|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lejdiski-najwspanialsze babeczki pod słońcem-cz. II oficjalnie otwarta:*
Zanka no to stoi cały czas w takiej postaci jak jest, prawda?to dla mnie byłoby to idealne rozwiązanie, bo mnie sie wydaje, ze to własnie mało miejsca zajmuje. ma kółeczka wiec mozna z tym jeździć po mieszkaniu. Ale mamuski tez mi pisza ze to duzo miejsca zajmuje
![]() Ja z kolei myslalam, ze malutko, bo wanienka, przewijak wszystko oosbno i wtedy to dopiero duzo miejsca by zajmowało Moj Tz jest za takim rozwiązaniem. Mamy dwa pokoje niby, wiec miejsce na takie cos miałabym. Ale ogólnie myslisz, że to ok? Syla nie bój się karmienia poczatki są trudne, ale to samo przychodzi. A z tym zapaleniem Jane, to mam nadzieje, ze przyjdzie i nam sama napisze ![]() Gusiak jestescie juz troche razem, spotykacie sie z tego co widze dość często, wiec moze zróbcie sobie mała przerwe?Tak, żeby Tz zatesknił za Toba |
|
|
|
#2012 |
|
Zakorzenienie
|
jak uważasz
u nas przewijak był zawsze pod ręką a wanienka na szafie przewijak jak stoi koło łóżeczka nie zajmuje miejsca, a jak leży na łóżeczku to też powiem Ci że wanienka wystarczy Ci na jakieś pół roku... potem maluch jest za duży i lepiej przenieść się do dużej wanny albo brodzika więc zastanów się czy warto, zamiast tego może lepszym rozwiązaniem będzie komoda z przewijakiem pod kolor łóżeczka malucha, dwa w jednym a wanienka osobno ja tak bym zrobiła, gdybym miała drugi pokój
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka a mieliscie wanienke ze stojakiem?czy tak na podłodze kapaliście?
bo jaj uż teraz sama nie wiem
|
|
|
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
wanienkę stawialiśmy w dużym pokoju na stole, ale stojak to też dobre rozwiązanie
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiak bo to jest tak, że widzicie sie czesto i czesto są z Wami inne osoby. Czyli najlepiej jakbyscie spotkali sie własnie częściej tylko we dwoje i tez zrobili sobie małą przerwe. Z doświadczenia wiem, że to działa
![]() Zanka no to teraz bede sie nad tym zastanawiała Powiedziałam mojemu Tz co o tym sądzisz, a on wie, która to Ty, bo był zainteresowany bardzo Twoim wątkiem z metamorfozą
|
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
no serio serio ![]() Ale najbardziej chyba mu sie werska podobała z Waszego slubu, ale głośno o tym nie gadal, bo by było |
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
wygadałam się i już mi lepiej, nawet mi złości przeszły i mam nawet ochotę zadzwonić do niego, tylko znowu ja pierwsza wyciągam rękę:/ kurcze, zachowuję się jak jakaś małolata
|
#2020 |
|
Zakorzenienie
|
Gusiak nie rób tego-nie dzwoń
Ala przegladam te moje gazetki z Bollywoodu i znalazłam tylko dwa przepisy nie wiem o dziwo! czemu myslałam, że tego jest wiecej, ale podejrzewam, że to było w gazetach, kiedy był dodawany film, np. "Pani domu" a nie typowej Bolly i musze to gdzieś miec.Przepis na raytę (wg Priyanki Chopra:P) 500 g jogurtu świeży ogórek 2 pomidory cebula po łyżce siekanej świeżej kolendry 1/2 łyżeczki kminku w proszku szczypta soli i cukru do smaku Jogurt roztrzepać. ogórek obrać, zetrzeć na grubej tarce, odcisnąć. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać i zetrzeć. Wszystko wymieszać, dodać zioła i przyprawy. Całość schłodzić w lodówce. Jest to napój na bazie jogurtu naturalnego, je sie go łyżka a zimna rayta jest doskonała odmiana po mocno przyprawionych, ostrych daniach indyjskiej kuchni. Nie wiem czy Ci podawać przepis na biryani bo tego jest duzo w necie ![]() ide szukac dalszych przepisów... Ala mam jeszcze cos atkiego ,ale nie wiem, czy to nei jest ten sam przepis z mango o którym pisałaś. Lassi z mango Wspaniały, orzeźwiający indyjski napój w sam raz na deser po pikantnym posiłku: do miksera wlej 3 szklanki jogurtu naturalnego, miąższ z 2-3 owoców mango (świezych lub z puszki), kilka łyżek cukru i kilkanaście kostek lodu. Możesz też dodac nieco mleka. Całość zmiksuj, rozlej do wysokich szklanek, oprósz cynamonem. Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-08-16 o 17:02 |
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Jane biedulko trzymam kciuki
![]() Domi mi taki przewijak by się nie przydał ja mam na łóżeczko ja stawiam wanienkę na stoliku. Zanka a Ty małego jeszcze na przewijaku przewijasz?
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
tak, po kąpieli na przewijaku zawsze go pielęgnuję, w dzień przewijam różnie, w każdym miejscu
a czemu pytasz?
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
no to przewijak sie na dłuzej przydaje, bo tamten z tą wanienka sa połączone
|
|
|
|
#2024 |
|
BAN stały
|
Właśnie pojechał
zaraz nadrobię co naskrobałyście przez weekend... Jejku biedna Jane
Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-08-16 o 18:43 |
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Zakorzenienie
|
Filip ma teraz 74 cm a przewijak ma 80 cm, więc jeszcze z miesiąc będzie korzystał na pewno
nie wiem w jakim tempie będzie rósł młody teraz tylko teraz trzeba strasznie uważać bo nie uleży spokojnie obraca się, wszystko go interesuje, na podłodze jak go przewijam to tylko się obrócę a on już na brzuchu gdzieś pełznie i muszę go z powrotem przynosić
|
#2027 |
|
BAN stały
|
Zanka wejdz na gg
|
|
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie żegnam z Wami na kilka dni, w Polsce będę w czwartek w nocy
trzymajcie się dziewczynki
|
#2029 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a ja wróciłam z urodzin sąsiadki, dziewczyna zgasła
Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2009-08-16 o 23:05 |
|
|
|
|
#2030 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie się podziewacie?
ja dzisiaj mam dzień sprzątania później czeka mnie pakowanie paczek z allegro dużo rzeczy sprzedałam co prawda za grosze ale przynajmniej się pozbyłam ciuszków Wózek też sprzedałam tylko nie wiem jak mam go zapakować![]() ciekawe jak Jane się czuje ![]() Syla mam nadzieje ze cosik się ruszyło. ![]() Ala udanego wyjazdu
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!!
wydaje mi się, że już kiedyś się witałam na tym wątku ale jakoś się później nie udzielałam dobrze pamiętam ![]() widzę tu kilka znajomych "twarzy" tak przy okazji domi - my nie mamy przewijaka wogóle i nie mieliśmy :confuse d:
|
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Hej Alkamor U nas chyba sie ani razue nie udzielałas, być moze w pierwszej czesci z jednego posta napisałaś jesli chodzi o ten przewijak z anienka to tutaj jest coś takiego: http://allegro.pl/item708966280_zest...uzie_ceba.html Ja dzis zrobilam dzidziusiowe zakupy, kupilam taki zestaw po wyjsciu ze szpitala, zeby Dzidziue ubrac, jeden kaftanik i skarpeteczki. No i okazalo sie, że w domu moja mama ma dlam nie spiworej rózowy polarowy, potem tato ma mi przywiezc szafke jedna (z tych mebli od wujka) i te rzeczy wiec wkele fotki ![]() Vcelka jak znajomi, gdzie sie podziewasz????martwimy sie ![]() Blondi no wóżek to w jakies pudla wypada zapakowac
|
|
|
|
#2034 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem, jestem
![]() U mnie wszystko fajnie się rozwiązało, całe to zamieszanie okazało się, że w piątek wieczorem zadzwonił mój brat i powiedział, że jednak będzie miała teraz wolne i do nas przyjeżdżają Była u mnie moja chrześnica, fajnie było, ona tak jest za mną, że na krok nie mogłam odejść, nawet do wc szła za mną ![]() Jane współczuje
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
A Twój mąż się zgodził, żeby odmówić siostrze i przyjąć brata Twojego?
jak w ogole ta siostra zareagowała?
|
|
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Domi nie kupuj nic polarowego dzidzia sie strasznie w tym poci
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No cóż...ostatnio się ważyłam i potem weszłam z Kubusiem na wagę i było o 11kg więcej ehh...duże to moje dziecko![]() co do tej wanienki z przewijakiem to w sumie fajna sprawa ale tak jak zanka pisze..rzeczy typu wanienka i przewijak to jest na jakieś pół roku no chyba, że będziesz miała malutką dzidzię
|
|
|
|
|
#2038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A siostra nie wiem jak zareagowała, bo ja z nią nie rozmawiałam. Zresztą oni mieli by przyjechać po tym koncercie na kilka godzin i nie miałabym zamiaru rezygnować z długooczekiwanej wizyty mojej chrześnicy A zresztą nie ważne, ważne, że wyszło dobrze !
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
z całą pewnością nie przeczytam wszystkiego co pisałyście na wątku bo zwyczajnie nie dam rady ale przeczytałam ostatnia wypowiedź Jane i przede wszystkim muszę jej przyznać rację jeżeli chodzi o obecność TŻta przy porodzie....Mój mąż też był i nie wiem jakby bez niego dała radę...
miałam bóle krzyżowe i żadna pozycja mi nie odpowiadała a już najgorzej było leżeć....w chwilach kiedy miałam skurcze strasznie mocno ściskałam go za rękę i wbijałam paznokcie ale on był cierpliwy....Jak poszedł później do kącika noworodka (choć położne nazywają to kącikiem tatusia) to pytałam się go później " ale co Ty właściwie tam robiłeś??" to odpowiedział mi "Stałem i płakałem".... poza tym wydaje mi się, że sama obecność kogoś bliskiego jest już podbudowująca duchowo...bo wiesz, że nie jesteś sama z tym wszystkim i że jest ktoś kto jeżeli tylko będzie mógł to Ci pomoże (bo szczerze mówiąc z tymi położnymi to różnie bywa )Jeszcze co do szycia to właśnie nie wiem od czego to zależy i nie wiem bo nie doczytałam czy Jane była nacinana czy pękła...bo ja byłam nacinana, nie pękłam wogóle (na szczęście) i szycie mnie wogóle nie bolało |
|
|
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Hej Drogie, Dobre Lejdis
Właśnie mi posta wcięło dłuuugiego!!! No właśnie, tak to u mnie - ale jeszcze Domi Wam delikatnie nie napisała , że u mnie wczorajsza załamka była podbudowana tym, że nagle wczoraj moi teście przyjechali - a ja w łóżku, temp. wzrosła, w koszulince, po słabej nocy gdzie bolała fes głowa, fryz "łóżkowy", no załamka! Od pt. mnie ginka tym zabiegiem rozszerzania nastraszyła (bo ładnie się tam goi, szyjka prawie zamknięta, a krewka jeszcze tam została , jeszcze piersionka w kamienie się zamieniły (spotkało mnie to już w 3-4 dobie w szpitalu, ale wszyscy o tym mówili, że tak jest - no ale teraz??? Nie wiedziałam, że i potem może się to zdarzyć - teraz już wiem ;(No wczujcie się - teście nas 5 miesięcy nie widzieli, cienko się raczej interesowali, o nas słabo pytali i w ogóle raczej nico z ich strony, a tu nagle gdy się źle czujecie przyjeźdżają! Wolałabym wiedzieć wcześniej, lepiej się czuć, ładniej wygladać, a nie jak... połoznica no!!! Przywitałam ich w łóżku (M opowiedział jak to u nie jest, no ale i tak mi źle i głupio było - ryczałam więc wczoraj i zła byłąm nawet na M, gdy zadzwonił do rodziców żeby własnie rzec, że średnio się tak czuję i żeby przypadkiem nie przyszło im do głowy przyjeźdżać dziś do nas (na co oni, że już jadą i są b. sliko nas! ) - no więc się załamałam! Oj, Lejdsiki - dzięki Wam za życzliwe myśli i ckiukii! Jutro jeszcze PLEASE trzymajcie Kochane, bo koło 10:00-11:00 mam kontrolę u ginki w szpitalu - żeby tak "na dole" wszystko dobrze było (z dwojga złego lepiej już żeby ta temp. od piersiątek była niż od "dołu" - oby było tam już ok!!! Oj, Jacuś płaczę - o ludzie! Kiedy ja Wam coś napiszę? A chcę Wam napisac o pozytywnych emocjach, bo widzę, że wszystkim tu instynkt się rozbudza O Magdzia dzwoniła ![]() Sorry - na razie, pa!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.

nie wiem o dziwo! czemu
myslałam, że tego jest wiecej, ale podejrzewam, że to było w gazetach, kiedy był dodawany film, np. "Pani domu" a nie typowej Bolly i musze to gdzieś miec.

ehh...duże to moje dziecko
miałam bóle krzyżowe i żadna pozycja mi nie odpowiadała a już najgorzej było leżeć....w chwilach kiedy miałam skurcze strasznie mocno ściskałam go za rękę i wbijałam paznokcie ale on był cierpliwy....Jak poszedł później do kącika noworodka (choć położne nazywają to kącikiem tatusia) to pytałam się go później " ale co Ty właściwie tam robiłeś??" to odpowiedział mi "Stałem i płakałem".... poza tym wydaje mi się, że sama obecność kogoś bliskiego jest już podbudowująca duchowo...bo wiesz, że nie jesteś sama z tym wszystkim i że jest ktoś kto jeżeli tylko będzie mógł to Ci pomoże (bo szczerze mówiąc z tymi położnymi to różnie bywa