Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-10-31, 17:11   #1171
Animator
Rozeznanie

GG do Animator
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Cytat:
Napisane przez Nela85 Pokaż wiadomość
(
A wesoła jest taka, że się okazało że z nutką mieszkamy nie tylko w tej samej dzielnicy ale i na tym samym osiedlu w Poznaniu Świat jest mały )
Witaj Nela Mam w Poznaniu znajomych, których córka pracowała kiedyś w Mpanshyi z s. Franciszką i Józefą, teraz jest w Kamerunie. Oni mieszkają na os. Armii Krajowej. A Ty na jakim osiedlu mieszkasz z Nutką?.
Mama 1) znalazłem już to konto od Joli. w piątek wpłacę na znaczki. 2)Jak będę pisał zalecki to dopiszę mamę s. Józefy i za misjonarzy, którzy już są w domu Ojca.
Do wszystkich 1) A propos misjonarzy - co roku kilkadziesiąt ich ginie na misjach za wiarę, nawet świeccy misjonarze. 24 marca każdego roku jest wspomnienie ich męczeństwa.
2) Przed chwila dostałem list od misjonarza z misji w Mukonchi w Zambii. Kiedyś posłałem tam struny do gitary dla chłopaka, który o nie prosił. Mukonchi leży niedaleko Mpanshyi tylko trochę bardziej na północ.

Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl
Animator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 17:19   #1172
Seona
Zakorzenienie

Wklejam email od Siostry
Szczesc Boze!
Droga Pani Ewo,dzieki-wlasnie poczytalam forum .Co do tych zdjec to teraz tak robimy bo na nic innego nie mamy czasu -chodzi nam o to aby doprowadzic wszystko do porzadku i aby bylo na biezaco ,zeby kazdy Rodzic mial na wstep 1 lub jak sie uda 2 zdjecia a od Nowego roku zrobimy tak abyscie przy okazji poznali miejsce dziecka gdzie zyje,otoczenie-i to tak sobie pojdziemy poczawszy od pierwszego numeru przez nastepne... nowa Mama z nr.70 jeszcze nie wplacila.Ciesze sie co do wplat na kucharke.
Dzieki.
S.Jozefa

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 17:50   #1173
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ciesze sie co do wplat na kucharke.
Dzieki.
S.Jozefa

no wlasnie. jak z tymi wplatami? wplacamy na raz do kogos i wtedy cala kwote czy kazdy ososbno? no i kiedy to zrobic? tzn juz od listopada? moze sie umowimy do ktorego dnia miesiaca wplacamy. napisac "dla kucharki" czy jak?
Stary 2007-10-31, 18:10   #1174
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
Napisane przez mukashana Pokaż wiadomość
no wlasnie. jak z tymi wplatami? wplacamy na raz do kogos i wtedy cala kwote czy kazdy ososbno? no i kiedy to zrobic? tzn juz od listopada? moze sie umowimy do ktorego dnia miesiaca wplacamy. napisac "dla kucharki" czy jak?
proponuję normalnie na konto s.Józefy to samo co na adopcjie i inne, z dopiskiem" dozywianie dzieci - kucharka"
niektórzy juz zrobili zlecenie stałe od listopada, mozna i od grudnia pewnie, myślę że siostra zanim zrobi remont to troche czasu minie, ale jak wyjdzie 1 m-c za duzo wpłat to mozna np. butle z gazem kupić, na pewno pieniadze się przydadzą
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 18:16   #1175
New_Rock
Rozeznanie

paczka priorytetowa tzw. warszawska - wysłana :)

na pierwszym zdjęciu - paka w trakcie pakowania, parę dni temu, jak jeszcze myślałem, że ją obszyję prześcieradłem (2 adresy na szmatkach)

na drugim i trzecim zdjęciu - paczka odjeżdża na pocztę do ważenia, związana "byle się trzymało" sznurkiem
pakowałem na poczcie robiąc masę hałasu :)
wiecie jak brzmi obklejanie taśmą (tą szeroką)... no to półtorej taśmy poszło, + 2 sznurki (to już ciche, tylko się ludziom pod nogami plątał)

na ostatnim zdjęciu - to co mi po niej zostało ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg priorytet01.jpg (59,8 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg priorytet02.jpg (34,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg priorytet03.jpg (39,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg priorytet04.jpg (114,8 KB, 54 załadowań)
New_Rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 18:40   #1176
m@gd@len@
Zadomowienie

GG do m@gd@len@ Send a message via Skype™ to m@gd@len@

Cytat:
Napisane przez cc_chanel Pokaż wiadomość
witam!

na tym wątku jestem nowa ale baaaaaardzo chcę zaadoptować takiego szkraba....pisałam już PW do MAMA czekam na odpowiedź....chce mi się płakać ze wzruszenia.....będę drugi raz mamą!
Cytat:
Iva Mwemwetela to moja córcia !!!

Urodziła się 9 czerwca 2000 roku tak więc ma 7 latek ma pięcioro rodzeństwa w wieku 11lat, 8lat, 5lat, 3 lata i roczek lubi rysować i malować zaraz wkleję focię..... musze Tż powiedzieć, że rodzina nam się powiększyła
gratuluję z całego serca

Cytat:
Napisane przez Dla ciebie J. Pokaż wiadomość
Jeśli zbierze sie więcej chętnych osób do zrzutki na paczke która pójdzie ok połowy grudnia,to ja mogę zająć sie pakowaniem.
Mam parę rzeczy do wysyłki,wiec nie przesyłałabym ich nutce tylko....
Ale czy ktoś jeszcze chce?
Ja i czarownica 20kg nie stworzymy,no chyba że....?

Potrzebuję troche roboty bo mi nudno

ja jestem chętna do paczki. jeśli można to czekam na adres na który należy wysłać.

nie było mnie jakiś czas, a to dlatego ze chra jestem i to ścieło mnie wczoraj z nóg. teraz zajrzałam poczytać. miałam nadzieję na spotkanie na czacie ale widzę, że nie działa, a ja taka noga jestem, ze nie dam rady sobie tego wszystkiego przestawić

trzymajcie się ciepło
Stary 2007-10-31, 20:15   #1177
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Moje kochane mordeczkiii, pojutrze lece na wielkie buszowanie po sklepach dla moich aniolkow dostalam wyplate wiec beda przelewy, i dola kucharki rowniez )) dostalam juz przesylka ksiazeczki dla dzieci ))))))))))))) wiec mala biblioteczka na pewno sie stworzy hiyhihi ajjjjjjjj ))))))))))))))))))))))) )))))))))))))
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”
agu_siek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-10-31, 20:44   #1178
ahamar
Raczkowanie

Witam po długiej nieobecności (ponad 10 stron - tak możemy tu liczyć czas. Jak chodziłem po górach to poruszaliśmy się w czasoprzestrzeni - stąd do zachodu słońca).

Pozdrawiam nowych rodziców adopcyjnych.
Tylko coś mało wklejonych zdjęć, chyba, że należy oglądać na fotosiku u MAMY.

Cytat:
Napisane przez suzi82 Pokaż wiadomość
Czyli teraz bedzie powyzej 200 dzieci pod opieka
Rozumiem, że rodzice nr 200 robią imprezę, czy poczekamy na nr 1000.

NR paczka robi wrażenie i ta waga 19,87 kg - prawie ideał, tylko cena 475 zł to ile $.....? lepiej nie liczyć.

Jak widać jestem też z Jastrzębia i jeśli wygrywam jakąś aukcję to sobie to odbieram u MAMY lub ona przywozi mi to do domu.
Wczoraj dostałem misia. Jest naprawdę super. Lepszy niż na zdjęciu. Aż trudno uwierzyć, że był taki tani. Podaruję go Jagodzie - ma prawie trzy lata - napewno jej się spodoba i jakoś go nazwie.

TERESKO - DZIĘKUJEMY

Teraz mam pytanie, bo ja szukałem i nie znalazłem, ale po co jak może ktoś wie:
Czy jako fundacja lub stowarzyszenie musimy mieć zezwolenie na wysyłanie pieniędzy do Zambii i gdzie je uzyskać.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 21:05   #1179
New_Rock
Rozeznanie

pewnie jesteście ciekawi, co w końcu jest w paczce - więc tak: są wszystkie rzeczy dedykowane :)
i poza tym lecą plasterki, zeszyty i długopisy
oraz centymetr krawiecki - dla siostry do mierzenia dzieci ;)

pytaliście, kiedy to dojdzie - w załączniku tabelka pocztowa :)
(skrócona dla potrzeb odpowiedzi na pytanie o Zambię)

aha - wersja 5.05 ICeQ działa stabilniej... jednak nie warto instalować 5.07

w realu jest wyprzedaż rzeczy "wszystko po 4 złote" po 2 złote - skakanki, nożyczki, plastelina, gry podróżne typu szachy, samochodziki, zestawy gumek i spinek do włosów...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cennik55.jpg (117,1 KB, 30 załadowań)
Stary 2007-10-31, 21:09   #1180
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Napisane przez New_Rock Pokaż wiadomość
paczka priorytetowa tzw. warszawska - wysłana

na pierwszym zdjęciu - paka w trakcie pakowania, parę dni temu, jak jeszcze myślałem, że ją obszyję prześcieradłem (2 adresy na szmatkach)

na drugim i trzecim zdjęciu - paczka odjeżdża na pocztę do ważenia, związana "byle się trzymało" sznurkiem
pakowałem na poczcie robiąc masę hałasu
wiecie jak brzmi obklejanie taśmą (tą szeroką)... no to półtorej taśmy poszło, + 2 sznurki (to już ciche, tylko się ludziom pod nogami plątał)

na ostatnim zdjęciu - to co mi po niej zostało ;P
ave N R super robota, a wiesz, że choć praca wykonywana w związku z wysyłką paczki jest niełatwa i prosi się o dobrą ocenę to publiczne świadectwo dobra jakie sie czyni jest większe, bo uświadamia przypadkowym klientom, że można być dobrym, tylko trzeba chcieć - tak mówił niedawno zmarły Ojciec Marian Żelazek - misjonarz pracujący w Indii. "Tak trzymać"!:ehe m:

Stary 2007-10-31, 22:15   #1181
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

nikogo na cz`acie ... chlip chlip ..
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!”

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-10-31, 22:17   #1182
agu_siek
Raczkowanie

GG do agu_siek

Aham6ar,Ania,= Markos, NR ... widze Was ... ) wbijac na czata :P odzywac sie.. nie spac :PP
Stary 2007-10-31, 22:35   #1183
nutka81
Raczkowanie

GG do nutka81

Witaj Animatorze,

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Witaj Nela Mam w Poznaniu znajomych, których córka pracowała kiedyś w Mpanshyi z s. Franciszką i Józefą, teraz jest w Kamerunie. Oni mieszkają na os. Armii Krajowej. A Ty na jakim osiedlu mieszkasz z Nutką?
No to jest właśnie nasze (Neli i moje) osiedle Ale heca!

Pozdrawiam Was wszystkich gorąco

http://www.adopcjaserca.pl

"Śpieszmy się kochać ludzi, tak szybko odchodzą..."
nutka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-10-31, 23:08   #1184
New_Rock
Rozeznanie

PIKCZER, PIKCZER! czyli relacja z wyprawy rowerowej do Kenii i Tanzanii:
http://vagabundus.mstv.superhost.pl/...hp?readmore=95
:)
[może do Zambii też się da? ;>]

7 listopada - pokaz slajdów pt. Na szczyty Afryki (BUW, 20:15)
link - tak, tam leży śnieg...
Stary 2007-11-01, 08:10   #1185
Mameha
Przyczajenie

witajcie jestem nowa na forum i tak czytając wasze wypowiedzi ucze sie w sprawach wysyłki paczki
czy jest ktoś może z trójmiasta ?
albo kto w najbiższym czasie robi wysyłkę może mogłabym podesłać coś dla mojego synka Francis M
z góry dziekuje
Mameha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 08:43   #1186
BIG
Raczkowanie

New Rock-może nie całkiem się obudziłam ale skąd ta wielka kwota się wzięła???
BIG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 09:01   #1187
suzi82
Rozeznanie

GG do suzi82

Cytat:
Napisane przez Mameha Pokaż wiadomość
witajcie jestem nowa na forum i tak czytając wasze wypowiedzi ucze sie w sprawach wysyłki paczki
albo kto w najbiższym czasie robi wysyłkę może mogłabym podesłać coś dla mojego synka Francis M
z góry dziekuje
Witamy nową mamę zostań z nmi na dłużej

Big te ponad 400 zł to cena za paczkę 20 kg PIORYTET.

suzi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 09:13   #1188
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Cytat:
z góry dziekuje
witaj
ktoś juz pytał o trójmiasto
moze sie zgadacie w końcu

Cytat:
Napisane przez BIG Pokaż wiadomość
New Rock-może nie całkiem się obudziłam ale skąd ta wielka kwota się wzięła???
z priorytetu poleci jak kiedyś maszynka do waty cukrowej.
wysyłałam na początku grudniachyba, mozna zbadać na starym forum a przyleciała do Mpanshyi gdzieś po 6 tygodniach chyba na świeta nie zdazyła w każdym razie
ale skoro teraz listopad dopiero to zdąży na pewno

i Litania do Wszystkich Świętych w formacie mp3 (chciałam Wam wkleić link, ale wszystkie , które znalazłam nie chodzą )
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 10:11   #1189
mukashana
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to mukashana

Cytat:

hej. Ja jestem. Gdańsk-Oliwa lub Wzgórze Sw Maksymiliana ;-) ale w sprawie paczki to Ci nie dopomogę, bo ja nie wysyłam do Mpanshy. Chyba,że o coś innego chodzi

pozdrawiam

ps. z jakiej dzielnicy jesteś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-01, 12:17   #1190
m-r-u
Raczkowanie

niestety paskudna grypa zagoniła mnie do łóżka na ponad tydzień, dlatego ze wszystkim opóźnienia paczka do nutki powinna dojść na początku przyszłego tygodnia (ogromnie przepraszam za opóźnienie, ale nie ruszałam nosa z domu przez kilka dni z powodu wspomnianego - i mam nadzieję, że nie dostanie się mi po głowie... ale tego wyszło jakieś 8kg... jakby co daj znać, dorzucę się do kosztów ); nie wiem, którą jestem mamą, ale jak tą nieszczęsną 70, to WSTYD!!! przelew zostanie zrealizowany jutro (tzn 1 rata), bo nie miałam jak pieniędzy odebrać, a musiałam osobiście, żeby mieć co przelewać, a koniec miesiąca wiadomo ... :/:/:/

Cytat:
z góry dziekuje
pozdrowienia Mameha z Gdańska , mam zamiar wysłać mojej małej Nelii świąteczny upominek na początku grudnia, planuje wysłać list priorytetowy, więc jak nic wielkiego nie chcesz przesyłać to się możemy zrzucić i wysłać taki o max wadze, tj 2kg (chyba...?), co Ty na to?
m-r-u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 13:16   #1191
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Napisane przez nutka81 Pokaż wiadomość
Witaj Animatorze,

Ave Nutka właśnie - ale heca. Na dodatek ta wolontariuszka ma na imię Agnieszka - tak jak Mama z Jastrzębia. Widocznie Osiedle Armi Krajowej ma misyjno-adopcyjny klimat i oby zrodził nowe rodziny adopcyjne. A niedawno byłem w Poznaniu na Kongresie misyjnym młodych i Was tam nie widziałem. Na razie bywajcie!:jup i:

