Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-04, 13:40   #421
carolinascotties
Zakorzenienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Cytat:
Napisane przez Delilah* Pokaż wiadomość
Szkoda ,ze tak pozno odkrylam te listy ...
Ale lepiej pozno, niz wcale . Dolaczam sie do bojkotu testujacych na zwierzaczkach

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-04, 18:43   #422
Delilah*
Raczkowanie

od dzisiaj tez rozpoczynam proces uswiadamiania rodziny i znajomych

PS. Wie ktos, czy GOSH tez testuje na zwierzakach ??
Delilah* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-11, 17:34   #423
Kattarina
Zakorzenienie

Przyznaje, ze nie mam pojecia, co z GOSHem
Z jednej strony, to rodzinna firma europejska- jak Lumene, czy IsaDora- a wiec nie moze legalnie testowac skladnikow, ani tym bardziej gotowych produktow. Jednak na str.intern. Gosh Cosmetics, znalazlam info, ze firma powstala w 1945 jako firma farmaceutyczna, w latach 50-tych zaczela produkowac kosmetyki i w 1979 roku wyprod. pierwszy produkt pod szyldem Gosh.
Nie mam pojecia jaki jest status tej firmy dzisiaj, czy zalicza sie do kosmetycznych, czy farmaceutycznych Tylko kosmetyki sa w UE objete zakazem testowania na zwierzetach. Wyslalam maila na ten adres: goshcosmetics@gosh.dk <goshcosmetics@gosh.dk> z zapytaniem, czy Gosh testuje swoje produkty, skladniki, czy moze zleca to innym firmom- niestety nie dostalam jeszcze zadnej odpowiedzi Moze gdyby wiecej osob zapytalo, raczyliby zwrocic na to uwage na swojej oficjalnej stronie?
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 21:17   #424
Kattarina
Zakorzenienie

Wklejam liste marek/firm, ktore naleza do Procter&Gamble - korporacji, ktora TESTUJE: (sadze, ze powinna ona ostatecznie rozwiac watpliwosci)
Proter & Gamble
Betrix
Braun
Christina Aguilera
Cover Girl
Max Factor
Marki prestizowe
Carrera
Gabriela Sabatini
Galileo
Globe
Priscilla Presley
Raphael
Scannon
Sumatra
Alberta Ferretti
Alfred Dunhill
Anna Sui
Atkinsons
Baldessarini
Bruno Banani
Chiemsee
Cindy Crawford
Dolce & Gabbana
Escada
Gerry Weber
Ghost
Giorgio Beverly Hills
Gucci
Hervé Léger
Hugo Boss
Jean Patou
Lacoste
Laura Biagiotti
Marc O'Polo
Mexx
Mont Blanc
Naomi Campbell
Puma
Rochas
Tom Tailor
Valentino
Stary 2007-03-13, 21:23   #425
Kattarina
Zakorzenienie

A to firmy nalezace do korporacji Benckiser/COTY, KTORA W DALSZYM CIAGU TESTUJE

Beauty International
Coty Beauty
Adidas
Beckham
Celine Dion
Chipie
Chupa Chups
Cindy Adams
Club Med
Coty
Desperate Housewives
Esprit
Goya
Isabella Rossellini
Jovan
Kate Moss
Kylie Minogue
Margaret Astor
Mary-Kate and Ashley Olsen
Miss Sixty
Miss Sporty
Monsoon
Nautica
Parera
Phat Farm
Pierre Cardin
Quintessence
Rimmel London
Roland Garros
Roots
Sensiq
Stetson
Coty Prestige
Calvin Klein
Cerruti
Chloé
Chopard
Davidoff
Germaine Monteil
Jennifer Lopez
Jette Joop
Jil Sander
Joop!
Kenneth Cole
Kimora Lee Simmons
Lagerfeld
Lancaster
Marc Jacobs
Max Azria
Nikos
Sarah Jessica Parker
Vera Wang
Vivienne Westwood
Stary 2007-03-13, 21:26   #426
Kattarina
Zakorzenienie

I jeszcze TESTUJACY-L'OREAL i podlegajace mu firmy:

L'Oréal
Biotherm
Body Shop
Gemey Paris
Helena Rubinstein
Kiehl's
Lancôme
Maybelline

Parfumeurs Createurs :
Agnès B
Daniel Hechter
Gloria Vanderbilt
Harley-Davidson
Kookaï
Slava Zaitsev

