|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1711 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1712 |
Zakorzenienie
|
czarownicagosia widzę silny instynkt macierzyński - co Mama kochająca swoja córke jej kupuje?
![]() piękną bielizne oczywiście ![]() wiem że ty miałaś przy tym wiele radosci ale ona będzie w niebowzięta otwierajac prezent od Ciebie. A Michaś to chyba najmłodszy misjonarz na świecie, tylko sprawdx pudełko przed zaklejeniem czy aby nie ma go w środku ![]() swoja drogą śliczny chłopczyk i jakie dobre serce, ale niedawno sie urodził i juz ciuszki za małe? ps. jeszcze 5 wolnych miejsc tylko i zamykamy kartotekę ![]()
#1713 |
Przyczajenie
|
![]() Dzięki za przywitanie i również za dopisanie na listę ![]() Chciałabym teraz Hellen wysłać jakiś liścik, czy macie może pomysł co takiego można przesłać jako upominek?? na pewno wyślę pluszaka, bo to w końcu jakaś zabaweczka, a jak żadnej nie ma, to może się ucieszy. Może jakąś bluzeczkę, cukierki to tego?? hmm?? Aaa i jeszcze jedno dość ważne pytanie:P listy liczy się na wagę?? nie ważne mam nadzieję jaka jest objętościowo, tylko wagowo??:P z góry dzięki za odp.:P Wiem, że troszkę głowki zawracam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1714 |
Zakorzenienie
|
sheep listy liczy sie na wage, wyslij moze jej skakanke jeszcze
![]() a teraz cudny e-mail od siostry ![]() Szczesc Boze! Zakupy byly ogromne,nie zdazylismy kupic wszystkiego ale juz b.duzo mamy na miejscu.W nastepny czwartek planujemy znowu wyjazd do Lusaki.Dzisiaj ten maly domek,ktory bedzie nam sluzul przy dozywianiu juz pomalowany w srodku.Oprocz mundurkow kupilismy kapente/te male suszone rybki/,fasole,kostke sojowa ,cukier ,olej,make kukurydziana,ryz.Dzisiaj tez byla produkcja dzemu z mango,bo mango jest go b.duzo i trzeba ten sezon wykorzystac.Dodam jeszcze ze S. Sabina przywiozla 5 duzych paczek,nastepne 10 wybrane juz z poczty ale zostawione na Makeni bo S.Sabina nie mogla wiecej zabrac -miala 2 beczki paliwa i zakupy. To sa paczki naprawde ogroooooooomne. Wypisze od kogo gdy juz wszystkie beda w Mpanshyi. OGROMNIE WAM DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE DARY DLA NASZYCH DZIECI. BEDZIE DUUUUZO RADOSCI NA SWIETA. Jak juz wspominalam kiedys ,przy koncu roku podam ogolne kwoty ile wplynelo,no to ile na tamto...ile kupilam z tego koz,rowerow ,narzedzi rolnych.... itd.to na co pieniadze byly wplacone bedzie zuzyte zgodnie z intencja ofiarodawcy tylko czasowo to trwa...ale nie jestem w stanie inaczej... Pozdrawiam goraco. S.Jozefa przekazalam siostrze informacje o aukcjach, jak ładnie kupujecie i ...: fajnie! Ciesze sie bo ja to zaraz przeliczam na jedzonko dla maluskich albo mleczko. Tych kilka ktore mialam teraz na mleczku/sierotki/ juz babcie im poszerzaja diete ale juz mi przybylo 4 nowonarodzone sierotki i to z b.odleglych wiosek.S.Sabina kupila mi dzisiaj tez mleczkjo w puszkach.Najwazniejsze zeby te pierwsze 4 miesiace mialy to wlasnie mleczko ,potem delikatnie wprowadzamy lekki porridge i mleczko a po 6 miesiacach babcie juz dobrze wiedza co dalej robic,ale regularnie przychodza co miesiac zeby zobaczyc jak dzieciatko sie rozwija,szczepienia no i jest jeszcze ten dodatek mleczkowy i maluchy swietnie rosna.Co bysmy bez Was zrobily?Bo to teraz i takie fajne ubranka mamy dla malusinskich! Dzieki.
#1715 |
Rozeznanie
|
No i powiedzcie- jak tu nie wysyłać ?????
MAMA-dzięki za te listy. Sprawiły, że nie najlepszy dzień tak pięknie się kończy. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1716 |
Zakorzenienie
|
oj teresko i ja miałam tak samo wczoraj
![]() dzisiaj dostałam ju 3 nowych dzieci i mam nadzieje będą następne - tyle osób czeka w kolejce ![]()
#1717 |
Raczkowanie
|
ojoj piekny list
![]() ![]() ![]() Wczorak dostałam paczkę z ubrankami od kolezanki, które pójdą do wysłania dla dzieci. W związku z tym mam pytanie, gdyż strasznie ociągnełam sie ostatnio z tą paczką i chciałabym wreszcie ją wysłać i zrobie to już na bank w poniedziałek ( nie mogę dopuścić zeby mój Langsonek nic n na święta nie dostał ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1718 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja znów siądę za kierownicą gdy kupię sobie czołg - tak dla własnego bezpieczeństwa. Cytat:
Cytat:
W naszych aukcjach to najbardziej mnie cieszy jak mnie ktoś przebije. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1719 |
Zakorzenienie
|
Agnieszko na pewno nie będzie tak ze dzieci z adopcji serca nic nie dostana na świeta - siostra na pewno przygotuje im jakieś paczuszki - a poza tym te 15 ooooogromnych paczek to same rzeczy dla dzieci właśnie zawiera i juz siostra napisała że bedzie wiele radosci na święta
![]() edit: dzisiaj ta piatka znalazła rodziców z Polski, którzy zapewnią im lepsze życie ![]() Jeni Mpanshya ma teraz mnustwo braci i sióstr ze Szkoły Podstawowej nr 10 w Katowicach. To nazwisko królewskie, rodowe chiefa Mpanshyi
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-11-17 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1720 |
Raczkowanie
|
Wiem Wiem Aga
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1721 |
Raczkowanie
|
_MAMA_ te dzieciaczki są przeurocze
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1722 |
Wtajemniczenie
|
super dzieciaki i sliczne widoki
![]() rozpedzilam sie, chodzi mi o zdj nr 3 ![]()
#1723 |
Zakorzenienie
|
Ania ja nie jadę z numerami tak całkiem po kolei tylko przeskakuje, bo niektórzy chcą małe dzieci inni duże, albo jest 1 w kolejce szkołą z Rybnika i tam potrzeba jeszcze 7 dzieci to ja im daje co jakiś czas 1 bo inaczej inni czekali by dłuuuugo.
Chyba ze chodziło ci o to ile wolnych miejsc w kartotece? no to 5 ewentualnie 6 jak się zwolni numerek
#1724 |
Wtajemniczenie
|
myslalam, ze po kolei. ok
![]() ![]()
#1725 |
Zakorzenienie
|
nie nie po kolei, jak na razie wszyscy z karoteki czekają na 31 dzieci
![]() ale pomijając szkołę i jeszcze 2 osoby, które byc może zaopiekuja sie chłopcami Nortona to będę przydzielała od nr 221 w dół ![]() a tam w dół jest od nr 235 Szkoła Podstawowa nr 10 z Katowic i zajmują 10 kolejnych numerków ![]() ![]() edit: 2 kolejnych dzieciaczkow ma rodzicow ![]() wiec teraz od nr 223 w dół ![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-11-17 o 11:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1726 |
Raczkowanie
|
HEJ
![]() Śliczne dzieciaki , aż miło popatrzeć ![]() MAMA , a kiedy można się spodziewać od nr 221 w grę ? Tak jakos okolice nr 230 np. ? ![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1727 |
Zakorzenienie
|
dla mnie od 223 do 230 to w dół
![]() bo tak mam tabelki w kartotece i na górze z nr 1 jest nasz Animator ![]() weim, pamietam o Tobie ale jeszcze troche osób jak widzisz ![]()
#1728 |
Raczkowanie
|
MAMA , a widzisz , to ja w odwrotną stronę liczyłam
![]() Ok , w takim razie czekam cierpliwie (już się doczekac nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1730 |
Zadomowienie
|
ale się wzruszyłam jak przeczytałam meile od siostry.
dziś zakupiłam kminek i taką owocową herbate granulowaną rozpuszczalną, myslę że jeszcze jej dokupie. poza tym mam jeszcze darmowe próbki emulsji do pielęgnacji ciała dla dzieciaków oraz kremy moja mam zgodnie z planem chomikuje wszystko c o sie da. jeszcze wibowity dokupię. ![]() ![]()
![]() |
#1731 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawracaj nam głowy ile chcesz ![]() Hellen na pewno ucieszy się ze wszystkiego co jej wyślesz. Twoje pomysły, co do rzeczy są bardzo dobre. Może jeszcze jakieś kredki, zeszyt - żeby mogła sobie rysować??? Jeśli chodzi o pocztę, to może to Ci coś pomoże: CENNIK POCZTY kliknij w Zagraniczne, znajdź Afrykę • szybki cennik • ile co waży? (Pożyczyłem od New_Rocka ![]() A tak w ogóle to chcę Ci życzyć wszystkiego naj...naj...naj... najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1732 |
Wtajemniczenie
|
skad Wy wiecie o tych urodzinach??? zagladacie w profile czy co?? no to ja tez wszystkiego dobrego Ci zycze
![]() ![]() ![]() ![]()
#1733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
na samym dole strony głównej jest lista aktywnych użytkowników, a pod spodem lista tych którzy obchodzą w danym dniu urodzinki przyłączam sie do życzeń ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1734 |
Wtajemniczenie
|
hmm aktywnych uzytkownikow widze, ale tych ktorzy obchodza ur nie. a masz IE czy FF?
#1735 |
Raczkowanie
|
sheep87 - wszystkiego najlepszego
![]() Dziś też ma urodziny cheer - tylko ona chyba już nas nie ogląda, a może jednak - niech Ci się darzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1736 |
Raczkowanie
|
Co tu taka cisza?
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1737 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1738 |
Wtajemniczenie
|
Agusiek i Ty chcesz to wszystko priorytetem wyslac???
#1739 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1740 |
Wtajemniczenie
|
a wazylas ile Ci to wyjdzie? chyba niezle zaplacisz. ale rzeczy super, dzieci sie uciesza
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.