|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1171 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
Mama 1) znalazłem już to konto od Joli. w piątek wpłacę na znaczki. 2)Jak będę pisał zalecki to dopiszę mamę s. Józefy i za misjonarzy, którzy już są w domu Ojca. Do wszystkich 1) A propos misjonarzy - co roku kilkadziesiąt ich ginie na misjach za wiarę, nawet świeccy misjonarze. 24 marca każdego roku jest wspomnienie ich męczeństwa. 2) Przed chwila dostałem list od misjonarza z misji w Mukonchi w Zambii. Kiedyś posłałem tam struny do gitary dla chłopaka, który o nie prosił. Mukonchi leży niedaleko Mpanshyi tylko trochę bardziej na północ.
![]() |
#1172 |
Zakorzenienie
|
Wklejam email od Siostry
![]() Szczesc Boze! Droga Pani Ewo,dzieki-wlasnie poczytalam forum .Co do tych zdjec to teraz tak robimy bo na nic innego nie mamy czasu -chodzi nam o to aby doprowadzic wszystko do porzadku i aby bylo na biezaco ,zeby kazdy Rodzic mial na wstep 1 lub jak sie uda 2 zdjecia a od Nowego roku zrobimy tak abyscie przy okazji poznali miejsce dziecka gdzie zyje,otoczenie-i to tak sobie pojdziemy poczawszy od pierwszego numeru przez nastepne... nowa Mama z nr.70 jeszcze nie wplacila.Ciesze sie co do wplat na kucharke. Dzieki. S.Jozefa |
![]() ![]() |
![]() |
#1173 |
Raczkowanie
|
no wlasnie. jak z tymi wplatami? wplacamy na raz do kogos i wtedy cala kwote czy kazdy ososbno? no i kiedy to zrobic? tzn juz od listopada? moze sie umowimy do ktorego dnia miesiaca wplacamy. napisac "dla kucharki" czy jak?
#1174 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektórzy juz zrobili zlecenie stałe od listopada, mozna i od grudnia pewnie, myślę że siostra zanim zrobi remont to troche czasu minie, ale jak wyjdzie 1 m-c za duzo wpłat to mozna np. butle z gazem kupić, na pewno pieniadze się przydadzą
![]() |
#1175 |
Rozeznanie
|
paczka priorytetowa tzw. warszawska - wysłana :)
na pierwszym zdjęciu - paka w trakcie pakowania, parę dni temu, jak jeszcze myślałem, że ją obszyję prześcieradłem (2 adresy na szmatkach) na drugim i trzecim zdjęciu - paczka odjeżdża na pocztę do ważenia, związana "byle się trzymało" sznurkiem pakowałem na poczcie robiąc masę hałasu :) wiecie jak brzmi obklejanie taśmą (tą szeroką)... no to półtorej taśmy poszło, + 2 sznurki (to już ciche, tylko się ludziom pod nogami plątał) na ostatnim zdjęciu - to co mi po niej zostało ;P
#1176 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja jestem chętna do paczki. jeśli można to czekam na adres na który należy wysłać. ![]() nie było mnie jakiś czas, a to dlatego ze chra jestem i to ścieło mnie wczoraj z nóg. teraz zajrzałam poczytać. miałam nadzieję na spotkanie na czacie ale widzę, że nie działa, a ja taka noga jestem, ze nie dam rady sobie tego wszystkiego przestawić ![]() trzymajcie się ciepło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1177 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1178 |
Raczkowanie
|
Witam po długiej nieobecności (ponad 10 stron - tak możemy tu liczyć czas. Jak chodziłem po górach to poruszaliśmy się w czasoprzestrzeni - stąd do zachodu słońca).
Pozdrawiam nowych rodziców adopcyjnych. ![]() Tylko coś mało wklejonych zdjęć, chyba, że należy oglądać na fotosiku u MAMY. Rozumiem, że rodzice nr 200 robią imprezę ![]() NR paczka robi wrażenie i ta waga 19,87 kg - prawie ideał, tylko cena 475 zł to ile $.....? lepiej nie liczyć. Jak widać jestem też z Jastrzębia i jeśli wygrywam jakąś aukcję to sobie to odbieram u MAMY lub ona przywozi mi to do domu. Wczoraj dostałem misia. Jest naprawdę super. Lepszy niż na zdjęciu. Aż trudno uwierzyć, że był taki tani. Podaruję go Jagodzie - ma prawie trzy lata - napewno jej się spodoba i jakoś go nazwie. TERESKO - DZIĘKUJEMY ![]() ![]() ![]() Teraz mam pytanie, bo ja szukałem i nie znalazłem ![]() Czy jako fundacja lub stowarzyszenie musimy mieć zezwolenie na wysyłanie pieniędzy do Zambii i gdzie je uzyskać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1179 |
Rozeznanie
|
pewnie jesteście ciekawi, co w końcu jest w paczce - więc tak: są wszystkie rzeczy dedykowane :)
i poza tym lecą plasterki, zeszyty i długopisy oraz centymetr krawiecki - dla siostry do mierzenia dzieci ;) pytaliście, kiedy to dojdzie - w załączniku tabelka pocztowa :) (skrócona dla potrzeb odpowiedzi na pytanie o Zambię) aha - wersja 5.05 ICeQ działa stabilniej... jednak nie warto instalować 5.07 w realu jest wyprzedaż rzeczy "wszystko po 4 złote" po 2 złote - skakanki, nożyczki, plastelina, gry podróżne typu szachy, samochodziki, zestawy gumek i spinek do włosów...
#1180 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1181 |
Raczkowanie
|
nikogo na cz`acie ... chlip chlip ..
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1182 |
Raczkowanie
|
Aham6ar,Ania,= Markos, NR ... widze Was ...
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1183 | |
Raczkowanie
|
Witaj Animatorze,
Cytat:
![]() Pozdrawiam Was wszystkich gorąco ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1184 |
Rozeznanie
|
PIKCZER, PIKCZER! czyli relacja z wyprawy rowerowej do Kenii i Tanzanii:
http://vagabundus.mstv.superhost.pl/...hp?readmore=95 :) [może do Zambii też się da? ;>] 7 listopada - pokaz slajdów pt. Na szczyty Afryki (BUW, 20:15) link - tak, tam leży śnieg...
#1185 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() ![]() czy jest ktoś może z trójmiasta ? albo kto w najbiższym czasie robi wysyłkę może mogłabym podesłać coś dla mojego synka Francis M ![]() z góry dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1186 |
Raczkowanie
|
New Rock-może nie całkiem się obudziłam ale skąd ta wielka kwota się wzięła???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1187 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Big te ponad 400 zł to cena za paczkę 20 kg PIORYTET. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1188 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ktoś juz pytał o trójmiasto ![]() moze sie zgadacie w końcu Cytat:
![]() wysyłałam na początku grudniachyba, mozna zbadać na starym forum a przyleciała do Mpanshyi gdzieś po 6 tygodniach chyba ![]() ![]() ale skoro teraz listopad dopiero to zdąży na pewno ![]() i Litania do Wszystkich Świętych w formacie mp3 (chciałam Wam wkleić link, ale wszystkie , które znalazłam nie chodzą ![]()
![]() |
#1189 |
Raczkowanie
|
hej. Ja jestem. Gdańsk-Oliwa lub Wzgórze Sw Maksymiliana ;-) ale w sprawie paczki to Ci nie dopomogę, bo ja nie wysyłam do Mpanshy. Chyba,że o coś innego chodzi pozdrawiam ps. z jakiej dzielnicy jesteś?
#1190 | |
Raczkowanie
|
niestety paskudna grypa zagoniła mnie do łóżka na ponad tydzień, dlatego ze wszystkim opóźnienia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1192 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1193 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1194 |
Rozeznanie
|
Staramy się nie pisać jednego postu pod drugim własnym :)
Aby zacytować kilka wypowiedzi różnych osób w jednym poście, klikaj pod ich postami klawisz z cudzysłowem, a gdy klikniesz już we wszystkie, które chcesz zacytować, zjedź na dół strony i kliknij Odpowiedz. Wszystkie cytaty wkleją się wtedy do jednego okna odpowiedzi. Nie trzeba też cytować całości, jeśli się do całości nie odnosimy - często wystarczy zdanie czy kilka słów. Resztę po prostu usuwamy ręcznie. To po to, aby post nie był kilometrowy, a pod nim krótkie "zgadzam się z powyższym" ;)
#1195 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No ja już nawet nie komentuję ![]() Coś takiego ![]() To osiedle ma coś w sobie, bo kupując to mieszkanko okazało się, że bardzo dobry kolega z wakacji sprzed lat mieszka o 3 klatki dalej (kupując je o tym nie wiedziałam) A teraz jeszcze takie fajne osóbki. No proszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NIE ZGADZAM SIĘ Z POWYŻSZYM! strasznie mi się śpieszyło ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1197 |
Rozeznanie
|
CC Chanel Ale jesteś nerwowa. Nie chciałbym pracować w Twojej firmie. Ja to nazwałem New Rocka - dyżurnym informatykiem a Ty - moderatorem. No ale skoro moderator, to wypadałoby się zastanowić i dostosować. Oczywiście wybór należy do Ciebie. Bóg obdarzył człowieka wolnością i myślę, że nikomu się krzywda nie stanie jak będziesz pisała w sposób przez Ciebie wybrany. Najwyżej posty będą dłuższe.
Norton Już wymyśliłem tematy do ewentualnego spotkania z młodzieżą. 1)"Przyjrzyjmy sie powołaniu naszemu", 2) "Co ma wspólnego świętość z misją" 3) "Katolik i misje" 4)"Dlaczego misje?" 5) "Moja odpowiedź" Kochani Forumowicze spróbuję zeskanować i wkleić tutaj zdjęcie, które wczoraj dostałem z Zambii.jak młody Zambijczyk naprawia gitarę używając do tego (mam nadzieję)starych strun a nie tych co mu posłałem. Udało się, ale pomógł mi syn ![]()
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-01 o 19:02 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1198 |
Rozeznanie
|
usprawiedliwiona, ale napisałem nie tylko do Ciebie - przy okazji - może ktoś jeszcze skorzysta.
ja np. długo tego nie wiedziałem, i cytowałem wklejając ręcznie. rozumiem, że wolisz wziąć to do siebie i uznać za przytyk :) raczej nie, bo czytam tylko ten jeden wątek :)
#1199 |
Raczkowanie
|
![]()
Animatorze tematy "rekolekcji" są bardzo interesujące. Wybieram pierwszy "Przyjrzyjmy się powołaniu naszemu" w aspekcie misyjnym (każdy z nas jest powołany do bycia misjonarzem)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-01 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.