Prestige & Collections :
Cacharel
Diesel
Giorgio Armani
Guy Laroche
Paloma Picasso
Ralph Lauren
Viktor & Rolf
Redken
Scad
Shu Uemura
Yue-Sai Kan
Stary 2007-03-13, 21:40   #427
Kattarina
Zakorzenienie

A to firmy nalezace do korporacji Estee Lauder- ktora NIE TESTUJE
Estee Lauder Companies
Aramis and Designer Fragrances
Aramis
Donald Trump
Donna Karan
Lab Series Skincare for Men
Michael Kors
Missoni
Tommy Hilfiger
Toni Gard
Aveda
Mayor Williams
BeautyBank
American Beauty
Coach
Daisy Fuentes Beauty
Flirt!
Good Skin
Grassroots
Bobbi Brown
Bumble and Bumble
Clinique
Darphin
Estée Lauder
Gloss.com
Jo Malone
La Mer
M.A.C
Sean John
Origins
Palladio Fragrances
Kiton
Prescriptives
Rodan + Fields
Tom Ford
Stary 2007-03-13, 21:46   #428
Kattarina
Zakorzenienie

CLARINS NIE TESTUJE
Azzaro
David Yurman
Porsche
Stella Cadente
Thierry Mugler

CHANEL- NIE TESTUJE
Bourjois
Stéphanie de Monaco
Chanel
Tiffany Fragrances

Puig Beauty & Fashion Group NIE TESTUJE
Puig Fragrance & Personal Care :
Antonio Banderas
Antonio Puig
Barbie
Gal
Agatha Ruiz de la Prada
Devota & Lomba
Rosario Flores
Genesse
Mango
My Scene
Myrurgia
Adolfo Dominguez
Antonio Miro
Don Algodón
Julio Iglesias
Massimo Dutti
Pepe Jeans London
Victorio & Lucchino
Zara
Puig Prestige Beauty Brands :
Carolina Herrera
Etienne Aigner
Hussein Chalayan
Nina Ricci
Paco Rabanne
Payot
Prada

EUROITALIA- NIE TESTUJE
Alessandro Dell'Acqua
Charro
Joseph Abboud
Moschino
Naj-Oleari
Versace

Stary 2007-03-13, 21:58   #429
201701160947
Konto usunięte

Kattarino, światna robota.
201701160947 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-13, 22:13   #430
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Kattarino, światna robota.
Dziekuje
Mam nadzieje, ze listy sa czytelne. Dzisiaj skupilam sie glownie na markach perfumiarskich. Jak "dokopie sie" do nowych informacji, od razu dodam nastepne firmy
Stary 2007-03-13, 22:37   #431
201701160947
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Dziekuje
Mam nadzieje, ze listy sa czytelne. Dzisiaj skupilam sie glownie na markach perfumiarskich. Jak "dokopie sie" do nowych informacji, od razu dodam nastepne firmy
bardzo czytelne i przejrzyste. Ok, to czekamy na następne listy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-14, 12:56   #432
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Dziekuje

Kattarina- dziękujemy!!!

Znalazłam adres, pod którym możemy zadawać pytania- mam go z TEJ strony-

The Coalition for Consumer
Information on Cosmetics ( CCIC)
P.O. Box 188799
Sacramento, CA 95818

1-888-546-CCIC (2242)

info@leapingbunny.org

edit- jeśli już był podawany- przepraszam

Stary 2007-03-14, 13:06   #433
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Kattarina- dziękujemy!!!

Znalazłam adres, pod którym możemy zadawać pytania- mam go z TEJ strony-

The Coalition for Consumer
Information on Cosmetics ( CCIC)
P.O. Box 188799
Sacramento, CA 95818

1-888-546-CCIC (2242)

info@leapingbunny.org

edit- jeśli już był podawany- przepraszam
Carolino- swietny pomysl z mailami
Mam nadzieje, ze dysponuja info, na temat mniej znanych firm, z ktorymi tutaj mamy najwieksze "problemy"
Stary 2007-03-15, 11:12   #434
truheart
Zakorzenienie

