|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Lejdiski-najwspanialsze babeczki pod słońcem-cz. II oficjalnie otwarta:*
Pozdrawiam z Chorwacji
![]()
#1292 |
Zadomowienie
|
Dzięki Vcelko, Domi
![]() ![]() Z M pogadaliśmy, powzruszaliśmy się oboje jak to z tymi rodzinkami i serio mi lepiej - przypomnieliśmy sobie, że nie damy się nikomu wtrącać, krytykować, oceniać i nas w żaden sposób "rozwalać" (bo zwłaszcza siostra M - teraz po 2 roku studiów, od zawsze przemądrzała z dość ciężkawym humorem, potrafi jak Jej mama=moja teściowa czasmi tak "milutko" zagadać, że tylko ryczeć się potem chce ![]() ![]() ![]() Domi - i Ty się tam trzymaj na "placu boju" ![]() ![]() ![]() ![]() Vcelka - opowiadaj jak było, zdjątka na nk nowe zapodałaś? ![]() ![]() A skąd Aanka do nas napisała? ![]() ![]() ![]() Lecę zrobić z 1 większego kólka naklejki mniejsze, bo potrzebuję własnie malutkich parę - pa! Edytowane przez Jane2008 Czas edycji: 2009-07-25 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
Jane doskonale Cię rozumiem, z tymi Tz rodzinami to jest poprostu porazka. Obie mamy jakieś dziwne rodzint naszych Tz. ja swoje też przeszłam przez rodzeństwoe Tz, wic jak juz pokazałam, że nie moze tak byc(syt. sprzed tyg.)to mamusia za swoja córeczka obstała, ja jestem najgorsza,ale szczerze mam to już tutaj
![]() ![]() fajnie, nie?tak jakby to cos gorszego było ![]() Moja tesciowa zrozumiala lauzje i juz nie przychodzi tam nam ieszkanie i dobrze, bo wcale nie jest tam potrzebna, zeby sie platac?nie trzeba mi przestawiania albo dyrygowania. Wystraczy, że sie rzadza co mam kupic za moje pieniadze. Ale juz mam plan, ze jak jeszcze raz ktos bedzie decydowal i sie wtracal, to od razu mowie, że jak beda stali w sklepie i nam wybierali prezney to wtedy moga sie przezbywac nawzajem, czy lodowka ma byc biala czy srebrna. A za takie twracanie sie i jechanie po mnie, ze po co mi srebrna (no nie rozumiem tego, naprawde ![]() ![]() Jane dobrze, ze sie z tz dogadaliscie ![]() A jesli chodzi o smazona cukinie to poprostu obtoczona w ajku i bulce tartej, ale bez rewelacji ![]() ![]() Ja dzis wrocilam, bo farba olejna poszla w rch, chyba lepiej, zeby tego nei wdychala. A juz kilka razy poczulam kopniaczki ![]() Aanka pozdrowienia z Chrowacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny rodzin naszych Tż się nie wybiera ( dobrze, że ja mam normalną ). Trzeba to wszystko olewać i robić wg własnego zdania i nie zamartwiać się, bo szkoda zdrowia.
Jane ja nigdzie nie pracuje, więc mam tak jakby cały czas urlop ![]() Domi super, że dzidzia juz na całego daje o sobie znać-zazdroszczę Ci tego uczucia ![]() Gdyby któraś z Was chciała zobaczyć kilka zdjęć z moich wczasów to proszę dać znać to wyślę na PW adres gdzie można obejrzeć, bo nie chce żeby niechciane osoby też oglądały ![]()
#1295 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 |
Zakorzenienie
|
Vcelka podaj mi na priva jak masz ochote
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Zakorzenienie
|
Jane, normalnie rodzinka Twojego M. to średnio kumata, niedługo poród a oni sobie nagle urządzają wizytację!
![]() ![]() Domi, to norma, że rodzinka się wtrąca (dla "naszego dobra" ![]() ![]() a tu minigierka dla tych, co chcą pokonać (choćby wirtualnie) teściową http://www.tytuurzadzisz.pl/ Ja tez chcę zobaczyć fotki!! ![]()
od. 04.04.2008 roku szczęśliwa mężatka ![]() ![]() Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png nadzieja umiera ostatnia..... Edytowane przez Aliszcze Czas edycji: 2009-07-25 o 17:55 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Vcelko slicznie
![]() ![]() Ja taka smutna teraz siedze i wyje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Domi kochana nie smutaj się ![]()
#1300 |
Zakorzenienie
|
Domi
![]() ![]() ![]() ja właśnie robię romantyczną kolację ![]() ![]() ![]() Vcelka, fajne fotki ![]() ![]() ![]() ![]()
#1301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiecie moze jak wstwaic filmik? w instrukcjach pisze: "YouTube udostępnia nam wszystkim filmy. Oglądając film po jego prawej stronie znajdziesz link w postaci http://www.youtube.com/watch?v=ABCDEFGHIJK. W znacznik youtube na forum wystarczy wkleić tylko numer filmu, czyli ABCDEFGHIJK, o tak: [ youtube ]A B C D E F G H IJK[ /youtube ] " ale ja nie rozumiem o jaki numer chodzi. gdzie go szukac na stronie youtube?
Edytowane przez Cappuccino Czas edycji: 2009-07-25 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Cappuciono ja jesczze sie nie wglebiałam, jak sie wkleja filmy na youtube, narazie czytałam o
![]() Vcelko kiedy obcielas wlosy, nie zal Ci było? ![]() Ala zazdroszcze takiego romantycznego wieczoru, ja juz nie pamietam ,kiedy mielismy taki romantyczny wieczór, chyba jeszcze przed ciążą moją. A poza tym ostatnio wieczrów w ogóle nie spedzamy razem (chyba, że do poxna na mieszkaniu) bo jakos do tz nie chce mi sie chodzić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Wtajemniczenie
|
A nasza Ania ( która zresztą pewnie teraz plażuje się w Chorwacji ) dziś chyba ma urodziny i imieniny ( bo dziś Anny )?
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO ANIU - SPEŁNIENIA MARZEŃ !!! Domi włoski obcięłam tydzień temu, nie było mi żal, tylko gorąco, bo ja przeważnie chodzę w rozpuszczonych ![]() Miłej niedzieli dziewczynki ![]()
#1305 |
Zakorzenienie
|
Hej Lejdiski
![]() wczoraj wieczorem tak ruchy czułam zarowno w środku jak i po połozeniu reki, a potem wziełam reke i widzialam takie podskoki pod brzuszkiem ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzidzia już daje o sobie znać. A tak swoją drogą, to bardzo szybko te "gule" na brzuszku Ci wyskakują. To dzidzia albo silna albo duża skoro już w tym tygodniu ciąży potrafi tak matkę skopać ![]() ![]() ![]() Za to teraz jak fika nóżkami ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() Te gule juz widac chyba, bo ja zawsze plaska bylam i chyba am cienka skóre ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
Wtajemniczenie
|
Ello wszystkim
mam dla was wiadomosc od Motylki: " Hejka dziewczyny u mnie dobrze, jakos zyje, dzieci fajne wiec daje rade. Pogoda troszke dobija bo okropny uplal jest ![]() pozdrawiam wszystkie lejdiski buzka " U nas spoko - wczoraj Malbork zdobyty- znow fura zdjec [kiedys je wrzuce-obiecuje ![]() -przemarsz wojsk polskich i krzyzackich piekne stroje, przystojni rycerze, przesliczne mieszczki i damy dworu krol pozdrawial narod, ksiezna pieknie sie klaniala -wyscigi smoczych lodzi jedna z lodzi zaliczyla wywrotke tuz po minieciu linii mety-winny byl statek pasazerski, ktory w tym samym czasie, gdy lodzie sie scigaly zrobil plynac fale -oboz rycerski-wspanialy...mozna bylo poderwac prywatnego rycerza do fotki, podejrzec jak sie przyrzadza rycerskie jadlo, jak tworzy sie kolczuge -oboz historyczny dla dzieciakow..z konkursami, ze strzelaniem z lukow, z kreskowkami -no i jak co roku ogromny jarmark roznosci wszelakich - poczawszy od rekodziela poprzez stroje,miecze i zbroje rycerskie az do wspolczesnosci Dzis zas dzien leniucha-czyli troche posprzatalim, poprasowalim, pojedlim,polezelim przed tv...teraz myslimy nad nowa ksiazeczka "Gliniana biblia"... a od pon zaczyna sie ost. tydzien lumpowania sie ...nawet mam odpowiednia koszulke na to: http://www.t-shirt.pl/product-pol-11...ie-robie-.html i ta chyba jutro na grzbiet zarzuce ![]() z wakacyjnym pozdrowieniem, magdaka P.S. Jeszcze wam zapodam fajny teledysk: a tu oryginal Leonarda Cohena
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2009-07-26 o 20:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Madzia13 rycerskie jadło powiadasz?
![]() ![]() ![]() ![]() fajnie, że Motylicaji sie podoba, pozdrów ją od nas ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
Wtajemniczenie
|
no wlasnie nie goloneczki...a kasze wszelkiego rodzaju z miesem..podobno rycerskie jadlo jako takie wspoleczesnemu czlowiekowi by nie podeszlo
za to mysmy stolowali sie niby w Karcznie Rycerskiej i co jedlismy: szaszlyki, pieczona kielbaske z ogoreczkiem konserwowym, ryz z warzywami i pieczone ziemniaczki...inni szamali fryteczki, bigos i uwaga: kebab i gyros ![]() ![]() Motylce - przesylam w miare regularnie smsy co u was i u nas - co by nie zginela kompletnie po powrocie ![]()
#1311 |
Zakorzenienie
|
Domi jeśli chodzi o kopniaczki bobasa, to u mnie też były mocne
właśnie w 20. tc gdzieś jak położyłam pilot na brzuchu to młody tak kopał że pilot spadał, jak napisałam o tym na forum to laski z wątku nie wierzyły, jedna nawet mówiła, że jej mama mówi, że to nie możliwe, że takie kopniaki to dopiero koło 30.tc mogą być a ja serio miałam takiego piłkarza później faktycznie czasem te kopanie męczy, np. rano o 6.00 młody się budził i butował mnie i ja nie mogłam spać, to samo w nocy, jak nie usnęłam do 21.00 to potem miałam godzinę z głowy bo Filip się uaktywniał no i czasem kopał boleśnie w jakieś miejsce, albo uciskał gdzieś na żołądek i przez cały dzień cierpiałam, albo na pęcherz ehhh z pęcherzem to była tragedia, jak mi się szyjka zaczęła skracać to myślałam, że umrę tak mnie bolało, musiałam leżeć z tyłkiem w górze na kilku poduszkach (to był gdzieś 31.t..c) dopiero jak mi pessar założyli to przestało boleć
#1312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mniam, moja mina---> ![]() ![]() ![]() ![]() Zanko a powiedz mi jakie sa objawy skracania szyjki?bo mnie wczoraj brzuszek bolal, poza tym biore wewnetrznie luteine i wczoraj wieczorem i dzis rano bardzo latwo mi sie zaaplikowala i sie przestraszylam, czy mi sie nic tam nie skraca ![]() ![]() ![]() Z kopniaczkami to ja wierze, mam dowód i to tak narzekalam ostatnio na brak ruchów. Mysle, ze dzidzia była za mała wtedy na takie silne kopniaczki, bo to co czułam pod rekana brzuszku to to samo, co teraz, ale teraz sa mocniejsze i je widac ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-07-26 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Wtajemniczenie
|
Domi - a ty chyba mozesz teraz wcinac jeszcze takie smakolyki...wiec na grilla , na grilla...najlepiej do mnie
![]()
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie, że moge ![]() ![]() to pokonam te lasy i rzeki, te 1000 km i wpadne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Wtajemniczenie
|
no wiec - moge miec jak tylko chcesz:
-karkoweczke z grilla : na ostro z papryczka lub w sosie wlasnym -kielbaski : biale, zwykle i kaszanke -prosiaczka pieczonego[tylko mojego ojca musze pomeczyc by kontakty odnowil z "dostarczycielem prosiaczkow"] -chlebek z grilla -bananki z grilla [koncept mojego brata ostatni] ..no i oczywiscie jakies salatki a na deserek: wisienki, porzeczki, jezynki z krzaka a tak serio: to wszystko u mojego ojca na dzialce...napewno w tym tyg. bede - chyba we wtorek wlasnie...jak sie uda to i na hamaku poleze...a ciebie tak czy owak zapraszam...
#1316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
banany z grilla?tzn. pokrojone w plasterki? ![]() karkóweczka ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Wtajemniczenie
|
banany z grilla - bez obierania kladziesz na grillu i sie grilluja;P..potem jak kladziesz na talerz "rozbierasz" je ze skorki i masz "banan lejacy sie"..smak jest ciekawy..choc dla koneserow bym bardziej powiedziala
![]() poczekamy az sie urodzi , poczekamy...i wtedy zawitasz nad morze ![]() http://sklep.dajar.pl/index.php?naw=...er=48200&typ=1 w kazdym razie bardzo podobny..kupiony w zeszlym roku specjalnie na zeszloroczne leniuchowanie na dzialce ![]()
Cuda wianki preferencje Filipek jest juz z nami od 09.01.2011 Borysek ur. 05.04.2013 Vivere non necesse est. Navigare necesse est. Edytowane przez magdaka13 Czas edycji: 2009-07-26 o 22:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 |
Zadomowienie
|
Ali - no właśnie, jak Ty fajnie mnie kumasz, thanks
![]() Rodzinka mężusia mego zimna po prostu, taka egoistyczna bardziej, nie myślą tak o innych, nie przeżywają i nie wzruszają się łatwo, no i czasami się mądrzą i potrafią (babeczki) złośliwie cosik zapodać, ale rodzeństwo na pewno nie zachowuje się tak beznadziejnie jak u Domi - Domi ![]() ![]() ![]() Magdzia - ależ super w tym Malborku! ![]() ![]() ![]() No i bluzię masz super ![]() ![]() ![]() Pozdrów Jagódkę - niech wygłaska wszystkie konieki po chrapkach od Jane (kocham te ich aksamitne pysie ![]() Domi - no to Dzidzia rośnie na drożdżach ![]() ![]() ![]() ![]() Cinusiowa - to może faktycznie Ninka sportowcem zostanie, nie? ![]() Zanka - nie wiedziałam nawet, że Ty też ten szew czy krążek? musiałąś mieć założony (jak Kathi chyba, nie?), ale fajnie, że pomogło, bo ostatecznie Filipek urodził się w którym tygodniu??? Idę pisać ten artykuł - ależ mi się chce ![]() ![]() ![]() Gusiak - widzę Cię, Gusiu, ahoj! ![]() Edytowane przez Jane2008 Czas edycji: 2009-07-27 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny,
nadrobiłam wszystko ![]() Jane, to Ty teraz sławna jesteś ![]() Fajnie się czyta o tych Waszych dzidziusiach w brzuszkach, pewnie to musi być niesamowite uczucie ![]()
#1320 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja już zapomniałam co kiedy było w tej ciąży, ale coś koło 28.t.c. lekarz na usg zobaczył, że młody ma główkę nisko (w sumie od początku był na nietoperza) i wciska ją koło pęcherza, naciska na szyjkę, powiedział wtedy, że jak nie zmieni pozycji to jak urośnie będzie bardzo napierał. No i w 31.t.c. zbadał mnie i stwierdził, że szyjka się skraca, młody bardzo naciska. Postanowiliśmy zalożyć pessar (silikonowy krążek, swoją dość drogi) i w 32. t.c. mi założył. Bardzo mi pomógł.
A zaczęłam rodzić bo mi się wody zaczęły sączyć, w 36.t.c. skończonym, na porodówce dopiero mi pessar ściągnęli i szyjka była normalna, twarda a rozwarcie na 1 cm więc poleżałam tam 12 godzin zanim młody się wyłonił Domi to, że brzuch boli to nie musi oznaczać nic złego, wszystko przecież się rozciąga, maluch rośnie i potrzebuje miejsca a to przecież na początku najszybciej rośnie ja nie czułam, ze mam krótką szyjkę po prostu Filip tak mi naciskał na pęcherz, a przecież jeszcze taki duzy nie był, że myślałam, że umrę, mialam wrażenie że zaraz się posikam, non stop choć nie miałam czym sikać i miałam wrażenie, że mnie rozerwie tam w środku, dwa dni później założył mi krążek i wszystko jak ręką odjął jak by Ci się szyjka skracało to lekarz to na pewno zauważy i jakoś zaradzi
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.