Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-27, 22:48   #4471
szien
Wtajemniczenie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Cytat:
Napisane przez agatri Pokaż wiadomość
wiemy fajnie że jesteś w naszym gronie
tak podejżewałam, że nie wykarzę się błyskoliwością

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-27, 22:58   #4472
teteesia
Rozeznanie

Obserwuje od czasu do czasu filmiki na yt nietestowanych produktów oczywiście. Pod jednym z nich ktoś napisał, że brokat pozyskuje się z rybich łusek. Ja w to nie uwierzyłam, pomyślalam, że moze jakaś konkretna firma tak pozyskuje ale zaczęłam szukać po necie i znalazłam m.in. tu http://rly.pl/artykuly/733-z-czego-robi-sie-kosmetyki/
Cytat:
"Jak wiadomo, rybie łuski całkiem ładnie się błyszczą. Tę ich właściwość z powodzeniem wykorzystuje się przy produkcji kosmetyków, które oczywiście także mają się ładnie mienić w promieniach słońca. Pomadki, błyszczyki, lakiery do paznokci czy też balsamy często zawierają błyszczące drobinki. Mogą one być zrobione z plastiku, metalu itp. Mogą być także stworzone z rybich łusek, co najczęściej zdarza się przy bardzo małych, nieregularnych drobinach."

Kurcze, pierwsze słysze o tym. Czy tylko ja byłam taka ciemna? Nigdy sie nie spotkałam i nie przypuszczałam, że stąd może pochodzić brokat. Trzeba bliżej sie zapoznać z tym tematem. Może jakąś ma nazwe.
No co chwile jakieś "nowości"

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ----------

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
ja też jestem maniaczką kosmetyków nietestowanych na zwierzętach
nie jestem w stanie przeczytać 148 stron wątku i nie wiem czy było już wspomniana PETA ale na ich stronie znajdziecie spis kosmetyków testowanych i nietestowanych na zwierzętach
Witamy

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:09   #4473
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Dziewczyny, ja chciałam tylko napisać, że na jednym z wątków jedna z dziewcząt podała linka do sklepu internetowego, w którym można kupić sporo naturalnych, nietestowanych na zwierzakach kosmetyków i nie trzeba płacić za przesyłkę Pewnie większość z Was już zna ten sklep internetowy, ale na wszelki wypadek podaje linka: http://kosmetyki-natury.eu/index.html. Widziałam np. kosmetyki Lavery i Logony (m.in. pasty do zębów i dezodoranty)

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2010-12-01 o 19:10
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-01, 19:15   #4474
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja chciałam tylko napisać, że na jednym z wątków jedna z dziewcząt podała linka do sklepu internetowego, w którym można kupić sporo naturalnych, nietestowanych na zwierzakach kosmetyków i nie trzeba płacić za przesyłkę Pewnie większość z Was już zna ten sklep internetowy, ale na wszelki wypadek podaje linka: http://kosmetyki-natury.eu/index.html. Widziałam np. kosmetyki Lavery i Logony (m.in. pasty do zębów i dezodoranty)

Ooo fajny link

A już miałam pisać: co tu taka cisza?

Nikt naprawde nic nie wie co z tym brokatem?

Stary 2010-12-01, 19:20   #4475
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
Ooo fajny link

A już miałam pisać: co tu taka cisza?

Nikt naprawde nic nie wie co z tym brokatem?
No ja też byłam zdziwiona, że nikt nic nie pisze!
Co do brokatu to szczerze mówiąc pojęcia nie mam, nigdy o tym nie słyszałam. Ale powiem Ci szczerze, Teteesiu, że slyszałam sporo głosów ludzi bardzo niezadowolonych, że zwierzęta są zabijane dla mięsa, a cała reszta zwierzęcia się marnuje (niektórzy uważają, że to jest jeszcze większe barbarzyństwo). Sporo osób pracowało nad znalezieniem nowego zastosowania dla elementów, które, tak czy siak, trzeba by wyrzucić na śmietnik, także po wypatroszeniu ryb... więc w sumie nie zdziwiłoby mnie gdyby ktoś wpadł na pomysł użycia rybiej łuski do produkcji brokatu. Dla mnie brzmi całkiem prawdopodobnie, tylko nie bardzo bym wiedziała jak się dowiedzieć jakie jest pochodzenie konkretnego brokatu w konkretnych kosmetykach.
Stary 2010-12-01, 19:25   #4476
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
No ja też byłam zdziwiona, że nikt nic nie pisze!
Co do brokatu to szczerze mówiąc pojęcia nie mam, nigdy o tym nie słyszałam. Ale powiem Ci szczerze, Teteesiu, że slyszałam sporo głosów ludzi bardzo niezadowolonych, że zwierzęta są zabijane dla mięsa, a cała reszta zwierzęcia się marnuje (niektórzy uważają, że to jest jeszcze większe barbarzyństwo). Sporo osób pracowało nad znalezieniem nowego zastosowania dla elementów, które, tak czy siak, trzeba by wyrzucić na śmietnik, także po wypatroszeniu ryb... więc w sumie nie zdziwiłoby mnie gdyby ktoś wpadł na pomysł użycia rybiej łuski do produkcji brokatu. Dla mnie brzmi całkiem prawdopodobnie, tylko nie bardzo bym wiedziała jak się dowiedzieć jakie jest pochodzenie konkretnego brokatu w konkretnych kosmetykach.
No bo jak tworzymy listę z podziałem na składniki zwierzęce/odzwierzęce, a brokat przecież prawie wszędzie w kolorówce jest, no a z tego firmy się nam nie spowiadały nigdy :P
Ciekawa jestem, czy ma to jakąś nazwe i czy często występuje.

Mam jeszcze pytanie czy krem do zębów to jest to samo co pasta?Żebym nie kupiła jakiegoś kremu do mocowania bo co ja z nim zrobie

Stary 2010-12-01, 19:47   #4477
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
No bo jak tworzymy listę z podziałem na składniki zwierzęce/odzwierzęce, a brokat przecież prawie wszędzie w kolorówce jest, no a z tego firmy się nam nie spowiadały nigdy :P
Ciekawa jestem, czy ma to jakąś nazwe i czy często występuje.

Mam jeszcze pytanie czy krem do zębów to jest to samo co pasta?Żebym nie kupiła jakiegoś kremu do mocowania bo co ja z nim zrobie
No właśnie ja też o tym brokacie myślałam, ale szczerze mówiąc nigdy wcześniej o tym nie słyszałam i nawet jak patrzyłam na listę składników odzwierzęcych to mi się nigdzie brokat nie rzucił w oczy

Co do kremów do zębów to też się zastanawiałam co to za czort! Nigdy nie słyszałam o takim podziale, co najwyżej na pasty i żele. Czy ktoś używał i może nam udzielić wiarygodnej informacji dotyczącej tego co to jest krem do zębów? Bo jędrności to on raczej nie poprawia, a i na nawilżenie zębów bym raczej nie liczyła
Stary 2010-12-02, 01:20   #4478
hanusia505
Zakorzenienie

Czyzbyscie zastanawialy sie nad kremem Logona? Tez wlasnie zwrocilam na niego uwage

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:00   #4479
rula
Raczkowanie

Ja może tak nie w temacie, ale nie mogę się doszukać wątku o którym była mowa o Herbapolu, chciałabym wiedzieć ostatecznie czy firma jest ok i czy można z powodzeniem kupwać herbatki i ziółka. Czytałam w jakimś artykule że należy do firm tetujących
rula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 12:15   #4480
szien
Wtajemniczenie

a ja od siebie polecę firmę http://www.essential-care.co.uk/
sprzedają tylk kosmetyki organiczne, nie testują na zwierzętach, ich produkty trzeba zużyć do 3 mcy od otworzenia bo inaczej zaczynają się psuć, itd. Pozatym są świetne dla skór, ich Lemon & Tea Tree Facial Wash to mój Nr.1, który zimą wymieniam na Creamy Coconut Cleanser (bo działa jak krem). Polecam.

