|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
ale petę popiera dalajlama
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Wtajemniczenie
|
A to przepraszam, nie doceniałam ich!
![]()
#4293 |
Rozeznanie
|
księża czasami nie zaszkodziłoby gdyby zajeli jakieś stanowisko w sprawie znęcania sie nad zwierzętami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Rozeznanie
|
Już było o tym chwile temu pisane. Wczesniej byli na zielonej liście. Zerknij do postu nr 3554. Może na niepewną listę dodać? albo coś poszukać więcej?
Myslicie, że Storck, Wawel, Solidarność, Mieszko, Terravita, Kaliszanka, Skawa, Odra, Fazer, Panda, Jedność i z lodów Koral i Zieloną Budkę mozna dodać na zieloną listę. Troche szukam po necie i uzupelniam znaczki na naszej liście. Na stronie http://www.vege.pl/str.php?dz=64 troche pisze na ten temat i czytam tez komentarze. Zaciekawiło mnie, że na liście OK! był błąd, a miała być taka pewna ![]() Natomiast jeśli chodzi o Himalaya Herbals, na w/w stronie pisze "Himalaya Herbals to jedna z najbardziej znanych marek kosmetyków tworzonych wyłącznie ze składników naturalnych"... "Kosmetyki są wegetariańskie", wiecie może dokładnie za co ma minusa u nas? Trochę uzupełniłam znaczków i przesunęłam te co były odsunięte, jak znalazłam potwierdzenie. Ale nam sie lista robi ![]()
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-11-07 o 23:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do list to nigdy żadna nie będzie w 100% pewna, ale jak widać starają się je uzupełniać i ja ich za to szanuję jeszcze bardziej. A lista nam się piękna robi ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-07 o 23:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi sie wydaje, że na odwrót ![]() Ja rozumiem z tego postu tak, że sam Physicians Formula nie testuje ale należy do koncernu, który testuje leki i suplementy (bo takie rzeczy też posadają w swej ofercie, więc wszystko mozliwe). Więc albo trzeba poszukać dobrze alebo może Anna nam rozjasni ![]() ![]() Jeszcze mi sie coś przypomniało. W sobote sprzątałam i zrobiłam sobie przerywnik, włączyłam tv i leciało "kocham cie polsko" (czy jakos tak) i akurat trafiłam na pytanie: "ile % polaków kupuje kosmetyki nie testowane na zwierzętach". Odpowiedz mnie strasznie rozśmieszyła bo wg ich ankiety było to (jak dobrze pamiętam) 33%. Tyle % to nawet nie wiem, że coś takiego istnieje. Ale ucieszyłam sie, że wogóle taki temat poruszyli.
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-11-07 o 23:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4297 | |
Wtajemniczenie
|
Aha! Zgodnie z tym artykułem na necie, faktycznie byli spółką Pierre Fabre, ale od 2003 roku się od Pierre Fabre uniezależnili i świetnie sobie radzą
![]() ![]() Cytat:
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-07 o 23:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4298 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym przemyśle kosmetycznym (i nie tylko) to caly czas coś sie zmienia. To sie wykupują, to się sprzedają. Ech. Na tej stronie http://www.pierre-fabre.com/common/0..._US_0,00.html? są wymienione marki i Physicians Formula nie ma.
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-11-07 o 23:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale byłoby super, doszłaby mi kolejna firma tania, łatwo dostępna i dla wrażliwców (jeszcze nic nie kupiłam, ale się naczytałam i się przmierzam).
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-07 o 23:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Rozeznanie
|
To może napisać na czerwonej te firmy: A-Derma, Avene, Ducray, Pierre Fabre Dermatology, Galenic, Klorane, Rene Furterer (zgodnie z ich stroną Pierre Fabre), a Physicians Farmula na zieloną? Wydaje mi sie, że tak bedzie dobrze.
Info z ich strony: "Physicians Formula Inc. does not conduct tests, or commission any outside facility to conduct tests that involve the use of animals. The safety of our products is determined using such alternate methods as "in-vitro" testing, human clinical evaluations and human use-trials under the supervision of a Board Certified Dermatologist" Jeszcze zapytam, może ktoś wie: czy na 100% Pierre Fabre jest zły? bo oni mają produkty do jamy ustnej i fajnie by było, jakby byli ok.
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-11-07 o 23:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-07 o 23:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4302 |
Rozeznanie
|
Oki, poprawiłam.
