|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
otwieramy Notatnik znajdujemy plik reg.dat, który pewnie jest w: c:\Program Files\Ikaris' Chat Qlient\reg.dat (ew. w inny sposób znajdujemy en plik i otwieramy go w Notatniku) uważnie czytamy treść:
"Server"="s1.polchat. pl"
"Link"="http://s1.polchat.pl/chat/room.phtml/?room=ikari"
"Codebase"="http://s1.polchat.pl"[...echhh UWAGA powyżej Wizaż nam porobił spacje w adresach... żadnych spacji ma nie być... pousuwajcie ręcznie spacje z adresów powyżej] zapisujemy plik, wpisując ręcznie jego rozszerzenie .dat (bo sam automatycznie, to zapisze się jako .txt) sprawa wpłat na konto s. Józefy: osoby, które nie mają konta bankowego z dostępem przez internet, i aby wpłacić pieniądze, chodzą zwykle do banku lub na pocztę, mogą - wpłacając pieniądze na konto s. Józefy - zaoszczędzić na opłacie bankowej, idąc do banku, w którym ma konto s. Józefa, czyli PeKaO S.A. w tym linku sprawdźcie, gdzie macie najbliższy oddział tego banku. Podkreślam: chodzi o PeKaO S.A., to z byczkiem. To, które istnieje od kilkunastu lat, a nie to "od zawsze". Jasne? Tak, to 2 różne banki. Wszędzie indziej, czyli w innych bankach lub na poczcie, będzie opłata za wpłatę. Ilość złotych przeliczamy wg kursu dolara na dany dzień - ew. wpłacając z górką. http://kursy-walut.mybank.pl/
![]() |
#1112 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to mamy już 50 zł ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Raczkowanie
|
![]()
Jam mam jednego, moja mama drugiego a szkoła trzeciego "malucha"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziemkujem bałdzo wiem już wszystko....chociaż nie nie wsxystko co wpisać w polu tytułem?
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
cc_chanel tytułem"pomoc dla ....(imię i nazwisko dziecka)"
wiem do tej pory nie było słowa "pomoc" ale na razie to mi przyszło do głowy. Cały czas myslę o tym żeby sie z podatkami nie przyczepili bo z jakiegoś przelewu nie będzie wynikało ze to na prawdę jest pomoc !
#1116 |
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich
![]() Oj dawno nie pisałam ale za to regularnie Was podczytuję ![]() Mam pytanie do Seony albo kogos innego z okolic Reszowa czy jest teraz moze "organizowana" w naszych okolicach duza paczka bo chętnie dołozyłabym sie do niej i przy okazji dorzuciłabym cos dla mojej małej ![]() ![]()
#1117 |
Rozeznanie
|
osoby, które nie mogą znaleźć u siebie pliku reg.dat ... mają pewnie starszą wersję ICeQ (5.05), w której go nie ma :)
ściągnijcie najnowszą 5.07 :) http://www.ikari.pl/pobierz pierwszy na górze listy :) przy okazji, Polczat podaje, że tę zamianę na s1 można zrobić w programie... ale... ani mnie ani Ani nie udaje się zmienić tego na stałe w ten sposób. Zmienia się na czas otwarcia programu, jak się zamknie, to następnym razem trzeba wpisywać od nowa. Dlatego podałem sposób z wpisaniem tego ręcznie - wtedy zostanie na stałe.
#1118 |
Zadomowienie
|
A ja pisze teraz tak z cyklu "buszowania po necie w poszukiwaniu ciekawostek o Afryce" i znalazłam taki artykuł, a własciwie powtórkę reportażu, który kiedyś w sierpniu oglądałam na tvn
![]() Reportaż jest o 12 letniej Malajce z Ghany, rozmowa z nią... ![]() ![]() edit. Aha, jak myślicie - może byśmy napisali, zgłosili pomysł na temat Misji w Afryce, w Zambii do programu? Bo jest taka mozliwość jak widzę ![]()
#1119 |
Raczkowanie
|
Dokładam się do pensji kucharki-co miesiąc 15zł.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1120 |
Rozeznanie
|
Witajcie wszyscy Norton Dziękuję za zaufanie, cieszę się, że są młodzi, którzy czują się odpowiedzialni za innych. Zaraz podam Ci na priv mój telefon i spróbujemy uzgodnić termin. Podaj mi tez na privie plan rekolekcji i tematy, które będę mógł przybliżyć tym młodym ludziom.
Mama W Jastrzębiu siostra Józefa "dała mi" w "opiekę" modlitewną siostrę Martę. Nie wiem jednak czy Ona będzie śię dokształcała. Jeżeli chodzi o wpłaty na szkolenie sióstr już wcześniej pisłałem dokonałem na razie jednej wpłaty na to szkolenie razem z wpłatą na Jenipher. Dziękuję też za zdjęcie Mary i Georga Kayombe. Ciągle jeszcze czekam na zdjęcia Adriana i Margareth Tembo - wnuczki Katechisty z Mpanshya Mzyngu O siostrze Alfonsinie też wspominała s. Józefa w Jastrzębiu i jeszcze o siedmiu innych, zapomniałem jednak ich imion. cc - chanel witaj w rodzinie. 1st La day też witaj - powodzenia w reportażu.Ja niestety mieszkam trochę za daleko od Bydgoszczy, a awionetki jeszcze nie mam, ani nawet helikoptera. Mama Już też to pisałem i jeszcze raz piszę, że każda kwota, która wpływa na konto od razu zarabia i od tego zarobku jest potrącany podatek tzw. Belki.Ponieważ jednak co innego podatek od zarobku jakim są odsetki a co innego faktyczny przypływ gotówki to jednak w tytule trzeba wpisywać "darowizna na:adopcję dziecka, na środki transporu misyjnego, na dożywianie dzieci czy tp." Jednak fachowcy Bankowi (o ile są na forum) prosimy o autorytatywną wypowiedź. Norton Te modlitwy czy nie są w języku Chibemba. trudno zgadnąć bo w Afryce jest podobno 700 języków.(o ile sie pomyliłem?) Jannet witaj na forum Ja bardzo chętnie na ten zlot garbusków, ale doba nie z gumy, poza tym żona mnie teraz bardzo potrzebuje, bo jest po operacji. Gratulacje za piękny wiersz. Mama Rzeczywiście piękna reklama o afrykańskich dzieciach i z darmową reklamą stronki o adopcji. Jeżeli chodzi o wpłatę na kucharkę - no to dochodzi jeszcze jedna pozycja po mleku dla niemowląt, szkoleniu sióstr, traktorze. Tylko przyklasnąc deklaracjom. Ja w tej chwili nie obiecuję, bo mój budżet też nie z gumy, a troska o Mpanshyę to jeden z wielu projektów misyjnych. Zresztą ja na każde z czwórki dzieci ( a wszystkie to maluchy) wpłacam na rok po 400 zł a dolar w tej chwili stoi u nas coś około 2,50, także myślę, że jezeli siostra by "podebrała" coś z tych kwot to by się nikomu krzywda nie stała. To by było na razie tyle ode mnie. Na kończę bo czeka mnie jeszcze sprawozdanie ze spotkania z parafii i artykuł do "Gościa Niedzielnego" Trzymajcie się wszyscy. "Tak trzymać" .Wróciłem Aga- bo chciałem się dowiedzieć czy ta domena już zapłacona? i czy koszty administracyjne pokryte ? bo przeznaczyłem na to 20pln a jeszcze nie wysłałem i dzisiaj je znalazłem. Jeżeli te sprawy są już zakończone na ten rok to wpłacę to na kucharkę a jeżeli nie to poproszę o numery kont albo Twoje Aga, albo jeszcze raz od Dla ciebie J, bo mi sie gdzieś zawieruszył
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-10-30 o 21:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1121 | |
Rozeznanie
|
bardzo ładny reportaż :)
a ja mam pytanie, czy dzieci w Zambii umieją grać w gumę? :) taka gumę do skakania :) i czy siostra ewentualnie wytłumaczy dziecku, co się z tym robi? :) instrukcja po polsku wygląda tak: Cytat:
![]() |
#1122 |
Raczkowanie
|
No ja nie chce nic mówić, ale nic nie zrozumiałem z tej instrukcji do gumy (w końcu nie na darmo mam problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego
![]() Witaj cc_chanel ![]() Alem się rozpisał ![]() ![]() ![]() P.S. Jola wysłałaś już listy czy jutro?? Nie widziałaś tam nic o Christine Lungu nr 141?? Zresztą zaraz Cię sms-ami pomęczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Raczkowanie
|
Ja mam wykształcenie humanistyczne, ale też nie zrozumiałam instrukcji
![]() Dokupiłam jeszcze dzisiaj parę drobiazgów i z planowanej paczki 500g zrobił się prawie kilogram! Chyba wyślę to na dwie raty...ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Zakorzenienie
|
Ja szybko wskoczę i powiem że miałam cudny tel. od ks. Adama z Rybnika, który uczy w LO
młodzież chce adoptować 10 dzieci ![]() a teraz e-mail Kochana Pani Agnieszko, to dozywianie o ktorym wspomnialam bedzie tylko dla tych dzieci zaadoptowanych ,ktore sa w takiej potrzebie np.te ktore sa na leczeniu ARV.ARV's to bardzo mocne leki zazywaja je rano i wieczor i musza przy tym dobrze jesc.Zwykle ich zaopatrywalam w jedzenie ale one sa prawie wiekszosc dnia w szkole,do domu daleko,a w domu do jedzenia jest zawsze cala rodzina.Niestety to jedzonko dla nich starczalo tylko na krotko.niech przyleca sobie na Lunch,pojedza i z powrotem do szkoly.Dla nich nie musze odkladac na wyzsze studia bo one tego nie dozyja ,wiec jesli beda dobrze jadly to i leki beda lepiej dzialac -cialo bedzie mocniejsze.Do tej grupy zaliczam tez te dzieci od tych Mamusiek slabych psychicznie i uposledzone dzieciaczki-reszta dzieci jesli Adopcyjny Rodzic bedzie sobie tego zyczyc + trzeba bedzie na jedzonko troszke dolozyc bo tym zdolniejszym ,normalym dzieciom troszke zaoszczedzamy aby potem starczalo na oplate internatu i szkoly.To jesli chodzi o nasz Program.W szpitalu dozywiamy niedozywione dzieci i zawsze juz teraz mamy pieniazki dla malych Sierotek na mleczko w puszce,butelke, smoczek,pieluszki ,spioszki.WIELKIE DZIEKI DLA WAS WSZYSTKICH. Pozdrawiam bardzo serdecznie.szczesc Boze! S.Jozefa
#1125 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bez sensu zebym ciagle przeklejala moja informacje - nie da sie jakos zrobic zeby byla ona na wierzchu gdzies? chcialabym znalezc kogos z okolic Bydgoszczy ale jezeli nie to oczywiscie cos wymysle....
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
to ja dokładam 10 zł co miesiąc dla kucharki. Nie jest to duzy pieniądz, ale ziarnko do ziarnka.... Ktos to liczy? Bo juz widzę kilka osób też się zadeklarowało z podobnymi kwotami. Może juz mamy tą stówę?
#1127 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Co do języka tych modlitw, są one w języku nyanja. Nagranie było zrobione w Lusace, a ten młody człowiek Mateusz jest ze szczepu Babemba. Co do ilości języków i dialektów to jest ich ok. 43, nie słyszałem o 700 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1128 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
wstaw sobie w podpis, a pisz na temat wątku... poza tym chyba już wszyscy przeczytali Twój apel
![]() |
#1129 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cieszy mnie jednak to że aż 10 dzieci dostanie swoich adopcyjnych rodziców. Witam nową mamę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() Mamo- doszła paczuszka od Ciebie. Mnóstwo patyczków. Miś autorstwa Tereski faktycznie jest śliczny. Jestem pełna podziwu dla tych zdolności. Niesamowity. Dziękuję za całą Twoją przesyłkę ![]() Pozdrawiam gorąco ![]()
![]() |
#1131 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No ja też się poryczałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
no dobra.....jestem tu nowa, ale ....dyszka ode mnie na kucharkę...mamy 85 brakuje 15 ktoś dołoży????
robić oddzielne wpłaty z dopiskiem kuchnia????
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
[quote=New_Rock;5654879]no czyli już wiesz jak to jest ;P witaj w klubie ;P
Wiem ![]() Już nie mogę się doczekać aż zobaczę swojego Givena na zdjęciu... A ja jak na złość nie mogę znaleźć zdjęcia, które mogłabym mu wysłać. Nie lubię, kiedy mnie fotografują i przeważnie robię z siebie małpę. No ale coś sie znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Rozeznanie
|
Dla Ciebie J Podawałaś gdzieś nr konta na koszty administracyjne. Zkserowałem sobie ale gdzieś mi się zawieruszył. Podaj jak możesz jeszcze raz, chyba, że koszta administracyjne i domena już są pokryte. Jeżeli tak , to dorzucam 20pln na kucharkę tym razem, bo tyle jeszcze znalazłem a miały być na znaczki i domenę
#1135 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy Siostra podała informację o przyjmowanych lekach w tych listach co do nas idą ? Jak mogę się dowiedzieć czy mój Kennedy jest zdrowy, czy też przyjmuje te leki ? To smutna wiadomość ;( A wesoła jest taka, że się okazało że z nutką mieszkamy nie tylko w tej samej dzielnicy ale i na tym samym osiedlu w Poznaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
![]()
Po ostatniej wiadomosci od siostry Jozefy smutno sie zrobilo
![]() Mam pytanie odnosnie paczki - po ostatnich domowych porzadkach nazbieralo sie dosc sporo rzeczy po moim malym siostrzencu; roznych dlugopisow, olowkow, kredek, zeszytow itd i postananowilam wysylac paczke. Zajrzalam na cennik amerykanskiej poczty i stwierdzam, ze duzo bardziej oplacaloby sie wyslac paczke do Polski do ktoregos z Was, kto organizuje paczki zbiorowe, + czesc pieniadzy na oplate. Przesylka do Polski bedzie szla 4-6 tyg .Jesli ktos jest chetny przyjac paczke i przeslac do Zambii prosze dac znac ![]() Dla mojej Marianny wysle w kopercie na swieta list+kartke z zyczeniami + jakis prezent (na razie wymyslilam bielizne). Pozdrawiam wszystkich adopcyjnych rodzicow i wszystkich wspierajacych misje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Rozeznanie
|
Ja się deklaruję że będę wpłacać na panią kucharke. Nie wiem czy na razie regularnie ale w miare możliwości będę wpłacać większe kwoty.
A jesli nie macie pomysłu co kupic dzieciakom to podsune wam taki pomysl http://www.allegro.pl/show_item.php?item=259731964 moze wam sie spodoba. Mozna dostac chyba w kazdym sklepie z zabawkami. Dzieciaki mialyby frajde z czarodziejskiej tablicy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Wtajemniczenie
|
mialam taka jak bylam mala
![]() czy jesli mama naszego Briana jest na leczeniu psychiatrycznym to Brian jest objety dodatkowym dozywianiem? Bo nie bardzo rozumiem termin slaba psychicznie. Aga myslisz, ze jego Mama leczy sie w szpitalu Siostry? wiem, ze tam na pewno zadnego psychiatryka nie ma tylko zastanawiam sie czy takimi osobami tez zajmuja sie Siostry. ciekawa jestem co dokladnie sie z nia dzieje. No i w inf o Brianie bylo, ze jest dzieckiem zdolnym i tez mam watpliwosc czy to bylo napisane w sensie, ze po prostu sobie radzi czy dobrze rokuje na przyszlosc i nalezaloby tych pieniazkow wplacac troche wiecej.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-10-31 o 07:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
ale sie naczytałam
![]() zeby nic nie pominąć : do NR - no wybacz ,dzici będą się same zarazły żeby dostać jedzenie ![]() staling zdjęcie juz niedługo jeszcze dzisiaj będą zdj osób które dostały dzieci jak był taki zbiorowy wysyp adopcji ![]() oprócz 2 ,ale to też jutro albo pojutrze Animator zbiórka na znaczki obowiazuje Cię jak każdego rodzica, opłata domeny załatwiona - dzieki Anastazji, ale to była inna bajka. Daniel nazwał ja na str k.administracyjne i stad te pomyłki. Nela oinfo o stanie zdr dzieci to chyba jest na formularzach, które wysyła do Was Jola ja wiem niewiele na ten temat. suzi i reszta osób zdeklarowanych do zatrudnienia Pani kucharki (teraz jesteście pracodwacami ![]() jaroszania siostry zajmuja się wszystkimi kto tylko pomocy potrzebuje, a dozywiane są dzieci osób psychicznie niedomagajacych bo taka Mama moze np. zapomnieć ugotować obiad przez chorobę, szczegółowych informacji nie mam na ten temat :/ Jak ktoś jeszcze cos pytał to prosze jeszcze raz, teraz porozsyłam zdjęcia bo ludzie czekają i odpowiem na e-maile
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.