Stary 2007-11-01, 16:04   #1192
cc_chanel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Wklejam email od Siostry
Szczesc Boze!
Droga Pani Ewo,dzieki-wlasnie poczytalam forum .Co do tych zdjec to teraz tak robimy bo na nic innego nie mamy czasu -chodzi nam o to aby doprowadzic wszystko do porzadku i aby bylo na biezaco ,zeby kazdy Rodzic mial na wstep 1 lub jak sie uda 2 zdjecia a od Nowego roku zrobimy tak abyscie przy okazji poznali miejsce dziecka gdzie zyje,otoczenie-i to tak sobie pojdziemy poczawszy od pierwszego numeru przez nastepne... nowa Mama z nr.70 jeszcze nie wplacila.Ciesze sie co do wplat na kucharke.
Dzieki.
S.Jozefa
mam nadzieję że to nie jastem tą mamą nie miałam czasu wczoraj tak jak obiecałam bo mam problemy z firma i mnóstwo papierkowej roboty...natomiast do poniedziałku pieniązki powinny być juz na koncie z uwzględnieniem kucharki rzecz jasna... pozdrawiam i przyznaję "mea culpa" zawierucha i tyle zrobię stałe zlecenie, obiecuję
Stary 2007-11-01, 16:07   #1193
cc_chanel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez m@gd@len@ Pokaż wiadomość
gratuluję z całego serca

ja jestem chętna do paczki. jeśli można to czekam na adres na który należy wysłać.

nie było mnie jakiś czas, a to dlatego ze chra jestem i to ścieło mnie wczoraj z nóg. teraz zajrzałam poczytać. miałam nadzieję na spotkanie na czacie ale widzę, że nie działa, a ja taka noga jestem, ze nie dam rady sobie tego wszystkiego przestawić

trzymajcie się ciepło
ja również dokładam do paczki.....nieważne gdzie ją robicie.....tylko dajcie adresik...pozadawia buziaki...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-01, 16:31   #1194
New_Rock
Rozeznanie

Staramy się nie pisać jednego postu pod drugim własnym :)

Aby zacytować kilka wypowiedzi różnych osób w jednym poście, klikaj pod ich postami klawisz z cudzysłowem, a gdy klikniesz już we wszystkie, które chcesz zacytować, zjedź na dół strony i kliknij Odpowiedz.

Wszystkie cytaty wkleją się wtedy do jednego okna odpowiedzi.

Nie trzeba też cytować całości, jeśli się do całości nie odnosimy - często wystarczy zdanie czy kilka słów. Resztę po prostu usuwamy ręcznie.
To po to, aby post nie był kilometrowy, a pod nim krótkie "zgadzam się z powyższym" ;)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wielocytuj.jpg (12,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg odpowiedz.jpg (16,8 KB, 8 załadowań)
Stary 2007-11-01, 16:45   #1195
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...
GG do Nela85 Send a message via Skype™ to Nela85

Cytat:
Napisane przez nutka81 Pokaż wiadomość
Witaj Animatorze,

No ja już nawet nie komentuję

Coś takiego

To osiedle ma coś w sobie, bo kupując to mieszkanko okazało się, że bardzo dobry kolega z wakacji sprzed lat mieszka o 3 klatki dalej (kupując je o tym nie wiedziałam)

A teraz jeszcze takie fajne osóbki. No proszę Suuuper
Nela85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-11-01, 16:56   #1196
cc_chanel
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez New_Rock Pokaż wiadomość
Staramy się nie pisać jednego postu pod drugim własnym

Aby zacytować kilka wypowiedzi różnych osób w jednym poście, klikaj pod ich postami klawisz z cudzysłowem, a gdy klikniesz już we wszystkie, które chcesz zacytować, zjedź na dół strony i kliknij Odpowiedz.

Wszystkie cytaty wkleją się wtedy do jednego okna odpowiedzi.

Nie trzeba też cytować całości, jeśli się do całości nie odnosimy - często wystarczy zdanie czy kilka słów. Resztę po prostu usuwamy ręcznie.
To po to, aby post nie był kilometrowy, a pod nim krótkie "zgadzam się z powyższym"

NIE ZGADZAM SIĘ Z POWYŻSZYM! strasznie mi się śpieszyło może na moderatora powinni cię awansować?
Stary 2007-11-01, 17:18   #1197
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

CC Chanel Ale jesteś nerwowa. Nie chciałbym pracować w Twojej firmie. Ja to nazwałem New Rocka - dyżurnym informatykiem a Ty - moderatorem. No ale skoro moderator, to wypadałoby się zastanowić i dostosować. Oczywiście wybór należy do Ciebie. Bóg obdarzył człowieka wolnością i myślę, że nikomu się krzywda nie stanie jak będziesz pisała w sposób przez Ciebie wybrany. Najwyżej posty będą dłuższe.
Norton Już wymyśliłem tematy do ewentualnego spotkania z młodzieżą.
1)"Przyjrzyjmy sie powołaniu naszemu", 2) "Co ma wspólnego świętość z misją"
3) "Katolik i misje" 4)"Dlaczego misje?"
5) "Moja odpowiedź"
Kochani Forumowicze spróbuję zeskanować i wkleić tutaj zdjęcie, które wczoraj dostałem z Zambii.jak młody Zambijczyk naprawia gitarę używając do tego (mam nadzieję)starych strun a nie tych co mu posłałem.

Udało się, ale pomógł mi syn
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg skanuj.jpg (45,2 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2007-11-01 o 19:02

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-01, 17:20   #1198
New_Rock
Rozeznanie

Cytat:
NIE ZGADZAM SIĘ Z POWYŻSZYM! strasznie mi się śpieszyło :(
usprawiedliwiona, ale napisałem nie tylko do Ciebie - przy okazji - może ktoś jeszcze skorzysta.
ja np. długo tego nie wiedziałem, i cytowałem wklejając ręcznie.
rozumiem, że wolisz wziąć to do siebie i uznać za przytyk :)

Cytat:
może na moderatora powinni cię awansować?:mad:
raczej nie, bo czytam tylko ten jeden wątek :)
Stary 2007-11-01, 17:52   #1199
Norton
Raczkowanie

GG do Norton
Smile Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II

Cytat:
Napisane przez Animator Pokaż wiadomość
Norton Już wymyśliłem tematy do ewentualnego spotkania z młodzieżą.
1)"Przyjrzyjmy sie powołaniu naszemu", 2) "Co ma wspólnego świętość z misją"
3) "Katolik i misje" 4)"Dlaczego misje?"
5) "Moja odpowiedź"
Animatorze tematy "rekolekcji" są bardzo interesujące. Wybieram pierwszy "Przyjrzyjmy się powołaniu naszemu" w aspekcie misyjnym (każdy z nas jest powołany do bycia misjonarzem)
Stary 2007-11-01, 18:10   #1200
Animator
Rozeznanie

GG do Animator

Cytat:
Napisane przez Norton Pokaż wiadomość
Animatorze tematy "rekolekcji" są bardzo interesujące. Wybieram pierwszy "Przyjrzyjmy się powołaniu naszemu" w aspekcie misyjnym (każdy z nas jest powołany do bycia misjonarzem)
Norton Oczywiście, że każdy powinien być misjonarzem, ale w jaki sposób, gdzie i jak, to zapraszam do Będzina w terminie, który wskaże Norton, no chyba,że będzie głosowanie i forumowicze będą chcieli też na forum ten wykładzik to postaram się go w skrócie przedłożyć. Norton czekam więc na telefon.

Edytowane przez Animator
Czas edycji: 2007-11-01 o 19:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości