|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4711 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
suzi wszystkiego dobrego!!
![]() ![]()
#4712 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkim,
jest mi bardzo, bardzo przykro z powodu Mwili. Obok mnie leży jeszcze paczuszka którą razem z moją siostrą - morią przygotowałyśmy dla malutkiej ![]() NAwet nie wiem co napisać.. Dziękuję wszystkim za miłe słowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4713 |
Rozeznanie
|
libia85- witam na forum. Niezbadane są wyroki........nic więcej nie umiem Ci powiedzieć.
Suzi- życzę Ci spełnienia marzeń i samych słonecznych dni. Pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#4714 |
Raczkowanie
|
Suzi wszystkiego naj naj naj, zdrowia i spełnienia marzeń.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4715 |
Zakorzenienie
|
Aniu strasznie Ci współczuje
![]() moja córeczka 3-dzień ma rota-wirusa bardzo sie martwię bo mam w torebce skierowanie do szpitala pod kroplówke, a 3,5 roczne dziecko nie da rady utrzymać w 1 miejscu, na razie walczę o każdy łyk aby sie nie odwodniła i wizyta w szpitalu nie była konieczna. Tak sobie myslę że gdyby moja Ania urodziła się w afryce nie miała tych wszystkich lekarstw, herbatniczków, środków nawadniających itp. to mogłaby tego nie przeżyć ... Ile matek na świecie musi patrzeć bezsilnie na swoje umierajace dzieci ![]() suzi z okazji 24 urodzin życzę ci tyle wspaniałych ludzi wokół ciebie ile rzeczyw wysłałaś do Zambii ![]() i na koniec dobra nowina dla oczekujących ze s.Sabina z dokumentami dzieci jest juz chyba w Polsce ![]() ![]() i s.Józefa: Plan budowy bardzo mi sie podoba-WIELKIE DZIEKI DLA AHAMARA Czekajacych na zdjecie dziecka z koza prosze o zwiekszenie cierpliwosci....zdjecie sie wykasowalo...po niedzieli nastepne proby....Mr.Phiri Roger robi duze postepy w obsludze aparatu ale zdarzaja sie wykasowania .. Pani Agnieszko ,pare pekatych kopert jest juz na trasie do Polski.Dolozylam tez cos na ALLEGRO.Malgosia tez leci do Polski w maju-W jednej z kopert sa obrazki robione z suszonych lisci banana przez chlopca ktory stracil wladze w nogach.Mlodzieniec ten jest z Mpanshyi,a pracowal w Lusace jako konduktor,nagle przestal chodzic.Teraz dzieki rehabilitacji zrobi juz pare krokow.Lubi wlasnie kleic takie obrazki.Prosze poszukajcie kogos kto by umial jakos te obramowania wykonczyc sama nie mialam kiedy a wyjazd Siostry Sabiny byl tuz.tuz.. moze po wykonczeniu beda sie nadawac na Allegro???a gdyby nie to zalaczylam recznie malowane przez miejscowego artyste z Lusaki.Mysle ze we wtorek bedzie Pani mogla zadzwonic do Mikolowa-prosilam aby S.Sabina pozostawila przesylke w sekretariacie Domu Generalnego.Zycze milej niedzieli.Dobranoc!s.Joze fa zapomnialam jeszcze napisac ze z wtorkowej wielkiej akcji -nici.Przyszedl lekarz zmartwiony dzisiaj bo ten gosc nie bedzie mial czasu przyjechac do Mpanshyi i jest to za daleko.Nie ma co upadac na duchu ,plan jest swietny,lekarz tez go widzial i jest zachwycony.Jego zona /pediatra/ wziela ten plan do Lusaki do firmy ktora zajmuje sie dachami bo moze byc problem z przycieciem ukosnym blachy nad rogowymi pokojami-popyta sie fachowcow czy gdy zajdzie potrzeba beda umieli to zrobic. Dobranoc! s.Jozefa
#4716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszytkim dziękuję za życzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4717 |
Zakorzenienie
|
Do wszystkich Oczekujących Rodziców
![]() Wszyscy Rodzice, którzy zgłosili chęć adopcji do końca marca , na pewno otrzymają swoje Dzieci ![]() ![]() Prosimy o zrozumienie, Siostra jest jedna, a chętnych przybywa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4718 |
Raczkowanie
|
Dziś poszła moja pierwsza paczka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4719 |
Przyczajenie
|
Tak właśnie się zastanawiałam jak kobiety na poczcie mogą reagować na paczkę do Zambii.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4720 |
Raczkowanie
|
kiedy ja wysyłałam pierwszą kopertę bąbelkową dla Johna to tak się zagadałam z Panią na poczcie że zapomniałam zapłacić i ona też mi nie przypomniała, na szczescie moj nr jest w ksiazce i wieczorem mialam telefon z poczty od Pani i polecialam doplacic
![]() Ciezko wzrazic co czuje sie na wiesc o odejsciu takiego malenstwa jak Mwila, jedyna pociecha to chyba to ze nie cierpi juz tak bardzo bo ze zdjec wzglada na bardzo cierpiaca. Spij dobrze Anioleczku ![]()
#4721 |
Raczkowanie
|
Suzi
W dniu urodzin,życzę Ci wszystkiego najlepszego,szczęścia zdrowia oraz spełnienia marzeń. ![]() ![]() ![]() Schreck-zdjęcia super,piesek też. Edytowane przez mamapity Czas edycji: 2008-04-07 o 18:03 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4722 |
Rozeznanie
|
Suzi - ja także życzę Ci wiele słońca w Twoim życiu, samych dobrych ludzi na Twej drodze i tyle szczęścia, żeby aż dech zapierało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4723 |
Raczkowanie
|
Suzi wszystkiego dobrego z okazji urodzin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4724 |
Raczkowanie
|
![]()
Po pierwsze: Suzi82 "Samych szczęśliwych dni w życiu, uśmiechu na twarzy, słonecznych promyków w pochmurne dni, lata-zimą i wiosny-jesienią, to o czym marzysz-by Twoje było, a czego pragniesz by się spełniło". W dniu Twoich Urodzin życzę ja
![]() Po drugie: Załączam zdjęcia naszego "kącika" Adopcji Serca, który się mieści w naszej bibliotece szkolnej. Nie będę pisał co w nim jest - zdjęcia powiedzą same. |
![]() ![]() |
![]() |
#4725 |
Rozeznanie
|
ale fajny macie ten kącik... ja nie mam gdzie takiego urządzić, no chyba że w domu, ale to mnie mój mąż zabije... i tak już mamy tu magazyn paczkowo-aukcjowy...
![]()
![]() |
#4726 |
Przyczajenie
|
wyszystkiego najlepszego suzi! spełnienia wszystkich marzeń
![]() ja wreszcie odzyskałam internet... ale niestety coś mi się z tokenem porobilo i nie mogłam wysłać mojemu Perisowi kaski ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich po długiej przerwie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4727 |
Raczkowanie
|
suzi... Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, zdrowia, szczęscia, radości, optymizmu i uśmiechu na co dzień!
A dla całej reszty pozdrowienia ![]()
#4728 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Różnie, od zainteresowania i zdziwienia po czasami złość kiedy przynosimy paczki niezaklejone i na miejscu dokładamy lub ujmujemy coś w zależności od wagi. Cytat:
Cytat:
Ty masz jeszcze ponad cztery razy tyle do przeżycia, i tego Ci życzymy a jak już będziesz miała te 99 to będziemy Ci życzyć więcej. Cytat:
A teraz i ja się pochwalę listem od siostry Józefy: Szczesc Boze! Dziekuje serdecznie-jeszcze nie mam odpowiedzi od lekarza zony w sprawie dachu, tez mam nadzieje ze nie bedzie problemu. Chcialam jeszcze Pana poprosic o naniesienie zmian w kosztach, tam mialam azbestos a bedziemy miec blache ,a zeby obronic przed ogrzewaniem trzeba bedzie zrobic podwieszane sufity, zmieni sie liczba okien,drzwi....bardzo prosze o pomoc w tej sprawie. Naszemu Doktorowi bylo bardzo smutno ze sprawa przybrala taki obrot i ten gosc zapowiadany z Holandi nie przyjechal i jutro umowil mnie ze szwajcarem , ktory chce sie dowiedziec co robimy dla dzieci, nasze plany, projekty itd.mam przeczucie ze bedzie sie ze swojej strony staral o fundusze na budowe Arki. Oby tak bylo.Pozdrawiam serdecznie. S.Jozefa Po pierwsze to dlatego, że przesłałem siostrze swoje rysunki i uwagi. Po drugie to dobrze, że już nie azbest tylko blacha. Po trzecie: jak nie Holender to Szwajcar lub inny nasz Schrek i Arka będzie zbudowana. A teraz trochę poskanuję formularzy, bo ostatnio się obijam, a wiem, że Wy czekacie i s. Sabina wiezie nowe. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4729 |
Rozeznanie
|
Hejka,
musze prosic Was o pomoc. Dołączam sie właśnie do packzi ulisi, ale podobno paczka idzie około pół roku, czyli moja mała Mainala dostanie te rzeczy dopiero wrzesień/październik (wcześniej pójda z dwa małe priorytety ![]() A pytanie mam takie: za jakies pół roku jaka tam będzie pogoda? Zimno? Ciepło? W okolicach października? Czy ktos z was wie na jki rozmiar kupować rzeczy dla 4,5 - 5latki ? czy dzieci tam sa drobniejsze od naszych? na co zwracać uwgę? Co może jej się przydać od września? może coś dla rodziny wysłać? co wysyłaćie dla RODZIN? jakiś kocyk? kubeczki kolorowe dla dzieci? co dla rodziców? pozdrawiam ![]() i palę świeczkę dla maluszków którym sie nie udało [*] ![]() ![]()
![]() |
#4730 |
Raczkowanie
|
No cóż, też mam podobny problem bo bardzo bym chciała wiedzieć ile John i Natasha mają wzrostu, jaki rozmiar ciuchów i butów noszą (bo na zdjęciach wyglądają na dużych i obawiam się że rzeczy które wysłałam mogą już być za małe) ale nie bardzxo wiem jak zdobyć te informacje, nie chciałabym robić zbyt dużego kłopotu. Nie wiem też czy dostanę od nich jakiś list z tymi informacjami. Może jak będzie przygotowywany formularz Natashy to mogłyby się tam znaleźć te informacje o nich ?
#4731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie dzieci w Zambii są drobniejsze niż nasze ale z drugiej strony nie jest powiedziane, że nie może być na odwrót ![]() Za pół roku w Zambii powinno być baardzo ciepło, ponieważ teraz zgodnie z tym co pisała Siostra noce są już chłodne. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4732 | ||||
Rozeznanie
|
To ja sie melduję
![]() ![]() Pozdrawiam nowych,życzę wszystkim którym powinnam. Listy wysłane...czekam na dalsze zlecenia i zabieram się za formularze od ahamara... ![]() i kilka odpowiedzi: Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...95ce9b1a3.html A jeśli jest brak to mieszkaja w chatce ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d0a26d022.html Załaczam zdjęcia. ![]() Cytat:
Także głowa do góry i na ślub nie zapomnij zaprosić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4733 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja również niedawno zostałąm przyszywaną mamusią
![]() Jesteście wielkie!!! ściskam Was wszystkie i każdą z osobna!
#4734 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety takie informacje jak rozmiar butów nie znajdą się w formularzu... ![]() Sami wiemy jak dzieci szybko rosną,trudno wymagać od siostry żeby latała z miarką i mierzyła 500 dzieciom nóżki a potem pisała komu ostatnio urosła. Polecam przesłać większe,mniejsze,do większych dorośnie mniejsze odda potrzebującemu... Zawsze lepsze za duże buciki niż żadne. I nie wymagajmy cudów od siostry. Tak samo ma sie sprawa z ubrankami,obejrzeć dzieci w podobnym wieku,wysłać rozmiar większy i mniejszy,a potem dosyłać przy okazji kolejny rozmiar. ![]() Suzi spóźnione ale szczere buziaki. MAMA trzymaj się ,wiem co znaczy ten wirus bo przeżyłam z moja córką,a jakby co to daj trochę roboty to pomogę . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4735 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla 4-5 latak rzeczywiście trudno określić numerację ubrania ale tak na oko to wzrost 128-134 a buty od 30-32 jak nie bedzie pasowało to sie nie zmarnuje, Mama albo odda rodzeństwu albo wymieni albo sprzeda ![]() Cytat:
![]() ![]() za oferty pomocy bardzo dziekuję. zaraz dzwonie do siostry Sabiny ona przywiozła nam kupe pracy ![]() Cytat:
![]() pozdrawiam i rozgość się ![]()
![]() |
#4736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam dziewczynkę 6 lat 120cm wzrostu i 30 rozmiar buta. To tak dla pomieszania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4737 |
Raczkowanie
|
Tak myślałam
![]() Trzymajcie się dziś ciepło żeby was nie zwiało bo okrutna wichura jest (przynajmiej u nas) ![]()
![]() |
#4738 |
Rozeznanie
|
Aga napisała:"powiedz ludziom :P"
No to mówię: Ludzie wgrałam na youtube nowe filmiki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Masz już jakieś informacje o swoim dzieciątku?
![]() |
#4740 |
Przyczajenie
|
dziękuję za miłe przywitanie
![]() ![]() Moja niunia ma na imię Rhoda lub Rodah( mam z tym problem bo raz mi tak napisana a raz tak) . chodzi do 3 klasy szkoły podstawowej i ma 2 braci.Jej rodzice są rolnikami i niestety jej Tatuś jest chory ![]() w czerwu ma urodzinki więc musze jej coś przygotować ![]() już nie moge sie doczekać ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.