|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lejdiski-najwspanialsze babeczki pod słońcem-cz. II oficjalnie otwarta:*
Miałam wczoraj was pytać i zapomniałam, a teraz mnie oświeciło więc piszę:
Nie wybiera się żadna na festiwal Woodstock ??? ![]() Ja mam tam raptem jakieś 35 km więc z pewnością jak co roku tam zaglądnę... W tym roku są ciekawe koncerty i wydaje mi się, że tegoroczna obsada zespołów jest najlepsza od kilku lat. Może dzisiaj namówię Tż żeby pojechać tam na pole zobaczyć co się dzieje, bo lud się już zjeżdza ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1203 |
Zakorzenienie
|
Cinus ja niestety nie wybieram sie. Nigdy nie byłam i mnie raczej nie pociagaja takie imprezy. Poza tym mam ciezkie km do pokonania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
o ja to prawie Ukraina ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
O kurcze, to my z dwóch różnych końców Polski jesteśmy
![]() Zmykam wieszać Ninulki pranie. Cała sterta sie tego uzbierała. Zaraz mi się z resztą obudzi, obiadek i zmykamy na spacerek i zakupki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1209 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam tylko nadzieje ze ani ona, ani cala jej rodzina lacznie z moim mezem nie spodziewaja sie ze ona bedzie chrzestna mojej Lenki ![]() ![]()
![]() |
#1210 |
Zakorzenienie
|
Witam Lejdiski
![]() Ja tez na woodstok sie nie wybieram ![]() Wlasnie przyszlam do domu, po pracy zrobilam sobie mala niespodzianke i poszlam na zakupki. Kupilam sobie 2 staniki ![]() ![]() (przez kochane wizazanki, ktore mnie olsnily w koncu mam chyba dobry rozmiar, bo zawsze zly kupowalam) Mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej sie prezentowal moj biust, bo tak to praktycznie go nie bylo ![]() Hehhh ide mierzyc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1211 |
Wtajemniczenie
|
Ello,
U nas spoko - akurat dzisiaj dzien byczenia [po wczorajszym podbijaniu Helu], sprzatania i ksiazek czytania. Pogoda zmienna - jak w Bolywood-czasem slonce, czasem deszcz. Podskubujemy bob i niwelujemy zaleglosci w Inecie....
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba ich pogło ![]() ![]() ![]() witak Magdaka13 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 |
Zakorzenienie
|
Syla u mnie było podobnie nie wiem czemu jak się ma rodzeństwo to akurat ono musi być chrzestnymi? mojego Tż siostra tez porażka na maksa ale co zrobic
|
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
BAN stały
|
Domi melduj sie na gg mam sprawe
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1216 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogole to zapomnialam wam napisac, ze bylam dzis u lekarza i odebralam w koncu te wyniki... Mam strasznie malo magnezu
![]() Lekarka przepisala mi tabletki z magnezem i mam je conajmniej miesiac brac po 3 dziennie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1217 |
Wtajemniczenie
|
Obiecalam Agusi, ze podam przepisy na nalewki. Dzis juz orzechowka nastawiona - czek a i dojrzewa dostojnie.
Nalewka jeżynowa Składniki: - 2kg jeżyn - 1kg cukru - 0,5 litra wódki - 0,25 litra spirytusu Jak przyrządzić: Wpakuj jeżyny do słoja i zasyp cukrem, postaw w ciepłe miejsce na co najmniej 2 tygodnie (cukier musi się rozpuścić). Puszczą sok i przefermentują. Potem odlej sok (przefiltruj) do słoja i dodaj wódkę i spirytus. Odstawić na ok 1 miesiąc, żeby się przegryzło. Po tym czasie zlać do butelek i przechowywać w ciemnym miejscu. Smacznego! ------------------ Nalewka bozonarodzeniowa Skladniki: 1/4 litra spirytusu 1 szklanka przegotowanej wody 10dkg fig suszonych 10dkg daktyli 10dkg suszonych úliwek 10dkg suszonych moreli 10dkg rodzynek 10dkg obranych orzechów wůoskich 1 pomarańcza cynamon, goędziki, kardamon 25dkg cukru Sposób przyrzadzenia: Bakalie pokroic, usunac pestki. Pomarańcze wyszorowac i pokroic w plastry. Ulozyc wszystko warstwami w sloiku przesypujac cukrem. Zalac alkoholem zmieszanym z wodz. Odstawic w cieple miejsce na 4-6 tygodni. Przefiltrowac, rozlac do butelek. Bakalie moga byc uzyte do wypieków. ------------------------- Nalewka pomarańczowo-kawowa Składniki • 4 dorodne pomarańcze • litr spirytusu 60 proc. • 20 ziaren świeżo palonej kawy • 10 łyżek cukru Etapy przygotowania 1. Pomarańcze umyć, ponakłówać, w skórkę wcisnąć ziarna kawy. Wsadzić do słoja, zalać spirytusem, dosypać cukier. Odstawić na 4 tygodnie, po czym przecedzić i przesączyć przez bibułę. Zlać do butelek. ----------------------------- Wsiniowka Składniki: 1,5 kg wiśni 1 kg cukru 0,5 litra spirytusu Sposób przyrządzenia: Do słoika o pojemności ok. 3 litry należy wsypać wiśnie [3/4 z wydrylowac, reszte z pestkami], zasypać cukrem, zalać spirytusem. Odstawić w ciemne miejsce np do piwnicy i od czasu do czasu potrząsać, aż do rozpuszczenia cukru. Po 4 miesiącach zlać wiśniówkę do butelek, a wiśnie zamknąć w słoiku, znakomicie nadają się jako dodatek do różnego rodzaju ciast. ------------------------- Porzeczkowka Porzeczkówka - nalewka z porzeczek 1/2kg porzeczek 1/2l spirytusu 1/4l wódki 1/2kg cukru Owoce zalać i zamknąć szczelnie na 4 tygodnie, poruszać codziennie. Przefiltrować. Owoce zasypać cukrem. Odstawić na 2 tygodnie (do rozpuszczenia). Przefiltrować, połączyć oba płyny, wymieszać i do butelek. Odstawić do sklarowania w cemne i chłodne miejsce na conajmniej miesiąc. Im dłużej tym lepiej ------------------------------------------------------------------------- Orzechowka 30dkg zielonych orzechow wloskich 20g rodzynek 200 ml spirytusu 1 l czystej wodki 3 migdaly 20 dkg cukru 400 ml wody Orzechy umyc,pokroic w grube plastry,wlozyc razem z rodzynkami do sloja. Zalac spirytusem i wodka,odstawic na 4 tyg. Macerat zlac do gasiorka. Orzechy i rodzynki zasypac cukrem,odstawic na 10 dni. Codziennie mocno potrzasac slojem z orzechami i rodzynkami,zeby cukier dokladnie sie rozpuscil. Zlac powstaly syrop i wlac do maceratu. Orzechy z rodzynkami zalac woda, odstawic na 3 dni, a nastepnie zlac ja do pozostalego maceratu. Dokladnie wymieszac, naczynie zakorkowac, odstawic na 4 mies., po czym przefiltrowac przez geste plotno i rozlac do butelek. W tym roku mysle jeszcze o jednej nalewce - pigwowej o ile gdzies zdobede owoce. No i na swieta - o jakims fajnym likierze. A teraz wybywam cos nowego podziobac na szyje - na jutrzejszy rejs statkiem pirackim...
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2009-07-21 o 19:45 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=bdOySXIftns dziewczyny pooglądajcie to ,ja się jak bóbr poryczalam ma dziewczyna dar.....normalnie płakałam ze wzruszenia
Omnia vincit Amor ( Miłość zwycięża wszystko ) [ Etym. - z Wergiliusza (Eklogi, 10, 69). Oto jest miłość. Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem, a okazuje się, że czekali na siebie całe życie. [ O'Gangaceiro ] dla mojego T. |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Zakorzenienie
|
Lejdiski
![]() Ja na chwile bo uciekam znow nam ieszkanie tym razem z moim tata uff, bedzie juz malowal pokoje, a ja musze byc przy kolorze ![]() Z ciekawostek to wczoraj z Tz bylam na mieszkaniu, Tz przygotowywal pokoj, ja odpoczywalam i troche zmywalam. A Tz siostra nie ma honoru, przeciez w piatek ja praktycznie wywalilam a ta wczoraj znow wpadla na mieszkanie i to dwa razy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
Domi powiedz tż że nie chcesz aby ona przychodziła i koniec
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1223 |
BAN stały
|
Dziewczyny coś ze mną jest nie tak
![]() W sobotę zdrętwiał mi palec u lewej stopy i odrętwienie trwało 3 dni, a dzisiaj spałam na lewej rece i reka ma prawo zdrętwieć, ale to nie odchodzi, mam całą dłoń jakbym połozyła na jakieś szpileczki już jakiś czas, aż do łokcia. Zaczęłam brac Aspargin bo moze mam niedobór magnezu z potasem... Może powinnam OB zrobić... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Mysle ze nie wszystkie szwagierki takie same. Np. moj maz nie mial jeszcze zadnych problemow z moim rodzenstwem, a i oni go lubia i jeszcze zlego slowa na niego nie powiedzieli. Takze wszystko zalezy od czlowieka i charakteru ![]() Cytat:
Rzeczywiscie super ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
Chyba powinnas jakies badania porobic ![]()
![]() |
#1225 |
Zakorzenienie
|
Syla dobrze ze masz rodzeństwo bo ja nie mam i nie mialam kogo wyb rac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1226 |
BAN stały
|
Ja mam ten filmik na komputerze http://www.youtube.com/watch?v=kefTLicuxb4
a tamten tez fajny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Wtajemniczenie
|
cześć Lejdiski
![]() Ja dziś mam imprezkę - zapraszam Was wszytskie ![]()
#1228 |
Zakorzenienie
|
Ja na chwilke wpadłam, żeby zjesc i zaraz z tata jedziemy dalej
![]() Vcelko WSZYTSKIEGO NAJ NAJ NAJ ![]() ![]() ![]() Blondi no własnie ona nie ma honoru ani ambicji, bo sie jej juz powiedzialo, dalo do zrozumienia, tz jesczze poklocic z nia w domu, a ta nic sobie z tego nei robi,, nie liczy sie ze moze denerwowac mnie w takim stanie chociażby ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Vcelko - wszystkiego NAJ NAJ NAJLEPSZEGO!!! ![]() A ja jestem aż nakręcona, bo zamówiliśmy wózek w weekend u producenta licząc się z tym, że przerwę mają, no a min. to tydzień trwa (bo tak mówili), a tu nagle kurier dzwoni, że będzie niedługo - ła! ![]() I koszyczek dla baby z netu przyszedł - o ludzie! Myślałam, że to długo zejdzie, a tu nagle szoking i już! ![]() ![]() ![]() Aż - nie mogę się na niczym skupić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1230 |
Zakorzenienie
|
jane jaki wózek wkoncu zamówiliście? xlandera? dałas mam nadzieje ze powiadomisz Nas jak urodzisz? jakie imiona wybraliscie?czekamy na focie zakupów.Dzisiaj 100 pytań do Jane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.