![]() |
#151 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki kosmetyk zamierzasz właśnie kupić???
Ja właśnie szukuję się do zakupu podkładu z Avonu: "Avon, Avon Colour, Personal Match Liquid Foundation Natural (Podkład w płynie)" i bazy rozświetlającej też z Avonu.
Podkład ma wiele pochlebnych recenzji, ale baza troszki mniej. Zobaczymy. Ogólnie to mam problem z dobraniem koloru podkładu. Niestety nie mam dostępu do próbek ![]() Może któraś ma pojęcie który odcień będzie mi pasował skoro z DMM miałam odcien 030 SAND? Będę bardzo wdzięczna. |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mnie dziś przyszedł olejek do twarzy, jak narazie mogę stwierdzić tylko że pachnie troszkę podobnie jak żelki Harribo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Zakorzenienie
|
A ja muszę (i chcę
![]() ![]() A wczoraj wypatrzyłam śliczną torebkę w Wittchen ![]() ![]() ![]()
#154 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem za co (bo zbankrutowalam) ale musze kupic jakis fluid i tusz do rzes - koncza sie
![]()
#155 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez sitc Czas edycji: 2005-09-28 o 09:57 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja narazie wydlubuje resztki z różnych niewykonczonych... Jeszcze korektor mi sie konczy, a jesli o to chodzi to nie kupie innego niz ever fresh. Jak szybko nie znajde pracy to bedzie ze mną źle ![]()
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
ja musze kupić sobie krem na noc Mincer do cery tradzikowej (taki różowy)... zuzyłam kilka próbek i jest naprawde świetny i skuteczny
![]() Heh to bedzie 3 krem na noc - na co mi tyle??
#159 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() - krem oczyszczający - olejek - mleczko do twarzy [ ale nie do demakijażu , tylko to do pielęgnacji ] - tonik odświeżający - maseczkę z płatków róży - kąpiel parową - szampon morelowy [ ale jeszcze nie używałam ] Uwaga , teraz będę dużo gadać :czarodzie: Hm , używam tych kosmetyków od soboty właśnie , dzisiaj minie piąty dzień używania - i nie wiem . Kurczę , może ja jestem już za stara na takie same tylko ziółka ? Olejek podoba mi się , pachnie przyjemnie , też myślę o żelkach , na noc mieszam go z mleczkiem , wtedy ta skóra nie jest tylko natłuszczona , ale i bardziej nawilżona . Jest dla mnie fajniejszy od Clarinsa i Decleora - bardziej odżywczy , nie jest taki suchy jak tamte . Tonik odświeżający podoba mi się bardzo - alkoholu prawie nie czuję , głównie ziółka , nie wysusza tylko ładnie wygładza i ożywia buźkę . Właśnie używam go na współkę z TŻ . Maseczka oczyszczająca [ ta glinka ] jest delikatna , ale dla mojej skóry wystarczy - nie przesusza , bardzo delikatnie wygładza , moja skóra w ogóle lubi oczar więc dlatego ją kupiłam . Kąpiel parowa okazała się dla mojej skóry bardzo fajna - używam jej inaczej niż zaleca Hauschka tzn. moczę ręczniki w ciepłej wodzie , pół łyżeczki kąpieli mieszam z niewielką ilością wody w atomizerze po Aqua Oleum i rozpylam tę esencję na ciepłych ręcznikach , które po kolei przykładam do twarzy . Kapiel przypomina zapach króliczych siuśków - okropne . Ale twarz wygląda po niej fajnie : jest czysta , widać , że jest jaśniejsza , gładsza i pory są ładnie zwężone [ może to przez ten alkohol , ale też go w tych siuśkach nie czuję ] . Chwalę sobie kąpiel mimo niepochlebnych opinii w KWC , ale używam jej inaczej . Maseczka różana jest dobra , - ale jednak za mało odżywia moją skórę , jest nadal dla mnie zbyt lekka . Taka małolata .Na kolana mnie nie powaliła . O efektach nie mogę nic napisać bo używałam jej zaledwie dwa razy . Najgorszy jest dla mnie krem oczyszczający - zapach jest dla mnie straszny , ziółka plus Visolvit , pozostawia na twarzy taką tłustawą powłokę , taki czop . Ja w sumie najpierw zmywam twarz Sensibio H20, potem używam tego niby kremu oczyszczającego , a na końcu myje twarz moim starym przyjacielem - czarnym mydłem z błota z morza martwego , bo inaczej czułabym się zapchana i niedomyta . Ponownie kremu do oczyszczania nie kupię . Ale zauważyłam , że pielęgnacja Hauschki pogrubia (!) mi skórę ![]() ![]()
![]() |
#160 |
Rozeznanie
|
Dziękuje za taką wyczerpującą odpowiedź
![]() Pociesze Cię że zawsze słyszałam, ze efekty przestawienia się na naturalne kosmetyki widać i to bardzo, ale dopiero po długim czasie. Magii olejku uległam, bo ostatnio na mojej twarzy wylądowali obcy, a że do kwasów skutecznie zraziłam się po Effaklarze LRP, który działał na mnie jak placebo, to postanowiłam zaatakować ich olejkiem. ![]() Z olejku jestem jak narazie zadowolona, na noc nie nakładałam nic więcej i miło mnie zaskoczył tym że naprawdę nawilża. Używam oprócz niego serii Y&U Eris która z naturą ma tyle wspólnego, co ja z baletem (czyli nic). Jak się będzie dobrze sprawdzał to kupie jeszcze ten krem różany i może jakąś maseczkę, a jak nie to wróce do mojego ukochanego chemicznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#163 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#165 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w kazdym razie toniku nie używam wcale, bo nie cierpię, ten żel nie ściąga, nie wysusza, ale czy trzeba po nim tonik, to już muszą wizażowe autorytety powiedzieć ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#166 |
Zakorzenienie
|
ile ja bym dala za te cienie
![]() a za te obrysowane dalabym sobie reke uciac, lewa, bo prawa sie bym malowala ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Sitc
![]() ![]() Kasiu a co to za cienie? ![]() ![]()
#168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecie sciagniete z tego watku, bodajrze Czarny Elf je posiada [a przynajmniej miala zamowic ![]() pisala tez, ze niestety nie dostane ich w Polsce ;( http://www.wizaz.pl/forum/showthread...0&page=3&pp=30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
Mam nowe zapotrzebowanie...
- odżywka do rzęs Pierre Rene (jest w KWC b. wysoko oceniona, a ja trafiłam przypadkiem ![]() - Krem Eris z Lirene regenerująco-łagodzący (zamiast miętowego matującego z Erisu 25+) Pozdrawiam ![]() Cienie Cinema (IB) kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 |
Zakorzenienie
|
Raczej nie kupie wszytkiego co wymienilam w poprzednim watku bo musze w tym miesiacu oszczedzac(przeprowadzka) ale wlasnie sobie zakupilam pedzelki i dwa cienie bo byly na wyprzedazy
![]() Edytowane przez CzarnyElf Czas edycji: 2005-09-30 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#171 |
BAN stały
|
ja ja zastanawiam sie nad kupnem pudru brazujacego ale nie wiem ktory jest najlepszy
|
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Baze z Avonu stanowczo odradzam,w zasadzie to nie wiem jak mozna bylo TO COS nazwac baza rozswietlajaca,sama dosc trudno rozprowadza sie na twarzy a co dopiero podklad na niej,a efekt rozswietlenia-gdzie on jest?????jakas taka rozowa poswiata ![]() ![]() ![]()
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z brazerow to zachwycam sie od jakiegos czasu pudrem sypkim Revlon Skinlights kolor warm light,chociaz teraz na okres jesienno-zimowy lepszy bedzie odcien bare light jak dla mnie ![]() Posiadam tez Max Factor Creme Puff odcien bezu,ktory jak dla mnie jest niczym puder brazujacy i jestem zadowolona ![]()
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Piankę i lakier do włosów Taft (mocny). Kończą się
![]()
#175 |
Zakorzenienie
|
Hmmm... fajny topic. Przez Was mam ochotę na kilka nowych rzeczy, ale będę musiała się powstrzymać
![]() A w najbliższym czasie planuję mleko w proszku do kąpieli ( ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Rozeznanie
|
musze sobie kupic perfumki Light Blue D&G - kocham je
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Mrs Mrau
|
-czeeerrrwone cienie (inspiracje znalazłam po cudnym makijażu Tanzanit
![]() -jakas ładną i cienka opaskę do włosów |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
Ja chce sobie kupić jakiś tusz do rzęs i cienie do powiek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ojojjj...już zamówiłam. Pocieszam się tylko tym, że mam te kosmetyki, jak gdyby za darmo. Ponieważ uczę czasami koleżanki córkę i głupio mi wziąść kasę za te lekcję, więc ona mi zamawia różne cuda. Kiedyś uczyłam ją regularni i miałam pełno Avonu, potem miałam roczną przerwę i teraz znowu zaczynam, więc troche tych nowowści przybyło przez rok. Za bardzo się nie interesowałam przez rok Avonem, bo miałam już dość tych kosmetyków i teraz popatrzyłam w katalogu i tak sobie poczytałam na wizazu i wybrałam podkład, a bazę to moja kleżanka bardzo sobie chwali. Najwyżej bedzie miała prezent. Dziękuję za odpowiedz. Ciekawa jestem co bedzie z tym pudrem, wybrałam kolor "Warmest begie" czy jak tam (drugi od dołu). Boje się, że bedzie za ciemny... Mogłam zamówić krem do twarzy i jakiś żel pod prysznic, to zawsze się przyda... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie zawsze opinia wobec kosmetykow zawsze bedzie subiektywna i moze akurat Tobie spasuje ![]() ![]() ![]() W kazdym razie zycze TYLKO udanych zakupow i testow ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.