Fryzjer - Lublin - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Dobry fryzjer

Notka

Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-09, 19:49   #541
wunia83
Zadomowienie

Dot.: Fryzjer stylista z lublina poszukiwany

Nie ma sprawy, jak już znajdziesz w Lublinku fryzjera, który nie dość, że zrozumie tak "fachową" terminologię, to jeszcze zrobi Ci coś takiego na głowie, to błaaaagam daj znać
Stary 2007-07-11, 10:12   #542
iwigol
Przyczajenie

Dot.: Najlepszy salon fryzjerski w Lublinie

Dawno nie zaglądałam na forum , ale moze napiszę kilka zdań
W sobotę spotkałam po 2 latach moją kolezankę . Muszę przyznać ze miała ,,dziwną,, fryzurkę. Po paru minutach rozmowy powiedziała ,ze niekoniecznie jest z niej zadowolona. Miała być ,, troszeczkę inna ,, , troszeczkę... nie wyszło fryzjerce. Była w nowym salonie w GALERII PLAZA !!
Jak widziałam tę fryzurkę , a nie wiedziałam gdzie była to myślałam ze strzygła ją jakaś młoda fryzjerka bez wielkiego stażu , może dopiero po szkolnej praktyce. Z drugiej strony jak myślę sobie teraz nowy salon moze mieć duże roblemy z pracownikami , stąd posiłkuje się fryzjerami z ,,niższej półki,, No cóż takie jest życie. Ja tam juz nie pójdę spróbować , nie lubię takich eksperymentów !
Wolę swojego sprawdzonego fryzjera !
iwigol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-13, 21:26   #543
kamkam
Rozeznanie

Jasne

Przy okazji mam pytanie o salon Imaginer na Sawy - przechodziłam dziś tamtędy - okna i drzwi "zabite" roletami, szyld zdjęty - co się dzieje? Wie ktoś?
kamkam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-14, 10:11   #544
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamkam Pokaż wiadomość
Jasne

Przy okazji mam pytanie o salon Imaginer na Sawy - przechodziłam dziś tamtędy - okna i drzwi "zabite" roletami, szyld zdjęty - co się dzieje? Wie ktoś?
O kurcze... Toż to "mój" fryzjer Byłam ostatnio pod koniec czerwca i ani Pani Edyta, ani Ilona nie wspominały nic o żadnych zmianach...

BTW, na wątku lubelskim na plotkowym ktoś pisał o salonie w Plazie, i to raczej negatywne opinie były...
Stary 2007-07-15, 15:39   #545
katiia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oshinek Pokaż wiadomość
Dziś byłam jak zwykle u Anety, tym razem zdecydowałam się na przejście z moich czarnych włosów na jaśniejsze - wyszły piękne miodowe pasemka, a już myślałam że tej ciemnej farby nic nie ruszy. Bałam się nierówności, plam a rzeczywistość okazała się łaskawa dla mnie
Jestem taka happy, jeszcze parę zabiegów i powrócę do naturalnego kolorku

PS. Jakby co Aneta nie ma już zakładu w Pałacu Parysów, teraz Gabriell jest na Bajkowej 3d - naprzeciwko kościoła z czerwonej cegły - nie da się nie trafić. Polecaammmmmmm!!!!!
Czyli to ta sama Aneta, którą tak chwaliły dziewczyny z Pałacu Parysów? Czy można zaufać jej do tego stopnia żeby pójść do niej z bliżej nieokreśloną wizją fryzury, tzn.powiedzieć zeby "coś z tym zrobiła", nie ścinając zbytnio z długości? chodzi mi o to żeby troszkę przerzedzić włoski,nie mam żadnej fotki fryzury,więc boję się pojsc z tym do pierwszego lepszego fryzjera. Czy można jej zaufać?
katiia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-17, 17:55   #546
luizka__
Rozeznanie

Czy mógłby ktoś mi podać nr tel. do salonu Gabriell na Bajkowej 3d? Wiecie może ile kosztuje tam strzyżenie u pani Anety?Wiie ktoś jaka jest cena za strzyżenie u p. Edyty w Imaginerze?
luizka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-28, 13:49   #547
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
czy ktos juz byl na Jana Sawy u p. ANdrzeja Wójtowicza (kadus)??
Ja chodze do Andrzeja od 4 lat i jestem bardzo zadowolona, odmienil mnie nie do poznania, i nawet 160zl ktore daje za balejaz na dlugich wlosach jest tego warte!!!

Btw. do niego chodzi takze Krzysztof Cugowski
iz0lek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-28, 22:53   #548
kamkam
Rozeznanie

Kadus na Jana Sawy?Od 4 lat? Hm, nie zauważyłam...
Z całym szacunkiem dla twórczości Krzysztofa C., jak dla mnie to nie jest on najlepszą reklamą żadnego salonu fryzjerskiego

Edytowane przez kamkam
Czas edycji: 2007-08-06 o 19:22 Powód: żem się mylnęła w inicjale i dopiero teraz to przyuważyłam;]
Stary 2007-07-29, 10:58   #549
Nea75
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Nea75 Send a message via Skype™ to Nea75

Cytat:
Z całym szacunkiem dla twórczości Krzysztofa K., jak dla mnie to nie jest on najlepszą reklamą żadnego salonu fryzjerskiego
dokladnei to samo chcialam powiedziec XD ja bym sie bała tam isc
Nea75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-29, 11:05   #550
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
Kadus na Jana Sawy?Od 4 lat? Hm, nie zauważyłam...
W takim razie nie moge Ci pogratulowac spostrzegawczosci

Cytat:
Z całym szacunkiem dla twórczości Krzysztofa K., jak dla mnie to nie jest on najlepszą reklamą żadnego salonu fryzjerskiego
No fakt... ale ja jestem dobra reklama i wlasnie sie tam wybieram we wtorek
Stary 2007-07-29, 13:39   #551
kamkam
Rozeznanie

A mogłabyś powiedzieć na Jana Sawy ile? Przypadłością tej ulicy jest salon/zakład fryzjerski w ilości 3 na każdy blok. Ale nazwa "Kadus" nigdzie mi nie mignęła; chyba że zwie się inaczej, zatem proszę o więcej precyzji.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-29, 14:16   #552
wunia83
Zadomowienie

Chyba popadam w p a r a n o j ę... Czytam już ten wątek enty raz, robię sobie w głowie notatki co do tego gdzie i do kogo warto pójść, ale boję się pójść do nowego fryzjera

Nie byłam już na strzyżeniu dwa miesiące (mam wymówkę - zapuszczam grzywkę) w nadziei, że któraś z Was zaryzykuje i opisze tu swoje wrażenia z tego nowego salonu w Plazie, ale... chyba znowu skończę u Pani Edyty
Stary 2007-07-29, 16:46   #553
kamkam
Rozeznanie

No właśnie Wunia, mam dokładnie tak samo
BTW, chodzi Ci o p.Edytę z Imaginera? Ten salon jeszcze działa? Robili remanent dla zmyły? Jak tam ostatnio przechodziłam to wyglądało, jakby był likwidowany...
Stary 2007-07-29, 19:40   #554
wunia83
Zadomowienie

Kamkam, tak, o tej właśnie Też widziałam ten szyld zdemontowany, ale może to kwestia jakiejś naprawy? No i wiem, że teraz jest czynne "na pół gwizdka" - jak pani Ilona jest na urlopie, to pani Edyta pracuje sama (i vice versa), no a wiadomo, że od rana do wieczora nie wysiedzi... Stąd może te zasłonięte rolety

Zresztą ja tam się nie przejmuję, mam nr na komórkę do pani Edyty(chętnie się podzielę gdybyś nie miała), więc jak nie w Imaginerze, to gdzie indziej ją dojadę Oczywiście jak już uznam, że moja grzywka jest wystarczająco długa do planowanej fryzury
Stary 2007-07-30, 09:11   #555
Nea75
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Nea75 Send a message via Skype™ to Nea75

BUhahahah widzę ze wymówka z grzywką jest bardzo popularna XD ja tez nie moge isc do fryzjera [bo sie boje XD] bo mi grzywka rosnie XD
Nea75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-30, 15:51   #556
kamkam
Rozeznanie

Dzieki Wunia83, tez gdzies mam ten numer, jakaś usłużna Wizażanka zapodała mi go kiedyś na PW
Tyle że...chciałabym spróbować czegoś a w zasadzie kogoś innego...ale co tu wybrać, skoro opinie są niekiedy tak różne i sprzeczne (choćby odnośnie Montowni czy Pierre...)
Stary 2007-07-30, 16:17   #557
wunia83
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki Wunia83, tez gdzies mam ten numer, jakaś usłużna Wizażanka zapodała mi go kiedyś na PW
Tyle że...chciałabym spróbować czegoś a w zasadzie kogoś innego...ale co tu wybrać, skoro opinie są niekiedy tak różne i sprzeczne (choćby odnośnie Montowni czy Pierre...)
No właśnie wiem... Ja to chyba mogę być wierna swojemu facetowi, ale NIE fryzjerowi Mimo że jestem zadowolona - nawet bardzo - z pani Edyty, kusi mnie żeby spróbować jak napisałaś KOGOŚ innego. Moja mama właśnie wróciła ze strzyżenia z Babskiego Świata i też fajnie wyszło, takie włoski jakby czesane wiatrem, lekko falowane. Ciekawe czy jutro rano sama sobie tak ułoży

Nea, u mnie wymówka z grzywką powoli traci termin ważności - niedługo będę wyglądała jak człowiek lasu...

EDIT: Raz, podczas urlopu pani Edyty, byłam w Pierre. Uważam, że było bardzo profesjonalnie, technicznie nie miałam zastrzeżeń co do fryzury, naprawdę. A już mistrzostwo świata jak suszyli mi włosy trzema suszarkami naraz Tylko że... tam jest tak strasznie sztywno. Czułam się jakby czesały mnie roboty. Przez godzinę ani słowa. Kasa musi Ci się wysypywać kieszeniami, wtedy są mili, a ja lubię do fryzjera w dresach, nieuczesana (po co nosić drewno do lasu), na zupełnym luzie...
Stary 2007-07-30, 16:37   #558
kamkam
Rozeznanie

Babski Świat? Oooo..pierwsze słyszę? A gdzie to?
No właśnie to mi się marzy...ultralekka, świeża, jakby nieuczesana fryzurka, na którą nie trzeba poświęcać zbyt wiele czasu, żeby ją ułożyć, żeby następnego dnia po umyciu włosów nie przypominała stogu siana, pasowała do owalu twarzy...naprawdę wiele, jeśli nie większość zależy od cięcia, nie tylko od modelowania.
Ja też jestem zadowolona z p.Edyty, byłam u niej już kilka razy, ale...chciałabym coś zmienić.
Mam takie puszące się włosy, ciężko coś z nimi zrobić:/
Pal sześc kolor, od 3 lat usiłuję pozbyć się tego czerwonawego odcienia i bezkutecznie, mam wrażenie, że wręcz odrastają mi rudawe włosy, a nigdy takich nie miałam!!
No ale trudno, teraz już nic na nie nie pakuję i może w końcu się doczekam swojego naturalnego koloru..
Ale cięcie, tak bym chciała, takie jak czasem widzę u dziewczyn i kobiet na ulicach...ale jakoś nigdy nie zebrałam się w sobie, żeby podejśc i spytać "Hej, kto Cię strzyże";P
Stary 2007-07-30, 18:25   #559
Lillyann
Raczkowanie

Exclamation Najlepsi Fryzjerzy/salony Lublin

Szukam jakiegoś naprawdę dobrego fryzjera, TANIEGO, który potrafiłby dopasować fryzurę do kształtu twarzy, koloru oczu itd. Nie wiem jakie ceny są w Pierre i w tyvh innych profesjonalnych salonach więc napiszcie:P. Najlepiej by było gdyby za strzyrzenie brał do 40 zł, bo jak posżłam kiedyś do TOKO na Siokorskiego to wzieli ode mnie 70 zł za samo strzyżenie, a jak poszłam do jakiegoś małego salonu, ale podobno b.dobrego, gdzieś koło deptaku to wzieli 30 zł za strzyżenie i za trochę farbowania (kilka pasemek).
No więc...
Gdzie opłaca się pójść?
Lillyann jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-30, 19:59   #560
iz0lek
Rozeznanie

Red face Dot.: Fryzjer stylista z lublina poszukiwany

Cytat:
A mogłabyś powiedzieć na Jana Sawy ile?
Jana Sawy 3.
Stary 2007-07-30, 20:13   #561
iz0lek
Rozeznanie

Cytat:
A mogłabyś powiedzieć na Jana Sawy ile?
Jana Sawy 3.
Stary 2007-08-06, 10:49   #562
DOMINIKA2004
Raczkowanie

Dot.: Najlepszy salon fryzjerski w Lublinie

A do którego fryzjera / salonu chodzisz ?
DOMINIKA2004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 18:01   #563
kamkam
Rozeznanie

No to wiem. Myślałam że będzie wielki szyld "Kadus" i takowego nie mogłam skojarzyć. Hm, w tym tygodniu muszę iśc do fryzjera....chorobski dylemat wraca:/
Stary 2007-08-06, 19:29   #564
kamkam
Rozeznanie

Hm....przeczytałam od początku CAŁY wątek; gazetowy również

I zgadnijcie co "Możecie polecić jakiegś dobrego fryzjera-stylistę z Lublina..?"

Muszę sobie szybko zrobić zdjęcia i w związku z tym jeszcze szybciej wylądować na fotelu fryzjerskim...
Teraz rozważam:

1)Łaniewskich na Staszica
2)p.Ulę z Prestiżu na Bursztynowej
3)Studio Modnej Fryzury na Hempla
4)Gabriel Professional na Jana Sawy
5)p.Annę hm też z Bursztynowej;] (czyżby 2 polecane salony przy tej samej ulicy?czy ja już mam omamy i to ten sam...)

KOBIETY....ratunku....:pl iz:
Stary 2007-08-06, 19:43   #565
wunia83
Zadomowienie

Bursztynowa to drugie Jana Sawy - fryzjer na fryzjerze...
Stary 2007-08-06, 21:24   #566
kamkam
Rozeznanie

O tak, o Jana Sawy to ja coś wiem;]
ALe co ja mam zrobiiić??
Wunia, zdecydowałaś się na skrócenie grzywki?
Stary 2007-08-07, 11:48   #567
wunia83
Zadomowienie

Kamkam, ja tchórzę i umawiam się do Pani Edyty Chcę takie włoski jak w załączniku Tylko nie wiem, czy na moich blond włoskach efekt będzie taki sam, ale co tam. Prostownicę po starej fryzurze puściłam na Allegro, grzywka z takiej zupełnie prostej i tępej już mi trochę odrosła, więc mam nadzieję, że da radę coś takiego wyczarować

A to zbieg okoliczności, bo ja też właśnie zdjęcia do dokumentów musiałam zrobić Ale stwierdziłam, że - jak to się mówi - "leję na to" i poszłam do fotografa jeszcze przed fryzjerem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 02ss_008_main_img_a.jpg (31,0 KB, 57 załadowań)
Stary 2007-08-07, 13:58   #568
kamkam
Rozeznanie

Super fryzura. Ja niestety w ramach zapuszczania włosów...obcięłam je do połowy szyi
Niestety mam włosy w takim stanie, że nie chcę potem straszyć przez 10 lat fryzurą z nowego dowodu
Muszę jeszcze dziś podzwonić i się popytać...miałabym ochotę na jakąś zmianę tzn zmianę fryzjera, ostatnio byłam wierna Pani EdycieTeraz rozważam pkt. 1) i 5) ;] Moze do wieczora się zdecyduję...Eh, ciężka sprawa:/
Stary 2007-08-07, 15:02   #569
praline
Zakorzenienie

Cytat:
Super fryzura. Ja niestety w ramach zapuszczania włosów...obcięłam je do połowy szyi
Niestety mam włosy w takim stanie, że nie chcę potem straszyć przez 10 lat fryzurą z nowego dowodu
Muszę jeszcze dziś podzwonić i się popytać...miałabym ochotę na jakąś zmianę tzn zmianę fryzjera, ostatnio byłam wierna Pani EdycieTeraz rozważam pkt. 1) i 5) ;] Moze do wieczora się zdecyduję...Eh, ciężka sprawa:/
byłam na Hempla dawno temu- jakość nie powaliła mnie na kolana, ale nie było też jakoś źle...jednak bez rewelacji- może po prostu nie trafiłam na genialna fryzjerkę

Na Staszica też się wybierałam, ale pamiętam, że cena mnie odstraszyła. Babka powiedziała, że oni robią na Kerastase, ale w ich salonie na Głębokiej robią na innych i jest taniej.

Ja jestem wierna mojemu salonowi na Wieniawskiej (temu schodkami w górę), broń Boże Perfekt ! Nieważne do jakiej babki trafię, zawsze jestem zadowolona...no i cena z tego co pamiętam chyba 40-45 zł długie włosy

Aaaa i byłam jeszcze w Gabrielu w Pałacu Parysów- pani20min podcinała mi grzywę super dbałość o szczegóły ! włoski mi się później pięknie układały...pamiętam, że poszłam tam w okresie przedświątecznym i miejsca w "moim" salonie na Wieniawskiej były zajęte.
Cena tylko była mniej atrakcyjna coś około 65zl
praline jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 15:36   #570
kamkam
Rozeznanie

Dzięki Praline
Chyba zdecyduję się na p.Ulę z Bursztynowej...p.Edyty dziś już nie było i pewnie przed piątkiem nie miałaby czasu, a muszę szybko zrobić te zdjęcia. W Gabrielu byłam jakoś na jesieni i było poprawnie, na Trendy na razie nie mam ochoty, no zobaczymy...jakby co to pamiętaj, Izaban, od Ciebie mam tę informację i
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dobry fryzjer

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości