|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Nie mogę znaleźć w tamtym topiku tej firmy, więc czy ktoś wie czy CATRICE należy do testuchów czy nie?
#4622 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bo ja niemieckiego nie znam i nic nie znalazłam ![]() Ale w takim razie świetnie, że nie testują ![]()
![]() |
#4624 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
bo ja szukałam i nigdzie nie widze. Czyli mam dodać na czerwoną?
![]() |
#4625 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie ma za co, z niektórymi firmami zagranicznymi naprawdę niełatwo się połapać... Ale słyszałam o Catrice dużo dobrego, nie tylko o ich szminkach, ale i o ich cieniach ![]() Teteesiu, to ja ślicznie proszę o dopisanie Catrice na zieloną listę... bo tania, drogeryjna, dostępna i dobra firma ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-07 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj byłam w takiej jednej, małej - to kolorówka tylko z Rimmela, Maybeline, itp - z nie testownych to Bell było, ale nic ciekawego nie mieli ![]() Za to w takiej innej - naprawdę dużej, to i Essence, My Secret, i właśnie Catrice (za to nie ma Bell) - na Catrice przypadkiem się natknęłam, bo szukałam czerwonej szminki i tylko tam znalazłam ![]()
![]() |
#4628 |
Raczkowanie
|
Dystrybutorem marki KOBO jest polbita
"Polbita" Sp. Z O.O. Adres: 25-368 - Kielce Głowackiego 2 http://www.polbita.com.pl/ Wolalabym dla formalnosci napisac list,ale nie dziala no .. Ja kupując świateczne prezenty bede polegać na Yves rocher , Avon , Farmona moze , Stara mydlarnia ,moze Lavea jesli znajdę I moze barwa, zobacze jeszcze co będzie z takich kosmetyków 'ladnych' do kapieli i pielęgnacji. Moze nie wszystko jest nie testowane na 100% ale mysle,ze lepiej to,niz jakies koncerny . Duzo jest jeszcze kosmetykow takich niby 'naturalnych' których firm nie znam w ogole. A Wy z jakich firm będziecie kupować ?? Pytam, bo na swieta zazwyczaj się kupuje kosmetyki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Natomiast pamiętam, że byłam na stronie i faktycznie nie działa im opcja skontaktuj się, więc chwilowo nie da się do nich napisać. A co do prezentów to ja bym się tak bardzo ucieszyła z prezentów Starej Mydlarni i Kanu, no ale to już bardzo od preferencji zależy. Z kosmetyków "ładnych" to jeszcze Lush, ale to drogie jest pieruństwo ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-08 o 00:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() kocham Lush'a ich Dark Angel to mój numer jeden z peelingów w czwartek dostaję wypłatę więc w weekend jadę na zakupy świąteczne no i Lush dla mnie ![]()
I'm so glamorous, I piss glitter! Edytowane przez szien Czas edycji: 2010-12-08 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 |
Zadomowienie
|
Prezenty kosmetyczne:
na tej stronie mają ładnie wyglądające olejki do masażu czy kule do kąpieli, cenowo nie powala http://kosmetykinaturalne.com.pl/ Nyx ma super szminki, błyszczyki i ponoć cienie, wg mnie wcale nie jest drogo na allegro, kupowałam u _monicca_k Avon wypuścił teraz koronkową edycję kolorówki - milutko wygląda, matowe szminki są cudowne, pachną wanilią, warto. Lakiery też są super, trwałe przede wszystkim. Katalog można pooglądać on-line. Bourjois ma śliczne opakowania, może coś w promocji jest aktualnie? Dziewczyna ucieszy się z eleganckiego lusterka, przy którym będzie robiła makijaż kosmetykami cruelty-free ![]() Jest firma Paese (eks Euphora), która ma uroczą linię retro, ale nie ma jej na listach...
Edytowane przez Sorbet Czas edycji: 2010-12-08 o 14:12 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4632 |
ma zielone pojęcie
|
Dziewczyny, dlaczego produkty robione dla drogerii Natura są na czerwonej?
![]() ![]() ![]() ![]()
#4633 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Podobno są ok, ale czekamy na odpowiedz od nich, żeby sie upewnić.
![]() |
#4634 |
Raczkowanie
|
Nie ma na naszej liście Carmex'a, który nie testuje, a robią cudowne balsamy do ust ! Nawet na swojej stronie piszą :
"IS CARMEX TESTED ON ANIMALS? Only the ones we’re related to. Seriously, we never test on animals. We don’t need to, because we’ve got so many Woelbing family members to use as test subjects. Our products have got to be good enough for our lips before they ever get to yours. Of course, all Carmex products undergo thorough chemical analysis and testing before they ever leave our facility." Dopisujemy! To bardzo przyjemne uczucie patrzeć, jak nasza dobra lista się rozrasta ![]()
You worry 'bout the wrong things, wrong things . . . *sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287 *podyskutuj z nami ! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749 Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4635 |
Zadomowienie
|
Czy Carmex robi tylko i wyłącznie balsamy do ust?
Mam w tubce, klasyczny - serio serio genialnie nawilża. Ponoć leczy opryszczkę gdy czujemy, że zaraz wyskoczy.
#4636 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() _________________________ ______________________ Kobitki - ERROR ![]() Mam już za mało znaków w poście z produktami nietestowanymi. W takim razie powymazuje produkty niekosmetyczne, będą one na liście z podziałem.
pomóż ![]() http://uniteddogs.com/stopkillingdogs/ Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318 Edytowane przez teteesia Czas edycji: 2010-12-08 o 18:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
"Tworząc portfolio naszych linii własnych i wyłącznych mamy również na uwadze unikanie produktów / receptur, które mogłyby urazić naszych bardziej pro-ekologicznie nastawionych konsumentów, toteż receptury/formulacje tych produktów oparte są o składniki o dobrze ustalonym profilu toksykologicznym (nie podpadające pod tzw. 'substancje nowe' w rozumieniu unijnego rozporządzenia REACH) Zatem żadne kosmetyki zaliczane do naszych marek własnych i/lub linii wyłącznych ani ich składniki nie są testowane na zwierzętach gdyż (abstrahując od aspektu moralnego takich testów ) byłoby to zupełnie bez sensu". Chodzi im o to, że jest przymus testowania tylko nowych substancji. A oni nowych substancji, tj. tych "o nieustalonym profilu toksykologicznym" nie mają w kosmetykach. Więc nie muszą testować na zwierzętach. Ja to tak rozumiem ![]() ![]()
![]() |
#4638 | ||||||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny zwracam się do Was z bardzo ważną dla mnie sprawą.
Będę robić zakupy w zagranicznym sklepie internetowym i chciałabym oczywiście, żeby to były kosmetyki nietestowane na zwierzętach. Napisałam więc kilkanaście maili do producentów kosmetyków, którymi byłabym zainteresowana, jednak odpowiedzi, które dostałam są dość lakoniczne. Zaznaczę, że w większość są to producenci z USA (tam jest siedziba firmy), często nie są to duże przedsiębiorstwa (koncerny), niektóre z nich sprzedają produkty hand-made, surowce użyte w produktach są to najczęściej substancje naturalne, czyli oleje, masła, ekstrakty itp. (czyli niewymagające testowania) Wysyłając maile, posłużyłam się Waszym wzorem. Dla przypomnienia ![]() Cytat:
Curls: Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() CrownPride Cytat:
Cytat:
![]() Nigdy wcześniej nie pisałam do zagranicznych producentów i dlatego chciałam się zapytać, czy zdarza się Wam często dostawać tylko odpowiedź, że produkty są 100% cruelty-free (i żadnego więcej wyjaśnienia)? Edit (zapomniałam o tych mailach): Hair rules Cytat:
Cytat:
Edytowane przez malgosia86 Czas edycji: 2010-12-08 o 21:30 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4639 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Ci, że strasznie nieprofesjonalne są te odpowiedzi... Ja jakoś chyba miałam szczęście, bo przynajmniej się firmy starały dać pełną odpowiedź... Nie wiem co Ci powiedzieć :/
![]() |
#4640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4641 |
Zadomowienie
|
![]() To nie wiem, co teraz zrobić:/ Macie jakieś pomysły? Dopytać się jeszcze producentów? Ale z drugiej strony, to zadałam jasne pytania i mam wrażenie, że mnie po prostu zbyli ![]() Zależy mi na tych kosmetykach (żeby mieć do wyboru chociaż kilka firm), bo nie ma możliwości dostania odpowiedników tych kosmetyków z polskich firm. Myślałam, że w USA czy UK kwestia nietestowania jest bardziej popularna i więcej jest takich producentów. A tu nieprzyjemny zawód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Rozeznanie
|
Szukam informacji co do tych kosmetyków, i tak:
Kinky-curly na swojej stronie mają królika cruelty free i piszą że: "Kinky-Curly TM brand is a proud signer of The Compact for Safe Cosmetics. We are committed to developing hair products that not only deliver results but also nourish your hair with natural and organic ingredients." Curl Junkie http://www.naturallycurly.com/curlta...ucts-list.html tu coś piszą, wydaje sie ok Hair rules na tej liście http://www.bestfitpetsit.com/compani...test-on-animal są w nietestującej, ale co to jest za lista to nie mam pojęcia (Estee też tu jest) BeeMine Products mają królika cruelty free na stronie Więcej nic mi nie wpadło w oko. A nie lepiej Malgosiu86 znaleźć coś w tym co wiadomo, że nie jest testowane ![]()
#4643 |
ma zielone pojęcie
|
Teteesia, wybacz, że jeszcze wrócę do poprzedniej rozmowy, ale nadal nie jestem przekonana co do tego czy Natura naprawdę testuje
![]() Nie chcę robić zamieszania, bo możliwe, że macie rację dziewczyny, ale jakbym mogła prosić o ponowne przeanalizowanie odpowiedzi natury ![]() Szoda byłoby mieć dobrą firmę na czerwonej. Chociaż możliwe, że słusznie tam jest.
#4644 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4645 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może na razie przetestuj te? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edit: przeczytałam tego maila od Natury dwa razy i też dla mnie jak byk tam napisali, że nie testują. Napisali: nie używamy substancji nowych, żeby nie urazić klientów, a testy mają sens tylko w odniesieniu do nich. Niech się jeszcze inne dziewczyny wypowiedzą, ale jak dla mnie to oni bardziej wprost już nie mogli odpowiedzieć, że nie mają z testowaniem nic wspólnego. Podkreślony fragment miał nas UPEWNIĆ, że nie testują, a nie napisać w jakich przypadkach to robią. Pozwolę sobie rozrysować schemat: ![]() Testować na zwierzętach trzeba tylko substancje nowe -> na wszelki wypadek nie używamy żadnych substancji nowych, żeby nie urazić niektórych klientów -> nie testujemy niczego na zwierzętach, najwyżej przed wprowadzeniem do obrotu na ochotnikach -> POMIMO, że nie testujemy niczego na zwierzętach, nie stosujemy oznaczeń 'nie testowane', gdyż często nie mamy na to miejsca na opakowaniu
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-09 o 17:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4646 |
Zadomowienie
|
Jean Paul Gaultier, Issey Miyake, Lolita Lempicka, Versace, Masaki Matsushima, Benetton, Laura Biagiotti, Burberry - nie mam pojęcia na jakich listach ich szukać, a perfumy cruelty-free to pożądana rzecz. Błagam o pomoc.
#4647 |
Rozeznanie
|
rozwaliłą mnie odpowiedz Hair lures
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4648 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znalazłam taką nową firmę mineralną Spice Cosmetics, którą jest firmą w pełni vegańską i która wysyła do Polski przesyłki za 3$ (czyli ok 10 zł, jak w Polsce cena przesyłki) ![]()
Nie wspieraj BEZSENSOWNEGO OKRUCIEŃSTWA. Zobacz o co chodzi Mój BLOG o nietestowanych na zwierzętach kosmetykach kolorowych, naturalnych, życiu w Stanach, anegdotkach i ciekawostkach. ![]() Edytowane przez Linusiaczek Czas edycji: 2010-12-09 o 19:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a prada też nie testuje ? jakie firmy z DKNY na czele nie testują ale są na czerwonej ze względu na futra? Edytowane przez agatri Czas edycji: 2010-12-09 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4650 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
DKNY i ja nie jestem pewna, ale chyba Dior także wypadł za futra?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:58.