![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy Ktoras Z Was Odwazylaby Sie Sama Pomalowac I Uczesac Na Swoj Slub????
12 SIERPNIA WYCHODZE ZA MAZ
![]() MAM ZAMIAR SAMA O SIEBIE ZADBAC, TZN. CIALO ,CERA,MAKIJAZ FRYZURA, PAZNOKCIE , CO O TYM MYSLICIE??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy Ktoras Z Was Odwazylaby Sie Sama Pomalowac I Uczesac Na Swoj Slub????
ja uwazam ze to calkiem dobry pomysl
![]() ![]() paznokci bym sie nie odwazyla dalabym je do zrobienia.. to jedyna rzecz ktorej bym sie nie podjela.. mam nadzieje, ze dasz sobei rade i bedziesz zadowolona 3mam kciuki za Ciebie no i powodzenia na nowej drodze zycia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
dziekuje bardzo!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
potrafie zrobic te wszystkie rzeczy tylko slyszalam ze w dniu slubu czlowiek jest ,, nie swoj" zdenerwowany i takie tam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja tak
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
dobre kosmetyki to podstawa!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja sama będę sie malować do ślubu. Mam zamiar sobie kupić jakieś dobre kosmetyki i utrwalacze.Uwielbiam się malować. Jednak jeśli chodzi o włosy to mam zamówioną fryzjerkę bo sama nie mam do tego talentu.Wyglądałabym pewnie jak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
czemu nie?
Sama rozważam taką możliwość. Za makijaż i fryzurę zapłaciłabym pewnie 200 zł, albo i więcej, a że koszty wesela i ślubu ponosimy my-młodzi studenci jeszcze, to pewnie będę tylko patrzeć, żeby starczyło pieniędzy, więc nawet taka kwota jest ważna. Potrafię sobie zrobić ladnego koka przipinanego takimi małymi krokodylkami, wystarczy więc, że kupię takie przyozdobione małymi białymi różyczkami i będzie ładnie. Bardziej boję się o makijaż, bo nie mam talentu do malowania się. jeszcze jakis potworek ze mnie wyjdzie, ale może trochę podpatrzę na 'moich makijażach' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o fryzurę,to nie lubię tego robić i zupełnie nie mam cierpliwości
![]() ![]() ![]() Myślę,że to nie kwestia odwagi a umiejętności i tego czy dana osoba umie opanować emocje i czy jest w stanie zrobić to sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
a ja sie odważylam: umalować, pomalować paznokcie, fryzurę robiła fryzjerka zapłacilam... 30zł?
Paznokcie wyszły mi na 5+, moze dlatego ze starałam się bardziej niż zwykle skupić... Makijaz tez niczego sobie, ktos mnie pytal czy byałam u kosmetyczki na makijazu, więc chyba wyszło mi ok. Kupilam specjalnie na te okazję kilka kosmetykow, ktore służa mi do dziś. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Mnie czesała fryzjerka, ale trochę się przeczesałam.
Makijaż i paznokcie zrobiłam sama, bo lubię i umiem to robić, sama najlepiej wiem, co mi się podoba i w czym wyglądam najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
A ja się waham
![]() ![]() ![]() A co do oszczędności-jeśli ktoś już ma kilka dobrych i profesjonalnych kosmetyków, to miło. Ale jeżeli przyszłoby mi kupować wszytsko od początku, chyba bym nie wyrobiła finansowo.Sama już nie wiem
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o włosy, to mam proste, ciężkie i trudno układające się, dlatego tu wchodzi w grę tylko profesjonalna pomoc
![]() ![]() ![]() Co do makijażu to raczej też bym zrobiła go sama. Tak jak paznokcie, ryjek maluje sobie od kilku dobrych lat myślę, że z nienajgorszym skutkiem ![]() ![]() Póki co to tylko teoria i może kiedyś zmienię zdanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja odważyłam się pomalować i uczesać sama na swój slub
![]() Zresztą zawsze sama lubiłam robić sobie makijarze i fryzurki. Tym razem fryzurka była taka ja zwykle tyle, że bardzo dobrze wyprostowałam sobie włoski ![]() ![]()
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Acha paznokcie, też sama sobie pomalowałam. Jełi chodzi o pielęgnację ciała to przed slubem już je przygotowywałam odpowiednio
![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja również mam zamiar samodzielnie wykonać swój ślubny makijaż
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Zrób to sama!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sama sie bede malować - i popieram pomysły koleżanek dotyczące zakupu dobrych trwałych kosmetyków! Fryzurki sie sama nie odważę robić - choć pozornie bede mieć rozpuszczone włosy to i tak ich odpowiednie ułożenie i utrwalenie wymaga reki fachowca (ale że fachowcem bedzie moja kupela, fryzjerka wiec można powiedzieć że wszystko zostaje w rodzinie ![]() Odnośnie paznokci -maży mi sie prosty tradycyjny francuski manicure, a nie żadne żele, akryle, ani tipsy - chce wyglądać naturalnie, a taki manicur moge zrobić sama, a jesli mi nie wyjdzie to dopiero wtedy do kosmetyczki! pomysł robienia wszystkiego samemu nie jest zły, ale trzeba to zrobić umiejętnie i troche poćwiczyc przed tym dniem - takie moje zdanie ![]() acha - pytanko: co macie na myśli mówiąc DOBRE kosmetyki?
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hmmm. dziwne pytanie. a co w tym niezwyklego?
chyba teraz trochę kobiety przesadzają z tymi przygotowaniami. są oczywiście osoby, które mają 2 lewe ręce, ale większość z nas umie się ładnie umalować. ostatnio zrobiła się jakaś psychoza w związku z tymi ślubami. a potem wszystkie panny młode wyglądają jak kserokopie. takie same sukienki, fryzury i paznokcie. lepiej wyglądać "po swojemu". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Myślę, że to dobry pomysł, żeby samemu umalować się do ślubu i zrobić sobie pazurki. Jeżeli czujesz się na siłach ułożyć sobie włosy, to również jak najbardziej. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś inny malował mnie do ślubu. Mam swoje kosmetyki, wypróbowane wcześniej, wiem że nie mam na nie alergii (co mi się czasem zdarza) i powoli kompletuje sobie nowe, odpowiednio wcześniej, aby w dzień ślubu nie było niespodzianek w postaci odczynów alergicznych. Paznokcie też mogłabym sobie pomalować sama, ale nie wiem czy tak zrobię z lenistwa, bo to juz niewielki wydatek. Nie odważyłabym tylko włosów sama sobie przygotować, bo nie mam w tym zakresie zdolności, a włosy marniutkie.
A dla mnie Panny Młode wcale nie wyglądają jak kserokopie, bo widać, że każda z nas jakoś przemyślała swoje przygotowania i wybrała suknię, dodatki i resztę zgodnie ze swoim charakterem, upodobaniami. To, że rzucam się w wir przygotowań, to tylko dlatego, że są one jakby przedłużeniem tego wyjątkowego Dnia, bo myślenie o nim sprawia mi przyjemność i ten cały rozgardiasz zdarzy sie tylko raz w życiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
ja się umalowałam sama jak i paznokcie, fryzurkę robiła fryzjerka z racji mojej krótkiej fryzurki (niedającej się ujarzmić na codzien). a co do pielęgnacji to zastanawiam się cy wy takiego robicie. Ja dzien wczesniej poszłam tylko do kosmetyczki na masaz i nawilżanie i to absolutnie wszystko co zrobiłam dla mojego ciała, no oczywiscie procz depilacji ale to przeciez nie od swieta sie robi tylko na codzien.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Mnie malowac i czesac bedzie ta sama osoba-profesjonalistka. Czesto czesze i maluje na pokazach mody w tv. Znalazlam ja przypadkiem, gdy szukalam fryzjerki.
Zaklad wyglada na ok i widac ze pani zna sie na wloskach(robilam regeneracje i farbowanie+sciecie). Troszke bylam zaskoczona, ze tez maluje, ale zobaczylam pare nagran z pokazow mody i spodobalo mi sie (wiem, ze to ona na pewno tam byla, bo jest na filmie). Wszystko okaze sie w czerwcu, bo pare dni przed slubem ide na probna fryzure i makijaz. Wtedy napisze jak bylo. Co do paznokci, to slabo mi zawsze rosly, choc jak juz udalo sie je wychodowac, to nawet francuski wychodzi mi super. Zobacze przed slubem, ale pewnie zrobie sobie zelowe i na podroz poslubna tez bedzie problem z glowy. Wiem, ze przed slubem (1,2 dni) bede bardzo zdenerwowana i zestresowana, wiec dlatego oddaje sie w rece profesjonalistki.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Dodam jeszcze, ze zazdroszcze tym dziewczynom, ktore maluja, czy czesza na codzien. Jestescie profesjonalistkami. Macie wprawna reke.
Ja tez sie maluje i wygladam ok, ale w tym dniu chce wygladac troszke inaczej-wyjatkowo ![]() Pozdrawiam!
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja będę miała wielki dzien 1 lipca. Też długo zastanawiałam się nad makijażem. Co do fryzury - mam zaufaną fryzjerkę, która się zawsze sprawdza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
![]()
podbijam bytanie:
malować sie samemu -OK! dobrymi kosmetykami - OK! ale jakie kosmetyki?? ?? ?? ?? ??
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
![]()
Ja na swój slub umalowałam i uczesałam się sama. Nie sądzę żeby ktoś zrobił to za mnie lepiej (szczególnie makijaż), fryzura również nie była zła - wszyscy pytali jaki fryzjer mnie czesał. Wszystko to z własnej wygody, z pewnością nie z oszczędności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczynki!
Ja mam ślub w lipcu br. Włosów nigdy w życiu nie odważyłabym się sama uczesać. Po pierwsze są bardzo niesforne i cienkie, po drugie taki ze mnie choleryk, że pewnie ze stresu prędzej wyrwałabym sobie połowę, niż je jakoś uczesała. Roważałam natomiast pomysł samodzielniego makijażu i zrobienia paznokci - robię to nieprzerwanie od lat i raczej dobrze mi to wychodzi. Ale... przyszła kolejna myśl - to jedyny taki dzień w życiu (nie planuję więcej ślubów ![]() Mam jednak troszkę obawy co do makijażu, dlatego na pewno umówię się na próbny. Byłam raz jeden u kosmetyczki na makijażu, to było przed moją studniówką, chciałam wyglądać bosko (wiadoma sprawa), ale efekt był koszmarny!!!!!!!!!!!!! Pani kosmetyczka miała wielką kolejkę i ponad półgodzinne opóźnienie, tak więc nie skupiła się na makijażu, tylko na tym, żeby ze wszystkimi dziewczynami się wyrobić. Wyobraźcie sobie, że nawet nie zmyła mi z oczu tuszu, jaki miałam nałożony. Wysmarowła mi twarz jakim błyszczącym mazidłem - mimo, że mam tłusta cerę, co po godzinie wygladało koszmarnie i mój blask widać było z pół kilometra. Jak po wszystkim spojrzałam w lustro to się przeraziłam tak, że nie chciałam jej zapłacić. Dziecko w podstawówce umalowałoby się lepiej - NAPRAWDĘ. Efekt był taki, że po przyjściu do domu zmyłam z siebie wszystko i umalowałam się sama. Dlatego teraz już robię wywiad środowiskowy i tak jak wspomniałam nie obejdzie się bez próbnego makijażu - w końcu napewno gdzieś są profesjonaliści. Pozdrowionka! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Czemu nie?? W końcu sama się maluję codzienie, wiem co i jak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:35.