|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
wybaczcie, musialam przeoczyc to Essence
no witam takze! tak jak ktos juz napisal....calej lazienki nie wymienie....ale zrobie co w mojej mocy. przy okazji pytanie: czy Hipp testuje? to sa kosmetyki dla dzieci. mam nadzieje ze nie....bo ichkrem to jedyny ktory nic nie robi mojej skorze. jesli ktos wie-prosze dac znac(nie znalazlam info na ich stronie) ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- a jak to w koncu jest z Nivea? tu jest jakonie testujaca a tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 jako testujaca (beiersdorf) Edytowane przez Natol Czas edycji: 2010-05-14 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Rozeznanie
|
Dopiero teraz zauwazyłam, że Pierre Fabre mają pasty do zębów i płyny do płukania
![]() Anna 3101 - wpisałam na listę ![]() Natol - Co do Nivea, lista na tym wątku jest nieaktualna, osoba która pisała dawno tu nie zagląda i nie ma możliwości jej poprawy, więc dlatego stworzyłyśmy nową. Co do Hipp, szukałam w necie znalazłam na stronie wege list od nich: " Producent kosmetyków Baby SANFT HiPP potwierdza, że kosmetyki HiPP nie były testowane na zwierzętach. Ostateczne receptury były testowane wyłącznie na dobrowolnie zgłaszających się osobach. Poza tym nasze kosmetyki nie zawieraja żadnych części składowych pochodzenia zwierzęcego." Dla mnie troche dziwna odpowiedz, bo piszą, że "ostatecznie receptury nie były testowane" ale co z poszczególnymi składnikami? To tak nie na temat testów ale może też warto zwrócic na to uwagę Patrzcie tutaj http://www.femia.pl/ekologiczne-zaku...ej-liscie.html Tutaj cała lista produktów http://www.pro-test.pl/article_suple...yk%C3%B3w.html ojjj :/ kurcze takie produkty, ja duzo rzeczy używam z tej listy ![]()
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-05-14 o 12:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Raczkowanie
|
jak nic...pozostaje nam tylko samemu robic kosmetyki. mama mojego chlopaka gotuje sama krem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
kochane gdzie macie ta aktualna listę bo chce kilka kosmetyków posprawdzać zanim kupię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jestem również za humanitarną śmiercią czyli naturalną (ze starości lub choroby). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama odeszłam od jedzenia mięsa jest mi z tym dobrze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Wtajemniczenie
|
a czy ktoras z was wie moze co z kosmetykami benefit?
mozna je kupic w sephorze z tego co wiem. maja bardzo fajne tusze do rzes w roznych kolorach i wlasnie sie zastanawiam nad zakupem ale nie wiem czy testuja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale po co, skoro można sobie wmawiać, że człowiek jest stworzony do jedzenia mięsa, że to jest zdrowe i nie da się inaczej żyć? Po co się wysilać i robić coś dla zwierząt, ludzi, a także dla siebie (dla swojego zdrowia)? Edytowane przez Isztarka Czas edycji: 2010-05-19 o 08:51 Powód: poprawa błędów |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3493 |
Raczkowanie
|
Tak, gdyby pokłady soi nie szły na wykarmienie świń, moglibyśmy za to wykarmić sporą część świata... A tak na 1kg. mięsa idzie kilkadziesiąt kg. soi...
A to, że człowiek może żyć bez mięsa myślę, że udowadnia spora rzesza wegetarian i wegan, którzy jakoś nie narzekają, a czują się świetnie na roślinnej diecie;] |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przegladalam ta liste https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 i zauwazylam, ze firma donna karan jest na testujacej i nietestujacej... czyli jak to w koncu jest? jest to jedna z tych firm, ktora szczyci sie tym jacy to oni nie sa ekologiczni, dobrzy dla zwierzat i srodowiska, a jednak testuja? ![]() Edytowane przez extragirl Czas edycji: 2010-05-19 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3495 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do Donna Karan to powinna być na zielonej bo nawet należy do Estée Lauder z tego co widze i na stronach innych (m.in. uszatej) jest w nietestujących. Już poprawiam.
![]() |
#3496 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://lula.pl/lula/1,94040,5688793,...wym_Jorku.html Edytowane przez Isztarka Czas edycji: 2010-05-19 o 19:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3497 |
Wtajemniczenie
|
o to super
![]() wiadomo, ze samemu ciezko jest to wszystko ogarnag, ale i tak wykonalas wlpaniala prace, ktora bardzo ulatwia wybieranie wlasciwych kosmtykow i za to ci bardzo dziekuje ![]() ![]() jakbym jeszcze cos znalazla to napewno bede zglaszac. tylko niestety przez to, ze maja na testujacej liscie nietestujacych producentow, nie wiemy teraz czy ta lista http://voeuk.perso.cegetel.net/testspol.html jest wiarygodna... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziecko nie mam zamrau z tobą dyskutować widocznie nie rozumiesz pojęcia forum, skoro już zaczęłaś to zadam ci pytanie: czym leczysz się kiedy zachrujesz? Ziołami z łąki i lasów czy lecisz do apteki po antybiotyki? Sład leków był, jest i będzie testowany na zwierzętach, no chyba że sama zgłosisz się na ochotnika i zaczną je testować na tobie. Co jadasz? Transgeniczne warzywa, jajka z supermarketu i mleko. Myslisz, że kury które znosiły te jajka widziły coś więcej niż swoją klatke a krowy zwrobiły więcej niż dwa kroki niemal czły czas podłączone do dojarek. Cały czas karmione i dojone. Tych zwierząt ci nie jest żal? Czym sprzatasz w domu? Myślisz, że te produkty nie zawierają sładników odzwierzęcych i nie zostały wcześniej przetestowane, na czym? Na rozwielitach i pantofelkach?, święta naiwności. Kupując te produkty przyczyniasz się do ich cierpienia. Mogę się też mylić, możesz mieć to szczęscie i stać cię na to że zaopatrujesz tylko w sklepach BIO, albo sama trudnisz się rolnictwem ekologicznym. Gdyby natura chciała stworzyłaby człowika roslinożercą, nie zrobiła tego i dała mu wybór, bez mięsa przeżyje, lecz organizm jego nie będzie prawidłwo funkcjonował. Jak i niektóre gatunki zwierząt nie przeżyją bez mięsa. Skoro ja jestem niewrażliwą i okrtutną osobą na cierpirnia zwierząt, to kim ty jesteś? Proponuję ci wycieczkę do jednej z wielu ubojni w twoim mieście, może zrozumiesz, że nazywanie kogoś okrutnym i zabrananie jedzenia mu mięsa niczego nie zmieni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Przyczajenie
|
Wybacz rula, ale po przeczytaniu pierwszego napisanego przez ciebie zdania nie mam ochoty czytać ciągu dalszego. Szkoda, że w ogóle się do ciebie odezwałam, bo przecież można się było spodziewać, że do głupich ludzi i tak nic nie trafia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
nie wiem cy było takie pytanie, ale czy my secret testuje?
mam nadzieję, że nie, bo są to naprawdę fajne i niedrogie kosmetyki dla nastolatek. Wysłałam do nich maila, ale zanim odpiszą może minąć trochę czasu, a mi się śpieszy... z tego co znalazłam, to mój ukochany davidoff testuje... ale będę silna i zrezygnuję z niego ![]() co do podpasek to rozumiem że bella jest pewna na 100%?? a pasty do zębów to Weleda i Ziaja. Tylko mam pytanie wie ktoś, gdzie można je dostać?? Najlepoiej polskie drogerie.... ---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Rula na twoim miejscu nie pokazywałabym się na tym forum.... tylko wiochę sobie robisz.... Isztarka masz rację!!! Do debili nic nie trafi... może jak pieska/kotka/króczka ruli kiedyś zlapią i wyprubują na nim nowy kosmetyk to moze zrozumie... albo i nie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"Co jadasz? Transgeniczne warzywa, jajka z supermarketu i mleko. Myslisz, że kury które znosiły te jajka widziły coś więcej niż swoją klatke a krowy zwrobiły więcej niż dwa kroki niemal czły czas podłączone do dojarek. Cały czas karmione i dojone. Tych zwierząt ci nie jest żal?" Nie każdy musi jeść jajka i produkty mleczne albo jakiekolwiek produkty zwierzęce. Można z nich zrezygnować i zastapić je produktami roślinnymi. "Czym sprzatasz w domu? Myślisz, że te produkty nie zawierają sładników odzwierzęcych i nie zostały wcześniej przetestowane, na czym? Na rozwielitach i pantofelkach?, święta naiwności. Kupując te produkty przyczyniasz się do ich cierpienia. Mogę się też mylić, możesz mieć to szczęscie i stać cię na to że zaopatrujesz tylko w sklepach BIO, albo sama trudnisz się rolnictwem ekologicznym." Tutaj jak słusznie zauważyłaś też możesz sie mylić. Tak samo jak istnieją kosmetyki nietestowane na zwierzętach i niezawierające produktów pochodzenia zwierzęcego, istnieją także takie detergenty i inne środki czystości. A tak na marginesie, to że coś jest BIO, jak to napisałaś, wcale nie oznacza, że nie było testowane na zwierzętach. "Gdyby natura chciała stworzyłaby człowika roslinożercą, nie zrobiła tego i dała mu wybór, bez mięsa przeżyje, lecz organizm jego nie będzie prawidłwo funkcjonował. Jak i niektóre gatunki zwierząt nie przeżyją bez mięsa." Zawsze śmieszyły mnie takie wypowiedzi ![]() "Skoro ja jestem niewrażliwą i okrtutną osobą na cierpirnia zwierząt, to kim ty jesteś?" Nie rozumiem natomiast tego ataku? Dlaczego osoba którą obchodzi los zwierząt ma być okrutna bądź nieczuła jak tu sugerujesz? "Dziecko nie mam zamrau z tobą dyskutować widocznie nie rozumiesz pojęcia forum" To również chyba nie było potrzebne. Po pierwsze skąd wiesz ile ona ma lat i kto ci dał prawo, nawet ze względu na wiek, lekceważenia jej? Widać, że niektórzy nie potrafią zachować się kulturalnie, kiedy są anonimowi. A forum jest od tego właśnie żeby DYSKUTOWAĆ na różne tematy i każdy ma prawo do napisania swojego zdania, więc znowu bezpodstawnie rzucasz oskarżenie. Edytowane przez extragirl Czas edycji: 2010-05-20 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Raczkowanie
|
Akurat wczoraj spotkałam osobę, która jest wegetarianką od 10 lat, pięknie wygląda i ma wzorowe badania krwi. Także nie warto przesadzać. Nie namawiam swoich bliskich na zrezygnowanie z mięsa, bo to jest ich wybór. Ale uważam, że wszystkie dowody w stylu "ludzie zawsze tak robiły" albo "bez mięsa będziesz chora" są po prostu pozbawione logiki.
Sama przestałam jeść mięso 5 miesięcy temu i czuję się świetnie. Jeszcze jadam od czasu do czasu ryby, ale z tego kiedyś też mam nadzieję zrezygnować. Nie chodzi mi o to, że człowiek powinien być roślinożerny, po prostu przeraża mnie okrutne traktowanie zwierząt, zanim zostaną zabite. A mleko i jajka zawsze staram się kupować bio/eko, od zwierząt, którzy żywią się świeżą trawą, a nie siedzą w klatkach. |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
NIe jem mięsa od 15 lat i muszę wspomagać się suplementami, mam wieczne problemy ze zdrowiem. Nie jestem wegetarianką mam mięsowstręt, nienawidze smaku zapachu i wyglądu mięsa.
Mieszkam na wsi i moje jaka i mleko są jak najbardziej ekologiczne, krowy jedzą świeżą trawe a kury wolno biegają po pdwórku, nie zaopatruje się w marketach za coś co mam za darmo. Tak extragirl forum, jest do dyskutowania nie obrażania innch za ich zdanie i poglądy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 |
Raczkowanie
|
Ja jestem weganką od jakichś 2 lat i czuję się świetnie, mój chłopak od 13 lat i też czuje sie b. dobrze. Niestety, będę musiała zrobić badania krwi w tym miesiącu (badania na studia), chociaż mnie to przeraża bo nienawidzę igły!, ale o wynikach też wspomne
![]() Myślę jednak, że nie ma co patrzeć na badania, chociaż większość potwierdza cudowne właściowości tej diety, po prostu warto popytać osób które miały styczność z wegetarianizmem, większość czuje sie lepiej na tej diecie. Znam pare osób które były osłabione i szybko zrezygnowały, ale z tego co wiem, to nie mialy pojęcia co jeść i jak przygotowywać posiłki by nie jechać tylko na kotletach sojowych... Wg. mnie warto przechodząc na tą diete mieć kontakt z kimś, kto już dłużej nie je mięsa/nabiału, i po prostu pytać. I pomyślec, że kiedyś nie wyobrażałam sobie jak można zrobić tort bez jajek, albo naleśniki wegańskie... Co do antybiotyków to przyznam, że jeżeli muszę to biorę, ale tylko raz przez ostatnie 2 lata doszło do takiej sytuacji, po prostu mało choruje, a wszelkie przeziębienia leczy się jakąś polopiryną i witaminami. Leki są zresztą dość usprawiedliwione, ale jeżeli można to oczywiście wybieram te z dopiskiem 'mogą być spożywane przez wegetarian ![]() A co do argumentów niektórych osób...cóż, zazwyczaj "mięsożerni" przeciwnicy wegetarianizmu chwytają się każdej wymówki by tylko jaaakoś udowodnić swoje racje...no bo w końcu rośliny też czują, nie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Firma Secret należy do koncernu Procter & Gamble, który testuje swoje kosmetyki. Jeżeli chodzi o pastę do zębów Weledy, to wydaje mi się że można ją dostać w aptece. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
O My Secret nic tu jeszcze nikt nie pisał, można sprawdzić przeszukując wątek. Ania077 - jak Ci odpiszą to wklej ![]() Edit: A czasem My Secret nie należy do Drogerie Natura? które mamy na czerwonej liście? (odpowiedz od nich jest w 3159 poście)
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-05-21 o 12:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Wtajemniczenie
|
"Tak extragirl forum, jest do dyskutowania nie obrażania innch za ich zdanie i poglądy."
To w takim razie tego nie rób, skoro to wiesz. "NIe jem mięsa od 15 lat i muszę wspomagać się suplementami, mam wieczne problemy ze zdrowiem." To może masz jakieś inne problemy zdrowotne, albo złą dobraną dietę. Ja np. też nie jem mięsa od dobrych kilku lat i nie mam w związku z tym żadnych problemów. Po prostu wegwetarianizm nie jest też dla wszystkich inni się do tego lepiej nadają, a inni mniej. Dlatego nie powinno się nokogo do tego nakłaniać czy zmuszać. Ale argumenty w stylu "to niezdrowe" są faktycznie pozbawione logiki. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Dziewczyny, a czy wie któraś z Was czy taka firma Davines testuje na zwierzętach? Mają kosmetyki do włosów. A jak już jesteśmy w temacie :P to czy znacie może jakieś dobre kosmetyki do stylizacji włosów nietestowane? Najbardziej zależałoby mi na jakiejś odżywce, mgiełce itp., która chroniłaby włosy przed wysoką temperaturą np. podczas suszenia? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Raczkowanie
|
Dziś w drogerii natura natknęłam się właśnie na te kosmetyki. Na większości napisane jest "wyprodukowano dla sieci drogerie natura przez Pierre Rene" a Pierre Rene mamy na zielono, czyli My Secret też będzie ok?
![]() Chciałam zapytać też czy wiecie coś na temat kosmetyków Stara Mydlarnia czy testują? |
![]() ![]() |
![]() |
#3509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rula jeżeli masz „wieczne problemy ze zdrowiem” to może należy przyjrzeć się temu uważnie, może wizyta u dobrego dietetyka by pomogła (o ile tego przyczyną jest dieta). Wiesz, nie spotkałam nigdy osoby, której dobrze zbilansowana dieta zrobiła krzywdę, ale powtarzam dobrze zbilansowana! albo zajrzyj na forum wegedzieciak.pl do działu z kulinariami i podejrzyj co jedzą wege rodziny
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.