|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciążone i nie zaciążone-zapraszamy wszystkie Lejdiski
Ale co przeskrobał? Może tak straszy tylko w ramach zemsty?
![]() Babski wieczór się udał (mąż też w nim sporo uczestniczył- przydał się do otwierania kolejnych butelek wina
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U mnie pogoda bezsensowna dziś, pada a ja leże senna... Ala fajnie, że sie udał wieczór ![]() Zuzia powodzenia na egzaminie
|
|
|
|
#4863 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
Domi tym razem kupiłam tylko spodnie ![]() Zuzia powodzenia na egzaminie. Ala ciesze się, że wieczór się udał, uuuu butelka na głowę - nieźle daliście czadu ![]() Ja też jestem dziś senna i nie do życie...chyba będzie zmiana pogody ( u nas na razie ciepło i słonecznie )
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski
melduję się wczoraj byliśmy na tym weselu, było super choć po 20.00 musiałam jechać do domu nakarmić i uśpić Filipa bo z tęsknoty (chyba) nie chciał jeść i płakał, a moi rodzice nie umieli sobie dać rady. Później już nie było żadnych awarii i wróciliśmy na sale, o 3.00 byliśmy w domu. Załączam kilka zdjęć. Miłego dnia
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
Zamówiłam sobie dwa pasy ciążowe
Zanka ciekawa zmiana, pamiętam jak chciałaś w tamtym roku grzywke, a myśmy Ci chyba odradzały albo doradzały Vcelka rurki czy zwykłe proste?
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejny słodziak na naszym wątku
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Córcia boska
no ale wiadomo, my urodę mamy w genach, nie Maja?Domi, pasy? no widzę, że się szykujesz ostro ![]() Zanka, ja już na NK napisałam, że bosko wyglądasz. Bardzo elegancko i szykownie, sexi mamuśka
|
#4869 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
a z małych pstrykaczy polecam Lumix Cytat:
Egzamin na 4 jestem padnięta ![]() znajomość z M. się rozkręca....piszemy, dzwonimy ![]() już za tydzień się spotkamy |
||
|
|
|
#4870 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia gratuluje egzaminu zdanego
![]() Mnie ta głowa nawala... ![]() ![]()
|
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ oczywiście, że to te geny
![]() ![]() ![]() Tylko moja córka, t czysty ojciec... nic z mamci
|
|
|
|
#4872 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki
![]() Ja dopiero wstałam, wczoraj tak mnie głowa nawalała, że o 20 poszłam spać ![]() Domi mi w spodniach rurkach jest niedobrze, bo mam za duże biodra, kupiłam biodrówki z prostą nogawką Zuzia super, że egz. tak dobrze Ci poszedł ![]() Zanka z grzyweczką wyglądasz sexy, ale szczerze w jaśniejszych włoskach wg mnie było fajniej, chyba że się już przyzwyczaiłam do pasemek. Ciniusiowa warto było czekać tak długo na córcie-jest boska i ma takie pulorki słodkie
|
#4873 |
|
BAN stały
|
no tak, ale co mam zrobić z kwestią rozwodu...wiem, że i tak bede mu musiała powiedzieć, ale czy dac sobie jeszcze czas, niech mnie bardziej pozna ![]() wiem że się uprzedzi ![]() gorzej jak zarzuci mi kłamstwo nie wiem co mam zrobić, moja mama mówi żebym powiedziała, ale przecież mu przez gg czy tel nie powiem, to za poważne, musiał by znac całą historię ![]() a nie chcę psuć w niedzielę spotkania taką wiadomością nie wiem jestem w kropce...jak powinnam zrobić.
|
|
|
|
#4874 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka wyglądasz super taka zmiana na korzyść
Domi ja też muszę zamówić pas ale tak ściągający dzisiaj śmigam z synkiem do babci będę później
|
|
|
|
#4875 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje, że to mądry chłopak, któremu zależy na Tobie, bez względu na to czy jesteś rozwiedziona czy też nie. Nie powinnaś jednak tego ukrywać, bo może też mieć później do Ciebie pretensje, że nie powiedziałaś mu prawdy. To takie moje skromne zdanie. Będzie dobrze Zuzia Ale po weekendzie cisza, gdzie się podziewacie Laseczki ? Domi to pojechała do promotora , Zuzia pewnie jeszcze w pracy a reszta hmm??
Aniołek -10 t.c.[*] 10.03.09r Edytowane przez Vcelka Czas edycji: 2009-06-22 o 15:10 |
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja już wróciłam, praca zatwierdzona w dziekanacie, w piatek obrona I tylko 6 osób jest na piatek
|
|
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
Hurrra bardzo się cieszę, że praca w końcu oddana. Teraz kochana tylko obrona i w końcu koniec
![]() Ja jak się broniłam to byłam tylko sama, chyba się każdy bał tej daty 14 luty
Aniołek -10 t.c.[*] 10.03.09r Edytowane przez Vcelka Czas edycji: 2009-06-22 o 15:45 |
|
|
|
#4878 |
|
Wtajemniczenie
|
Ello wszystkim
ja dzisiaj jak zwykle prawo jazdy. W lykend za to : malowanie na dzialce oraz grill+wystawa powswiecona zderzaczowi hadronow, krotki wyscig gokartowy, wielkie lody dla przegranego ![]() A dzisiaj juz 2,5h walki za pasztetem z soczewicy i soi. Zapodaje przepisa - u mnie wlasnie sie piecze: PASZTET Z SOCZEWICY I SOI SKLADNIKI: * Składniki 1 szklanka soczewicy, 1 szklanka soi, 3 cebule (30 dkg), 2 jajka, * 1/2 szklanki bułki tartej, 3 ząbki czosnku, 4 łyżki masła, * 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz ziołowy; 1. Soczewicę i soję (każdą osobno) przebrać, umyć, namoczyć na noc, a następnie odlać wodę, w której się moczyły, zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości, osączyć. Cebule obrać, posiekać, usmażyć na 2 łyżkach masła, ostudzić. Zmielić soczewicę, soję i cebulę. Czosnek posiekać i rozetrzeć z solą, odłożyć 1/3 i wymieszać z 1 łyżką masła. Do masy cebulowo-fasolowej dodać czosnek roztarty z solą, bułkę tartą, jajka i gałkę muszkatołową, doprawić solą oraz pieprzem i dobrze wymieszać. 2. Keksówkę wysmarować masłem czosnkowym i napełnić przygotowaną masą. Na wierzch położyć wiórki pozostałego masła. Pasztet skropić 2 łyżkami wody, przykryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 o C i piec około 1 godz. a na wieczor do pracy na noc - wiec pocieszam sie 'Przyjaciolmi' na TVNie
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka ja sie też bardzo ciesze
bałam się otworzyc egzemplarz pracy, który jest dla mnie. Na szczescie babki, ktore drukuje jak sa jakies błędy to mówia. I u mnie na szczescie nic sie nie rozwalilo, wszytsko gitez majonez. Ale dobrze, że Tz wczoraj moja prace poogladal na swoim kompe, bo znalazl kilka technicznych błedów o których zapomniałamMadzia soczeiwcy nigdy nie jadlam, jak Ci dobre wyjdzie to skopiuje przepis ![]() Vcelka a mogłabym Cie prosic jeszcze raz o przepis na torcik? ![]() Zuzia jak na żywo opiwiesz M. o swoich sprawach osobistych, to myślę, że owinno być dobzre i zrozumie to
|
|
|
|
#4880 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ooo rozkreca sie suuper ![]() a co d rozwodu mama ma racje,lepiej żebys powiedziała,a jak mądry chłopak jest to nie bedzie mu przeszkadzac...
|
|
#4881 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jej tak mi jakoś trudno, ale chyba jednak bede musiała się w sobie zebrać, jeżeli nie zrozumie trudno... będzie mi strasznie przykro...właśnie dzwonił do mnie, rano też dzwonił... kurde...no nie wiem, nie wiem....co ma być to będzie...najwyżej zostaniemy znajomymi... ![]() Cytat:
Śnił mi się kolega z roku że się całowaliśmy hehehe, fajne ciastko z niego ogólnie to dobrze sie dogadujemy i myślę że może nawet z czasem się zaprzyjaźnimy.. nie wiem czy w wspominałam ale w sobote mam niby półmetek, robimy imprezkę dla wszystkich z moich okolic..bedzie tez buRakello hehehehe |
||
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia, też jestem za tym, by powiedzieć jemu jak najszybciej o rozwodzie, ale na spotkaniu w cztery oczy. Bo im później tym trudniej będzie wyznać prawdę i on rzeczywiscie może zarzucić, że chcesz go okłamać. Jak koleś nie zrozumie sytuacji to i tak nic z tego by nie wyszło, a lepiej wcześniej niż później się o tym przekonać. Takie jest moje zdanie
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia to wszystkie chłopy naraz
|
|
|
|
#4884 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla wszystkich zameznych (?):
Spotyka kolega kolegę: - dokąd Ty tak pędzisz? - do domu? - a po co? - obiad ugotować? - a co zona chora? - nie głodna... ......................... ......................... ........ szkoda...ze u mnie tak nie dziala ![]() BTW - pasztet wyszedl super..prawie jak mieso...tylko Domi uprzedzam, ze : -12h soja i soczewica [osobno] musi sie moczyc - czyli na noc najlepiej zalej woda [3 razy wiecej wody niz ziaren] - rano wode odlej i wrzuc ziarna do garnka [znow 3 razy wiecej wody niz ziaren] i gotuj 1h [kazde osobno]..i potem robisz wg przepisu... ......................... .............. a jeszcze wam zapodam inny przepisik - tylko radze piec na termoobiegu, bo ja ostatnio skiepscilam i wyszedl mi zakalec;( CHLEB ORKISZOWY Składniki na 2 bochenki: * 800 g mąki orkiszowej * 2 łyżeczki soli * 1 saszetka suchych drożdży (7 g) * 2 łyżki oliwy z oliwek * 1 łyżeczka miodu * 600 ml ciepłej wody * nasiona sezamu do posypania Mąkę i sól wymieszać, wsypać drożdże, wymieszać. W środu zrobić dołek, dodać oliwę, miód, wodę. Dobrze wyrobić (przez 5 - 10 minut), aż ciasto zacznie odchodzić od brzegów naczynia - na tym etapie może cały czas być klejące (nie dosypywać mąki). Chlebki przenieść do wysmarowanych masłem i wysypanych otrębami (lub bułką tartą) foremek - keksówek o wymiarach 21 x 10 cm. Wypełnić je do połowy, ciasto wcisnąć w narożniki. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia i podwojenia objętości (ciasto powinno wyrosnąć po brzegi foremki), około 1 - 1,5 godziny lub nawet dłużej - w miarę potrzeby. Przed pieczeniem wysmarować mlekiem, posypać sezamem. Piec w temperaturze 200oC przez około 40 - 50 minut, aż chleb będzie brązowy i będzie brzmiał głucho po uderzeniu od spodu. Bochenki wyjdą raczej płaskie niż wyrośnięte. Studzić na kratce. Smacznego
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2009-06-22 o 18:10 |
|
|
|
#4885 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4886 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi na specjalne życzenie powtarzam przepis na sernik na zimno ( przecież ciężarnej odmówić nie można )
![]() Składniki: 400g serków homogenizowanych waniliowych 3/4 szklanki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe 1/4 kostki masła 2 żółtka herbatniki lub biszkopty truskawki łyżeczka żelatyny Przygotowanie: Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka, serki homo oraz jedną rozpuszczoną galaretkę - musi być zimna ( 1 galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody+płaska łyżeczka żelatyny). Wszystko wymieszkać. Na dno foremki poukładać herbatniki ( mogą później wypłynąć trochę ), całą masę wyłożyć do foremki i do lodówki. Gdy stężeje, na wierzch poukładać truskawki i zalać galaretką ( tym razem galaretkę rozpuścić w 1 i 3/4 szklance wody). Zalewać dopiero wtedy, gdy galaretka będzie zaczynała tężeć, nie taką wodą . Wszystko do lodówki.Smacznego! Mnie znów dziś boli głowa Idę chyba poleżeć.
|
#4887 |
|
BAN stały
|
Jeeeeeeść, od ponad 2 godz pisze prace, no nawet niezle mi to idzie ale mam dosc i pisze z M
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka dziekuje
![]() a mnie plecy znów bola, Nospa nie pomaga zaczynam sie martwic
|
|
|
|
#4889 |
|
Wtajemniczenie
|
A mozesz sie Domi jakos szybciej spotkac z lekarzem?
|
#4890 |
|
BAN stały
|
WItajcie
![]() wczoraj wcieło mi posta... przez weekend dziewczyny pracowalam jako animatorka zabaw wraz z siostra....co za dzieci...masa....a co najlepsze to mozna zobaczyc jacy ludzie robia urodzinki dla swoich pociech i jacy sa mlo kulturalni.... ![]() A u mnie ide dzisaj az do piatku na kurs wychowawcow kolonijnych bo jadade na ten oboz konny w lipcu,..i musz miec ten papierek. a co do pana G.to niby sobie co wyjasnilsmy przez gg ale jakos malo mu juz teraz..wieze......ze niby kasy nie ma ze musi zarabiac wiecej i dlatego chodzi ciagle do pracy i jest w nienajlepszym humorku a nie wiem nie dzwoni nie pisze jak kiedy....eheheh Dobra zmykam sie szykowac do piorka.... Buzka dziewcyzneczki male duze i te w brzuszku....nie tylko dziewczynki ![]() Milego dnia ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:51.

Muszę szybko na wypłatę zaopatrzyć się w jakiś mały pstrykacz

. Wszystko do lodówki.