|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Dzisiaj w TVN24 mówili o jakichś nowych badaniach naukowców na lekarstwo, trafiłam na końcówkę, więc niewiele wiem o co chodzi, ale bezczelnie pokazywali ujęcia jak biednym szczurkom i myszkom wbijają igły...
![]() |
#3062 |
Raczkowanie
|
Chatul nawet bardzo sie przydaje
![]()
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3064 |
Raczkowanie
|
hey dziewczyny
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Raczkowanie
|
Właśnie zaglądnęłam tu po długiej nieobecności
![]() ![]() Nie słuchałam wprawdzie audycji na Zetce, ale na stronie widzę, że PRO-TEST to po prostu organizacja przeprowadzająca testy konsumenckie (nie na zwierzętach) dotyczące jakości różnych grup produktów. Kojarzy mi się taka gazeta, mają też stronę "Świet konsumenta", w której zamieszcane były wyniki testów niemieckich głównie (z których nb. wynikało często, że to co niby "markowe" jest niewiele warte). A co do testowania na zwierzetach, to może chodzi o kampanię, którą prowadzi PRO-TEST na rzecz wycofania szkodliwych składników kosmetyków, których to szkodliwość jest poparta badaniami przeprowadzonymi na zwierzętach, ale nie przez nich samych tylko na podstawie listy Kmisji Europejskiej http://www.pro-test.pl/article_suple...ormonalną.html No i właśnie: pierwsza kwestia taka, że testy na zwierzętach nie mogą być podstawą stwierdzenia, że substancja tak samo zadziała na człowieka i jako takie potępiam całą sobą. A druga taka, że kupne kosmetyki, nawet firm, które nie testują to przecież niemal czysta chemia i takie zdrowe do może do końca nie są... Idealnym wyjściem byłoby kręcenie mikstur na własną rękę, ale... tuszu do rzęs sama nie zrobię, ehh... |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 |
Raczkowanie
|
Akasheni wlasnie ostatnio zainteresowalam sie wlasnorecznym robieniem kosmetykow.
![]() Oczywiscie, ze nie testowane kosmetyki nie zapewnia nam w pelni dobrych i zdrowych dla skory skladnikow. Ale chociaz mamy pewnosc, ze nie skrzywdzily nikogo przed nami, bo to nie ma sensu najmniejszego ![]() Dzieki za informacje nt Pro-Testu, jezeli to nie oni wykonuja testy, to chyba nic nie mozemy zrobic w tej sprawie ...
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Raczkowanie
|
VeiN, ja używam tuszu Clinique i jestem z niego bardzo zadowolona - wydłuża, pogrubia, podkręca, czyli ma to czego oczekiwałam od tuszu, rezygnując z L'oreala
niedawno byłam w seforze i zauważyłam, że oprócz Yes to carrots, jest już także Yes to tomato - super, mam szampon, odżywkę do włosów, spray do ciała, a ostatnio zaopatrzyłam się w masło do ciała marchewkowe - cudo udało mi się dostać lakier i piankę do włosów biosilku oraz cienie do powiek revlonu - revlon jest na liście peta, polecam też maseczkę koralową do włosów bielendy - jest naprawdę świetna chemię kuchennę + płyn zmiękczający do prania mam z firmy Polin, a ostatnio zauważyłam proszek do prania - Frosch (chyba dobrze napisałam), na stronie producenta napisane jest, że nie testują, to chyba niemiecka firma, mają też płyn do mycia szyb jak odkryję coś jeszcze, dam znać ![]() Edytowane przez Martzelinka Czas edycji: 2010-01-31 o 11:46 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3068 |
Zakorzenienie
|
a co z faurokiem? testuje czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Raczkowanie
|
dziewczyny potrzebuję pomocy!!!
potrzebne mi są kosmetyki do ust ( szminki, pomadki, błyszczyki ) takie w cenie 20-25 zł. oczywiście z firmy, która nie testuje kosmetyków, ale takiej która jest dostępna w naszych drogeriach. ( avon i oriflame odpadają) czekam z niecierpliwością... |
![]() ![]() |
![]() |
#3070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3071 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() [ Nie testuje, prawda? Bo takie info w necie znalazłam ] AA chyba nie testuje. Na 99,9999% nie. To się ogromnie cieszę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3072 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Mirelkaaa !! Bardzo pomogłaś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3073 |
Raczkowanie
|
Wiem, ze sie tak wstrzelam w polowe watku. Ale dopiero niedawno (niestety) zaczelam sie interesowac tym, co stosuje. Jak zajrzalam do swojej lazienki to jestem po prostu przerazona!!
![]() ![]() Mam takze pytanie o farby do wlosow. Caly czas farbowalam sie na rudo, Garnierem ;/ Wczoraj ogladalam w sklepie farby i wszystkie zakazane :/ Co z Joanna w koncu? Albo moze sa jakies inne? Ehh ale mi zle teraz. |
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do innych farb to Ci niestety nie odpowiem tylko wibo i essence mają tensze kosmetyki w granicach 10 zł, a Ty szukałas za 20-25 ![]() Cytat:
![]() hmm to jak w koncu z tym AA |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3075 |
Raczkowanie
|
Mirelkaaa a wiesz może w której drogerii można je dostać???
Bo dzisiaj obeszłam wszystkie w mojej miejscowości (straszne za.upie) i w żadnej nie znalazłam. Byłam w Naturze, Schleckerze i Strade. ![]() Na szczęscie w tym tyg. będę miała okazję poszukać w krakowskich drogeriach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a essence jak nie ma w naturze to nie wiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Raczkowanie
|
Jezeli chodzi o AA to nie jestem pewna. Mnie na maila nie odpisali. Mysle, ze powinno sie w tej sytuacji postepowac wedlug wlasnych pogladow. Ja nie kupuje AA, poniewaz czesto mozna je spotkac w aptekach, a tam wiekszosc produktow jest testowana.
Moze ktos jeszcze napisalby do nich wiadomosc? Moze odpowiedza? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3078 |
Raczkowanie
|
Pamelal w sumie to nie wiadomo, np. ziaja też bardzo często dostępna jest w aptekach, a jak wiadomo, to bardzo fajna, porządna firma, która nie testuje kosmetyków na zwierzętach.
Jeśli chodzi o mnie, to ja na początku też byłam troszkę pogubiona. Nie wiedziałam, które firmy są bezpieczne, które okrutne, a które po prostu dobrze się maskują. Wpadłam więc na taki mój (autorski ![]() A jak to z wami było? PS bardzo dziwi mnie, że w XXI w., wieku rozwoju gospodarczego, w dobie lotów w kosmos i innych ,,nowinek technologicznych" w tak okrutny sposób krzywdzi się niewinne zwierzęta. To jest po prostu nieludzkie. Ja nie potrafię nazwać człowiekiem kogoś, kto pastwi się nad niewinną istotą... A hasło Gdyby rzeźnie miały szklane ściany, każdy byłby wegetarianinem od dzisiaj będzie moim mottem ! Jest po prostu genialne! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Zakorzenienie
|
dokładnie ziaja, iwostin, a szczególnie iwostin który sprzedawany jest tylko w aptece nie testuje, wiec co do AA to nic nie wiadomo..
ania077 żyjemy w XXI wieku a więkoszosc naszego społeczenstwa wyznaje zasadę do celu po trupach...;/ |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3080 |
Raczkowanie
|
Mirelkaaa i tego właśnie nie rozumiem!! Jak można być do reszty pozbawionym jakichś ludzkich odruchów??!! Przecież nawet zwierzęta nie zabijają dla ,, atrakcji". Albo z głodu albo w obronie! A ludzie podobno mają rozum!! I gdzie on jest?
Nie rozumiem także, jak można stasować takie kosmetyki. Tylko dla poprawy własnego samopoczucia przyczyniać się do mordu milionów niewinnych zwierząt?!!! I to w jakich okrutnych mękach one giną! Nie, ja się na to nie piszę. Wydaje mi się, że w naszym społeczeństwie za mało się o tym mówi. Zawsze znajdzie się jakiś idiota, którego nie będzie obchodzić czy stosuje kosmetyki testowane, czy bezpieczne, ale myślę, że większość ludzi zrezygnowała by z okrutnych firm. Marzę, by kiedyś ktoś zdecydował się na ogólnokrajową kampanię przeciw firmom które testują kosmetyki na zwierzętach. Chociaż mam świadomość, że to marzenia ściętej głowy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3081 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki ogromna prośba ! Mogłaby któraś puścić listę firm, które na 100% nie testują ? Proszę Was, bo ja już się gubię, a chciałabym zasypiać czystym sumieniem ...
#3082 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wracając do pomadek to mozesz jeszcze do inglota zerknąć ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Raczkowanie
|
a inglot na 100% nie testuje?? bo jakoś do tej pory się nie zorientowałam czy testuje czy nie- po prostu zrezygnowałam xD
Edytowane przez ania077 Czas edycji: 2010-02-01 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3084 |
Raczkowanie
|
A i jeszcze mam pytanie co do podpasek: do tej pory używałam always ale teraz oczywiście z nich zrezygnowałam. Znalazłam w tym wątku wiadomość, że Bella i Libresse są ,,bezpieczne"/, ale mnie zastanawia Naturella???? Orientujecie się może czy ta firma testuje na zwierzętach???
A i jeszcze jedno: perfumy C-thru??????????? |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 | |
Wtajemniczenie
|
Jak Naturella testuje, to idę zmienić płeć
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
link do pliku ![]() http://solvana.wrzuta.pl/plik/2xOfrN...na_zwierzetach
![]() |
#3086 |
Zakorzenienie
|
inglot z tego co mi wiadomo na 100% nie testuje, ale ma pędzle z naturalnego włosia
![]() a perfumy kenzo? Edytowane przez Mirelkaaa Czas edycji: 2010-02-02 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#3087 |
Raczkowanie
|
Chodzilo po prostu o to, ze dopoki nie jestem w 100 % pewna co do danej firmy, nie kupuje.
Mirelkaaa to jest do nich mail : oceanic@oceanic.com.pl Sprobuj , moze Tobie odpowiedza? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny po latach przerwy
A co z Manhattanem? pewnie testuje, ale nie wpadł mi w oko przeglądając listę myślicie, że to sie kiedyś zmieni? ktoś mógłby w końcu poruszyć wrażliwość społeczną i puscić jakiś spot w dostepnej dla wszystkich tv.. Niestety akcji jest za mało,praktycznie wszyscy ludzie co się budza i decydują na zmianę takich przyzwyczajeń kosmetycznych robia to sami a nie pod wpływem zobaczonej gdzies kampanii ![]() częściej porusza się sam temat futer niż chemii
#3090 |
gamma Orionis
|
Trochę Cię to będzie kosztować ;] Na opakowaniu jako producent jak byk stoi: Procter&Gamble, który jak wiadomo testuje na potęgę... To jeden z największych kosmetycznych molochów.
Nie dajcie się zwieść ładnym naturalnym nazwom i naturalnym składnikom, bo to niestety nie przesądza o bezpieczeństwie. W tej dziedzinie można polegać chyba tylko na polskich/europejskich [niedawno wpadła mi w ręce jakaś szwedzka firma, niestety w sieci nie było o niej NIC] firmach, i czytać, czytać. Pozostając w tym temacie. Męczyło mnie od dawna, jak wygląda kwestia biodegradowalności wkładek, tamponów i rzecz jasna podpasek. Mam wrażenie, że te ostatnie stanowią największy problem w utylizacji, ale jak to jest w rzeczywistości? Jakie są straty przy produkcji, ile odpadów powstaje i ile jest wykorzystywanych? Informacji w sieci jest mało, do tej pory z porządniejszych źródeł znalazłam i polecam tę pozycję: http://zb.eco.pl/bzb/32/index.htm, spis treści: http://zb.eco.pl/bzb/32/spis.htm. I jeszcze coś do rozważenia, czyli "powrót do korzeni": http://www.sklep.miesiaczka.com/f/pl/faq.html.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.