|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Aguś gratulacje szczególne dla Ciebie i siostry Józefy, a całuski i mocne uściski dla wszystkich tych, których połączyło to wspólne dzieło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Raczkowanie
|
Witajcie
To wspaniale uczucie znalezc sie wsrod tak cudownych Mam i Tatów[odmiane tych slow sprawdzalem w slowniku ![]() ![]() Za wszystko co bylo - dziekuje Na wszystko co bedzie - TAK!! ![]() ![]()
#2013 |
Rozeznanie
|
No cóż więc chyba i ja powinnam złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia,
oczywiście przede wszystkim dla SIOSTRY JÓZEFY ![]() Za świadczenie swoim życiem prawdy o tym-co dobre,za wielką wiarę w to ze można pomóc,niekiedy niemając samemu, a to chyba zachwyciło MAMĘ ![]() ![]() No i w końcu WAM ![]() ![]() Wielkie wielkie dziękuję i oby tak dalej,a ja wierzę,ze napewno nasza kartoteka zrobi sie z gumy i będzie 270 ![]() I na koniec mój ulubiony cytat "jednością silni rozumni szałem" i oby tak dalej,bo o to chyba chodzi. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam mocno tych którzy czytają a nic nie piszą. (w tym również Mamę pity,która u Nortona na stronce jednak odważyła się coś napisać ![]() Przepraszam za mój wywód,miałam napisać tylko że popieram moich przedmówców,ale mi nie wyszło(albo wyszło - wypracowanie). Ale ja już taka małomówna z natury jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2014 |
Zadomowienie
|
Kochani moi, ja jak zawsze opóźniona we wszytkim- ale to ten wredny bark czasu.
Mam do Was jak zawsze głupawe pytanie: Jak kupic cos w sklepiku i na które konto przelać pieniążki? ( umieście te info w FAQ, albo na pierwszej stronie bo osoby nie udzielające sie na forum kiepskawo sobie radzą z ta ilościa postów.) Pilsss |
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Rozeznanie
|
to o której biba na czacie? ;)
#2016 |
Wtajemniczenie
|
bezsenność - rzeczy ze sklepiku sie wybiera, oblicza kwotę, pieniążki wpłaca na konto Sióstr:
Zgromadzenie Sióstr Boromeuszek, Danuta Słaba ul. Okrzei 27 43-190 Mikołów Bank PeKaO S.A. I O/Katowice Nr 39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 Z dopiskiem:Siostra Józefa Słaba i na jaki cel np. "5 par spodenek, 5 puszek mleczka" SWIFT dla PeKaO S.A.: PKOPPLPW IBAN: PL39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 i już ![]() Jeśli zakupionych rzeczy jest więcej, można napisać mail'a do Siostry i wymienić rzeczy, na które wpłaciło się pieniążki ![]()
#2017 |
Zadomowienie
|
Dzięki Moria!
![]() Takie to proste a ja szukam sposobu- hihi. Oczywiście, jesli ma to byc dla określonego bejbi to jego imie również w dopisku? |
![]() ![]() |
![]() |
#2018 |
Zadomowienie
|
Ja również przyłączam sie do życzeń dalszej owocnej pracy i podziękowań za dar jakim dla mnie i mojego narzeczonego jest Teddy
![]() Siostro Józefo dziekujemy, że dzięki Siostrze staliśmy się lepszymi ludźmi. ![]() Agnieszko Tobie dziękujemy, że sie nie poddałaś, że dzięki Twojej cierpliwości Teddy i my jesteśmy szczęśliwsi ![]()
![]() |
#2019 |
Raczkowanie
|
Jak wszyscy to wszyscy
![]() ![]() "ludzi dobrej woli jest więcej i ten świat nie zginie nigdy dzięki nim" . Tak bardzo jestem szczęśliwa, że tu trafiłam - nie umiem sobie wyobrazić, że mogłoby być inaczej. Podziwiam Was wszystkich i dziękuję za wszystko. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
a myślałam co sie z Tobą dzieje
![]() ![]() ja może o 19,00 wpadnę jak leci dobranocka mam troche wolnego bo tak to z doskoku ![]() to ide ![]() ![]() ![]() tym czasem stawiam kawusie i torcik ![]()
#2021 |
Rozeznanie
|
ja już siedzę na czacie, muzyczka zapuszczona, temat gotowy, you are welcome
![]()
#2022 |
Raczkowanie
|
Witajcie !
...i pozwolcie na male slowko... ![]() Mama - napisze dzisiaj - bo chyba dzien ku temu odpowiedni - to co mi juz od dawna lezy na sercu i jezyku : jestes pieknym czlowiekiem ! Ta strona, to Twoj osobisty sukces, ktory w prawdzie by nie byl mozliwy bez udzialu serc tych wszystkich ludzi, ktorych tu przyciagnelas, ale to Ty zasialas ziarno. Pewnie wtedy piszac swoje pierwsze slowa, nie myslalas, ze po roku bedzie trzeba zamknac kartoteke. Gratuluje ! Gratuluje Wam wszystkim Waszych serc, Waszej pracy i pomyslow jakie sie rodza w Waszych glowach ! Mysle, ze do konca zadne z Was nie zdaje sobie sprawy jak wielkiem szczesciem jestescie dla Waszych adopcyjnych dzieci. Nie patrzylam na zegarek ile czasu poswiecilam na ten post, ale moze lepiej nie wiedziec....bowiem co 3,6 sec. umiera ktos na swiecie z glodu ! Zycze Wam wszystkim, zeby ta dzisiejsza rocznica byla pierwszym Jubileuszem. Mozliwe, ze za 9 lat przy pierwszej okraglej Rocznicy bedziecie wspominac, jakie byly poczatki .... Zycze Wam dobrego czasu adwentowego i pozdrawiam Was wszystkich serdecznie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Wtajemniczenie
|
baambii - idealnie oddałaś to co i ja myślę o tej naszej "forumowej" misji
![]() bezsenność - tak, jeśli to dla konkretnego dziecka, to trzeba podać jego imię i nazwisko oraz, jeśli posiadasz, jego nr w kartotece ![]()
#2024 |
Zakorzenienie
|
przecieram oczy bo im nie wierze ze to baambii do nas pisze
![]() cieszę się że pamiętasz i ja pamietam o większości, którzy pisali a teraz ich nie ma bo to oni rozkręcali ten wątek ![]() dziękuję ![]() na czacie juz była kawa i pizza ![]()
#2025 |
Zakorzenienie
|
oooo, to już rok minął?
Gratulacje dla nas wszystkich ![]() I obyśmy się tu za rok spotkali ![]()
#2026 |
Rozeznanie
|
ja też chcę, ja też!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MAMA - ![]() ![]() ![]() ![]() Czytając to forum na początku mojej przygody z Wami, przekonałam się na 100%, że DOBRO RODZI DOBRO. Wielkie podziękowania dla S.Józefy...nie będę wymieniać za co, bo się za bardzo rozpiszę ![]() No i dla Was...że dzielicie się ze mną i z całą resztą tą dobrocią która jest w Was...bo pomagacie (pomagamy) nie tylko tym maluszkom, ale i sobie na wzajem ![]() No strasznie fajni jesteście ![]() ehh...wzruszyłam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To prawie jak Sylwestra. Wszystkim NAM ![]() Zaczynamy nowy rok naszego forum. Najtrudniej było zacząć ? Wcale nie. Teraz dopiero się zaczyna. Obyśmy wytrwali jak najdłużej w czynieniu dobrego dla naszych dzieci adoptowanych i nie tylko. Pamiętam jak pani Agnieszka próbowała przed założeniem tego forum spopularyzować sprawy "adopcji". Zamieszczała zdjęcia, artykuły na różnych stronach. Uczyła się nawet jak zakładać strony www. Wreszcie znalazła informatyka, założyła to forum i nie było odzewu. W końcu się udało, bo znaleźliście się WY. Do czasu spotkania WAS na forum nasza - naszej rodziny - adopcja była "bierna". Ograniczała się do wysyłania pieniędzy, czasem listu. Teraz jest bardziej aktywna. Może bardziej świadoma. DZIĘKUJEMY - MAMIE, s. Józefie, s. Franciszce i WAM - aktywnym bardziej i mniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Raczkowanie
|
![]()
Mamie, S.Józefie i ... Wam moi i moje kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.s. NR czekamy na podanie daty założenia pokoju "Misja w Zambii" Aha, BIG dzięki za emaila-rozumiem, że rodzina pomaga rodzinie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
[QUOTE=_MAMA_;5881861]Tak jak zacytował Markos byłam zaskoczona wtedy że jednak ktos się odezwał tak i teraz że od środka nocy składacie mi życzenia ![]() ![]() ![]() Prawie przez rok przed założeniem wątku pukałam do róznych serc z marnym skutkiem ![]() ![]() Wiele wspomniem mam teraz sprzed roku, jak pisałam do Animatora że niestety nie uda mi się pomóc tamtym dzieciom, choć tak bardzo tego potrzebują, że spotykam się tylko z obojętnością a czasami nawet agresją i rasizmem ![]() nie zacytuje dokładnie ale to była przypowieść o człowieku, który pchał dookoła czegoś bardzo cięzki kamień i po wykonaniu pracy zapytał kogoś czemu to miało służyć, co miał zrobić, wtedy otrzymał odpowiedź, ze żadnej pracy nie wykonał ale jego wiara się wzmocniła. (Animator popraw to jak wiesz o co chodzi) I tak się stało, na drugi chyba dzień po tym emailu na tym forum zaczeły pojawaić sie wspaniałe osoby ![]() "problemy" bardzo sie wzmocniła, prawde mówiąc to ja juz widzę tylko tych dobrych ludzi, wrażliwych i życzliwych ![]() Jako ciekawostkę dodam ze Animator rok temu nie umiał samodzielnie wysłać e-maila, ale dla potrzeb misyjnych wszystkiego szybciutko się nauczył ![]() Wspominam takze s.Franciszkę, do której dzwoniłam nawet kilka razy dziennie i o wszystko pytałam aby móc rzetelnie odpowiedzieć na stawiane przez was zagadki ![]() ![]() na razie kończę ten post, pozdrawiam i ściskam kazdego z Was ![]() Jeszcze tylko dodam że rzeczywiście o ile jesteśmy teraz bogatsi... To wszystko co do tej pory mieliśmy : dach nad głową, pożywienie, dostęp do lekarza nabrało zupełnie innej wartości i nawet ten deszcz w zimny jesienny dzień juz tak nie przygnębia bo myślę wtedy : jak dobrze ze pada ... mamy co pić ![]() [B] No to teraz kochani zacytuję tę opowieść: [/B]Pewnemu człowiekowi ukazał sie Pan Bóg i powiedział: Mam robotę dla Ciebie. Przed twoim domem stoi skała, masz ją popychać ze wszystkich sił. Wypełniaj pilnie to zadanie a będziesz ngrodzony. Człowiek mocno sie przejął tym zadaniem i od rana do nocy popychał tę skałę a czas mijał i człowiek coraz częściej miał poczucie bezsensu swej pracy. Zły duch to zauważył i starał się zasiać w nim zwątpienie. Patrz - już tyle czasu się trudzisz a skała nic, stoi jak stała. Człowiek poddał sie temu zwątpieniu i pogrążył w rozpaczy. Diabeł drążył dalej - udawaj, że pchasz i tak nic nie wskurasz a w życiu jest tyle przyjemnych rzeczy do zrobienia, Pan Bóg juz dawno o tobie zapomniał. Człowiek posłuchał i postanowił przerwać swą pracę, ale przedtem postanowił wytłumaczyc się swemu pracodawcy.Pan Bóg po wysłuchaniu jego skargi powiedział. Nie, powiedziałem, że tę skałę masz przesunąć, mówisz, że poniosłeś porażkę. Popatrz jednak na siebie: twoje ręce i nogi są teraz mocne, masz szerokie barki i klatkę piersiową, wyćwiczone ciało i żelazne zdrowie, jesteś pracowity i zdyscyplinowany, czy to nie ma dla ciebie znaczenia? Nie wmawiaj mi, że przez twe długoletnie posłuszeństwo nic nie zyskałeś. A skała.... to żaden problem - popatrz już ją przesuwam Agnieszko ode mnie też cmok - taki siostrzany (żona nie wchodzi na internet) za niełatwą pracę i wspaniałe pogodzenie roli mamy i lidera adopcyjnych rodziców. Przypomniał mi się taki cytat z Ewangeli: "Kto jest moja siostrą i bratem, ojcem i matką? - ten kto czyni wolę Ojca Mego, który jest w niebie" Obyśmy umieli pomóc jak największej liczbie dzieci i zarazić tą pomocą jak najwięcej ludzi, więcej niż zarażonych hiv,em. Drodzy forumowicze W tą pierwszą rocznicę tego forum wszystkim życzę wytrwałości w niesieniu pomocy tym, którzy tej pomocy potrzebują, bo pomagając potrzebującym pomagamy Chrystusowi Na koniec zś zapraszam na taką stronkę:www.dzieciomafryki.pl gdzie też chodzi o to samo (pomoc dzieciom afryki) ale bezimiennie i za pomocą małych kwot. Chodzi po prostu o to by rozpowszechniać tę sprawę jak największej liczbie osób i łącząc drobne kwoty wpłacac je na podane przez episkopat konto. I jeszcze jedno mam propozycję: Ustalmy może jeden dzień w roku gdzie moglibyśmy się spotkac w jaknajwiększej liczbie. Np w rocznicę powstania naszego forum, gdzie moglibyśmy ten dzień uczynić bardzo ważnym tak ważnym, że moglibyśmy spokojnie powiedzieć szefowi; "W ten dzień nie jadę na żadną delegację, nie mogę być na żadnej konferencji czy tp. bo mam bardzo ważne spotkanie. Ciociu - zrób urodziny czy imieniny za tydzień, bo mam bardzo ważne spotkanie. Na ten dzień zamówmy opiekunkę do dzieci . Po prostu jest niemożliwym by jakikolwiek termin był terminem dogodnym dla wszystkich i dlatego jeżeli bardzo a bardzo nam zależy na takim spotkaniu to zrobimy wszystko co w naszej mocy by ten dzień był dniem przeznaczonym na spotkanie. Spokojnie, spokojnie....To tylko propozycja.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-26 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
popłakałam się czytając historie dzieci... ![]() Dlaczego ludzie którzy chcą pomóc nie mają tyle pieniędzy żeby starczyło dla wszystkich, a Ci którzy mają ich dużo myślą tylko o sobie...? pytanie bez odpowiedzi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Wtajemniczenie
|
I jeszcze jedno mam propozycję: Ustalmy może jeden dzień w roku gdzie moglibyśmy się spotkac w jaknajwiększej liczbie. Np w rocznicę powstania naszego forum, gdzie moglibyśmy ten dzień uczynić bardzo ważnym tak ważnym, że moglibyśmy spokojnie powiedzieć szefowi; "W ten dzień nie jadę na żadną delegację, nie mogę być na żadnej konferencji czy tp. bo mam bardzo ważne spotkanie. Ciociu - zrób urodziny czy imieniny za tydzień, bo mam bardzo ważne spotkanie. Na ten dzień zamówmy opiekunkę do dzieci . Po prostu jest niemożliwym by jakikolwiek termin był terminem dogodnym dla wszystkich i dlatego jeżeli bardzo a bardzo nam zależy na takim spotkaniu to zrobimy wszystko co w naszej mocy by ten dzień był dniem przeznaczonym na spotkanie. Spokojnie, spokojnie....To tylko propozycja.[/quote]
byla o tym mowa chyba na spotkaniu naszym? pomysl ok, ale moim zdaniem lepszy bedzie jakis konkretny weekend (np przedostatni listopda) a nie dzien. mysle, ze nia kazdy pracujacy bedzie mogl sie zwalniac, zawsze moze cos wyskonczyc poza tym na drugi dzien idzie sie do szkoly/pracy a ludzie z innych miast musza jakos wrocic do domu. weeknd bedzie bardziej komfortowy, dluzej mozna posiedziec i bez stresu, ze jutro trzeba byc o 8w pracy.
#2032 | |
Raczkowanie
|
Zauważyłem, że to będzie mój 100 wpis, więc umieszczam go w ten szczególny dla nas dzień.
Cytat:
Po południu p. Agnieszka przywiozła mi wylicytowane dzwonki. I to nie są dzwonki to wspaniałe dzwony. Na zdjęciu wyglądają na mniejsze. A podobno te były najmniejsze. Poza tym dodałem jeszcze parę filmów z wycieczki do wodospadów Wiktorii. Można zobaczyć piękne widoki i naszą siostrę, a może odwrotnie? Seona - obudź się bo Cię na aukcji przebili. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Wtajemniczenie
|
ja sie pochwale, ze przed chwila wpadl mi w rece film o RPA - wlasnie pije herbatke i podziwiam. piekne widoki, ale tez duza przepasc miedzy ludzmi. Afryka czesto kojarzy sie z bieda a to nie do konca tak.
to sobie popodruzuje przed snem ![]()
#2034 |
Raczkowanie
|
A ja znowu jestem technicznie do tylu i potrzebuje Waszej podpowiedzi, bo czuje, ze cos namieszalam....
![]() Czy na Allegro sprzedajacy "SerceDlaAfryki " i "Daytona " i tutejsza "Mama " to wszystko jedna i ta sama Agnieszka ?.... ![]() Chcialam wyslac wiadomosc dla Agnieszki ( "SerceDlaAfryki" ), ale czuje, ze poleciala do kogos innego ( "Daytona" ). Musze to jakos wyprostowac.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Raczkowanie
|
Ech
![]() ![]() gosiakk7 Kiedyś BÓG powiedział Siostrze Faustynie, że ludzie, którzy chcą pomagać innym często martwią się brakiem środków aby to czynić, a zapominają o najważniejszym i możliwym dla każdego sposobie pomocy, czyli modlitwie. Nie martw się więc, tam gdzie braknie nam pięniędzy, nie zabraknie Naszej modlitwy, a reszty dokona ON ![]() Tak po zatym to chyba nie sądziliście, że zabraknie mojego wpisu na rocznicę forum ![]() ![]() Tyle chciałbym powiedzieć, a o dziwo brak mi słów (a to raczej niespotykane ![]() Już próbowałem coś napisać godzinę temu ale nie wyszło ![]() (godzina 23:43 - teraz to już należałoby napisać - próbowałem coś napisać ponad dwie godziny temu ![]() ![]() ![]() Hmmm... MAMA, Siostra Józefa, Siostra Franciszka i wszyscy inni, przez których to wszystko jest możliwe - DZIĘKUJĘ WAM BARDZO ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziękuje Wam za radość jaką daje mi pomaganie innym, za to, że mogę robić to co dobre w oczach [B]BOGA[B]. Za odzyskaną w pełni wiarę w ludzi i w to, że pojedyncze osoby mogą uczynić tak wiele, jeśli tylko nie zabraknie im wytrwałości i wiary. Dziękuję za to, że mogę pomyśleć, że nie robię wszytskiego tylko dla siebie. Wreszcie mogę dawać z siebie więcej dla innych. Życie tym bardziej stało się cenniejsze, bogatsze i wartościowe. Wreszcie wiem, że robię coś czego nigdy nie będę musiał się wstydzić, czego nigdy nie bedę żałował, za co nie będę musiał przepraszać. Ten czas nie jest stracony i nie pojawi sie znowu ta myśl, że to co do tej pory się zrobiło było tylko marnością, nic nie wniosło dobrego, nikomu nie pomogło jedynie wzmogło własny egoizm... Dzięki Wam, dając tak nie wiele od siebie otrzymuję tak wiele. I choć świata nie uratuję, to z Waszą pomocą czynię dużo więcej - ratuję dwa światy, światy moich adoptowanych córeczek, Christine i Hellen i choć Christine materialnie narazie nie można pomóc, to już zawsze będę starał się to robić duchowo. Tak naprawdę to największe DZIĘKI dla Was składam za Nie i w Ich imieniu. Bo to dzięki Wam, mają szanse na lepsze życie. A czyż może być coś ważniejszego dla "taty" niż dobro jego dzieci ![]() Jesteście wspaniali - wszyscy - i jestem zaszczycony, tym że moge należeć do tak fantastycznej społeczności adopcyjnych rodziców ![]() ![]() ![]() Moja Mama też składa Wam najserdeczniejsze zyczenia z okazji rocznicy wątku i pozdrawia wszystkich gorąco ![]() P.S. Koguta stopa alem sie rozpisał ![]() ![]() ![]() Dobranoc wszystkim ![]()
#2036 | |
Rozeznanie
|
8 lutego 2007 r. o 2:30 w nocy :)
Cytat:
aha, i na dzisiejszym/wczorajszym czacie mnie nie było tak od około 19:00, poszedłem spać, teraz wstałem :) już przeczytałem, co pisaliście :)
![]() |
#2037 |
Zadomowienie
|
OO! Widze że wczoraj niezła biba była!
Mi tez wypada Wam wszystkim podziękować. Choć częściej znikam niz sie pojawiam, ale jestem z Wami!! Ps. Właśnie kupuje kozę w sklepiku dla Grace- w koncu swieta- to świeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Zadomowienie
|
A I jeszcze takie pytanie:
CZY ADRES E-MAIL DO SIOSTRY SIĘ NIE ZMINIŁ? Ja mam jeszcze ten z jahoo. |
![]() ![]() |
![]() |
#2039 |
Rozeznanie
|
napisz yahoo przez y i będzie działał ;>
#2040 |
Zadomowienie
|
heheh- to wiem, tylko się upewniam.
Dzieki ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.