Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-30, 20:14   #3961
guccigirl
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do guccigirl
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

o gdzieś mi umknęło, sorry... a więc dobre miałam przeczucie co do urban decay te ich motto" we dont test on animals. how could anyone?" jest czystą kpiną??? zresztą brzmi jak kpina...
guccigirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 11:39   #3962
justina1985
Raczkowanie

gucigirl dzieki za listę ale musze wtrącić kilka uwag.

Eveline jest jako zielona na tutejszej liście , na ich opakowaniach widnieje znaczek z królkiczkiem. Aczkolwiek receptury z jakich korzystają są licencją, więc pewnie zanim weszły na rynek były testowane coprawda nie przez eveline ale przez ich wynalazców. Podobnie podejrzewam, że jest z innymi produktami, np. takie Joico teraz nie testuje bo od kilku lat nie wprowadza niczego nowego do swoich specyfików.
Nawet gdzies czytalam, że ziaja wyznała iz od 10 lat nie wprowadziła niczego nowego do składów kosmetyków, więc nie musza nic testować ani zlecać testowania. A firma Eris jako że wprowadzała nowe składniki to pewnie testowała tyle że nie sama a zlecała, ale fakt gotowego wyrobu kosmetycznego juz nie testowali. Stąd zasada 5 lat ( podobno dotyczy oriflame)
Także moim zdaniem 90% składników naszych kosmetyków została kiedyś przetestowana na zwierzętach.

Niestety zazwyczaj firmy, które wprowadzają nowe związki chemiczne testują, teraz jest szansa że to się zmieni gdyż jest coraz więcej protestów i nauka poszła w przód, mozna czyms zastapić zywe zwierze.

Piszesz, że Celia i Daxcosmetics nie testują natomiast, że Yoskine jest niepewne co do tego........a przecież wszystkie te firmy są z tego samego laboratorium, to ten sam producent.

Firma Mac jest na wiekszości list zielonych, maja naprawdę świetne kosmetyki, bardzo je zreszta lubię.

Chanel ( i chyba też bourjois) są często na czerwonych za futra, ale moim zdaniem jedno z drugim nie ma nic wspolnego, a mam nadzieje że futra dla chanel sa pozyskiwane humanitarnie. Nie jestem zwolenniczka futer, ale jesli już to miło jesli pozyskuje się je jak najmniej brutalnie.

Firma Joanna twierdzi, że nic nie testuje, i że nie zleca.
justina1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 13:20   #3963
rula
Raczkowanie

justina1985 nie chciałabyś widzieć jak pozyskiwana jest skóra zwierząt na futra (etc całą galanterię), to niczym nie ustępuje "humanitarnemu" zabijanu w ubojniach. W produkcjach na wysoka skalę nie liczy się komfort zwierząt tylko zysk.
Utrzymywanie zwierząt w komfotowych warunkach: bez stresu, bez zatraszania i prawie-bezbolesnej śmierci kosztuje. To są specjalnie hodowane zwierzęta tylko z jednym przeznaczeniem, zostać futerkiem lub rękawiczką pięknej pani!!!
Nie muszę opisywać histori fok z kanady bo każdy chyba ją zna
Dlatego zawsze będę mówić STOP odzieży skórzanej
rula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-01, 14:11   #3964
guccigirl
Raczkowanie

justina1985 dzięki za tego posta!
mac należy do este lauder a este lauder do aramis-u który..testuje...a więc???

właśnie- myślę że z tymi wszystkimi firmami tak to wygląda" nie testuja bo nie ma czego a nei dlatego że nie chcą"
słyszałam że niektóre mają sztuczne skóry ale które???podobno avon i eris ale o nich też słyszałam że testują a eris że bierze skądś składniki już testowane mimo że jest wielką obrończynią zwierząt;/

uważacie że cała firma chanel i este nie testuje???czyli aramis by nie testował?

Edytowane przez guccigirl
Czas edycji: 2010-10-01 o 14:16
Stary 2010-10-01, 15:15   #3965
justina1985
Raczkowanie

rula, ja Ciebie rozumiem i popieram, ale niestety juz pisalam o tym, że jest mi bardzo trudno dostać np porządne obuwie nie skórzane w rozm 35......wszystkie firmy typu aldo, venezia maja galanterie skórzaną...deichamn dla mnie odpada bo nie ma rozmiaru a jesli maja 35 to własnie ze skóry np. firma 5th avenue.
rula, widziałam wiele filmów na jakich kopie się zwierzeta bije, tak by ogłuszyć i zedrzec z nich jescze zywych skórę....liczę, że nie we wszystkich ubojniach jest taka sytuacja. To kostzuje, może dlatego ceny bardziej luksusowych produktów są wysokie. Nie wiem, może się jedynie pocieszam.

A nawet jesli kupuje się wyroby syntetyczne to nalezy zakładać że do ich produkcji sa używane barwniki i inna chemia, która np. zanim została dopuszczona do uzytku była testowana na zwierzetach.....no bo przecież to nie bylo tak że od razu dysponowalismy całym sztabem plastiku we wszystkich odcieniach. To tak samo jak testowane sa art. spozywcze i uzywane w spozywce farby i aromaty.

guccigirl mozliwe, że np. chanel kiedys przetestowało, potem zanicheało a nic nowego nie wymyslili i nie testują aktualnie. Chanel chyba nigdy nie wydało takie oświadczenie, że igdy przenigdy nic nie testowalo?

Moim zdaniem nowoczesna firma powinna dysponować laboratorium ze sztuczną skora i nie tylko zapewniać, że nie testuje ale mowić jak testuje i gdzie, wtedy bym dokońca uwierzyła w to, że żadne zwierze nie ucierpiało.

Edytowane przez justina1985
Czas edycji: 2010-10-01 o 15:19
Stary 2010-10-02, 13:02   #3966
guccigirl
Raczkowanie

obawiam się że prawda jest nie do odkrycia myślę że najlepiej unikać tych gigantów i tyle.. bo nie dojdziemy do prawy czy np. taka ziaja kupuje składniki które są testowane...tak samo chanel i aramis- niby nie,,, ale...w związku z tym takie firmy jak mac ,urban decay, sephora też będę przykładać do tego rękę;/ mimo że mówią że nie testują...czy w ogóle są jakieś fimry w 1000% pewne na naszym rynku???
Stary 2010-10-02, 13:15   #3967
karolina338
Przyczajenie

nie wiem czy dziewczyny to juz bylo... ale zaprostestujcie tez

Zaprotestuj przeciwko przesunięciu daty zakazu obrotu kosmetykami testowanymi na zwierzętach!

Testowanie produktów na zwierzętach to okrutny biznes, który powinien zostać jak najszybciej zakazany. Od 2013 roku Unia Europejska ma zamknąć granice dla kosmetyków testowanych na zwierzętach zamykając raz na zawsze swój rynek i stając się pierwszą na świecie strefą wolną od takich produktów. Zakaz jest jednak obecnie poddany ogromnej presji i termin jego wprowadzenia może zostać przełożony o całe lata! Komisja Europejska będzie podejmowała decyzję w tej sprawie i Twój głos jest potrzebny by pomóc zwierzętom! Zagłosuj już dzisiaj! https://secure.humanesociety.org/sit...8gc776.app303a
karolina338 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-02, 14:36   #3968
ada_85
Raczkowanie

dzięki za te listy firm - warto zwrócić na to uwagę przed pójściem do sklepu
ada_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:00   #3969
Babushka
Raczkowanie

Ja mysle, ze ciezko by bylo znalezc firme, ktora uzywa w 100% nietestowanych skladnikow. Bo nawet jesli teraz juz ich nie testuja, to kiedys na pewno byly przetestowane Gorsza sprawa, jesli firma nie zwraca uwagi na to czy zamawiane polprodukty sa testowane (obecnie) czy nie. Idac tym tropem, to trzeba by bylo wyeliminowac naprawde wiekszosc firm I skupic sie na tych, ktore ewentualnie maja jakas wege filozofie... Ciezka sprawa. Sa tez firmy nietestujace na zwierzetach, ale uzywajace produktow pochodzenia zwierzecego jak chociazby slynny olej emu.

A ja mam takie pytanko z innej beczki. Czy staracie sie przekonywac ludzi, znajomych do porzucenia dotychczasowych kosmetykow i przejscia na te nietestowane? Komu sie udalo i jakich uzywalyscie argumentow?
Babushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 12:17   #3970
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Babushka Pokaż wiadomość

A ja mam takie pytanko z innej beczki. Czy staracie sie przekonywac ludzi, znajomych do porzucenia dotychczasowych kosmetykow i przejscia na te nietestowane? Komu sie udalo i jakich uzywalyscie argumentow?
Ja próbowałam... Z marnym skutkiem. Rodzice "chcą ale nie mogą". Ile razy mówiłam żeby nie kupowali testowanych, wydrukowałam listę - nic z tego. Dla znajomych - to tylko zwierzęta, na czymś trzeba testować, "no przecież na ludziach tego robić nie będą!" Jeden znajomy bardzo się tym przejął ale nic nie robi w tym kierunku. Wygoda życia przewyższa dobro zwierząt.
Coraz częściej czuje się jak inny gatunek na tym świecie, że tylko mi zależy na losie zwierząt.
Stary 2010-10-03, 13:24   #3971
justina1985
Raczkowanie

Mój chłopak to uzywa tego co mu podsune, z kosmetyków itp. Mama raczej tez polega na mnie więc nie mialam z tym klopotu.

Aczkolwiek znajoma uważa, ze jest to bez sensu bo i tak wszystko jest testowane ....no coż.....jej nie przekonam.

Babushka masz rację, niestety

Lavi ta wygoda zycia to jest niestety bardzo wazny element decydujący.....trudno mi sobie wyobrazic życie bez kosmetyków Mac ( jesli by sie okazało, że testują je).

Karolino obawiam się, że nasze podpisy niewiele pomogą w obliczu milionów jakie wyłożą wielkie koncerny aby przedłużyć termin....jeślu EU mialo by stac się częścią świata bez produktów testowanych to mielibysmy nagle pustki w sklepach...mimo tych pesymistycznych mysli podpiszę się!!
Wiem, że koncerny jesli będą zmuszone to zaniechają testowania na zwierzętach, szkoda tylko, że nie z własnej woli a z wymogu ale dobre i to.

Czas edycji: 2010-10-03 o 13:39

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-03, 15:09   #3972
Nastka123
Przyczajenie

Babushka ja już dałam sobie spokój z przekonywaniem ludzi bo to chyba mija się z celem ,przynajmnie jeśli chodzi o moich znajomych,którzy uwazają że na czymś testowac trzeba no a przecież nie na ludziach a pozatym ludzie żądza wiec o czym tu mowa.Mam nadzieje,że wiedza na ten temat wśród ludzi bedzie wzrastać bo rece opadają jak sie czasami tych argumentów słucha.
Nastka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-03, 17:06   #3973
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justina1985 Pokaż wiadomość
Lavi ta wygoda zycia to jest niestety bardzo wazny element decydujący.....trudno mi sobie wyobrazic życie bez kosmetyków Mac ( jesli by sie okazało, że testują je).
Ja też miałam swoich testujących faworytów ale powiedziałam im stanowcze bye bye. Ale to już osobiste przekonania i nikogo nie zmusimy by się zmienił.

To, że ludzi nie przekonam trudno, ale wiem, że ja mam czyste sumienie i nie odwracam głowy na cierpienie innych, tym bardziej zwierząt.
Stary 2010-10-03, 17:19   #3974
guccigirl
Raczkowanie

Cytat:
Mój chłopak to uzywa tego co mu podsune, z kosmetyków itp. Mama raczej tez polega na mnie więc nie mialam z tym klopotu.

Aczkolwiek znajoma uważa, ze jest to bez sensu bo i tak wszystko jest testowane ....no coż.....jej nie przekonam.

Babushka masz rację, niestety

Karolino obawiam się, że nasze podpisy niewiele pomogą w obliczu milionów jakie wyłożą wielkie koncerny aby przedłużyć termin....jeślu EU mialo by stac się częścią świata bez produktów testowanych to mielibysmy nagle pustki w sklepach...mimo tych pesymistycznych mysli podpiszę się!!
Wiem, że koncerny jesli będą zmuszone to zaniechają testowania na zwierzętach, szkoda tylko, że nie z własnej woli a z wymogu ale dobre i to.
no niestety, masz racje...dlatego myślę że najlepiej nie kupować produktów dużych korporacji.
ja nie namawiam nikogo- lepiej swoje zdanie wypowiedzieć i jeśli będzie ktoś zainteresowany to zapyta. nie warto nikogo"uświadamiać" na siłę- nie zbawiamy świata a kosztować nas to będzie wiele nerwów. ludzie są podli, wredni i nietolerancyjni.
Stary 2010-10-03, 17:48   #3975
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez guccigirl Pokaż wiadomość
no niestety, masz racje...dlatego myślę że najlepiej nie kupować produktów dużych korporacji.
ja nie namawiam nikogo- lepiej swoje zdanie wypowiedzieć i jeśli będzie ktoś zainteresowany to zapyta. nie warto nikogo"uświadamiać" na siłę- nie zbawiamy świata a kosztować nas to będzie wiele nerwów. ludzie są podli, wredni i nietolerancyjni.
Dokładnie, ja również jestem za tym, że nic na siłę, Jeśli ktoś jest tego ciekawy to mogę o tym porozmawiać, ale narzucać własnych poglądów nie będę.
Stary 2010-10-04, 11:39   #3976
justina1985
Raczkowanie

Lavi, ja tez wielu produktom powiedzialam bye bye, np. uslyszal to płyn Perla i Perwool , a także kosmetyki biotherm...jesli mamy alternatywe to łatwo coś odstawić. A jesli zaczyna powoli sie okazywac, że nawet alternatywy są testowane to jest poprostu ciężko.

Guccigirl, ludzie są najcześciej nie uświadomieni albo tez i nie chcą się sie wysilic na tyle aby szukać zamienników. Taki przyklad z karmą Iams, przecież wielu miłosników zwierzat karmi tymi produktami swoich podopiecznych, ale nie dlatego że sa ne czuli i zwyrodniali tylko sa nieświadomi, zyja nieco omamieni nie znając prawdy.

Czas edycji: 2010-10-04 o 11:42
Stary 2010-10-04, 15:36   #3977
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Lavi, ja tez wielu produktom powiedzialam bye bye, np. uslyszal to płyn Perla i Perwool , a także kosmetyki biotherm...jesli mamy alternatywe to łatwo coś odstawić. A jesli zaczyna powoli sie okazywac, że nawet alternatywy są testowane to jest poprostu ciężko.
Masz racje i to mnie najbardziej wkurza. Niby jest super a okazuje się że testowanie "umknęło" i nie raczyli się przyznać.
Trzeba sobie radzić na tyle ile się da...
Stary 2010-10-05, 09:53   #3978
karolina338
Przyczajenie

masz racje...

ale warto coś zrobiś i aby podpisać to....
ludzie to maja gdzies czy zwierzeta cierpią czy nie!
poprostu brak słów
a media? nic nie robia w kierunku pokazania czegokoliwek na temat testowanych kosmetyków...
rodzinie wbijam do glowy co sie z tymi zwierzetami dzieje ale jakos przchodzi to bez echa...
pozdrawiam Was wszystkie
karolina338 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-05, 22:23   #3979
guacamole
Wtajemniczenie

Hej Czytam sobie Wasze wypowiedzi. Mysle, ze poszukiwanie produktow wykonanych w sposob etyczny jest droga pod gorke, ale warto.
Nie jestem wegeterianka, nosze skorzane obuwie, ale:
-staram sie ograniczac konsumpcje miesa - przynajmniej polowa tygodnia na jarzynach, soczewicy i ryzu,
-staram sie zuzywac 'koncernowe' produkty i nie kupowac ich ponownie, zastapic etycznymi,
-mniej kupowac - wzrost konsumpcji daje bodziec do produkcji,a tym samym napedzamy machine zysku i tak bogatym graczom,
-lepsze drozsze, ale etyczne,
-slow food,
-zastepowanie chemikaliow starymi srodkami: soda oczyszczona, ocet, sok z cytryny,

Odnosnie obuwia - probowalam sobie ostatnio pochodzic w syntetycznym obuwiu i odcisnelam sobie paznokiec na duzym paluchu. Boje sie, ze wdamisie grzybica,bo stopy pocily mi sie niemilosiernie. Musze nosic cieple obuwie, bo mi stopy w Szwecji marzna.

W Szwecji wszystko kosztuje przynajmniej 2 razy. Wyjatek to produkty w dyskontach. Mozna kupic markowe chemikalia ponizej cen polskich - ale sa to wszelkie henkle, unilevery czy p&g. Szwecja niby jest ekologiczna, ale juakos nie przeklada sie to na dostepnosc produktow codziennej potrzeby z polki cruelty free. I chocby z tego powodu usmiecham sie do metod naszych babc, czasmi cos przywioze z Polski.

Co do kosmetykow -przeszlam w wiekszosci na Chanel. Jestem raczej pod tym wzgledem gornopolkowa, ale nie gardzilam nigdy tanszymi mazidlami. Asortyment tej marki mi bardzo odpowiada, a zakupow dokonuje w necie, wiec jest taniej. Nie lubie obciazac pamieci roznymi markami, wole sie ograniczyc do jednej czy dwoch. A zamiast 10 tanich kredek do oczu czy 5 tanich szminek - kupie jedna. Na rok wystarczy.
Produkty do wlosow-Goldwell, Joico, Rene Furterer (czy ktos wie cos o RF ?),
Mydlo - syryjskie laurowe - calkowicie roslinne, bez polepszaczy
Pielegnacja twarzy i ciala - uzywam Avene (choc koncern, do ktorego nalezy Avene, produkuje farmaceutyki)

Mam zamiar poweszyc w Biochemii Urody, choc nie wysylaja towarow za granice, niestety.

A tu, cos ciekawego... dziwne te liczby: wedlug Komisji UE uzyto jedynie 3328 zwierzat do testow naprzestrzeni 2007-2008 na terenie UE. BTW,fajna stronka,ale po szwedzku. Jesli kogos obchodza metody pozyskiwania miarodajnych testow bez wykorzystywania zwirzat, moge przetlumaczyc .
http://www.forskautandjurforsok.se/aktuellt/

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Dodam jeszcze, ze wszystkie produkty japonskie,z zasady, sa testowane na zwierzetach. Na rynku azjatyckim jest wymog przeprowadzania takich testow. Dlatego firmy takie jak: Kanebo,Shiseido,Kose, Shu Uemura skreslilam z listy. Ciekawa jestem,czy te przepisy obowiazuja rowniez produktow importowanych.

Czytalam o tym na wielu stonach anglojezycznych.

Zastanawia mnie fakt, czy kosmetyki amerykanskie czy europejskie, produkowane poza rynkiem azjatyckiem, ktore sprzedaje sie w Japonii,tez sa testowane. Jezeli wszystkie musza byc testowane, znaczy,ze Chanel i Estee Lauder,ktore sie tam sprzedaja, albo prowadza oddzielne linie produkcyjne, albo wciskaja kity.

Jesli ktos wie wiecej, z checia dowiem sie czegos na ten temat.

Tu zamieszczam link do korespondencji,w ktorej wypowiada sie przedstawicielka PETA, reprezentantka Guerlain. Poza tym jest mowa o Shiseido,L'Oreal. http://vegan.de/foren/read.php?33,125662,125679

A tu http://www.guiavegano.com.br/vegan/r...-sacs/guerlain korespondencja z rzecznikiem Guerlain, gdzie firma ta twierdzi,ze nie uzywa zwierzat do testow. Korespondencja dosc aktualna, bo z polowy 2008. Jakos nie moge w to uwierzyc.

Dobranoc

Edytowane przez guacamole
Czas edycji: 2010-10-05 o 22:38
guacamole jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 07:48   #3980
justina1985
Raczkowanie

Mozliwe, że Japonia zanim wspuści coś na rynek przeprowadza niezależne testy danego kosmetyku na zwierzetach, coś na zasadzie jak u nas kosmetyk dostaje atest pzh albo etykietkę z polskimi literami, martwi się o to dystrybutor a nie koncern, producent.

Z tego co wiem to Joico wywodzi się od shiseido a wszędzie podają, że nie testuje...chyba że to nie prawda, że firmy mają ze sobą coś wspólnego.
Stary 2010-10-06, 09:51   #3981
Senseds
Raczkowanie

http://allegro.pl/mydlo-aleppo-natur...227193701.html co sadzicie o ty ?? nie testowane, natomiast inne mydlo tego uzytkownika z trawy morskiej ?
Oraz inne naturaalne np maslo shea ...?

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 12:36   #3982
Caraxa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
LVHM: Acqua di Parma, Benefit Cosmetics, eLUXURY, Fresh, Givenchy, Guerlain, Hard Candy, Kenzo, Le Bon Marché, Make Up For Ever, Christian Dior, Givenchy, Sephora, Thomas Pink, Urban Decay
testują.
hę??!! Urban Decay ależ ja jestem pechowcem, zakupiłam kilka rzeczy od nich, bo myślałam że są ok.! kurcze co jak co, ale Urban Decay miałam za pewnik. Najpierw the Body Shop teraz Urban Decay...

http://youtu.be/t3DPCQjlanM Moja inspiracja.
Caraxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 13:57   #3983
guacamole
Wtajemniczenie

Cytat:
Mozliwe, że Japonia zanim wspuści coś na rynek przeprowadza niezależne testy danego kosmetyku na zwierzetach, coś na zasadzie jak u nas kosmetyk dostaje atest pzh albo etykietkę z polskimi literami, martwi się o to dystrybutor a nie koncern, producent.

Czyli choc male pocieszenie...

Z tego co wiem to Joico wywodzi się od shiseido a wszędzie podają, że nie testuje...chyba że to nie prawda, że firmy mają ze sobą coś wspólnego.
Wlasnie znalazlam fragment potwierdzajacy Twoje slowa:

Joico, a division of Shiseido, Inc., has been dedicated to the Art of Healthy Hair since 1975. All Joico hair care, styling, haircolor and texture products fuse the latest breakthroughs in hair care science with inspirations from the worlds of art and fashion, to offer unparalleled quality and performance.
http://www.joico.com/mediaroom/press/id/106

Fragment z innej strony informuje,Joico bylo zalozone przez Amerykanina, a w 2006 wykupilo je Shiseido.
http://www.joicoeurope.com/corporate/history

W takim razie optuje za tym, by przy Joico dodac informacje o tym, ze nalezy do Shiseido, ktore testuje.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-06, 14:28   #3984
Mulen
Raczkowanie

Dziewczyny a ja mam pytanie trochę z innej beczki. Oglądając te przerażające filmiki i zdjęcia zauważyłam, że testy prowadzone są bardzo często na beaglach. Wiecie może dlaczego akurat ta rasa jest tak popularna? Nie żebym wyróżniała psy ze względu na rasę, ale sama mam beagla i zaczęło mnie to zastanawiać. Jedyne co mogę powiedzieć ze swoich obserwacji to zauważyłam, że beagle są bardziej odporne na ból.
Mulen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:01   #3985
Caraxa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mulen Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam pytanie trochę z innej beczki. Oglądając te przerażające filmiki i zdjęcia zauważyłam, że testy prowadzone są bardzo często na beaglach. Wiecie może dlaczego akurat ta rasa jest tak popularna? Nie żebym wyróżniała psy ze względu na rasę, ale sama mam beagla i zaczęło mnie to zastanawiać. Jedyne co mogę powiedzieć ze swoich obserwacji to zauważyłam, że beagle są bardziej odporne na ból.
Znalazłam coś takiego, cytuję:
(…) Jaką cechę ważną dla testów rakotwórczości mają Beagle?
Beagle - Łatwe do wychowania, łagodne, odporne na choroby oraz nie wykazujące do późnej starości naturalnych zmian nowotworowych;

Które z ras psów najbardziej przydatne są do badań toksykologicznych?
• Beagle - Łatwe do wychowania, łagodne, odporne na choroby oraz nie wykazujące do późnej starości naturalnych zmian nowotworowych (…)”

Źródło: http://www.biologiaszczecin.pun.pl/v...ble.php?id=606

Może jeszcze od siebie bym dodało to, że świetnie czują się w dużej grupie psów

http://youtu.be/t3DPCQjlanM Moja inspiracja.
Caraxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:06   #3986
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mulen Pokaż wiadomość
Ja znalazłam na tej stronce http://www.pies.pl/poswiecone-nauce_328_a2202.html
"Leki, kosmetyki i techniki chirurgiczne najczęściej testuje się na beagleach. - Ta pierwotna i inteligentna rasa nie ma predyspozycji do chorób dziedzicznych. Łatwo ją ujednorodnić genetycznie. Jest to ważny czynnik decydujący o wykorzystaniu psa do badań laboratoryjnych. Ponadto beagle bez powodu nie ugryzie swojego pana, jako że nie jest agresywny."

Przypadkiem trafiłam na tego pana http://pl.wikipedia.org/wiki/Barry_Horne <szacun>
Jakby więcej ludzi coś sobie z tego robiło...

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-06, 17:20   #3987
Senseds
Raczkowanie

Odpowiedzcie mi baby

Stary 2010-10-06, 17:57   #3988
guacamole
Wtajemniczenie

Mydla z Aleppo sa produkowane tradycyjna metoda i nie maja wskladzie skladnikow odzwierzecych. Mydla te sa produkowane w Syrii od czasow krola Cwieczka . Do Polski sa importowane.

Tradycyjne mydla marsylskie rowniez nie sa testowane. Po co testowac cos, co od setek lat sie sprawdza.

Trzeba zwracac uwage na producenta,czy przypadkiem nie podszywa sie ze swoim mydlem pod prawdziwe. Te mydla powinny byc faktycznie z Marsylii czy Aleppo.

Tu przykladowy link do mydlarni, ktora oferuje nietestowane mydla.
http://www.boutique-cassiopeia.com/s...6b3e1e5ccb8c66

Edytowane przez guacamole
Czas edycji: 2010-10-06 o 17:58
Stary 2010-10-06, 19:00   #3989
Senseds
Raczkowanie

ja po Polskiemu jak juz poprosze dzięki za odp.

Stary 2010-10-06, 21:07   #3990
Nastka123
Przyczajenie

Dziewczyny ja ostatnio kupiłam kosmetyki w sieciówce Marks & Spencer ( z tego co wiem to ich sklepy są w paru większych miastach polskich np.we Wrocławiu ) i jestem bardzo zadowolona jest duży wybór dezodorantów ( świetny aloesowy kosztuje 6.20 ) , rewelacyjny jest zeł pod prysznic kokosowy (również kosztuje 6.20),wszystkie kosmetyki są oczywiście cruelty-free.
Nastka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości