Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-08, 19:05   #331
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Mikrejsza nie powtórzył się twój pomysł bardzo dobry, siostra czyta forum , moze skoorzysta
co do listów to chyba tak będzie że będą z Polski ale tutaj Seona może wie cos więcej, ja tu tylko sprzątam
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-08, 20:05   #332
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

halo

powiem szczerze, że rzadko bywam na stronie adopcji serca ale dzis zajrzałam i nie mogłam tam znależć zdjęc adoptowanych dzieciaków. Tzn jest jeden album ,ale przecież dzieciaków jest znacznie wiecej. Wiem, że zdjęcia sa na forum,ale może warto by je było zamieścic też na stronie,żeby odwiedzający mogli je zobaczyc

ja sie od razu zgłaszam do tłumaczenia jakby co.... tyle przynajmniej mogę zrobić
mukashana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 10:19   #333
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Ale tłumy
dzisiaj zgłosiła się nauczycielka z Łodzi w imieniu swojej klasy z prośbą o dziecko pod opiekę - jakie to miłe

Widzę że sporo osób ma konta na allegro - chce ktoś kod z banerkiem naszych aukcji albo stronki na stronę O mnie ?

edit:

wklejam e-maile od s.Józefy, na prośbę zapracowanej Seony
Wiecie co to naprawdę nie łatwa sprawa z tą kartoteką :/ dobrze że siostra i Seona mają to opanowane bo ja to juz się pogubiłam ale nie martwcie się wszystko w dobrych rękach

Kochana Pani Ewo,
najpierw goraca prosba o napisanie do *MAMY* ze kolejny E'mail od Niej mi sie zwrocil-skrzynke ma pelna -tak pisza mi w informacji zwrotu.
Przeczytalam wlasnie niedzielny watek i jest tam sporo pytan.Zaczne od wieku dzieci,11-letnie dziecko to tak wg.naszego polskiego myslenia powinno byc wyzej niz w I klasie.Jak bede rozsylac informacje o dzieciach,ktore teraz chlopcy mi uzupelniaja pojawiaja sie zupelnie inne daty urodzin-po prostu chce sie plakac bo co zrobic? czasami sa roznice w roku...W szpitalu po porodzie wydajemy "Akt Urodzenia " ale jak kobieta rodzi w domu to nikt jej takiego dokumentu nie wydaje,ale sa tez przypadki ze takie dokumenty gubia sie w domu,rodzina zapomina daty urodzenia...stad prosze nie byc zaskoczonym,niektorzy pozniej zaczynaja szkole bo jak sierota to komu sie przypomni ze dziecko mogloby do szkoly isc?,stad te opoznienia..

W piatek prawdopodobnie bede w Lusace-popytam o cene malego traktora. Bardzo chetnie sobie na nim pojezdze! Serio! My juz zaczynamy przygotowywac pole na warzywa-mamy tyle fajnych nasion!DZIEKI,DZIEKI,DZIE KI-i znowu przyszly nasiona cebuli, marchwi i kapusty od Nortona ,wlasciwie Przyszly od Niego 3 koperty w tym 2 duuuze i 1 mniejsza WIELKIE DZIEKI-juz dobrze pachnie swietami-och! Bedziemy dzielic dzieciom i kazdemu wystarczy. Duuuuuza koperta przyszla tez z Chorzowa od J & M P. dla ich Pociechy- DZIEKI Ogromne!
Dzisiaj Pani Gertrude Banda oficjalnie juz po malym przeszkoleniu przyjela te indywidualna paczke wpisala wszystka zawartosc, dziecko poinformowane i przekaze przy swiadku - ona wlasnie bedzie sie tymi sprawami zajmowac-jest dobra,uczciwa kobieta. Mozna jej ufac.
W tym tygodniu przesle do seony krociotkie informacje o dziecku-moga byc rozne daty urodzenia - wyzej juz wtlumaczylam powody, obszerniejsze informacje juz przygotowujemy do zalaczenia do swiatecznej poczty, dzieci te mniejsze przychodza aby swoim Rodzicom narysowac kwiatek lub zwierzatko, mamy kredki, taka frajda dla tych milusinskich!
Bede konczyc-jak mi cos jeszcze sie przypomni to napisze bo planuje dzisiaj dluuuuuugo posiedziec na internecie-1 dzien i duzo zaleglosci sie robi,skrzynka robi sie za mala.
Pozdrawiam,
S.Jozefa

Edytowane przez _MAMA_
Czas edycji: 2007-10-09 o 11:37
Stary 2007-10-09, 17:06   #334
Seona
Zakorzenienie

Pomysł Mikrejszy baaaardzo mi się podoba, bo, już zaczęłam się zastanawiać, z czego ja będę mieć na wysyłkę listów

A tak, gdyby Siostra hurtem wysłała wszystko do Mikrejszy, my robimy zrzutkę na znaczki (kopert mam duuuużo, więc mogę podesłać za darmo) a Mikrejsza adresuje i wysyła do Rodziców

Dla osób, które czekają na zdjęcia, powiem, że jeszcze ok. 20 dzieci nie ma aktualnego zdjęcia Ale patrząc, że ok. 120 ma więc, nie jest źle

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 17:43   #335
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Animator dziękuje za przesyłkę gazetki z płytką
Jest tam film "Dzieci Afryki" a raczej reportaż, którym posiłkowałam się na spotkaniu w bibliotece - dlatego tytuł wydawał mi sieznajomy.
Wiele razy juz go ogladałam ale za każdym razem wywołuje te same uczucia.
To po usłyszeniu fragmentu tego reportażu podjęłam decyzję że nie mogę nic nie zrobić, przyjąć do wiadomości że tak już jest, że trudno itd.
Na zebraniu z rodzicami klas czwartych puszczałyśmy ten reportaż, niestety nie było żadnego odzewu rodzice stwierdzilili ze to trzeba raczej dzieciom pokazywać.
Pani Bernadetka pokazuje w szkole wszystkim klasom, tam jest różnie z reakcja jak to dzieci ale mają Alicka, któremu pomagaja i nie tylko jemu bo posłąli też ogromną pakę.

No to Mikrejsza zostałaś wylosowana do kopertowania, cieszysz się ?
Stary 2007-10-09, 18:45   #336
Mikrejsza
Rozeznanie

Bardzo się cieszę
tym bardziej że po dopracowaniu tego pomysłu oszczędzi się i czas Siostry i pieniążki
hehe,a jako że Mukashana wyraziła też chęć tłumaczenia listów, to w razie czego zwerbuję ją sobie do pomocy już nawet tak myślałam że jakby co będę część listów mogła zeskanować i Jej wysłać, a potem w mailu dostanę tą część tłumaczeń
już nawet zwerbowałam tu na miejscu pomocnika który wydrukuje mi adresy na kopertach
mam nadzieję że Siostrze spodoba się nasz pomysł
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 19:22   #337
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Witam Wszystkich bardzo serdecznie

przepraszam, ze tak długo sie nie odzywałam, ale mam okropne kłopoty w pracy i niezbyt mi sie chce cokolwiek.

ja troszkę zamęczyłam Seonę pytaniami i jutro rano lecę do banku żeby wysłać pieniążki dla Teddyego.
bardzo Ci Seono za to dziękuje

przeczytałam meila od Siostry i mam pytanie czy wydostajecie listy od swoich dzieci na adres domowy? bo ja niestety nie podałam takowego w meilu zgłoszniowym

jeśli chodzi o sprawę traktora to też bardzo chetnie dołączę sie do zbiórki.

Norton i Markos gratuluję za całego serca dzieciaczków. wspaniałe są. szalenie sie ciesze, że już są z Wami

Tereska misiaczki są przesłodkie. moja ciotka dzierga tyle razy mnie namawiała zebym sie nauczyła, ale nie chciałam. nie myslałam ze takie cuda można wyczarować. GRATULUJE
teraz mam bodziec zeby się wreszcie na allegro zarejestrować

Seona Tobie gratuluję owocnej współpracy z Siostrą. fajnie, że wszystko dobrze się toczy

pozdrawiam Was ciepło magda d.
Stary 2007-10-09, 19:51   #338
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

no to magdaleno do szydełka, ja właśnie aniołka skończyłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aniołek.jpg (61,0 KB, 6 załadowań)
Stary 2007-10-09, 20:02   #339
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

a ja z innej beczki. Osoby, ktore sa zdecydowane na spotkanie w przyszly weekend (20/21.10 w Warszawie) prosze o wyslanie maili z potwierdzeniem (jesli kogos zabieramy to uwzglednic). tu sie gubia wypowiedzi i w koncu nie wiadomo kto sie zdeklarowal. za pare dni powiem ile osob sie zglosilo i zobaczymy czy spotkanie wypali a czasu jest niewiele. jesli beda 3osoby na krzyz to chyba nie ma sensu robic zamieszania. Jakby jednak wszystko sie udalo to z racji tego, ze mieszkam najblizej wspomianej choszczowki postaram sie wziac sprawy organizacyjne w swoje rece i wszystko zalatwic.
aaneczkaa@poczta.fm

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:02   #340
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia
Smile Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Adopcyjne Mamy- Wizażanki + Tatowie

Ahamar ma synka Kelwina
Anastazja# ma córeczkę Enalę
AniaWila ma synka Miltona
Siostra AniWili ma bliźniaczki
Anka_m ma córeczkę Caroline
Animator i jego dzieci Jackson
Scholastika
Jenipher
Dorcas
Annee ma córeczkę Catherine
Asienka83 ma synka Stephena, zdj. 2
Avon1305 ma synka Mathew
Baambii ma synka Jakuba
Bezsenność ma córeczkę Grace
BIG ma bliźniaki Suzanne i Roberta
Czarownicagosia ma córeczkę Marianne
Dla Ciebie J.ma córeczkę Mailoni
Dragon-flyy ma synka Joshue
Elinka4 ma dwie córeczki Bupe i Jenipher
Erietka ma córeczkę Faustinę i synka Sauletiego
Floe ma córeczkę Elizabeth
Gosiakk7 ma synka Dominika
Goska_ ma synka Patricka
Jaroszania ma synka Daso, zdj.nr 2 i córeczkę Jenipher
jennifer777
kami_wroc
Kasia**** ma córeczkę Beatrice
Lapinet ma córeczkę Naomi
Luba ma synka Maxona
m@gd@len@ ma synka Teddy
Malwina19801 ma córeczkę Faustinę
MAMA ma synka Victora
Mamamatiego ma synka Lamecka
Marik ma córeczkę Aline
Markos ma synka i córeczkę
Mikrejsza
Moria44 ma synka Mabvuto
Mukashana ma córeczkę Sylvię
mzmaa ma córeczkę Sofiye
Nela85 ma synka Kennediego
Norton & SP 3 w Czeladzimają chłopca Menyani
Nutka81 ma synka Assana
**onka** ma córeczkę Tasile
Opolanka ma córeczkę Lwizę
Pita777 ma córeczkę Christinę
Seona ma córeczkę Mercy, zdj. nr 2
Sobótka ma córeczkę Belitę
Toska38 ma dwie córeczki
Traci ma córeczkę Belitę
Vesper21 ma synka Sandforta
Ysia ma córeczkę Ruth
Jestem pod wrazeniem tej listy! To wspaniale, ze tyle dzieci moze liczyc na nasza pomoc
Tak dawno mnie tutaj nie bylo, musze znalezc czas na orobienie zaleglosci. Postaram sie tez umiescic zdjecia mojej Marianny.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:04   #341
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

OMG suuper jest

wycofuję pytanie co z moim adresem przejrzałam skrzynkę meilową

zarejestrowałam sie też na allegro, teraz będę czekała na kod
Stary 2007-10-09, 20:13   #342
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownicagosia Pokaż wiadomość
Jestem pod wrazeniem tej listy! To wspaniale, ze tyle dzieci moze liczyc na nasza pomoc
Tak dawno mnie tutaj nie bylo, musze znalezc czas na orobienie zaleglosci. Postaram sie tez umiescic zdjecia mojej Marianny.
Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie

a witaj lista coraz piękniejsza,prawda? obyśmy dalej utrzymali takie tempo nowych adopcji a te tutaj to nie wszystkie adoptowane dzieci, jeszcze są dzieci osób które nie pojawiają się na wizażu ja też muszę wkleić zdjęcia mojego malca na forum
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:27   #343
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mukashana Pokaż wiadomość
halo

powiem szczerze, że rzadko bywam na stronie adopcji serca ale dzis zajrzałam i nie mogłam tam znależć zdjęc adoptowanych dzieciaków. Tzn jest jeden album ,ale przecież dzieciaków jest znacznie wiecej. Wiem, że zdjęcia sa na forum,ale może warto by je było zamieścic też na stronie,żeby odwiedzający mogli je zobaczyc
Ja wogóle zastanawiam się nad sensem tej zakładki Mamy zaadoptowanych prawie 150 dzieci I każde dodawać To wogóle zwolniłoby stronę

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 20:39   #344
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

jesli chodzi o zdjecia zaadoptowanych dzieci na stronie - uwazam, ze to swietnie, ze tam sa i duza strata byloby ich zlikwidowanie. sens jak najbardziej jest. ewentualnie wstawic link np na fotosik i tam wgrac wszystkie zdjecia naszych dzieci.

Stary 2007-10-09, 21:17   #345
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

ja też uważam że wizażowe adopcje powinny zostać "na zachętę" dla innych a rzeczywiście dodać linki do fotosika
osoby, które maja zdjęcia a nie ma ich na fotosiku mogą przesłać mi na aga@adopcjaserca.pl - najlepiej zmniejszone do ok. 800 szer.
Stary 2007-10-09, 22:33   #346
Norton
Raczkowanie

GG do Norton

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
a ja z innej beczki. Osoby, ktore sa zdecydowane na spotkanie w przyszly weekend (20/21.10 w Warszawie) prosze o wyslanie maili z potwierdzeniem (jesli kogos zabieramy to uwzglednic). tu sie gubia wypowiedzi i w koncu nie wiadomo kto sie zdeklarowal. za pare dni powiem ile osob sie zglosilo i zobaczymy czy spotkanie wypali a czasu jest niewiele. jesli beda 3osoby na krzyz to chyba nie ma sensu robic zamieszania. Jakby jednak wszystko sie udalo to z racji tego, ze mieszkam najblizej wspomianej choszczowki postaram sie wziac sprawy organizacyjne w swoje rece i wszystko zalatwic.
aaneczkaa@poczta.fm
Zgłosiłem już swój udział u aaneczki . Czekamy na kolejne zgłoszenia. Warszawiacy obowiązkowo uczestniczą w spotkaniu, są przecież gospodarzami.
Stary 2007-10-09, 22:45   #347
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Norton jak dzieci zareagowaly na zdjecie??

Stary 2007-10-09, 22:46   #348
Markos
Raczkowanie

Witam
Jak już poruszacie sprawy korespondencji, to chciałem spytać czy wysyłacie listy (+ np.zdjęcia) do Waszych dzieci? A jeśli tak to po polsku czy angielsku? I co mniej-więcej pisać, a czego unikać (bo np. byłoby zupełnie niezrozumiałe)?
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-09, 22:53   #349
Norton
Raczkowanie

GG do Norton

Cytat:
Norton jak dzieci zareagowaly na zdjecie??
Zdjęcie dzieci zobaczą w Tygodniu Misyjnym. A później będzie wisiało na ścianie w szkole (jeszcze tylko nie wiem na której .
Stary 2007-10-09, 22:56   #350
Norton
Raczkowanie

GG do Norton

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość
Witam
Jak już poruszacie sprawy korespondencji, to chciałem spytać czy wysyłacie listy (+ np.zdjęcia) do Waszych dzieci? A jeśli tak to po polsku czy angielsku? I co mniej-więcej pisać, a czego unikać (bo np. byłoby zupełnie niezrozumiałe)?
Wyślemy zdjęcia z naszej szkoły. Nasi uczniowie napiszą coś po angielsku i dołączymy jeszcze kolorowy dodatek. Dla nas korespondencja może odbywać się po angielsku
Stary 2007-10-09, 23:02   #351
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość
Witam

List po polsku, ze zdjeciami. krotki zeby dziecko moglo przyswoic informacje. Pisalam ile mam lat, o mojej rodzinie, gdzie mieszkam, czym sie zajmuje itd no i bylo tam sporo pytan do Jenipher reszte bede uzupeniac w kolejnych listach. moze to Ci troszke pomoze:

http://maitri.diecezja.gda.pl/gazetk...tml/piszmy.htm

Stary 2007-10-10, 09:24   #352
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Moze być i po angielsku korespondencja, ułatwi to przekazanie bo wtedy tłumaczenie na j.czinniandzia (ciagle nie wiem jak to się pisze ) moze zrobić ktoś inny niż siostry (Polki) np. wolontariusze, pomocnicy. A jezeli w rodzinie jest ktoś kto zna angielski to i bez tłumaczenia sie obejdzie
Ale po polsku oczywiście rówież moze byc.

Co do spotkania to organizujcie się w miarę szybko bo musze powiadomić dr Bertranda o konkretnej dacie, jeżeli wtedy oracuje to moze potrzebne będa jakieś przesunięcia w dyzurach.
Stary 2007-10-10, 09:33   #353
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

jak narazie to jestem tylko ja i Norton, pita bedzie wiedzial chyba za tydz a z reszta cisza.

Stary 2007-10-10, 09:40   #354
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Ludzie organizujcie się, Bertrand napisał ze chyba 20/21 ma wolne ale jeszcze sprawdzi.
New_Rock a ty? to tylko pytanie retoryczne - ty przychodzisz z ciachem
Stary 2007-10-10, 10:16   #355
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

MAMA - Chinyanja

Mikrejsza ja Ci bardzo chetnie pomogę z tymi listami. W kopertę bedzie się wrzucać oryginalny list pisany przez dziecko plus wydrukowane tłumaczenie. Także jak bedziesz juz cos miała to daj znać to Ci podam maila

Własnie znalazlam w necie ksiązkę do nauki Chinyanja. jedyne 245 $
mukashana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 13:24   #356
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
jak narazie to jestem tylko ja i Norton, pita bedzie wiedzial chyba za tydz a z reszta cisza.
No i na 95 % ja.
Myślę,że może i moria da się wyciągnąć.Prawda moria?
Wiem ,że Seona pisała coś ,że może ale teraz siedzi cichutko więc albo ją zarzuciliśmy robotą albo.....?
No i oczywiście Markos jest z Warszawy wiec może wpadnie?

Hop,hop kto wpadnie na spotkanie w Warszawie,pisać szybciutko.

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 13:32   #357
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Uroczyście oświadczam że na fotosku wszystkie literówki już poprawione i nazwiska, te które siostra zaktualizowała, teraz i ja mam w papierach wszystko ok
Stary 2007-10-10, 15:21   #358
Markos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
No i na 95 % ja.
Myślę,że może i moria da się wyciągnąć.Prawda moria?
Wiem ,że Seona pisała coś ,że może ale teraz siedzi cichutko więc albo ją zarzuciliśmy robotą albo.....?
No i oczywiście Markos jest z Warszawy wiec może wpadnie?

Hop,hop kto wpadnie na spotkanie w Warszawie,pisać szybciutko.

Bardzo, bardzo chętnie bym wpadł, ale 20/21.10 mi nie pasuje
20.10 odpada całkowicie, a 21.10 mam czas dopiero od ok.19.00
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 18:03   #359
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Wklejam zdjecia mojej Marianny Dziewczynka ma 14 lat. Dostalam je wraz z listem od siostry Jozefy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Marianna z rodzina1.jpg (80,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Marianna Cementi.jpg (34,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Marianna z rodzina2.jpg (51,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Marianna -wioska.jpg (60,8 KB, 13 załadowań)

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-10, 18:14   #360
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

czrownicagosia wielkiedzieki dodam do fotosika
ale powiem ci że właśnie na fotosiku jest bardziej aktualne zdjęcie Marainny
poszukaj na www.mama.fotosik.pl w albumie Adopcja Serca
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości