|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Rula jakieś ale do Mnie ??
![]() Mam prośbe i propozycję dla zaawansowanych-otóż koleżanki, proszę abyście wymieniły taki zestaw na lato nie testowny,który zabieramy na wakacje typu : Pomadka, filtr ochronny,szampon,balsam do wlosów, do ciała, odzywka w sprayu do ciała,krem na dzien , krem do rąk,krem do stóp(pięt)antyperspirant, mgielka do ciała To ja zabieram, się uzbierało,ale bardzo proszę. |
|
|
|
#3572 |
|
Raczkowanie
|
Możesz skorzystać z oferty Avon, dużo takich letnich akcesoriów mają
|
|
|
|
#3573 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja może podam swoje typy
![]() Pomadka: -kolorowa - Mac Viva Glam -ochronna - Carmex, balsam Badger, masło shea filtr ochronny: -Bioderma - Photoderm Bronz 30 SPF, -Bioderma - filtr 40 SPF matujący -Bioderma - filtr mineralny 50 SPF(gdy moja skóra jest podrażniona) szampon: -przeciwłupieżowy szampon Himalaya Herbals(wszystkie rodzaje tzn. dodające objętości, do włosów suchych itp. - wszystkie są super :P ) -Nuxe - szmpon Reve de Miel odżywaka do włosów: -Himalaya Herbals - odżywka ułatwioająca rozczesywanie -Farmona - spray ochronny bursztynowy -Sephora - nawilżająca maska (moje najnowsze odkrycie :P) balsam do ciała: -Ziaja - balsam dla mam na rozstępy (pomoga na rozstępy i jest bardzo lekki, fajnie nawilża, dlatego używam często na całe ciało) -masło shea (na bardzo wysuszoną skórę np. jak przesadzę z opalaniem :P ) krem na dzien: -Galenic - nawilżająco-matujący żel -Lavera - nawilżający fluid miętowy dla młodej skóry krem do rąk: -masło shea krem do stóp(pięt): -masło shea :P (jest naprawdę supernawilżające i uniwersalne) dezodorant: -Yves Rocher - dezodorant Kwiat Lotosu mgielka do ciała - raczej nie używam, wole perfumy, a aktualnie moje ulubione na lato to: -Chanel Chance Eau Tendre -DKNY - Women różowy (jedne z tej letniej edycji, ale niestety nie pamiętam z którego roku) woda termalna - niezastąpiona w upały np. takie jak dzisiaj :P -Avene (fajny atomizer, łagodzi podrażnienia) Mam nadzieję, że się przyda Jakby ktos miał jakieś pytania tochętnie odpowiem ![]() A tak już w innym temacie. Wiecie może, czy jakaś firma nietestująca produkuje soczewki kontaktowe? Wiadomo, że o oczy trzeba dbać dlatego nie chce ryzykować i proszę o opinie. Ja aktualnie używam soczewek Dailies firmy Ciba Vision, ale niestety nie wiem czy oni testują. |
|
|
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
SKąd masło shea ??
|
|
|
|
#3575 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie jest wazne, gdzie kupuje i mysle, ze kazdy ma jakies swoje 'preferencje'. A sklepy ze zdrowa zywnoscia do dobry pomysl. Mam nadziej, ze bedzie ich coraz wiecej Maslo Shea jest np. w mazidlach
Edytowane przez Babushka Czas edycji: 2010-06-11 o 21:54 |
|
|
|
|
#3576 |
|
Zakorzenienie
|
zaczęłam czytać początek wątku..
i ja wiem, że może żyję w innym świecie. Ale błagam, powiedzcie mi, że takie miejsca, gdzie się przeprowadza doświadczenia na biednych psach, kotach, małpach, królikach i innych nie istnieją w Polsce
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3578 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://ok.3bird.net/kampania-piekno-doswiadczenia-polska-raport-2007.pdf ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Dziewczyny a czy któraś z was zna Astonish - producent środków czystości, zapewniają, że są cruelty free? Składniki produktów nie były testowane na zwierzętach i nie używają składników odzwierzęcych. Produkty są w przyzwoitych cenach |
|
|
|
|
#3579 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkie supermarkety sprzedają mięso, więc co ze świnkami, krówkami, kurczaczkami, konikami- już nie są takie fajne? Nie chce żeby wyszło że się czepiam, ale w taki sposób to można popaść w paranoje.
A tak nie odchodząc od tematu, bo jest o produktach nie testowanych na zwierzętach, to szukam teraz stabilnego filtra, zastanawiam się między Avene, Biodermą a LPR. Przewijało się już w wątku Avene i Bioderma, tylko na ile te firmy są sprawdzone? A o LPR nie znalazłam nic
|
#3580 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec tym bardziej nie podoba mi sie promowanie miesa i przenoszenie malych hodowli wiejskich do wielkich przemyslowych hodowli. Tak na marginesie, mieso uzyskane z takich hodowli juz nie bedzie tak zdrowe jak mieso krolika hodowanego na wsi, karmionego w sposob naturalny. Los swinek, krowek, koni, kurczat rowniez nie jest mi obojetny. Dla mnie to sa takie same zwierzeta jak te ktore trzymamy w domach, tylko wieksze i potrzebujace innych warunkow 'mieszkaniowych'. To byla taka informacja odnosnie Biedronki. W jakim kierunku zmierzaja. Zamiast promowac np. free range eggs, oni wybrali taki sposob zarobku. Mnie sie to nie podoba i mam prawo ich bojkotowac. Nikogo nie namawiam ![]() Przepraszam za OT. A wracajac do tematu. Nie wiem czy juz podawalam tutaj na forum link http://www.smartbeautyshop.com/ To bardziej informacja dla osob z UK. Ale wiem, ze takich tez jest sporo. Ja uzywam rozjasniacza. Mam jeszcze wszystkie wlosy na glowie, a farbuje dosc czesto. Wczoraj bylam tez w Superdug. Maja farby Suitable for vegans, Not testetd on animals. To jest seria ze znaczkiem Superdrug. Nie wiem jakiej sa jakosci. Cenowo sa np. o 1£ tansze od tzw. firmowych. Na pewno wyprobuje.
|
|
#3581 |
|
Raczkowanie
|
Popieram Babushka. Króliki to nasi ulubieńcy, dlatego nie wejdę do biedronki, gdyz ta sieć zakpiła sobie z naszych próśb o nie wprowadzenie miesa któliczego a co za tym idzie traktowania zwierzat w okropny sposób.
Jeśli masz psa - a do biedronki wprowadzili by mięso z psa to Twoje oburzenie było by równomierne z naszym . |
|
|
|
#3582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lista jest tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 La Roche-Posay niestety testuje
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Extragir dzięki LPR...szkoda
kliknij i pomóż wilkom: http://www.care2.com/click-to-donate/wolves/ ![]() _____________________ http://youtu.be/t3DPCQjlanM Moja inspiracja. Edytowane przez Caraxa Czas edycji: 2010-06-12 o 20:55 |
|
|
|
|
#3584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja mam znowu cos dla 'angieleczek' lub dla osob, ktorych nie przeraza kurs funta http://www.bskincare.co.uk/ Czy ktos zna?
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja niestety nie, ale zapowiada sie fajnie
. Podłączam się pod pytanie poprzedniczki - czy ktoś zna, używał?
|
|
|
|
#3586 |
|
Raczkowanie
|
Zauważyłam, że produkty firmy Agropharm są wysoko oceniane na wizaż... Niestety, firma ta należy do Adamed, która z kolei testuje na 100%, ponieważ zajmuje się produkcją leków, w tym "poszukiwaniem nowych leków"
Proszę o wniesienie na czerwoną listę.---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- No i zaczęłam mieć wątpliwości co do korporacji Pierre Farbre... Należą do nich marki: Glytone, Ducray, A-Derma, Avene, Klorane, Galenic, Elancyl, Rene Furterer, Pierre Fabre Dermatologie. Okazało się, że produkują też sporo leków. Figurują w niektórych listach firm, co testują. Wysłałam do nich zapytanie, ale sama już więcej ich nie dotknę - wyczytałam w jednym z artykułów, że owszem, kosmetyków nie testują itp, ale za to pięknie wykorzystują zwierzęta podczas badań nad nowymi lekami. Proszę do czerwonej listy. Dobre szampony mają, ale skoro moje ciężko zarobione pieniądze idą na wypalenie oczów królikom, to nie, dziękuję bardzo
|
|
|
|
#3587 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
Poniżej kilka odpowiedzi od firm na nasze pytania: Scholl - kosmetyki dla stóp Witamy, kosmetyki Scholl nie są testowane na zwierzętach i nie posiadają składników pochodzenia odzwierzęcego. Pozdrawiamy, Obsługa Sklepu Scholl. Ale nie wiadomo, co ze składnikami. Fitomed - po czwartym mailu... Szanowna Pani, korzystamy z surowcow renomowanych firm, przeznaczonych do mycia i lagodzenia. Wydaje mi się iz nie powinne one byc testowane na zwięrzetach, gdyż nie widze takiej potrzeby. natomiast nie zajmowaliśmy sie dobitnie sbieraniem i udokumentowaniem tej informacji. Dlatego nie mogę Pani jednoznacznie odpowiedzieć gdyż nie chce wprowadzić w błąd. Zazwyczaj kosmetyki potwierdzone ze wszystkich stron oczekiwanymi certyfikatami drogo kosztują. Nasze, jak Pani zauważyla, są nie drogie i maja takiego odbiorce. Nasz odbiorca oczekuje dobrych niedrogich i skutecznych kosmetyków. Zreztą staramy się tą jakość trzymać, na co wskazuja opakowania przezroczyste, nie mamy nic do ukrycia. Z czego wnioskuję, że musi znaleźć się na czarnej liście. Na stronie piszą dużymi literami "nie testowane na zwierzętach", ale już na sprawdzeniu dostawców im nie zależy :9 Joco Cosmetics Czy jakakolwiek Państwa produkcja jest testowana na zwierzętach? Nie ma takiej możliwości - zgodnie z dyrektywą Zgodnie z dyrektywą EU Cosmetics Directive (76/768/EEC) i wszystkimi jej poprawkami Czy składniki Państwa produkcji są testowane na zwierzętach? Czy zlecają Państwo testowanie swojej produkcji na zwierzętach innym firmom? Nie ma takiej możliwości - zgodnie z dyrektywą Zgodnie z dyrektywą EU Cosmetics Directive (76/768/EEC) i wszystkimi jej poprawkami. Jest to prawnie zabronione Czy Państwa produkcja zawiera składniki pochodzenia odzwierzęcego? Nie zawiera(kosmetyka sucha). No ale Joko i tak już jest na naszej liście ![]() Pozdrawiam, Ania |
|
|
|
#3588 |
|
Raczkowanie
|
Tak wracając do wcześniejszego tematu o zwierzętach i ich równości.Przepraszam.
To nie wiem czemu ludzie bronią kotków, psów a krowy i świnie mają gdzieś!? Co, czy one mniej cierpią? Czy mają mniejszą świadomość? I jeszcze jedno.Tato mi opowiadał jak kiedyś dał krowie do zjedzenia jabłka.Nie pamiętam ile ich było, ale sporo i jedno było nadgryzione minimalnie przez niego(taki eksperyment, jakże bezbolesny!) i okazało się, ze krowa zjadła wszystkie oprócz tego! ![]() I co, człowiek nie zwróciłby na to uwagi.Także niech ludzie przestaną gadać, że krowy są głupie, pod tym względem-mądrzejsze od ludzi. Z resztą jest taki słynny cytat "Nie miłosierdzie, lecz sprawiedliwość jesteśmy winni zwierzętom" I kobiety tylko My możemy temu zaprzestać!! Bo te kosmetyki są dla nas!!!! Błagam róbmy coś.Ja pamiętam jeszcze taki jeden cytat Powiem po swojemu, Kiedyś może nasze wnuki zapytają nas, czemu zwierzęta tak cierpiały i czemu nic nie zrobiłyśmy.Wtedy nie możemy już ukrywać, że o niczym nie wiedziałyśmy, bo jesteśmy tego świadome.I jeszcze te fust foody, te całe mcdonaldy! Fuuj, Wydajemy sporo kasy na jakieś hamburgery i zapominamy, że tak jest zdechłe ciało krów? Tak zapominamy a później mamy to w zębach, w brzuchu i uśmiechamy się majac to w d..daleko. Pozdrawiam.
|
|
#3589 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Wiecie coś na temat soczewek? Z czego są zrobione, jakie firmy są bezpieczne?Może kiedyś będę używać i chciałabym wcześniej mieć: informacje na ten temat ![]() A poza tym co sądzicie o używaniu skórzanych butów i pasków?Skórzane starczy na wiele lat natomiast te wszystkie podroby(mowa o niskich cenach) psują się najdalej po roku..Albo obcierają:/ Poza tym podobno syntetyczna skóra czy jak to nazwać(podrobiona?) rozkłada się 500lat(a ja tego typu "eko"kozaki po niecałym roku czyli już drugiej zimy musiałam wyrzucić a kosztowały też nie tanio )Skóra teraz znacznie staniała (np.buty za 100zł już znajdą się tzn. z elementami ze skóry)a niestety te wege produkty są póki co niebotycznie drogieskórzany pasek jeden jedyny mam z 8lat... A co jeśli dostaniemy taki ciuch używany?(jeśli takie nosimy )Odmawiać?Futro wydałam nie mogłam ale mam w szafie 30letni płaszczyk {na specjalne okazje koncercik )))![]() kupić bym nie kupiła sama(nawet gdybym miała za co:P) ale skoro dostałam po kimś.. Generalnie mam nadzieję że kiedyś albo mnie będzie stać albo stanieją te naprawdę ekologiczne buty itp które rzeczywiście się potem rozkładają w przyrodzie szybko i pozwalają się długo nosić i OSZCZĘDZAJĄ ZWIERZĘTA |
|
|
|
#3590 |
|
Raczkowanie
|
A jakie są ekologiczne sklepy, z jakimś znaczkiem?
Wiesz może Armelia, jak w ogóle odróżnić prawdziwą skórę od podróby? Bo serio, ja się na tym nie znam.Np.moja mama wie po cenie/? Jak torebka kosztowała ok.40 złotych to nie może być ze skóry, bo za tania.Prawdą to jest? Wiem jedno, jeśli chodzi o mnie-skóra, futra odpadają. A mam pytanko jeszcze jedno, jak nosimy kurtki w zimie to jest tam taki kożuszek.Z czego jest on wykonany? Ostatnio mam taką straszną obsesję jeśli chodzi o zwierzęta i próbuje żyć z nimi w zgodzie, wegetarianka
|
|
#3591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie kupuję już nic skórzanego, ale fakt jest taki, że rzeczywiście ta "niby eko" skóra żyje jeden sezon, a potem trafia na śmietnik, gdzie zanieczyszcza to samo środowisko, w którym żyją zwierzęta No i co robić? Ktoś zna jakieś sprawdzone, prawdziwie ekologiczne brandy butów, które długo się noszą? Może jeżeli zaczęłabym teraz oszczędzać, to jesienią byłoby mnie stać na jedną parę
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Raczkowanie
|
A' propos soczewek. Znalazlam na forum wegedzieciak taki cytat: 'nie wiem czy wiecie,ze soczewki sa nie-vege,nie wiem czywszystkie ale do produkcji soczewek uzywa sie chityny pozyskiwanej ze skrzypłoczy.+oczywiscie fakt,ze,przynajmneij w Polsce ,nie sa dostepne soczewki i plyny do soczewek nietestowane na zwierzetach '.
Czyli kiepsko. Zreszta wystarczy, ze jednym z czolowych producentow soczewek jest np. taki johnson&johnson... Hmmm... Chyba zaczne szukac czegos wiecej na ten temat. Nawet nie wiedzialam, ze soczewki nie sa wege ![]() No i jeszcze cos takiego ze str. PETA http://www.askcarla.com/Answers.asp?...ndAnswerID=491 Czyli nawet za granica takie produkty nie sa dostepne. Tylko ewentualnie plyny do soczewek. No to juz byloby cos. http://www.clearconscience.com/index.htm plyn do soczewek. Oczywiscie ze Stanow. Gdyby byla opcja zaplaty pay palem, to moze bym sie skusila. Ale i tak wysylka jest tylko po USA ![]() Znalazlam jeszcze cos takiego: http://www.sosanimalslounge.com/whic...ls-125732.html A tutaj firma o ktorej mowa w temacie http://www.daysoftcontactlenses.com/...yHomepage.aspx Czyli jest nadzieja
Edytowane przez Babushka Czas edycji: 2010-06-18 o 15:44 |
|
|
|
#3593 |
|
Przyczajenie
|
Hej witam wszystkich, długo przeglądam ten wątek i nie mogę się połapać. Od jakiegoś czasu staram się kupować kosmetyki wolne od testów na zwierzętach, ale jest w necie kilka list, które się nieco różnią. Chciałam zapytać czym kierujecie się wpisując markę na listę czerwoną bądź zieloną i skąd macie pewność, że dana firma jest całkowicie czysta. Nie widze takich firm jak vipera czy pierre rene czy wielu innych uznanych przez Was za no test na listach peta czy klub ok. W ogóle należy Wam się ogromny szacunek za to co robicie, za wszelkie starania, za wysłane mejle do firm. Mam nadzieję, że firmy nie kłamią, ale z drugiej strony czytałam nie raz, że nie ma alternatywnych badań, więc czemu firmy twierdzą, że nie testowały ani surowców ani kosmetyków? Rozjaśnijcie mi to troszkę bo tyle tych stron,że sie pogubiłam
|
|
|
|
#3594 |
|
Raczkowanie
|
Babushka zawsze mozesz sprobowac przeslac Polamerem, sama duzo rzeczy kupuje w taki sposob w Stanach
![]() A co do plynu samego w sobie, to kolezanka uzywala i powiedziala, ze jest dobry, ale i tak wrocila do J&J ...
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
|
|
|
#3595 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maja to byc jednodniowe soczewy. Zamowilam na razie 32 szt na miesiac. Dam znac jak sie sprawuja. Mam porownanie z J&J, wiec w sumie wysoka poprzeczka bo JJ zle nie sa i najtansze tez nie. Jesli to sa jednodniowe to moze obejdzie sie bez plynu, tylko wystarcza jakies kropelki ewentualnie w ciagu dnia. Co do przesylek z USA, to na pewno mozna jakos sobie z wysylka dac rade, ale ja wole placic Pay Palem. Kiedys po prostu podalam detale karty w jakims sklepie z USA i po dwoch miesiacach zginelo mi z konta prawie £100. Jakies zakupy mialam zaksiegowane. Ile stresu sie najadlam, zeby to odzyskac. Dlatego trzeba ostroznie.
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak nie chodzę obok lodówek z mięsem bo jego nie jem |
|
|
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny a orientujecie się jak jest z pędzlami do makijażu?
Czy te zwierzęta są zabijane do tego celu? Są jakieś "pewne" firmy jeżeli chodzi właśnie o pędzle?
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
Zwierzęta na pedzle są podobno strzyżone po prostu, ale i tak przetrzymywane w niewoli. Ja marzę o skompletowaniu pędzli syntetycznych
Można je znaleźć w everydayminerals, body shop, sephora, i wybiórczo w niektórych firmach. Niektóre pędze-np. do podkładu są w 90%firm z syntetycznego włosia. Problem polega na tym, że np. sephora jest na liście firm testujących... Ale ja chyba wole kupić u nich pędzle syntetyczne niż u jakiejś niby nie testującej z naturalnego włosia, bo niestety żeby znaleźć dobre syntetyki trzeba się nieźle namęczyć. Doradźcie jakąś dobrą, wybielającą paste do zębów
|
|
|
|
#3599 |
|
Przyczajenie
|
Z pędzlami oczywiście też jest fatalnie - niektóre zwierzęta są tylko po to hodowane i zabijane, jak np. wiewiórki. Pędzle z ich włosów uchodzą za najlepsze i w świecie makijażu, i w świecie artystów plastyków. Pędzle są też robione z futer zwierząt zabijanych na mięso, jak np. z kóz. Tak czy siak - warto ich nie używać. Tym bardziej, że pędzle syntetyczne są o wiele bardziej higieniczne.
Ja mam swój sklep wegański, gdzie wprowadziliśmy tez kosmetyki, ale tylko 1000% cruelty free, więc mogę polecić i pędzle syntetyczne z angielskiej firmy, która jest z listy OK! http://www.evergreen.pl/zestaw-pedzl...up-p-1165.html Ta firma ma bardzo duży wybór super pędzli, takich do pudrów, podkładów, róży itp., ale my mamy ten malutki zestaw jedynie. Jakby co, to mozecie poszukać gdzie indziej lub dać nam znać, to może uda się sprowadzić. Firma nazywa się Badgequo. Co do pasty do zębów, to mamy hinduską pastę, którą polecam wszystkim z całego serca. Jest super zarówno dla dziąseł, jak i dla zębów. Ja myję niż od 1,5 roku i są 2 skutki: zero kamienia (zawsze miałam zdejmowany przez dentystkę, a teraz się dziwiła), zero nowych ubytków Byłam pewna, że po 1,5 roku nieobecności u dentysty coś się nowego zrobiło, a tu ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu dowiaduję się, że nie!Moja cudowna pasta to pasta Himalaya Herbals http://www.evergreen.pl/naturalnym-f...tis-p-560.html. Ma okropny szary kolor, ale doskonale odświeża i nie ma fluoru! Ja jestem od niej uzależniona i jak użyłam ostatnio jakiejś "normalnej" pasty, bo nie byłam u siebie, to czułam, jakby mnie ktoś chciał otruć
|
|
|
|
#3600 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też od ok miesiąca używam tej pasty Himalaya Herbals. Kupiłam ją w Superpharmie w Galerii Kazimierz w Krakowie. Kolor ma rzeczywiście nieciekawy ale przyzwyczaiłam się już i jestem zadowolona.
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:32.