Dajcie znać jak z tymi słodyczami co wymieniłam bo nie będę Wam dawała spokoju ![]() Aha i jeszcze coś mi wpadlo do głowy: zeby może pisać na zielonej liście tylko kosmetyki i środki do domu, a jakieś karmy, herbaty, kawy czy slodkości od razu niżej w dziedzinach bo tak to jest taki misz masz, byłoby bardziej czytelne. Ide spać bo padam ![]()
#4303 |
Rozeznanie
|
dostałam odpowiedz od manhattanu :
Sehr geehrte Frau agata, wir bedanken uns für Ihr Interesse an unseren Produkten. Sie erhalten eine Liste mit allen Produkten, bei denen tierische Inhaltsstoffe zum Einsatz kommen. Aber wir möchten betonen, dass wir nur Bienenwachs und Lanolin verwenden. Diese Stoffe werden schmerz- und schadlos für das Tier gewonnen. Außerdem teilen wir Ihnen mit, dass wir für die Entwicklung und Herstellung all unserer Produkte (Dr. Scheller, Manhattan und Clearface) grundsätzlich keine Tierversuche durchführen, auch werden von uns keine Tierversuche in Auftrag gegeben. Die Rezepturen sind auf altbekannten und bewährten Grundstoffen aufgebaut, die ihre Unbedenklichkeit nicht mehr im Tierversuch beweisen müssen. Stattdessen führen wir dermatologische Tests mit freiwilligen Personen durch. Dadurch erhalten wir die Sicherheit, dass unsere Produkte keine unerwünschten Hautreaktionen auslösen. Als Anlage erhalten Sie noch unsere offizielle Stellungsnahme zu Tierversuchen. Wir hoffen dass wir Ihnen mit diesem Schreiben behilflich sein konnten und verbleiben Mit freundlichen Grüßen / best regards |
![]() ![]() |
![]() |
#4304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Babki, nie wiem czy wszystkie zrozumiały, ale z maila wynika, że: a) nie testują b) nie używają testowanych składników c) Agatri dostała konkretną listę produktów, przy których są składniki pochodzenia odzwierzęcego, ale i tak używają tylko wosku pszczelego i lanoliny, bez krzywdzenia zwierząt d) dodatkowo wysłali jej ich oświadczenie co do nietestowania jako załącznik e) bezpieczny jest nie tylko Manhattan, ale i Dr Scheller! (I Clearface) Yay!! ![]() Bardzo przyzwoita odpowiedź i bardzo mi poprawili nią humor ![]() Ja na swoje wciąż czekam ![]() Teteesiu co do tego procentu Polaków to mi mama mówiła (swoją drogą, ale mnie ucieszyła, bo ja jej mówię o tym bojkotowaniu firm, mówię i zawsze mi się wydaje, że Mama nie słucha a tu sama zaczęła temat ![]() ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-08 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4305 | |
Rozeznanie
|
To mam wszystko dodać na zieloną, czyli: Dr Scheller Cosmetics AG: Manhattan, Clear Face, Phyto Solutions?
![]() Nooooo faaaajnie, bardzo fajnie ![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Skład dotyczy tylko Manhattanu, czy całego Dr Schellera? bo nie wiem gdzie mam umieścić znaczek.
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-11-08 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4306 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aaa, szukając odpowiedzi na Twoje pytanie o słodycze trafiłam na śmieszny komentarz jak się Lindt procesował z Terravitą o zające ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-08 o 19:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4307 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
też on mi bardzo poprawił humor sorry ,że sama nie streściłam ,ale się lekko spieszyłam ![]() ![]() nasza lista się powiększa ![]() <daję cały list ,urwał mi się początek Frau więc wybaczcie> wir bedanken uns für Ihr Interesse an unseren Produkten. Sie erhalten eine Liste mit allen Produkten, bei denen tierische Inhaltsstoffe zum Einsatz kommen. Aber wir möchten betonen, dass wir nur Bienenwachs und Lanolin verwenden. Diese Stoffe werden schmerz- und schadlos für das Tier gewonnen. Außerdem teilen wir Ihnen mit, dass wir für die Entwicklung und Herstellung all unserer Produkte (Dr. Scheller, Manhattan und Clearface) grundsätzlich keine Tierversuche durchführen, auch werden von uns keine Tierversuche in Auftrag gegeben. Die Rezepturen sind auf altbekannten und bewährten Grundstoffen aufgebaut, die ihre Unbedenklichkeit nicht mehr im Tierversuch beweisen müssen. Stattdessen führen wir dermatologische Tests mit freiwilligen Personen durch. Dadurch erhalten wir die Sicherheit, dass unsere Produkte keine unerwünschten Hautreaktionen auslösen. Als Anlage erhalten Sie noch unsere offizielle Stellungsnahme zu Tierversuchen. Wir hoffen dass wir Ihnen mit diesem Schreiben behilflich sein konnten und verbleiben Mit freundlichen Grüßen / best regards i.A. Petra Blumentritt Sales Customer Service DR. SCHELLER COSMETICS AG Schillerstr. 21 D-73054 Eislingen Tel.: +49 (0)7161 803 351 Fax: +49 (0)7161 803 233 e-mail: petra.blumentritt@dr-scheller-cosmetics.com Amtsgericht/Registered: Ulm HRB 530038 | Ust-ID./VAT: DE 145549388 Alleinvorstand: Thomas E. Wenzel Aufsichtsratsvorsitzender : Johan Vreeman Edytowane przez agatri Czas edycji: 2010-11-08 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Agatri, ale oni coś piszą o liście jako załączniku, dostałaś?
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-08 o 19:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Diese Stoffe werden schmerz- und schadlos für das Tier gewonnen: Bienenwachs, ein von der Biene selbst erzeugtes Produkt. Lanolin, aus Schafschurwolle. Dr.SCHELLER Bienenwachs Lanolin DSN Distel Aufbaucreme X X Manhattan Clearface MH CF Natural Mat Make up 2008 X MH CF Coverstick 2008 X MH CF Core Coverstick 2010 X MH CF Slim Cover Pen 2010 X X MH Perfect Mat Make up 2008 X Manhattan MH High Shine Lipgloss X MH Tasty Lips Lipgloss X MH Lips2Last Lipgloss X MH Long Lasting Gloss Glide X MH Double Loop Lipgloss X MH Soft Mat Lipcream X MH Boosting Mascara X MH Boosting Mascara wp X MH Intense Look Mascara X MH X-treme Last Mascara X MH Maximum Volume Mascara X MH Ultimate Long & Curl Mascara X MH Long & Sensitive Mascara X MH Professional Mascara X MH No End Mascara X MH Volcano Mascara X MH Volcano XXL Mascara X MH GO BIG! Eyeshadow Pen X MH Multi Effect Eyeshaow X MH Magic Duo Eyeshadow X MH Perfect Eyes Eyeshadow X MH GO BIG! Eyeshadow Pen X MH Multi Effect Eyeshaow X MH Magic Duo Eyeshadow X MH Perfect Eyes Eyeshadow X MH Dip Eyeliner X MH Colour Collection 1+2 Eyeliner X MH Wake up Concealer X X MH Wake up Make up X X MH Light & Natural make up X MH Compact Cream Make up X MH Mousse Make up X MH Mousse Rouge X MH Perfect Cover Make up X MH Powder Mat Make up X MH Soft Compact Powder X MH Coverstick X MH Powder Rouge Duo X Produkt mit Seide (Hydrolyzed Silk) MH Professional Mascara ------------------- jest jeszcze jeden ale nie umiem go skopiować ![]() ich odpowiedz jest naprawdę na najwyższym poziomie mam nadzieję ,że mniej więcej wiecie o co chodzi bo tak ,trochę sie źle skopiowało ------------------------------ MAM!no tu to takie formalności Bestätigung zu Tierversuchen Wir bestätigen hiermit, daß die von uns gewerbsmäßig in den Verkehr gebrachten kosmetischen Mittel ohne Einsatz von Tierversuchen entwickelt und hergestellt werden. Selbstverständlich orientieren wir uns an der aktuellen nationalen Gesetzgebung, wonach in Deutschland seit 1985 ein Tierversuchsverbot für die Entwicklung dekorativer kosmetischer Mittel besteht, das mit der Änderung des Tierschutzgesetzes Ende 1997 auf alle kosmetischen Mittel ausgedehnt wurde. Desweiteren fordert die 6. Änderungsrichtlinie (93/35/EWG) der EG-Kosmetik-Richtlinie (76/768/EWG) ein Vermarktungsverbot kosmetischer Mittel, sofern die eingesetzten Rohstoffe nach dem 1. Juli 2000 im Tierversuch überprüft werden. Dem Anspruch, dass kosmetische Mittel sicher sein müssen, tragen wir Rechnung, indem wir folgende Punkte berücksichtigen: • Auswahl toxikologisch gut charakterisierter Inhaltsstoffe • Sicherheitsbewertung der Fertigerzeugnisse unter Berücksichtigung des Expositionsgrads sowie der toxikologischen Daten der Rohstoffe zur Irritation, Schleimhautirritation, Sensibilisierung sowie weiterer sicherheitsrelevanter Daten • Durchführung von dermatologischen Tests (z.B. Epikutantest) in Zusammenarbeit mit verschiedenen Hautärzten und Augenärzten • Durchführung von Anwendungstests • Angemessene Verpackung zur Aufrechterhaltung der Produktqualität • Anwendung von Kosmetik GMP • Qualitätskontrollen hinsichtlich mikrobiologischer und chemischer Verunreinigungen • Aufmachung des Produkts einschließlich Kennzeichnung und ggf. Warnhinweisen • Erfassung von Nebenwirkungen der vermarkteten Produkte, Marktbeobachtung sowie die Auswertung von Verbraucherhinweisen. 15.04.2008 Dr. Scheller Cosmetics AG Leitung Qualitätssicherung Dr. Saskia Thurnhofer Edytowane przez agatri Czas edycji: 2010-11-08 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4310 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Może np. te wymienione przez nich nie testują, a ta jedna jest zła? ![]()
![]() |
#4311 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dziś się zbulwersowałam ![]() Edytowane przez agatri Czas edycji: 2010-11-08 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4312 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też już nie mam siły na przekonywanie innych bo to nic nie daje. Mówie im jak to wszystko wygląda, każdy jest zdziwiony, a i tak nic to nie daje. Ale zawsze jak jestem z kims na zakupach to podsuwam im produkty z zielonej - chociaż tyle robie ![]() Interesuje mnie firma Forever Living Products bo już jakiś czas temu miałam pare ich rzeczy i byłam zadowolona, na stronce opisują logo od PETY i certyfikat http://www.zdrowie-forever.pl/ (na samym dole) więc myśle, że można dodać na zieloną. Tylko z tymi składnikami pochodzenia zwierzzęceo ciężko powiedzieć bo tylko niektóre produkty są ok (początek drugiej połowy).
![]() |
#4313 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A na poprawę humoru to ja właśnie miałam pisać, że mamy kolejną duszyczkę, która od niedawna przeszła na nietestowane produkty - moją wieloletnią przyjaciółkę. Ponieważ mnie rozpoznała na tym forum, to wnoszę, że je czyta czasami jako gość :P (Pozdrowienia dla Ciebie ![]() ![]() Cytat:
Teteesiu, mnie też ta firma interesowała. Kupowałam już produkty Forever Living (to jedna z ulubionych firm mojej mamy), mają ŚWIETNĄ pastę do zębów, jest zielonego koloru, ale wielka, wydajna i bardzo świeża (Forever Bright). Poza tym używałam też m.in. ich galaretki aloesowej - świetna dla tłustej skóry jako krem. Myślę, że są ok - też ich już wyczaiłam na liście Pety. Dodałabym na zieloną. Tylko drogie toto było z tego, co pamiętam. Chciałam powiedzieć, że przez Twoje pytanie zainteresowałam się Pierre Fabre i oto co znalazłam: zgodnie z tą stroną (Link) Pierre Fabre nie testuje na zwierzętach. Poszperałam więc więcej i znalazłam na jakiejś stronie wklejonego maila od Pierre Fabre, w którym jednoznacznie stwierdzają, że od paru lat zaprzestali testowania na zwierzętach (wprowadzili to w 3 etapach). Głównie używają składników, które już kiedyś były testowane, a do sprawdzania nowych używają metod alternatywnych ( w tym ludzi-ochotników). List jednak napisany był taką łamaną angielszczyzną, że musiałam wynająć męża do sprawdzenia czy na pewno go dobrze zrozumiałam ![]() P.s. Jestem w grupie Leaping Bunny na facebooku i widzę, że doszła im kolejna bezpieczna firma produkująca lakiery do paznokci (do tej pory to chyba głównie OPI) - Priti NYC. Są firmą całkowicie vegańską. Pocieszające, że zaczyna być wybór nawet wśród lakierów ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-08 o 23:40 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4314 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
#4315 |
Raczkowanie
|
Z Rene Fabre sprawa wygląda tak, że to jest ogromna korporacja, która ma dużo oddziałów i brandów. Część z nich robi kosmetyki i nie testuje nic. Druga część zajmuje się lekami, w tymi innowacyjnymi (czyli wymagającymi więcej testów, niż zwykłe), więc testuje.
Powiem wam, że ja w ogóle czasami żałuję, że się urodziłam z taką wrażliwością i są dni, kiedy kompletnie się załamuję i płaczę całymi dniami (wystarczy poczytać o tym, jak się traktuje zwierzęta w niektórych schroniskach lub właśnie takie schronisko odwiedzić - żyć się nie chce po tym). Bardzo mnie boli, kiedy ludzi wykazują zerowe zainteresowanie przedmiotem, "bo to tylko zwierzęta, co z tego, że są zabijane i torturowane". Ale uważam, że warto walczyć, bo kiedyś tak samo ktoś bił się głową o ścianę, próbując przekonać innych, że niewolnicy to nie towar i nie wolno ich bić, zabijać, kupować itp. A teraz to już nikt w to nie wątpi, prawda? I widzę, że są jednak jakieś efekty. Jeszcze parę lat prawie nigdy nie widziałam napis "nie testowane na zwierzętach" na polskich kosmetykach, a teraz coraz więcej się pojawiają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny odnoszę wrażenie, że nie które firmy na siłe próbujecie wybielić i wpisać ją na zieloną listę, czasem po prostu się nie da i musi pozosta tak jak jest. Druga sprawa to zbytnia ufność bywa zgubna, ja rozumię, że w pierwszej kolejności piszę się maila do firmy, producenta (sama tak robię) z pytaniem o testy ale nie powinno się tylko na tym poprzestać. Czy szukacie innych źródeł potwierdzających prawdziwość słów (lub nieprawdziwość) zawartych w mailu? Jakie certyfikaty posiada produkt i o jakie jeszcze się stara? Czy spełniają wymogi organizacji broniących praw zwierząt? Czy materiały i spis surowców został udostępnionym odpowiednim organom? Na ogół to kosztuje a nie wszystkim zależy na uczciwości w większości przypadków liczy się zysk.
Odwalacie kawał dobrej roboty ale jest małe ale... Proszę, nie zrozumcie mnie źle. |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Moglabyś bliżej naświetlić, do jakich firm masz to "ale"? Wiem tylke, że ciężko jest naprawde stworzyć taką listę bo malo kogo to obchodzi, a niektóre firmy przy ogromnych zyskach, tylko dla jednostek, nie będą sie starać o jakieś papiery, jeśli nie zależy im na dobru zwierząt.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4318 |
Raczkowanie
|
Mi się ten Dr Scheller, Manhattan, Pierre Farbe nie podoba.
Czy na nowej liście zaznaczacie jakie produkty mają odzwierzęce składniki? Wiem, że wiekszości wystarczy żeby ani surowiec ani gotowy kosmetyk nie był testowany, mi nie. Zależy mi na tym żeby był wolny od odzwierzęcych składników. |
![]() ![]() |
![]() |
#4319 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
* nie stosują składników pochodzenia odzwierzęcego/zwierzęcego - produkty vegańskie # zawierają składniki pochodzenia zwierzęcego takie jak: produkty mleczne, pszczele, jaja, lanolina, wyciągi mineralne z muszli - produkty wegetariańskie - stosują składniki pochodzenia odzwierzęcego/zwierzęcego, pochodzące z uboju zwierząt (np. kolagen, elastyna, żelatyna, łój, jedwab, piżmo, tran, kawior) Te odsunięte znaczki na liście są z poprzedniej listy i przesuwam je na lewo jak znajdziemy potwierdzenie. Od Dr Schellera Agatri dostała wyczerpujący list z załącznikami. Może przestawili się na nietestowanie. Manhattan wczesniej też nie testował. Pierre Fabre jest jak do tej pory na czerwonej liście. Może i nie testuja kosmetyków ale leki tak. Z resztą, że tak powiem, cala lista jest "ruchoma" jak ktoś coś znajdzie to nie ma problemu, żeby przeszła na druga stronę.
![]() |
#4320 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do Dr Schellera, to odwalili KAWAŁ dobrej roboty i akurat oni to mi się wydają ok. Z pytaniem o składniki piszemy kolejne maile do centrali tych firm, więc tego też nie zlałyśmy. Co do innych firm, jak Pierre Fabre (na razie na czerwonej) to sprawa się komplikuje bardziej. Ja NIE WIEM jak mam oceniać firmę, która jednoznacznie nie testuje składników kosmetyków a ma linie farmaceutyczne. Ja mam takie pytanie jak patrzycie na coś takiego (znalezione na forum), to co myślicie?: Cytat:
![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-09 o 18:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.