|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Rozeznanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
To nam to udowodnij, że lista jest zła! a nie cały czas piszesz, że to nie ma sensu bo jest zła, że Ty im nie ufasz. Z resztą przecież tam są tylko małe różnice. Każdy może wymagać coś innego. Na pewno nie jest tak jak to Ty mówiłaś, że firmy same się zapisują na listy. Więc czekam na dowód skoro tyle lat już to przerabiasz bo, że sie komuś wierzy albo i nie tylko na swoje widzi mi się to mnie nie przekonuje bo każdy może myśleć inaczej... i żeby nie było, nie wykłócam się tylko chce dowód.
#3362 |
Przyczajenie
|
Jak juz wiele razy pisalam, nie mieszkam aktualnie w Polsce, robie specjalizacje w Niemczech i mam komputer z niemiecka klawiatura - nie mam polskich znakow, wiec daruj sobie czerwona czcionke.
Nie musze tez niczego udowadniac, pisalam o tym wiele razy. Niektorzy czytali, ale widze, ze Ty jako najwiekszy "krzykacz tematu" uznaje tylko swoje racje. Wiec po co mam co chwile pisac to samo, jesli i tak to nie dociera? Ja nie czuje potrzeby przekazywania wiedzy ludziom, ktorzy i tak nic z tego nie rozumieja. Nie czuje sie tez spelniona jesli uda mi sie wmowic swoje zdanie innym ludziom. Idea calego wegetarianizmu, weganizmu czy tez nie wspierania krwawych procederow wynika z potrzeby serca i z dobroci ludzkiej, nie z trendow czy pragnienia "bycia fajnym". Ci, ktorzy maja czyste intencje sa innymi ludzmi, maja mniej na sumieniu i sa zadowoleni z siebie i zycia a nie wykrzykuja do innych , ze maja cos udowodnic, chca dowodow czy szukaja zaczepki. Nie zmuszaja innych do swojego zdania i nie chca byc na sile przywodca stada. Wracajac do tematu, pisze to kolejny raz, bo moze ktos bedzie mial ochote to przeczytac i sprawdzic tez na wlasna reke czy pisze tu glupoty czy tez nie: lista Pety ma inne kryteria: moze i sa tam jakies firmy, ktore nie testuja (aczkolwiek widnieje tam NIVEA....) jednak lista dopuszcza firmy, ktore zabiajaja zwierzeta, czesto tez w meczarniach, by pozyskac z nich skladniki do swych produktow. Ja nie widze roznicy miedzy kosmetykiem testowanym a zawierajacym produkty odzwierzece - niech sie nie wydaje , ze wszystkie, czy nawet wiekszosc jest pochodzenia roslinnego, poniewaz jest to za drogi interes. Przeciez zwierzeta cierpia podczas eksperymentow, jak i w rzezni i w drodze do niej. Na stronie Pety jest wiele swietnych filmikow, ktore pokazuja ten proceder, ktory jest po prostu makabryczny. Znecanie sie nad zwierzetami przez nawiedzonych rzeznikow, to kolejny temat rzeka. Kupujac nieodpowiedni kosmetyk, wspieramy ten proceder. Dlatego tak wazna jest swiadomosc, ze kosmetyk nietestowany wcale nie musi byc OK. Dlatego lista Pety do mnie nie przemawia! Jednak organizacja jako calosc, jest godna podziwu, ma np swietne kampanie informacyjne. Teteesia zrobisz jak bedziesz uwazala, tylko apeluje o troche kultury i oglady, nie badz agresywna, bo nie o to w tym watku chodzi. To nie jest pokaz sily, czyj argument jest silniejszy, tylko ktos zalozyl ten wytek z potrzeby serca, by nie krzywdzic zwierzat a innym zainteresowanym tematem pomoc w dostarczeniu odpowiedniej wiedzy. Wez sobie to do serca, bo konflikty, jesli tak ich pragniesz mozna rozwizac na prv a nie mieszac w to innych, ktorzy trafili na ten watek zeby sie czegos dowiedziec a nie czytac o jakims niezadowoleniu z zycia. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#3363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-03-14 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3364 |
Przyczajenie
|
teteesia : Dobrze słyszeć, że Avon i Oriflame jednak nie testują. Zawsze większy wybór, szczególnie jeśli chodzi o kolorówkę. Widać trafiłam na zbyt starą stronę. A Flos-lek... ta firma była wymieniona, muszę sprawdzić w google na której stronie. No ale to może być tak jak z firmami wyżej wymienionymi, ktoś powiedział, że testuje i nic więcej, a potem wyszło inaczej. Jednakże, sprawdzę to.
Aha, z Flos-lekiem to jest tak : nie testują, ale używają produktów odzwierzęcych. Post #1466 A z tymi produktami to jest różnie. Lanolina bezboleśnie pozyskiwana, ale żeby uzyskać "proteiny pereł", co samo w sobie jest bzdurą, bo perły nie mają żadnych protein, czyli białek w sobie - ale to tak na marginesie, żeby to pozyskać, trzeba drażnić perłopława. Powstawanie perły to ból dla perłopława. Wsadzają mu coś, co drażni jego tkankę, to go po prostu boli.
Don't worry baby, it's just the end of the world Edytowane przez PollyJeanHarvey Czas edycji: 2010-03-14 o 16:31 Powód: odnalezienie źródła |
![]() ![]() |
![]() |
#3365 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- No i o liście Peta jest wszystko dokładnie opisane na jej stronie: How does a company get on the list? Companies listed either have signed PETA's statement of assurance or provided a statement verifying that they do not conduct or commission any animal tests on ingredients, formulations, or finished products and that they pledge not to do so in the future. –How do I know that these companies really don't test on animals? To a degree, the statement of assurance is a matter of trust. However, companies are putting their integrity on the line when they respond to consumers. A company that has publicly announced an end to its animal tests and states in writing that it doesn't test on animals would face a public relations disaster (and potential lawsuits) if it were caught testing on animals. Companies are well aware that consumers are serious about the issue of animal testing, and they know that it would ruin the public's confidence in their products if it were discovered that they were being dishonest about their animal-testing policies. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3366 |
Raczkowanie
|
Podrzucam mejl od Flos-Leku, był już, ale ciężko już się odnaleźć w tym wątku
![]() Szanowna Pani, Serdecznie dziękujemy za zainteresowanie preparatami naszego laboratorium. Informacje, które znalazła Pani na stronie www.wegetarianie.pl są jak najbardziej rzetelne. Jesteśmy firmą przyjazną zwierzętom, a wyroby produkujemy zgodnie z ustawą o kosmetykach i dyrektywami unijnymi. Aby zaś Panią uspokoić jeszcze bardziej, chciałabym poinformować, że: 1. Żaden z naszych wyrobów gotowych nie był testowany na zwierzętach. Do naszych receptur stosujemy surowce, które również nie są badane na zwierzętach. 2. Ze składników pochodzenia zwierzęcego stosujemy proteiny jedwabiu, lanolinę i keratynę. a. Proteiny jedwabiu są otrzymywane z kokonów jedwabników już po ich wylęgnięciu. W związku z tym nie niszczy się jedwabników. b. Lanolina i keratyna otrzymywane są z runa (wełny owczej). Pozyskiwanie tych surowców jest procesem humanitarnym i bezbolesnym dla zwierząt, jednocześnie wiąże się on naturalnym cyklem rocznym strzyżenia i higieny. W najbliższym czasie mamy zamiar zastosować lanolinę pochodzenia roślinnego. c. Stosowany wosk pszczeli jest pochodzenia syntetycznego 3. Nasze wyroby poddawane są badaniom fizykochemicznym. Przechodzą również testy dermatologiczne i aplikacyjne. Aby uszczegółowić: 1. badania mikrobiologiczne (sprawdzanie czystości produktu pod względem bezpieczeństwa jego stosowania dla klienta) 2. badania na zgodność z normą (potwierdzają właściwości chemiczne i fizyczne preparatu) 3. test płatkowy na probantach ochotnikach 4. badania aplikacyjne prowadzone pod kontrolą lekarza dermatologa na grupie probantów ochotników Wszystkie badania wykonuje laboratorium zewnętrzne niezależne,certyfikowane, zgodnie z Ustawą z 30 marca 2001 roku o kosmetykach Dz.U. Nr 42 poz. 473 art. 11 oraz z Deklaracją Helsińską Światowego Stowarzyszenia Medycznego z 1964 roku wraz z późniejszymi uzupełnieniami, a także zgodnie z przepisami polskimi, Europejską Dyrektywą Kosmetyczną, wytycznymi Polipa z zastosowaniem kryteriów włączeń i wyłączeń. Czas trwania badań to od 4 do 8 tygodni. W przyszłości nie planujemy badań na zwierzętach. Jeżeli będzie taka potrzeba zastosujemy testy alternatywne. Szanowna Pani, Mam ogromną nadzieję, że powyższe informacje uspokoją Panią i dołączy Pani do grona naszych Klientów. Będziemy niezmiernie wdzięczni za opinię na temat naszych kosmetyków, są one dla nas niezwykle cenne, zarówno te pozytywne, jak i te bardziej krytyczne. Pozwalają nam na udoskonalanie naszych preparatów zgodnie z oczekiwaniami i potrzebami Klientów, nawet tych najbardziej wymagających. Z poważaniem Sylwia Woźniak |
![]() ![]() |
![]() |
#3367 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie trzeba uważać bo nieraz ktoś napisze od siebie testuje/nie testuje bo tak uważa, a dobrze by było żeby to było czymś poparte ![]() Myśle, że fajnie byłoby dodawać gwiazdki albo jakieś znaczki do firm, które nie stosują produktów odzwierzęcych. Ale trzeba by sie w to wgłębić bardziej, jak będę miałą więcej luzu to poszperam. Widze sporo które te składniki mają, a z tymi co nie mają będzie ciężko, najbardziej mnie gnębi temat mydeł. Kiedyś trzeba będzie przeglądnąć to fotum http://forum.ok.3bird.net/viewforum....abe616e9c3a61e może coś ciekawego jeszcze wpadnie w oko. ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]() Ja musze przyznać na początku miałam takie coś, że jak ktoś kupował testowany produkt (chociaż wcześniej powiedziałam mu jak to wygląda) to aż sie we mnie gotowało, ale na szczęscie to tylko przez krótki czas, jakiś tydzień po zetknięciu z tym tematem. Jak coś staram sie poszukać zamiennika dla kogoś. Powiedzieć powiem co o tym myśle, a dalej kogoś wola, świata nie zmienie. Moge tylko zacząć od siebie. Wpadło mi kiedyś to o tej liście jak powstaje ale nie mogłam znaleźć, teraz obczaiłam, tu jest po polsku http://www.gajanet.pl/Styl-ycia już sie przewijało pare razy na forum, ale może warto przypomnieć ![]()
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-03-14 o 17:39 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3368 |
Przyczajenie
|
No właśnie mnie nie za bardzo stać na kosmetyki wegańskie... i dlatego cieszę się, że są osoby, którym chce się poświęcić swój wolny czas na to, żeby szukać uczciwych firm itp.
Napisane przez anna3101 ![]() Teteesia, nie zwracaj uwagi na ludzi, którzy uważają, że tylko oni wszystko wiedzą. To właśnie z ich racji nasze otoczenie myśli, że skoro chcesz pomagać zwierzętom/kupować nietestowane kosmetyki/nie jeść mięsa, to będziesz agresywnie wszystkich do tego namawiać i uważać siebie za guru, który ocali świat. Wegańskie kosmetyki są świetne, nikt w to nie wątpi, aczkolwiek nie każdego na nie stać. Próbujemy tutaj stworzyć listę, która pomogłaby nam wybrać nie, na przykład, szampon Nivea, tylko Farmona. Nie rozumiem, co w tym złego. Też nie rozumiem, co w tym złego. Przecież lepiej kupić coś, co jest wyprodukowane przez firmy deklarujące się jako przyjazne zwierzętom niż te, które jawnie wykonują testy na zwierzętach. Chyba aż tak ludziom nie będą kłamać, żeby udawać kogoś, kim nie są. Albo może to ja jestem aż tak naiwna... Wolę tę pierwszą opcję.
#3369 |
Przyczajenie
|
Teteesia, jesli czujesz sie obrazona, to bardzo mi przykro. nie mialam takiego zamiaru. Jak juz wczesniej pisalam najwazniejsze jest to zeby zyc z czystym sumieniem, zyc w zgodzie ze swoim przekonaniem, wiadome jest to, ze swiata nie zmienisz, ale masz wplyw na sama siebie!
Bardzo sie ciesze, ze sa ludzie, ktorzy nie chca brac udzialu w zlych procederach i wspierac takich firm. Jednakze miej tez na uwadze to, ze jest cos takiego jak skladniki odzwierzece, ktore sa pozyskiwane w rowniez okrutny sposob. Piszac moje posty chcialam zaoszczedzic Tobie/Wam drogi dochodzenia, bo ja na to duzo czasu stracilam. skladniki odzwierzece znajdujace sie w nietestowanych kosmetykach sa tak samo okupione cierpieniem. Wez to pod uwage. Podziwiam was za to, ze tak mozolnie dociekacie ktore firmy sa ok, wiekszosc ludzi i tak ma to w d... czy cos jest testowane czy nie. Ja nie jestem naprawiaczem swiata, dla mnie najwazniejsze jest to, ze ja postepuje zgodnie ze swoim sumieniem, reszta mnie nie interesuje, bo nie warto denerwowac sie sprawami na ktore i tak wplywu nie mam... Co do cen, nie wiem jak jest w Polsce, ale firma Himalaya jest w miare dostepna, na stronie organizacji OK, rowniez mozna zaczerpnac informacji na temat kosmetykow i sklepow internetowych. Tutaj w Niemczech takie kosmetyki sa bardziej dostepne, w drogeriach sa specjalne marki Lavera, Alverde i Weleda, ktore nie testuja i sa naturalne, ale i tak wiekszosc zamawiam przez internet. Nie jestem w stanie powiedziec Wam jak wyglada tu z cenami, bo lekarze w Niemczech maja troche inne zycie niz w Ojczyznie ![]() Zycze sukcesow! |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Raczkowanie
|
Ehh, zaczynam wątpić w efekty swoich wysiłków... Pordzuciłam na forum klubu OK! odpowiedzi, które my dostałyśmy od Ziaji, bo na ich korespondencję firma nie odpowiada. Oto jaką odpowiedź otrzymałam:
http://forum.ok.3bird.net/viewtopic....103&p=260#p260 Tak, znam tego typu odpowiedzi. Proszę jednak zauważyć, że: 1. Udzielane są w formie elektronicznej, a nie papierowej... więc nie mają wartości prawnej. 2. Jednak jest tam żonglerka terminami, np. "farmaceutyki nie są testowane na zwierzętach"... ale czy ich składniki również? Nawiasem mówiąc, uwaga, że tego typu substancje nie muszą być testowane na zwierzętach jest dla mnie rewolucyjna, ciekaw jestem jaka jest podstawa prawna tego twierdzenia. 3. Równie zaskakujące jest twierdzenie, że jakiś przepis prawny zabrania używania substancji zwierzęcych w kosmetykach. Znowu jestem ciekaw jaki to przepis. Rzeczywistość w sposób oczywisty temu przeczy... nawet sama autorka przyznaje, że używają jednak lanoliny, która jest przecież substancją zwierzęcą (choć jej pozyskanie nie musi być związane z zadawaniem zwierzętom cierpień). 4. Należy zwrócić uwagę na fakt, że w wielu zdaniach mówi się o kosmetykach... czyli pod tą definicję już nie podpadają środki dermatologiczne i farmaceutyczne. 5. Maseczki i kremy różane zawierają kwas hialuronowy (pozyskiwany z kogucich grzebieni)... być może później poddane to jest obróbce biotechnologicznej (raczej musi), ale to nie zmienia sytuacji. Tak samo jak proteiny jedwabiu: w słowniku na stronie Ziaji jest napisane: "Proteiny jedwabiu - są pozyskiwane z kokonów motyli Bombyx Mori". Być może motyle to nie zwierzęta według firmy... lub nie zdają sobie sprawy, że pozyskuje się je z kokonów zawierających larwy. Oświadczenie, które wysyłamy firmie jest tak sformułowane, aby wyeliminować tego typu słowne "żonglerki". Alternatywa dla L'Oreala niby jest, ale to przcież nie jest cruelty-free. A na Ziaji tak polegałam... Więc muszę przyznać rację Acidomente, że nejpewniejsze są kosmetyki dla wegan, tylko szkoda że poza netem to ciężko kupić... A nawet Himalaya używa kapsułek z żelatyny, jak się okazało. |
![]() ![]() |
![]() |
#3371 |
Przyczajenie
|
No wlasnie o tym ciagle pisalam....
A co do Himalaya to nie wiedzialam, jestes pewna na 100% ?? ja kupuje kosmetyki, ktore maja znaczek Vege, oszczedza mi to czas i wzrok na czytanie malutkich tekstow ze skladnikami, lub zamawiam z internetowych sklepow weganskich. Ale nie ma to jak powachanie i pomacanie! Na szczescie w sklepach online mozna prawie wszytko kupic w probkach, wiec przy zamowieniu zamawiam rozne interesujace mnie probki i szukam tego najodpowiedniejszego. Nie jest to jakis wymarzony sposob, ale innego wyjscia czasem nie ma... Poza tym lubie wspierac ludzi, ktorzy zakladaja takie sklepy. Polecam tez (jesli ktos zna niemiecki) strone niemieckich zielonych ![]() http://www.tierschutzbund.de/index.html mozna sobie poczytac co inni maja na ten temat do powiedzenia ![]() ja stosuje kosmetyki firmy Hagina, Styx, Toll, czasem Alverde i Lavera, w razie czego moge cos podpowiedziec. Kompaktpuder 050 Terra - firmy Alverde - jest to najlpeszy (a najtanszy) puder jaki w zyciu mialam, daje efekt mlodej, slicznej, perlowej, lekko opalonej twarzy, po prostu jest rewelacyjny! |
![]() ![]() |
![]() |
#3372 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A mam jeszcze do Was pytanie, wizażanki. Jestem jak najbardziej za ochroną zwierząt, burzy mnie to bestialskie traktowanie, ale... wegetarianką nie jestem. Nie z własnego widzimisię, mam wadę genetyczną, która polega na tym, że wytwarza się u mnie za dużo pewnego szkodliwego związku - homocysteiny, która powoduje zatory żylne. Powstrzymywać odkładanie się tego mogą tylko witaminy z grupy B w wysokich dawkach. A jak wiadomo, dużo B jest właśnie w mięsie. No i mało tego, często mam anemię. Potrzebuję białka pełnowartościowego. Jednak nie podoba mi się to tuczenie zwierząt, trzymanie ich w takim syfie itp. Czy jestem hipokrytką? Bo z jednej strony mówię tak obronie praw zwierząt, a wegetarianką nie jestem.
![]() |
#3373 |
Rozeznanie
|
PollyJeanHarvey ja też nie jestem wegetarianką. Dlaczego? pamiętam już od najmłodszych lat chciałam nią zastać bo kocham wszystkie zwierzęta, nigdy nie mogłam zrozumieć zabijania ich dla jedzenia. Ale rodzina mi wybiła to dawno z glowy bo tak jak Ty mam pewna chorobę i bycie wegetarianką w moim przypadku byłoby baaardzo ryzykowne, takie ograniczenia moglyby sie skończyć źle. Po prostu staram sie o tym nie myśleć, strasznie chcialabym nią być, kiedy tylko moge rezygnuje z mięsa. Zazdroszcze tym co mogą nimi być
![]()
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-03-15 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Raczkowanie
|
O żelatynie w kapsułkach farmaceutycznych firmy Himalaya przeczytałam na forum OK!
http://forum.ok.3bird.net/viewtopic.php?f=5&t=133 Polecam przjrzeć tematy, nie jest dużo a można się ciekawych rzeczy dowiedzieć, np., że Logona też taka cacy niestety nie jest :-/ a Farmona stosuje tak samo żelatynowe kapsułki w Radicalu i kolagenu w soli Jantar, bo gdyby nie to, trafiłaby na listę ok! Natomiast do Bielendy zostało wysyłanych kilkanaście propozycji certyfikacji, ale nie odpowiedzieli... Sama używam głównie Farmony, Bielendy i Ziaji, bo faktycznie chodzi mi o kosmetyki w przyzwoitych cenach ale... skoro można coś robić dobrze (bo jednak przyjmijmy, że te firmy idą w dobrym kierunku) to dlaczego producenci zaliczają takie "wpadki"?! I zamiast mieć jasny przkaz, że kosmetyki są w 100% cruelty-free, musimy wybierać po prostu mniejsze zło?! |
![]() ![]() |
![]() |
#3375 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3376 |
Raczkowanie
|
Może warto byłoby pomęczyć producentów kolejnymi mejlami typu "czemu nie uzyskali certyfikatu" bądź wysłać pisemne (nie mejlowe) oświadczenia ze strony klubu OK! zwłaszcza tym, którzy deklarują, że są c-f.
Nie wiem, czy tak mało osób interesuje się kosmetykami przyjaznymi zwierzętom - jak wiele osób wzięło udział w tym wątku, coraz większa jest moda na kosmetyki eko i organiczne. Myślę, że spora część konsumentów po prostu nie zdaje sobie sprawy, że tak wielu producentów stosuje testy na zwierzętach. Przecież nawet ja byłam (i ciągle jestem) w szoku, kiedy uświadomiłam skalę okrucieństwa, jaka kryje się za zwykłym kremem, pudrem czy lakierem do włosów! To trochę jak z chodzeniem na wybory, wydaje się, że jednym głosem świata się nie zmieni. |
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Raczkowanie
|
ja też zawiodłam się na logona bo niedawno dostałam zamówione kosmetyki
![]() ![]() ![]() Acidomente miałaś racje najbezpieczniej szukać z listą klubu OK. Czy mogłabyśmi polecić jakiś proszek do prania 100% bezpieczny w rozsądnej ceni który znajde w Polsce. Na swoje miasto nie mam co liczyć jest zby małe i nie ma tu sklepów wegańskich, co najwyżej żywość można kupić, zostają mi tylko zamówienia przez internet. Co do wegetarianizmu to ludzie, nie dajcie się zwariować. Świata nie zmieni się przez nie spożywanie produktów zwierzęcych, chodzi o to żeby zwierzęta hodowlane żyły i umierały humanitarnie, w godnych warunkach. Do nie-testowania na zwierzętach można zmusić firmy by tego zaprzestały lub robiły to na mniejszą skalę, ale nie da się społeczeństwa zmusić do nie spożywania mięsa! Można naciskać na hodowle i ubojnie by porawić ich ciężki żywot i zmniejszyć cierpienie przy uboju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do chemii gospodarczej to na forum OK! po raz kolejny przewinął się Polin, który można kupić pod najtańszą własną marką Tesco - Poppy. Nie wiem co sądzisz o kupowaniu w Tesco ![]() ![]() Edytuję, bo właśnie skapnęłam się, że nie wiem czy jest tescowy proszek do prania Poppy... Jak sprawdzę to dam znać. Na evergreenie można kupić na pewno, ale akurat te produkty są tak tanie, że głupio płacić drugie tyle za przesyłkę. Edytowane przez akasheni Czas edycji: 2010-03-18 o 08:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3379 |
Rozeznanie
|
Nivea też ?! Przecież nie było jej na liście ... No chyba, że ja trafiłam na jakąś dziwną.
- Co to jest prawdziwe JA ? - Zapytała Weronika -To kim jesteś, a nie to, co z ciebie uczyniono... P.Coelho http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Pomóż Edytowane przez Dziunia94 Czas edycji: 2010-03-16 o 17:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nivea należy do Beiersdorf czyli testuje. Tak, dziwna lista musiała być ![]() Jakby coś, to aktualna lista jest tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-03-16 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Raczkowanie
|
akasheni dzięki za podpowiedź ja niektóre produkty Polin przez internet zamawiam, ale jak kupie je w tesco to bomba
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powiedz czy lista tyczy się kosmetyków któych skład nie jest testowany ale może być pochodzenia zwierzęcego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na zielonej jest mnóstwo, które mają składniki odzwierzęce, pisałam już, że można jakoś wyróżnić, te które nie mają tych składników, tylko ja sama tego nie zrobie bo nie wiem, ktore są okej. Może wypisujcie jak coś wiecie. Narazie widze tylko te które te składniki stosują. Hmm to może przy okej będę dawała "*", a te które mają odzwierzęce czy tam zwierzęce to "-" ? do tej zielonej listy oczywiście. To jak?
![]() |
#3384 |
Przyczajenie
|
wiem, że eveline nie testuje, a przynamniej na ich kremie do rąk jest taka informacja ( nie chciało mi się przeglądać 200 stron, więc możliwe, że już ktoś podał ta firmę)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3385 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Znalazłam taki oto artykuł http://psubraty.zrodla.org/1/ank_3.html bardzo fajnie napisane, tylko z tym L'Oreal :/
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-03-18 o 16:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3386 |
Raczkowanie
|
tetesia to dobry pomysł
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Rozeznanie
|
Ja wpisałam "aż" 5
![]()
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-03-19 o 12:51 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
zauważyłam, że eveline jest na zielonej liście, ale czy któraś z Was dostała od nich jakąkolwiek informację? Pisałam do nich sześć razy, nie odpowiedzieli ani razu, dziewczyny wcześniej też próbowały i też nic ... owszem mają znaczek króliczka, ale to akurat o niczym nie świadczy wydaje mi się, że nie wiemy nic na temat tej firmy, piszemy do niej, a nasze pytania pozostają bez odpowiedzi, a mimo wszystko ma u nas jakiś kredyt zaufania skąd 100% pewność, że są ok? Podpowiedzcie mi proszę, może to pomoże mi rozwiać moje wątpliwości, bo według mnie nie są ok - olewają nasze pytania i tak naprawdę nic niewiadomo na temat polityki tej firmy ... chyba, że się mylę podobają mi się ich kosmetyki, ale zrezygnowałam z ich zakupu, właśnie przez postawę firmy - ignorancję klienta i niepewność prześwietlamy tu różne firmy, myślę że warto też eveline wziąć pod lupę ![]() Edytowane przez Martzelinka Czas edycji: 2010-03-19 o 17:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Rozeznanie
|
Ja już nie pamiętam jak sie znalazła na zielonej liście bo troche tego jest. Szukałam na innych forach i pisało, że mają napisane na opakowaniach, że nie testują, nie posiadam nic z tej firmy więc nie moge sprawdzić, ale nawet tutaj ktos pisał to samo. Trzeba najwyżej ich pomęczyć jeszcze.
#3390 |
Przyczajenie
|
nie mam pojęcia czemu ci nie odpisują na listy, może po prostu nie mają na to czasu. w każdym razie mam ich krem do rąk na którym jest wyraźny znaczek, a go (tak mi sie wydaje) nie można zamieszczać z byle powodu, więc raczej nie testują produktów na zwierzętach
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.