Kattarina - super! musiałaś się nieźle naszperać żeby to wszystko odkopać
Znalazłam natomiast The Body Shop na liście nietestujących na stronie, którą podała Carolina...i zastanawiam się jak to w końcu z nimi jest
Edit: znalazłam na tej samej stonie ("leaping bunny") taką informację"
"(...) L’Oreal has agreed that The Body Shop will continue operating as an independent entity within their total corporation. Further it has been announced that the whole management and executive team will remain in place with the policies and values continuing unchanged.
(...) L’Oreal will respect The Body Shop core values and that The Body Shop will continue to be a company Against Animal Testing.
L’Oreal have further stated that The Body Shop’s current animal testing policy will continue to be applied across the product range and that L’Oreal will respect the identity and values of The Body Shop.
The Body Shop is currently accredited under the Humane Cosmetics Standard in the UK enabling products to be marketed as free from new animal testing in the EU and US (...). In order to attain such status a company has to:
-Guarantee that no animal testing is used for finished products or ingredients in any phase of product development by the company, its laboratories or suppliers;
-Obtain assurances from their suppliers and intermediary agents that no animal testing has been conducted on their behalf after a fixed date;
-Agree to allow independent verification of this policy and its application through an audit program."

Czyli o TBS możemy być spokojne

Edit2: Nie wiem czy to już było, ale znalazłam tam jeszcze informację, że Mary Kay nie testuje

Edytowane przez truheart
Czas edycji: 2007-03-15 o 11:38 Powód: edit i edit2
truheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-15, 11:58   #435
Kattarina
Zakorzenienie

Trueheart- pomimo wyjasnien L'Oreala, mam ciagle dylemat. Lubie TBS i suuuper, ze oni nie zmienia swojego stanowiska wobec testow na zwierzetach. Jednak martwi mnie inna strona tej sytuacji. TBS ma wyrobiona marke/opinie, ma rzesze wielbicieli- czesto kupujacych wlasnie dlatego, ze maja gwarancje "cruelty free" i na tej opinii i renomie zarabia......... L'Oreal, ktory nawet nie deklaruje, nie udaje, ze zamierza wprowadzic podobne zasady w swoich pozostalych firmach Zgadza sie tylko szanowac "tozsamosc i wartosci" TBS.

Co do szperania w sieci Zamiescilam akurat spis tylko pod kontem firm perfumeryjnych, poniewaz uwielbiam perfumy i postanowilam rozwiac w koncu swoje watpliwosci Chce miec czyste sumienie, gdy otaczam sie pachnaca mgielka ulubionych perfum
Stary 2007-03-29, 22:23   #436
dhama
Raczkowanie

witam świadome konsumentki;już od dawna staram się też taką być tylko to bardzo trudne, te koncerny ciągle nas wprowadzają w błąd; i nie tylko koncerny; wspomniana wyżej Lavera prowadzi kampanię reklamową jako firma wegańska, a mają produkty z lanoliną i woskiem kiedy napisałam do nich maila w tej sprawie,nie odpowiedzieli ,
ostatnio dopiero dowiedziałam się też, że sodium tallowate to łój zwierzęcy; praktycznie większość mydeł w kostkach go zawiera! mydło oceanica nie ma, ale kosztuje 3 zł, mydło rossmana dla dzieci też nie, chociaż ma lanolinę; wegańskie mydła ma Ekosens
ja jednak staram się przerzucać na własną "produkcje" (mazidła, ecospa)- testuję tylko na sobie (i rodzinie ) w kwestii pielęgnacji,
przeczytałam cały wątek i bardzo się cieszę, że znalazłam na wizażu osoby myślące podobnie jak ja

pozdrawiam wszystkich
dhama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-30, 10:41   #437
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dhama Pokaż wiadomość
witam świadome konsumentki;już od dawna staram się też taką być tylko to bardzo trudne, te koncerny ciągle nas wprowadzają w błąd; i nie tylko koncerny; wspomniana wyżej Lavera prowadzi kampanię reklamową jako firma wegańska, a mają produkty z lanoliną i woskiem kiedy napisałam do nich maila w tej sprawie,nie odpowiedzieli ,
ostatnio dopiero dowiedziałam się też, że sodium tallowate to łój zwierzęcy; praktycznie większość mydeł w kostkach go zawiera! mydło oceanica nie ma, ale kosztuje 3 zł, mydło rossmana dla dzieci też nie, chociaż ma lanolinę; wegańskie mydła ma Ekosens
ja jednak staram się przerzucać na własną "produkcje" (mazidła, ecospa)- testuję tylko na sobie (i rodzinie ) w kwestii pielęgnacji,
przeczytałam cały wątek i bardzo się cieszę, że znalazłam na wizażu osoby myślące podobnie jak ja
Witaj
Ja też robię podejścia do Mazideł, ale wiem, że nie będę nigdy w stanie zamienić wszystkich gotowych kosmetyków na te robione samemu choćby z tak prozaicznego powodu jak brak czasu. Mam serum, planuję jeszcze krem do twarzy i może coś do mycia, ale reszta pielęgnacji to gotowe kosmetyki kupowane przez net czy w sklepie. Wtedy wybieram te firmy, o których tu piszemy
Ten wątek jakiś czas temu otworzył mi oczy jak wiele rzeczy oferowanych powszechnie jest testowanych na zwierzętach, przyznam, że najtrudniej szło mi z wyeliminowaniem L'Oreala, bo co wzięłam do ręki to z tego koncernu teraz kończę ich odżywkę (było jej 750ml...) czyli ostatnią pozostałość po L'Orealu w domu i mówię mu ostatecznie "żegnaj"
Stary 2007-03-30, 11:02   #438
Kattarina
Zakorzenienie

Thumbs up Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Witaj
Ja też robię podejścia do Mazideł, ale wiem, że nie będę nigdy w stanie zamienić wszystkich gotowych kosmetyków na te robione samemu choćby z tak prozaicznego powodu jak brak czasu. Mam serum, planuję jeszcze krem do twarzy i może coś do mycia, ale reszta pielęgnacji to gotowe kosmetyki kupowane przez net czy w sklepie. Wtedy wybieram te firmy, o których tu piszemy
Ten wątek jakiś czas temu otworzył mi oczy jak wiele rzeczy oferowanych powszechnie jest testowanych na zwierzętach, przyznam, że najtrudniej szło mi z wyeliminowaniem L'Oreala, bo co wzięłam do ręki to z tego koncernu teraz kończę ich odżywkę (było jej 750ml...) czyli ostatnią pozostałość po L'Orealu w domu i mówię mu ostatecznie "żegnaj"
Gratuluje -to naprawde ogromny postep- tym bardziej, ze jak sama napisalas, do L'Oreala nalezy wiele firm
Stary 2007-04-01, 11:00   #439
kasiam
Raczkowanie

Question Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Dziewczyny, ostatnio "zachorowałam" na tipsy i nigdzie nie mogę dotrzeć do informacji, czy któraś z firm produkujących tego typu rzeczy testuje (czy też nie testuje) swoje produkty na zwierzętach. Czy macie może informacje na ten temat?
kasiam jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-01, 11:30   #440
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ostatnio "zachorowałam" na tipsy i nigdzie nie mogę dotrzeć do informacji, czy któraś z firm produkujących tego typu rzeczy testuje (czy też nie testuje) swoje produkty na zwierzętach. Czy macie może informacje na ten temat?
Niestety oprocz S. Hansen, nie znam firm produkujacych tipsy, ale wiem, ze Sally Hansen, nalezaca do korporacji Del Laboratories, testuje na 100% -znajduje sie na czarnej liscie peta.
Stary 2007-04-01, 15:08   #441
Agia*
Rozeznanie

Na początku dziękuję wszystkim za ogrom pracy włożony w powstanie tego wątku, szczególnie Kattarinie

Mam kilka pytań, więc je teraz po kolei zadam
Czy pasta do zębów Meridol jest z tych testowanych czy nie?
Jakie wkładki, podpaski i tampony są produkowane przez firmy nietestujące swoich produktów na zwierzętach?
Planuję zakup pędzli do makijażu - no właśnie, na które sie zdecydowac? Chodzi mi o sztuczne pędzle (żadnego włosia naturalnego ) - myślałam o Sephorze, ale przeczytałam, że cała siec Sephory należy do korporacji testującej, wiec teraz jestem w kropce
Czym zastąpic szampon Head&Shouders? Tu będę miała prawdziwy dylemat, bo każde odstawienie Head&Shoulders na inny szampon wiąże sie dla mnie z nawrotem łupieżu, więc musi to byc jakiś bardzo dobry przeciwłupieżowy szampon.
Czy możecie polecic mi jakieś inne nietestowane dezodoraty niż Nivea? Pałam nieuzasadnioną awersją do firmy Nivea i wolałabym dezodoranty jakiejś innej firmy
Czy wiadomo już jak to jest z produktami firmy Rossmann? Rossmann ma fajne szampony dla dzieci bez SLS i chciałabym wiedziec czy są one testowane czy też nie.
Czy firma Wilkinson (ta od maszynek do golenia) testuje?
A co z firmą Pharma CF (to ta firma od "Czterech pór roku" i "Venus")? Wydaje mi sie, że gdzieś czytałam, że ta firma nie testuje swoich produktów na zwierzętach?
A co z kosmetykami do włosów firmy Toni&Guy?

