Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-07, 08:15   #4711
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

suzi wszystkiego dobrego!!

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 08:15   #4712
libia85
Przyczajenie

Witam wszystkim,
jest mi bardzo, bardzo przykro z powodu Mwili. Obok mnie leży jeszcze paczuszka którą razem z moją siostrą - morią przygotowałyśmy dla malutkiej ((((
NAwet nie wiem co napisać..
Dziękuję wszystkim za miłe słowa Pozdrawiam serdecznie.
libia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 08:51   #4713
tereska
Rozeznanie

libia85- witam na forum. Niezbadane są wyroki........nic więcej nie umiem Ci powiedzieć.

Suzi- życzę Ci spełnienia marzeń i samych słonecznych dni.

Pozdrawiam wszystkich

tereska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 09:12   #4714
kajarabek
Raczkowanie

Suzi wszystkiego naj naj naj, zdrowia i spełnienia marzeń.
kajarabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 09:30   #4715
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Aniu strasznie Ci współczuje

moja córeczka 3-dzień ma rota-wirusa bardzo sie martwię bo mam w torebce skierowanie do szpitala pod kroplówke, a 3,5 roczne dziecko nie da rady utrzymać w 1 miejscu, na razie walczę o każdy łyk aby sie nie odwodniła i wizyta w szpitalu nie była konieczna.
Tak sobie myslę że gdyby moja Ania urodziła się w afryce nie miała tych wszystkich lekarstw, herbatniczków, środków nawadniających itp. to mogłaby tego nie przeżyć ...
Ile matek na świecie musi patrzeć bezsilnie na swoje umierajace dzieci

suzi z okazji 24 urodzin życzę ci tyle wspaniałych ludzi wokół ciebie ile rzeczyw wysłałaś do Zambii

i na koniec dobra nowina dla oczekujących ze s.Sabina z dokumentami dzieci jest juz chyba w Polsce - jutro mam dzwonic do Mikołowa

i s.Józefa:

Plan budowy bardzo mi sie podoba-WIELKIE DZIEKI DLA AHAMARA

Czekajacych na zdjecie dziecka z koza prosze o zwiekszenie
cierpliwosci....zdjecie sie wykasowalo...po niedzieli nastepne proby....Mr.Phiri
Roger robi duze postepy w obsludze aparatu ale zdarzaja sie wykasowania ..

Pani Agnieszko ,pare pekatych kopert jest juz na trasie do Polski.Dolozylam tez
cos na ALLEGRO.Malgosia tez leci do Polski w maju-W jednej z kopert sa obrazki robione z suszonych lisci banana
przez chlopca ktory stracil wladze w nogach.Mlodzieniec ten jest z Mpanshyi,a
pracowal w Lusace jako konduktor,nagle przestal chodzic.Teraz dzieki rehabilitacji
zrobi juz pare krokow.Lubi wlasnie kleic takie obrazki.Prosze poszukajcie kogos kto
by umial jakos te obramowania wykonczyc sama nie mialam kiedy a wyjazd Siostry
Sabiny byl tuz.tuz.. moze po wykonczeniu beda sie nadawac na Allegro???a gdyby nie
to zalaczylam recznie malowane przez miejscowego artyste z Lusaki.Mysle ze we
wtorek bedzie Pani mogla zadzwonic do Mikolowa-prosilam aby S.Sabina pozostawila
przesylke w sekretariacie Domu Generalnego.Zycze milej niedzieli.Dobranoc!s.Joze fa

zapomnialam jeszcze napisac ze z wtorkowej wielkiej akcji -nici.Przyszedl lekarz
zmartwiony dzisiaj bo ten gosc nie bedzie mial czasu przyjechac do Mpanshyi i jest
to za daleko.Nie ma co upadac na duchu ,plan jest swietny,lekarz tez go widzial i
jest zachwycony.Jego zona /pediatra/ wziela ten plan do Lusaki do firmy ktora
zajmuje sie dachami bo moze byc problem z przycieciem ukosnym blachy nad rogowymi
pokojami-popyta sie fachowcow czy gdy zajdzie potrzeba beda umieli to
zrobic.
Dobranoc!
s.Jozefa
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 09:47   #4716
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Napisane przez _MAMA_ Pokaż wiadomość
zapomnialam jeszcze napisac ze z wtorkowej wielkiej akcji -nici.Przyszedl lekarz
zmartwiony dzisiaj bo ten gosc nie bedzie mial czasu przyjechac do Mpanshyi i jest
to za daleko.Nie ma co upadac na duchu ,plan jest swietny,lekarz tez go widzial
Siostro Józefo proszę się nie martwic napewno będzie wszystko OK. Przeciez inaczej byc nie moze !!

Wszytkim dziękuję za życzenia Takich urodzin to ja się nie spodziewałam

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 11:30   #4717
Seona
Zakorzenienie

Do wszystkich Oczekujących Rodziców

Wszyscy Rodzice, którzy zgłosili chęć adopcji do końca marca , na pewno otrzymają swoje Dzieci Nowe Osoby możemy tylko wpisać na listę rezerwową lub proponować pomoc dla wszystkich dzieci, poprzez wsparcie budowy Arki Noego, wysyłanie przesyłek dla Dzieci lub adopcję przez inne strony poświęcone Adopcji Serca

Prosimy o zrozumienie, Siostra jest jedna, a chętnych przybywa

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-07, 12:25   #4718
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Dziś poszła moja pierwsza paczka Pani na poczcie była tak zaskoczona kierunkiem wysyłki, że zapytała się a gdzie to mnie tak nosi. Powiedziałam jej, że ubranka i zabawki dla synka wysyłam. Mało co nie spadała z krzesła. Opowiedziałam jej o adopcji serca i od razu weszła na stronę Bardzo sympatyczna babeczka. Teraz modlę się, żeby paczka dotarła cała i żeby dała dużo radości Krzysiowi, jego rodzinie i dzieciakom z Arki. Buziaki

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 12:36   #4719
Maria_Magdalena007
Przyczajenie

GG do Maria_Magdalena007 Send a message via Skype™ to Maria_Magdalena007

Tak właśnie się zastanawiałam jak kobiety na poczcie mogą reagować na paczkę do Zambii. Ja też szykuję właśnie pierwszą paczkę - dołączam się do Ulisi. Mama - dzięki za odpowiedź odnośnie wpłaty. Pozdrowionka
Maria_Magdalena007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 12:45   #4720
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

kiedy ja wysyłałam pierwszą kopertę bąbelkową dla Johna to tak się zagadałam z Panią na poczcie że zapomniałam zapłacić i ona też mi nie przypomniała, na szczescie moj nr jest w ksiazce i wieczorem mialam telefon z poczty od Pani i polecialam doplacic

Ciezko wzrazic co czuje sie na wiesc o odejsciu takiego malenstwa jak Mwila, jedyna pociecha to chyba to ze nie cierpi juz tak bardzo bo ze zdjec wzglada na bardzo cierpiaca. Spij dobrze Anioleczku
Stary 2008-04-07, 13:39   #4721
mamapity
Raczkowanie

Suzi
W dniu urodzin,życzę Ci wszystkiego najlepszego,szczęścia zdrowia oraz

spełnienia marzeń.

Schreck-zdjęcia super,piesek też.

Edytowane przez mamapity
Czas edycji: 2008-04-07 o 18:03 Powód: dopisek
mamapity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 17:48   #4722
gosiakk7
Rozeznanie

Suzi - ja także życzę Ci wiele słońca w Twoim życiu, samych dobrych ludzi na Twej drodze i tyle szczęścia, żeby aż dech zapierało STO LAT!!!!!
gosiakk7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 19:12   #4723
bzianka
Raczkowanie

Suzi wszystkiego dobrego z okazji urodzin,super takie urodziny na forum adopcyjnym,wiem też tak miałam.MAMa może nastąpi przesilenie w chorobie twojej córeczki i wszystko minie.Życzę ci wytrwałości!.Fajnie w zeszłym miesiącu przyleciały boćki z Afryki a teraz Siostra Sabina
bzianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 20:03   #4724
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Smile Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Po pierwsze: Suzi82 "Samych szczęśliwych dni w życiu, uśmiechu na twarzy, słonecznych promyków w pochmurne dni, lata-zimą i wiosny-jesienią, to o czym marzysz-by Twoje było, a czego pragniesz by się spełniło". W dniu Twoich Urodzin życzę ja

Po drugie: Załączam zdjęcia naszego "kącika" Adopcji Serca, który się mieści w naszej bibliotece szkolnej. Nie będę pisał co w nim jest - zdjęcia powiedzą same.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Biblioteka szkolna1.jpg (61,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Biblioteka szkolna2.jpg (70,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Biblioteka szkolna3.jpg (42,3 KB, 14 załadowań)
Stary 2008-04-07, 20:37   #4725
ulisia1
Rozeznanie

GG do ulisia1

ale fajny macie ten kącik... ja nie mam gdzie takiego urządzić, no chyba że w domu, ale to mnie mój mąż zabije... i tak już mamy tu magazyn paczkowo-aukcjowy...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-07, 20:48   #4726
mirusia1
Przyczajenie

GG do mirusia1

wyszystkiego najlepszego suzi! spełnienia wszystkich marzeń

ja wreszcie odzyskałam internet...
ale niestety coś mi się z tokenem porobilo i nie mogłam wysłać mojemu Perisowi kaski neistety zablokowali mi konto bankowe przez ten token, więc jeszcze chwilkę potrwa zanim wpłacę

pozdrawiam wszystkich po długiej przerwie!
mirusia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 21:00   #4727
Marlenen
Raczkowanie

GG do Marlenen

suzi... Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia, szczęscia, radości, optymizmu i uśmiechu na co dzień!

A dla całej reszty pozdrowienia
Stary 2008-04-07, 22:55   #4728
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maria_Magdalena007 Pokaż wiadomość
Tak właśnie się zastanawiałam jak kobiety na poczcie mogą reagować na paczkę do Zambii.
W okienku i ci co stoją za nami w kolejce.
Różnie, od zainteresowania i zdziwienia po czasami złość kiedy przynosimy paczki niezaklejone i na miejscu dokładamy lub ujmujemy coś w zależności od wagi.

Cytat:
moja córeczka 3-dzień ma rota-wirusa bardzo sie martwię bo mam w torebce skierowanie do szpitala pod kroplówke, a 3,5 roczne dziecko nie da rady utrzymać w 1 miejscu, na razie walczę o każdy łyk aby sie nie odwodniła i wizyta w szpitalu nie była konieczna.
Cierpliwości i powodzenia w leczeniu. Małej wytrwałości (łatwo nam mówić) i szybkiego powrotu do zdrowia.

Cytat:
suzi z okazji 24 urodzin życzę ci tyle wspaniałych ludzi wokół ciebie ile rzeczyw wysłałaś do Zambii
Ostatnio czytałem o pani z Jastrzębia, która miała 99 lat i pomyślałem: to ja bym musiał drugie swoje życie przeżyć i jeszcze więcej by tyle mieć.
Ty masz jeszcze ponad cztery razy tyle do przeżycia, i tego Ci życzymy a jak już będziesz miała te 99 to będziemy Ci życzyć więcej.

Cytat:
s.Sabina z dokumentami dzieci jest juz chyba w Polsce ... mam dzwonic do Mikołowa
Jak będzie w Mikołowie to i może do Jastrzębia trafi.

A teraz i ja się pochwalę listem od siostry Józefy:

Szczesc Boze! Dziekuje serdecznie-jeszcze nie mam odpowiedzi od lekarza zony w sprawie dachu, tez mam nadzieje ze nie bedzie problemu. Chcialam jeszcze Pana poprosic o naniesienie zmian w kosztach, tam mialam azbestos a bedziemy miec blache ,a zeby obronic przed ogrzewaniem trzeba bedzie zrobic podwieszane sufity, zmieni sie liczba okien,drzwi....bardzo prosze o pomoc w tej sprawie. Naszemu Doktorowi bylo bardzo smutno ze sprawa przybrala taki obrot i ten gosc zapowiadany z Holandi nie przyjechal i jutro umowil mnie ze szwajcarem , ktory chce sie dowiedziec co robimy dla dzieci, nasze plany, projekty itd.mam przeczucie ze bedzie sie ze swojej strony staral o fundusze na budowe Arki. Oby tak bylo.Pozdrawiam serdecznie. S.Jozefa

Po pierwsze to dlatego, że przesłałem siostrze swoje rysunki i uwagi.
Po drugie to dobrze, że już nie azbest tylko blacha.
Po trzecie: jak nie Holender to Szwajcar lub inny nasz Schrek i Arka będzie zbudowana.

A teraz trochę poskanuję formularzy, bo ostatnio się obijam, a wiem, że Wy czekacie i s. Sabina wiezie nowe.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 09:34   #4729
ava80
Rozeznanie

GG do ava80 Send a message via Skype™ to ava80

Hejka,

musze prosic Was o pomoc.
Dołączam sie właśnie do packzi ulisi, ale podobno paczka idzie około pół roku, czyli moja mała Mainala dostanie te rzeczy dopiero wrzesień/październik (wcześniej pójda z dwa małe priorytety )

A pytanie mam takie:
za jakies pół roku jaka tam będzie pogoda? Zimno? Ciepło? W okolicach października? Czy ktos z was wie na jki rozmiar kupować rzeczy dla 4,5 - 5latki ? czy dzieci tam sa drobniejsze od naszych? na co zwracać uwgę? Co może jej się przydać od września?
może coś dla rodziny wysłać? co wysyłaćie dla RODZIN?
jakiś kocyk?
kubeczki kolorowe dla dzieci? co dla rodziców?

pozdrawiam

i palę świeczkę dla maluszków którym sie nie udało [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 10:00   #4730
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

No cóż, też mam podobny problem bo bardzo bym chciała wiedzieć ile John i Natasha mają wzrostu, jaki rozmiar ciuchów i butów noszą (bo na zdjęciach wyglądają na dużych i obawiam się że rzeczy które wysłałam mogą już być za małe) ale nie bardzxo wiem jak zdobyć te informacje, nie chciałabym robić zbyt dużego kłopotu. Nie wiem też czy dostanę od nich jakiś list z tymi informacjami. Może jak będzie przygotowywany formularz Natashy to mogłyby się tam znaleźć te informacje o nich ?
Stary 2008-04-08, 11:40   #4731
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
Czy ktos z was wie na jki rozmiar kupować rzeczy dla 4,5 - 5latki ? czy dzieci tam sa drobniejsze od naszych? na co zwracać uwgę? Co może jej się przydać od września?
może coś dla rodziny wysłać? co wysyłacie dla RODZIN?
jakiś kocyk?
ava mój Mabvuto jest w podobnym wieku co Twoja córcia i też ostatnio miałam problem, akurat z doborem bucików. Tak jak u nas 4latki różnią się często wzrostem i ogólnie posturą tak samo jest pewnie w Zambii więc dobranie idealnych ubranek lub bucików jest raczej niemożliwe dlatego ja zawsze staram się wybierać rzeczy większe, po pierwsze ze względu na czas jaki nasz pakunek musi pokonać zanim trafi do malucha i po drugie ze względu na to, że maluchy szybko rosną.

Ogólnie dzieci w Zambii są drobniejsze niż nasze ale z drugiej strony nie jest powiedziane, że nie może być na odwrót

Za pół roku w Zambii powinno być baardzo ciepło, ponieważ teraz zgodnie z tym co pisała Siostra noce są już chłodne.

Cytat:
Napisane przez AgulaP Pokaż wiadomość
No cóż, też mam podobny problem bo bardzo bym chciała wiedzieć ile John i Natasha mają wzrostu, jaki rozmiar ciuchów i butów noszą (bo na zdjęciach wyglądają na dużych i obawiam się że rzeczy które wysłałam mogą już być za małe) ale nie bardzxo wiem jak zdobyć te informacje, nie chciałabym robić zbyt dużego kłopotu. Nie wiem też czy dostanę od nich jakiś list z tymi informacjami. Może jak będzie przygotowywany formularz Natashy to mogłyby się tam znaleźć te informacje o nich ?
Agula byłoby super Choć w przypadku bardzo małych dzieci, te informacje szybko się zdezaktualizują ... i dobrze! Niech nam szkraby rosną!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 11:50   #4732
Dla ciebie J.
Rozeznanie

To ja sie meldujęmiałam problemy związane ze zmianą internetu i nie miałam dostępu przez.....hohoho Życie bez internetu jest straszne
Pozdrawiam nowych,życzę wszystkim którym powinnam.
Listy wysłane...czekam na dalsze zlecenia i zabieram się za formularze od ahamara...

i kilka odpowiedzi:

Cytat:
Napisane przez beautyb Pokaż wiadomość
a jaka jest "nazwa odbiorcy"? bo trzeba wypełnić takie pole przy przelewie.
Na przelewach przez internet nie jest to wymagane,ale jeśli ktoś chce podam na pw,wybaczcie ale nie chcę tak oficjalnie na forum

Cytat:
Napisane przez EwikW Pokaż wiadomość
Witam, mam na imię Ewa i i od miesiąca jestem szczęśliwą mama Ruth Njobvu Na forum piszę pierwszy raz, ale zaglądam tutaj często i korzystam ze wskazówek bardziej doświadczonych rodziców i dzięki Wam, a w szczgólności dzięki pomocy MAMY i Dla ciebie J. udało mi się wysłać pierwszą przesyłkę dla Ruth (4 tygodnie temu) i właśnie przeczytałam, że paczuszka dotarła. Jestem szczęśliwa (mój mąż chyba nawet bardziej), pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie, a Siostrze Józefie z okazji urodzin życzę wszystkiego najlepszego
No witaj i strasznie się cieszę że paczuszka dotarła

Cytat:
Napisane przez KateMwale Pokaż wiadomość
Mam pytanie. W formularzu mam informacje, że rodzina mojego małego ma własną ziemię, ale nie ma własnego domu. Może ktoś mógłby mi wyjaśnić, jak żyje taka rodzina, czy są całkowicie pod opieką misji, czy "wynajmują" chatę. Dziękuje.
Tak chodzi o domek murowany.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...95ce9b1a3.html
A jeśli jest brak to mieszkaja w chatce
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d0a26d022.html
Załaczam zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Oj Schreck, Schreck
Też kiedyś tak gadałam, że straciłam wiarę w męski gatunek I jak mnie rąbło porządnie ni stąd ni zowad, niespodziewanie, tak od 3 lat jestem szczęśliwą mężatką
Oj Schreck Schreck,niejedno tu juz słyszeliśmy...raczej czytaliśmy...

Także głowa do góry i na ślub nie zapomnij zaprosić
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg domek.jpg (73,3 KB, 8 załadowań)

www.adopcjaserca.pl

Dla ciebie J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 11:54   #4733
strzecha
Przyczajenie

GG do strzecha

Dziewczyny ja również niedawno zostałąm przyszywaną mamusią czytam i czytam Was od samego początku-od 1 części i nie moge przestać.Pomału dowiaduje się jakie miłayście ciężkie początki i ile determinacji w sobie!!! a Tu proszę tyle ludzi zaraziłyście swoimi wielkimi serduchami! no tylko prze to czytanie Waszych postów codziennie płacze-ale to i tak rzadna cena za to jak bardzo moje serce sie otwiera!
Jesteście wielkie!!!
ściskam Was wszystkie i każdą z osobna!

strzecha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 11:57   #4734
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgulaP Pokaż wiadomość

Niestety takie informacje jak rozmiar butów nie znajdą się w formularzu...
Sami wiemy jak dzieci szybko rosną,trudno wymagać od siostry żeby latała z miarką i mierzyła 500 dzieciom nóżki a potem pisała komu ostatnio urosła.
Polecam przesłać większe,mniejsze,do większych dorośnie mniejsze odda potrzebującemu...
Zawsze lepsze za duże buciki niż żadne.
I nie wymagajmy cudów od siostry.
Tak samo ma sie sprawa z ubrankami,obejrzeć dzieci w podobnym wieku,wysłać rozmiar większy i mniejszy,a potem dosyłać przy okazji kolejny rozmiar.

Suzi spóźnione ale szczere buziaki.

MAMA trzymaj się ,wiem co znaczy ten wirus bo przeżyłam z moja córką,a jakby co to daj trochę roboty to pomogę .

www.adopcjaserca.pl

Stary 2008-04-08, 13:11   #4735
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
A pytanie mam takie:
za jakies pół roku jaka tam będzie pogoda? Zimno? Ciepło? W okolicach października? Czy ktos z was wie na jki rozmiar kupować rzeczy dla 4,5 - 5latki ? czy dzieci tam sa drobniejsze od naszych? na co zwracać uwgę? Co może jej się przydać od września?
może coś dla rodziny wysłać? co wysyłaćie dla RODZIN?
jakiś kocyk?

pozdrawiam
na jesień w Zambii zaczyna sie lato a teraz zima
dla 4-5 latak rzeczywiście trudno określić numerację ubrania
ale tak na oko to wzrost 128-134 a buty od 30-32
jak nie bedzie pasowało to sie nie zmarnuje, Mama albo odda rodzeństwu albo wymieni albo sprzeda

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
To ja sie meldujęmiałam problemy związane ze zmianą internetu i nie miałam dostępu przez.....hohoho Życie bez internetu jest straszne
no w końcu i więcej nie znikaj

za oferty pomocy bardzo dziekuję. zaraz dzwonie do siostry Sabiny ona przywiozła nam kupe pracy

Cytat:
Napisane przez strzecha Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja również niedawno zostałąm przyszywaną mamusią czytam i czytam Was od samego początku-od 1 części i nie moge przestać.Pomału dowiaduje się jakie miłayście ciężkie początki i ile determinacji w sobie!!! a Tu proszę tyle ludzi zaraziłyście swoimi wielkimi serduchami! no tylko prze to czytanie Waszych postów codziennie płacze-ale to i tak rzadna cena za to jak bardzo moje serce sie otwiera!
Jesteście wielkie!!!
A Tobie kochana medal za czytanie sie należy

pozdrawiam i rozgość się
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 13:20   #4736
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Cytat:
na jesień w Zambii zaczyna sie lato a teraz zima
dla 4-5 latak rzeczywiście trudno określić numerację ubrania
ale tak na oko to wzrost 128-134 a buty od 30-32
jak nie bedzie pasowało to sie nie zmarnuje, Mama albo odda rodzeństwu albo wymieni albo sprzeda

Ja mam dziewczynkę 6 lat 120cm wzrostu i 30 rozmiar buta.
To tak dla pomieszania

www.adopcjaserca.pl

Stary 2008-04-08, 13:24   #4737
AgulaP
Raczkowanie

GG do AgulaP

Tak myślałam no cóż jakoś sobie będę radzić ...

Trzymajcie się dziś ciepło żeby was nie zwiało bo okrutna wichura jest (przynajmiej u nas)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-08, 14:16   #4738
Dla ciebie J.
Rozeznanie

Aga napisała:"powiedz ludziom :P"

No to mówię:
Ludzie wgrałam na youtube nowe filmiki ,zobaczcie grę na flecie...na czele z siostrą....hmni e wiem jak ma na imię?

www.adopcjaserca.pl

Stary 2008-04-08, 15:19   #4739
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez strzecha Pokaż wiadomość
Jesteście wielkie!!!
Witaj strzecha Ale miiiiły post
Masz już jakieś informacje o swoim dzieciątku?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 20:29   #4740
strzecha
Przyczajenie

GG do strzecha

dziękuję za miłe przywitanie MAMA medal to Wam sie należy za to co robicie, mi tylko pozostaje podziękować że tyle piszecie mądrych rzeczy że mam co czytać
Moja niunia ma na imię Rhoda lub Rodah( mam z tym problem bo raz mi tak napisana a raz tak) . chodzi do 3 klasy szkoły podstawowej i ma 2 braci.Jej rodzice są rolnikami i niestety jej Tatuś jest chory
w czerwu ma urodzinki więc musze jej coś przygotować
już nie moge sie doczekać

strzecha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości