|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
powiem Wam że ahamar juz podjął kroki w tym kierunku
![]() nawet kiedys zadał pytanie czy potrzebna jest zgoda - raczej tak, ale kto ja wydaje na przekazanie pieniedzy za granicę. Fundacja, która cos sprzedaje tez musi zgłosić działalność gospodarczą - księgowość itd. ale nie ukrywam łatwiej wtedy byłby te aukcje na allegro prowadzić z 1 tylko kontem na znaczki i resztę i allegro nie pobiera od fundacji prowizji od sprzedaży i opłat za wystawianie aukcji. Czekam na dokumenty od dr.Bertranda, on tez kiedys był prezesem fundacji i obiecał pomóc ![]() Z Bożą pomocą moze nam sie uda, ale jest to dość pracochłonne przedsiewzięcie, chociazby ze wzgl na te rozliczenia, papierkową robotę, zezwolenia i rozliczenie sie z kazdej złotówki ![]() a niedajboże cos sie US nie spodoba ![]() jak każdy kij ma 2 końce tak i fundacja złe i dobre strony... ale na tych złych sie nie skupiajmy św.Teresko działaj !!! ![]()
#1622 |
Raczkowanie
|
Ja wierzę, że się uda! Jest nas tu sporo, każdy z nas ma jakieś umiejętności (księgowość, informatyka itp) i jak zbierzemy to do kupy to wystarczy na prężnie działającą fundację
![]()
#1623 |
Zakorzenienie
|
jeszcze s.Józefa przemówi:
Szczesc Boze!Pani Agnieszko ! Jutro o 05:00 jedziemy na ogroooooooooooooomne zakupy. Robie jeszcze ostatnie przygotowania. Do poludnia bylo spotkanie z opiekunami. Wszystko idzie dobrze ,Bogu dzieki! Odezwe sie znowu w piatek. Z Bogiem! S.Jozefa Cieszę siebardzo ![]() poprosiłam siostrę o kilka fotek, moze to nie będzie problemem, ale my takie duże dzieci też sie ucieszymy z tych zakupów ![]()
#1624 |
Wtajemniczenie
|
Siostrze przydalaby sie ciezarowka
![]() fajnie ![]()
#1625 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1626 |
Wtajemniczenie
|
w sensie zdj z wata cukrowa i tym co przywiezie jutro Siostra?
#1627 |
Rozeznanie
|
Chodziło mi o takie zdjęcia np.które obrazują nasze działania.
Oczywiście są to moje przykłady i moje luźne propozycje,ale moze warto przedyskutować ![]() Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2007-11-14 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
wiec mi bardziej podoba sie pomysl drugi.
![]() |
#1629 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cuuuudne! szczególnie to z watą cukrową! Podoba mi się pomysł ze zdjęciami obrazującymi nasze działania, zdjęcia naszych dzieciaczków możemy zbiorowo umieścić na ostatniej stronie jako mozaikę.
![]() |
#1630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No to może więcej zdjęć wam podrzucić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Raczkowanie
|
a jak dla mnie można zrobić kilka wersji
![]() Tak więc prosiłabym o przysyłanie zdjęć, to podam jakąś propozycję w niedługim czasie. Mój mail : moin_t[malpa]tlen.pl Proszę o zdjęcia w jak największej rozdzielczości, niepomniejszane, jak się nie da wysłać kilku na raz, to najwyżej pojedynczo, tylko proszę piszcie w temacie, że to do kalendarza ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że wkrótce zostanę zasypana fotkami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 |
Wtajemniczenie
|
mru a Ty chcezs fotki naszych dzieci?
ja bym Siostre Jozefe jeszcze gdzies umiescila w tym kaneldarzu ![]() a i jesli tak to czy moge przemycic mojego Daso czy tylko dzieci z Zambii? ![]()
#1633 |
Rozeznanie
|
no ja mówiłam narazie o takim kalendarzu do sprzedaży(a przy okazji promocji naszej stronki)a propo spotkania w Chorzowie.
A potem można (za uzyskane pieniążki)dla rodziców wydrukować taka prywatę i to wiadomo że się sprzeda na pniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() hmm zobacze ile tego będzie i jakie, podam kilka propozycji wizualnych to zadecydujecie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Wtajemniczenie
|
ok bo mi chodzilo o mozaike, a Daso jest moim adoptowanym dzieckiem, ale z Indii
![]() jak wszelakie to moge w wolnej chwili powysylac bo dostalam od NR na plycie. chyab ze Tobie przeslac plyte?
#1636 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1637 |
Zadomowienie
|
witajcie
ależ Wy dużo piszecie. pomysł z kalendarzem jest świetny ja zamówiłabym kilka, jako dodatki do prezentów gwiazdkowych, a dla znajomych na mikołaja jejka jakbym miała na każdym miesiącu zdjęcia "naszych" dzieciaków to suuper by było
![]() |
#1638 |
Przyczajenie
|
Dziendobry Wszystkim
![]() Włąsnie odczytałam meila i strasznie sie ciesze ze to juz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1639 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Inna sprawa - "kameralność" naszej akcji jest wyjątkowa i bardzo atrakcyjna. Ja zawsze podkreślam opowiadając o naszych działaniach, że nie jesteśmy żadną fundacją a jedynie grupą ludzi, którzy mają wspólny cel - pomoc dzieciom - i robimy to najzwyczajniej w świecie, ślemy paczki, pieniążki na jedzonko, na kozy na mundurki... i to jest właśnie niezwykłe, że jeden post MAMY przyniósł tak duże korzyści dzieciom w Mpanshy a nie fundacja, tak myślę ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1640 |
Rozeznanie
|
No to jeszcze garstka fotek.I co wam się podoba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1641 |
Rozeznanie
|
Jeszcze jedno super mi się nie zmieściło.
![]() No to moja magiczna 11,aczkolwiek mam jeszcze dwa fajne,no chyba że na okładkę.No i na ostatni miesiąć dzieciaczki oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() czy Wasze zdjęcia dotarły można będzie sprawdzić tutaj i tylko takie pytanie, czy na pewno mamy prawo na wykorzystanie tych wszystkich zdjęć? chodzi mi o prawa autorskie... mam nadzieję, że tak bo są boskie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1643 |
Rozeznanie
|
Wszystkie te cytowane zdjęcia są na fotosiku http://mama.fotosik.pl/
A skoro zrobiła je siostra Józefa i siostra Franciszka dały Agnieszce to chyba mozemy je użyć do naszego kalendarza. A jeśli chodzi o większy rozmiar to chyba trzeba MAMĘ o to prosić,ona ma wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1644 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Norton Podane terminy to są te które siostra ma do dyspozycji. Może się więc z nami spotkać albo 9.XII, albo 16.XII Dla Ciebie J co masz na myśli pisząc: "A moze dałoby radę na spotkanie z siostrą Franciszką coś zorganizować ?" Mukashana napisała przepraszam,ze to osobny post ,ale nie umiem teog dołączyć taki mi przyszedł jeszce pomysł do głowy... Gdyby znaleźć sponsora, to oprócz takich większych, ładniejszych kalendarzy dla rodziców i na aukcje, możnaby wydrukować właśnie takie wizytówkowe, malutkie , z podstawowymi informacjami o adopcji, z jednym ładnym zdjęciem przykuwającym uwagę. I możnaby je porozkładać w kościołach, oczywiście po wcześniejszym zapytaniu o zgode proboszcza.. To by dopiero była akcja marketingowa ;-))) tylko.... że my już nie mamy dzieci naprawdę chyba trzebaby sie rozejrzeć za jeszce jedną misją tylko do adopcji, a siostrze Józefie pomagać jak do tej pory... Wiecie... teraz ten nadchodzący okres Bożonarodzeniowy jest świetnym czasem,żeby takie akcje robić. Ludzie maja bardziej otwarte serca... tak mi się wydaje.. Dotyczy pomocy dzieciom Kochani - bardzo mocno akcentowano wszkole animatorów misyjnych solidarność. Zrozumiałe są uczucia rodziców adopcyjnych do "swojego dziecka", lecz faktem jest , że nadal wiele dzieci umiera co 5 sekund z nędzy, chorób i głodu. Proszę Was bardzo Zerknijcie na stronę: www.dzieciomafryki.pl tam jest prośba i propozycja Komisji Episkopatu Polski do spraw misji w sprawie dzieci - jak im pomóc. Ja już chyba kiedyś pisałem o Paulinie Jaricot, która 175 lat temu zaproponowała to co teraz proponuje Komisja Episk. Polski d/s misji. Tam na tej stronie są do pobrania i rozpowszechniania plakaty w tej sprawie. Krótko - chodzi o modlitwę i organizację w rodzinach i instytucjach regularnych zbiórek symbolicznych ofiar, które łączone razem można wpłacać na konto Episkopatu z dopiskiem "Dzieciom Afryki" Jaroszania napisała Siostrze przydalaby sie ciezarowka. Na pewno, ale najpierw kupmy ten traktor, chyba, że już go ktoś kupił siostrze.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-14 o 21:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1645 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjęcia zanim siostra zaczęła obsługiwać internet przysłała na płycie. Gdy robiliśmy wystawę to dostałem od MAMY dwie płyty ze zdjęciami. Jedna ze zdjęciami chyba mukashany. Piękne choć nie z Mpanshy, ale to chyba nie szkodzi. Druga przesłana przez siostrę. Mam je na swoim komputerze , ponad 200 zdjęć, nie obrabiane mają od 0,3 do ponad 1 Mb. Więć mailem ciężko mi będzie, ale mogę je przegrać na płytę. A ty coś wybierzesz. Jeśli MAMA tych płyt niema, bo miała je do kogoś wysłać. Co do praw autorskich to trzeba zapytać mukashanę i MAMĘ. Jeśli o zdjęcie wdowy ( z naszego "logo") to więcej wie MAMA. Jeśli chodzi o fundację czy stowarzyszenie to napiszę więcej później. Powiem tylko tyle za poradnikiem: kto ma dużo znajomych zakłada stowarzyszenie, a kto ma pieniądze to fundację. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale to może byc w drugiej kolejności,bo to pewne ![]() A na spotkanie i promocję dla nowych ludzików to w tym okresie roku bardzo fajna propozycja a czasu tak niewiele. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |
Rozeznanie
|
pita gratulacje :))
Cytat:
![]() |
#1649 |
Rozeznanie
|
Drodzy forumowicze ponieważ tak szybko się pojawiają nowe posty, dlatego zerknijcie na post 1644 na tej str. tzn 55 bo umieściłem tam informację na temat pomocy dzieciom , którą proponuje Komisja episkopatu d/s misji w Polsce.Pilne i ważne, nawet bardzo
Przepraszam, że nie wypowiadam się na większość z tematów , ponieważ jestem podobnego zdania a poza tym już mi głowa pęka.
#1650 |
Raczkowanie
|
Ja oczywiście czytałam
wszystkie Wasze pomysły, zgadzam się w 100%, ale najbardziej jestem entuzjastycznie nastawiona do kalendarza. Sama robiłam/robię od kilku lat te kalendarze jako prezenty dla mojej rodziny na święta (każdy miesiąc inne zdjęcie). Tzn zdjęcia mojej rodzinki , a że mamy sporo dzieci, tzn akurat samych chłopaków, to też wychodzą słodko ![]() ![]() ![]() Zmierzam po prostu do tego, że taki kalendarz to wspaniała sprawa ![]() W ogóle uwielbiam Was wszystkich - chcę tylko żebyście wiedzieli. Olbrzymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.