Eliasa koszty sa ogromne ,inne studia tez kosztuja slono....globalizacja jest we wszystkim nawet w art.spozywczych,doprowadz a to do tego ze wstep na uczelnie maja tylko bogaci ze w sklepie zakupy zrobia bogaci....nie wiem czy to dobrze tlumacze. My pomozemy troszke ,krewni troszke,ktos inny troszke,moze kilku rodzicow pomoze jednemu,warto inwestowac w ludzi ktorzy sie b.dobrze ucza. ide napisać e-maila do rodziców "z rezerwy" moze oni mu pomogą ? a dzisiaj przydzieliłam 10 nowych dzieci ![]() ![]() edit: wysłałam prosbę do 15 osób ... trzymajcie kciuki ![]() edit2 pamiętacie Erietkę ? oto wiadomość od niej : Napisane przez Erietka Witaj Agnieszko. Dawno nie pisalam,mam nadzieje, ze mi wybaczysz, troche mi zycie dalo popalic, ale juz wszystko zle jest za mna. Nie zapomnialam o moich adoptowanych dzieciach. I mam propozycje. Wzielam udzial w konkursie na bloga roku 2007 - nagroda jest aparat fotograficzny za 3000 zlotych. Gdyby udalo mi sie wygrac ten konkurs, sprzedalabym aparat i pieniadze poszlyby na dzieci. To duza kwota, wiec warto. Trzeba tylko wysylac SMS-y (jeden z jednej komorki) na numer 71222, w tresci wpisujac D00048. Koszt jednego SMS-a to 1,22 zl. Co ty na to? Wszystkiego o tym konkursie dowiesz sie ze strony http://www.blogroku.pl moj blog ma adres: www.dreamka-w-ameryce.blog.onet.pl Pozdrawiam serdecznie co wy na to ? ps. ile jeszcze będę edytować ?
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-01-18 o 17:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Rozeznanie
|
Nie rozumiem???Jak to tyle co u nas???Przecież tyle to mamy na ROK a nie na m-c!!!
Witam nowe duszyczki,które po cichu czytają ![]() Może to poporodowe mamy i tatusiowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3234 |
Raczkowanie
|
Wielu z was mnie nie zna, nie odzywalam sie z pol roku.Ale starzy bywalcy Forum mnie znaja i pamietaja, mam nadzieje.
Czasami los tak nas przycisnie, ze pochlaniaja nas inne sprawy. Nie znaczy to, ze zapomnialam o moich adopcyjnych dzieciakach - spasowalam tylko w dodatkowej pomocy. Za mna najgorsze, wiec znowu sie wlaczam aktywnie w nurt afrykanski. Pozdrawiam wszystkich adopcyjnych rodzicow i tych przy nadziei tez |
![]() ![]() |
![]() |
#3235 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich.
Ciesze się ze powróciła na forum Eritka ![]() Nasze dzieci adoptowałyśmy w tym samym czasie,a wtedy duuuzo pisała,a potem zniknela ![]() Erietka czytając forum czasami myslalam o Twojej nieobecnosci,a kilka innych osob tez Cię wspominało. ![]() Blog bardzo fajny,tylko wysyłac smsy. Jolu-dzieki za ankietę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3236 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3237 |
Raczkowanie
|
Ulisia1 ma racje.Piotrek za rok płaci 3000zł w ratach po 335zł.Inne kierunki są jeszcze droższe.Zięć studiuje w Kielcach ceny są jeszcze wyższe.Córcia skończyła Akademie Obrony Narodowej gdzie za semestr płaciła 2800zł.Ceny są szok.
![]() Dla Ciebie J chyba Tobie chodziło o koszt roczny na dziecko adoptowane,a Ulisia1 podała cene studiów u nas za rok.Ja tak zrozumiałam i dlatego podałam ceny za studia. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-01-18 o 17:54 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3238 |
Rozeznanie
|
Erietko- bardzo się cieszę, że wróciłaś na forum. To dzięki Tobie i ja się tu znalazłam.
Pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Zakorzenienie
|
Erietko Witaj!!! Super że wróciłaś
![]() ![]() Nie pomylcie kodu, te kółeczka to cyfra ZERO!!! (nie literka samogłoska "O") Dla Ciebie J. dziękuję za kewstionariusz ![]() ![]() ![]() Anastazja# Rafałek słodki ![]() ![]() Trzymam kciuki za osoby z listy rezerwowej, aby zgodziły się "adoptować" Pana studenta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.