|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lejdiski-najwspanialsze babeczki pod słońcem-cz. II oficjalnie otwarta:*
Cześć Kobity!!!
Bardzo często was czytam, ale nie zawsze mam czas żeby pisać i co pisać, bo u mnie od tygodnia to samo... Ninulkę męczy brzuszek i kolki, nie może zrobić kupki i tylko lulanie na ręku pomaga, bo wtedy usypia wyczerpana a na dworze chodzenie i co chwilę lulanie wózkiem Nie wiem jak już pomóc mojej kruszynce więc jutro idziemy do pediatry aby coś przepisała na kupkę. Nie wiem co jej podać aby mogła ją zrobić, a ostatnią robiła prawie tydzień temu Więc wyobrażam sobie co w tym brzuszku się dzieje Mój malutki kochany brzusio... nawet pierdki ja bolą. Wcześniej nawet ich nie było, ale teraz są i przynajmniej wiadomo, ze jelitka już lepiej pracują. No ale kupki ani widu ani słychu. Wieczorem jest najgorzej i wtedy ja na zmianę z Tż i z mamą nosimy Ninulę brzuszkiem do brzuszka aby się masował. Nikomu nie życzę ![]() Jak będę miaa wolniejszą chwilę, to może coś innego napiszę, bo teraz to tylko to zaprząta mi głowę
|
|
|
|
#902 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa ten problem z kupka ma wiele mamus
Zanka tak miała z tego, co pamietam |
|
|
|
#903 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc lejdiski
![]() Ja tu tylko na chwilke wpadlam, bo zaraz TZ u mnie bedzie.. ![]() Chcialam wam zyczyc udanej niedzielki ![]() cinusiowa kto jak kto, ale ja to dobrze wiem, co to problemy z jelitami wspolczuje małej, ze juz od malego musi sie z tym meczyc
Edytowane przez garfieldek Czas edycji: 2009-07-12 o 14:17 |
|
|
|
#904 |
|
Wtajemniczenie
|
ello poimprezowo,
imprezka sie udala znakomicie-testowalismy po kolei: fondue serowe, poncz szwedzki, ciasto 'cycki murzynki', tort marczello, wino ryzowe mojego brata i na koniec piwa z 'Degustatorni'. Posmialim sie, posprawdzalim jak ludzie zyja, co porabiaja i jakie maja plany wakacyjne - niektorych nie widzielismy prawie z pol roku-no ale maja wybaczone - w grudniu urodzil im sie synek ![]() Zapodaje dla ciekawskich troche przespisow: Cycki murzynki: mak suchy 1 szklanka wiórki kokosowe 225 g alkohol 1 według uznania woda 1 według uznania sok z cytryny 1 według uznania polewa czekoladowa 1 porcja krem do karpatki 2 torebki biszkopty okrągłe 1 paczka cukier 1/2 szklanki jajka 6 szt (Duża blacha) Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, następnie mak i kokos. Piec ok. 20 min w temp 180 stopni. Przygotować według uznania poncz z wody, alkoholu i soku z cytryny. Ostudzone ciasto zmoczyć ponczem według uznania. Następnie wyłożyć krem do karpatki (ja najchętniej robię z kremu Delecty w 5 min tylko z dodatkiem mleka), na kremie układać biszkopty namaczane w ponczu. Ułożyć na nich rodzynki, polać polewą czekoladową. Włożyć do lodówki. Ciasto najlepiej smakuje następnego dnia, gdyż ładnie przechodzi alkoholem ![]() Fondue 400 g gruyera 200 g ementalera szklanka białego wina ząbek czosnku kieliszek (50 ml) kirszu 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej sok z cytryny pieprz gałka muszkatołowa Rozciętym ząbkiem czosnku wysmarować garnek do fondue. Wsypać utarte sery, dodać wino i podgrzewać na małym ogniu, często mieszając. Wkropić trochę soku z cytryny. Wymieszać kirsz z mąką ziemniaczaną i wlać do płynnej masy serowej. Delikatnie podgrzewać jeszcze chwilę. Doprawić gałką i pieprzem, ustawić na podgrzewaczu i podawać z bagietką pociętą na małe kawałki. Poncz szwedzki 1 butelka Claret, Burgundia, lub inne wytrawne czerwone wino 0,5l wodki 10 nasion kardamonu 5 całe goździki 3 szt. świeżej lub suszonej skórki pomarańczowej 4 lyzki cukru rodzynki migdały Zagotowac wino z polowa wodki, rodzynkami, skorka pomaranczowa, cukrem i przyprawami zawinietymi w woreczek z gazy. Po zagotowaniu wyjac przyprawy, dodac pozostala czesc wodki, pogotowac kilka minut na malym ogniu. Przelac do ponczowki,dodac 1 pomarancze pkrojona w plasterki. Na wierzch posypac platkami z migdalow. Podawac zimny lub goracy. Nawet udalo mi sie na imprezke zlozyc dla siebie naszyjnik z zielonymi zawieszkami - wszyscy mysleli, ze kupowany-o taki efekt mi chodzilo. Wiec moj debiut bizuteryjny uwazam za udany..i powoli bede sie przygotowywac do sprzedazy na all. Dzis jeszcze zamierzam zrobic do zestawu pasujaca bronzoletke i klipsiki. Fotki zapodam wieczorem lub jutro-cobyscie tez oko pocieszyly;P
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U małych dzieci często sie to zdarza ![]() Madzia13 ciekawe przepisy i to wszytsko sama przygotowalas?wow to kucharka z Ciebie fajnie, że impreza sie udała.Wklej zdjecie naszyjnika![]() Dziewczyny robiące bizu, spójrzcie jakie cuda: http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1244834238 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...2&d=1247412839 http://www.wizaz.pl/forum/attachment...1&d=1247412839 Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-12 o 19:19 |
|
|
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
zarabiste te gronka!!!
za jakis czas sprobuje cos takiego wydlubac...
|
#907 |
|
BAN stały
|
Witajcie
![]() ![]() Ja juz wrocilam szkoda ze tak krotko...... bo fajnie bylo.....Jutro wam napisze jak bylo i wogole a narazie ide sie myc i lulu...bo jechalam dzis do krakowa....3.15h takie korki były......a zazwyczaj jedzie sie...2 h ......do jutra.... buziaczki |
|
|
|
#908 |
|
BAN stały
|
M. właśnie pojechał...jest mi tragicznie smutno
![]() spędziliśmy razem fantastyczny dzień na szczęście w czwartek się widzimy już, jakoś wytrzymam...muszę.. |
|
|
|
#909 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia, fajnie, że miłość kwitnie
ja zmykam się wykąpać i spać bo jutro praca ![]() Jagódka, a fotki jakieś fajne zrobiłyście?
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Motylicaja to fajnie, że wyjazd sie udal, czekamy na relacje
![]() Zuzia no wspólczuje, że musicie sie tak rozstawac, ale na swoj sposob to jest piekne. Zobaczysz jak cudwonie bedzie razem w górach My mamy juz klucze do mieszkania wczoraj wieczrem przed zasnieciem mnie tak brzuch bolał i plecy, że myslalm, ze do szptala pojade i w ogole sie tak stresuje wszytskim i denerwuje, ze znow mam brzusio twardy...
|
|
|
|
#911 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie Lejdzis. Już nadrabiam co naskrobałyście
![]() ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Dziękuję baaardzo za pochwały odnośnie moich tworów Muszę Wam powiedziec, że jednych już nie mam, bo sprzedałam .....nie miałam wyjścia![]() Zuzia gratuluję wakacji. Madzia jak kolczyki - kac dopomógł?? Domi jak się czujesz? ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Madzia wszystko robiłam sama Loopiki nawet ładne mi wychodzą, ale nieraz męczę je 15 minutMagdzia a koła robiłas sama, czy kupowałas gotowe? Bo ja zrobiłam koło, ale mam problem z wykończeniem i przyczepieniem bigla...... ![]()
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
Aanka dzieki
![]() Musze sie spytac lekarza czy to normalne... A i sniło mi sie, ze byłam na usg znów....Raz mi sie sni, ze jest chłopczyk, innym razem dziewczynka
|
|
|
|
#913 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Domi nie stresuj sie tak, nie wolno U mnie słoneczko
|
|
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a to twardnienie brzuszka nie wiem czy jest normalne
lepiej do lekarza zadzwon
|
|
|
|
#915 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi lepiej idz do lekarza. Wydaje mi sie ze jeszcze za wczesnie na twardnienie brzycha, za pare tygodni tak, ale chyba jeszcze nie teraz....
A siara sie nie przejmuj, ja tez mialam jeden taki przyplyw i to z jednej piersi i od tamtej pory cisza... Tak czy siak lepiej idz do lekarza
|
#916 |
|
Zakorzenienie
|
hej, ale było super nad tym jeziorem, pogoda świetna, opaliłam się i w ogóle
Domi, ja też nie lubie tak na długo pod namiot, też wolę mieć łazienkę, ale takie weekendowe wyjazdy mogą być. A tak poza tym to jak Twój brzuszek, byłaś u lekarza??Zuziunia, super , że tak Wam się dobrze wszystko układa trzymam kciuki za Was![]() Magdaka, to widzę że Ty nie tylko z biżuterią szalejesz ale w kuchni też potrafisz ![]() Cinusiowa te problemy z kupą u dzieciaczków to się często zdaarzaja. Brat mojego Tżta ma trojaczki i one też tak miały. Poszli z nimi do lekarza i jeden jakieś inne mleko miał zalecone, poza tym pomagały delikatne masarze brzuszków i jak dzieci leżały na pleckach to tak delikatnie podnosili im nóżki do góry, do brzuszka.
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj idę z Ninulą do pediatry aby zaradziła coś na nasze koleczki, brzuszki, kupki i brak kupek
![]() Ninula dzisiaj odkryła, że misie są fajne... Te brązowe są "świnie", bo nie chcą za bardzo rozmawiać, za to te białe są bardziej towarzyskie i do nich lepiej się mówi... chyba więcej rozumieją |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Lady's
Co do brzuszka twardego dziekuję za troske ![]() Cinusiowa cudwna Twoja malutka, ma takie mądre spojrzenie
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-13 o 13:27 |
|
|
|
#920 |
|
Zakorzenienie
|
Domi mi brzuszek twardniał ale dużo później.
W niedz mam chrzciny dzisiaj byłam w kościele i uwaga mamy ślub tylko cywilny więc nie możemy iść do spowiedzi ani nigdy zostać chrzestnymi zamówiłam dzisiaj słodkie na chrzciny ale będą pyszności tort zamówiłam pomarańczo ny na bitej śmietanie
|
|
|
|
#921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często sie czepiaja o takie rzeczy, bo zyjecie tak jakby w "grzechu" Ale bez sensu, ze nie możecie iść do spowiedzi, jak to na chrzcie własnego dziecka nie pójdziecie do komuni?
|
|
|
|
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
nie możemy byłam w szoku
|
|
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi to może być widzimisie ksiedza. A nie mogłabys pójść zapytac do innego Kościoła?
|
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
Brak mi słów na takie podejście księży do sprawy.........
Jestem ogólnie zła, bo koraliki nie przyszły
|
#925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- a kiedy zamawałaś??Ja ostatnio dawno nic nie zrobiłam, ogólnie mówiąc nie mam weny. Ale za to jak nazamawiam koralików to siadam i robota mi się pali w rękach
|
|
#926 |
|
Zakorzenienie
|
No ja bym Ci Blondi radziła iśc do innego Koscioła, bo inny ksiadz moze co innego mówić
Ja byłam na zakupkach, kupiłam pare dronostek do mieszkanka, m.in. podstawke na mydło i na szczotki takie w których sa małe muszelki, ładne takie, reczniki dwa i jakies kostki do kibla itp. Mimo, ze jestem słaba, to dopada mnie mania i zaraz lece do jeszcze jednego sklepu za 2,99 obczaic, bo czasem mają fajne rzeczy
|
|
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
Jednak dostałam koraliki
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
małe bankowo tez sie przydadza a patrzyła na te kolyczki grona, które wkeiłam wczoraj? (cos takiego jak zrobilas te czerwone?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

Nie wiem jak już pomóc mojej kruszynce więc jutro idziemy do pediatry aby coś przepisała na kupkę. Nie wiem co jej podać aby mogła ją zrobić, a ostatnią robiła prawie tydzień temu
Więc wyobrażam sobie co w tym brzuszku się dzieje
Mój malutki kochany brzusio... nawet pierdki ja bolą. Wcześniej nawet ich nie było, ale teraz są i przynajmniej wiadomo, ze jelitka już lepiej pracują. No ale kupki ani widu ani słychu. 

fajnie, że impreza sie udała.Wklej zdjecie naszyjnika

Ale bez sensu, ze nie możecie iść do spowiedzi, jak to na chrzcie własnego dziecka nie pójdziecie do komuni?