|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Dla ciebie J. Pamiętaj o mnie jeśli chodzi o te "wnętrzności paczki"
![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Wtajemniczenie
|
ok napisalam do tej dziewczyny. jak sie odezwie to zaraz napisze jakies szczegoly. jak dla mnie ta wiadomosc byla zbyt hmm powiedzmy malo oficjalna, ale zobaczymy
![]()
#1563 |
Zakorzenienie
|
a dla mnie to ... "krzyk rozpaczy" moze za bardzo powiedziane ....
#1564 |
Wtajemniczenie
|
nie no ok, mi tylko chodzi o to, ze jak bym pisala do kogos to zamiast slowa hajs uzylabym slowa pieniadze itd. dla mnie to powazniej i wiarygodniej brzmi. ale nie bede sie czepiac
![]()
#1565 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich cieplutko
muszę przyznać, że list zacytowany przez aniajarosz też wzbudził we mnie mieszane uczucia. włąśnie słowo "hajs" uderza tu najmocniej. ale oczywiscie nie oceniam. ![]() ja dzić poczyniłam zakupy budyniowo - kisielowe, kupiłam też rosołki w kostce. a dla siosty Teddyego tej 8 letniej kupiłam komplet kolorowych gumek i spinek do włosó. myśle że jej sie spodoba. troszkę rzeczy już mie się nazbierało. Czy ja mogłabym sie dołączyć do którejś z dużych paczek?? proszę o adres na pv MAMA dostałaś mój fax?
![]() |
#1567 |
Raczkowanie
|
ostatnio dowiedziałam się o "akcji znaczek", to tym razem coś ode mnie:
"AKCJA KALENDARZ" z naszymi zambijskimi pociechami na rok 2008 ![]() ![]() ![]() Już tłumaczę jaki jest mój pomysł: otóż u mnie w domu co roku dla naszej najbliższej rodzinki drukujemy kalendarz z naszym zdjęciem i jest on dołączany do prezentu gwiazdkowego ![]() i pomyślałam sobie, żeby może przygotować kalendarz na zbliżający się rok 2008 ze zdjęciami naszych zambijskich pociech ![]() A zatem, jeżeli ten pomysł wzbudza Wasz entuzjazm, mogę zająć się odpowiednim przygotowaniem zdjęć - oczywiście potrzebna byłaby Wasza pomoc w uzbieraniu tych zdjęć. Takie kalendarze mogłyby zostać wystawione na allegro (bądź też z jego pominięciem - jak uznacie, o ile pomysł się przyjmie) a zysk z nich oczywiście przekazany by został na nasze zambijskie pociechy/kucharkę/traktor, czy inną wspaniałą akcję, której fundusze są ogromnie potrzebne! ![]() Mam nadzieję, że pomysł się Wam spodoba, jeśli tak to realizacją jego deklaruję się zająć w przeciągu dwóch tygodni i pierwsze kalendarze pojawiłyby się na aukcjach na początku grudnia ![]() Wydaje mi się, że miło byłoby mieć taki kalendarz w domu, a też mógłby to być sympatyczny dodatek do prezentu, czy też sam taki symboliczny prezent ![]() Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
magdalena doszedł
mru bardzo mi sie podoba ten pomysL ![]()
#1569 |
Wtajemniczenie
|
kalendarz? super! jest wiele pieknych zdjec wiec na pewno byloby w czym wybierac. mozna by bylo zrobic np jedna stronke z malymi zdjeciami wszystkich naszych zaadoptowanych dzieci. moze wiecej rodzicow by sie skusilo na taki zakup gdyby wiedzialo, ze bedzie tam jego dziecko? poza tym takie kalendarze mysle, ze znajda wielu kupcow niezwiazanych z adopcja. tylko pewnie od razu trzeba by bylo zamowic pewna ilosc = potrzebna bedzie gotowka. moze uda sie dogadac i jakis rabacik dadza?
z drugiej strony jakby jakis rodzic zrobil swojemu dziecku kalendarz ze swoim zdjeciem to dziecko by tez mialo fajny prezent ![]() ja planuje w tym roku kupic tylko drobne upominki dla rodziny. uwazam, ze takie kalendarze bylyby odpwiednie, do tego pieniazki poszlyby na nasza misje wiec, ze sie tak wyraze wszystko zostanie w rodzinie ![]() u mnie ceny kalendarzy duzo drozsze. 1-kartkowy A3 15,57 19,00 1-kartkowy A3 zalaminowany 18,85 23,00 1-kartkowy A3 w antyramie 27,87 34,00 13-kartkowy A4 98,36 120,00 13-kartkowy A3 131,15 160,00 ps salezjanskie kalendarze z dziecmi z Afryki rozchodzily sie w kosciele jak swieze buleczki. i kosztowaly chyba 15zl chociaz byly duze, kolorowe, i mialy kilka stron. mysle, ze niska cena wynika z duzego nakladu. taki o: http://www.adopcja2.salezjanie.pl/be.../kalendarz.jpg ale sie naedytuje ![]() tu znalazlam fajna strone i tania chyba gdzie robia takie kalendarze: http://kalendarz.org.pl/kat-30-kalen...nszowe_b1.html
#1570 |
Raczkowanie
|
"Akcja Kalendarz"
To może trochę konkretniej ![]() Ja zamawiałam u tego fotografa do tej pory: http://www.ankara.pl/?produkty=kalendarze i proponuję formaty: D, F, J, K, L Nie sugerowałabym się kierować tymi cenami, gdyż w sezonie kalendarzowym przez ostatnie dwa lata ceny były niższe niż na stronie (raz była promocja dwa w cenie jednego, poza tym też takie małe za kilka złotych były dostępne), poza tym koniecznie trzeba by się potargować! ![]() ![]() ![]() W czwartek się przejdę i dowiem się jak wygląda to cenowo i na jakie ustępstwa są gotowi pójść ![]() Co do kosztów druku; jestem w stanie wyłożyć na wydruk po jednej sztuce różnych typów kalendarzy w celu umieszczenia go na aukcjach, oni drukują te kalendarze w ciągu jednego dnia, więc to nie stanowi problemu - będzie zainteresowanie to dodrukuję ![]() ![]() Co do kalendarzy z jedną kartką zdjęć to proponuję zmontować odpowiednio kilka zdjęć, i o ile nie ma profesjonalisty grafika na forum, to mogę się tym zająć ![]() I jeszcze kwestia zdjęć, czy ktoś posiada na płytce nagrane zdjęcia w większej ilości? Zapewne każdy, kto zdecydowałby się zakupić kalendarz, chciałby, aby jego pociecha tam się również znalazła, dlatego o ile pomysł zostanie zaakceptowany ostatecznie to prosiłabym o przesyłanie zdjęć (o jak największej rozdzielczości). |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Wtajemniczenie
|
mru a gdzie te za 5zl? to taki format wizytowkowy?
![]() |
#1572 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja się przy żadnej drukarni nie upieram, oby było jak najtaniej i optymalniej, podany wcześniej link to tylko propozycja, gdyż z usług tej firmy już korzystałam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Wtajemniczenie
|
oczywiscie wyzej mi chodzilo nie o wizytowkowy tylko taki ciut wiekszy, wiadomo jaki no
![]() ![]()
#1574 |
Zadomowienie
|
mam pytanie czy ja się dowiem jakos czy moja koperta bąbelkowa dotarła do Siostry? powinna być w tym tygodniu.
![]()
![]() |
#1575 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[B]do mru[B] mru napisała: "Wydaje mi się, że miło byłoby mieć taki kalendarz w domu, a też mógłby to być sympatyczny dodatek do prezentu, czy też sam taki symboliczny prezent " Mnie się ten pomysł podoba. Sam bym zamówił, choć mam ich kilka, ale bym się skontaktował z rodzinami adopcyjnymi z mojej parafii, to może by było i więcej zamówień. Dotyczy spotkania z s. Franciszką Kochani - wybierajcie datę. Ci którzy chcą się z Nią spotkać. Siostra może sie spotkać albo 9.XII, albo 16.XII. Dajcie znać bym jej oddzwonił i ustaliło by sie ostateczny termin i miejsce spotkania. Pilne!!!!!!!!. Dla niezorientowanych - Jeżeli chodzi o miejsce spotkania to byłby Chorzów - miejsce pracy s. Franciszki. Szczególnie wygodne miejsce dla Tych co mieszkają "poniżej Warszawy". Oczywiście przyjechać mogą wszyscy.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-13 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do kalendarzy to super pomysł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Raczkowanie
|
Dostosuję się do terminu spotkania.
![]() ANIMATOR-czy będzie miejsce w twoim powozie? /samochodzie/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Wtajemniczenie
|
Marokos a Ty sie wybierasz na spotkanie grudniowe?
#1579 |
Raczkowanie
|
Dot. spotkania w Chorzowie - dowolnie, ale 9.XII mogę być tylko do 16.00. Urodziny teściów, chyba, że zrobią w sobotę. Na razie tego nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Raczkowanie
|
Z przyjemnością
![]() ![]() Mi zdecydowanie bardziej pasowałoby 09.12 Serdecznie witam Naku Rhandzę ![]() ![]() mukashana - co z Sylvią ???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Rozeznanie
|
Chorzów - mi żaden z tych terminów nie pasuje, więc mnie nie bierzcie pod uwagę :)
dostałem list od Joli :) z formularzem siostry Briana i zdjęciem Alice :) hajs mi nie przeszkadza, sam mawiam slangiem (no może nie aż takim jak w linku,.... ale to z linka ciekawe językowo), a poza tym ten tekst jest fajnie napisany - poznajcie osobę i wtedy się coś więcej okaże
#1582 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Dziś wysłałem 4 paczkę z 13-tu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Rozeznanie
|
Popieram pomysł z kalendarzami.
![]() A moze dałoby radę na spotkanie z siostrą Franciszką coś zorganizować ? A co do tego apelu jestem w chętna jej coś podrzucić,fakt że bardzo dziwnie dziewczyna pisze,no ale przecież nie wymagajmy,zeby każdy kto pomaga biednym dzieciom mówił jak Miodek. Chyba nie to świadczy o człowieku i tu popieram Animatora wiecej zaufania ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czy ktoś ma zdjęcia wszystkich dzieci? i czy może jest tu obecny jakiś profesjonalista od grafiki/cyfrowej fotografii? bo jak nie to o ile mojej "wenie twórczej" zaufacie to mogę się tym zająć ![]() a jeśli chodzi o druk w większej ilości, jak ktoś wyżej napisał, to byłoby super, ale to pieniążki spore... więc może zacznijmy od czegoś mniejszego, żeby zobaczyć jaki będzie odzew ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Raczkowanie
|
Witam z rana
![]() Markos , witaj witaj ![]() Fajna sprawa z tymi kalendarzami ![]() ![]() Miłego , pogodnego i w miare słonecznego dnia wszystkim zyczę ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Przyczajenie
|
Cześć!
Niestety nie nadążam za czytaniem wszytskich postów. Jak sobie zrobię zaległość więcej niż 2 dni to potem nie mogę przebrnąć ![]() Gdyby można gdzieś znaleźć streszczenie... żeby gdzieś pisało o aktualnym probloemie, akcji - np. tak jak z kosztami na serwer. Admin pewnie pokiwa głową: można by się bardziej komunikować na priv w sprawach prywatnych. (np. "Franek, będziesz na spotkaniu? Elka, masz jeszcze miejsce w paczce?"... ale ja jestem tylko małym szczurkiem i nie będę się wam wtrącał ![]() Ps. Że też siostra Józefa daje radę to czytać, rety! Edytowane przez PatGuinness Czas edycji: 2007-11-14 o 07:28 Powód: dopisuję |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
no to w sprawie spotkania, mi pasuje 9 i 12 -jeżeli uda mi sie wyrwać :/
zdjęcia wszystkich dzieci są na fotosiku w albumie adopcja serca, jak mają byc miniaturki to spokojnie taka jakość wystarczy. Ja otrzymuje od siostry baaardzo duze ale potem zmniejszam i wywalam do kosza bo kompa mam z epoki dinozaurów. Zbiórka zdjęć od rodziców raczej nie wyjdzie, próbowałam kiedys spokoje i zacnzij ten projekt m_r_u ![]() Pat dobrze że piszesz co czujesz, no nie zdawałam sobie sprawy że ktoś może sie zniechęcic ilościa postów, mam czasami takie prośby na priv - powiec co sie dzieje bo nie nadążam ![]() na stronie streszczenia raczej nie da rady zrobic, chyba ze ktoś chętny to powiedzmy raz w tygodniu przesyłać do Daniela - admina str. to umieści, ale powiem szczerze co by tam pisać? a moze rzeczywiście - zbiórka pieniędzy na wypłate dla kucharki? - przewidywane miesięczne zarobki to 100zł co tam jeszcze ? ps. admin w woju więc troszke utrudnione to aktualizowanie stronki moze po prostu wpadnij od czasu do czasu na czat albo tutaj i zapytaj jak teraz: co sie dzieje? a kto z kim jedzie to też cenne informacje tutaj na forum, jakoś musimy się dowiedzieć ile osób jedzie ![]()
#1588 |
Rozeznanie
|
No to moze ja coś takiego zaproponuję,
myślałam sobie żeby m-r-u zrobiła na spotkanie z siostrą takie kalendarze no np 20szt. Jakby udało sie sprzedać to pieniążki przeznaczyć na dodruk kalendarzy na allegro.Ja wiem że ludzie kupując taki kalendarz chcą aby pieniążki poszły na misje.Ale co zrobić skoro nie jesteśmy ani fundacja ani innym stowarzyszeniem ani nie mamy sponsorów,jakoś musimy kombinować,aby połączyć koniec z końcem. Jeśli całe pieniążki od nich otrzymane przeznaczymy na dodruk i potem z allegro oddamy na misje,to czy cos zmarnowaliśmy czy tylko zainwestowaliśmy ? Ale to taka moja luźna propozycja. Proponowałam na spotkanie z siostrą Franciszką,bo wiadomo zawsze bardziej wiarygodnie gdy opowiada siostra która tam była,a że koniec roku się zbliża to kalendarz się przyda,a jak jeszcze pomóc dzieciom to super sprawa. A co do zdjęć to myślę,że na fotosiku mamy jest taki wybór,że znajdziesz tam na kilka kalendarzy.Tylko co wybrać,bo wiadomo każdy chciałby mieć swoje dziecko,ale wszystkie się nie zmieszczą,więc prywata moze później,a narazie zrobić ogólne,siostrę,watę cukrową i inne tego typu akcje. M-r-u do dzieła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
ale jak będą miniaturki to może i sie pomieszczą
![]() ale łatwo nie będzie fakt ![]() wystawiłam banknot, jeszcze mam kilka ale to potem, ktoś o niego pytał zapomniałam powiedzieć ze paczka doszła Dominiko ![]()
#1590 |
Rozeznanie
|
Jeśli można to i ja się wypowiem w kwestii kalendarzy. Sugestie Joli popieram w 100%.
Jeśli chcemy sprzedać te kalendarze, to nie muszą tam być nasze dzieci ale właśnie takie fotki, które obrazują to co robimy dla dzieciaczków. Umieszczenie ok. 200 zdjęć mija sie z celem i nie jest chyba możliwe ze wzglęgu chociażby na wielkość tego kalendarza A kalendarz też chętnie kupię, więc do dzieła M-r-u. PATGUINNES zapraszamy na czat, tam zawsze ktoś jest wieczorową porą i chętnie Ci streści to co się dzieje. Pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.