|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() ![]() Adopcyjnych mam jest tu zdecydowanie więcej, ale może kiedyś je dogonimy i tatusiów będzie równie wielu ![]() Z tego co wiem (a właściwie jestem pewny), to takie wpłaty zwolnione są z podatków. suzi - nie zaszkodzi jednak zapytać specjalisty ![]() W Newsweeku z tego tygodnia ukazał się optymistyczny artykuł o gospodarczym rozwoju i korzystnych przemianach w Afryce, oraz podważony jest stereotyp mało pracowitego Afrykanina ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Ja tez mam Markos Newsweek'a ![]() ![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich serdecznie!!!
![]() Nutka, mam do Ciebie pytanko...wysłałam Ci je na pw. Proszę Cię o szybką odpowiedź i z góry dziękuję!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was wszystkich ogromną prosbę. Zerknijcie na ten post:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=294 I pomózcie! Głosowanie nic nie kosztuje a czasu zajmuje malutko, trzeba się tylko zarejestrowac i zagłosować. W tym miesiacu głosujemy na Koci Świat. Wszytsko jest w tym poscie, prosze przeczytajcie i zagłosujcie, wiem, że akurat temu schronisku bardzo się karma przyda. Co miesiac głosujemy na inne schronisko, w tym miesiącu na Koci Świat Bardzo Wam dziękuję ![]()
#965 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Witam.
Gratuluje wszystkim nowym rodzica!!! Nutka paczka prawie gotowa. Mam tylko jedno pytanie: ile pieniędzy mam Ci przesłac na jej wysyłke??? |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak juz jesteś to wyslij mi swój adres do korespondencji na aga@adopcjaserca.pl
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Właśnie kseruje wszystkie formularze z danymi i teraz juz wiem kto jest z kim w rodzinie
![]() A tak do wiadomości wszystkich czytających zainteresowanych i szukającech sensacji nasze dzieci są różnych wyznań,więc odpierając ataki informuję,że nasza pomoc nie zależy od wyznania ![]() Wszystkie dzieci nasze są!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
witam
szczególnie serdecznie witam świeżo upieczonych rodziców i gratuluje podjecia tej fantastycznej decyzji ![]() życzę miłego wieczorka ![]()
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2007-10-24 o 20:07 Powód: koszmarny błąd ortograficzny, który nie wiadomo skąd się wziął |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No i wreszcie proszę wszystkich o usprawiedliwienie mojej nieobecności na forum gdyż jest tydzień misyjny i mam sporo gościnnych zajęć w zespole szkół i w parafiach. Następna sprawa: Anastazja, Annee, Big, Asieńka i inni mieszkający w SILESII - przecież my mamy do siebie bardzo blisko i możemy też się spotkać np. z siostrą Franciszką w Chorzowie, i to jest kwestia jednego popołudnia, bo od każdego z nas dojechać do Chorzowa to jest kwestia 0,5 godziny najdłużej. Co wy na to? ![]() ![]()
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-10-25 o 21:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim witam serdecznie wszystkich nowych rodziców
![]() ![]() Cieszę się, że się pościk podobał ![]() ![]() ![]() Dodałem nowe zdjęcia ze spotkania http://www.pita777.fotosik.pl/ Miała być jeszcze opowiastka alem się nie wyrobił w czasie - może jutro ![]() Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
ANIMATOR- Dla mnie extra pomysł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
ANIMATOR Ja też się chętnie "dokulam"
![]() Nie zapomnijmy o Suzi82 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
No cóż Animator po takim poście to żałuję,że ja z centralnej Polski i sie nie łapię.
Ale z tego co ja wiem z chata to nie tylko ja żałuję,że się w Silesie nie łapie ![]() Doktorze podbijam prośbę Pity o opowieść z tabletkami dla męża bo to moja ulubiona ![]() Ale bez dopisków w nawiasach to się nie da,uwielbiam je ![]() Markos a to specjalnie dla ciebie http://www.youtube.com/watch?v=ha3Pyt4wsGA Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2007-10-25 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
Animatorze super pomysł, bardzo chętnie się przyłączę
![]() ![]() ![]()
#976 |
Przyczajenie
|
Mój cytat: "Mam pytanie do Was o to, jak są traktowane nasze wpłaty na konto Siostr Boromeuszek- przez Urząd Skarbowy, itp.? "
Ciąg dalszy: Przyznaje ze w moim pytaniu nie chodzilo mi o to czy my nie będziemy mieli problemów (ani też przez myśl mi nie przeszło odpisywanie tych kwot od podatku) - tylko o zakon Boromeuszek. O to czy nie trzeba wykazywać przychodu i źródeł skąd się wziął. A także czy można wpłacać pieniądze na prywatne konto siostry (ale ono nie jest prywatne?). Znalazłem odpowiedź: "Kościoły i zakony jako osoby prawne są zobowiązane do uiszczania podatków od przychodów, dochodów i majątku na zasadach przewidzianych dla osób prawnych. Kościoły są zatem takimi samymi podatnikami jak np.: spółki z ograniczoną odpowiedzialności czy spółki akcyjne. ALE: Ustawa art. 17 stanowi, że wolne od podatku są dochody kościelnych osób prawnych: a) z niegospodarczej działalności statutowej (np.: datków na "tacę"); w tym zakresie kościelne osoby prawne nie mają obowiązku prowadzenia dokumentacji wymaganej przez przepisy Ordynacji podatkowej, b) z pozostałej działalności (w tym gospodarczej) - w części przeznaczonej na cele: kultu religijnego, oświatowo-wychowawcze, naukowe, kulturalne, charytatywno-opiekuńcze oraz na konserwację zabytków, prowadzenie punktów katechetycznych, inwestycje sakralne w zakresie: budowy, rozbudowy i odbudowy kościołów oraz kaplic, adaptację innych budynków na cele sakralne, a także innych inwestycji przeznaczonych na punkty katechetyczne i zakłady charytatywno-opiekuńcze". ------------------------------------------ Jestem pracownikiem biura rachunkowego, a mój ojciec jest doradcą podatkowym. Nie przeszkadza mi to jednak w nieznajomości przepisów i totalnej ciemnocie jaką sobą prezentuję ![]() ![]() Jednakże jak będzie potrzeba to służę/służymy pomocą w dziedzinie doradctwa podatkowego. PS. Dziękuję za ciepłe przywitanie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
A tak na marginesie jako ciekawostka (może słyszeliście o tym):
Jestem z Tarnowa. Na najwyższym wzniesieniu miasta kilka lat temu miał być wybudowany pomnik Chrystusa Króla (na wzór tego w Rio de Janeiro). Miał tam tez być punkt widokowy. Wszyscy się niezmiernie cieszyliśmy i dawaliśmy datki na ten cel. Pomocna była polonia amerykańska. Zebrano kilka milionów złotych (5 mln?). Jedynym upoważnionym do zarządzania kontem był mój katecheta z liceum, bardzo miły filipin. Niestety dał się wplątać w lewe interesy z byłym senatorem PSL (http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Sztorc). Pieniądze z konta zniknęły a ksiądz siedzi w areszcie już 2 lata (zmanipulował go ten senator i prał na tym koncie brudne pieniądze). Mimo najszczerszych chęci księdza, wielkie pieniądze przepadły a i pomnika nie będzie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Konto siostr nie ejst kontem prywatnym, ale kontem całego Zgromadzenia. Pieniadze nasze na tym koncie nie mają szans na długie leżenie, bo jak czesto się da są przesyłane do Zambii. Ja osobiście wątpię, żeby Siostry bawiły się w jakies "interesy". ![]() Ale mogę się mylić, nie jestem fachowcem ![]() Wybacz drobne złosliwostki, to silniejsze ode mnie, małpa jestem ![]() ale serce mam złote ![]()
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Daniel - tak zrób stronę ;>
http://www.bok-bielany.eu/content/view/476/224/ obejrzyjcie i stronę, i filmik na dole - może zrobić u nas podobnie? teraz na wielu stronach widzę prezentacje (choćby w formie linka z youtube) na wysokości tej co się strona otwiera - że człowiek nic nie musi klikać, a się mu obrazki zmieniają, i od razu wie, czy jest zainteresowany. tak w ogóle to chodzi o to, że 9 listopada jest spotkanie z podróżnikiem Ryszardem Czajkowskim pt. Ludzie Kenii. BOK Bielany, ul. Goldoniego 1, godz. 18.
#980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
MAMA wyrzuciłaś komputer?bo ja zamierzam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich nowych rodziców i gratuluję!
NR kiedy nasz priorytecik poleci? Pytam, bo kaske muszę zbierać na przesyłkę. I ile tam już jest kg? ja ostatnio jestem zalatana... ale grzecznie czytam ![]()
#982 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam Wam powiedzieć, że śniło mi się dzis, ze byłam w Zambii i widziałam swojego Chryspina i tak bardzo chciałam pobiec i go przytulić... Ale najpierw postanowiłam spytać Siostry, czy można taką wieź z dzieckiem nawiazywać... i sie obudziłam
![]() P.s. Na stronach różnych fundacji często jest napisane, że nie powinno sie nawiązywać zbyt bliskich relacji z dziećmi, aby nie dawać im złudnych nadziei ![]()
#983 |
Rozeznanie
|
Marlenen i inni,w swoich postach rób edytuj i dopisuj,aby nie było kilku wypowiedzi od tej samej osoby.
![]() Prawda NR? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie- polecam zrobienie w domu porządków. Ja się właśnie ostro zabrałam i znalazłam całą masę rzeczy (nowych oczywiście- żeby sobie ktoś nie pomyślał)- Aga dostaniesz ogromną paczkę z gadżetami na aukcje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
PatGuinness. historia księdza z Tarnowa bardzo smutna. Szkoda tylko, że nie udało się udowodnić jego niewinności i musi odsiadywać karę za kogoś innego :/
Anastazja# ja też uważam, że podczas porządków w domu, oprócz samego faktu czystszego mieszkanka, można się doszukać niesamowitych skarbów. Ja tak znalazłam ostatnio czosnek granulowany ( w torebeczce i już go nie używam bo dostałam komplet i mam w szklanym pojemniczku) trochę czerwonej włóczki (zawsze coś ![]() ![]() ![]() ![]()
#987 |
Rozeznanie
|
jest około 16,6 kg, jeszcze czekam na paczkę od Joli, więc wysyłka pewnie na początku przyszłego tygodnia.
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
Uwaga
Musialam napisać tego posta bo New_Rock mi kazał ![]() On ma świetny pomysł. Rock opowiadaj ![]() zapraszam na czata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
Dawno tak nie płakałam do ekranu - to po obejrzeniu filmu z dołu strony do której linka dał NR,
Chciałam tylko powiedzić że dodałam odpowiedzi ( w1 poście - na większość pytań jakie ostanio lawinowo znajduję w mojej skrzynce. NR - dziękuje za pomoc. na razie tyle, musze się uspokoić
#990 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zdjęcia wykonane przez Panią Cecylię Bies i jej córki z Berlina podczas pobytu na misji w Mpanshya - ZAMBIA - gdzie uczy siostrę i chłopców grać na flecie. Podobno podchwycili. Może im wysłać więcej tych fletów? Lekkie i tanie są. Ale może mają, bo im pani Cecylia wysłała? Aga wiesz coś więcej o tym? Może siostra Józefa napisze, czy jest tam na tyle duże zainteresowanie, żeby stworzyć orkiestrę dętą? ;) W każdym razie flety plastikowe są na Allegro po 6,90 para (jeden w cenie, drugi gratis) [link tutaj] - można by się złożyć na ileś fletów, wtedy sprzedawca do każdego fletu dorzuci drugi gratis, i paczkę wyśle do 1 osoby (jeden koszt wysyłki). Drewniane flety mają lepszy dźwięk, ale są też droższe, no i chyba trochę cięższe niż plastikowe. Na początek rozejrzyjmy się w domach, może leży bezużytecznie jakiś flet prosty ze szkolnych czasów? A może ma ktoś jakieś łatwe nuty na flet prosty?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.