|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A ja ze swojej strony zapraszam na wystawę fotografii Serce dla Afryki do Biblioteki Muzycznej w Rzeszowie!! Znajduję się obok salonu sukni ślubnych Spoza i pizzerii Avanti i Telepizzy ![]() A tutaj zdjęcia z wystawy ![]() Tylko dzisiaj wystawę obejrzało już z 20 osób w tym osobiście Pan Dyrektor i baaaaardzo mu się podobała i dostałam pochwałę ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Zakorzenienie
|
Seona ale niespodzianka i ani pary z ust
![]() nic się nie zdradziłaś ![]() bardzo mi sie podoba, wspaniała reklama, gratuluję !!!
#2703 |
Zadomowienie
|
Ponieważ zbliżaja sie świeta ...
Chciała bym zyczyć sobie więcj czasu dla Was ![]() A Wam : |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zyczę Ci z całego serca abyś miałą więcej czasu dla nas ![]() tego samego życzyłam dziś Bertrandowi ![]() ale najważniejsze jest to że wracacie po dłuższym czy krótszym czasie i wtedy wiem że los naszych czarnych dzieciaczków nie jest Wam obojętny ![]()
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
Oczywiście że obojetny nie jest, cały czas pamiętam.
![]() A faktem jest, że jest to najbardziej z zywych wątków, i nadążać za Wami to duza sztuka- dla mnie często niewykonalna! I niech przysły rok bedzie jeszcze bardziej owocny w dobre serca! |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Przyczajenie
|
Witam po krotkiej albo i dlugiej nieobecnosci aczkolwiek miaalm duzo nauki a ostatnio corcia mi choruje i bierze antybiotyk i po prostu nie wyrabiam i jeszcze swieta sie zbizaja...
Bardzo sie ciesze ze mam coreczke Griselie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Obejrzalam ten filmik gdzie dzieci mowia kochamy was.. ehh az mi lzy polecialy.. cudowne dzieciaki!! Zdjecia ze spotkania tez fajne, milo popatrzec jak wygladaja tacy wspaniali ludzie ![]() ![]() Z ziemniaczkami ciekawy pomysl ![]() ![]()
Dziecko rodzi się z potrzebą miłości - i nigdy z niej nie wyrasta. Bo miłość to bycie do dyspozycji, to gotowość do tego, by usłużyć, pomóc, przydać się, zaopiekować się. To chęć bycia potrzebnym http://hebe3.fotosik.pl/albumy/312648.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Zadanie domowe od Siostry, w sprawie akcji Masło Orzechowe
![]() ![]() ogroooooooomne dzieki-jeszcze sie wstrzymam przed Bozym Narodzeniem ale kto wie 26 12.07 po 24:00 w nocy chyba wyjade z Mpanshyi zeby dokonac tego zakupu, to ma przyszlosc bo samo na siebie zapracuje tak samo jak mlyn na zboze przyniesie dodatkowe pieniadze i b.odzywczy dodatek.Bede Was jeszcz prosic o pomoc z naklejkami na sloiczki.Jeden rodzaj tego masla bedzie smooth drugi na slodko z dodatkiem cukru pudru i kakao-nie mam tu w poblizu znawcow ktozy to polaczenie uznali by za dobre,mysle tylko ze smakowo moze przypominac czekolade i moze dzieciom smakowac.Gdybyscie w internecie znalezli cos po angielsku o orzeszkach ziemnych b,bym sie ucieszyla chodzi mi o wyliczenie zalet tego produktu.Rynek zbytu juz jest-dodatek do tego dozywiania w styczniu.2 sklepiki na naszym markecie tez beda chetni do sprzedawania ,i w Lusace. Ciekawa jestem ile by chcieli za wydrukowanie naklejek. Pozdrawiam, S.Jozefa |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 |
Raczkowanie
|
Witam Kochani !!!
Ojoj coś ostatnimi czasy bardzo rzadko tu zaglądałam, masa spraw na głowie, problemy w pracy, na uczelni, do tego troszkę się rozchorowałam :/ .. jedna wielka masakra :/ ;( no cóż życie ... Na szczęście nadchodzą święta ... będę musiała chyba nadrobić lekturkę, i to nie małą z tego co widzę ![]() ![]() Przede wsyztskim baaardzo chciałabym przeprosić MAMĘ ... z kompletnego braku czasu nie zdołałam zrobić jeszcze przelewu z wygranej na allegro ![]() Święta, Święta,Święta ... w pracy u mnie chodzą Aniołki.. zbierają na Dzieci z Afryki ![]() ![]() ![]() Tu ich strona : www.solidarni.sma.pl no a tak poza tym ... Kochani... zbliżają się Święta... Chciałabym życzyć Wam wszystkich wesołych, udanych, ciepłych, rodzinnych, pełnych miłości Świąt Bożego Narodzenia ... Mikołaja z woooorkiem prezentów .. aczkolwiek nie zapomnijcie,że nie to w tych świętach jest najważniejsze ... ... będąc z rodziną, zajadając się pysznościami, nie zapomnijmy o tych co są tam... daleko .. bądźmy, choć nie ciałem to serduszkiem z nimi ![]() Wesołych Wam życzę !!! Buziaki ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Rozeznanie
|
Ja znalazłam takie coś:
http://www.sante.pl/kk26/pl/maso_orzechowe może można by coś podpatrzyć jak coś wynajde to wkleje a potem trzeba by to jakos sklecić. |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
ja tez wkleję e-mail od siostry
![]() Mlyn zaraz po swietach kupuje....DZIEKI. zapomniałam dodac ze strasznie się ciesze i chyba nawet wiem kto by nam te naklejki na słoiczki nadrukował, teraz potrzebny tylko projekt ![]() ta nasza siostra to "bizneswoman w habicie " ![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-12-22 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() Kate, gratuluję córeczki ![]() ![]() Miej soboty wszystkim zycze ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
W sprawie projektu na mnie nie patrzcie
![]() ale mamy tutaj takich zdolnych, długo nie bedzie trzeba pewnie czekać ![]() choć czas mamy bo orzeszki dopiero rosną ![]() w ziemi jak na orzeszki ziemne przystało ![]()
#2715 |
Raczkowanie
|
Odebrałam dzisiaj przy kawie od Animatora przepiekny komplet aniołka,dzwonkow,gwiazdek bombek,który przywiozl mi za spotkania w Chorzowie. Naprawdę śliczny. Jego zonie bardzo tez sie spodobal i załuje że mąz nie odwiedza aukcji /jak to niektórzy mezowie nie ma czasu na zakupy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale póki co pozdrawiam wszystkich ubierających choinki, lepiących pierogi , gotujących i piekących różne smakołyki....... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zakorzenienie
|
hehe tereska tez chciałam kuchareczki pozdrowić
![]() pochwalcie sie dziewczyny co tam pitrasicie ? ![]() ja dedykuję kalejdoskop Mamie Sophi (czyta nas ale nie umie się zalogować), dzięki , której powstał ten pyszny deser ![]() ps. cały urok widać po pokrojeniu go w kawałki - nazwa właściwa widokowi o samku nie wspomnę ![]() edit: żeby jeszcze bardziej łasuchom zrobic smaka to powiem ze przed chwilą zalałam to wszystko czerwoną galaretką ![]()
#2718 |
Rozeznanie
|
Oj, właśnie jestem w trakcie przygotowywania zupełnie takiego samego deseru- tylko w moim są jeszcze owoce i ser. Pychotka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a ten ser to gdzie dajesz ?
![]() |
#2720 |
Rozeznanie
|
Ser daję do tej białej masy.
1/2 l mleka zagotować z 1/2 szklanki cukru. 1 żelatynę rozpuścić w gorącym mleku /najwpierw w małej ilości a potem wylać to do pozostałego mleka/, dobrze wymieszać /ja używam zwykłej trzepaczki do jajek/. 2 serki homogenizowane / Twój Smak, a jak nie mam to zwykłe serki waniliowe/ wkładam do miski, dolewam przestudzone mleko, ciągle mieszając tą trzepaczką, aby powstała gładka masa. Owoce i pokrojoną w kostkę galaretkę zalewam masą mleczną i czekam aż zastygnie. Szybko, łatwo i przepysznie........... |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
A ja właśnie ulepiłam pierogi
![]() Fotki nie wrzucę, bo pierogi się mrożą u siostry ![]() Ale już wiem, że są dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Wtajemniczenie
|
Kochani, jutro bedzie pracowity dzien bo w poniedzialek z samego rana jade do Wroclawia dlatego skladam zyczenia teraz. A wiec zdrowych, radosnych Świat spedzonych w rodzinnej atmosferze, duzo milosci, wytrwalosci i spelniania wszystkich marzen
![]() ![]() Teresko - dzieki jeszcze raz. jak widac bardzo sie wszystko przydalo ![]()
#2723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Posłałem Ci na priv posta. Poczytaj Sobie. Dobranoc bo jeszcze muszę na pocztę, no i lektura (obowiązkowa)
![]() |
#2724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja niestety chyba nie skorzystam z zaproszenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Raczkowanie
|
Życze Wszystkim, cudownych
Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnego ciepła i wielkiej radości, pod choinką dużo peezentów, a w Waszych pięknych sercach wiele sentymentów. Świąt dających radość i odpoczynek, na kolejny nadchodzący Nowy Rok!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Rozeznanie
|
witam wszystkich cieplutko, długo mnie nie było a chciałam przed świętami uściskać wszystkich cieplutko, życzyć spokojnych i pełnych miłości Świąt w gronie najbliższych
![]() ja przed tymi Świętami dostałam smutną wiadomość-zresztą sama już nie wiem co o tym myśleć. Pamiętacie moją Marthe z Pallotyńskiej Adopcji Serca? Dostałam od nich wtedy list, że moja adopcja się skończyła bo znalazła się Jej rodzina i przejmują nad Nią opiekę. A wczoraj przysłali mi takie czasopismo z podsumowaniem całego roku ich pracy, no i moja Martusia jest wymieniona wśród 9 z adopcyjnych dzieci które w tym roku zmarły ![]() ![]() nie pamiętam już,czy wstawiłam ty zdjęcia mojego malca, także dodaję je teraz: ![]() ![]() to mój Cacicious Lupeng, ma malutką siostrzyczkę, jak znajdę chwilę napiszę do Siostry z zapytaniem, czy mała jest przez kogoś adoptowana bo jak nie tą chętnie ją podkleję do tej adopcji, trzymajcie się cieplutko. |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Marzeń , o które warto walczyć , Radości , którą warto dzielić , Przyjaciół , z którymi warto być , Nadzieji , bez której nie da się żyć. Niech Magia Wigilijnej Nocy sprawi, że wszystko to będzie się urzeczywistniać każdego dnia Nowego - 2008 - Roku. Najserdeczniejsze życzenia świąteczne składa Naku z Dominikiem ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Wtajemniczenie
|
Kochani ja również pitraszę
![]() Wszystkiego Najlepszego ![]() ![]() ![]() Ponieważ przypadkiem wiem, że bezsenność i Seonka mają szczególne "plany" na 2008 rok, to życzę Im spełnienia tych planów ![]() ![]() ![]() ![]() Buziaki dla wszystkich dobrych duszyczek i naszej Siostry kochanej też ![]() ![]() ![]()
#2729 |
Raczkowanie
|
Ja też się dołączam Kochani !!!
Zdrowia - bo on jest najważniejsze Miłości - by otaczali Was ludzie których kochacie i którzy Was kochają Satysfakcji i spełnienia we wszystkim co robicie Wytrwałości i wiary w nas samych, w nasze możliwości, w to, że możemy zmieniać świat na lepsze ! A ponadto oczywiscie cudownych białych, pełnych magii świąt Bożego Narodzenia. Sciskam Was mocn ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Boże Narodzenie,Mpanshya 2007
W ten święty czas Bożego Narodzenia przy żłobku Jezusa łączymy się z Wami i życzymy Wam błogosławieństwa Bożej Dzieciny, radości, zdrowia i pokoju, który tylko On dać może. Prosimy przyjąć też najlepsze życzenia na Nowy 2008 Rok: Pomyślności i Bożej Opieki. W tym świątecznym czasie będzie sprawowana Msza św. Za wszystkich naszych Przyjaciół, Adopcyjnych Rodziców i Darczyńców. Szczęść Boże! Siostry Boromeuszki z Mpanshya, Dzieci i Współpracownicy. Wesolych Swiat 1.jpg Wesolych Swiat 2.jpgWesolych Swiat 3.jpg
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.