![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: "L" - nowość od Lolity Lempickiej (?)
Bardzo dziewczęcy zapach. Gorąco-słodko-maślano-jadalny. Pachnie jak mieszanka złagodzonej klasycznej Lolity i złagodzonego Addict'a
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pachnie jak upieczone ciasteczko z wanilią. Bardzo apetyczny i jadalny zapach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
W końcu przetestowałam. Moze bez szaleństw, ale podoba mi się i to chyba jak dla mnie na razie najładniejsza tegoroczna nowość.
Dla mnie jest ciekawy przede wszystkim dzięki tej wyraźnie wyczuwalnej nutce soli, która w połączeniu ze słodkimi nutami tworzy intrygującą i niebanalną miaszankę. Gdyby tej słoności nie było, pewie by mi się wcale nie spodobał, a tak to może się na niego nie rzucam, ale oceniam bardzo pozytywnie i moze kiedyś wyskrobię fundusze na jakiś mały flakonik.
![]() |
#65 |
Raczkowanie
|
A ja się rozczarowałam. Owszem, przyjemny zapach, ale tylko do wąchania od czasu do czasu. Nosić bym nie mogła. Ot taki cukier waniliowy
![]() Przyznać jednak muszę, że "L" bardzo skutecznie robi mi smaka na naleśniczki ze słodkim twarożkiem, polane roztopionym masełkiem i posypane cukrem waniliowym mmm ![]()
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny - gdyby któras miała próbeczkę/odlewkę Lempickiej L to mam w zamian próbeczki:
Angel Schlesser Femme - nowa, zapakowana (mam 2 szt) Hermes Eau Des Marvelilles- nowa zapakowana Obsession Night CK (niepełna) Boss Intense - pełna, bez atomizera Au the Rouge Bvlgari - wypróbowana, kartonik CK Eternity, z Sephory, ale robiona przez konsultantkę - pełna Hypnose - pół próbki robionej przwez konsultantkę Sephory Moję tez zrobic próbkę Cerruti Summer, ew. mam koncóweczkę Gucci Envy Me + kosmetyki w podpisie. Aha, jeszcze będę mogla zrobic próbkę wody Aquoliny Biała Czekolada i Avony Extraordinary - gdyby ktos chciał wypróbowac (ale to za 2-3 dni bo czekam a dostawę ) bardzo mi zależy na tej Lempickiej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Kasiulko popros w watku "Rozpaczliwie poszukuje.."
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
OMg!!!!! Obwachalam L ... biszkopciki!!!!!! mniam!!!! Pyszny zapach... az ssie w brzuszku ...
Oblednie trwaly (wlasnie ta biskoptowo-wnilliowa nuta... caly dzien sie trzyma diabelstwo ![]() ![]() zapach mru mru a nawret mrau ^..^ Nat
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Ja tez dzis wachalam w Douglasie. I chociaz szalenie podoba mi sie flakon, to zapach juz nie. Taki wlasnie cukier waniliowy, pierniczek slodki... Nie dla mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Rozeznanie
|
flakonik jest cudowny chciała bym je mieć chociaż by ze względu na niego
![]() ![]() jeśli chodzi o zapach to chyba nie mam wyczulonego węchu nie wyczówam żadnej słonej nuty ![]() ![]() chociaż ze względu a swoja słodkość nie jestem pewna czy zapach do końca mi pasuje , ale na pewno ponowie testy bo jestem zaintrygowana. Podpisuję się pod stwierdzeniem że to najlepsza nowość jesieni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Tylko nie wiem czemu L Lempickiej przypomina mi Le Male Gaultiera... biszkopciki....
Nat
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podciągam watek z zapytaniem która z Was ma "L" w posiadaniu? Proszę o jakieś słowa zachwytu lub krytyki. Z przyjemnością przeczytam bo zastanawiam się nad malusim flakonikiem 30 ml tej waniliowej bajki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
Mnie "L" bardzo przypomina Shalimar Light, tam klasyk zostal zminimalizowany w swojej oientalnosci, pozostaly cytrusy i wszystko doprawione wanilia... Za to "L" jest bardziej trwale, ale flakon jest dziwny... kojarzy mi sie ze stylem punk gothic, w wersji cute
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#76 |
Wtajemniczenie
|
Shalimar Light jest w trójce moich ulubionych . Według mnie Lolita jest zdecydowanie mniej trwała od niego .Shalimar pięknie wibruje na skórze , idealne polaczenie wanilii , cytrusów i orientu, natomiast Lolita L to zgaszona wanilia . Flakonik bardzo udziwniony .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja fascynacja L jest dla mnie samej trochę zaskakująca, bo ja nie lubię aż takich słodziaków, szczególnie że moja skóra i tak wszystko wysładza. Najbardziej w L podoba mi się to, że działa jak najlepszy napój energetyczny i daje kopa na cały dzień - dawno nie używałam czegoś aż tak energetyzującego. Jeśli moja fascynacja nie minie do końca odleweczki, to chyba zdecyduję się na cały flakon - ale to już chyba na wiosnę dopiero ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja po prostu jednak nie toleruję na mnie słodziaków!!! Dla osób, które kochają tego typu zapachy,"L" będzie cudownym kusicielem ![]() Ja natomist wwąchując się w nadarstek mam mdłości i zaraz chyba udam sie do łazienki w celu usunięcia go z reki do ostaniej mikrocząseczki ![]() Akcent wanilii jest tu dominujący, jaki tam akcent, te perfumy sa po prostu waniliowe, niesamowice słodkie, jak waniliowe krówki ciągutki !!! Generalnie pachną własnie jak te ulepki, tylko że zamknięte w ślicznym flakonie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
Zakorzenienie
|
Kochane jesteście Kobitki, uwielbiam czytać wszystko co napiszecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Piękny flakonik, cudeńko/ Zapach niestety mnie nie zauroczył. Nie moge zniesc tego cynamonu, który przywołuje na mysl wypiek swiatecznych pierników. Myśle , ze na dłuższą mete ten słodki zapach by mnie zamęczył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Zakorzenienie
|
Dziwna sprawa, kiedy pierwszy raz go testowałam, wydawało mi sie, że na pewno będzie mój-uwielbiam słodkości, ale potem ponowiłam probę i wydał mi się płasko i nieznośnie słodki-a tego już nie lubię
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Raczkowanie
|
ja lubię słodko
![]() ale "l" to za słodko za ciasteczkowato za jadalnie za jednostajnie Flakonik śliczny ![]()
Siła zdolna zmieniać świat (...) jest więc według ciebie Chaosem, sztuką i nauką? Przekleństwem, błogosławieństwem i postępem? A nie przypadkiem Wiarą? Miłością? Poświęceniem? http://www.suwaczki.com/tickers/p19u9n73qxcp5qvv.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Rozeznanie
|
Kolejny przejaw postępującej infantylizacji przemysłu perfumiaskiego. Zmienił się wizerunek kobiety - z tajemniczego wampa stała się dziewczyunką typu Paris. Śmieszy mnie to całe zachowywanie pozorów, ze niby sa to perfumy równie dojrzałe, w gustownych flakonach: czekoladka malinowa - i starogreckie akanty na flakonie, a do tego napuszona nazwa "Extraordinary"; czerń (nieporozumienie), nowoczesne kształty i zapach cukru gronowego "In Black"; albo syrenka, błękit i zapach ciastek. To raczej pasuje mi na perfumy dla dzieci albo jakieś aromaty rozpylane w wielkich domach handlowych celem przyciągnięcia klienteli.
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A biżuteryjność flakonów Lolitki kusi mnie niemniej niż prostota piękna BC. Kobieta zmienną jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Właśnie jestem po pierwszym dniu testów L. I moje pierwsze skojarzenie to zapach cytrynowo-waniliowy, przynajmniej na początku akord cytryny mocno dominuje. Później pojawia się dużo wanilii.
Zapach bardzo jadalny, słodki, przyjemny, dla fanek słodziaków jak znalazł. ![]() Jestem wielbicielką Lolity EDP-moim zdaniem jest to niezwykły zapach, ale L w tym zestawieniu jest nieco banalne, mało wyrafinowane, choć bardzo przyjemne i kusząco słodkie... Ostatecznie 30 mogłabym mieć. ![]() Trwałość ma przeciętną, szybko ulatuje, a później trzyma się bardzo blisko skóry.
![]() |
![]() |
#86 |
Zakorzenienie
|
Przy najblizszej okazji biegne do perfumerii i skrapiam sie L. Natchnelo mnie to, ze niedawno widzialam zestaw w Sephorze, w ktorym byly perfumy i cos jeszcze - nie wiem nawet w jakich pojemnosciach, ale wszystko wygladalo na male. I tak sobie pomyslalam, ze moglabym tej zimy pachniec waniliowym ciasteczkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: L de Lolita Lempicka
Dziś byłam w Sephorze i powąchałam L Lempickiej. Lubię słodkie, ciepłe zapachy, ale L mnie zemdliło... Za dużo cukru w cukrze
![]() Jak Lempicka to tylko Lolita Lempicka EDP. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też lubię słodkości ale LL mnie bardzo zemdliła. Za to klasyczną Lolę uwielbiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Rozeznanie
|
ja w sumie prawie kupilam (ach jak sie ciesze, ze tego uniklam) poczatkowo na bloterku super, potem nadgarstek tez ok i postanowilam ostatni raz pojsc do Sephory i wyprobowac globalnie na szyjce..no i tak mnie okropnie zemdlilo, ze nie umialam wytrzymac...L dla mnie tylko i wylacznie na nadgarstku..ogolnie odpada!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Zakorzenienie
|
Pinky napisałam do Ciebie na "czym dziś pachniesz"
![]() Dobrej nocki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.