|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#511 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
moria44 sliczne zdjecia. jak sie oglada rozwoj dziecka?
![]()
#512 |
Wtajemniczenie
|
... ze łzami w oczach
![]() ![]()
#513 |
Rozeznanie
|
Nutko paczuszka zrobiona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Raczkowanie
|
![]()
Moi Kochani
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Raczkowanie
|
Nadrobiłam wszystkie wpisy dzisiejsze... Padam jednak juz na pyszczek. Jutro praca, więc będę miała wiecej czasu ;P Wkleiłam tylko zdjecie mojego Chryspina (ciekawe czy udanie), a jutro chyba pojadę na zakupy
![]() ![]()
#516 |
Raczkowanie
|
UDAŁO SIĘ!!!!!!!!!
![]() To mój młody-gniewny ![]()
#517 |
Rozeznanie
|
Witajcie kochani,ale ja sie już pogubiłam,wy piszecie w tempie zawodowej stenotypistki
![]() Ja od wczoraj wieczorem nie zaglądałam ale jak przed chwilą zerknęłam to po prostu mętlik totalny. Nie wiem komu czego grtulować,życzyć,współczu ć,dziękować... No kochani tak nie można ![]() A na poważnie wielki ![]() Gratuluję,witam,dziękuję i jak to mówi NR blablabla... Myślę,że do jutra dojdę do siebie ![]() A może te 100$ siostra przeznaczy na party z okazji Dnia Dziecka? Mam numer konta w mBanku!!!!na potrzeby administracyjne. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#518 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Seona, nie masz tam czegos i dla mnie? Ja tak cicho siedzę, bo wiem, że Siostra ma duzo obowiązków, i jeszcze zmartwień tyle w tym roku miała... Ale ja jakos o Maxonie nic nie wiem, odkąd dostałam pierwszy list, to cisza. I powiem szczerze, że już mi się po nocach śni i kombinuje cały czas czy mu sie nic nie stało. Cytat:
Faktycznie gniewny ![]() Mikrejsza, list bardzo ładny, ale NR ma racje, nie zapomnij o akapitach ![]()
![]() |
#519 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko dodać delikatnie prosbę o wpłaty 5 zł na koszty admin. i tutaj konto księgowej ![]() Cytat:
![]() ja mam obiecany w Dzienniku Zachodnim moze tym razem na całe województwo, ale jak od kilku dni nie potrafię nic wymysleć na ulotkę to nie wiem ![]() ![]() Cytat:
![]() ale za to będzie Norton i dr Bertrand i wy kochani ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tydzień lub dwa ale cena okropna ![]() Cytat:
![]() no no ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale szybko to załatwiłaś ![]() no to teraz wklejam kilka e-mail z Zambii ![]() Szczesc Boze! Pani Agnieszko wlasnie skonczylam czytac "Forum" jest tam ruch,wybory widze sa zakonczone pomyslnie,GRATULUJE!!! i ciesze sie bo naprawde bedzie mi lzej a razem zrobimy wiecej na Boza Chwale!Na jutro mam juz przygotowana przesylke DHL-zawiera ona*listy-informacje /takie najswiezsze,jesli daty urodzenia beda podane inne od tych ktore juz znacie -po prostu wybaczcie-nie mam na to wplywu,jak juz kiedys pisalam ludzie zapominaja i nastepnym razem data znowu moze sie zmienic/, *pare zdjec,ktore brakowaly,*kartki Bozonarodzeniowe + zalaczylam zyczenia na Boze Narodzenie aby do kazdej tej kartki dolozyc + list dla kazdego Rodzica.Wlasnie doklejam teraz do nastepnego maila te zyczenia i ten list. Zalaczam teraz te Bozonarodzeniowe zyczenia i list do wszystkich Rodzicow.Pocztowki swiateczne -zambijskie jutro DHL-em poleca.Za Wasza dorada nie wkladam $ 100.List idzie na adres Seony.Wracam do traktora.Byl tam jeden wystawiony ,ktory byl uzywany ale to byl z tych najwiekszych-kosztowal w Zambijskich Kwachach 98.000.000. Wlozylam tez do koperty karteczke z E,mailem tych ktorzy tutaj prowadza te sprzedaz sprzetu rolniczego w Lusace. Pani Agnieszko,najpierw bardzo prosze Pana Daniela goraco od nas pozdrowic i ogromnie Mu dziekuje za wszystko co robi dla naszych dzieci. Propozycja z ziemia do koperty nie przejdzie -sprawdzaja i oni sami zaklejaja,ale podam przez S.Sabine.Prosze mi tylko w odpowiednim czasie przypomniec. Pani Agnieszko,z pewnoscia Pani juz spi ale ja jeszcze pragne Pani szepnac na ucho ze ciesze sie ogromnie nowymi MAMUSIAMI i TATUSIAMI - jutro bede Pani wysylac mailem zdjecie i informacje o dziecku wszystko od razu bo widzi Pani tak bedzie najlepiej,beda to dzieci do adopcji.Teraz zalaczam pare informacji o Alice Mwansa/z Lusaki od Pani Basi G./ Jej zdjecie poleci jutro DHL-em.Dobranooooc!S.Jozefa Szczesc Boze!Dzisiaj przed pojsciem do pracy /prosze sie nie sugerowac moim zegarkiem w laptopie bo on chodzi tak jak sam chce -co go ustawie to sie sam przestawi/zagladnelam na forum-ludzie Wy chyba nie spicie!Tyle wiesci ze nie nadazam!Towarzysze Wam modlitwa.Dla radosci Tych malych warto niedosypiac! Chcialam tylko powrocic do tych koszulek.Za 1 podkoszulke placilam ZM Kwacha 10.000 + za printing ZM Kwacha 10.000 .Pamietamy $1 =ZM K 4.000.Dobrego dnia zycze!Duzo radosci!U nas przypala nas na brazowo-grzeje nie z tej ziemi!Juz o tej porze rano!Ale to jest urok goracej pory .Szczesc Boze! S.Jozefa tu parę słów wyjaśnienia o co chodzi z tą ziemią - otóz Daniel - webmajster naszej stronki zaproponował ze odda do szczegółowej analizy próbkę zambijskiej ziemii aby mozna wprowadzic jakieś innowacje w tamtejszym rolnictwie. traktor w przeliczeniu na zł - 63700 koszulka 14,00 zł (koszt produkcji) w razie dalszych pytań odpowiem na bieżąco aha siostra pisała o północy i nad ranem ![]() edit: informacje z załącznika o Alice: Szczesc Boze! Kochani-Odszukalismy szkole ,która jest poza Lusaka i Alice Mwansa. Alice ma 9 lat.ur.13.02.98 Jest w kl.3 Ma 1 siostre Victorie/ur.23.01.03 i 1 brata Alfreda ur.16.01.92 Mama Evaline Mwansa ma 33 lata,ojciec Alfred Mwansa ma 42 lata Rozmiar buta 32 S Rozmiar ubran 36 Wzrost 130 cm,tak w przybliżeniu bo Nie mieli cm aby zmierzyc.
![]() |
#520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz pomyślmy, może Mikrejsza wstrzyma się ze zdjęciami i za jednym zamachem wyślemy od razu informacje o dzieciach!!! Wklejam email, jaki ja dostałam. Szczesc Boze! Droga Pani Ewo prosze pytac nie krepowac sie i nie przepraszac bo to sa b.wazne sprawy i musza byc wyjasnione,moze cos i mojej uwadze umknac czego bym nie chciala ale moze sie zdazyc.Odpowiadam na pyt.1 *Pieniazki od Pani X przychodza co miesiac poczawszy I-sza wplata bylaw lutym -w sumie mam juz od Niej 6 wplat.Przyszedl juz kolejny wyciag bankowy ale nie zdazylam go jeszcze rozpisac.Ciesze sie ze chce zwiekszyc oplate-Dziekuje serdecznie. Co do Nr.Konta to jest taki nie bylo wprowadzanych zmian: Nr rachunku NRB:39 12 40 13 30 17 87 0000 23 15 46 83 Moje imie z chrztu jest: Danuta- zakonne Jozefa. Bardzo prosze Pania Y przeprosic ode mnie :list -informacja + zdjecie Priscilli poleca DHL-em juz jutro.Jeszcze Pani Ewo prosze mi podac swoj nr.telefonu gdyz zadaja tego jak sie wysyla przesylke DHL-em. Z pewnoscia przypadek Pani Y nie jest odosobniony-uporzadkujemy wszystko i z Wasza pomoca juz to sie nie bedzie powtarzac.Dzieki za wyrozumialosc. Jesli chodzi o wplaty na ksztalcenie Siostr to jeszcze niema ale mowie nie otworzylam jeszcze ostatniego wyciagu bankowego ,ktory niedawno przyszedl. Pod koniec roku zrobie takie zsumowanie wszystkiego ,chodzi mi abyscie wiedzieli ile pieniazkow od poczatku roku wplynelo na kozy,mleczko dla dzieci,dozywianie itd... Z tych pieniazkow na kozy kupilam juz 3 pary/on&ona/swinek.Na razie kozy musza jeszcze czekac.Mleczko kupuje ,jedzonko dla dzieciaczkow-ogromne dzieki. Pozdrawiam b.goraco. Czekam na nr.telefonu Musiałam zmienić nazwiska osób na X i Y (ochrona danych osobowych ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-10-15 o 09:39 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie!!!
Och dziś jestem bardzo optymistycznie nastawiona... Dzis wyślę pierwsze pieniążki na mojego młodego-gniewnego ![]() Na zakupy wyruszam w środę lub czwartek. Tak sobie myślałam... W Warszawie jest sporo Afrykańczyków. Do Polaków to jakoś ciężko przemawia, że w Afryce dzieci głodują. Ale moze Ci, którzy stamtąd pochodzą i to widzieli na własne oczy są bardzie skłonni pomóc? Kiedyś byłam na imprezie zorganizowanej dla poszkodowanych w wyniku tsunami w Somalii. Były tam licytacje, wykłady, spotkania i potem dyskoteka. Dochód przeznaczony dla Somalii. Imprezę zorganizowało Stowarzyszenie Przyjaciół Afryki. Może nam też by pomogli zorganizować coś dla naszych dzieciaczków? Co o tym myślicie? Było wtedy sporo ludzi. Miłego dnia wszystkim ![]()
#522 |
Zakorzenienie
|
Seona, to ja z przyjemnościa poczekam na list.
![]() ![]() Najważniejsze, ze dostanę jakiś znak życia Gdzie wpłacać te pieniadze na listy? ![]()
#523 |
Raczkowanie
|
a 20 zł na rok wystarczy na koszty administracyjne?
#524 |
Zakorzenienie
|
![]() mówiliśmy ze 5 zł dla ludzi z Polski kolejny misiu na aukcji ![]() i kolejna koszulka maska tez wraca jak bumerang ![]()
#525 |
Raczkowanie
|
Ja wpłącę 20 zł. Ktoś moze nie bedzie mógł, to pokryjecie z moich
![]() Tylko nr konta na PW poproszę grzecznie.
![]() |
#526 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to prawda Twój synek urósł bardzo, na tamtych zdjęciasz taki maleńki. a powiedz wysłąłąś tę paczkę priorytetem czy ekonomiczną. wogóle co radzicie zrobic? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Reszta może być ekonomiczną. No ale to tylko moje zdanie a wybór i tak należy do ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
Jupi!!! Wysłałam pierwsze pieniażki dla mojego Chryspina. Aż mi lżej na sercu
![]() Czekam na nr konta do wpłat administracyjnych.
#529 |
Rozeznanie
|
No to ja podaje nr konta:
51 1140 2004 0000 3302 4885 9394 |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Przyczajenie
|
Chciałabym się serdecznie przywitać z wszystkimi forumowiczami-jestem tu nowa. Ja też mam adoptowanego 7-letniego synka z Kamerunu, ale oprocz tego bardzo chciałabym adoptować dzieciątko z Afryki, żeby mogło mieszkać z nami w Polsce. Może ktoś z was będzie umiał udzielić mi jakichkolwiek informacji czy jest to możliwe. Przeczytałam rózne wątki na innych forach i nie znalazłam konkretnych informacji. Może posiadacie adres jakiegoś domu dziecka to mogłabym się kontaktować bezpośrednio.
|
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Raczkowanie
|
A jakiś adres i dane właściciela rachunku??? ![]()
#532 |
Zakorzenienie
|
witaj AsiaHR
to piękne co chcesz zrobić, ja znam jedynie sierociniec Kasisi w Lusace (obok) i tam pracują polskie siostry w necie bez problemu znajdziesz kontakt - powodzenia !!!
#533 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mniejsze i były to leki, witaminy list, zdjęcia wysłałam w kopercie bąbelkowej takiej do 100g priorytetem i zapłaciłam za to chyba 5zł. Przesyłka dotarła po tygodniu ![]() I tak też Ci radzę, jeśli masz coś ciężkiego co chciałabyś wysłać a nie jest to coś, co ma termin ważności, tak jak np. kocyk ![]() A jakieś drobne upominki wyślij w kopercie jako list. Można też zapakować to w szary papier i obkleić szarą taśmą, zamiast kupować kopertę. Ja tak chciałam robić ale w praktyce okazało się, że koperta jest o tyle wygodniejsza, że mogę jeszcze na poczcie kontrolować waga przesyłki. Jeśli waga pokazywała ponad 100g wyjmowałam opakowanie czy dwa Vibovitu i po sprawie ![]() Wg moich obliczeń, opłaca się również wysłać kopertę bąbelkową ( z zawartością oczywiście ![]() ![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Powodzenia, trzymam kciuki ![]() Moria44 jak zobaczyłam Twojego Mabvusia to aż się wzruszyłam ![]() Ale na obu zdjęciach w tych samych bucikach ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Zadomowienie
|
Mam pytanko, wiem że mowa o 5 zł na te sprawy administracyjne-ale czy to chodzi na rok?
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#536 |
Rozeznanie
|
Witaj Marlenen Racja - na blankietach są takie dane jak:"Nazwa odbiorcy". Wiadomo,że nazwa banku jest podobno zaszyfrowana w numerze rachunku. No chyba, że nazwisko jest niepotrzebne? I forsę wysyłać normalnym blankietem pocztowym na nr konta?
dla Ciebie J To na to konto co podałaś wpłacać i na opłaty administracyjne i na opłacenie tej domeny czy jak to się nazywa? ![]() Kochani forumowicze Przywiozłem dzisiaj żonkę z szpitala. Chyba się czuje dobrze, bo już nas wszystkich zapędziła do jakieś pracy. Dziękuje Wam wszystkim za modlitwę w jej intencji.
#537 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, mam smutną wiadomość
![]() Mikrejsza nie może zająć się wysyłką listów ![]() Więc teraz szukam chętnego kto się tym zajmie?? Ja nie dam rady od razu mówię-pracuję codziennie do 18 ![]() Co z tym co radziła jej prawniczka i kontem założonym przez Dla Ciebie J.??????? ![]() Droga Ewo! przepraszam Ciebie serdecznie i wszystkich na forum, ale nie mogę zająć się tymi wysyłkami ![]() mam w tej chwili jak tego zrobić,ani się skupić nie mogę ani czas mi na to nie pozwala. Nie wiedziałam że tak wyjdzie i strasznie przez to namieszałam,jest mi ogromnie przykro ale mam nadzieję że znajdzie się na forum ktoś kto mnie zastąpi z tłumaczeniem i wysyłaniem. Przelałam na Twoje konto 200zł: X 50 Y 5 Z 50 V 20 reszta ode mnie i na wypadek jakby inne wpłaty jeszcze dotarły,jakby było więcej przyślę Ci je razem z napisaniem ile od kogo żeby być ze wszystkiego rozliczona. Jak możesz poproś na forum żeby już przypadkiem nie robiono na mnie przelewów,jeśli z rozpędu takie będą to oczywiście Ci je przekażę Jutro odbieram wywołane zdjęcia dzieci-wyślę je do Ciebie razem z kopertami-Twoimi i od jednej osoby z forum-nie mogę sobie przypomnieć nicka ale pisałam już o niej, miała zapewnić koperty też na dalsze wysyłki także będziecie wiedzieć kto to jest. przepraszam jeszcze raz, jak się wszystko ustabilizuje wrócę i będę się wtedy tłumaczyć, mam nadzieję że mnie zrozumiecie. pozdrawiam serdecznie i cieplutko! Kasia ps. Przy okazji póki pamiętam chciałam jeszcze napisać o jednej sprawie-rozmawiałam z moją koleżanką która jest prawniczką, chciałam wciągnąć ją do naszej akcji Jak rozmawiałyśmy wyszła sprawa tych zbiórek od rodziców na koszta administracji i powiedziała, że lepiej byłoby gdyby to konto na które mają wpłacać pieniądze na wysyłki od rodziców adopcyjnych było założone na Siostrę Józefę-jakieś podkonto do którego ktoś z nas miałby upoważnienie. Tak byłoby lepiej bo zakon jest zwolniony z płacenia podatków,a w innej sytuacji ktoś kiedyś mógłby się do tego przyczepić :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Rozeznanie
|
A mi sie wydaje że nie jest tak,bo chyba nikt nikogo nie zmusza a to nie jest fundacja czy cos w tym stylu i każdy z własnej woli moze do mnie wpłacić,tak jak na allegro.
Ja mogę wysyłac,ale do tłumaczenia sie nie pcham. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Zakorzenienie
|
Zastanówcie się między sobą, kto by się podjął rozesłania zdjęć i informacji o dzieciach do Rodziców. List już jest-Mikrejsza napisała, więc połowa problemu z głowy
![]() Ja znikam, bo muszę rano wstać bo idę robić badania ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
adres domu dziecka prowadzonego przez polskie siostry http://www.kasisichildren.org/ Strona jest po angielsku, ale do siostry Marioli mozna oczywiscie pisac po polsku. Kiedys pytalalam o mozliwosc adopcji dziecka i ktos mi powiedzial, że jest to dosc trudne, gdyz obawiaja sie handlu organami. I że wymog jest taki,że potencjalny rodzic (obcokrajowiec) musi iles tam lat mieszkac w Zambii, żeby móc adoptować dziecko. Ale najwiecej sie dowiesz piszac do siostry Marioli pozdrawiam i trzymam kciuki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.