|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
od dzisiaj tez rozpoczynam proces uswiadamiania rodziny i znajomych
![]() PS. Wie ktos, czy GOSH tez testuje na zwierzakach ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#423 |
Zakorzenienie
|
Przyznaje, ze nie mam pojecia, co z GOSHem
![]() Z jednej strony, to rodzinna firma europejska- jak Lumene, czy IsaDora- a wiec nie moze legalnie testowac skladnikow, ani tym bardziej gotowych produktow. Jednak na str.intern. Gosh Cosmetics, znalazlam info, ze firma powstala w 1945 jako firma farmaceutyczna, w latach 50-tych zaczela produkowac kosmetyki i w 1979 roku wyprod. pierwszy produkt pod szyldem Gosh. Nie mam pojecia jaki jest status tej firmy dzisiaj, czy zalicza sie do kosmetycznych, czy farmaceutycznych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
Wklejam liste marek/firm, ktore naleza do Procter&Gamble - korporacji, ktora TESTUJE: (sadze, ze powinna ona ostatecznie rozwiac watpliwosci)
Proter & Gamble Betrix Braun Christina Aguilera Cover Girl Max Factor Marki prestizowe Carrera Gabriela Sabatini Galileo Globe Priscilla Presley Raphael Scannon Sumatra Alberta Ferretti Alfred Dunhill Anna Sui Atkinsons Baldessarini Bruno Banani Chiemsee Cindy Crawford Dolce & Gabbana Escada Gerry Weber Ghost Giorgio Beverly Hills Gucci Hervé Léger Hugo Boss Jean Patou Lacoste Laura Biagiotti Marc O'Polo Mexx Mont Blanc Naomi Campbell Puma Rochas Tom Tailor Valentino |
![]() ![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
A to firmy nalezace do korporacji Benckiser/COTY, KTORA W DALSZYM CIAGU TESTUJE
Beauty International Coty Beauty Adidas Beckham Celine Dion Chipie Chupa Chups Cindy Adams Club Med Coty Desperate Housewives Esprit Goya Isabella Rossellini Jovan Kate Moss Kylie Minogue Margaret Astor Mary-Kate and Ashley Olsen Miss Sixty Miss Sporty Monsoon Nautica Parera Phat Farm Pierre Cardin Quintessence Rimmel London Roland Garros Roots Sensiq Stetson Coty Prestige Calvin Klein Cerruti Chloé Chopard Davidoff Germaine Monteil Jennifer Lopez Jette Joop Jil Sander Joop! Kenneth Cole Kimora Lee Simmons Lagerfeld Lancaster Marc Jacobs Max Azria Nikos Sarah Jessica Parker Vera Wang Vivienne Westwood |
![]() ![]() |
![]() |
#426 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze TESTUJACY-L'OREAL i podlegajace mu firmy:
L'Oréal Biotherm Body Shop Gemey Paris Helena Rubinstein Kiehl's Lancôme Maybelline Parfumeurs Createurs : Agnès B Daniel Hechter Gloria Vanderbilt Harley-Davidson Kookaï Slava Zaitsev Prestige & Collections : Cacharel Diesel Giorgio Armani Guy Laroche Paloma Picasso Ralph Lauren Viktor & Rolf Redken Scad Shu Uemura Yue-Sai Kan |
![]() ![]() |
![]() |
#427 |
Zakorzenienie
|
A to firmy nalezace do korporacji Estee Lauder- ktora NIE TESTUJE
![]() Estee Lauder Companies Aramis and Designer Fragrances Aramis Donald Trump Donna Karan Lab Series Skincare for Men Michael Kors Missoni Tommy Hilfiger Toni Gard Aveda Mayor Williams BeautyBank American Beauty Coach Daisy Fuentes Beauty Flirt! Good Skin Grassroots Bobbi Brown Bumble and Bumble Clinique Darphin Estée Lauder Gloss.com Jo Malone La Mer M.A.C Sean John Origins Palladio Fragrances Kiton Prescriptives Rodan + Fields Tom Ford |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Zakorzenienie
|
CLARINS NIE TESTUJE
![]() Azzaro David Yurman Porsche Stella Cadente Thierry Mugler CHANEL- NIE TESTUJE ![]() Bourjois Stéphanie de Monaco Chanel Tiffany Fragrances Puig Beauty & Fashion Group NIE TESTUJE ![]() Puig Fragrance & Personal Care : Antonio Banderas Antonio Puig Barbie Gal Agatha Ruiz de la Prada Devota & Lomba Rosario Flores Genesse Mango My Scene Myrurgia Adolfo Dominguez Antonio Miro Don Algodón Julio Iglesias Massimo Dutti Pepe Jeans London Victorio & Lucchino Zara Puig Prestige Beauty Brands : Carolina Herrera Etienne Aigner Hussein Chalayan Nina Ricci Paco Rabanne Payot Prada ![]() EUROITALIA- NIE TESTUJE ![]() Alessandro Dell'Acqua Charro Joseph Abboud Moschino Naj-Oleari Versace |
![]() ![]() |
![]() |
#429 |
Konto usunięte
|
Kattarino, światna robota.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#431 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kattarina- dziękujemy!!! ![]() Znalazłam adres, pod którym możemy zadawać pytania- mam go z TEJ strony- The Coalition for Consumer Information on Cosmetics ( CCIC) P.O. Box 188799 Sacramento, CA 95818 1-888-546-CCIC (2242) info@leapingbunny.org edit- jeśli już był podawany- przepraszam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze dysponuja info, na temat mniej znanych firm, z ktorymi tutaj mamy najwieksze "problemy" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#434 |
Zakorzenienie
|
Kattarina - super!
![]() ![]() Znalazłam natomiast The Body Shop na liście nietestujących na stronie, którą podała Carolina...i zastanawiam się jak to w końcu z nimi jest ![]() Edit: znalazłam na tej samej stonie ("leaping bunny") taką informację" "(...) L’Oreal has agreed that The Body Shop will continue operating as an independent entity within their total corporation. Further it has been announced that the whole management and executive team will remain in place with the policies and values continuing unchanged. (...) L’Oreal will respect The Body Shop core values and that The Body Shop will continue to be a company Against Animal Testing. L’Oreal have further stated that The Body Shop’s current animal testing policy will continue to be applied across the product range and that L’Oreal will respect the identity and values of The Body Shop. The Body Shop is currently accredited under the Humane Cosmetics Standard in the UK enabling products to be marketed as free from new animal testing in the EU and US (...). In order to attain such status a company has to: -Guarantee that no animal testing is used for finished products or ingredients in any phase of product development by the company, its laboratories or suppliers; -Obtain assurances from their suppliers and intermediary agents that no animal testing has been conducted on their behalf after a fixed date; -Agree to allow independent verification of this policy and its application through an audit program." Czyli o TBS możemy być spokojne ![]() Edit2: Nie wiem czy to już było, ale znalazłam tam jeszcze informację, że Mary Kay nie testuje ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2007-03-15 o 11:38 Powód: edit i edit2 |
![]() ![]() |
![]() |
#435 |
Zakorzenienie
|
Trueheart- pomimo wyjasnien L'Oreala, mam ciagle dylemat
![]() ![]() ![]() Co do szperania w sieci ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
witam świadome konsumentki;już od dawna staram się też taką być tylko to bardzo trudne, te koncerny ciągle nas wprowadzają w błąd; i nie tylko koncerny; wspomniana wyżej Lavera prowadzi kampanię reklamową jako firma wegańska, a mają produkty z lanoliną i woskiem
![]() ![]() ostatnio dopiero dowiedziałam się też, że sodium tallowate to łój zwierzęcy; praktycznie większość mydeł w kostkach go zawiera! mydło oceanica nie ma, ale kosztuje 3 zł, mydło rossmana dla dzieci też nie, chociaż ma lanolinę; wegańskie mydła ma Ekosens ja jednak staram się przerzucać na własną "produkcje" (mazidła, ecospa)- testuję tylko na sobie (i rodzinie ![]() przeczytałam cały wątek i bardzo się cieszę, że znalazłam na wizażu osoby myślące podobnie jak ja ![]()
#437 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też robię podejścia do Mazideł, ale wiem, że nie będę nigdy w stanie zamienić wszystkich gotowych kosmetyków na te robione samemu choćby z tak prozaicznego powodu jak brak czasu. Mam serum, planuję jeszcze krem do twarzy i może coś do mycia, ale reszta pielęgnacji to gotowe kosmetyki kupowane przez net czy w sklepie. Wtedy wybieram te firmy, o których tu piszemy ![]() Ten wątek jakiś czas temu otworzył mi oczy jak wiele rzeczy oferowanych powszechnie jest testowanych na zwierzętach, przyznam, że najtrudniej szło mi z wyeliminowaniem L'Oreala, bo co wzięłam do ręki to z tego koncernu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny, ostatnio "zachorowałam" na tipsy i nigdzie nie mogę dotrzeć do informacji, czy któraś z firm produkujących tego typu rzeczy testuje (czy też nie testuje) swoje produkty na zwierzętach. Czy macie może informacje na ten temat?
|
![]() ![]() |
![]() |
#440 |
Zakorzenienie
|
Niestety oprocz S. Hansen, nie znam firm produkujacych tipsy, ale wiem, ze Sally Hansen, nalezaca do korporacji Del Laboratories, testuje na 100% -znajduje sie na czarnej liscie peta.
|
![]() ![]() |
![]() |
#441 |
Rozeznanie
|
Na początku dziękuję wszystkim za ogrom pracy włożony w powstanie tego wątku, szczególnie Kattarinie
![]() Mam kilka pytań, więc je teraz po kolei zadam ![]() Czy pasta do zębów Meridol jest z tych testowanych czy nie? Jakie wkładki, podpaski i tampony są produkowane przez firmy nietestujące swoich produktów na zwierzętach? Planuję zakup pędzli do makijażu - no właśnie, na które sie zdecydowac? Chodzi mi o sztuczne pędzle (żadnego włosia naturalnego ![]() ![]() Czym zastąpic szampon Head&Shouders? Tu będę miała prawdziwy dylemat, bo każde odstawienie Head&Shoulders na inny szampon wiąże sie dla mnie z nawrotem łupieżu, więc musi to byc jakiś bardzo dobry przeciwłupieżowy szampon. Czy możecie polecic mi jakieś inne nietestowane dezodoraty niż Nivea? Pałam nieuzasadnioną awersją do firmy Nivea i wolałabym dezodoranty jakiejś innej firmy ![]() Czy wiadomo już jak to jest z produktami firmy Rossmann? Rossmann ma fajne szampony dla dzieci bez SLS i chciałabym wiedziec czy są one testowane czy też nie. Czy firma Wilkinson (ta od maszynek do golenia) testuje? A co z firmą Pharma CF (to ta firma od "Czterech pór roku" i "Venus")? Wydaje mi sie, że gdzieś czytałam, że ta firma nie testuje swoich produktów na zwierzętach? A co z kosmetykami do włosów firmy Toni&Guy? Poza tym ze swojej strony polecam firmę Freeman, która nie testuje swoich produktów na zwierzętach (składników kosmetyków także nie), większośc kosmetyków tej firmy jest wegańska. Zastanawiam się także na zakupem kosmetyków (przede wszystkim mydła) firmy Kanu (http://kanu.com.pl/), tylko ceny mnie trochę przerażają ![]() Dawniej lubiłam kosmetyki Lancome, ale gdy tylko dowiedziałam się, że testują swoje produkty na zwierzętach, zaczęłam używac produktów Estee Lauder. Te kosmetyki Lancome, które jeszcze mam, staram się jak najszybciej zużyc, a nowych już nie kupuję. Nie wiedziałam również, że Dior testuje - szkoda, bo bardzo lubię ich kosmetyki. Więcej nie kupię już żadnego Diora, a zamiast tego przerzucę się na Chanel i Bourjois. Nie wiedziałam również, że La Roche-Posay testuje - szczęscie, że i tak wolę Avene, ale kilka tubek filtrów LR-P mam i trochę potrwa zanim je zużyję. Poza tym kończę właśneie odżywkę Kerastese - L'Oreal precz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Agio- Witaj
![]() Meridol, to produkt koncernu farmaceutycznego Gaba International, tego samego, ktory ma w ofercie Elmex- Gaba na 100% testuje- bo musi- takie sa wymogi prawne, wobec firm farmaceutycznych ![]() Ze swej strony, jak zawsze polecam moja ulubiona paste Weleda- solna. ![]() Jednak jesli masz specyficzne potrzeby, odnosnie higieny jamy ustej, mysle, ze kupienie pasty produkowanej przez koncern farmaceutyczny, wydaje sie lepszym wyborem, niz kupno zwyklej pasty np. Colgate, czy Blandamed. Przynajmniej ta "lecznicza" naprawde pomoze. Wiem, troche to naciagane, ale jesli nie masz wyboru...... Weleda ma w ofercie pasty, odpowiednie do pielegacji problematycznych dziasel. dezodoranty- uzywam dr Hauschka, Lush i Weleda- na polskie warunki sa dosc drogie. podpaski, tampony, kupuje firmy Natracare- znalazlam je w ofercie tych polskich sklepow internetowych: http://apmp.natura.xip.pl/index.php/cPath/160 http://www.naturo.pl/product_info.ph...2ab6defbc6b710 Zastanawialam sie nad polska Bella- jesli firma nie zostala wykupiona przez zaden wielki koncern- wowczas mozna zalozyc, ze nie testuje??? W sprawie pedzli, raczej nie pomoge ![]() Head&Shoulders- nie wiem w tej chwili, czym konkretnie go zastapic ![]() i odstawilabym go, poniewaz wiekszosc szamponow przeciwlupiezowych dziala na innej zasadzie: dlugofalowo, a H&S daje spektakularne, natychmiastowe efekty, ale tylko podczas ciaglego stosowania , nie "leczy" przyczyny, tylko usuwa skutki- po odstawieniu wydaje sie, ze bez niego jest tragicznie- to takie uzaleznienie. Powinno minac, po kilku tygodniach, przy dobrze dobranym , bardziej naturalnym szamponie. (Moze tez warto przeanalizowac inne czynniki, ktore moga powodowac lupiez: nieodpowiednia dieta, stres, itp.) Mam przetluszczajaca sie skore glowy, bez lupiezu- i uzywam m.in. WeledaRozmarynowy-mozna go zaliczyc do przeciwlupiezowych- poniewaz przywracajac naturalna rownowage skory glowy- zapobiega nawrotom lupiezu. Dr Hauschka, J.P. Mitchell, firmy TiGi- ktora nalezy do Toni&Guy-( nie testuje). Poza tym kilku firm niedostepych w PL: Lush, The Organic Pharmacy, John Masters Organics.- wiekszosc tych firm, ma w ofercie szampony lecznicze, m.in. przeciwlupiezowe. Wilkinson- czy nie nalezy do zadej duzej korporacji? Wydaje mi sie, ze tak ![]() Rossman - nie wiem, najlepiej zasiegnac informacji u zrodla, czyli w sklepie Rossman. Pharma CF - poszukam informacji w internecie. EDIT: Agio, dopiero teraz zauwazylam Twoja lokalizaje ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Kattarina Czas edycji: 2007-04-01 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
cześć trueheart
![]() ![]() ![]() podobne do odżywek L'oreala ma Goldwell (nietestowane) a ja mam pytanie co do kolorówki - co wiecie o firmie Pupa (lubię ich cienie)??a ArtDeco?
#444 |
Konto usunięte
|
Dhama, a byłabyś taka miła i podałabys jakiś prosty przepis na hmm zwykły krem nawilzający?Ewentualnie z jakimiś dodatkami pielęgnującymi?Bo głownie o to mi chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#445 |
Rozeznanie
|
Kattarina dziękuję bardzo za błyskawiczną odpowiedź
![]() Na razie będę wykańczała zapasy wszystkiego, co już mam zakupione, a jak tylko będę mieć przypływ gotówki, to planuję większe zakupy. Z past do zębów najbardziej kuszą mnie pasty Tom's of Maine, chociaż ich ceny nie są jakoś szczególnie przyjazne. Tom's of Maine ma także w swojej ofercie m.in. płyny do higieny jamy ustnej, dezodoranty i mydła, więc tylko zbierać pieniążki i do dzieła ![]() Jeśli chodzi o dezodoranty to jak zużyję swój zapas (ech ta moja pasja chomicza ![]() ![]() ![]() A za Twoją radą poszperałam trochę w internecie i znalazłam taką stronę razem ze sklepem on-line ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do Head&Shoulders widzę, że naprawdę będę miała duży problem, żeby znaleźć równie dobry zamiennik - moja walka z łupieżem trwa kilka lat (to nie są niestety chwilowe pogorszenia ![]() ![]() ![]() Równie ciężko będzie mi zrezygnować z produktów Body Shop, do których pałam przeogromną miłością, a zapas mam taki, że raczej nie zużyję przez najbliższy rok ![]() Super, że Toni&Guy nie testuje - nie będę miała w takim razie problemów z doborem odżywek i kosmetyków do stylizacji włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mazidla.com/index.php?opt...&id=1&Itemid=2 http://www.ecospa.pl/article_info.php?articles_id=17 http://maseczki.8am.pl/domowe.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#447 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zastanawiałam się ostatnio czy AA testuje ![]() Cytat:
Goldwella bardzo lubię ![]() Jeśłi chodzi o Pupę to jakoś nieszczególnie lubię tę firmę, jakoś co kupiłam to nie bardzo mi podchodziło ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#448 |
Konto usunięte
|
Dzieki Carolino
![]() Ja wiem, ze można poszukać w google ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#449 |
Raczkowanie
|
no nie skasowało mi post na dwie strony
![]() cześć silva ![]() ![]() ![]() zrobiłam też nawilżający tonik - hydrolat z kwasem hialuronowym i NMF - dla mojej mieszanej cery wystarcza zamiast kremu nocnego (co parę dni); przy skłonnościach do wyprysków można zrobić tonik z olejkiem z drzewa herbacianego, cytrynowym, kadzidłowym, manuka itp. to wszystko co na razie robię do smarowania; podobno dobre są wodne sera z mazideł (z ekstraktem z winogron, pine bark i mnóstwo innych), ale te dopiero mam w planach ![]() na biochemii kosmetycznej są dwa wątki o tym i tam dziewczyny robią bardziej zaawansowane rzeczy ![]()
#450 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ps. pytanie techniczne - czy jest ograniczenie długości postu?już drugiego nie chciało mi wysłać ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.