|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
|
|
|
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
z Pragi Południe
![]() A Wy te paczki bierzecie dzisiaj? Ja mam paczke w domciu jesczze niepopakowana co prawda ale to chwilka )Co kupić do jedzenia??? pomóżcie bo nie wiem )))))))))))))))))))
|
|
|
|
#783 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
paczki nie pakuj jakoś bardzo, znaczy na pewno nie w pudełko, bo to wszystko ląduje we wspólnym pudełku i muszę to tak poutykać, żeby wykorzystać miejsce, czyli żadnych przerw.... czyli najlepiej, jak będzie np. w reklamówce/torebce foliowej, podpisane dla kogo, ale nie w pudełku :) a do jedzenia - pieczywo, tzw. "coś do chleba" ;) ew. jak masz to sałatkę czy ciasto, ew. możemy skręcić do Carrefoura na Wileńskim i dokupić :) o tak będzie chyba najlepiej ;) ktoś ma numer do Nortona? bo wczoraj na czacie się nie umówiliśmy, a telefonu też nie podał Dworzec Wschodni jest spory :)
|
|
#784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
OK OKA to zapakuje w reklamówkę )) ajjjjjj ) z jakiej częśći Pragi?? mhmm Gocław Wam coś mówi czy nie bardzo ?
|
|
|
|
|
#785 |
|
Rozeznanie
|
mówi ;) ale już wiem, że Ania ma się z Tobą spotkać :)
|
#786 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko powiem że Seona wczoraj dostała przesyłkę DHL od siostry, zdjecia, listy wyszych dzieci i rysunki mówiła ze sa wzruszajace, część zdjęć zeskanowała mozecie je zobaczyc na fotosiku.
BIG są tam twoje bliźnięta bardzo sympatyczne rodzeństwo ![]() i sławna Alice Mwanza córeczka Rockiego i tereski ![]() ja sie dowiedziałam ze mój Victor bardzo lubi ogladać zdjęcia i ma 2 braci i 3 siostry
|
#788 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jak ktos dostal nuedawno dziecko to nie bedzie mial nowych zdjec tak? ja tam sie najbardziej z rysunku ciesze![]() MAMA a Ty tak po znajomosci poznalas juz zawartosc DHLowej paczki?
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-10-20 o 12:42 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#789 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny, przeczytalam watek, wprawdzie nie caly ale wywarl na mnie takie wrazenie, ze... ahh
I ja tez chce pomoc. Chcialabym wyslac taka paczke do misji, kupilam pare rzeczy, ktore na pewno sie przydadza i wysle na pewno. Tylko napiszcie mi prosze, czy moge wyslac to jako paczka? Mam na mysli taka w pudelku, np do 2 kg gdzie koszt wysylki priorytetem wynosi 9,50. Ahh a paczka do 5 kg to jedyne 11 zl i juz sama nie wiem, bo z checia włożyłabym tam mnóstwo rzeczy. Ale czy to dojdzie? Czy siostry nie będą mieć problemów z odbiorem? Prosze odpiszczie czy mozna wysylac w kartonowym pudelku czy tylko w kopercie babelkowej? |
|
|
|
#790 |
|
Rozeznanie
|
jak wyjdziesz w link Cennik Poczty, to przestaw zakładkę na zagraniczne :)
bo jesteś w polskich :) można w kartonowym pudełku, właśnie szykujemy kilka paczek z różnych miejsc więc ew. możesz się dołączyć, koszt kilograma to ok. 9 zł ale w paczce ekonomicznej 20-sto kilogramowej, która dojdzie za pół roku, koszt kilograma wysłanego osobno to... no właśnie zajrzyj sobie do cennika i nie spadnij z krzesła :)
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
jannet cieszę się że chcesz pomóc
![]() witam Cię na naszym forum ale muszę cię rozczarować co do paczek a raczej ceny za wysyłkę do Zambii to jest o wiele, wiele wiecej niz piszesz ![]() chyba ze chcesz sie dołączyc do zbiorowej paczki i wysłać do Nutki to juz prędzej. New_Rock ma w podpise skrócony cennik a czy to będzie pudło czy koperta to wszystko jedno - wiekszość jak nie wszystkie - dochodzi ![]() jak zdecydujesz sie na pudło to nie pisz przy adresie imienia siostry tylko na szpital wtedy nie będzie płaciła cła bo szpital jest zwolniony z takich opłat edit: jaroszania tak dostałam cynk od Seonki była bardzo podekscytowana i chciała się ze mną podzielić i tutaj też by na pewno wpadła gdyby tylko mogła ale nie tylko ja dostałam cynk, jest jeszcze ktos ale sie nie chce pochwalić nie rozumiem dlaczego :P
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze
To chyba sie z kolezanka zrzucimy na koszt wysylki i wyslemy jedna paczke zamiast dwoch, za to najpotrzebniejsze rzeczy. New Rock i Mama moglabym sie tez dorzucic do takiej paczki, koszt 9 zl to nie tak duzo. Tylko to pol roku czekania..a swieta juz calkiem niedaleko
|
|
|
|
#793 |
|
Wtajemniczenie
|
OK, ja poczekam zebym miala wieksza niespodzianke;D tylko jeszcze mi powiedz czy to bedzie wysylane w grudniu czy juz?
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Nutko mogę jeszcze do twojej paczki? na śmierć zapomniałam ze czekają u mnie patyczki do waty cukrowej :/ siostra mówiła ze jednak sie przydadzą to jakieś 1,50 kg...
jannet nie martw sie paczki na święta sa w drodze pomyśleliśmy juz wcześniej, zawsze mozesz wysłać przelew a siostra zrobi zakupy w twoim imieniu, albo twoja paczka dotrze na Wielkanocne świeta na prawdę nie warto przepłacać za priorytet, tylko w wyjątkowych okolicznościach.
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Hello Kochani! Własnie kompletuje gwiazdkowy prezent dla Enali. Kupiłam śliczny plecaczek za 19 zł, obrazek do malowania za 8 zł, kredki za 49 groszy, zestaw do robienia biżuterii za 20 zł. Dorzuce jakies witaminki i może cos mi jeszcze wpadnie do głowy i wysyłam- mam nadzieję, że zdąrzy dojść
![]() W sprawie akcji "PODPASKA" sprawdziałm dziś Makro, Biedronkę i ogłaszam, że najtańsze są podpaski ze skrzydełkami za 1,29 (10 sztuk) do kupienia w Kauflandzie (nie wiem czy we wszystkich, bo ja je pierwszy raz widzę). Załaczam foto. Już zakupiłam 3 paczuszki
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
ze względów finansowych to będzie wysyłka na święta moze przed grudniema ale juz z życzeniami świątecznymi od siostry i dzieci.
|
#797 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przyszła teściowa, rodzice i przyjaciółka też już coś szykują.
|
|
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Za namową i zgodą _MAMA_ wklejam na forum. Może będzie ktoś z Krakowa, okolic lub po prostu chętny włączyć się w akcję. Moja wiadomość:
Witaj, Mam pewien pomysl. Jestem organizatorem corocznego międzynarodowego zlotu VW Garbusa w Krakowie, na który przyjeżdza około 300 pojazdów każdego roku. Każdego roku też organizujemy na zlocie aukcję charytatywną dla Fundacji Mam Marzenie, spełniającej marzenia dzieci chorych na nieuleczalne choroby. Kwoty przekazywane rok w rok oscylują w granicy ok. 3000 zł. Naczymi patronami i sponsorami są duże firmy oraz media, takie jak interia, tvn turbo, multikino czy dziennik polski. Wiecej o klubie i zlocie możesz przeczytac na stronie garbatych stokrotek (linku nie wklejam ze wzgledow regulaminowych- wysle na PW dla chetnych) A teraz do rzeczy. Jest to na razie swego rodzaju idea. Pomyślałam, że nam garbusiarzom udałoby się pomóc misji w Zambii. Piszę do Ciebie, bo przeczytałam że chciałabyś tą sprawę nagłośnić. Może udałoby nam się zebrać jakąś kwotę pieniążków, lub wskazać ludziom inne sposoby pomocy. Wierz mi, osoby przyjeżdżające na nasz zlot są pełne serca i z doświadczeń lat poprzednich wiem jak bardzo starają się dać coś od siebie. Wysłałam już zapytanie do głównego organizatora czy w ramówce zlotu udałoby się umieścić również czas dla Misji w Zambii. Choć zazwyczaj wszystko jest organizowane co do godziny, do zlotu zostało jeszcze dużo czasu (zlot odbywa sie w rejonach lipca- sierpnia) i na pewno by się udało. W związku z tym moje pytanie. Czy jeśli my zorganizujemy coś takiego, to czy Ty podjęłabyś się pomocy? Mam na myśli pomoc w zebraniu zdjęć, dzielenie się pomysłami i informacjami, a także pomoc jako osoba, która byłaby przedstawicielem Misji u nas na zlocie? Wiesz, ktoś kto oprócz mnie uświadomił by ludziom, że warto i można pomóc innym. Na razie jest to idea, choć wierzę, że przy dobrych chęciach wejdzie ona w życie. Pozdrawiam, Jannet ( jako Żaba w garbatych VW) PS. w załączniku zdjęcia z przekazów na fundacje dla potwierdzenia wiarygodosci |
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
Dostała zdjęcie Maxona od Seony. Kurczę, sprawdzalismy z mężem prawie z lupą zdjęcia (
) i doszlismy do wniosku, że to jest to samo zdjęcie, które dostaliśmy już kiedys od Siostry ...edycja: jannet, wydaje mi sie, ze to byłaby super sprawa! U nas w tym roku przy okazji zlotu miłosników starych aut zbieralismy na hospicjum. I to naprawdę niezłe pieniadze nazbieralismy, samochodziarze maja naprawdę dobre serca ![]() Zła jestem czasami bardzo, że nie mieszkam w Polsce
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Anastazja prezenty przepiękne
plecaczek na prawdę słodki ![]() podpaski super cena w tej sprawie jeszcze się z tobą skontaktuję ale to po uzgodnieniu na dzisiajszym spotkaniu chłopaki co tam w sprawie podpasek uradzą ![]() jannet juz napisałam na PW że pomysł rewelacyjne ![]() Luba ja od razu zauważyłam ze to to samo zdjęcie, przy takiej ilości dzieci mogło sie siostrze pomylić ale to jest dość świeże bo chyba z kwietnia prawda? taki duzy chłopak zmienił się niewiele. Ty jesteś super babka i wiem ze to siostrze wybaczysz ![]() szkoda że Seona nie ma czasu lub mozliwości sie wypowiedzieć ale nie wiem czy wszystkie dzieci zdążyły cos napisać do swpich rodzicó, nie chciałbym żeby ktoś się poczuł rozczarowany
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
My też zauważyliśmy od razu, ale żeby miec pewność, to rozumiesz, że musiałam zwołac konsylium i wszyscy oglądali
![]() Nie ma nic do wybaczania, bo pewnie niedługo jeszcze cos dostanę i sobie spokojnie teraz poczekam
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomości z frontu
![]() Na spotkanie dotarli New_Rock, pita i Norton podobno pełny wypas w Choszczówce, bardzo zadowoleni, 3 piętra do dyspozycji, 4 łazienki, 2 kuchnie i cos tam jeszcze ![]() czekają na jaroszanie z Kamilem, Markosa z żoną i nie wiem jak z Jolą . Ale wiem ze starszenie im tego spotkania zazdroszczę, kazali mi stać na straży czata ale u mnie nie działa
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś błąd serwera
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
rzeczywiście czat nie działa, serwer podobno nie isteniej :/
spotkanie w Warszawie trwa ![]() że tez nie ma teleporatcji tym czasem siostra Józefa na staży Szczesc Boze!Pani Agnieszko ... Nowa lista dzieci nadejdzie w przyszlym tygodniu , gdyz zgloszen jest strasznie duzo -wiec z tych musimy wybrac te najbardziej potrzebujace. Pozdrawiam b.goraco i zycze blogoslawionej niedzieli. S.Jozefa I ja dołączam się do tych życzeń Aga kazali mi pozdrowic wszystkich na czasie, ale skoro czat niedostępny to pozdrawiam wszystkich na forum od uczestników spotkania Warszawskiego
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-10-20 o 21:18 |
|
|
|
#805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A pomysł który nam dałaś po prostu super ![]() A propo czata ........ mi też nie działa Edytowane przez suzi82 Czas edycji: 2007-10-20 o 22:15 |
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
noszą majtki. Zapewniam Cie Chyba, że paczka szłaby do dzikiego plemienia, które nosi tylko spódniczki z trawy ale fakt,że z tymi skrzydełkami to to nie była taka absolutnie konieczna opcja...jesteście super
|
|
#807 |
|
Rozeznanie
|
wieści z frontu :)
na miejscu zostali Norton, pita, Jola z mężem i jedzenie na stołach :) reszta wraca jutro na... około mszy ;) czyli 10:30 siedzieliśmy w piwnicy tzn. to jest całe podziemie - 1 sala z 3 długimi stołami, stołówka i obok kuchnia z oknem do tej sali kominek nie ma rzutnika (jest ale na slajdy... nie taki do kompa) nad tą salą jest kaplica - ciepła, drewniana nad kaplicą kilka pokoi dla naszych są 2 pokoje: 2-osobowy i 3-osobowy cały domeczek w ogóle śliczny, chata kurpiowska przeniesiona piękna weranda (nocleg 20 zł) prawie cały czas mówił Norton, opowiadał o Zambii, baaaardzo ciekawie przywiózł też trochę gadżetów - reklamy zakonu, długopisy do paczki my też dostaliśmy po długopisie :) ciacho w połowie zjedzone :) Jola przywiozła prodiż (?) czy coś takiego i upiekła w tym ziemniaki z kiełbasą i serem, pyyyyszne :) obejrzeliśmy filmy, które przywiózł Norton (Dzieci Afryki i coś jeszcze i fragment Ziarna)
|
#808 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ojoj a mnie pominieto tez byłam ) hehea teraz poważnie, było naprawdę sympatycznie )) szkoda,że Was wsyztskich nie byłoooo ( ale myślę,że jeszcze będzie nie jedno takie spotkanie... ... hehe a jednak ąśmieliśmy się ... ale to już jest uzależnienie od tego forum !!! zamiast spać to Wy od razu na forum :PP hehe
|
|
|
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
ok, to ja dodam do tego zdjecia:
www.jaroszania.fotosik.pl (wlasnie wgrywam) byla Jola z Mężem, Aga, Markos z Zona, pita, Norton, NR i ja z Kamilem
|
#810 |
|
Raczkowanie
|
a ja juz widziałam kilka zdjęć . I Olka i Piotrka i Agę i Markosa.... w końcu wiem jak wyglądacie. Inaczej się teraz będzie rozmawiać. Szkoda, że nie mogłam być
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:05.

)

To chyba sie z kolezanka zrzucimy na koszt wysylki i wyslemy jedna paczke zamiast dwoch, za to najpotrzebniejsze rzeczy. 
noszą majtki. Zapewniam Cie