L de Lolita Lempicka - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-09-29, 08:22   #61
homyk
Zakorzenienie

Dot.: "L" - nowość od Lolity Lempickiej (?)

Bardzo dziewczęcy zapach. Gorąco-słodko-maślano-jadalny. Pachnie jak mieszanka złagodzonej klasycznej Lolity i złagodzonego Addict'a
homyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 14:02   #62
Dallale
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez leeloo Pokaż wiadomość
A czy tylko ja w Sephorach trafiam na niedziałajace poprawnie atomizery?
Ja też męczyłam się w Douglasie z tym cudem- chociaż tester pełny, atomizer ledwie-ledwie psika Trzy razy musiałam sobie zaaplikować L, żeby poczuć cokolwiek.

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość
Bardzo dziewczęcy zapach. Gorąco-słodko-maślano-jadalny. Pachnie jak mieszanka złagodzonej klasycznej Lolity i złagodzonego Addict'a
Mnie też początek kojarzy się z Addictem- taka łagodna, słodka wanilia. Na szczęście po pewnym czasie złamana słonawymi nutami i delikatnym( żaluję, że nie mocniejszym ) akordem gorzkiej pomarańczy, co wyróżnia je wśród innych mocno waniliowych ocieplaczy. Jeśli zamarzy mi się zimową porą przyjemny przytulak, L będą idealne

Dallale jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-29, 19:59   #63
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez homyk Pokaż wiadomość

Pachnie jak upieczone ciasteczko z wanilią. Bardzo apetyczny i jadalny zapach .
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-02, 07:31   #64
Jeanette
Raczkowanie

W końcu przetestowałam. Moze bez szaleństw, ale podoba mi się i to chyba jak dla mnie na razie najładniejsza tegoroczna nowość.
Dla mnie jest ciekawy przede wszystkim dzięki tej wyraźnie wyczuwalnej nutce soli, która w połączeniu ze słodkimi nutami tworzy intrygującą i niebanalną miaszankę. Gdyby tej słoności nie było, pewie by mi się wcale nie spodobał, a tak to może się na niego nie rzucam, ale oceniam bardzo pozytywnie i moze kiedyś wyskrobię fundusze na jakiś mały flakonik.
The other one just mirrors it
Jeanette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-02, 20:16   #65
Pistacja
Raczkowanie

A ja się rozczarowałam. Owszem, przyjemny zapach, ale tylko do wąchania od czasu do czasu. Nosić bym nie mogła. Ot taki cukier waniliowy Co prawda wiedziałam, że wanilia gra tu pierwsze skrzypce, ale nie myślałam, że aż tak stłumi ona pomarańczę i inne nutki.

Przyznać jednak muszę, że "L" bardzo skutecznie robi mi smaka na naleśniczki ze słodkim twarożkiem, polane roztopionym masełkiem i posypane cukrem waniliowym mmm
Stary 2006-10-02, 20:20   #66
kasiulka
Zakorzenienie

hej dziewczyny - gdyby któras miała próbeczkę/odlewkę Lempickiej L to mam w zamian próbeczki:
Angel Schlesser Femme - nowa, zapakowana (mam 2 szt)
Hermes Eau Des Marvelilles- nowa zapakowana
Obsession Night CK (niepełna)
Boss Intense - pełna, bez atomizera
Au the Rouge Bvlgari - wypróbowana, kartonik
CK Eternity, z Sephory, ale robiona przez konsultantkę - pełna
Hypnose - pół próbki robionej przwez konsultantkę Sephory

Moję tez zrobic próbkę Cerruti Summer, ew. mam koncóweczkę Gucci Envy Me + kosmetyki w podpisie. Aha, jeszcze będę mogla zrobic próbkę wody Aquoliny Biała Czekolada i Avony Extraordinary - gdyby ktos chciał wypróbowac (ale to za 2-3 dni bo czekam a dostawę )
bardzo mi zależy na tej Lempickiej

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-02, 20:28   #67
neonka28
Zakorzenienie

Kasiulko popros w watku "Rozpaczliwie poszukuje.."
Stary 2006-10-02, 21:37   #68
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

OMg!!!!! Obwachalam L ... biszkopciki!!!!!! mniam!!!! Pyszny zapach... az ssie w brzuszku ...
Oblednie trwaly (wlasnie ta biskoptowo-wnilliowa nuta... caly dzien sie trzyma diabelstwo ). Flakonik dosc tandetny ale coz
zapach mru mru a nawret mrau ^..^

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-02, 21:41   #69
ropuszka
Zakorzenienie

Ja tez dzis wachalam w Douglasie. I chociaz szalenie podoba mi sie flakon, to zapach juz nie. Taki wlasnie cukier waniliowy, pierniczek slodki... Nie dla mnie.
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-03, 08:45   #70
hanny007
Rozeznanie

flakonik jest cudowny chciała bym je mieć chociaż by ze względu na niego
jeśli chodzi o zapach to chyba nie mam wyczulonego węchu nie wyczówam żadnej słonej nuty tylko tone wanilii i waty cukrowej mniam
chociaż ze względu a swoja słodkość nie jestem pewna czy zapach do końca mi pasuje , ale na pewno ponowie testy bo jestem zaintrygowana.
Podpisuję się pod stwierdzeniem że to najlepsza nowość jesieni
hanny007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-10-03, 14:16   #71
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Tylko nie wiem czemu L Lempickiej przypomina mi Le Male Gaultiera... biszkopciki....

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 18:23   #72
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dziewczyny podciągam watek z zapytaniem która z Was ma "L" w posiadaniu? Proszę o jakieś słowa zachwytu lub krytyki. Z przyjemnością przeczytam bo zastanawiam się nad malusim flakonikiem 30 ml tej waniliowej bajki
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 18:34   #73
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Dziewczyny podciągam watek z zapytaniem która z Was ma "L" w posiadaniu? Proszę o jakieś słowa zachwytu lub krytyki. Z przyjemnością przeczytam bo zastanawiam się nad malusim flakonikiem 30 ml tej waniliowej bajki
Ja nie mam,ale miałam 2 próbki więc chyba mam prawo troszkę pokrytykować.Po pierwszym teście L mnie odrzuciło,wyczułam w nim bardzo mocno słynną słoną nutę a soli nie lubię bardzo.Po kolejnych testach zaczęło się na mojej skórze zachowywać inaczej i przypominało serię orzech włoski i cukier z Avonu.Ogólnie L jest nawet przyjemne,ale nic specjalnego.
Stary 2006-11-29, 18:45   #74
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam właśnie 30 ml owej bajki, bo bajkowy zapach to jest Liczyłam bardzo na słone nutki, ale moja skóra absolutnie nic słonego z L nie wyciąga, ale nie szkodzi. Pierwsze niuchnięcie to cynamon, spora ilość cynamonu, ale bez charakterystycznej dla niego "ostrości", raczej delikatny, słodki, bardzo przyjemny. A potem... wanilia, duuużo wanilii z odrobiną piżma, ale nie mdlącej, duszącej, ale bardzo pięknej, delikatnej, podszytej jakby cytrynową nutą (żadnych cytrusów, a jedynie efekt mniej słodkiej wanilii). L to pyszne, waniliowo - cynamonowe ciasteczko, wspaniały poprawiacz humoru, uwielbiam ten zapach Kasiulko, bierz, nie wahaj się ani minuty dłużej Ma w sobie coś z Flowerbomba, którego właśnie wącham - ta Bombkowa słodycz jest bardzo w klimatach L
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-29, 18:56   #75
m23p31
Raczkowanie

GG do m23p31

Mnie "L" bardzo przypomina Shalimar Light, tam klasyk zostal zminimalizowany w swojej oientalnosci, pozostaly cytrusy i wszystko doprawione wanilia... Za to "L" jest bardziej trwale, ale flakon jest dziwny... kojarzy mi sie ze stylem punk gothic, w wersji cute

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-11-29, 21:13   #76
lola23
Wtajemniczenie

Shalimar Light jest w trójce moich ulubionych . Według mnie Lolita jest zdecydowanie mniej trwała od niego .Shalimar pięknie wibruje na skórze , idealne polaczenie wanilii , cytrusów i orientu, natomiast Lolita L to zgaszona wanilia . Flakonik bardzo udziwniony .

targowisko:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=211273
lola23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 04:49   #77
joasiak1
Zakorzenienie

GG do joasiak1

Cytat:
Napisane przez m23p31 Pokaż wiadomość
Mnie "L" bardzo przypomina Shalimar Light, tam klasyk zostal zminimalizowany w swojej oientalnosci, pozostaly cytrusy i wszystko doprawione wanilia... Za to "L" jest bardziej trwale, ale flakon jest dziwny... kojarzy mi sie ze stylem punk gothic, w wersji cute
Bardzo zachęcające są te porównania L z Shalimarem Light, którego nie znam, ale który od roku już chyba mam ochotę sprawić sobie na lato - te porównania tylko mnie umacniają w tej chęci

Moja fascynacja L jest dla mnie samej trochę zaskakująca, bo ja nie lubię aż takich słodziaków, szczególnie że moja skóra i tak wszystko wysładza. Najbardziej w L podoba mi się to, że działa jak najlepszy napój energetyczny i daje kopa na cały dzień - dawno nie używałam czegoś aż tak energetyzującego.

Jeśli moja fascynacja nie minie do końca odleweczki, to chyba zdecyduję się na cały flakon - ale to już chyba na wiosnę dopiero
joasiak1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 08:17   #78
mulier
Zakorzenienie

GG do mulier

Cytat:
Kasiulku....ja mam próbeczkę, testuję je własnie......i jak zapewne sie domyślasz ...nie podoba mi się . Reaguje na nie podobnie jak na uwielbiane przez Ciebie flwerbombiątko - choć te perfumy mimo wszystko wywołują we mnie cieplejsze uczucia.
Ja po prostu jednak nie toleruję na mnie słodziaków!!!
Dla osób, które kochają tego typu zapachy,"L" będzie cudownym kusicielem
Ja natomist wwąchując się w nadarstek mam mdłości i zaraz chyba udam sie do łazienki w celu usunięcia go z reki do ostaniej mikrocząseczki.
Akcent wanilii jest tu dominujący, jaki tam akcent, te perfumy sa po prostu waniliowe, niesamowice słodkie, jak waniliowe krówki ciągutki !!!
Generalnie pachną własnie jak te ulepki, tylko że zamknięte w ślicznym flakonie

mulier jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 09:19   #79
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochane jesteście Kobitki, uwielbiam czytać wszystko co napiszecie Muszę przeanalizować moją wish listę i wybrać... ciężkie to zadanie, bo lista zamiast się skracać to się wydłuża
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-30, 13:16   #80
nefernefer35
Zakorzenienie

GG do nefernefer35

Piękny flakonik, cudeńko/ Zapach niestety mnie nie zauroczył. Nie moge zniesc tego cynamonu, który przywołuje na mysl wypiek swiatecznych pierników. Myśle , ze na dłuższą mete ten słodki zapach by mnie zamęczył.
nefernefer35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 14:27   #81
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Dziwna sprawa, kiedy pierwszy raz go testowałam, wydawało mi sie, że na pewno będzie mój-uwielbiam słodkości, ale potem ponowiłam probę i wydał mi się płasko i nieznośnie słodki-a tego już nie lubięNo nic dam sobie jeszcze trochę czasu i podejme nowe próby zaprzyjaźnienia się z L.Flakonik to po prostu istne cudo
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-30, 16:55   #82
falka
Raczkowanie

ja lubię słodko
ale "l" to
za słodko
za ciasteczkowato
za jadalnie
za jednostajnie
Flakonik śliczny
A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem?
http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png

falka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-01, 08:56   #83
ishtar4
Rozeznanie

Kolejny przejaw postępującej infantylizacji przemysłu perfumiaskiego. Zmienił się wizerunek kobiety - z tajemniczego wampa stała się dziewczyunką typu Paris. Śmieszy mnie to całe zachowywanie pozorów, ze niby sa to perfumy równie dojrzałe, w gustownych flakonach: czekoladka malinowa - i starogreckie akanty na flakonie, a do tego napuszona nazwa "Extraordinary"; czerń (nieporozumienie), nowoczesne kształty i zapach cukru gronowego "In Black"; albo syrenka, błękit i zapach ciastek. To raczej pasuje mi na perfumy dla dzieci albo jakieś aromaty rozpylane w wielkich domach handlowych celem przyciągnięcia klienteli.
Stary 2007-01-05, 15:47   #84
lady-dark
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ishtar4 Pokaż wiadomość
Kolejny przejaw postępującej infantylizacji przemysłu perfumiaskiego. Zmienił się wizerunek kobiety - z tajemniczego wampa stała się dziewczyunką typu Paris. Śmieszy mnie to całe zachowywanie pozorów, ze niby sa to perfumy równie dojrzałe, w gustownych flakonach: czekoladka malinowa - i starogreckie akanty na flakonie, a do tego napuszona nazwa "Extraordinary"; czerń (nieporozumienie), nowoczesne kształty i zapach cukru gronowego "In Black"; albo syrenka, błękit i zapach ciastek. To raczej pasuje mi na perfumy dla dzieci albo jakieś aromaty rozpylane w wielkich domach handlowych celem przyciągnięcia klienteli.
A może takie właśnie są współczesne kobiety (a na pewno duża część z nich)? Ja też mam coś takiego,że z jednej strony wabią mnie klasyczne i bardzo hipnotyzujące, mocne zapachy - typu Poison, Hypnotic Poison, Opium, czy BC ale czasem mam ochotę poczuć słodycz i ubrać się w coś nieprzyzwoicie słodkiego, wręcz infantylnego...
A biżuteryjność flakonów Lolitki kusi mnie niemniej niż prostota piękna BC. Kobieta zmienną jest...
lady-dark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-10, 23:07   #85
Pomadka
Zakorzenienie

Właśnie jestem po pierwszym dniu testów L. I moje pierwsze skojarzenie to zapach cytrynowo-waniliowy, przynajmniej na początku akord cytryny mocno dominuje. Później pojawia się dużo wanilii.
Zapach bardzo jadalny, słodki, przyjemny, dla fanek słodziaków jak znalazł. Poza tym L nawiązuje do Pink Sugar, przynajmniej na mojej skórze oba są podobne, ocierają się o siebie. Podstawiłam pod nos mamie Lolitę L i stwierdziła jednoznacznie "serniczek, słodki waniliowy sernik".

Jestem wielbicielką Lolity EDP-moim zdaniem jest to niezwykły zapach, ale L w tym zestawieniu jest nieco banalne, mało wyrafinowane, choć bardzo przyjemne i kusząco słodkie... Ostatecznie 30 mogłabym mieć.
Trwałość ma przeciętną, szybko ulatuje, a później trzyma się bardzo blisko skóry.
Stary 2007-12-13, 20:59   #86
ropuszka
Zakorzenienie

Przy najblizszej okazji biegne do perfumerii i skrapiam sie L. Natchnelo mnie to, ze niedawno widzialam zestaw w Sephorze, w ktorym byly perfumy i cos jeszcze - nie wiem nawet w jakich pojemnosciach, ale wszystko wygladalo na male. I tak sobie pomyslalam, ze moglabym tej zimy pachniec waniliowym ciasteczkiem
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 20:17   #87
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk
Dot.: L de Lolita Lempicka

Dziś byłam w Sephorze i powąchałam L Lempickiej. Lubię słodkie, ciepłe zapachy, ale L mnie zemdliło... Za dużo cukru w cukrze

Jak Lempicka to tylko Lolita Lempicka EDP.
iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 20:28   #88
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwona-jk Pokaż wiadomość
Dziś byłam w Sephorze i powąchałam L Lempickiej. Lubię słodkie, ciepłe zapachy, ale L mnie zemdliło... Za dużo cukru w cukrze

Jak Lempicka to tylko Lolita Lempicka EDP.
Podzielam Twoje zdanie
Też lubię słodkości ale LL mnie bardzo zemdliła. Za to klasyczną Lolę uwielbiam
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-14, 23:31   #89
Anjouka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Podzielam Twoje zdanie
Też lubię słodkości ale LL mnie bardzo zemdliła.
ja w sumie prawie kupilam (ach jak sie ciesze, ze tego uniklam) poczatkowo na bloterku super, potem nadgarstek tez ok i postanowilam ostatni raz pojsc do Sephory i wyprobowac globalnie na szyjce..no i tak mnie okropnie zemdlilo, ze nie umialam wytrzymac...L dla mnie tylko i wylacznie na nadgarstku..ogolnie odpada!
Anjouka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-12-15, 01:42   #90
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Pinky napisałam do Ciebie na "czym dziś pachniesz"

Dobrej nocki

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości