Lejdiski-najwspanialsze babeczki pod słońcem-cz. II oficjalnie otwarta:* - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-06, 14:31   #1651
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Lejdiski-najwspanialsze babeczki pod słońcem-cz. II oficjalnie otwarta:*

Boskie i słodkie są te wszystkie ubranka Disneya...ja też chciałabym już móc kupować
Domi jak ten malutki się czuje co się urodził w listopadówkach ? Wiadomo już coś ?

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 14:49   #1652
Zuziunia
BAN stały

Ja już mam weekend

jutro fryzjer
odbieram sukienkę
M. przyjeżdża
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:00   #1653
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Zuzia czekamy na focie w sukience
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:02   #1654
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Zuzia czekamy na focie w sukience
Będą jutro, jak tylko przytaszczę kieckę do domu
Stary 2009-08-06, 15:24   #1655
Jane2008
Zadomowienie

Hej Lejdiski! Wróciliśmy Jeszcze nie pora widać - kurcza, no w sumie chyba fajnie
Ktg mi robili - ze 3 skurcze na 80 (nie wiem tylko co to za jednostka), czyli to takie twardnienie brzucha jak czułam to pewnie to 80, ale ginka rzekła, że to mało, no i że nie będzie na siłę, bo musiałaby mnie pewnie pociąć - - -a ja znów od rana w emocjach, bo i Mam i siostra i znajoma, żebym jednak nastwiałą się na cc, że lepiej przy tej bakterii, a ja się nie ocierpię - no 1 słowem od nowa mętlik w głowie i przerabianie wszystkiego na nowo , no kocham takie "wywracanie wszystkiego do góry nogami"! No i rzekłam gin, że może jednak lepiej ta cc - a ona, a niby z jakich względów, po co... - no więc nie i już! Może lepiej, może gorzej - nie wiem? Kazała antyb. łykać (a ja dziś jednak nie wzięłam, bo myślałam, że sobie zmienię na 1 raz na dobę , no ale ona radzi 2 razy, więc muszę do tego wrócić i pilnować! Była miła, że będzie się jednak starać przyjechać, że tel. będzie mieć przy sobie, a w końcu, że nawet gdyby nie dałą radę, bo np. głeboka noc, a ona sama z dziećmi, to zadzwoni, no i jeśli anastezjolog będzie to też tel. postara się załatwić! No, 1 słowem uspokajała - ale jakby to miało być, to nie wiem!
Aha - no i sobie poryczałam, bo coś się jej jakby w czasie usg wyrwało jakoś tak, że coś tam widzi (jakby o chłopca chodziło?), a my nie chcieliśmy wiedzieć, no i się zmieszała i śmiała, że nie nie, ona nic tam się nie doszukuje itd. Ale mi się dziko zrobiło i M też, bo chcieliśmy zupełnie nic nie wiedzieć bez podejrzeń, tylko dostać Fasolkę-Maleństwo już do rąk własnych i cieszyć się czy girl czy boy, a tu cosik takiego, jakieś podejrzenia, no i moje obawy odżyły (bo u mnie to w rodzinie same dziewczyny, a babcia specyficzna z kolei, że tylko chłopczyki się liczą, dziewczynki do roboty, że mają przekichane w życiu, no i takie różne strasznie niefajne rzeczy o płciach, których się nasłuchałam bbb dużo i siedzą mi w głowie w takim śmietniku - no i ja chyba od małego stąd taka buntowniczka trochę, że dziewczynki biedniejsze, ale super i ja je kumam, więc z nimi prędzej i lepiej się dogadzam! a jeszcze ta siostra M kiedyś rzekła, jak usłyszałą dawno temu, że nam się imię Maja podoba, że to ona będzie mieć córkę Maję, a my to tylko samych chłopaków, no i te wymądrzające się baby, co to im usg nie trzeba, bo już wiedzą - chciałoby sie im "zyg zyg" zrobić - ech, no ja dziecinna jestem jednak, jeszcze nie całkiem dojrzała emocjonalnie widać Ale teraz się już wyemocjonowałam i żadnej płci już się nie boję - byleby tylko zdrowe Baby było!!!
A co u Was?
Sylu - to 8. masz się zgłosić do szpitala na jakąś kontrolę czy jak? Do położnej choc może, nie? No idź do kogoś idź i poproś o zbadanie - pewnie właśnie tak się to zaczyna jak piszesz i już wkótce będziesz mieć Leneczkę przy sobie! 3mam kciuki!
Zuzia - to nie owu mówisz? Hm, no to jeszcze faktycznie zostaje: ciąża lub takie poprzestawianie, choćby wskutek emocji, zmiany żywienia, wagi - 3mam kciuki za wizytę w sobotę!
Vcelko - a Ty już zdrowa i skaczesz na obie nóżki?
A Domi to ma sny - ale po takich snach fajne jest przebudzenie, nie?
Gusiak - też tak sobie myślę, że Wy z narzeczonym pewnie za mało ostatnio sami, tylko we dwoje i stąd takie masz mieszane odczucia! Porwij tż gdzieś, rzeknij, że tęsknisz za nim tylko i chwilami gdy tylko oboje jesteście, jedźcie czy idźcie gdzies na spacer ładnie sami za rączkę, no... - ech, wczułam się i aż mi się romantycznie zrobiło
Ali - to u Ciebie @ nadal takiej zwykłej nie było? Ale tej bety już nie chciałaś powtarzać? Czyli to teraz to Twój nowy cykl czy jak to liczysz? A od ginów to faktycznie miałaś sobie odpocząć, pamiętasz? Więc ta niechęc chyba naturalna w takich okolicznościach - za chwilę jakąś przejdzie i zobaczysz: będzie w końcu dobrze!

Dzięki za myśli i kciuki Lejdis - teraz dopiero się pewnie zacznie prawdziwe czekanie i doszukiwanie się objawów, ła!
Jane2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 15:57   #1656
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

jane skurcze 80 wow jakie duze ja jak byłam na ost ktg miałam ok 12-20 to było w piątek a w niedz zaczęłam rodzic.( gin mówił że bede musiała mieć wywołanie-zdziwił sie jak mnie na obchodzie na swoim oddziale zobaczył).W domu miałam bolesne skurcze co 3 min w szpitalu pokazało 60 rozwarcie było na 5cm.A przy porodzie były 160 powiem Wam że to ktg miałam podłączone ok 10h i ciągle w głowie później ten dzwięk słyszałam-wkurzało mnie to
Stary 2009-08-06, 16:05   #1657
Jane2008
Zadomowienie

O kurcza - myślisz Blondi, że 80 to juz dużo? Ale to nie boli, tylko takie twardnienie, spinanie brzucha jakby?
Co do firanek makaronów, to kup sobie - ja polecam - tanio na allegro, bo u nas w meblowych sklepach są nawet 2-3 razy droższe , a w sklepie z firankami, zasłonami co najmniej 50-75%, więc się seryjnie opłaca
A jak to z tymi wózkami u Ciebie Blondi w końcu jest? Raz jedziesz mutsy a raz buzzy czy jak??? Ale gondolki chyba jeszcze używasz, nie? Kurcza - bo czekaj, Olivierek ma ile...? - no, dopiero gdzieś 2,5 miesiąca - to chyba spokojnie, że za wcześnie na spacerówkę, choć wiem, że już wcześniej nawet mamusie wsadzają takie maluchy do spacerowego!
Domi - jak to nie wiesz co to są makarony? Ja juz kolejne mam - kiedyś Wam pisałąm, że czerwone, a teraz żółte , tak moderniej i lżej wg nas okna wyglądają, a i miejsca jakby więcej przez to w pokoju się robi
Syla - a Wy już wózek kupiliście? Pożyczacie, dostajecie od koleżanki? Jaki? A kosmetyki różnych firm czy jakiejś 1 konkretnie?

Edytowane przez Jane2008
Czas edycji: 2009-08-06 o 16:08

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 16:28   #1658
domi7ks
Zakorzenienie

Vcelko ten chłopczyk ma miec operacje usuniecia chorego jelita, raz jest poprawa a za chwile znów gorzej w każdym razie na nasz wątek wchodzą rózne osoby i mocno trzymaja kciuki za małego Patryczka
najgorsze to oczekiwanie, bo dzis do tej Mamusi o 2 w nocy dzwonili, ze umiera ale juz lepiej znów jest i tak w kółko...pozostaje tylko wierzyć i modlić się o to biedne dziecko. Szkoda mi go strasznie. Jeszcze ta mamusia pisze, że nie moze go wziąć na rece tylko za rączke potrzymac i tego sie boi, zeby mu krzywdy nie zrobic

Jane prosze pisz normalna czcionka nie ta mala bo sie nie moge doczytac
Nie nastawiaj sie na cc, bo podobno robia go w ostateczności. I nie mozna z reguły nic zaplanować. Tak przynajmniej ja słyszałam....a co do płci...Jane co w końcu wolicie z Tz?
Jane jakie to makarony?ja tam nie wiemale zaraz na necie poszukam....

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 16:52   #1659
Jane2008
Zadomowienie

No, ale muszę tą czcionką, bo tyle się teraz działo, że mi się 3. nie zmieści
Co do płci - to nie tak, że kogoś wolimy, po prostu ja miałam swoje emocjonalne problemy z płciami (jak pisałam, śmietnik z grubsza w stylu: dziewczynki bee do roboty i głupsze, chłopcy cacy, mądrzy i im lepiej), no i w dzieciństwa różne takie+rodzinka żeńska bardziej z silnymi kobietami na dodatek, więc ja miałam obawy, lęki czy dałabym radę z chłopcem! A M nie miał, tylko co najwyżej może niechcący, znając moje lęki też myślał, że lepiej byłoby dla mnie jako 1 baby dziewczynkę mieć? No, ale dziś gdy się tak już na maxa wczułam przez tę ginkę naszą i pogadałam jeszcze raz o swoich lękach, to już się uspokoiłam i teraz już wiem na 100%, że czy boy czy girl jestem ready i dam radę! A i na Jacusia przez to dzisiejsze "podejrzenie" jakby też się już mogę nastawić (więc wychodzi, że serio: "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło":) i "gites majonez" - teraz tylko o zdrowie się modlę i Was o kiuki wciąż proszę!
Już wiesz jak wyglądają makorony? I hope
Ojej - żeby temu malutiemu wcześniaczkowi się polepszyło! 3mamy za to i my na Lejdis!
Stary 2009-08-06, 17:09   #1660
domi7ks
Zakorzenienie

Jane juz patrzyłam na allegro i wiem jak wygladają nam by takie nie pasowały, tzn, gdyby były nowe okna to tak, a tak to narazie chce takie firanki jak Zanka ma, z tekiego ładnego materiału. A te makarony z tego co widze to nie sa dorgie. Bo ogólnie firanki drogie sa za metr bieżacy...A karnisz jutro przyczepi Tz, bo nei wiartarki ggrr ggrrr a tak sie napaliłam. I pralki nie mamy podłączonej. Chyba w końcu Tz sam sie z tym pobawi
Jane trzymamy kciuki za Ciebie i za Patryka, ja caly czas wchodze na wizaz, czy nei ma jakis wiadomosci
A co do płci to moim zdaniem czy chłopczyk czy dziewczynka to wszytsko jedno, skoro chcieliscie niespodzianke, tylko czy Wy macie takie ciuszki i rzeczy neutralne?

Stary 2009-08-06, 17:18   #1661
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jane2008 Pokaż wiadomość
Zuzia - to nie owu mówisz? Hm, no to jeszcze faktycznie zostaje: ciąża lub takie poprzestawianie, choćby wskutek emocji, zmiany żywienia, wagi - 3mam kciuki za wizytę w sobotę!
Ciąża
waga stoi w miejscu od 3 m-cy, emocje... hmm wątpię...

spałam znowu ale ja mam chrapaka dziewczyny bym spała spała i jadła jak małe dziecko.
Właśnie robię kanapki.

Jane
dzidzia będzie zdrowa, spokojnie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 17:29   #1662
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
Ciąża
waga stoi w miejscu od 3 m-cy, emocje... hmm wątpię...

spałam znowu ale ja mam chrapaka dziewczyny bym spała spała i jadła jak małe dziecko.
Właśnie robię kanapki.
Zuzia zrób lepiej test, to podkreslone zdanie mówi samo za siebie
W ciąze zachodzi sie wtedy, kiedy sie nie wie. uwierz mi, ze ja do tej pory nie wiem jak to sie stało

Stary 2009-08-06, 17:36   #1663
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Zuzia zrób lepiej test, to podkreslone zdanie mówi samo za siebie
W ciąze zachodzi sie wtedy, kiedy sie nie wie. uwierz mi, ze ja do tej pory nie wiem jak to sie stało
Ej bez przesady, mogę dać sobie rękę uciąć że nie
Stary 2009-08-06, 17:37   #1664
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Dom nie wiesz jak się dzieci robi
Stary 2009-08-06, 17:40   #1665
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
hehehehe wiedzieć to wie...
ale moja siostra z ostatnim też nie wie, kiedy co i jak
Stary 2009-08-06, 17:52   #1666
zanka205
Zakorzenienie

Domi podobają Ci się takie firanki jak ja mam?
miło mi

Zuzia

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 17:54   #1667
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

no własnie chyba nie
tak mnie nauczyli na tej poradni o tych dniach płodnych i niepłodnych, ze w koncu zrobilam dzidzi
My uwazalismy napewno

Stary 2009-08-06, 17:57   #1668
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Zuzia
Ej o co wam dziewczynki chodzi, to że mnie brzuch na dole pobolewa, miałam skąpą @ jem i śpię to nie oznacza ciąży.. bez przesady

w sobotę zobaczę co za choróbsko się przyplątało

idę na dwór..

a wiecie co, mam 2 małe kurczaczki na podwórku trzymałam je w rękach wczoraj
Stary 2009-08-06, 17:59   #1669
zanka205
Zakorzenienie

Domi o co chodzi z Twoim awatarkiem?

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Zuziu właśnie się zdziwiłam jak przeczytałam co Domi tu pisze hehe
bo Ty niegrzeczna dziewczynka jesteś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 18:00   #1670
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi podobają Ci się takie firanki jak ja mam?
miło mi

Zuzia
bardzo
caly Twoj pokoj mi sie podoba, taki czysciutki i przytulny i ładnie dopracowane wszystk, jak w katalogu co najmniej Ikei
Ja chce mieć podobnie ale u nas beda brązy

Zanka kiedyś był taki wątek o modzie "American girl" i jedna z dziewczyn wymyslila takie logo do tego wątku- rózowy pustak i te dziewczyny załozyły sobie nowe forum. Czasem z Zuzia tam zagladamy:P i ja sobie jako avatarek ustawilam ten pustaczek:P

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2009-08-06 o 18:03
Stary 2009-08-06, 18:02   #1671
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Domi o co chodzi z Twoim awatarkiem?
to póstAG
Cytat:
Napisane przez zanka205;13618929
[B
Zuziu [/B]właśnie się zdziwiłam jak przeczytałam co Domi tu pisze hehe
bo Ty niegrzeczna dziewczynka jesteś
ja niegrzeczna e tam...
toż ja aniołek jestem
Stary 2009-08-06, 18:08   #1672
zanka205
Zakorzenienie

remont robiliśmy w lipcu zeszłego roku, byłam w tedy już w ciąży
wtedy uwidział mi sie zielony pokój, ale znudził mi się
podłogę mamy bardzo zniszczoną, to panele jeszcze te klejone, maja z 6 lat
podłoga wygląda strasznie
teraz właśnie chcialabym brązy, kawa z mlekiem i jedna ściana ciemny brąz, meble ciemne, właśnie wenge, tzn. długa niska szafka na tv, jedna komoda, sofa i dwa fotele i stolik kawowy
ehhhh tak bym zrobiła jakbyśmy mieli kasę i maly pokój wolny, na naszą i Filipa sypialnie

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Zanka kiedyś był taki wątek o modzie "American girl" i jedna z dziewczyn wymyslila takie logo do tego wątku- rózowy pustak i te dziewczyny załozyły sobie nowe forum. Czasem z Zuzia tam zagladamy:P i ja sobie jako avatarek ustawilam ten pustaczek:P
Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
to póstAG
ja niegrzeczna e tam...
toż ja aniołek jestem
ahaaaa no myślałam, że to jakiś pustak, cegłówka ale ja nie wpadłabym nigdy na pomysł ustawić sobie jakiś budowlany awatar

tak Zuziu, cicha woda brzegi rwie

Stary 2009-08-06, 18:10   #1673
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
remont robiliśmy w lipcu zeszłego roku, byłam w tedy już w ciąży
wtedy uwidział mi sie zielony pokój, ale znudził mi się
podłogę mamy bardzo zniszczoną, to panele jeszcze te klejone, maja z 6 lat
podłoga wygląda strasznie
teraz właśnie chcialabym brązy, kawa z mlekiem i jedna ściana ciemny brąz, meble ciemne, właśnie wenge, tzn. długa niska szafka na tv, jedna komoda, sofa i dwa fotele i stolik kawowy
ehhhh tak bym zrobiła jakbyśmy mieli kasę i maly pokój wolny, na naszą i Filipa sypialnie

Zankato my mamy identico plany z Tz i mamy jedna sciane kawowa a pozostałe taki łososiowy i teraz wszytsko chce w kolorze wenge i własnie łozko takie ciemne, karnisz ciemny braz, jak powiesimy jutro i powiesze jakas firanke to zrobie zdjecia
a panele nasze maja 2 tyg a juz w jednym miejscu porysowane strasznie:/ kupiłam sidolux takie impregnacyjny, mam nadzieje, ze coś da. po powieszeniu karnisza mam zamiar wyczyścic je.
My za panele dalismy łacznie 700 zł jakies, mimo ze kupilismy najatansze, ale te wykończenia i sokoly sa najdroższe. A jak sie kiedys bedziemy budowac to wezme najdorzesze panele odprone na scieranie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-06, 18:19   #1674
zanka205
Zakorzenienie

dokładnie, wykończenia najdroższe, te listwy ehhh
my na razie planujemy remont kuchni w lutym
mąż jako górnik ma wtedy duzo kasy, trzynastka, talony na węgiel, barbórka i przez trzy miesiące się trochę nazbiera
w tym roku cała kasa poszła na łazienkę, maleńka a pochłonęła blisko 10 tyś. zł, kuchnia jest dość duża ale myśle że zmieścimy się w budżecie, a jak zostanie to jeszcze przedpokój zrobimy
u nas kiepska sytuacja bo cała instalacja elektryczna stara i się pali, trzeba wymieniać więc dużo roboty

Stary 2009-08-06, 18:30   #1675
Zuziunia
BAN stały

A pustak wziął się jako nasz taki symbol, bo niektóre forumowiczki, nazwałyśmy je mohery uważają że jak dziewczyna dobrze wygląda, to jest pustakiem i nic nie wie, a to przecież nie prawda..

U mnie remont we wrześniu, głównie salon, zabawa z płytami gipsowymi.

A ja sobie pokój pomaluję na bordo i stare złoto, wymiana żyrandola, może łóżka i dywanu.
Chciałabym w takim starym klimacie mieć pokój, bo meble mam BRW serie N.YORK
Stary 2009-08-06, 18:31   #1676
domi7ks
Zakorzenienie

Zanka najmniejsze duperele, których nawet nie uwzglednia sie w kosztach pochłaniaja najwiecej:/ my np kupilismy szafke i zlew po promocji (szafja 99 zł a zlew jedokomrowy jakos 150 zł) i sie cieszylismy ze tak tanio. A okazalo sie ze rury jakies zelbetowe trzeba wymienic, kupic kolanka i jakies inne i 170 zł wiecej to wyniosło nas...i tak bylo z calym remontem:/własciwie mamy wszytsko donowione 9oprocz okien, drzwi i lazienki- tylko ponalowana) zajelo to 3 tyg a mieszkanie puste praktycznie i kase tez pohclonelo:/
a ponizej wklejam zdjeciana tel naszej sciany i spodnie, ktore sobie kupilam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg qqq.jpg (25,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bbb.jpg (25,3 KB, 25 załadowań)

Stary 2009-08-06, 18:40   #1677
zanka205
Zakorzenienie

Domi brzuszek malina
a to łózko
gdzie? ile?

Stary 2009-08-06, 18:44   #1678
domi7ks
Zakorzenienie

Zanka
za łozkami długo chodzilismy i to mi wpadło w oko cenowo i kolorystycznie (przez Blondi, bo myslalam o czerwonym z Tz takim jednym). Kosztowalo 1200 zł, nazywa sie "Daglas" tak jak napisalam, a kupione w sklepie meblowym zwykłym

Stary 2009-08-06, 19:00   #1679
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Zanka opisujesz mój pokój?? Ja tak mam ( tylko bez foteli )

Jane to ginka by się wygadała co do płci, a swoją drogą to jakieś dziwne myślenie ma Twoja rodzina, że baby do roboty itp
Jane kiedy ja będę zdrowa to nie wiem, ciągle muszę uważać na kręgosłup, może po rehabilitacji będę sprawna już w 100%.

Zuzia to Cię dziewczyny wrobiły w ciążę objawy typowo ciążowe, ale przecież Ty wiesz najlepiej co gdzie i kiedy, no chyba, że na śpiku

Domi brzusio miodzio

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-06, 19:06   #1680
domi7ks
Zakorzenienie

Vcelko zrob zdjecie prosze Twego pokoju

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości