|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1351 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1353 |
Raczkowanie
|
Ja nie mam allegro więc nie podbije niestety .. a nie chcę korzystać ze służbowego allegro.
Jakby co podbijajcie a ja się jakby co dołożę ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1354 |
Raczkowanie
|
ufffff dziecko wysłane do okulisty,. Jutro sie dowiem jak poszło. Sylvia wszystkim opowiada,że jedzie do mnie do Polski ;-))) strasznie bym chciała,żeby to było możliwe.... Ale chyba ja ją wcześniej odwiedzę niz ona mnie
#1355 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1356 |
Rozeznanie
|
jest 40 sztuk, a z wieloprzedmiotowymi licytacjami jest tak, że wygrywa najniższa cena (która się załapała na ilość sztuk) i wszyscy co dali więcej, mają w tej najniższej cenie
więc nie ma co się przebijać, niech ktoś - ustalcie kto - zalicytuje jakoś w ostatniej chwili Pomoc Allegro
#1357 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to nie tak bardzo tanio ![]() ja myślałam ze to cena wywoławcza do wszystkiego :/
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1358 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1359 |
Rozeznanie
|
Bardzo sie cieszę, że Ci się udało. Teraz czekamy razem z Tobą na dobre wieści.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1361 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Najciekawsza dla mnie informacja to to, że za tydzień 15.11 mój kochany maluch skończy... 3 latka ![]() ![]() ![]() ![]() Z innych informacji... Mabvuto lubi bawić się w błocie ![]() ![]() ![]() ![]()
#1362 |
Zadomowienie
|
Jolu my również dostaliśmy dzisiaj wytęskniony list, dziękujemy
![]() ![]() ![]() ![]() A jakie piekne życzenia od Siostry Józefy ![]() Teraz już możemy wysyłać paczkę dla całej rodziny naszego synka, bo wiemy w jakim wieku ma rodzeństwo ![]() ![]() Moria nasz Steven ma 4 dni po Twoim Mabvuto urodzinki ![]() No i wiemy też że mieszka w Chakufola, sprawdzałam na mapie satelitarnej, to nie aż tak daleko od Mpanshya, a jak tam zielono mają, to chyba dobrze ![]() Pozdrawiam ![]()
#1363 |
Wtajemniczenie
|
widzieliscie ile w pazdzierniku bylo wejsc na strone?
![]()
#1364 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No MAMO widzę, że mnie ubiegłaś!!! :P Hehe, ale moja Nelia jest milusia!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1365 |
Przyczajenie
|
![]()
Wielkie dzięki za liścik!!!! A w środku niespodzianka - śliczny rysunek od mojej Naomi, który załączam
![]() W poniedziałek wysyłam paczuszkę, ale mam pytanie: czy nie ma problemu z przesyłaniem witamin (podobno czasami jak przesyła się jakieś lekarstwa, to wyrzucają je celnicy) |
![]() ![]() |
![]() |
#1366 |
Wtajemniczenie
|
widzialam rysunek - pozazdroscic
![]()
#1367 |
Przyczajenie
|
dzięki
A ty nie dostałaś żadnych rysunków? |
![]() ![]() |
![]() |
#1368 |
Zakorzenienie
|
lapinet witaminki dochodzą , spokojnie mozesz wysłać
rysunek uroczy ![]() chyba ty tam jesteś i serce, znaczy się są pozytywne uczucia, i chyba droga kręta do Ciebie, te kółeczka i reszta to nie wiem ![]() ![]() juz kilka razy czytałam że dzieci bawia się w błocie, i wiecie co , pomyślałam że nasze dzieci to nie bardzo mają taka okazję i to chyba można powiedzieć w tym momencie o naszych "biedne dzieci" bo ja bawiałam sie jak byłam mała ![]() musze moim na wiosnę zorganizować jakieś błoto ![]() o przepraszam jak liczy się deszcz w piaskownicy to był we wrześniu ![]() Teraz przekazuję pozdrowienia od miłej Pani: Droga Pani Agnieszko.Dostaliśmy juz dwa listy, jeden od Pani drugi z łŁodzi.Wiemy już prawie wszystko o naszej malej Sophi.Proszę podziękować Siostrze Józefie za serdeczny list i pozdrowienia.Proszę jej powiedzieć,że pieniądzejuz są na konto przekazane,paczka prawie gotowa,tylko wysłać.Proszę też pozdrowić wszystkich forumowiczów,na bieżąco śledzimy "wasze rozmowy",ale nie potrafimy się zalogować.Proszę pozdrowić ich od rodziców adopcyjnych małej Sophi Tembo.Serdecznie Panią pozdrawiamy z mokrego izimnego Bzia. Teraz co do paczek. Znowu pomarudzę i tak mnien ie posłuchacie pewnie, no ale moze ... Pamietacie co pisała Luba? Gdybyśmy zamiast kupować tutaj i wysyłać, robili przelewy to wówczas dajemy pracę ludziom w Zambii, tam na miejscu też są sklepy !!! To tak w skrócie, wiadomo o co chodzi. No chyba ze kminek albo mak - bo tam nie ma :/ Ubranka po dzieciach jak najbardziej, no i podpaski też tam drogie są ale wszystko to co można tam kupic to po co wysyłać ? Dobra nie marudzę ![]() Okazało się że osoba z nr 200 tez jest z Jastrzębia i nawet dokładnie wiem gdzie mieszka ![]() ![]() Moze tez problemy z logowaniem ![]() Anetko - czekamy !
#1369 |
Wtajemniczenie
|
moja Jeni jeszcze nic nie narysowala, ale mysle, ze w nastepnym liscie moze cos dostane. zwlaszcza, ze wyposazylam ja we flamastry, kredki, blok itd
![]() ![]() ![]()
#1370 |
Rozeznanie
|
Lapinet rysunek uroczy. Dzieci chyba zawsze wyrażają to, co myślą. A ta kobieta to pewnie Ty
![]() ![]() Mamo podziękuj w naszym imieniu za pozdorwienia no i oczywiście wszyscy forumowicze tez pozdrawiają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
i wklajam e-mail
poczytalam wlasnie forum i widze tam pare rzeczy wymagajacych odpowiedzi. Caritas Praga jak najbardziej bedzie wspieral zdolne ale biedne dzieci ,na razie czekamy na porozumienie pomiedzy biskupami diecezji Praga i Lusaka a to moze trwac jeszcze baaaaaaaardzo dlugo. oczywiscie jesli w naszym Programie mamy zdolne dziecko to wcale nie znaczy ze podrzucimy je Caritas Praga-to jest nasz obowiazek je utrzymac.Zasada jest taka ze dziecko nie moze nalezec jednoczesnie do Caritas i do naszego Programu.Kelvin Mvila i Kelvin Mwanza to dwie rozne osoby. Animator pisze ze klasa ,ktora go utrzymywala juz skonczyla szkole....szkoda ze nam nie napisali....Proso juz posiane.Rep to warzywo podobne do naszego polskiego jarmuszu,liscie sie zjada z pomidorami i cebula .Chinise cabbage to cos w rodzaju kapusty pekinskiej-przygotowanie takie jak repu.W Polsce znamy inne przygotowanie kapusty pekinskiej. Zycze milego dnia i pozdrawiam goraco. S.Jozefa
#1372 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam nr 200 - tym bardziej, że z Jastrzębia. To jednak będę miał blisko na imprezę z okazji naszej 200 adopcji ![]() Logowanie to nic strasznego. Napewno zaraz NR da instrukcję ![]() Kelvin Mvila i Kelvin Mwanza - pisał mi dawno temu Animator, że klasa z Zabrza miała K.Mwanzę i jemu wierzyłem. Pewno mu się pomyliły nazwiska - tyle tu podobnych. Teraz muszę to wyjaśnić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1373 |
Zakorzenienie
|
o tym razem w kolorze
![]() Ale mamy dyzurująca Panią weterynarz to zaraz nam wszystko opowie ![]() Anetka 200 obiecała wpaść na forum, teraz jest w pracy ![]() tylko jeszcze nie wie ze my wiemy że robi imprezę ![]() ![]()
#1374 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() To takie zajęcia plastyczne ![]() ![]() Cytat:
Dobrze że mam ksero i na najbliższe spotkanie zabiorę to wszyscy zobaczą bo rysunki są po prostu boskie ![]() Cytat:
![]() Aga ale ci Państwo są z Jastrzębia,może jakieś korepetycje i pomoc w logowaniu ![]() ![]() A co do paczek to blebleble,popieram ![]() "róbmy swoje panowie róbmy swoje" Jakby ktoś miał cos do wysłania pomimo naszego marudzenia ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1375 |
Zakorzenienie
|
wklejam kolejny e-mail:
dzisiaj wzielam sobie wolny dzien na sprawy administeracyjne domu no i trzeba rozsylac prosby-chodzi mi o ten"shelter" dla naszych dzieci aby mialy miejsce na ksiazki-bo chyba przyjda poczta,i jakies 2 magazynki na spozywcze rzeczy i inne.To pociagnie pieniazkow na ktore ani my tutaj ani Wy tam nie jestesmy w stanie pokryc a jest to wazne,na razie remontujemy maly domeczek w ktorym bedziemy tak na poczatek miec wszystko i kuchnie i spozywczy magazyneki garnki jadalnie,..itd. wiec bedziemy w kontakcie dzisiaj gdyby co... nam wpadlo do glowy... nie ma Nortona, więc ja wam podam link: ![]() http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4653034.html Wywiad Tymoteusza do Gazety Wyborczej ![]()
#1376 |
Rozeznanie
|
No to myślę, że mamy wyznaczony cel tzw. zbiorowy. Trzeba koniecznie pomóc siostrze w budowie.
Wywiad Nortona i jego dzieci-super. Może powinniśmy wysłać dzieciakom takie kolorowe wiaderka i foremki do zabaw w tym błocie????- to leciutki i tanie........ |
![]() ![]() |
![]() |
#1377 |
Rozeznanie
|
No to sie wyjaśniło,
Pani chce 4,90 wywoławczą za 1szt kaszki,a przy zakupie 40 szt dodaje herbatki. Ble ble ble ![]() Aga,Aga daj znać!Mam sponsora. Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2007-11-08 o 12:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1378 |
Wtajemniczenie
|
fajnie, ze ktos z gazety sie zainteresowal.
a ja dostalam list od Joli ![]() aaa i Jenipher wypelniala formularz w dzien moich urodzin ![]() ![]() ![]()
#1380 |
Przyczajenie
|
Witam
Jestem Aneta mam nr 200, ![]() ![]() Na razie poznaje stronę"adopcjaserca" jeszcze nie wszędzie byłam i nie wszystko zobaczyłam, no i przeczytałam. pozdrawiam Wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.