|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2911 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
A tu samolot Jana Zumbacha z wojny w Biafrze - po II wojnie latał w Afryce jako najemnik - ta bardziej kolorowa maszyna A-26 Invader - http://www.zotzdecals.com/reviews/alc48014/13.jpg A jak chcecie sobie pooglądac trochę modeli to polecam podłubać stronę - www.modelarstwo.org.pl i www.pwm.org.pl Polecam galerie gotowych modeli na forumach
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-05 o 22:26 Powód: uzupełnienie treści |
![]() ![]() |
![]() |
#2912 |
Raczkowanie
|
Schreck - witam Ciebie i całą "grupę dłubaczy modeli". Dzięki, że postanowiliście się włączyć w akcję pomocy. Jeszcze drobna sprawa techniczna - ilość postów na wątku jest ograniczona, więc staramy się nie pisać postu pod swoim wcześniejszym postem, tylko korzystamy z funkcji "edytuj" i robimy dopisek
![]() ![]() Aniu - no to ładnie ![]() Gratulacje!!! ![]() A zdjęcia z imprezy w Zambii świetne. Sam chętnie bym poszedł na taką balangę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2913 |
Zakorzenienie
|
Schreck no to my tu tak oscylujemy wg tego wieku, młodsi niech sie nie obrazają :P
ja też juz 3-ka z przodu to piszę ze młodzi, sie zamotałam to zakończe ten wywód ![]() dzięki za linki, ale Cię pomolestuje jeszcze o zdjęcia wykonanych juz przez Was modeli ![]() baaaardzo proszę ![]()
#2914 |
Raczkowanie
|
Cóż, sam cyfraka nie posiadam - to się nie pochwalę - ale spoko - tylko na razie - czymś się pochwalę już niedługo - teraz na potrzeby aukcji dłubię coś takiego - http://hem.passagen.se/burrabee/72scale/modern.html - jeśli od razu nie pokazał się pojazd to kliknąć zdjęcie białego, z krzyżami MCK, bez luf i na kołach - praca kolegi modelarza z Niemiec - ale mój będzie na podstawce (dioramce) z Somalii z figurkami cywilów. Prace koleżanki Kasi - specjalizuje się w figurkach - można zobaczyć tu - http://figurki.org/component/option,...144/board,26.0 - obiecała na początek przekazać figurkę czarnoskórego żołnierza Legi Cudzoziemskiej z okresu konfliktu w Czadzie w latach 60tych - widziałem ją w tzw. progresie - wygląda smakowicie. Aha - MAMO - podeślij mi na maila adres gdzie mamy podsyłać nasze wypociny...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-05 o 19:26 Powód: uzupełnienie treści |
![]() ![]() |
![]() |
#2915 |
Rozeznanie
|
Teresko, ja będę pomagała przy aukcjach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2916 |
Zakorzenienie
|
Schreck a mozemy tak zrobić (luźna propozycja) skoro robicie takie piękne zdjęcia
![]() a nie będą to domyślam sie hurtowe ilości na raz, tylko pojedyńcze sztuki co jakis czas - bo jak pobieżnie przejrzałam temat to bardzo pracochłonna i czasochłonna praca ![]() ze podeślecie do mnie tylko zdjęcia i wymiary a ja lub ulisia wystawimy aukcje , po zakończeniu podamy adres do kogo figurka ma trafić. ale jezeli miałby to byc problem to oczywiście wszyskto do uzgodnienia. Chylę czoło przed Waszymi dziełami, to naprawdę artystyczne dzieła i takie precyzyjne, nie moge się nadziwić ![]() A Kasia do nas wpadnie ?
#2917 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2918 |
Rozeznanie
|
_Mama_ to może być problem tego typu, że koszty wysyłki pójdą na nasze konto, a oni będą musieli to wysłać. Przecież nie da się do każdej aukcji podawać różnych nr konta...
![]() Seona - ja mam jakieś 4-5kg. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2919 |
Raczkowanie
|
Myślę, że dogadamy temat - wszystko do ustalenia - na początku będziemy może podsyłać do was fanty a fotki na maila, jeśli akcja się rozpędzi to zorganizujemy punkty zborne i organizować przesyłki z większych miast. Ważną sprawą też jest opakowanie - to prawdziwa sztuka upakować te drobiazgi - mamy pewne doświadczenie - z opracowanym "testem łosia" włącznie. Jest to poważny temat gdyż mamy nawet znajomego modelarza w UK - napomkiwał coś o Ebay-u - czyli bardziej światowo się zrobi. Kasia oczywiście dołączy - podlinkuję ją na maila i zaciągnę za ucho - niewykluczone, że przejmie potem dowództwo jako "starsza stopniem". Z tego co wiem od jakiegoś czasu "molestuje" kolegę rzeźbiarza figurkowego o popiersie zuluskiego wodza.
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-05 o 20:26 Powód: uzup. |
![]() ![]() |
![]() |
#2920 |
Rozeznanie
|
Aniu gratulacje
![]() ![]() ![]() Witam grupę modelarzy. Bardzo się ciesze ze macie dobre serca i chcecie pomóc tym, którzy pomocy bardzo potrzebują dzieląc się tym, co sami potraficie zrobic z wielką satysfakcją. |
![]() ![]() |
![]() |
#2921 | |
Zakorzenienie
|
Ulisia1 czekam na wiadomość od tej Pani, ile ona i ile M@gd@len@ ma kg. Ale M@gd@len@ ma chyba dość sporo ciuszków i byłoby najkorzystniej gdybyś Ty to do niej wysłała, bo ona ma więcej
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2922 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorową porą
![]() Dawno nie zaglądałąm na forum bo jakoś czasu nie było , a tu takie dobre wiadomości ![]() Anastazja , GRATULUJĘ serdecznie synusia ![]() ![]() ![]() jaroszania , róniez GRATULUJĘ !!!! Aż się rozmażyłam bo rok temu , mniej więcej o tej porze ja też się dowiedziałąm , że jestem w ciąży ![]() ![]() ![]() Witam równiez Modelarzy ![]() Zdjęcia dzieciaczków oczywiście przesliczne , aż miło popatrzeć , a jak ładnie dzieci są ubrane ![]() ![]() Dobrej nocy wszystkim zyczę ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2923 |
Raczkowanie
|
Suzi , wywaliłaś mnie niechcący z chata naszego
![]() ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2924 |
Rozeznanie
|
Witajcie!
Mogę się już oficjalnie pochwalić, że będę pomagać _MAMIE_ przy aukcjach allegro. Jedną już na próbę wystawiłam z mojego własnego konta, ale czekam na aktywacje specjalnego konta na allegro, którego będę używać tylko do aukcji charytatywnych. Także jakby ktoś chciał zobaczyć moją próbną aukcję, to pojawi się ona w linku który jest w podpisie MAMY ![]() A jeśli ktoś chciałby wysłać mi jakiś przedmiot do wystawienia, to podam mój adres domowy na PW. Pozdrawiam serdecznie !!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2925 |
Raczkowanie
|
Witam MODELARZY o cudownych sercach.
Droga Teresko spódniczek jeszcze nie będzie,wysłane paczką ekonomiczną w pazdzierniku.Dwie spódniczki dla Helenki poszły priorytetem na święta ale też jeszcze nie doszły. |
![]() ![]() |
![]() |
#2926 | ||
Zadomowienie
|
witam wszystkich
teraz pokolei Anastazja gratuluję serdecznie synka. jesteś wielka. nie doszukałam sie tylko jak malutki ma na imię Ania wiesz, że cieszę sie i mimo, ze to juz zrobiłam to jeszcze raz serdeczne gratulacje. Ciepło witam grupę modelarzy. świetnie, ze ze swoją checią niesienia pomocy zawitaliscie do nas. potrzeba na ludzi zapałem i pasja Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2927 |
Rozeznanie
|
Mi jest obojętnie kto to wyśle... To może najwyżej dogadamy się we wtorek, jak będziesz wiedziała ile tego masz...
![]() ![]() Edytowane przez ulisia1 Czas edycji: 2008-01-07 o 19:04 Powód: Uzup. treści |
![]() ![]() |
![]() |
#2928 |
Rozeznanie
|
Ja też chcę się przywitać!!!
![]() Schreck - super, że tu jesteś!!! Czekamy też z niecierpliwością na resztę ![]() BTW, mam pytanie - czy ktoś się orientuje, czy Siostra robiła zdjęcia, jak rozdawała paczki które doszły przed świętami??? Bo moja paczucha dla Dominika doszła i tak się cieszyłam, że niedługo zobaczę jego kolejne zdjęcie...a tu nie ma i nie ma ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2929 |
Rozeznanie
|
Hej, czy ktoś mógłby mi podać linka do naszej "Klasy" na portalu nasza klasa...? Szukam już drugą godzinę, właczając w to szukanie na forum (wiem że gdzieś to bylo) i nie mogę znaleźć...
![]() Pliizzz... ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2930 |
Rozeznanie
|
http://nasza-klasa.pl/school/109876
Mam nadzieję, że o to Ci chodziło. Strasznie dzisiaj trudno dostać się tam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2931 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam ciepło w ten śnieżny wieczór,
Dzisiejszym popołudniem mieliśmy burzę mózgów z Kasią przeglądając pudełka z zestawami figurek żołnierzy i wyszły nam pomysły na scenki obrazujące ujęcia z filmów - "Łzy słońca" - będą zrobieni na bazie tego zestawu - http://www.hobbysta.pl/figurki-us-na...am-p-3843.html - kliknąć mały obrazek - taki Bruce Willis w miniaturze, "Shooting dogs" i mój ulubiony - http://www.youtube.com/watch?v=sQS6XQOhNh0 Myślę, że takie skojarzenia z filmami pozwolą wam wyobrazić sobie co to będzie. Żołnierze z Legii Cudzoziemskiej niedługo do obejrzenia na stronce Kasi, a potem na aukcji Serca dla Afryki. Widziałem dziś jak wyglądają - przystojniacy... ![]() Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-06 o 18:26 Powód: uzup. |
![]() ![]() |
![]() |
#2932 |
Rozeznanie
|
Tak. Dzięęęęęęęęęęki Tereska!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2933 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Jak zobaczyła Ebay to mi się szeroko otworzyły oczy ![]() ![]() bo aukcje to nie tylko pieniążki na jedzenie i szkołę dla dzieciaczków ale ogromna reklama, ja codziennie dostaję propozycje pomocy dzieciom i już niedługo będę zamykała listę na 300. Zaraz właśnie idę odpisać 1 Pani i tak jest codziennie ....\ cieszę sie na figurki i nie mogę się doczekać az przyjdzie Kasia , bo nie mogę uwierzyc że kobiety również zajmują sie modelarstwem ![]() Cytat:
![]() dziękuję ![]() cos sie tylko tło wycięło, zobaczymy jeszcze raz jak dostaniesz fanty ![]() Cytat:
![]() ![]() Teraz zapodam ![]() ![]() ![]() ![]() mam też rozliczenia roczne dla kilku osób pokaze Wam bo wiem ze Animator się nie obrazi jak to wyglada: Rozliczenia dla Pana W.Grychnika za okres od :Styczen-24 Listopad 2007 Nr.1 Jackson Milanzi Wplaty w 2007 r. US 151.79 = ZMK 576.800 Wydano na:
Przychody: Koncowka z roku 2006 K 20.000 Przychody ‘07 K 576.800 Total K 596.800 Oszczednosci na 2008 K 0.000 Serdecznie dziekujemy. bardzo skrupulatnie i dokładnie wszystko podliczone, dlatego osoby, które sie wahają albo maja wątpliwości uspokajam ze s.Józefa nie zmarnuje żadnej złotówki, grosza, które przeznaczacie na swoje dzieci w Zambii ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2934 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2935 |
Raczkowanie
|
MAMO - myślę, że po prostu każdy przeznaczony fant na aukcje będzie pakowany w pudełko wysyłkowe i odpowiednio oznaczany, a następnie ładowany do większego kartonu zbiorczego - przynajmniej tak planujemy tu z Gdańska, który następnie będzie wysyłany do Was - potem rozpakować ten duży - małe zostawić nierozpakowane - wystawić, no i wysłać po aukcji do odiorcy. To oczywiście na początek - potem trzeba będzie coś bardziej wymyślnego opracować. Zdjęcia dostarczymy albo via e-mail tudzież na płytce załączonej do kartonu. Co do E-baya - poproszę mojego zaufanego gentelmana z UK - Alexa - jego nick na Ebay - alecandsuedunn i myślę, że coś podpowie dodatkowo - on też już coś dla was dłubie tak a'propos. Chyba, że ten temat załatwiacie przez polskiego E-baya. Jako, że aukcje z modelami będą bardziej specyficzne i skierowanie do pewnej grupy odbiorców chcemy również dostarczyć później uzupełniające opracowanie graficzne specjalne dla aukcji związanych z modelarstwem dla Afryki - mamy nawet pomysł na nazwę dla tego podprojektu - Modellers 4 Africa - w końcu nie tylko modelarze z Polski są tu mile widziani mam nadzieję. Test Łosia - to pakowanie obiektu w kartonik z układaniem dodatkowego wypełniacza - styropian, folia bombelkowa itp. - zamykanie - potrząsanie czy się aby nie klekocze - najlepiej dwóch pakujących - by słuchać czy się nie tłucze po pudełku....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2936 |
Rozeznanie
|
Uważam że to bardzo dobry pomysł Schreck. Tylko będzie trzeba dobrze oznaczać paczki i zdjęcia, żeby się nie pomylić przy wysyłaniu...
![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2937 |
Rozeznanie
|
ulisia- wysłąłam do Ciebie pw- sprawdz czy dotarło
|
![]() ![]() |
![]() |
#2938 |
Rozeznanie
|
doszło, już odpisuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2939 |
Zakorzenienie
|
Schreck ok rozumiem, tak moze byc
![]() ![]() jestem zaskoczona takim profesjonalnym podejściem i dalokosiężnymi planami ![]() co do eBay to ja właśnie z polskim załatwiałam ale jak w gre wchodzi inny kraj tym lepiej ![]() ![]()
#2940 |
Raczkowanie
|
A istnieje opcja by założyć później konto dla odbiorców spoza Polski w jakimś zagranicznym banku? Takie dodatkowe? Albo bezpośrednie wpłaty na konto w banku zambijskim założonym przez pełnomocnika siostry Józefy? No chyba, że tak sie nie da, albo ja o czymś nie wiem, tudzież nie zdaję sobie z czegoś sprawy... A co do planów rozwojowych w temacie to trzeba byłoby pomyśleć o rezydentach koordynujących projektu na poszczególne kraje - w końcu modelarzy na świecie nie brakuje - oby tylko pomysłów na modele nie brakło i oby Kenia nie dostarczyła nowych inspiracji...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-01-06 o 21:15 Powód: uzup. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.