|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#481 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lejdiski-najwspanialsze babeczki pod słońcem-cz. II oficjalnie otwarta:*
![]() ![]() ![]() Raz jeszcze dziękuję Wam za życzenia ! ![]() Dziewczyny dziś i jutro mam gości, więc nie będzie mnie na wizażu, ale w poniedziałek Wam wszystko opowiem, pochwalę się zakupkami i prezentami ( tymi również od Was ![]() ![]() Zuzia trzymam kciuki za egz. i randkę ![]() Ala udanej zabawy na weselu ![]() Reszcie udanego weekendu ![]()
#482 |
Zakorzenienie
|
Hej...ale cisza
![]() Vcelka czekamy po weekendzie na relacje i prezenty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Zakorzenienie
|
No faktycznie cichutko jak makiem zasial
![]() Vcelko i koniecznie napisz jak ci sie moj prezencik sprawuje, bo wiesz jakby co to zawsze mozna wymienic w sklepie na inny model ![]() Ja wlasnie po obiadku jestem, teraz dalsza czesc sprzatania, a na wieczor plany zadne... No poza tym, ze TZ bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Zakorzenienie
|
Garfi wkleje Ci te moje wyniki, oki?
![]() a więc ja mam tak: w krwi (w nawiasie norma): erytrocyty- 3,53 (4,0-5,0) hemoglobina - 11,1 (12,0-16,0) hematokryt- 32,1 (37,0-47,0) magnez- 1,8 (1,6-2,0) żelazo- 43 (23-165) |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Zakorzenienie
|
domi
Ja fizjologie konczylam w tamtym półroczu, ale co nie co jeszcze pamietam ![]() No wiec, jesli masz malo erytrocytow to i hematokryt bedzie ponizej normy ( to sie wiaze ze soba)-----> bo hematokryt to stosunek objetosci erytrocytow do pelnej objetosci krwi ![]() Hemoglobiny powinno byc srednio ok. 13,8 (wiec masz niewiele ponizej) Rzeczywiscie tych czerwonych krwinek masz malo ( tylko, ze normal 4,0-5,0 jest ogolnie dla kobiet, ale rozumiem ze te podane normy sa uznawane dla kobiet w ciazy tak?) A dzwonilas do lekarza? Co ci powiedzial? |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Zakorzenienie
|
Najpierw sobie w necie sprawdziłam i znalazłam, że dla kobiet w ciąży hematokryt powinien wynieść 35-37, a ja mam 32,1. No i zeszta żelazo w poprzednich badaniach miałam ponad 70 a teraz tylko 43, czyli moim zdaniem to za nisko, prawie dwa razy spadło. Lekarzowi nei przedstawialam dokladnie tych wynikow, powiedzialam tylko, ze sobie sama zrobiłam badania, bo sie źle czulam i mnei glowa bolała. I ze mam ponizej normy ten hamtpokryt i żelazo niskie. Bo hemoglobina chyba ujdzie w tłumie jeszcze. Kazał mi kupić jakies witaminy (wymienił kilka) ja zapamiętałam tylko Centrum materna i to kupiłam. Miałam feminatal, ale zabrakło mi pieniedzy bo ponad 50 zł kosztowały
![]() a te normy mam ogólnie, tam w laboratorium nikt nie wiedzial ze ja w ciazy Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-04 o 13:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak to jest z zelazem u kobiet w ciazy, ale my uczylismy sie ze sa takie normy 50-175) no wiec masz go ciutke za malo, dlatego lekarz kazal ci kupic te witaminki
Kurcze jak dobrze, ze sama poszlas zrobic sobie te badania... Bo tak to mozesz zaczac dzialac juz od razu ehh... a tak to bys zyla do sierpnia w nieswiadomosci, ze wszystko jest ok.... ;/ |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#488 |
Zakorzenienie
|
Garfieldek no własnie
![]() A znasz sie na moczu? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 |
Zakorzenienie
|
domi
nablonki sa normlanym(prawidlowym) skladnikiem osadu moczu, wiec raczej nie powinnas sie tym przejmowac jesli inne paramtery masz w normie ![]() Mi w badaniu moczu czesto wychodzilo liczne nablonki wielokatne i lekarze nic na to nie mowili ![]() Edytowane przez garfieldek Czas edycji: 2009-07-04 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
BAN stały
|
zal zaliczone, seminarium zaliczone
![]() mam dziś dzień kamikadze ![]() ![]() i mało we mnie motocyklista nie wjechał...dobrze, że ja jutro nie prowadzę. Jutro spotkam się z M. ![]() wożę czapkę policyjną z tyłu w samochodzie i bali się mnie wyprzedzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
BAN stały
|
Haloooooooo gdzie jesteście???
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#492 |
Zakorzenienie
|
Zuzia o której jutro masz rande-vous?
No faktycznie cisza dziś jak makiem zasiał ![]() Garfi dzieki za odpowiedzi ![]() Ja dziś spedzam czas z Tz wiec od neta odpoczne troche ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#493 |
BAN stały
|
Kochana M. przyjedzie do mnie na uczelnie ok 11, jak cos to poczeka aż skończę zajęcia...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
BAN stały
|
Cytat:
witam.... dzis dzien wsumie oki troszke pracy i troszke przyjemnosci....spacer z kolerzanka odwiedziny u sasiadki ![]() a i musze wam cos powiedziec dzis przekonałam sie jak moj instynkt macierzynski jest wielki.... i mocny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dobra ide sobie lulu ![]() buzka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a no to super ![]() Motylicaja...a wiesz w sumie mogłas podejsc i zagadac ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-04 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Zakorzenienie
|
Vcelka STO LAT
![]() Domi ja po wyjściu ze szpitala miałam hemoglobine 5 ![]() ![]() ps.co z Piwusia? Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-07-05 o 07:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#497 |
Rozeznanie
|
Witajcie Dziewczynki
![]() Ale u nas weekendowo.... Wczoraj sprzątałam zawzięcie a wieczorkiem poleniuchowałam z książką....Dziś mam zamiar kolejne koraliki kupic ![]()
#498 |
Zakorzenienie
|
Hejka dziewczyny
![]() domi nie ma za co ![]() motylicja co za baby, nawet dzieckiem sie zajac nie umia :zly: Ja dzisiaj wiekszosc dnia na festynie spedze,, wiec mnie niestety nie bedzie, no moze wieczorkiem do was zajrze ![]() milego dnia zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Rozeznanie
|
I znów zakupy koralikowe zrobione..... To przez was dziewczyny się rozochociłam na te wyroby!!! Winny musi byc. Teraz czekam aż przyjdą i do dzieła
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Postanowiłam już nic nie kupowac, póki nie dostanę tego co zamówiłam....Zobaczę jak wyglądają i czy coś można pokompletowac, a później dokupię napewno coś jeszcze.... Magdzia ale balujesz w tej Gdyni....zazdroszczę....: D Vcelka wygoń gości i do mnie na wizaz przychodź ![]()
![]() |
#500 |
Zakorzenienie
|
Aanka ale Cie wzięło
![]() My dzis bylismy sie ugadac z mieszkaniem ,za tydzien zaczynamy remont ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 |
Rozeznanie
|
W tym wynajmowanym??? Super
![]() No wzięło mnie....tylko chusty musze pokończyc , bo obiecałam zrobic ![]()
#502 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj byłam z Tz na zakupach i kupiłam 2 sukienki i koszule nocna weszłam przy okazji zapytać o te buty czy mogę te oczka reklamować ale niestety reklamacja tego nie obejmuje ale moga mi doszyc bo jedna para im sie rozwalila w sklepie i cekinki maja im przyslac
![]() Tż dzisiaj pierwszy raz poszedl z malym na spacer ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko dzis konczy 5 miesiecy
![]()
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2009-07-28 o 08:33 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#504 |
Zakorzenienie
|
Zanka cały tato
![]() Aanka tak, w tym wynajmowanym ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-05 o 13:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Wtajemniczenie
|
Jestem
![]() Goście już pojechali - było super ![]() Kochane dziewczyny Wasze prezenciki są przeboskie. Domi samochód jest wypasiony ![]() ![]() ![]() A teraz chwale Wam się co dostałam od męża ( pierwsze zdjęcie - moja wymarzona ) i moimi zakupkami ![]() Nasza Zuzia już na kolejnej randce ![]() Domi dobrze, że zrobiłaś sobie te badania, pędź pręciutko do lekarza, niech obejrzy te wyniki i przepisze jakieś wit.
#506 |
Raczkowanie
|
piękne prezenciki... kochana czy ta prostaczka to Remington ???
Omnia vincit Amor ( Miłość zwycięża wszystko ) [ Etym. - z Wergiliusza (Eklogi, 10, 69). Oto jest miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. [ O'Gangaceiro ] dla mojego T. |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Wtajemniczenie
|
Nieee, Philips
![]() ![]()
#508 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Bardzo ładne zakpy Vcelka, bardzo mi się spódnica podoba i torbka, miodzio, zwłaszcza torebka jest prześwietna ![]() Przegladałam dziś dawny Gang, w tym okresie, kiedy byłam w Anglii. I wiecie jakie wnioski? Najwiecej się zawsze wypytywała i martwiła o mnie Aliszcze, prawie w każdym poście, aż mi się miło zrobiło ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Omnia vincit Amor ( Miłość zwycięża wszystko ) [ Etym. - z Wergiliusza (Eklogi, 10, 69). Oto jest miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. [ O'Gangaceiro ] dla mojego T. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Zakorzenienie
|
no dokładnie... a w ogóle tak mnei wzięło na wspomnienia z pobytu w Anglii ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:47.