|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
witam wszystkich nowych, starych i tych ukrywających się
![]() Nutka ja wyślę na bank bo mam jeszcze misjia od morii co go na aukcji wygrała i dzieciom kazała wysłać ![]() Chyba zaraz będzie kolejny długi i przejmująco ciekawy post naszego forumowego lekarza ![]()
#932 |
Raczkowanie
|
Gratuluję wszystkim nowym rodzicom i witam w naszym gronie
![]() agu_siek Ty to masz dobrze... tyle zdjeć!!! Zazdroszczę postawy mamy... Jeju ile ludu na forum i nikt nic nie pisze ![]() Pozdroofki, ja uciekam spać!
#933 |
Raczkowanie
|
Anastazja#, Given nie ma siostrzyczki o imieniu Enala
![]() Czyli z tego, co tutaj czytam, to wysyła się wspólną paczkę, a później to wszystko zostaje rozdzielone przez siostry już na miejscu, tak? Czy w takim razie istnieje taka możliwość, żebym przekazała swoja przesyłkę dla Givena do wspólnej paczki? A jeśli się wyśle paczkę teraz, to na kiedy ona dojdzie? I jeszcze pytanko do doświadczonych mam: co wysłać 13-letniemu chłopcu? Mój mężuś śmieje się, że jesteśmy genialni - zdążyliśmy mieć dziecko przed 30-tką i to już jest nastoletnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Można wysłac też paczkę samemu. A jeśli chodzi o prezent to mozna mu posłać piłke do nogi ( w tesco po 10 zł) albo jak chcecie lepszy prezent to rower a jak nie wiecie to mozna zapytac siotry i siostra zapyta waszego synka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
agu_siek - ale się rozhulałaś
![]() ![]() ![]() Witam serdecznie stealingbeauty i krezkę i też gratuluję ![]() ![]() Cieszę się, że tyle dzieci znajduje opiekunów. MAMA - to chyba już niedługo zabraknie w naszej misji dzieci do adopcji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
tylko dodam, że rower siostra kupi na miejscu, nie trzeba go wysyłać :) trzeba tylko wysłać pieniądze - równowartość ok. 100 dolarów.
ale najlepiej spytać samego zainteresowanego, co by chciał dostać :)
#937 |
Raczkowanie
|
No tak, New_Rock, masz rację. Ale jeśli ja teraz zapytam Givena, co chce dostać, to licząc cały ten czas przepływu przesyłek, to dostanie to pewnie za rok...
![]() A tak w ogóle, to Dzień Dobry wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
43zl kosztuje kilogram a tam juz sie troche rzeczy zmiesci, ewentualnie 82zl za 2kg. Drogie ale jesli to cos pilnego i chcesz zeby dotarlo na czas to mozna sie poswiecic ![]()
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak naprawde wcale nie musz nic wysyłać i ja bardzo zawsze namawiam na takie rozwiązania. Nie musisz nic wysyłać, tylko wpłacasz pieniądze na konto Siostry z opisem na co sa te pieniadze i Siostra na miejscu kupuje co trzeba. Oczywiscie raz na jakis czas wszyscy "kusimy si ę" na wysłanie paczki, ale jednak jesli siostra na miejscu coś kupi to jest sporo zalet takiej sytuacji: dziecko dostaje szybko to, co potrzebuje można np za 25 dolarów nakupić tyle jedzenia że cała rodzina przez długio czas ma co jeść wspomagamy tamtejszą gospodarkę wydając pieniądze w miejscowym sklepie ![]() na miejscu mozna kupić ubrania i podstawowoe rzeczy potrzebne do życia Raz na jakiś czas mozna posłać mała paczuszkę, własnie w kopercie bąbelkowej (jak pisze Ania) Poczytałam to co Doktor napisał. Pierwsza częśc super (szczególnie dopiski w nawiasach ![]()
![]() |
#940 |
Przyczajenie
|
Witam, to mój pierwszy post. Jestem od tygodnia Tatusiem Johna Mumby. (hurra!!!)
![]() Mam pytanie do Was o to, jak są traktowane nasze wpłaty na konto Siostr Boromeuszek- przez Urząd Skarbowy, itp.? Przy tak duzej (i powiekszajacej sie) liczbie rodzicow adopcyjnych, chodzi tu o niemałe kwoty - przynajmniej kilkudzisięciu tysięcy złotych. Czy nie będzie z tym kiedyśproblemu? Proszę o rzeczową odpowiedź. Bynajmniej nie kieruje mym pytaniem nieufność! ![]() ![]() Pozdrawiam, Maciek |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Serdecznie wszystkich witam.
Przypominam sobie pierwsze posty i nikt wtedy nie pomyślał że będzie NAS tak dużo. ![]() Bardzo dzięki za zdjęcia i list który otrzymałam wczoraj/bardzo szybko/ Zdjęcia wkleję pożniej. Cieszy udane spotkanie.Z przyjemnością wspominam spotkanie z Siostrą,i bardzo bym żałowała gdybym wtedy nie przyjechałą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() juz ktoś pisał ze zakon jest zwolniony z podatku, ale jak jest na sali księgowa, vel radca prawny itp. to niech podniesie rękę i połozy na klawiaturze ![]() poza tym to sa darowizny, ale miałam juz pytania, nie mozna odpisać sobie ich od podatku to nie jest organizacja pożytku publicznego. BiG my juz twoje dzieci widzieliśmy na fotosiku ![]()
![]() |
#943 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oglądamy, oglądamy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I ponownie gratuluję ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ..... jeszcze nigdy się tyle nie nagratulowałam.... moja radość również sięga zenitu. Stworzyliśmy ogromną rodzinę, pełną małych, kochanych, w końcu najedzonych i bezpiecznych dzieci ![]() Bardzo się cieszę ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2007-10-24 o 10:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam napisać ze brat Walter założył juz siostrze skrzynkę i będzie miała szybki dostęp do kartoteki razem ze mną Seoną i DlaCiebieJ - teraz juz na pewno nikt sie nie pomyli i nic nam nie umknie
![]() Nowi rodzice bez zdjeć moze jeszcze w tym tygodniu je otrzymają. A dzisiaj jest święto Niepodległości w Zambii ![]()
#945 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() No Pat odważyłeś sie do nas skrobnąć parę słów,bo widziałam że intensywnie czytasz,ale stawiałam że to nasz misiu czatowy. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Rozeznanie
|
Racja
![]() ![]() Witam nowych rodziców ![]() ![]() Jesli chodzi o te wpłaty - postaram się zagadać na kolejnym zjeździe prawnika, z którym mamy prawo podatkowe. Mam nadzieję, że nie zapomnę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Zadomowienie
|
agu_siek; Gratuluję
![]() m-r-u Witaj i ogromne gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
[quote=Markos;5601504]agu_siek - ale się rozhulałaś
![]() ![]() ![]() hehe może troszeczkę ![]() ![]() . wiec choć jednej mordce chciałabym dać troszkę uśmiechu o ile to możliwe ![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie wiem co mogę mieć pokopane w kompie bo na inne czaty mogę wejść bez problemu i jave też mam zainstalowaną przykro mi. dzięki za chęć pomocy
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
A ja znowu dodaje zdjęcia :
to juz ostatnie popatrzcie na te maluszki, czyż nie piękne ![]()
#952 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
jeśli to ma być nick tymczasowy to nie piszesz hasła hasło byłoby potrzebne, gdybyś miała stały nick, ale nie masz z tego co rozumiem stały nick zakłada się na http://polchat.livechatnew.com/join_form.php nazwa pokoju to misja w zambii
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() i jak tu się nie zakochać...i nie pomóc! |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O środek dnia a tu 10 osób na forum!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Kochani !!! Jestem bardzo bardzo bardzo happy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kolejna sprawa... na gronie wysłam wiekszosci znajomym informacje o tym,iż planowana jestw Zambii biblioteka i wszelakie anglojęzyczne ksiązki będą mile widziane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
ehh właśnie :/
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
o czacie nie pomyslalam:/:/ ale stronkę podałam
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.