|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||||
Rozeznanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
A własnie, nie wiecie jak jest z mokate? ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
Droga Linusiaczku, w pastach mamy już KissMy Face ![]() To Lumiere mam minusika dać? na to wychodzi.
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-11-02 o 21:09 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mam pojęcia jak jest z mokate. ![]() Cytat:
![]() Co do Lumiere to minusik, ale może zaznaczyć w nawiasie, że to tylko podkłady? Kogoś to może zainteresować ewentualnie?
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-02 o 23:44 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Raczkowanie
|
Dziewczyny jak myslicie czy ten sprzedawca ma oryginalnego NYX bardzo was proszę rzućcie okiem:
http://allegro.pl/nyx-komplet-6-szmi...294401266.html Cytat:
W sumie ze średniej półki cenowej to prawie wszystko jest testowane. ![]() Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-11-03 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przyjrzałam się dokładnie aukcji i widzę, że wysyłają z USA. A jeśli wysyłają ze Stanów to mogą być oryginalne (oczywiście nie muszą, pewności, jeśli nie kupisz bezpośrednio ze strony, nie ma), ale zakładając, że średnia cena pomadki NYX to lekko ponad 4$ (ok 13zł za jedną) i często są na nie promocje, to nawet mogłyby tyle kosztować. Na początku myślałam, że jest to aukcja z Polski, wtedy by się to już totalnie komplikowało, ale cenowo jest to teoretycznie możliwe. NYX tutaj jest dość tani. Jedyne co by mnie zastanawiało to skąd ktoś by wziął wszystkie 144 kolory na sprzedaż i to w takich ilościach. To jest trochę podejrzane. Cytat:
![]() A że tak zapytam, dziewczyny, czy któraś z was używała jakichkolwiek kosmetyków L'Occitane? Bo są pieruńsko drogie i nie chcę kupować czegoś w ciemno, ale tak jak ktoś coś poleci to się może skuszę.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-03 o 15:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Raczkowanie
|
Otóż o herbatach...
Irving należy do Kamis, więc raczej jest ok, Twinings jest bardzo dobra (droga, ale uważam, że warta tych pieniędzy), Dilmah i Ahmad chyba też są ok, Herbapole wszystkie oprócz Herbapol Wrocław, generalnie firmy polskie raczej są w porządku. Jak już pisałam wcześniej, mam z nimi do czynienia w pracy i jeszcze nie słyszałam, żeby firma polska jednocześnie produkowała herbatę, proszki i szampony, jak to lubią nasze testujące korporacje. Co do Mokate, nie wiem, bo słyszałam, że współpracują świetnie z Chinami, do który mam stosunek średnio dobry (wiadomo, że tam prawa ludzi są na zero, co już mówić o zwierzętach). ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Ciekawe - wyczytałam, że Dilmah powstała w 1988 i podaje się za pierwszą "etyczną" herbacianą firmę świata, bo wszystkie pieniądze pozostają na Cejlonie (herbata jest nawet pakowana tam) i część dochodów jest przeznaczana do cejlońskiej fundacji charytatywnej. Chyba zaczynam pić Dilmah ![]() Ahmad chyba też do nikogo nie należy, podobno jest firmą rodzinną i robi tylko i wyłącznie herbaty. |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakby mokate było ok to Babcia Jagoda jeszcze by nam wpadła ale na początku byla jeszcze okej, a ostatnio sie pogorszyła. No nic zbieram kase na Dilmaha ![]() Może jak piszą, że sa "etyczni" to nie wykorzystuja ludzi do produkcji.
![]() |
#4237 |
Raczkowanie
|
Linusiaczek rozumiem
![]() http://allegro.pl/nyx-iced-honey-bra...295068938.html http://allegro.pl/nyx-nude-mega-shin...299342153.html Dokonałam u niej zakupów i teraz sie boje czy to nie są podróbki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 |
Raczkowanie
|
Co do firm z nizszej pułki cenowej to prócz manhattanu to jeszcze Verona - Ingrid , butterfly . Ingrid to pdobno nie najgorsze kosmetyki.
Teteesia , ja tez zbieram ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Rozeznanie
|
we wrocławskimpiotrze i pawle dilmah jest za około 3,50 <25 torebek> więc nie jest to najdrożej lipton jest droższy
![]() czyli sam the body shop nie testuje? problem w tym że się sprzedał Revlon i Almay testuje z tego co wiem czytałam na kilku stronach <nie podam linki bo nie mogę ich znaleźć > Edytowane przez agatri Czas edycji: 2010-11-03 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Natomiast dobra wiadmość jest taka, że ogólnie tańsze firmy, takie jak NYX, Essence, Coastal Scents, Everyday Minerals czy inne pigmenty raczej nie powinny być podróbkami, bo są na tyle tanie, że średnio się je opłaca podrabiać ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, widziałam gdzieś na stronie, że w Sephorze jest dostępna firma Yes To (Carrots). Mam nadzieję, że to w polskich Sephorach? Ze strony by wynikało, że nie testują (na stronie piszą, że uważają, że miejsce zwierzaków jest na łące i w lesie), ale oczywiście można im maznąć maila. Wyglądają na porządną, ekologiczną firmę z dobrymi składnikami, bez parabenów. Wiem też że niektóre produkty nie zawierają nic odzwierzęcego. Może jeśli jest dostępna w Polsce to warto im wysłać maila i ewentualnie dodać na listę? I jeszcze coś. Nie mogę znaleźć na liście zielonej (w sumie żadnej) Elizabeth Arden. Już parę razy natknęłam się na stronach na informację, że nie testują. Jedna z dziewzcyn napisała nawet kiedyś, że dostała e-maila od przedstawiciela od E.Arden, który zapewniał ją wielokrotnie, że nie testowali niczego od 1988r, sprawdzają wszystko od dostawców i opisywał jak zaczęli używać specjalnych programów komputerowych do badań ich kosmetyków. E. Arden to świetna firma, mają zwłaszcza zapachy i niezłe tusze do rzęs! ![]() P.s. Wpadłam na naszą listę i padłam trupem. To teraz mamy na czerwonej i Manhattan, Stila, Mac i Bobbi Brown?? Mi się wydaje, że jednak trzeba to dokładniej sprawdzić.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-03 o 15:51 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Rozeznanie
|
cy ja o czymś nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No tylko nam tu nie padaj ![]() Z Manhattanem była jakaś niewyjaśniona sprawa bo sam nie testuje, a należy podobno do Dr Scheller Cosmetics AG. Trzeba by poszukać na wątku. A reszta należy do Estee i też w sumie czeka na decyzje. To ja może tą Estee umieszcze w jakims innym miejscu. Ale podobo Clinique testuje... więc ja juz naprawde nie mam pojęcia co z tym zrobić. Powtórze co wyjżej: Z Manhattanem była jakaś niewyjaśniona sprawa bo sam nie testuje, a należy podobno do Dr Scheller Cosmetics AG.
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-11-03 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teteesiu, to może jednak ten Estee jakimś innym kolorkiem i ze znakiem zapytania...? Bo Bobbi Brown, Stila i Mac na pewno są cruelty-free i możemy wprowadzić zamieszanie... Co do Clinique to mogą przecież testować i byc na czerwonej nawet jak koncern-matka nie testuje. Jeszcze jedną niestestującą, bardzo dobrej jakości marką jest Tarte. Mają króliczka na dole strony i wydaje mi się, że jeśli nawet jeszcze nie są w Pl to niedługo będą, bo już są sprzedawani w Sephorze. jakościowo porównywami z UD. (Link do strony, na dole króliczek Pety) A co do Manhattanu to już nie wiem w takim razie co myśleć.... ![]() Chatul, dzięki za info! A wiesz może czy oni (YTC) na pewno nie testują i czy to firma całkowicie vegańska czy nie? Bo jak tak, to pewnie chcemy dodać do listy ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-03 o 16:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4245 |
Rozeznanie
|
czyli mam rozumieć sprawa manhatanu jest podobna do z tą z body shopem <z tym że się nie sprzedał>?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4246 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny, znajdźcie proszę jeszcze jakieś linki, gdzie coś piszą o Revlonie (poza uncaged, ale tam jest też Estee a wciąż mamy wątpliwości), bo znalazłam kolejną stronę, tym razem niemiecką, gdzie Revlon jest też na liście bezpiecznej (i na 2 innych amerykańskich też). Edit: Ok, oto co znalazłam ostatecznie z Revlonem: Cytat:
Dodatkowo strona niemiecka, na której wyczytałam, że nie testują: TU LINK. (Strona pochodzi od niemieckiej grupy "Przeciwko badaniom na zwierzętach w kosmetyce". Mają 2 listy: Firm testujących i nietestujących, te drugie pogrupowane wg źródła informacji o nietestowaniu).
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-03 o 17:35 Powód: znaleziony cytat |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Raczkowanie
|
Tez tak mi się wydaje, że P&G i tym podobnych to nic nie pobije :/
Dla mnie Revlon, Mac to firmy nie pewne, ale wolę kupić coś z Revlony czy Mac niż z koncernu L`oreal, czego już nigdy nie zrobię. Kupowanie P&G czy L`oreal jest dla mnie niesmaczne, nie akceptuje tego gdyż mam wrażenie jakbym była wtedy nasączona cieprieniem jakie aż bije od tych kosmetyków. Żle się czuje ze świadomością kiedy wiem, że maluje się kosmetykami stworzonymi na bazie cierpienia zwierząt. Cały mój dom jest cruelty free, przynajmniej ze wszystkich sił staram się by taki był, są trudnosci, ale ciągle szukam alternatyw. No tak evlon może i sierści królika nie dotknął, tylko czy nie stosuje w kosmetykach nowinek chemicznych stsetsowanych przez korporację matkę, wobec której są dowody lub podejrzenia, że testuje? Kto nam to zagwarantuje? Podobnie jak z The body shop? Dlatego ja do kosmetyków Revlon czy Mac podchozę teraz troche jak do jeża, kupie jesli nie będzie wyboru, z ostateczności, ale nie żeby tak wszystko mieć od nich. Edytowane przez justina1985 Czas edycji: 2010-11-03 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój dom też cały cruelty-free, już znalazłam nietestowane mydło, środki do czyszczenia, pasty i środki piorące ![]() P.s. Co nie zmienia faktu, że jak mam wybór pewna firma typu NYX, a Revlon, to też wybiorę firmę pewniejszą. Ale czasami jest tak, że trudno coś dobrego znaleźć wśród nietestowańców, to już wolę Revlona czy Almay niż iść i kupić coś testowanego (ble) albo coś, co mnie podrażni albo się rozmaże po pół dnia. Niestety, wymagania pracy, trzeba się też jakoś prezentować.
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-03 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kilka dni temu napisałam do manhatanu ale nie odpisuje Edytowane przez agatri Czas edycji: 2010-11-03 o 18:25 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 |
Wtajemniczenie
|
No cóż, dobre pytanie, Agatri, tylko że tego się właśnie boimy, że prawdy to my się nigdy nie dowiemy. Właścicielka zapewniała wielokrotnie, że nie testują i nie używają niczego, co było kiedykolwiek testowane, L'Oreal zapewniał, że to przez nią zaczęli szukać alternatywnych metod i chcą zupełnie zaprzestać testowania w 2013. Prawde jest taka, że TBS tak stracił masę klientów (za hipokryzję, TBS był bardzo ceniony za ich politykę nietestowania i taki numer wykręcili), ale każdy by zapewniał w obliczu takich strat
![]()
#4251 |
Rozeznanie
|
nie wiem na ile można wierzyć tym wszystkim oświadczeniom ,ale jeśli naprawdę szukają alternatywnych metod dzięki TBS bo zobaczyli ,że naturalne kosmetyki się sprzedają to
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-03 o 19:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4253 |
Rozeznanie
|
gdyby jedna duża firma przestała testować poszły by za nią inne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4255 |
Rozeznanie
|
fajnie gdyby oś takiego weszło ale niestety nigdy nie będzie to rygorystycznie traktowane poniważ duże koncerny testują ,a one mają największe wzięcie na rynku ,a kraje pobierają VAT ,jakaś część trafia do UE więc nie na rękę jest im całkowity zakaz np. wyprowadzenia z półek sklepowych takieho Loreala .Smutne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Wtajemniczenie
|
Ok, babki, ja machnę dziś parę maili: maila do Gosha, Isadory i może Yes to carrots.
Napisałam też do nowej firmy, Korres, jakby ktoś był zainteresowany (ja jestem, uwielbiam nowinki kosmetyczne), bo przyuważyłam ich na KWC i wyglądają ciekawie - naturalne kosmetyki, przyjazne dla środowiska. Jestem bardzo ciekawa co odpiszą (i wydaje mi się, że są dostępni w Pl). P.s. Napisałam też do Two Faced czy sprawdzają pochodzenie wszystkich składników od dostawców i jakie składniki odzwierzęce używają. P.s.2. Aha! Yes to carrots jest firmą w 100% cruelty-free, wiele ich produktów jest vegańska, a te, które nie są, zawierają tylko wosk i miód! ![]() ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-03 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#4257 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
Tyle jest ciekawych firm na 100% nietestujących w tej samej cenie co TBS, który jest drogi jak masakra ( a powiem szczerze, że recenzje Body Shopu na KWC nie zawsze są świetne), że nawet mnie nie ciągnie, by ich wypróbować. Ale ja Ci na pewno nie będę mówić, żeby TBS nie kupować, więc jak Cię kusi coś to... najwyżej kup i złóż nam sprawozdanie
![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-11-03 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Rozeznanie
|
narazię nie potrzebuję ale idą święta i trzba kupić prezęty ,a chcę zprezentować rodzinie kosmetyki cruelty-free więc szukam co najlepsze
![]() teoretycznie zgadzają siężeby nie kupować testowanych,a praktycznie mama kupuje testowane i się tłumaczy że myślaął że nie są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.