|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
hehe no u nas leczą sie pieski rodziny Tusków, dwa charciki Gleńskiego Blendersa i pare innych ważnych tez ;-) moze ja uderze do nich podczas obcinania pazurków ;-)) jak Bush przyjezdzal do Polski to chcieli zebysmy byli do dyspozycji 24 na dobe w razie gdyby im się jakies rozwolnienie ze stresu trafiło ;-))) beka ![]()
#2312 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to Dominika jakby się dało to działaj ![]() ![]() a z tym Bush-em to się usmiałam hahahahah |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mamapity ![]() ![]() jaroszania nic mi nie wiadomo żebym mogła robić jakąś listę rezerwową, to chyba byłoby zbyt długie czekanie , teraz musimy się skupić na budowie Arki Noego bo to nie same mury, ale ten tv, magnetowid, krzesełka stoliki, talerzyki i całe wyposażenie trzeba kupic. A siostrze dochodzi teraz Praga - dostała odpowiedź ze ma im przygotować 50 zdolnych dzieci - kartoteki, zdjęcia i to samo co dla nas albo i więcej roboty bo to przez caritas to pewnie jakieś szczegółowe formularze. Ale oni tez sporo więcej na utrzymanie dziecka dają - dokładnie ile nie pamiętam. Więc nie ma mowy o powiekszeniu listy. A siostry zambijki wezmą pod opiekę dzieci z naszej 250-tki i będą te listy pisały , przekazaywały paczki itd., daltego proszę adopcyjnych rodziców którzy posługuja się spokojnie w tym jezyku o zgłaszanie się do Seony ona zrobi dla Was osobna kartotekę ![]() coś jeszcze chciałam ale zaponiałam ![]() aha Mr Moyo i Mr Phiri pomagali do tej pory siostrze charytatywnie, ale tyle tej pracy ze robia na okrągło a mają swoje rodziny , więc bedą teraz zatrudnieni w adopcji serca jako pracownicy, Mr Moyo będzie wynagradzany przez Pragę Caritas a dla Mr Phiri siostra szuka sponsora wśród zambijskich bisnessmenów - trzymajcie kciuki ![]() aha jeszcze taka informacjia: Mr.Moyo dal mi liste dzieci z naszego Programu z wiosek :Chapita i Kamitowo-w przyszlym tygodniu otrzymaja juz prezenty swiateczne, musimy to juz teraz robic, wioskami bo inaczej nie wyrobimy przed swietami. tylko mnei nie pytajcie które dziecko z jakiej wioski ![]() w przyszłości będę miała to wszystko uzupełnione ale na razie nie wyrabiam ![]() jak cos zapomniałam to później dopisze ![]() I co dostaliście od Mikołaja? Do mnie jeszcze nie trafił ![]()
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
Przy naszych aferach ze szpitalami i strajkach lekarzy, to jasne, że dla Busha pewniejsi byli weterynarze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2316 |
Rozeznanie
|
na 6 grudnia, artykuł o prawdziwym Mikołaju
a to mógłby/powinien być nasz hymn - pewnie znacie dobrze, ale... ;) link do tekstu - w moim podpisie poniżej.
#2317 |
Wtajemniczenie
|
jak NR to i ja wrzuce troche swiatecznego nastroju - pierwszy raz uslyszalam ta piosenke ja ogladajac reportaz o Afryce i caly czas na nim ryczalam. W tym teledysku sa pewne sceny z niego (malutkie chore dzieco, ktore bedzie pokazane udalo sie odratwowac i jest pokazane juz jako dorosla usmiechnieta dziewczyna
![]() http://pl.youtube.com/watch?v=HzlQD_aqgnc ps z tego reportazu najbardziej zapamietalam, ze ludzie musieli wybrac te dzieci, ktore mialy szanse na wyzdrowienie. tylko one byly poddawane leczeniu. bylo pokazane jak ludzie bardzo przezywaja podejmujac decyzje czy ktos przezyje czy nie, niestety niektorym dzieciom trzeba bylo odmawiac pomocy i je odeslac. to bylo straszne, szczegolnie kiedy patrzylo sie na ich buzie i bylo wiadomo, ze niedlugo umra....
#2318 |
Zakorzenienie
|
A ja zapraszam na aukcje wspaniałych perfum od wspaniałej Anastazji, która wpada tu od czasu do czasu ale wiem ze sercem jest cały czas przy naszych dzieciach i gwiazdkę z nieba najchętniej by im ofiarowała
![]()
#2319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nich nie powiedział, bo brakuje misjonarzy . Mamapity witaj na forum, mam prośbę. Widziałem na Twoich zdjęciach napis:"Centr. Afryka". Nie wiem czy się orientujesz,że jest takie państwo - Centroafrika tzn. Republika Srodkowo Afrykańska Ja wiem, że jest też Zambia i Lusaka ale, żeby przypadkowo taka paczka sie nie zawieruszyła to proszę pisać po prostu Zambia i Afryka bez Centr. New Rock Znam ten artykuł o tym Mikołaju. Muszę Ci powiedzieć, że choć osobiście nie chodzę po śmietnikach to znajomi wiedzą, że zbieram puszki i mi po prostu przywożą albo ja po nie jadę i sprzedaję by było na projekty misyjne. Zbieram także makulaturę i złom na ten sam cel. Zresztą wszyscy na forum możemy nazwać siebie Mikołajami bo przecież obdarowujemy biedniejszych od nas prezentami przez cały rok.W tym roku zebrało się już ok. 11 ton makulatury a razem przez 5 lat działalności 0k. 50 ton. i parę ton złomu.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-12-06 o 22:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2320 |
Zakorzenienie
|
szybciutko wklejam zdjecia za jakiś czas porozsylam rodzicom duze i wkleje wam reszte - piękne prawda ?
i jeszcze e-mail: Szczesc Boze! Zaraz z rana zdazylam poczytac Forum i przekaze ostatnie obliczenia:siedzialam wczoraj nad tymi obliczeniami,z wyciagow bankowych sprawdzalam czy wszyscy mieli juz zakupy zrobione w sklepiku internetpowym,ile mamy na kozy,dozywianie doksztalceni,zdolne dzieci.Otoz sprawa wyglada superowo!Wiec ostatni wyciag bankowy mam za okres 25/9 -24/10/07wiec od kwietnia /dane z kwietnia podawalam/ do 24/10/07 wplynelo na dozywianie/w tym sa aukcje, mleko,dozywianie/ US 1245.41 dla uzdolnionych dzieci US 409.15 na ksztalcenie Siostr US 177.08 traktor Us 18.49 .Ogromnie sie ciesze jeszcze dojda do wliczenia 2 miesiace i potem caly rok zsumujemy.Zaczynam tez rozliczac sie z niektorymi Rodzicami ,ktozy juz wszystko wplacili na ten rok.Animator i jego dzieci ladna gromadka -juz po niedzieli bede rozsylac poczta . Na wyciagu bankowym Pani Teresa P. wplacila Us 19.07 na Msze sw.Prosze o podanie intencji.Pani Agnieszko czy zdjecia doszly?Wczoraj tez zdazylam na ostatni Pani E mail napisac pol strony i komputer mi sie wylaczyl,czy przycisnelam na wylaczene?nie wiem ale juz nie mialam sil znowu pisac.To tyle na razie-lece do pracy,zycze milego dnia S.Jozefa
#2321 |
Wtajemniczenie
|
ooo widze tu moje dzieciątko kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a i napisze jeszcze, ze Jenipher w koncu sie usmiechnela ![]() jeszcze raz wklejam to co wczoraj tyle, ze wersje oryginalna - tu jest duzo wiecej ujec z Afryki i warto obejrzec chociazby ze wzgledu na nie. http://pl.youtube.com/watch?v=WJHE2_GnKnI mam prosbe w zwiazku z tym- jak komus wpadnie artykul o tej akcji to niech mnie poinformuje bo chcialam dokladnie poczytac a nie moge znalezc. moze byc po ang. co prawda to dosyc dawno bylo, ale musza byc gdzies jakies slady w necie.
zapuszczam i dbam o włosy ![]() nie farbuję od 20.12.2012 Edytowane przez jaroszania Czas edycji: 2007-12-07 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Przyczajenie
|
Jest też nasz chłopiec, Samuel. Fajnie że dzięki siostrze i ludziom tam pracującym możemy oglądać takie zdjęcia. Rowerki super, jestem zaskoczona że tak pięknie przystrojone
![]() Widziałam nowy link u NR do probek z podpaskami, ktos dostał probki naturelle-albo podobna nazwa z poprzedniej akcji?(ja nie) Pozdrawiam A_A |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 |
Wtajemniczenie
|
"RYŻ DLA GŁODNYCH
Ciekawa inicjatywa pomocy wystartowała na początku października. Na stronie internetowej http://www.freerice.com można poćwiczyć angielski, szukając synonimów, równocześnie zarabiając na ryż dla głodujących, za który zapłacą reklamodawcy. Za każde poprawnie wybrane słowo sponsorzy strony kupują 20 ziaren ryżu (gdy nie zna się angielskiego, można też klikać w ciemno; prawdopodobieństwo trafienia to 1 : 4, klikać można raz na 2-3 sekundy). Przyjmując, że przeciętne ziarno ryżu waży ok. 30 mg (waga ziaren różnych odmian waha się od 6 do ok. 60 mg), jedno poprawne kliknięcie daje 600 mg ryżu. A ponieważ klika tysięcy internautów na całym świecie, codziennie zarabiają na wiele ton ryżu. Do 24.11. zebrano już ponad 100 ton! http://www.freerice.com Serdecznie polecam! Jak dla mnie to jest super nauka, bo te słówka wcale nie są proste - prawie każde muszę sprawdzać w słowniku, zanim kliknę. Ja się uczę, a jakieś dziecko w Afryce dostaje jedzenie"
#2325 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że tu dzisiaj zajrzałam, mam cos na poprawę humoru. Maxon to już prawie dorosły facet, mam nadzieję, że ten rower mu się przyda.
Pozdrawiam wszytskich, nie mam za bardzo siły pisać, jestem bardzo chora.
#2326 |
Raczkowanie
|
Dzieki Animator kazda pomoc sie liczy. Ale my z Piotrkiem na ten adres juz dwie paczki wyslalismy. Jest on na pierwszej stronie tego watkun.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Zakorzenienie
|
wszystkie nocne zdjęcia wgrałam na fotosik jakby ktoś był ciekaw czy jego zdj zpstało sfotografowane, wieczorem wysle je do rodziców
#2328 |
Rozeznanie
|
Zebrałam 500gr ryżu!!!
![]() ![]() rewelacyjna sprawa ![]() dobra, wracam do ściągania tapety ze ścian w pokoju....straszna robota ![]() ![]() miłego popołudnia!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Rozeznanie
|
wygrałem podwójne zaproszenie na jutrzejszy wieczór afrykański :D
kto idzie ze mną? :D
#2330 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przypominam o moim konkursiku,bo jak narazie prowadzi Bambii Hej hej mam dla was mały konkursik ![]() Czekam na propozycje pytań do formularza: co adopcyjny rodzic chciałby wiedzieć o swoim dziecku,jakie pytanie chcielibyście mu zadać,co miałby wam napisać.Zarówno informacje ważne dla nowych rodziców,jak i dla was "starych"(hihihi ![]() Ale ja mówię poważnie.Nie wiem czy chcecie oficjalnie czy na PW,mi obojętnie.No i bez imię,nazwisko,wiek,gdzie mieszka (bo to oczywiste)oraz bez głupotek ![]() A co chcieli by wiedzieć rodzice co już podstawowe inf mają? Hej,hej ruszyc głowami ![]() A druga sprawa to kwestia życzeń świątecznych,ci co dostali (tzn są w 159 pierwszych numerkach) to szczęśliwcy,ale pozostali szczęśliwcy.... No cóż nie mam już kartek od siostry,można: 1.(werskja) dokupić zwykłe (na poczcie,kiosku czy gdziekolwiek)i wraz z życzeniami od siostry,listem od siostry i listem do rodziców adopcyjnych wyślę do pozostałych. 2. (wersja)życzenia wysłac mailem za którą wersja głosujecie? ![]() Luba duuuuuużo zdrówka dla ciebie ![]() NR gdzie ty to wygrałeś??????????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
ja jestem w pierwszej 159
![]() wyśle ci na e-mail propozycje do konkursu od s.Józefy, na gmail edit: piękny obrazek jest na aukcji z liści bananowca i bombka - gigant ![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-12-07 o 17:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jestem germanistką, mimo to zebrałam 400 gram ![]() ![]() Cytat:
![]() Edit: Mam już 4 osoby, które zgłosiły się, do Sióstr, aby otrzymywać wiadomości po angielsku ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-12-07 o 18:27 Powód: dopisek |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2333 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze dorzuciłam ksiażkę Łzy na piasku
![]() ![]() Jak mi się uda przyjechać do CHorzowa to mam kilka świetnych gadzetów - z Zambii i przeprowadzimy taką prawdziwą aukcje z młotkiem ![]() ![]()
#2334 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia suuper!!
![]() ![]() ![]() ![]() A ja się pochwalę "dzwonami" od Tereski ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 |
Wtajemniczenie
|
piekne dzwoneczki! wygladaja na naprawde duze. ja tez juz powoli wprowadzam swiateczne gadzety, a co tam
![]()
#2336 |
Raczkowanie
|
Witajcie ludziska moi kochani
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jak zwykle wraca człowiek po udanych zbiorach pyłu, zagląda na neta a tu: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9839ae555.html ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Druga najpiękniejsza dziewczynka w Zambii Hellenka Njobvu - moja córcia ![]() ![]() ![]() ![]()
#2337 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() ![]() Luba - dużo, dużo zdrówka U mnie ostatnio trochę słabo z wolnym czasem, ale melduję, że jestem i czytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
lalalalalalallalalalala:j upi:
![]() ![]() ![]() No ludziska kolejne wspaniałe wieści z samego rana mnie zaskakują ![]() ![]() ![]() ![]() Znalazła się Christine moja pierwsza córeczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gdyby nie adwent to chyba bym się opi.....upss chciałem powiedzieć zatańczył z radości ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz mam dwie córcie ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka dla wszystkich. Bogu niech będą dzięki ![]() ![]() ![]()
#2339 |
Zakorzenienie
|
Ja sie cieszę i siostra sie cieszy że ty sie cieszysz
![]() ![]()
#2340 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
![]() pita777. co to za historia z zaginięciem Twojej corki ??? ![]() Dobrze że się odnalazlą. Dla tych zdjec warto wysylac. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.