Poza tym ze swojej strony polecam firmę Freeman, która nie testuje swoich produktów na zwierzętach (składników kosmetyków także nie), większośc kosmetyków tej firmy jest wegańska.
Zastanawiam się także na zakupem kosmetyków (przede wszystkim mydła) firmy Kanu (http://kanu.com.pl/), tylko ceny mnie trochę przerażają

Dawniej lubiłam kosmetyki Lancome, ale gdy tylko dowiedziałam się, że testują swoje produkty na zwierzętach, zaczęłam używac produktów Estee Lauder. Te kosmetyki Lancome, które jeszcze mam, staram się jak najszybciej zużyc, a nowych już nie kupuję. Nie wiedziałam również, że Dior testuje - szkoda, bo bardzo lubię ich kosmetyki. Więcej nie kupię już żadnego Diora, a zamiast tego przerzucę się na Chanel i Bourjois. Nie wiedziałam również, że La Roche-Posay testuje - szczęscie, że i tak wolę Avene, ale kilka tubek filtrów LR-P mam i trochę potrwa zanim je zużyję. Poza tym kończę właśneie odżywkę Kerastese - L'Oreal precz!
Stary 2007-04-01, 16:03   #442
Kattarina
Zakorzenienie

Agio- Witaj

Meridol, to produkt koncernu farmaceutycznego Gaba International, tego samego, ktory ma w ofercie Elmex- Gaba na 100% testuje- bo musi- takie sa wymogi prawne, wobec firm farmaceutycznych
Ze swej strony, jak zawsze polecam moja ulubiona paste Weleda- solna.
Jednak jesli masz specyficzne potrzeby, odnosnie higieny jamy ustej, mysle, ze kupienie pasty produkowanej przez koncern farmaceutyczny, wydaje sie lepszym wyborem, niz kupno zwyklej pasty np. Colgate, czy Blandamed.
Przynajmniej ta "lecznicza" naprawde pomoze. Wiem, troche to naciagane, ale jesli nie masz wyboru......
Weleda ma w ofercie pasty, odpowiednie do pielegacji problematycznych dziasel.

dezodoranty- uzywam dr Hauschka, Lush i Weleda- na polskie warunki sa dosc drogie.

podpaski, tampony, kupuje firmy Natracare- znalazlam je w ofercie tych polskich sklepow internetowych:
http://apmp.natura.xip.pl/index.php/cPath/160
http://www.naturo.pl/product_info.ph...2ab6defbc6b710

Zastanawialam sie nad polska Bella- jesli firma nie zostala wykupiona przez zaden wielki koncern- wowczas mozna zalozyc, ze nie testuje???

W sprawie pedzli, raczej nie pomoge, ale wiem, ze mozna kupic ze sztucznego tworzywa- nie znam konkretnych marek, bo to beda raczej "no name'y"

Head&Shoulders- nie wiem w tej chwili, czym konkretnie go zastapic. Jednak na Twoim miejscu zaryzykowalabym chwilowe pogorszenie stanu skory glowy
i odstawilabym go, poniewaz wiekszosc szamponow przeciwlupiezowych dziala na innej zasadzie: dlugofalowo, a H&S daje spektakularne, natychmiastowe efekty, ale tylko podczas ciaglego stosowania , nie "leczy" przyczyny, tylko usuwa skutki- po odstawieniu wydaje sie, ze bez niego jest tragicznie- to takie uzaleznienie. Powinno minac, po kilku tygodniach, przy dobrze dobranym , bardziej naturalnym szamponie.
(Moze tez warto przeanalizowac inne czynniki, ktore moga powodowac lupiez: nieodpowiednia dieta, stres, itp.)
Mam przetluszczajaca sie skore glowy, bez lupiezu- i uzywam m.in. WeledaRozmarynowy-mozna go zaliczyc do przeciwlupiezowych- poniewaz przywracajac naturalna rownowage skory glowy- zapobiega nawrotom lupiezu.
Dr Hauschka, J.P. Mitchell, firmy TiGi- ktora nalezy do Toni&Guy-( nie testuje).
Poza tym kilku firm niedostepych w PL: Lush, The Organic Pharmacy, John Masters Organics.- wiekszosc tych firm, ma w ofercie szampony lecznicze, m.in. przeciwlupiezowe.

Wilkinson- czy nie nalezy do zadej duzej korporacji? Wydaje mi sie, ze tak.

Rossman - nie wiem, najlepiej zasiegnac informacji u zrodla, czyli w sklepie Rossman.

Pharma CF - poszukam informacji w internecie.

EDIT: Agio, dopiero teraz zauwazylam Twoja lokalizaje W Wlk. Bryt. masz chyba, najwiekszy na swiecie wybor firm oferujacych naturalne produkty Teraz nie mam czasu szukac, ale zachecam Cie do przewertowania stron internetowych, poswieconych walce o prawa zwierzat- znajdziesz tam sporo konkretnych nazw marek, dostepnych na bryt. rynku

Edytowane przez Kattarina
Czas edycji: 2007-04-01 o 16:37
Stary 2007-04-02, 19:34   #443
dhama
Raczkowanie

cześć trueheart dopiero się wkręcam w robienie kosmetyków, ale też wiem, że wszystkich gotowych nie zastapią, poza tym na wyjazdy są raczej niepraktyczne; ja na razie robię tylko ekspresowe rzeczy(sera do twarzy i ciała, zrobiłam olejek a la Ylang Ylang Decleora, hydrolaty jako toniki), do tych bardziej pracochłonnych jeszcze się nie zabierałam ; wspomniałam o tym, bo "domowa fabryka" to dobre wsparcie naszego celu, czyli jak najmniej testów na zwierzętach i jeszcze o tym nie było w wątku;
podobne do odżywek L'oreala ma Goldwell (nietestowane)

a ja mam pytanie co do kolorówki - co wiecie o firmie Pupa (lubię ich cienie)??a ArtDeco?

pozdrawiam wszystkich
Stary 2007-04-02, 21:09   #444
201701160947
Konto usunięte

Dhama, a byłabyś taka miła i podałabys jakiś prosty przepis na hmm zwykły krem nawilzający?Ewentualnie z jakimiś dodatkami pielęgnującymi?Bo głownie o to mi chodzi
Stary 2007-04-02, 22:32   #445
Agia*
Rozeznanie

Kattarina dziękuję bardzo za błyskawiczną odpowiedź

Na razie będę wykańczała zapasy wszystkiego, co już mam zakupione, a jak tylko będę mieć przypływ gotówki, to planuję większe zakupy. Z past do zębów najbardziej kuszą mnie pasty Tom's of Maine, chociaż ich ceny nie są jakoś szczególnie przyjazne. Tom's of Maine ma także w swojej ofercie m.in. płyny do higieny jamy ustnej, dezodoranty i mydła, więc tylko zbierać pieniążki i do dzieła

Jeśli chodzi o dezodoranty to jak zużyję swój zapas (ech ta moja pasja chomicza ) to kupię sobie najprawdopodobniej również Tom's of Maine - ja dezodoranty zużywam na szczęście bardzo długo, wiec tu większe inwestycje również mnie nie przerażają Ewentualnie przy dołku finansowym kupię Niveę

A za Twoją radą poszperałam trochę w internecie i znalazłam taką stronę razem ze sklepem on-line http://www.honestycosmetics.co.uk/ - pasty Weleda również tutaj są, a ich ceny nie są przerażające Są tutaj również pędzle do makijażu a także tampony, wkładki, etc. Znalazłam także taką stronkę: http://www.idausa.org/facts/crueltyfree.html (jest tu kolejna lista kompanii cruelty free) i szukam właśnie w necie informacji na temat firm w niej wymienionych. Ucieszyłam się, bo na tej liście jest sieć moich ulubionych supermarketów (możliwe, że ta sieć supermarketów ma również swoje własne kosmetyki - muszę sprawdzić przy najbliższej okazji).

Co do Head&Shoulders widzę, że naprawdę będę miała duży problem, żeby znaleźć równie dobry zamiennik - moja walka z łupieżem trwa kilka lat (to nie są niestety chwilowe pogorszenia ) i H&S odstawiałam na bardzo długo, a jednak do niego wracałam, gdy było już naprawdę tragicznie - to jedyny szmpon, który mi pomaga Próbowałam i szamponów bez SLS, i typowych leczniczych - fiasko całkowite, łupież wygrywa. Mimo wszystko będę próbowała dalej, bo z chęcią pozbyłabym się H&S z mojej łazienki

Równie ciężko będzie mi zrezygnować z produktów Body Shop, do których pałam przeogromną miłością, a zapas mam taki, że raczej nie zużyję przez najbliższy rok

Super, że Toni&Guy nie testuje - nie będę miała w takim razie problemów z doborem odżywek i kosmetyków do stylizacji włosów Goldwell również ma świetne kosmetyki - polecam zdecydowanie wosk do włosów
Stary 2007-04-03, 08:51   #446
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez silva Pokaż wiadomość
Dhama, a byłabyś taka miła i podałabys jakiś prosty przepis na hmm zwykły krem nawilzający?Ewentualnie z jakimiś dodatkami pielęgnującymi?Bo głownie o to mi chodzi
kilka stron: http://www.jaworek.net/kosmetyki/robienie_kremu.php

http://www.mazidla.com/index.php?opt...&id=1&Itemid=2

http://www.ecospa.pl/article_info.php?articles_id=17

http://maseczki.8am.pl/domowe.html

Stary 2007-04-03, 10:32   #447
truheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agia* Pokaż wiadomość
Na początku dziękuję wszystkim za ogrom pracy włożony w powstanie tego wątku, szczególnie Kattarinie

Mam kilka pytań, więc je teraz po kolei zadam
Czy pasta do zębów Meridol jest z tych testowanych czy nie?
Jakie wkładki, podpaski i tampony są produkowane przez firmy nietestujące swoich produktów na zwierzętach?
Planuję zakup pędzli do makijażu - no właśnie, na które sie zdecydowac? Chodzi mi o sztuczne pędzle (żadnego włosia naturalnego ) - myślałam o Sephorze, ale przeczytałam, że cała siec Sephory należy do korporacji testującej, wiec teraz jestem w kropce
Czym zastąpic szampon Head&Shouders? Tu będę miała prawdziwy dylemat, bo każde odstawienie Head&Shoulders na inny szampon wiąże sie dla mnie z nawrotem łupieżu, więc musi to byc jakiś bardzo dobry przeciwłupieżowy szampon.
Czy możecie polecic mi jakieś inne nietestowane dezodoraty niż Nivea? Pałam nieuzasadnioną awersją do firmy Nivea i wolałabym dezodoranty jakiejś innej firmy
Czy wiadomo już jak to jest z produktami firmy Rossmann? Rossmann ma fajne szampony dla dzieci bez SLS i chciałabym wiedziec czy są one testowane czy też nie.
Czy firma Wilkinson (ta od maszynek do golenia) testuje?
A co z firmą Pharma CF (to ta firma od "Czterech pór roku" i "Venus")? Wydaje mi sie, że gdzieś czytałam, że ta firma nie testuje swoich produktów na zwierzętach?
A co z kosmetykami do włosów firmy Toni&Guy?

Poza tym ze swojej strony polecam firmę Freeman, która nie testuje swoich produktów na zwierzętach (składników kosmetyków także nie), większośc kosmetyków tej firmy jest wegańska.
Zastanawiam się także na zakupem kosmetyków (przede wszystkim mydła) firmy Kanu (http://kanu.com.pl/), tylko ceny mnie trochę przerażają

Dawniej lubiłam kosmetyki Lancome, ale gdy tylko dowiedziałam się, że testują swoje produkty na zwierzętach, zaczęłam używac produktów Estee Lauder. Te kosmetyki Lancome, które jeszcze mam, staram się jak najszybciej zużyc, a nowych już nie kupuję. Nie wiedziałam również, że Dior testuje - szkoda, bo bardzo lubię ich kosmetyki. Więcej nie kupię już żadnego Diora, a zamiast tego przerzucę się na Chanel i Bourjois. Nie wiedziałam również, że La Roche-Posay testuje - szczęscie, że i tak wolę Avene, ale kilka tubek filtrów LR-P mam i trochę potrwa zanim je zużyję. Poza tym kończę właśneie odżywkę Kerastese - L'Oreal precz!
Jeśłi chodzi o pastę do zębów, to mniej więcej od połowy kwietnia będzie dostępna w Ori dezodoranty tez od nich zawsze mam
Zastanawiałam się ostatnio czy AA testuje
Cytat:
Napisane przez dhama Pokaż wiadomość
cześć trueheart dopiero się wkręcam w robienie kosmetyków, ale też wiem, że wszystkich gotowych nie zastapią, poza tym na wyjazdy są raczej niepraktyczne; ja na razie robię tylko ekspresowe rzeczy(sera do twarzy i ciała, zrobiłam olejek a la Ylang Ylang Decleora, hydrolaty jako toniki), do tych bardziej pracochłonnych jeszcze się nie zabierałam ; wspomniałam o tym, bo "domowa fabryka" to dobre wsparcie naszego celu, czyli jak najmniej testów na zwierzętach i jeszcze o tym nie było w wątku;
podobne do odżywek L'oreala ma Goldwell (nietestowane)

a ja mam pytanie co do kolorówki - co wiecie o firmie Pupa (lubię ich cienie)??a ArtDeco?
Dhama jakiej firmy olejki kupujesz do swoich mazideł?
Goldwella bardzo lubię
Jeśłi chodzi o Pupę to jakoś nieszczególnie lubię tę firmę, jakoś co kupiłam to nie bardzo mi podchodziło natomiast ArtDeco jak najbardziej tak najbardziej podpasowały mi ich korektory-kamuflaże, ale cienie też mają przyjemne.
Stary 2007-04-03, 11:03   #448
201701160947
Konto usunięte

Dzieki Carolino
Ja wiem, ze można poszukać w google ale chciałam znać przepis Dhamy, pewnie ma jakiś swój wypróbowany.
Stary 2007-04-03, 15:31   #449
dhama
Raczkowanie

no nie skasowało mi post na dwie strony
cześć silva ; tak jak napisałam dopiero zaczynam samodzielne robienie kosmetyków i nie robiłam jeszcze kremu na razie jestem na etapie ekspresowych serów z mazideł - odrobina wybranego nawilżacza (kwas hialuronowy, ekstensyna, NMF, aloes itd.) na rękę, do tego olej (ja lubię z orzechów laskowych, z komosy, z nasion bawełny) i na twarz; rano pięknie nawilżona i natłuszczona skóra ; na ciało te same humektanty plus macerat z alg, troche maceratu marchewkowego (naturalny samoopalacz) i dwie krople olejku eterycznego (grejpfrutowego, cytrynowego, mandarynkowego itd.) - i po dwóch tygodniach prawie zniknęły mi rozstępy i "gęsia skórka"!!
zrobiłam też nawilżający tonik - hydrolat z kwasem hialuronowym i NMF - dla mojej mieszanej cery wystarcza zamiast kremu nocnego (co parę dni); przy skłonnościach do wyprysków można zrobić tonik z olejkiem z drzewa herbacianego, cytrynowym, kadzidłowym, manuka itp.
to wszystko co na razie robię do smarowania; podobno dobre są wodne sera z mazideł (z ekstraktem z winogron, pine bark i mnóstwo innych), ale te dopiero mam w planach
na biochemii kosmetycznej są dwa wątki o tym i tam dziewczyny robią bardziej zaawansowane rzeczy
mam nadzieję że coś Ci to pomoże

pozdrawiam wszystkich
Stary 2007-04-03, 15:56   #450
dhama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez truheart Pokaż wiadomość
Jeśłi chodzi o pastę do zębów, to mniej więcej od połowy kwietnia będzie dostępna w Ori dezodoranty tez od nich zawsze mam
co to jest Ori?
Zastanawiałam się ostatnio czy AA testuje
na opakowaniach mają napisane, że nie testują, to chyba jedna z pierwszych polskich firm, która umieszczała ten napis, ale wiadomo, że nic nie jest pewne

Jeśłi chodzi o Pupę to jakoś nieszczególnie lubię tę firmę, jakoś co kupiłam to nie bardzo mi podchodziło natomiast ArtDeco jak najbardziej tak najbardziej podpasowały mi ich korektory-kamuflaże, ale cienie też mają przyjemne.
ja z Pupy lubię tylko cienie sypkie, ale nowe cienie Inglota chyba im dorównują ; kamuflażu ArtDeco nie używałam; czy daje pudrowe wykończenie?nie lubię takiego; ale mi chodziło o to, czy testują, nie znalazłam ich na żadnej liście(chyba); a co z Givenchy? do kogo należy ta firma?

ps. pytanie techniczne - czy jest ograniczenie długości postu?już drugiego nie chciało mi wysłać

pozdrawiam wszystkich
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości