|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1622 |
|
BAN stały
|
Dot.: Lejdiski-najwspanialsze babeczki pod słońcem-cz. II oficjalnie otwarta:*
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
Jane i jak po wizycie?
|
|
|
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczynki
Wróciłam i już poryczałam sobie nieźle - chyba jednak znów czcionką 2 napiszę, zobaczę ile mi wyjdzie (faktycznie żeby mniej miejsca wyszło) Usg nie robiła, badała i znów tę szyjkę mordowała (w nd. już bolało, dziś też), no i że zgładzona, ale zamknięta, a potem nagle: o, jakby czopik zaczął odchodzić , no to chyba że mi aż na siłe to zrobiła... No i jutro mam przyjść na ktg sprawdzić czy coś się zapisze, jakieś skurcze, no bo dzis mówiłam (kurcza- po co ja to mówiłam Najgorsze, że tak to wygląda, że skoro umawiała się w sumie z nami, że za kaskę podjedzie, to chyba chce słowa dotrzymać w ten sposób, żeby to się stało wtedy co ma dyżur - czyli mam 2 czw. do wyboru: jutro i za tydzień Co 12 godz. - Mam mi juz radzi żebym 1 raz wzięła (co 24), skoro i tak potem muszą dać silniejszą dawkę do żyły! No i się nagle dziś też pyta czy nie jestem uczulona na penicylinę - hm, I hope, że nie, ale nie wiem, w życiu starałam się unikać antyb., a teraz jest to kluczowa sprawa przy tym paciorku! No i taki mam "bałagan" w głowie! Kurcza - gdyby nie ta bakteria to by sobie człowiek spokojnie siedział i czekał na objawy porodu jak Syla, a tak to mam świadomość, że najlepiej przed pęknięciem wód trafic do szpitala, żeby min. 4 h przed porodem ten antyb. dostać - - -tylko jak to zrobić??? Na siłę prowokować poród? Kurcza - to co to za naturalny poród? I z tym znieczuleniem też jakoś tak rzekła: o ile będzie, to anastezjolog wie co zrobić - - - O ILE BĘDZIE - słyszycie? No nic - lepiej mi już trochę, wyryczałam się, wyżaliłam wszystkim, teraz tylko trzymać kciuki i pomodlić się, ot co można zrobić, (bo wszytko już starałam się zrobić i co mogłam w sumie zrobiłam) - no i powiedzcie tylko, że będzie dobrze!!! PA Kochane - sorry, że nic więcej już teraz nie napiszę, ok? Edytowane przez Jane2008 Czas edycji: 2009-08-05 o 20:08 |
|
|
|
#1626 |
|
BAN stały
|
Jane jesli chodzi o oxytocynę to moja siostra przy dwóch porodach ją dostała, a jeśli zbliża się termin porodu, a musisz wziąć antybiotyk min 4 godz przed to ja bym chyba się zdecydowała.
Mojej siostrze ani razu wody same nie odesżły, musieli przebijać, skurcze też wywoływali także spokojnie,czasmi tak to jest. Wszystko będzie dobrze. Nie u każdej kobiety się samoistnie to zaczyna. Także nic się nie martw |
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Lejdis
Zuzia - to mówiesz, że u Twojej siostry tak było, uhm. A u mojej z kolei odeszły własnie wody, a kurczy niet, no i 2 dni Ją mordowali tą oxy a potem i tak Ją pocięli cc... - tylko, że bakterii nie miała, a tu właśnie wszystko o tego paciorkowca wstrętnego się rozbija Gusiak - no wierzę, że się nie znasz, bo po co to na co dzień człowiekowi? Tylko okazuje się, że czasami gdy już coś takiego się nam zdarza to uczyć się trzeba, czytać, szukać, bo lepiej "dmuchać na zimne" niż potem "pluć se w gębę", nie? ![]() No nic Kochane - będzie dobrze! Idę sobie humorek troszkę poprawić (antybiotyk już zażyłam właśnie) - pa pa! Śpijcie ładnie - i Wy i my |
|
|
|
#1628 |
|
Wtajemniczenie
|
Jane wszystko będzie dobrze, ja bym słuchała lekarza ( bo sama się też nie znam ), ona wie co robi, jeśli przepisała antybiotyk to bym go brała. Jeśli zdecyduje oxsytocynę ( to jest chyba na wywołanie skurczy ) to znaczy, że poród będzie się zaczynał. Ja miałam podawaną oxsytocynę jak roniłam
Trzymam kciuki - wszystko będzie dobrze i myślę, że do przyszłego tygodnia będziesz już miała swoje maleństwo przy sobie
|
#1629 |
|
Wtajemniczenie
|
Ehh Jane ta twoja ginka
, normalnie bym ja batem zlala . Gada tak ze czlowiekowi jeszcze wiekszy zamet w glowie robi.Moja rada- jesli maja ci podac antybiotyk przy porodzie to nie bierz tego teraz. Nie wiesz jak zareaguje twoj organizm i dzidzia na niego wiec ja bym nie ryzykowala Wierz mi ze nawet jak zaczna ci odchodzic wody to do porodu jeszcze dluga wielogodzinna droga wiec napewno zdaza podac ci antybiotyk dozylnie Z ta penicylina tez rychlo w czas sie obudzila . ja jestem uczulona ale wiem to od malego wiec mysle ze gdybys byla uczulona tez juz bys o tym dawno wiedziala. Kiedys wszystko leczylo sie penicylina wiec bylo kwestia czasu wykrycie kto ma uczulenie.I jeszcze to ktg jutro. Idz tam wypoczeta, moze zaden skurcz sie nie zapisze i nie bedzie miala podstaw do podania oxy. Albo po prostu powiedz ze nie chcesz, boisz sie i tyle. Masz do tego prawo i koniec, kropka. Domi z moja wyprawa na gore dobry pomysl, ale poczekam jeszcze troszke. Za to bylismy z mezem na grzybach wiec pospacerowalam troszke. Wrocilismy bez grzybow . Bylo duzo i wieelkie ale robaczywe
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
ja się tam nie znam na tych antybiotykach
ale sama miałam oxy, plus czopek jakiś i zastrzyk i nie było źle pewnie gdyby nie to to leżałabym na porodówce ze dwa dni a wody się sączyły...
|
#1631 |
|
Zakorzenienie
|
Jane ta ginka Twoja to jakaś zamotana
zamiast okreslic jasno co powinnnas zrobic to Ci daje tak jakby wolna rekę, przecież ona powinna Cię kierowac:/I powiem Ci szczerze, ze nie wiem co Ci powinnam ja doradzic, bo nie mam pojecia. Ale Loni Ci pisala kiedys zebys zrobiła jeszcze raz posiew bo wcale żadnej bakterii możesz nie miec. Ale nie zorbiłas. I teraz nie wiadomo czy powinnas zazyć ten antybiotyk czy nie hmmm...Zuzia uwaza, że powinnas, Syla, że nie...ale juz widze, że zazyłas...No nic pozostaje nam tylko wierzyć, że wszytsko jest dobrze i żebyś sie na darmo nie stresowała. Skoro antybiotyk jest sąłby napewno źle na dzidzi nie podziała A ja tez czesto mam takie dylematy i w tamtym mies strasznie żałowałam, ze mowilam lekarzowi o tych bólach pleców, bo mnie tak wystraszył wtedy:/ a bóle pleców same przeszły i juz w ogóle mnei nie bola. W tym czasie bolaly wiekszosc mamusiek (tak 13-15 tydz) Ja jutro moooze zamowie komode, ale to jest komoda z ekspozycji a my woleibysmy z magazynu:/ale juz tak bardzo strasznie chce a ta pasowalaby mi do szafy i pojemnosciowo, wymiarowo ok. I tania jest no i jutro zyrandol chce kupic, bo tak bez firanek pustawo jest a nawet zaluzji nie mamy:/acha Jane to ginka Ci wagi Maluszka nie podała? I popatrz na Syle, bierz z niej przykład, termin porodu minął a ona spaceruje po lesie i sie niczym nie przejmuje
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-08-05 o 21:19 |
|
|
|
#1632 |
|
Zadomowienie
|
Dobra Lejdiski
Syla, Vcelka ![]() Domi - wagę dziś mi nie podała, bo nie robiła usg, tylko w nd., no i jutro Ją zmęczę o to! A co do brania przykładu z Syli - mądrala, ale Syla nie ma przecież tej bakterii (no i bardzo dobrze, bo nikomu nie życzę No i Syla ma różne terminy - bo chyba cykle dłuższe miała, to i owu się przesuwać mogło (ja miałam rzadko kiedy więcej niż 28 dni i owu autentycznie w środeczku, wiem dokładnie kiedy) - stąd takie różne terminy i w ten pierwszy u Syli to bym nie wierzyła, nawet nie wiem czy Sylu bardzo mocno brała go pod uwagę? Chyba prędzej ten 8 sierpnia, nie? No i w Noregii jak Sylu pisałą b. dobrze się zajmują przyszłą mamusią w szpitalu, co niekoniecznie widać wszędzie i zawsze u nas - więc: u nas musisz dmuchać na zimne i stąd tyle człowiek ma rozterek! ![]() A robienie posiewu - chciałam, ale ginka nie, a wszędzie mi mówili, że to gin powinien pobrać, bo zrobi to najlepiej, no to co - wszak mej ginki nie zgwałcę, nie? A zreszta zaraz sobie pojechała, no i ... resztę już wiecie!Dobra - seryjnie starałam się, brałam wiele kwestii pod uwagę, pytałam, szukałam, czytałam, analizowałam i rozważałam, radziłam się innych, prosiłam o pomoc wielu girls..., no i więcej widać się nie da - bo cóż mogę jeszcze zrobić?! Jak zawsze, tylko się modlić - pa! Dobranoc Edytowane przez Jane2008 Czas edycji: 2009-08-05 o 21:58 |
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
jane ja bym czekala do porodu bo mozesz urodzic dzisiaj albo np za 2 tyg i po co tyle sie truc?
nie wiem co to za szpital co nie wiadomo czy anestaziolog bedzie dziwna ta twoja lekarka.Ja ost sciagle cosik dla malego kupuje mam manie kupowania dzisiaj mu zamówiłam taki rampers
Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-08-05 o 22:01 |
|
|
|
#1634 |
|
BAN stały
|
Pobolewa mnie brzuch na dole i mam plamienie
![]() co to może być? |
|
|
|
#1635 |
|
Zadomowienie
|
Ano dokładnie Blondi - też się pytam
- no polski szpital po prostu , 3 anastezjologów i ponoc jeszcze nie każdy robi znieczulenie , a jeszcze jakiś słynie z tego, że nie da się z nim umówić za nic Ładniutkie te zakupki - słodkie Zuzia - a nie może to być owu? Który dzień cyklu? Oj, dobrze, że do gina już niedługo idziesz - żeby Ci tylko zrobił usg i wszystko sprawdził! może różne emocje tak rozchwiały Twój cykl, zmiana klimatu, żywienia, wagi, bo mówiłaś, że teraz lepiej jesz i ciut Ci w sam raz przybyło, a dawniej chudzielec byłaś? , ale także 3mam kciuki!!!Kurcza - musi być dobrze! PA! 3majcie jutro koło 11:00 - PA! |
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Jane, gin Twoja namotała, ale na pewno czegoś niewłaściwego by Ci nie zapisała. Ja radzić nie mogę bo się nie znam na tym kompletnie
a jak napisałaś oxy to jedynie z tlenem mi się to skojarzyłoZuzia, a który to dzień cyklu u Ciebie? mówiłaś o skąpym @, kiedy był? czy zaliczyłaś go do @?no i (tylko się nie denerwuj Domi, nie mam ekspresu do kawy (jeszcze, w bliżej nieokreślonej przyszłości mam zamiar mieć ). Ja mam jedynie ubijaczkę do mleka, dzieki czemu robię sobie latte moja ukochana kawa![]() Do gin nie mogę jakoś sie wybrać, w sumie teraz w niedziele minie 4 tydzień od moich dziwnych plamień, może @ dostanę normalnie prawdę mówiąc mam dość chodzenia o ginach i staran, o czym zresztą pisałam. Jedyna mobilizacja moja to Olivka, która szykuje się na kolejną inseminacje. Podziwiam jej determinację, ale nawet ona teraz jakoś nie mobilizuje mnie do działania, oklapłam totalnie
|
#1637 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
u mnie dzisiaj 10dc od marca nie miałam już żadnych problemów. Cytat:
@ zaczęła się 27 lipca, 6 dni się ciągnęła ale skąpa bardzo. No zobaczymy. |
||
|
|
|
#1638 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Pobudka! Ja miałam w nocy koszmary, snilo mi sie, że Tz mial wyjechac na 3 mies i to tuz przed porodem więc obudziłam się z płaczem i Tz obudziłam strzałem w buzie ![]() Dlatego juz nie spie od rana... Jane o 11 trzymam kciukasy |
|
|
|
#1639 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
hehehehe niezła jesteś..ale nie raz miewałam sny że budziłam się z płaczem.. Mi się też coś dziwnego śniło... ale dzisiaj spałam w nocy jak zabita... rano M mnie 2 razy budził telefonem, a ja dalej w kimę... |
|
|
|
|
#1640 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka.
Jane rzeczywiscie nie bralam tak bardzo pod uwage tego pierwszego terminu bo owulacje mialam pozniej wiec wiedzialam ze moze sie przdluzyc . Nastepny polski termin i to nawet z usg 4d mam na 8 sierpnia-zobaczymy .Dzisiaj tak fajnie od rana bolal mnie brzusio, jak na @ i nawet plecki bolaly Jak tak lezalam to zdalam sobie sprawe ze jeszcze mam mnostwo spraw do zalatwienia przed porodem wiec zarzadzam dzisiaj dzien gospodarczy Maz obiecal pomalowac dzisiaj sypialnie na drugi raz ![]() Zuzia dziwna sprawa z tymi plamieniami . Dobrze ze idziesz do gina, napewno wszystko sie wyjasniDomi niezle sny . Nie pamietam co mi sie snilo dzisiaj ale obudzilo mnie wlasne chrapanie . Rany mi juz tez wiele razy snilo sie ze urodzilam chlopaka. Ale by bylo![]() Ala ja tez uwielbiam latte i tez mam taki specjalny pojemniczek do ubijania piany, tylko nigdy nie chce mi sie jej ubijac .W ogole ostatnio nie pijam kawy, nawet nie mam ochoty. To kiedy jedziecie do tej Pragi??? Vcelka jak tam zdrowko? Lepiej dzisiaj? Blondynka maly slodki
|
#1641 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Lejdis
![]() Zuzia, do lekarza koniecznie!!!!! Jane, trzymam kciuki żeby badanie dobrze wyszło. Blondi, mały jest słodziutki i ubranko fajne, kurcze jak patrzę na te Wasze szkraby to mi się instynkt załancza
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Syla to Ty masz przewage ciuszków rozm 56?ja musze własnie obczaic co mam dokładnie. Ale słyszalam ze lepiej kupowac na 62 cm, bo czasem Dzidzius sie moze duzy urodzic i lepiej, żeby bylo za duze niż za małe.
Syla a Ty w ciąży piłaś w ogóle kawe?Bo ja teraz mam ochote na jedna dziennie rozpuszczalna z mlekiem, uwielbiam wrecz. ![]() Syla a czy ta farba nie śmierdzi? ![]() A jak sie robie tą kawe latte?
|
|
|
|
#1644 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam,
Ja też mam jakieś dziwne sny, ostatnio przez parę dni śni mi się, że się ktoś włamuje do mieszkania-masakra. Syla dzięki za zainteresowanie, czuję się lepiej ![]() Blondynka super strój kupiłaś dla Małego, będzie wyglądał przecudnie Zuzia nie wiem dlaczego masz te plamienia teraz, całe szczęście, że zdecydowałaś się pójść do gina, za 2 dni będziesz już wiedziała co i jak. Trzymam kciuki, żeby to nie było nic strasznego. Domi wszystko powolutku sobie kupicie, najważniejsze, że macie sie gdzie wyspać, nikt Wam nie grzebie w lodówce i nikt nie przeszkadza w... ![]() Jane czekamy na wieści.
|
#1645 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka a przeszkadzają przeszkadzaja...mają dar, bo dzwonili wczoraj telefonem akurat wtedy, kiedy jest raz za na rok
|
|
|
|
#1646 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka
Syla ja 52 miałam moze 2 rzeczy mój mały miał 54 cm jak się urodził a na forum rodzily sie nawet 59-60cm .Ja na allegro powystawiałam ciuszki i planuje sprzedwawac nawet po 5 zł |
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
Ninka Cinusiowej tak samo 60 cm miała jak sie urodzila
ja gotuje obiad i zaraz spadam po karnisz, podjade z tata, bo bez karnisza tak pusto i łyso
|
|
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
ja właśnie bym chciała być bez firan ale mieszkam na parterze wiec każdy by patrzył
.My mamy w planach znowu malowanie na zielono może kupie te firany makarony![]() dzisiaj licytuje dla młodego taki zestaw ale to ma być na przyszłe lato Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2009-08-06 o 15:19 |
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
a my zbyt pieknych okien nie mamy wiec trzeba je zakryc. Jakby byly nowe to co innego
a co to firany makarony?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.

- chyba jednak znów czcionką 2 napiszę, zobaczę ile mi wyjdzie (faktycznie żeby mniej miejsca wyszło)
, no to chyba że mi aż na siłe to zrobiła...
nadal trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze, już niedługo zostało.

, normalnie bym ja batem zlala
. Gada tak ze czlowiekowi jeszcze wiekszy zamet w glowie robi.
hmmm...

, ale także 3mam kciuki!!!