|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Mikrejsza nie powtórzył się twój pomysł
bardzo dobry, siostra czyta forum , moze skoorzysta ![]() co do listów to chyba tak będzie że będą z Polski ale tutaj Seona może wie cos więcej, ja tu tylko sprzątam
|
#332 |
|
Raczkowanie
|
halo
powiem szczerze, że rzadko bywam na stronie adopcji serca ale dzis zajrzałam i nie mogłam tam znależć zdjęc adoptowanych dzieciaków. Tzn jest jeden album ,ale przecież dzieciaków jest znacznie wiecej. Wiem, że zdjęcia sa na forum,ale może warto by je było zamieścic też na stronie,żeby odwiedzający mogli je zobaczyc ja sie od razu zgłaszam do tłumaczenia jakby co.... tyle przynajmniej mogę zrobić |
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tłumy
![]() dzisiaj zgłosiła się nauczycielka z Łodzi w imieniu swojej klasy z prośbą o dziecko pod opiekę - jakie to miłe ![]() Widzę że sporo osób ma konta na allegro - chce ktoś kod z banerkiem naszych aukcji albo stronki na stronę O mnie ? ![]() edit: wklejam e-maile od s.Józefy, na prośbę zapracowanej Seony Wiecie co to naprawdę nie łatwa sprawa z tą kartoteką :/ dobrze że siostra i Seona mają to opanowane bo ja to juz się pogubiłam ale nie martwcie się wszystko w dobrych rękach ![]() Kochana Pani Ewo, najpierw goraca prosba o napisanie do *MAMY* ze kolejny E'mail od Niej mi sie zwrocil-skrzynke ma pelna -tak pisza mi w informacji zwrotu. Przeczytalam wlasnie niedzielny watek i jest tam sporo pytan.Zaczne od wieku dzieci,11-letnie dziecko to tak wg.naszego polskiego myslenia powinno byc wyzej niz w I klasie.Jak bede rozsylac informacje o dzieciach,ktore teraz chlopcy mi uzupelniaja pojawiaja sie zupelnie inne daty urodzin-po prostu chce sie plakac bo co zrobic? czasami sa roznice w roku...W szpitalu po porodzie wydajemy "Akt Urodzenia " ale jak kobieta rodzi w domu to nikt jej takiego dokumentu nie wydaje,ale sa tez przypadki ze takie dokumenty gubia sie w domu,rodzina zapomina daty urodzenia...stad prosze nie byc zaskoczonym,niektorzy pozniej zaczynaja szkole bo jak sierota to komu sie przypomni ze dziecko mogloby do szkoly isc?,stad te opoznienia.. W piatek prawdopodobnie bede w Lusace-popytam o cene malego traktora. Bardzo chetnie sobie na nim pojezdze! Serio! My juz zaczynamy przygotowywac pole na warzywa-mamy tyle fajnych nasion!DZIEKI,DZIEKI,DZIE KI-i znowu przyszly nasiona cebuli, marchwi i kapusty od Nortona ,wlasciwie Przyszly od Niego 3 koperty w tym 2 duuuze i 1 mniejsza WIELKIE DZIEKI-juz dobrze pachnie swietami-och! Bedziemy dzielic dzieciom i kazdemu wystarczy. Duuuuuza koperta przyszla tez z Chorzowa od J & M P. dla ich Pociechy- DZIEKI Ogromne! Dzisiaj Pani Gertrude Banda oficjalnie juz po malym przeszkoleniu przyjela te indywidualna paczke wpisala wszystka zawartosc, dziecko poinformowane i przekaze przy swiadku - ona wlasnie bedzie sie tymi sprawami zajmowac-jest dobra,uczciwa kobieta. Mozna jej ufac. W tym tygodniu przesle do seony krociotkie informacje o dziecku-moga byc rozne daty urodzenia - wyzej juz wtlumaczylam powody, obszerniejsze informacje juz przygotowujemy do zalaczenia do swiatecznej poczty, dzieci te mniejsze przychodza aby swoim Rodzicom narysowac kwiatek lub zwierzatko, mamy kredki, taka frajda dla tych milusinskich! Bede konczyc-jak mi cos jeszcze sie przypomni to napisze bo planuje dzisiaj dluuuuuugo posiedziec na internecie-1 dzien i duzo zaleglosci sie robi,skrzynka robi sie za mala. Pozdrawiam, S.Jozefa
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-10-09 o 11:37 |
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Pomysł Mikrejszy baaaardzo mi się podoba, bo, już zaczęłam się zastanawiać, z czego ja będę mieć na wysyłkę listów
A tak, gdyby Siostra hurtem wysłała wszystko do Mikrejszy, my robimy zrzutkę na znaczki (kopert mam duuuużo, więc mogę podesłać za darmo ) a Mikrejsza adresuje i wysyła do RodzicówDla osób, które czekają na zdjęcia, powiem, że jeszcze ok. 20 dzieci nie ma aktualnego zdjęcia Ale patrząc, że ok. 120 ma więc, nie jest źle
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
Animator dziękuje za przesyłkę
gazetki z płytką Jest tam film "Dzieci Afryki" a raczej reportaż, którym posiłkowałam się na spotkaniu w bibliotece - dlatego tytuł wydawał mi sieznajomy. Wiele razy juz go ogladałam ale za każdym razem wywołuje te same uczucia. To po usłyszeniu fragmentu tego reportażu podjęłam decyzję że nie mogę nic nie zrobić, przyjąć do wiadomości że tak już jest, że trudno itd. Na zebraniu z rodzicami klas czwartych puszczałyśmy ten reportaż, niestety nie było żadnego odzewu rodzice stwierdzilili ze to trzeba raczej dzieciom pokazywać. Pani Bernadetka pokazuje w szkole wszystkim klasom, tam jest różnie z reakcja jak to dzieci ale mają Alicka, któremu pomagaja i nie tylko jemu bo posłąli też ogromną pakę. No to Mikrejsza zostałaś wylosowana do kopertowania, cieszysz się ?
|
#336 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo się cieszę
![]() tym bardziej że po dopracowaniu tego pomysłu oszczędzi się i czas Siostry i pieniążki ![]() hehe,a jako że Mukashana wyraziła też chęć tłumaczenia listów, to w razie czego zwerbuję ją sobie do pomocy już nawet tak myślałam że jakby co będę część listów mogła zeskanować i Jej wysłać, a potem w mailu dostanę tą część tłumaczeń ![]() już nawet zwerbowałam tu na miejscu pomocnika który wydrukuje mi adresy na kopertach mam nadzieję że Siostrze spodoba się nasz pomysł |
|
|
|
#337 |
|
Zadomowienie
|
Witam Wszystkich bardzo serdecznie
przepraszam, ze tak długo sie nie odzywałam, ale mam okropne kłopoty w pracy i niezbyt mi sie chce cokolwiek. ja troszkę zamęczyłam Seonę pytaniami i jutro rano lecę do banku żeby wysłać pieniążki dla Teddyego. bardzo Ci Seono za to dziękuje przeczytałam meila od Siostry i mam pytanie czy wydostajecie listy od swoich dzieci na adres domowy? bo ja niestety nie podałam takowego w meilu zgłoszniowym ![]() jeśli chodzi o sprawę traktora to też bardzo chetnie dołączę sie do zbiórki. Norton i Markos gratuluję za całego serca dzieciaczków. wspaniałe są. szalenie sie ciesze, że już są z Wami Tereska misiaczki są przesłodkie. moja ciotka dzierga tyle razy mnie namawiała zebym sie nauczyła, ale nie chciałam. nie myslałam ze takie cuda można wyczarować. GRATULUJE teraz mam bodziec zeby się wreszcie na allegro zarejestrować ![]() Seona Tobie gratuluję owocnej współpracy z Siostrą. fajnie, że wszystko dobrze się toczy pozdrawiam Was ciepło magda d.
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
no to magdaleno do szydełka, ja właśnie aniołka skończyłam
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja z innej beczki. Osoby, ktore sa zdecydowane na spotkanie w przyszly weekend (20/21.10 w Warszawie) prosze o wyslanie maili z potwierdzeniem (jesli kogos zabieramy to uwzglednic). tu sie gubia wypowiedzi i w koncu nie wiadomo kto sie zdeklarowal. za pare dni powiem ile osob sie zglosilo i zobaczymy czy spotkanie wypali a czasu jest niewiele. jesli beda 3osoby na krzyz to chyba nie ma sensu robic zamieszania. Jakby jednak wszystko sie udalo to z racji tego, ze mieszkam najblizej wspomianej choszczowki postaram sie wziac sprawy organizacyjne w swoje rece i wszystko zalatwic.
aaneczkaa@poczta.fm
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak dawno mnie tutaj nie bylo, musze znalezc czas na orobienie zaleglosci. Postaram sie tez umiescic zdjecia mojej Marianny. Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie |
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
OMG suuper jest
![]() wycofuję pytanie co z moim adresem przejrzałam skrzynkę meilową ![]() zarejestrowałam sie też na allegro, teraz będę czekała na kod
|
|
#342 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a witaj lista coraz piękniejsza,prawda? obyśmy dalej utrzymali takie tempo nowych adopcji a te tutaj to nie wszystkie adoptowane dzieci, jeszcze są dzieci osób które nie pojawiają się na wizażu ja też muszę wkleić zdjęcia mojego malca na forum
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy zaadoptowanych prawie 150 dzieci I każde dodawać To wogóle zwolniłoby stronę
|
|
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
jesli chodzi o zdjecia zaadoptowanych dzieci na stronie - uwazam, ze to swietnie, ze tam sa i duza strata byloby ich zlikwidowanie. sens jak najbardziej jest. ewentualnie wstawic link np na fotosik i tam wgrac wszystkie zdjecia naszych dzieci.
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
ja też uważam że wizażowe adopcje powinny zostać "na zachętę" dla innych a rzeczywiście dodać linki do fotosika
osoby, które maja zdjęcia a nie ma ich na fotosiku mogą przesłać mi na aga@adopcjaserca.pl - najlepiej zmniejszone do ok. 800 szer.
|
#346 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Czekamy na kolejne zgłoszenia. Warszawiacy obowiązkowo uczestniczą w spotkaniu, są przecież gospodarzami.
|
|
|
|
|
#347 |
|
Wtajemniczenie
|
Norton jak dzieci zareagowaly na zdjecie??
|
#348 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Jak już poruszacie sprawy korespondencji, to chciałem spytać czy wysyłacie listy (+ np.zdjęcia) do Waszych dzieci? A jeśli tak to po polsku czy angielsku? I co mniej-więcej pisać, a czego unikać (bo np. byłoby zupełnie niezrozumiałe)? |
|
|
|
#349 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcie dzieci zobaczą w Tygodniu Misyjnym. A później będzie wisiało na ścianie w szkole (jeszcze tylko nie wiem na której
.
|
|
|
|
#350 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
List po polsku, ze zdjeciami. krotki zeby dziecko moglo przyswoic informacje. Pisalam ile mam lat, o mojej rodzinie, gdzie mieszkam, czym sie zajmuje itd no i bylo tam sporo pytan do Jenipher reszte bede uzupeniac w kolejnych listach. moze to Ci troszke pomoze:http://maitri.diecezja.gda.pl/gazetk...tml/piszmy.htm
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
Moze być i po angielsku korespondencja, ułatwi to przekazanie bo wtedy tłumaczenie na j.czinniandzia (ciagle nie wiem jak to się pisze
) moze zrobić ktoś inny niż siostry (Polki) np. wolontariusze, pomocnicy. A jezeli w rodzinie jest ktoś kto zna angielski to i bez tłumaczenia sie obejdzie ![]() Ale po polsku oczywiście rówież moze byc. Co do spotkania to organizujcie się w miarę szybko bo musze powiadomić dr Bertranda o konkretnej dacie, jeżeli wtedy oracuje to moze potrzebne będa jakieś przesunięcia w dyzurach.
|
#353 |
|
Wtajemniczenie
|
jak narazie to jestem tylko ja i Norton, pita bedzie wiedzial chyba za tydz a z reszta cisza.
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Ludzie organizujcie się, Bertrand napisał ze chyba 20/21 ma wolne ale jeszcze sprawdzi.
New_Rock a ty? to tylko pytanie retoryczne - ty przychodzisz z ciachem
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
MAMA - Chinyanja
![]() Mikrejsza ja Ci bardzo chetnie pomogę z tymi listami. W kopertę bedzie się wrzucać oryginalny list pisany przez dziecko plus wydrukowane tłumaczenie. Także jak bedziesz juz cos miała to daj znać to Ci podam maila Własnie znalazlam w necie ksiązkę do nauki Chinyanja. jedyne 245 $
|
|
|
|
#356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę,że może i moria da się wyciągnąć.Prawda moria? Wiem ,że Seona pisała coś ,że może ale teraz siedzi cichutko więc albo ją zarzuciliśmy robotą albo.....? No i oczywiście Markos jest z Warszawy wiec może wpadnie? ![]() Hop,hop kto wpadnie na spotkanie w Warszawie,pisać szybciutko. |
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
Uroczyście oświadczam że na fotosku wszystkie literówki już poprawione i nazwiska, te które siostra zaktualizowała, teraz i ja mam w papierach wszystko ok
|
#358 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo, bardzo chętnie bym wpadł, ale 20/21.10 mi nie pasuje ![]() 20.10 odpada całkowicie, a 21.10 mam czas dopiero od ok.19.00 |
|
|
|
|
#359 |
|
Zakorzenienie
|
Wklejam zdjecia mojej Marianny Dziewczynka ma 14 lat. Dostalam je wraz z listem od siostry Jozefy.
|
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
czrownicagosia wielkiedzieki
dodam do fotosika ![]() ale powiem ci że właśnie na fotosiku jest bardziej aktualne zdjęcie Marainny ![]() poszukaj na www.mama.fotosik.pl w albumie Adopcja Serca
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

bardzo dobry, siostra czyta forum , moze skoorzysta

Ale patrząc, że ok. 120 ma więc, nie jest źle

Mamy zaadoptowanych prawie 150 dzieci
I każde dodawać
To wogóle zwolniłoby stronę
) moze zrobić ktoś inny niż siostry (Polki) np. wolontariusze, pomocnicy. A jezeli w rodzinie jest ktoś kto zna angielski to i bez tłumaczenia sie obejdzie