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2010-12-02 o 13:10
Stary 2010-12-02, 13:07   #4481
agatri
Rozeznanie

co do tego brokatu to nawet jeśli jest używany to chyba tylko w kosmetykach bardzo wysokiej jakoście <przynajmniej tak mi sie wydaje na chłopski rozum >
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 16:09   #4482
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja od siebie polecę firmę http://www.essential-care.co.uk/
Dzięki za linka, jest bardzo interesujący, ale muszę powiedzieć, że nie znalazłam nigdzie info o nietestowaniu na zwierzętach... jesteś pewna, że nie testują? (Czy chodzi o to, że używają podstawowych składników, których nawet nie trzeba testować?)

A i mam jeszcze pytanie. W niektórych sklepach internetowych z naturalnymi kosmetykami natknęłam się na firmę Balm Balm. Ich produkty wyglądają zachęcająco, a i zawsze wymieniane są jako kosmetyki nietestowane... no ale nie znalazłam żadnej oficjalnej wzmianki o nich, ktoś coś o nich słyszał?
I drugie pytanie, tym razem dotyczące kosmetyków firmy Stara Mydlarnia. Mają bardzo ciekawą ofertę kosmetyków i wyglądają na małą polską firmę, może coś wiecie? Tu jest link do strony internetowej http://www.mydla.pl/ Ktoś bardzo zachwalał te kosmetyki na jednym z wątków dotyczących dobrych kosmetyków naturalnych ( a naturalne jednak często są nietestowane, więc może jest szansa?)

Czas edycji: 2010-12-02 o 16:12
Stary 2010-12-02, 16:54   #4483
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za linka, jest bardzo interesujący, ale muszę powiedzieć, że nie znalazłam nigdzie info o nietestowaniu na zwierzętach... jesteś pewna, że nie testują? (Czy chodzi o to, że używają podstawowych składników, których nawet nie trzeba testować?)
Tak jestem pewna. Na firmę natknęłam się czytając artykuł o kosmetykach organicznych w The Guardian. W zakładce "About us" piszą:

Cytat:
All the ingredients we use, except for the emulsifier beeswax, are plant-derived. All Essential Care products are handmade in small batches to ensure maximum freshness. Our products are tested on a panel of willing human volunteers and NEVER on animals. We ensure that our raw materials suppliers follow the same policy.

Stary 2010-12-02, 16:57   #4484
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jestem pewna. Na firmę natknęłam się czytając artykuł o kosmetykach organicznych w The Guardian. W zakładce "About us" piszą:
No to gites, następny porządny sklep i kolejne kosmetyki

Jakby ktoś jeszcze coś wiedział o Starej Mydlarni i Balm Balm...
Stary 2010-12-02, 17:29   #4485
agatri
Rozeznanie

ja też chcę się dowiedzieć co z tą mydlarnią? na swoich produktach mają króliczka
Stary 2010-12-02, 17:31   #4486
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też chcę się dowiedzieć co z tą mydlarnią? na swoich produktach mają króliczka
A mają? Czy to jest ta sama firma? Bo pamiętam, że wklejałam tu raz linka do mydlarni we Wrocławiu, która ma oficjalne oświadczenie na stronie, że wszystkie sprzedawane produkty są cruelty-free, ale ja nie wiem czy to ci sami.
Stary 2010-12-02, 17:38   #4487
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
No to gites, następny porządny sklep i kolejne kosmetyki

Jakby ktoś jeszcze coś wiedział o Starej Mydlarni i Balm Balm...
O Starej Mydlarni słyszłam, tzn. widziałam jej produkty na półkach Drogerii Natury i na tym moja wiedza się kończy. Na ich stronie nie ma zbyt wiele informacji o pół-produktach. Ich kosmetyki wyglądają kusząco, szczegółnie seria czekoladowo- pomarańczowa

Stary 2010-12-02, 17:42   #4488
agatri
Rozeznanie

no to ta samo moja mama kupiła jakiś olejek do kąpieli ze starej mydlarni bo był właśnie króliczek <heh musi się dużo nauczyć >
Stary 2010-12-02, 18:01   #4489
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
O Starej Mydlarni słyszłam, tzn. widziałam jej produkty na półkach Drogerii Natury i na tym moja wiedza się kończy. Na ich stronie nie ma zbyt wiele informacji o pół-produktach. Ich kosmetyki wyglądają kusząco, szczegółnie seria czekoladowo- pomarańczowa
No mnie właśnie ta seria też kusi I parę innych (na stronie to oni tam takie cudeńka mają ). Czyli nic nie wiemy... może trzeba by się z nimi jakoś skontaktować?

Cytat:
no to ta samo moja mama kupiła jakiś olejek do kąpieli ze starej mydlarni bo był właśnie króliczek <heh musi się dużo nauczyć >
Lepsze to niż nic, moja ciocia zadowolona napisała mi ostatnio, że kupiła sobie tusz L'oreala (bo jej się "pomyliło" ). Ale za to mamę już w zasadzie przekabaciłam
To czekaj to w końcu to samo? Bo jak to samo to ponoć nie testują i sami to ogłaszają na swojej stronie? Czy nie (pogubiłam się doszczętnie).

Czas edycji: 2010-12-02 o 18:03

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-02, 18:18   #4490
agatri
Rozeznanie

Cytat:
No mnie właśnie ta seria też kusi I parę innych (na stronie to oni tam takie cudeńka mają ). Czyli nic nie wiemy... może trzeba by się z nimi jakoś skontaktować?

Lepsze to niż nic, moja ciocia zadowolona napisała mi ostatnio, że kupiła sobie tusz L'oreala (bo jej się "pomyliło" ). Ale za to mamę już w zasadzie przekabaciłam
To czekaj to w końcu to samo? Bo jak to samo to ponoć nie testują i sami to ogłaszają na swojej stronie? Czy nie (pogubiłam się doszczętnie).
tak to ta sama stara mydlarnia
Stary 2010-12-02, 18:25   #4491
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
tak to ta sama stara mydlarnia
uff, dzięki za wytłumaczenie E, to nie jest źle, istnieje jednak szansa, że nie testują

Cytat:
Napisane przez rula Pokaż wiadomość
Ja może tak nie w temacie, ale nie mogę się doszukać wątku o którym była mowa o Herbapolu, chciałabym wiedzieć ostatecznie czy firma jest ok i czy można z powodzeniem kupwać herbatki i ziółka. Czytałam w jakimś artykule że należy do firm tetujących
Rula, o ile ja dobrze pamiętam, to dziewczyny doszły do wniosku, że Herbapol Herbapolowi nierówny i Herbapol Wrocław jest tym złym, testującym, natomiast reszta jest w porządku. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę
Stary 2010-12-02, 18:43   #4492
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Rula, o ile ja dobrze pamiętam, to dziewczyny doszły do wniosku, że Herbapol Herbapolowi nierówny i Herbapol Wrocław jest tym złym, testującym, natomiast reszta jest w porządku. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę
To się teraz zdziwiłam. Taki sobie o Herbapol, i testuje? Jak w takim razie rozróżnić Herbapol wrocławski od innych? Jestem w szoku.
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 19:24   #4493
VeiN
Raczkowanie

dziewczyny pisałam do ORION Pharma (firma która produkuje np Humektan) ale nie odpisali...Może Wy tez sprobujcie.... to w końcu się ugną pod naporem e-maili... ich adres email: kontakt@orionpharma.info. pl
marketing@orionpharma.inf o.pl
I jeszcze raz wracam się z prośba o polecenie dobrego matującego, nie zapychającego podkładu w przystępnej cenie
VeiN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-02, 22:27   #4494
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Czyzbyscie zastanawialy sie nad kremem Logona? Tez wlasnie zwrocilam na niego uwage
Tak, właśnie nad nim sie zastanawiam

Cytat:
Napisane przez rula Pokaż wiadomość
Cytat:
Było chwile temu o Herbapolach, Wrocław na 100% testuje, reszta jest chyba okej, choć też mają nie tylko herbatki itp.
Któraś z dziewczyn pisała, że ma z nimi do czynienia i że są w porzątku.
Pisałam do tych większych i ci co odpisywali twierdzili, że nie testują.
Więc chyba reszta powinna być dobra.

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
To się teraz zdziwiłam. Taki sobie o Herbapol, i testuje? Jak w takim razie rozróżnić Herbapol wrocławski od innych? Jestem w szoku.
Na każdym opakowaniu pisze producent. Ja sama nie miałam pojęcia że aż tyle ich jest. Wpadłam na liste gdzie było podane, że Herbapol Wrocław testuje, aż sie zagotowało we mnie bo lubie ich hebratki, ale cale szczęście nie oni jedni są

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2010-12-02 o 22:30
Stary 2010-12-03, 01:33   #4495
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
No taki sobie o Herbapol... ale w sumie pamiętam, że jak się dowiedziałam, że Soraya i Eris testują to też w sumie byłam zdziwiona.
Stary 2010-12-03, 01:57   #4496
carolinascotties
Zakorzenienie

PROSIMY O POMOC WSZYSTKIE WIZOOZANKI

PODCZAS AWARII ZOSTALO UTRACONYCH WIELE ZDJEC, GLOWNIE Z TEGO ROKU.

WIELKA DO WAS PROSBA- SPRAWDZCIE SWOJE ZALACZNIKI, JESLI JESTESCIE W POSIADANIU ICH KOPII - ZALADUJCIE JE PONOWNIE NA FORUM.
EDYCJA ZOSTALA PRZYWROCONA NA WSZYSTKICH WATKACH, ROWNIEZ TYCH ZAMKNIETYCH.

ODBUDUJMY WSPOLNIE CZESC FORUM WIZOOZ I INNYCH.

ZALADUJCIE TEZ SWOJE AVATARY

Z GORY DZIEKUJEMY WAM ZA POMOC

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 08:55   #4497
Sorbet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VeiN Pokaż wiadomość
I jeszcze raz wracam się z prośba o polecenie dobrego matującego, nie zapychającego podkładu w przystępnej cenie
Gosh X-ceptional wear, jak dla mnie super matuje, nieźle kryje. Kupiłam w promocji w Wispolu za 35 zł, może jeszcze go dorwiesz po niższej cenie?
Sorbet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-03, 11:57   #4498
agatri
Rozeznanie

moim zdaniem najbardziej znany jest herbapol lublin
Stary 2010-12-03, 14:41   #4499
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez VeiN Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to Tobie polecałam podkład mineralny? Wiem, że można w Polsce bez babrania się z przesyłką zagraniczną kupić już podkłady EDM (Everyday Minerals) i nasze polskie Pixie Cosmetics. Jak dla mnie rewelacja, bo do tej pory każde podkłady, jakie miałam, działały bardzo negatywnie na moją skórę, więc w końcu przestałam ich używać (do podkładów EDM, które są bardzo delikatne dla skóry i wyglądają naprawdę naturalnie).
A co do matowienia to moje najnowsze odkrycie - odrobinka pudru bambusowego z Biochemii Urody na jakikolwiek podkład i jedziemy. Matuje tak, że szczęka opada (ergo używam go tylko i wyłącznie na czoło, jest taki mocny )
Stary 2010-12-03, 15:16   #4500
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A co do matowienia to moje najnowsze odkrycie - odrobinka pudru bambusowego z Biochemii Urody na jakikolwiek podkład i jedziemy. Matuje tak, że szczęka opada (ergo używam go tylko i wyłącznie na czoło, jest taki mocny )
Haha, wszędzie się pojawia bambus z BU Naprawdę mocno matuje (aż za mocno chwilami) ale jest rewelacyjny na lato! Nic tak nie matuje latem jak bambus. Można go mieszać z każdym sypkim pudrem, kombinować, jest świetny
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości