![]() |
#181 |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Rozeznanie
|
Jeśli ten film wideo został przez Ciebie niedawno przesłany, konieczne może być poczekanie przez kilka minut na jego przetworzenie.
taki był napis? no to trzeba poczekać, zgodnie z tym co napisali Dla ciebie J. - nie znam się na youtube, nie wgrywałem tam nigdy nic co do linka, to owszem trzeba podawać właśnie taki, można go zrobić trochę ładniej, tzn. link ukryć pod tekstem, tak jak w podpisach sporo osób ma, kodzik masz w obrazkach poniżej, podmień sobie adres http:// na właściwy, nazwę dasz też swoją i będzie ładnie :)
#183 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://mama.fotosik.pl/albumy/282286.html miłego ogladania, tam też są stare to może jakoś na daty patrzcie, założyłam nowy album ale się pomieszało, obiecuje posprzątać ale to nie wiem kiedy ![]() ![]()
![]() |
#184 |
Rozeznanie
|
No I Co Z Podpisem?
Ok teraz działa.Polecam w ten sposób podglądanie czy coś nowego dodałam,bo dlaczego tamten link nie działanie wiem? Skoro przez uzytkownika działa ale to chyba nie moja specjalność... Nawet MrMayo w filmiku sie pojawia. Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2007-10-02 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Zakorzenienie
|
zapomniałam wklieć :
Czytam i czytam,jest juz 23:00/choc w moim laptopie czas jest do tylu/.Pomysl z ulzeniem mi w administracji jest b.dobry-bo inaczej nie dam rady,po calodziennej pracy mam modlitwy...itd,braknie doby...bede Wam wysylac teraz powoli np.cala liste dzieci,ktore mamy ,z nr.dokumentacji z imieniem i adresem adoptujacego Rodzica. Druga lista to spis wszystkich dzieci,mamy tez "Head letter"podoba mi sie z tego wzgledu ze cala grupa nosi nazwe "Little CHildren of GOD" i patronuje nam nasz Ojciec sw.Jan Pawel II-sprubuje to teraz wkleic gdyby nie wyszlo wznowie starania jutro bo oczy mi sie zamykaja... Dobranoc. S.Jozefa
#186 |
Wtajemniczenie
|
wyswietla sie Wam ten film??
ok juz chodza
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-10-02 o 16:13 Powód: . |
![]() ![]() |
![]() |
#187 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aniu jeśli chodzi Ci o filmy dodane przez Dla ciebie J. to wejdź w Jej podpis trzy wiadomości wyżej. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#188 |
Wtajemniczenie
|
tak wlasnie juz do tego doszlam
![]() ![]() ![]() zdjecia dzieci tez super. wlasciwie to nie o wszystkich mozna powiedziec dzieci, wygladaja na niewiele mlodszych ode mnie. Markos nic?
#189 |
Zadomowienie
|
obejrzałam filmiki REEWEELAACJAAA
mamy nadzieje że nasz Teddy i jego rodzinka też kiedyś tak do nas pokiwają ![]() jeszcze w tym tygodniu chciałaby wysłać pieniążki. powiedzcie proszę co mam wpisać w dopisku z góry dziękuje ![]()
![]() |
#190 |
Raczkowanie
|
Czekam wciąż cierpliwie
![]() Wydaje się, że sprawy administracyjne zostały zaakceptowane przez Siostrę i teraz MAMA musi to jakoś poukładać. Co do pomysłu zatrudnienia dodatkowego pracownika, Siostra jeszcze się nieustosunkowała, ale pewnie niebawem to zrobi. Popieram ten pomysł i jeśli to pomogłoby Siostrze, deklaruję swoją gotowość w uczestniczeniu w kosztach. Zastanawiam się jednak, czy to nie jest tylko odsunięcie problemu w czasie. Siostra pisała, że ma kilku pomocników, którym może powierzyć pewne sprawy i to cieszy, ale jak widać to już nie wystarcza. Kolejny pracownik na pewno byłby przydatny - pytanie tylko za jaki czas będzie potrzebny następny itd. Nie mam pomysłu jak zaradzić temu, żeby takie kłopoty wyeliminować w przyszłości i trochę mnie to wszystko martwi. Edytowane przez Markos Czas edycji: 2007-10-02 o 18:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zadomowienie
|
Markos napewno już niedługo
![]()
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Markos ma rację
trzeba coś wymyśleć ale obawiam się że to będzie oznaczało zmaknięcie listę adopcji indywidualnych, na rzecz zbiorowych, a może to nie byłoby takie złe na być 1 z rodziców klasy czy drużyny piłkarskiej ![]() magdalena w tytule piszesz jak nazywa się twój synek ![]()
#193 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Przypomniało mi się! Dzisiaj rano w wiadomościach na TV Rzeszów był reportaż o śmierci polskiego księdza misjonarza Adama Kozłowieckiego, który pracował na misji u nas w Lusace. Ksiądz pochodził z Huty Komorowskiej koło Rzeszowa. Pogrzeb odbędzie się w katedrze w Lusace. http://info.wiara.pl/index.php?grupa=4&art=1190990000 http://pl.wikipedia.org/wiki/Adam_Koz%C5%82owiecki Pamiętajmy o Nim[*]. ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-10-02 o 19:49 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
to jeszcze tylko pytanie
skoro mamy wpłacić 50 dolarów, to czy poprostu ie możemy wpłacać tych pieniążków raz w roku właśnie w październiku? poradźcie bo nie orientujemy się jak jest praktyczniej i lepiej. jeśli teraz mamy wpłacić tylko kwotę do końca roku a dopiero w styczniu np za cały rok to jaką kwotę teraz. i jeszcze czy to napewno 50 dolarów? dzięki ![]()
![]() |
#195 |
Rozeznanie
|
Informuję wszystkich zainteresowanych i tych mniej ze dzisiaj wypuściłam w świat paczuszkę w długa drogę do Zambii.
Zapakowana,zawieziona i wysłana. Tylko czekać jak dojdzie. Bardzo dziękuje wszystkim którzy złożyli sie na koszty i wielki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Zakorzenienie
|
najpierw e-mail od siostry:
przeslalam tylko pusta kartke z naglowkiem-czy podoba sie ten naglowek?Nasz Ojciec sw.i dzieci.Prosze mi powiedziec kiedy podejmiecie decyzje to zaczne przesylac liste dzieci.Prosze przekazac Markosowi ze w tym tygodniu bedzie sie cieszyl -juz dzisiaj przeslalabym Mu zdjecie i imie ale moi chlopcy ciezko pracowali i nie przyniesli do klasztoru tej teczki.Tak samo z Nortonem i Jego Szkola. chciałam załaczyć ten dok - logo dzieci adopcyjnych ale to jest word, nie mam pomysłu a w dodatku boli mnie głowa :/ magdalena sprawdź na stronie w FAQ edit: tam jeszcze nie ma ale znalazłam: małe 50 $ szkolne 100 $ szkoła średnia 150 $ rocznie
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz wpłacić troszkę więcej niż 50 $, to Siostra, pan Moyo lub pomocnicy dokupią rodzinie Teddego kury lub kozy itp. ![]() Np. ja wpłacałam w ratach, ale teraz będę starać się wpłacać całość zaraz na początku roku- w styczniu lub lutym (już odkładam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Raczkowanie
|
to ci dopiero niespodzianka. Tyle osób na forum a na czacie pusto
![]() ![]() MAMA mnie tez dzis boli glowa. To chyba niskie ciśnienie ![]() acha, dowiedzialam sie,ze sekretarka dostaje 300$ na miesiąc. Dużo trochę, nawet jeśliby ten pracownik miał dostać połowę tego Siostro jak to jest z zarobkami w Mpanshy? Ile takiej osobie do pomocy trzebaby płacić? |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
ja tez sie dorzuce tyle ile bede tylko w stanie czy to na pracownika czy na cokolwiek co usprawni wszystkie procedury i ulatwi zycie Siostrze.
koszty znam, ze 50,100 i 150$, ale jak to bylo wiekowo? do3klasy 50$? a 100 do...?
#200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
od 4-7kl 100$ od 8-12kl 150$ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje Jolu. widze, ze jeszcze prawie 12lat przede mna
![]() ![]()
#202 |
Rozeznanie
|
Dodałam dwa sliczne filmiki polecam za chwilę bedzie można podejrzeć.
Zwłaszcza ten ostatni słodki ,kto nie chciałby tam być ręka do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Rozeznanie
|
zrób print screena i wrzuć .jpg
#205 |
Zakorzenienie
|
Załączam wspominane prze Siostrę logo! Rzeczywiście baaardzo piękne
![]() Filmiki suuuuper! Tam jest cudnie. Co do wspominanej i planowanej podróży do Afryki to Erietka przecież planowała! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Siostro za miłe wieści !!!!
![]() ![]() No cóż buzia mi się cieszy od ucha do ucha ![]() Wiem, że Macie tam masę pracy, więc ja spokojnie będę czekał. Odnośnie kosztów adopcji to może warto by było trochę to poprawić i zrobić bardziej czytelne? ![]() ![]() ![]() To z naszej strony FAQ "Ile kosztuje adopcja? Utrzymanie dziecka kosztuje od 60 %u2013 150 $ na rok. Koszt zależy od wieku dziecka. Pomoc dla małego dziecka, które nie chodzi jeszcze do szkoły to tylko 60 $ na rok. Im dziecko jest starsze i zwiększają się jego potrzeby (szkoła, mundurek, podręczniki, internat) koszt rośnie i jest to 150 $ na rok. Wpłacać można w dowolnych ratach lub całość. Można poinformować Siostrę meilem ile się wpłaciło dla swojego dziecka, wtedy zakupy zostaną zrobione od zaraz. Rachunki przychodzą do Siostry z opóźnieniem. Zmieniony ( 11.09.2007. )" Edytowane przez Markos Czas edycji: 2007-10-02 o 22:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Rozeznanie
|
pozdrowienia dla nocnych marków.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Wtajemniczenie
|
jakies takie niesmaczne
![]() ![]() ![]()
#209 |
Zakorzenienie
|
to po nocach takie rzeczy sie gotuje?
![]() dla moriI pocieszajaca wiadomosc dla Morii-Mabvuto dotarl,bedziemy teraz z Mr.Moyo "przesuwac"jego zdjecie z aparatu na laptop-nie mamy fachowej sily w poblizu- liczymy na to ze sie uda. S.Jozefa
#210 |
Wtajemniczenie
|
to sie moria44 ucieszy
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.