|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciążone i nie zaciążone-zapraszamy wszystkie Lejdiski
Domi trzeba do tortilli kupi
1.placki tortilla 2.filety z kurczaka 3.przyprawe kebeb, gyros 4.nie wiem co lubicie moga byc surowki, groszek, kukurydza, fasola czerwona, pomidory ,ogorki.My kupujemy te male podmiorki. 5.ja robie do tego sos czosnkowy kupuje smietane taka w kubku kwasna gesta i dodaje wycisniety czosnek, ale sosy masz tez gotowe filety kroimy drobno smazymy na oleju/ margarynie nie wie co wolisz.Dodajesz ta przyprawe gryos/kebeb.Na suchej patelni podgrzewasz placek tortilla pare sekind na kazdej stronie.Ja na placek daje najpierw sos mieso i dodatki zawijasz i gotowe ![]() Na opakowaniu jest narysowane jak je zwijac.Placki sa dosyc drogie bo ok 6 szt 8zl.Ja zjadlam 2 i bylam bardzo najedzona Tż 3 i juz nie mogl wiecej a on duzo je. |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() podobnie robicie Poznanianki ![]() Ja w Anglii pare razy zrobiłam hamburgery z podobnego ciasta i gotowego mięsa. Musze tortille zrobić Tż, mo że na dniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
A miałam nadzieję, że Mischoko się udało
![]() ![]() no nic, chyba zmykam trochę się powygrzewać, bo nie mam zamiaru rozłożyć się, bo czeka mnie we wtorek wizyta u gin, na którą czekam od dobrego miesiąca!! ![]() Blondi, narobiłaś mi apetytu na tortille, akurat kupiłam niedawno placki Tortilli i leżą w szafie czekając na mnie ![]()
#1084 |
Zakorzenienie
|
Ja troszke sprzatam pokoj, ogarniam kurze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
ja tez zmykam sprzatac
![]() ![]() moj prezent urodzinowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Wtajemniczenie
|
Niestety nie z mojego okna tylko z parkingu obok domku ![]() ![]() Oczywiscie zaprosze do siebie kolezanke w koncu dzidzia bedzie chciala poznac wizazowa cioteczke ![]() Nie martw sie snami. Nie spelniaja sie i cale szczescie. Cytat:
Jeszcze wtedy Tz wyszedl z wojska i szukal sobie zajecia. Trafil mu sie wyjazd tutaj na wakacje zeby dorobic. No i tak sobie dorabiamy ladnych pare lat ![]() Tortilla ![]() Moze Mischoko wraca na stale do polski??? Ciekawe....
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Ja mam koleżanke w Norwegii, i z tego co wiem to dobrze zarabia
![]() ![]() Jak nam sie nie uda w Polsce znaleźc dobrej pracy, to też pomyślimy o wyjeździe. I dla odmiany marzy nam się Australia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Domi, jeśli będziecie mieli możliwość wyjazdu, to wyjeźdźcie. Zawsze bardziej się żałuję tego, czego się nie zrobiło, niż to, co się zrobiło. Wiem, to po sobie.
A jak będziecie już w Australii, to się wprosimy z mężem ![]() ![]() ![]() Przespałam dziś kilka godzin, niedawno wstałam, czuję się średnio ![]()
#1089 |
Zakorzenienie
|
Ali jak tylko nam by sie udało zawędrować w tamte strony, to napewno Cie zaprosze
![]() ![]() a nie chciałabyś jechać do Chile? jak to się w ogóle stało, że Twój brat się tam znalazł, ja w duchu tak strasznie Ci zazdroszcze, że tam byłaś ![]() ![]() a jakich języków się uczycie? Ja mam chęć ogromną odkąd pamietam nauczyć się hiszpańskiego no i angielskiego lepiej ![]() Dostałam od Tż na Dzień Kobiet Ptasie Mleczko i dwie świeczki ozdobne. Wiedziałam, że teraz bedzie skromnie, ale ja do DK nie przywiazuje uwagi, a swieczki uwielbiam. W ogóle zbieramy takie kolorowe i na mIkolaja dostalam tez taka dużą w kształcie Piramidy ![]() Kiedyś w domku chce zrobic sobie taki styl indyjski i w nim pełno świec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki!
Dzięki, że 3macie ![]() Piszę z łóżka szpitalnego, praktycznie 1 ręką, bo kroplówa w drugiej w zgięciu, ale żyjemy! ![]() Słaby tu zasięg, ale teraz się udało! Mam magez, w czwartej jakiś zasktrzyk z hormonami i kroplówa, a teraz juz tylko mg - - - wczoraj i dziś już niczego nie widziałam, wiecie, więc oby już nic nie było!!! No nagle się tak stało - patrzcie: w środę byłam wieczorem u ginki i super, a w czwartek krewka... ![]() ![]() ![]() Tak nagle to wszystko się zdarzyło, że szok ![]() Boję się jeszcze - mam leżec i uważać, tylko do wc mogę... ![]() Och - oby już wszystko ok i wkrótce mnie wypuścili do domku! Kegosłup boli od leżenia plackiem, ręka, śpię po 2 godz., no i doła strasznego miałam -rozżaliłam się wiecie, że M nie ma, ta teściowa, protokół, kumpelka, a teraz szpital ![]() No nic - oby już tylko dobrze było z Fasolką, łożyskiem i bez krwi i plamień!!! Trzymajcie nadal mocno!!! Coś wesołęgo zapodawajcie, to może czasem uda mi się looknąć - Magdzia, ok? Zasięg tu różny... - M przyjechał wcześniej i teraz siedzi tu b. długo, więc nie miał Wam kiedy napisać jak się mamy! Myślicie, że będzie dobrze??? - będzie, no nie? TAK TAK TAK ![]() ![]() ![]() Wiecie co - cieszę się, że tu jesteście, że piszecie... Zanka, Piwusia też ostatnio są tutaj - super Lejdsiki! Ali i Domi - najważniejsze, że na Lejdsiskach, u nas jesteście i tu Wasze miejsce po prostu, no! To nasz-Wasz wątek i pamiętajcie "co za dużo to niezdrowo", za to fajnie mieć gdzie zaglądnąć, pogadać, wrócić, nie? No - 1 słowem, Lejdiski to wszak Wszystkie My, więc już innymi wątkami nie musicie się smucić ![]() Blondi - wszystkiego NAJ NAJ!!! Zdrowia, miłości i szczęścia nade wszystko! ![]() Nie mogę już więcej pisać - zasięg spada i ręka już pada - pomódlcie się nadal za NAS! Dzięki Kochane ![]() Edytowane przez Jane2008 Czas edycji: 2009-03-07 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Jane Kochana
![]() ![]() ![]() Dziwnie sie tak porobiło nagle u Ciebie, ale w gruncie rzeczy jakby nie patrzeć dobrze, że to po obronie ![]() Niech Cie szybko wypuszcza i dobrze sie Tobą zaopiekuja, jakbym wiedziała w jakim szpitalu jesteś to przyjechałabym Cie odwiedzić ![]() Pozdrów swojego M, fajnie ze w ogóle nam cokolwiek napisał. A Ty Jane mogłabys nam dać swój telefon, to byłybyśmy w kontakcie, bo zyłysmy w niepewności ostatnio ![]() Trzymaj sie, zmówimy paciorek za Was ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1092 |
Wtajemniczenie
|
No nareszcie Jane
![]() ![]() Dobrze ze juz lepiej z toba i ze z fasolka tez wszystko w porzadku ![]() Wiesz moje ostatnie krwawienie tez bylo zaraz po wizycie u ginekologa z tym ze od razu po godzinie, nie wiem moze mi cos tam naruszyla ![]() ![]() ![]() Kiedy wychodzisz ze zpitala??? Jejku ale sie martwilam, ale dobrze ze juz lepiej uff. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Domi a ja nie bylam w Paryzu chociaz to moje marzenie ![]() Fajnie tam?
#1093 |
Zakorzenienie
|
Mi sie bardzo podoba w Paryżu
![]() ![]() W tym roku mamy komunie tam, ale ja z Tz niestety nie pojade, bo komunia wypada w sobote, a w niedziele mój chrzesniak w Polsce ma, więc obowiazkowo musze być. Ale mysle Tz zabrac na kilka dni pozwiedzać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Jane, jak sie cieszę, że napisałaś, i że wszystko dobrze!!
![]() ![]() ![]() ![]() Domi, jak ja bym chciała do Paryża ![]() ![]() Ja znam angielski niby dobrze, ale wiecie, to czy zna się dobrze dany jezyk, można stwierdzić, jak sie mieszka zagranicą i trzeba się nim posługiwać. W każdym razie cały czas szlifuję go. Ucze sie razem z mężem, oraz daję korki z angielskiego, co też pomaga mi w ciągłym odświeżaniu sobie tego jezyka. Poza tym jestemw trakcie nauki języka hiszpańskiego. Chodze na lekcje do studentki 5 roku. Bardzo fajna i miła dziewczyna, a jak ona gada po hiszpańsku ![]() ![]()
#1095 |
Wtajemniczenie
|
Kiedys i ja tam pojade
![]() ![]()
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Aliszcze ach to ten Twój bogaty brat
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Jane Jezu jak sie ciesze ze wszytko ok
![]() ![]() ![]() tez bym chciala do Paryza jechac chociaz na weekend ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Myślałam, ze to Mischoko
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=315704 |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
Jane dobrze, że się odezwałaś
wszystkie tu wierzymy, że wszystko będzie dobrze i trzymamy kciuki za Was nie martw się na zapas i nie stresuj za niedługo wrócisz do domku, czekamy na Ciebie ![]()
![]() |
#1100 |
Wtajemniczenie
|
dla Jane na specjalne zyczenie:
Diabeł płynie łódką z Niemcem Ruskiem i Polakiem każdy z nich miał zabrać kilka rzeczy ze sobą kiedy płynęli diabeł powiedział ze jeżeli nie wyrzucą 2 rzeczy których maja najwięcej w ich kraju zatoną wiec Rusek wyrzuca ziemie i diamenty Niemiec wyrzuca złoto i srebro a diabeł pyta sie Polaka a ty co wyrzucisz? Polak bierze Niemca i Ruska za fraki i mówi tego to ja mam full w Polsce ![]() ------------------------------------------- Jasio wchodzi do łazienki gdy mama sie kąpie i pyta: mamo co ty masz tam pomiedzy nogami? Mama na to: szczoteczke... Jasio mówi: A tato ma lepsza bo na patyku... Mama: A skąd wiesz? Jasio: Bo widziałem ja wczoraj sąsiadce zęby czyścił... ------------------------------------------- Sierotka Marysia idzie do łazienki wykąpać się. Krasnoludki chcą ją podglądać, jednak są za małe, aby dosięgnąć dziurki od klucza. Uradziły więc, że staną jeden na drugim, a ten na górze będzie ją podglądał i będzie mówił pozostałym co widzi. Gdy już dosięgnął dziurki od klucza, mówi: - Zdjęła stanik! - Zdjęła stanik, zdjęła stanik, zdjęła stanik - powtarzają szeptem jeden drugiemu, aż wieść doszła do stojącego na dole. - I co, i co, i co? - pytanie wraca do tego na górze. - Zdjęła majtki! - Zdjęła majtki, zdjęła majtki, zdjęła majtki... - I co, i co, i co? - Nic, stoi. - Mnie też, mnie też, mnie też... ------------------------------------------- IDĄ DWIE KREDKI I JEDNA MÓWI JESTEM W CIĄŻY, DRUGA MÓWI, Z KIM, Z OŁÓWKIEM, Z KTÓRYM, Z TYM BEZ GUMKI. ------------------------------------------- Jak Królewna Śnieżka budzi krasnoludków? - 7 up.
#1101 |
Zakorzenienie
|
Madzia, dowcipy są przednie, zwłaszcza o Polaku, Rusku i Niemcu
![]() Syla, a jak ruchy fasolki? Jestem strasznie ciekawa,jakie to uczucie, musi być fajne inieco dziwne, że mały człowieczek bryka sobie w Twoim brzusiu ![]()
#1102 |
Zakorzenienie
|
Madzia13
![]() ![]() co u Ciebie w ogóle? Ja tak zaglądam co jakiś czas na wizaż...matko jestem uzależniona ![]() A dowcip o ruskim i polaku....dobre dobre, wszyscy wiedzą jakie mam zdanie na temat ruskich ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Wtajemniczenie
|
a tak wogole przy lykendzie:
1. Człowiek rodzi się zmęczony i żyje, aby odpoczywać. 2. Kochaj swe łóżko jak siebie samego. 3. Odpoczywaj w dzień abyś w nocy mógł spać. 4. Jeśli widzisz kogoś odpoczywającego, pomóż mu. 5. Praca jest męcząca, więc należy jej unikać. 6. Co masz zrobić dziś zrób pojutrze- będziesz miał dwa dni wolnego. 7. Jeśli zrobienie czegoś sprawia ci trudność, pozwól zrobić to innym. 8. Nadmiar odpoczynku nikogo nie doprowadził do śmierci. 9. Kiedy ogarnia cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż ci przejdzie. 10. Praca uszlachetnia, lenistwo uszczęśliwia. ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- U mnie wariacko troche - duzo pracy niestety - znow dzis w pracy na noc - niezbyt szczesliwam z tego powodu - ale trudno. Grafik mi zmienili i trza poklikac troche. No ale dzis dzien udany - bylismy z moim ojcem i mordeczka (czyli pieskiem Puszkiem) w rezerwacie 'Ptasi Raj' w Sobieszewie. Tak naprawde szukalismy drzewa sow - czyli debu, gdzie podobno 8 sow ma swoja 'siedzibe' - nieudalo sie tym razem-ale przebiezka po lesie super!!! no i nowe foteczki - jednak co teleobiektyw potrafi zrobic to jego. Fotki postaram sie wrzucic w Pon jak je obrobie odpowiednio. Licze na ladne usmiechy szarych czapli i labedzi ![]() Pozatym dzis znow jazda samochodzikiem - mozna pwiedziec, ze rekaw umiem zrobic-za to parkowanie i ruszanie pod gorke to inny temat. Do parkowania chyba sobie sprawie 'Park Assist' a do gorek buldozer i bedzie pozamiatane ![]() Powoli pakuje sie do FRA - ten tydz. znow mam zamotany w pracy naprzemian z jazdami-wiec trzeba bedzie sie pakowac na raty - czyli kilka dni pod rzad. Mysle co wziac, co zalatwic przed wyjazdem [jak np. zdalnie pozyczyc rower we FRA], no i oczywiscie jak ulatwic zycie mezowi gdy mnie nie bedzie - by nie padl z glodu po 3 dniach itp. ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- no i dwa ostatnie: Idzie sobie Czerwony Kapturek przez las, aż tu zza krzaków wyskakuje Wilk. Czerwony Kapturek zatrzymuje się i zaczyna się trząść ze strachu. - Boisz się Czerwony Kapturku? - pyta się Wilk. - Oj, bardzo się boję... - Nie martw się, złap mnie za ogon, to wyprowadzę cię z lasu. Czerwony Kapturek złapał Wilka za ogon, i tak, jak Wilk obiecał wyprowadza Czerwonego Kapturka z lasu. [...] Po pewnym czasie dochodzą na skraj lasu, gdzie przebija się słonce, w promieniach którego Wilk zamienia się w pięknego młodzieńca. - I jak Czerwony Kapturku, dalej się boisz? - pyta się Młodzieniec. - Nie, już się nie boje - odpowiada nadal trochę się trzęsąc. - NO TO CZEMU MNIE TRZYMASZ ZA OGON??? ----------------------------------- bajka o panterze:pan tera wysiada????. bajka o selerze:mama pierze a ja se leże.
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
9. Kiedy ogarnia cię ochota do pracy, usiądź i poczekaj aż ci przejdzie.
Zacznę się stosować do tego ![]() ![]()
#1105 |
Wtajemniczenie
|
a ze juz dzis Dzien Kobiet:
Przyjm życzenia Babo kochana od drugiej baby z samego rana. Niech dzień cały będzie radosny, bądź zdrowa Babo - aby do wiosny! Szczęścia życzę Tobie, sobie i kobietom na całym globie! By marzenia się spełniły, a Nas chłopy wyręczyli! My dziś drinki i kaweczki, Nasze święto dziś Babeczki!
#1106 |
Zakorzenienie
|
Kochane kobiety, wszystkiego dobrego!!
![]() A teraz jadę do teścia na jego 70-te urodziny ![]() trzymajcie się!!papa
#1107 |
Zakorzenienie
|
No właśnie dzis nasz dzień
![]() STO LAT STO LAT ![]() ![]() Madzia13 zazdroszcze Ci tego wyjazdu do Frankfurtu, nie mogę sie doczekać fotek ![]() Aliszcze udanych urodzinek, pamietaj ani kropli wódki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego Naj naj Kochane Babeczki w dniu Baby życzy Piwusia
![]() Jane ![]() Ja tylko na chwilkę, jak zwykle w weekend małż na kompie i skypuje z całym światem ![]() P.S zdecydowałam się i jedna pojade do tego polaka lekarza ![]()
#1109 |
Zakorzenienie
|
Piwusia oby Ci tylko pomógł ten lekarz, trzymam kciuki
![]() Ja szukam na allegro spódnicy ołowkowej. W maju mam komunie, w czerwcu obrona więc nie będę dwa razy kupowała ![]() ![]() znalazłam taką kiece ![]() http://allegro.pl/item569601986_spod...kiem_r_36.html na obrone takie cos pasuje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Domi, po pierwsze to szczerze zazdroszczę Ci rozmiaru 36
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Piwusia, trzymam kciuki, by polski lekarz okazał się skuteczny ![]() Domi, nie wypiłam ani kropli wódki, za to sporo wina ![]() ![]() ![]() MAdzia, czekamy na fotki ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:50.