Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 18:32   #4621
saming
Zakorzenienie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

Nie mogę znaleźć w tamtym topiku tej firmy, więc czy ktoś wie czy CATRICE należy do testuchów czy nie?

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 18:48   #4622
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Nie mogę znaleźć w tamtym topiku tej firmy, więc czy ktoś wie czy CATRICE należy do testuchów czy nie?
Catrice ma na swojej stronie oficjalne oświadczenie, że zarówno ich produkty końcowe, jak i żaden składnik nie jest testowany na zwierzętach, a od dostawców wymagają pisemnego poświadczenia, że nie były testowane. Tak jak pisałam kilka stron wcześniej, w Niemczech takich firm jest naprawdę sporo

Cytat:
Für die Herstellung von unseren Kosmetikprodukten werden keinerlei Tierversuche durchgefü,hrt, noch in Auftrag gegeben. Dies gilt sowohl für die Endprodukte als auch die gesamten Inhaltsstoffe. Von unseren Lieferanten lassen wir uns schriftlich versichern, dass auch deren Produkte tierversuchsfrei produziert werden.
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:01   #4623
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Catrice ma na swojej stronie oficjalne oświadczenie, że zarówno ich produkty końcowe, jak i żaden składnik nie jest testowany na zwierzętach, a od dostawców wymagają pisemnego poświadczenia, że nie były testowane. Tak jak pisałam kilka stron wcześniej, w Niemczech takich firm jest naprawdę sporo
Dziękuję bardzo.

Bo ja niemieckiego nie znam i nic nie znalazłam

Ale w takim razie świetnie, że nie testują Kolejna firma - kolorówka, tania, łatwo dostępna (w Naturze jest). (I swoją drogą od razu mogę polecić szminki - bardzo fajne kolory mają i bardzo dobrze nawilżają).

Stary 2010-12-07, 19:07   #4624
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
Myślę, ze Kobo znajdzie sie na czerwonej,bo to polbita ktora reprezentuje Loreal ,tak jest napisane na styronie,maila nadal nie mozna napisac..
Mogłabyś podać gdzie jest to info?
bo ja szukałam i nigdzie nie widze.
Czyli mam dodać na czerwoną?

Na całym świecie co 6 sekund ginie w męczarniach jakiś zwierzak w laboratarium!
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post17020318
teteesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:10   #4625
agatri
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez teteesia Pokaż wiadomość
Mogłabyś podać gdzie jest to info?
bo ja szukałam i nigdzie nie widze.
Czyli mam dodać na czerwoną?
może zostawić tą firmę do czasu napisania emaila ?
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 19:11   #4626
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo.

Bo ja niemieckiego nie znam i nic nie znalazłam

Ale w takim razie świetnie, że nie testują Kolejna firma - kolorówka, tania, łatwo dostępna (w Naturze jest). (I swoją drogą od razu mogę polecić szminki - bardzo fajne kolory mają i bardzo dobrze nawilżają).
Jest do kupienia w Naturze?

Nie ma za co, z niektórymi firmami zagranicznymi naprawdę niełatwo się połapać... Ale słyszałam o Catrice dużo dobrego, nie tylko o ich szminkach, ale i o ich cieniach

Teteesiu, to ja ślicznie proszę o dopisanie Catrice na zieloną listę... bo tania, drogeryjna, dostępna i dobra firma

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2010-12-07 o 19:14
Stary 2010-12-07, 19:18   #4627
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Jest do kupienia w Naturze?

Nie ma za co, z niektórymi firmami zagranicznymi naprawdę niełatwo się połapać... Ale słyszałam o Catrice dużo dobrego, nie tylko o ich szminkach, ale i o ich cieniach

Teteesiu, to ja ślicznie proszę o dopisanie Catrice na zieloną listę... bo tania, drogeryjna, dostępna i dobra firma
Jeżeli masz dobrą Naturę - to powinna być
Ja wczoraj byłam w takiej jednej, małej - to kolorówka tylko z Rimmela, Maybeline, itp - z nie testownych to Bell było, ale nic ciekawego nie mieli
Za to w takiej innej - naprawdę dużej, to i Essence, My Secret, i właśnie Catrice (za to nie ma Bell) - na Catrice przypadkiem się natknęłam, bo szukałam czerwonej szminki i tylko tam znalazłam

Stary 2010-12-07, 21:54   #4628
Senseds
Raczkowanie

Dystrybutorem marki KOBO jest polbita
"Polbita" Sp. Z O.O.

Adres:
25-368 - Kielce
Głowackiego 2

http://www.polbita.com.pl/

Wolalabym dla formalnosci napisac list,ale nie dziala no ..

Ja kupując świateczne prezenty bede polegać na Yves rocher , Avon , Farmona moze , Stara mydlarnia ,moze Lavea jesli znajdę I moze barwa, zobacze jeszcze co będzie z takich kosmetyków 'ladnych' do kapieli i pielęgnacji. Moze nie wszystko jest nie testowane na 100% ale mysle,ze lepiej to,niz jakies koncerny . Duzo jest jeszcze kosmetykow takich niby 'naturalnych' których firm nie znam w ogole.

A Wy z jakich firm będziecie kupować ?? Pytam, bo na swieta zazwyczaj się kupuje kosmetyki.

Senseds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-07, 22:03   #4629
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Senseds Pokaż wiadomość
Dystrybutorem marki KOBO jest polbita
"Polbita" Sp. Z O.O.

Adres:
25-368 - Kielce
Głowackiego 2

http://www.polbita.com.pl/

Wolalabym dla formalnosci napisac list,ale nie dziala no ..

A Wy z jakich firm będziecie kupować ?? Pytam, bo na swieta zazwyczaj się kupuje kosmetyki.
Hm, no tak, ale z tego wynika, że polbita jest dystrybutorem, a nie producentem Więc Kobo może równie dobrze nie testować, to zazwyczaj nie zależy od dystrybutora. (Jeśli się mylę to mnie poprawcie, ale z tego, co pamiętam to nie taka jest rola dystrybutora)
Natomiast pamiętam, że byłam na stronie i faktycznie nie działa im opcja skontaktuj się, więc chwilowo nie da się do nich napisać.

A co do prezentów to ja bym się tak bardzo ucieszyła z prezentów Starej Mydlarni i Kanu, no ale to już bardzo od preferencji zależy. Z kosmetyków "ładnych" to jeszcze Lush, ale to drogie jest pieruństwo

Czas edycji: 2010-12-08 o 00:12
Stary 2010-12-08, 11:28   #4630
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do prezentów to ja bym się tak bardzo ucieszyła z prezentów Starej Mydlarni i Kanu, no ale to już bardzo od preferencji zależy. Z kosmetyków "ładnych" to jeszcze Lush, ale to drogie jest pieruństwo
to w końcu Stara Mydlarnia testuje czy nie ? jak nie to wtedy się obkupię na rok w tej serii czekolada- pomarańcza
kocham Lush'a ich Dark Angel to mój numer jeden z peelingów
w czwartek dostaję wypłatę więc w weekend jadę na zakupy świąteczne no i Lush dla mnie

I'm so glamorous, I piss glitter!

Edytowane przez szien
Czas edycji: 2010-12-08 o 11:31
szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 14:05   #4631
Sorbet
Zadomowienie

Prezenty kosmetyczne:

na tej stronie mają ładnie wyglądające olejki do masażu czy kule do kąpieli, cenowo nie powala http://kosmetykinaturalne.com.pl/
Nyx ma super szminki, błyszczyki i ponoć cienie, wg mnie wcale nie jest drogo na allegro, kupowałam u _monicca_k
Avon wypuścił teraz koronkową edycję kolorówki - milutko wygląda, matowe szminki są cudowne, pachną wanilią, warto. Lakiery też są super, trwałe przede wszystkim. Katalog można pooglądać on-line.
Bourjois ma śliczne opakowania, może coś w promocji jest aktualnie?
Dziewczyna ucieszy się z eleganckiego lusterka, przy którym będzie robiła makijaż kosmetykami cruelty-free

Jest firma Paese (eks Euphora), która ma uroczą linię retro, ale nie ma jej na listach...

Edytowane przez Sorbet
Czas edycji: 2010-12-08 o 14:12
Sorbet jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 14:41   #4632
Chatul
ma zielone pojęcie

Dziewczyny, dlaczego produkty robione dla drogerii Natura są na czerwonej? Czytam i czytam tego maila odpowiadającego od Natury (umieszczony w tym poście: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3160), i nie widzę niczego złego w tej odpowiedzi Ale może jestem już zmęczona i coś przeoczyłam Byłabym wdzięczna za wskazanie tego złego fragmentu w odpowiedzi Natury
Stary 2010-12-08, 16:09   #4633
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dlaczego produkty robione dla drogerii Natura są na czerwonej? Czytam i czytam tego maila odpowiadającego od Natury (umieszczony w tym poście: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=3160), i nie widzę niczego złego w tej odpowiedzi Ale może jestem już zmęczona i coś przeoczyłam Byłabym wdzięczna za wskazanie tego złego fragmentu w odpowiedzi Natury
Ja to rozumiem tak, że testują nowe substancje (testowanie kosmetyków gotowych na zwierzętach / lub testowanie składników kosmetyków na zwierzętach ma pewne uzasadnienie właśnie tylko i wyłącznie w odniesieniu do tzw. substancji nowych), a później już nie.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez szien Pokaż wiadomość
to w końcu Stara Mydlarnia testuje czy nie ? jak nie to wtedy się obkupię na rok w tej serii czekolada- pomarańcza
kocham Lush'a ich Dark Angel to mój numer jeden z peelingów
w czwartek dostaję wypłatę więc w weekend jadę na zakupy świąteczne no i Lush dla mnie
Podobno są ok, ale czekamy na odpowiedz od nich, żeby sie upewnić.

Stary 2010-12-08, 16:32   #4634
pamelal
Raczkowanie

Nie ma na naszej liście Carmex'a, który nie testuje, a robią cudowne balsamy do ust ! Nawet na swojej stronie piszą :
"IS CARMEX TESTED ON ANIMALS?
Only the ones we’re related to. Seriously, we never test on animals. We don’t need to, because we’ve got so many Woelbing family members to use as test subjects. Our products have got to be good enough for our lips before they ever get to yours. Of course, all Carmex products undergo thorough chemical analysis and testing before they ever leave our facility."

Dopisujemy! To bardzo przyjemne uczucie patrzeć, jak nasza dobra lista się rozrasta

*sprawdz czy uzywasz kosmetykow przyjaznych dla zwierzat !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=403287
*podyskutuj z nami !
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=115749

Never take life too seriously-nobody gets out alive anyway !
pamelal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 17:15   #4635
Sorbet
Zadomowienie

Czy Carmex robi tylko i wyłącznie balsamy do ust?
Mam w tubce, klasyczny - serio serio genialnie nawilża. Ponoć leczy opryszczkę gdy czujemy, że zaraz wyskoczy.
Stary 2010-12-08, 18:25   #4636
teteesia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pamelal Pokaż wiadomość
Nie ma na naszej liście Carmex'a, który nie testuje, a robią cudowne balsamy do ust ! Nawet na swojej stronie piszą :
"IS CARMEX TESTED ON ANIMALS?
Only the ones we’re related to. Seriously, we never test on animals. We don’t need to, because we’ve got so many Woelbing family members to use as test subjects. Our products have got to be good enough for our lips before they ever get to yours. Of course, all Carmex products undergo thorough chemical analysis and testing before they ever leave our facility."

Dopisujemy! To bardzo przyjemne uczucie patrzeć, jak nasza dobra lista się rozrasta
Cool

Cytat:
Napisane przez Sorbet Pokaż wiadomość
Czy Carmex robi tylko i wyłącznie balsamy do ust?
Mam w tubce, klasyczny - serio serio genialnie nawilża. Ponoć leczy opryszczkę gdy czujemy, że zaraz wyskoczy.
KWC pokazuje tylko te: https://wizaz.pl/kosmetyki/producent.php?prod=1291, na ich stronie jest troche więcej (balsamy do rąk i ciała) http://www.mycarmex.com/, ale to nowości także moze kieeeedyś do nas dotrą

_________________________ ______________________

Kobitki - ERROR
Mam już za mało znaków w poście z produktami nietestowanymi.
W takim razie powymazuje produkty niekosmetyczne, będą one na liście z podziałem.

Edytowane przez teteesia
Czas edycji: 2010-12-08 o 18:35
Stary 2010-12-08, 19:04   #4637
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja to rozumiem tak, że testują nowe substancje (testowanie kosmetyków gotowych na zwierzętach / lub testowanie składników kosmetyków na zwierzętach ma pewne uzasadnienie właśnie tylko i wyłącznie w odniesieniu do tzw. substancji nowych), a później już nie.
Ale piszą:
"Tworząc portfolio naszych linii własnych i wyłącznych mamy również na uwadze unikanie produktów / receptur, które mogłyby urazić naszych bardziej pro-ekologicznie nastawionych konsumentów, toteż receptury/formulacje tych produktów oparte są o składniki o dobrze ustalonym profilu toksykologicznym (nie podpadające pod tzw. 'substancje nowe' w rozumieniu unijnego rozporządzenia REACH) Zatem żadne kosmetyki zaliczane do naszych marek własnych i/lub linii wyłącznych ani ich składniki nie są testowane na zwierzętach gdyż (abstrahując od aspektu moralnego takich testów ) byłoby to zupełnie bez sensu".

Chodzi im o to, że jest przymus testowania tylko nowych substancji. A oni nowych substancji, tj. tych "o nieustalonym profilu toksykologicznym" nie mają w kosmetykach. Więc nie muszą testować na zwierzętach.
Ja to tak rozumiem Zwłaszcza, że wprost napisali, że nie testują ani kosmetyków ani składników
Stary 2010-12-08, 21:25   #4638
malgosia86
Zadomowienie

Dziewczyny zwracam się do Was z bardzo ważną dla mnie sprawą.
Będę robić zakupy w zagranicznym sklepie internetowym i chciałabym oczywiście, żeby to były kosmetyki nietestowane na zwierzętach.

Napisałam więc kilkanaście maili do producentów kosmetyków, którymi byłabym zainteresowana, jednak odpowiedzi, które dostałam są dość lakoniczne.
Zaznaczę, że w większość są to producenci z USA (tam jest siedziba firmy), często nie są to duże przedsiębiorstwa (koncerny), niektóre z nich sprzedają produkty hand-made, surowce użyte w produktach są to najczęściej substancje naturalne, czyli oleje, masła, ekstrakty itp. (czyli niewymagające testowania)

Wysyłając maile, posłużyłam się Waszym wzorem. Dla przypomnienia:
Cytat:
Dear Sir/Madam
I would like to ask you some questions about your products.
a) Are any of your end products tested on animals?
b) Are any of the ingredients tested on animals? Does your company check if your suppliers test on animals (do you ask for documents testifying no animal testing is done or other evidence)?
c) Do your products contain any animal-derived ingredients or animal by-products (such as tallow, lanolin, beeswax, elastin, collagen, whale oil or cod-liver oil, caviar, silk, royal jelly?)
Please let me know if anything is not clear, I am not a native speaker of English.
Thank you for your time.
Best regards
I teraz odpowiedzi, które dostałam:
Curls:
Cytat:
Hello xxx,

All of our products are 100% animal crulety free!

Yours curly,
xxx
Kinky-curly

Cytat:
Thank you for sharing your concerns. Please be advise we are cruelty free and never test on animals.

Sincerely, Kinky-Curly Customer Service
Curl Junkie
Cytat:
Hi!

Yes the products are cruelty-free as we do not test on animals and source from suppliers that do not test on animals. I and my lab have checked with the suppliers that they do not test. In any event, we do not use ingredients that would require on going animal testing. Most of these ingredients have been on the market for many years and their safety was long established before I even began using them. As one supplier stated, there is no way to prove that an ingredient at some point down the line (say 20-30 years ago) was never tested on an animal. But to the best of their knowledge, they source from cruelty free sources.

Best
Tę odpowiedź można chyba uznać za wyczerpującą

CrownPride
Cytat:
Dear xxx,

All our products are not tested on animals, nor are the ingredients
are tested on animals. UK has banned animal testing of cosmetics since
the 1990s and the EU since 2009. Our supplies/raw materials are sourced
within EU.

For more information you can read http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/2661797.stm, and also Internet has further information on this.

Regards
BeeMine Products

Cytat:
Good morning and thank you for writing. No to all of those questions we
are cruelty free it's on our main page and we are slowing placing it on
all of our bottles as well. Have a lovely day!

Best,
Byłabym bardzo wdzięczna, gdybyście pomogły mi zdecydować, kosmetyki których firm mogę z czystym sumieniem kupować

Nigdy wcześniej nie pisałam do zagranicznych producentów i dlatego chciałam się zapytać, czy zdarza się Wam często dostawać tylko odpowiedź, że produkty są 100% cruelty-free (i żadnego więcej wyjaśnienia)?

Edit (zapomniałam o tych mailach):
Hair rules
Cytat:
Dear Ms xxx,

Not sure what exactly are you looking for, but to answer your questions :
a) NO
b) No,no no
HairVeda
Cytat:
Hello!
Our end products are not animal tested, however, we do not ask our suppliers if they test on animals.
We use beeswax in 1 product: Almond Glaze.
We use Marine Collagen in 2 products: Methi Sativa Set & Whipped Clouds

If you need more information please don't hesitate to contact us.
HairVeda Customer Care

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-12-08 o 21:30
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 22:56   #4639
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
(..)
Nigdy wcześniej nie pisałam do zagranicznych producentów i dlatego chciałam się zapytać, czy zdarza się Wam często dostawać tylko odpowiedź, że produkty są 100% cruelty-free (i żadnego więcej wyjaśnienia)?
Powiem Ci, że strasznie nieprofesjonalne są te odpowiedzi... Ja jakoś chyba miałam szczęście, bo przynajmniej się firmy starały dać pełną odpowiedź... Nie wiem co Ci powiedzieć :/
Stary 2010-12-08, 23:13   #4640
szien
Wtajemniczenie

Cytat:
Powiem Ci, że strasznie nieprofesjonalne są te odpowiedzi... Ja jakoś chyba miałam szczęście, bo przynajmniej się firmy starały dać pełną odpowiedź... Nie wiem co Ci powiedzieć :/
zgadzam się, a w szczególności odpowiedź od Hair Rules w dodatku z błędem gramatycznym

I'm so glamorous, I piss glitter!

szien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 09:21   #4641
malgosia86
Zadomowienie

dziękuję za odpowiedzi

To nie wiem, co teraz zrobić:/ Macie jakieś pomysły?
Dopytać się jeszcze producentów? Ale z drugiej strony, to zadałam jasne pytania i mam wrażenie, że mnie po prostu zbyli Wiec czemu mieliby mi teraz udzielić dokładniej odpowiedzi.

Zależy mi na tych kosmetykach (żeby mieć do wyboru chociaż kilka firm), bo nie ma możliwości dostania odpowiedników tych kosmetyków z polskich firm.

Myślałam, że w USA czy UK kwestia nietestowania jest bardziej popularna i więcej jest takich producentów. A tu nieprzyjemny zawód

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 14:07   #4642
teteesia
Rozeznanie

Szukam informacji co do tych kosmetyków, i tak:
Kinky-curly na swojej stronie mają królika cruelty free i piszą że: "Kinky-Curly TM brand is a proud signer of The Compact for Safe Cosmetics. We are committed to developing hair products that not only deliver results but also nourish your hair with natural and organic ingredients."
Curl Junkie http://www.naturallycurly.com/curlta...ucts-list.html tu coś piszą, wydaje sie ok
Hair rules na tej liście http://www.bestfitpetsit.com/compani...test-on-animal są w nietestującej, ale co to jest za lista to nie mam pojęcia (Estee też tu jest)
BeeMine Products mają królika cruelty free na stronie

Więcej nic mi nie wpadło w oko.
A nie lepiej Malgosiu86 znaleźć coś w tym co wiadomo, że nie jest testowane chyba, że takie info wystarczy...

Stary 2010-12-09, 14:56   #4643
Chatul
ma zielone pojęcie

Teteesia, wybacz, że jeszcze wrócę do poprzedniej rozmowy, ale nadal nie jestem przekonana co do tego czy Natura naprawdę testuje Tutaj- http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4606 pisałam, że moim zdaniem Natura jasno odpowiedziała, że nie testuje, bo nie używa substancji, które muszą być (a muszą być testowane tylko te nowe).

Nie chcę robić zamieszania, bo możliwe, że macie rację dziewczyny, ale jakbym mogła prosić o ponowne przeanalizowanie odpowiedzi natury
Szoda byłoby mieć dobrą firmę na czerwonej. Chociaż możliwe, że słusznie tam jest.
Stary 2010-12-09, 15:22   #4644
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chcę robić zamieszania, bo możliwe, że macie rację dziewczyny, ale jakbym mogła prosić o ponowne przeanalizowanie odpowiedzi natury
Szoda byłoby mieć dobrą firmę na czerwonej. Chociaż możliwe, że słusznie tam jest.
I ja proszę!
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-09, 16:27   #4645
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Zależy mi na tych kosmetykach (żeby mieć do wyboru chociaż kilka firm), bo nie ma możliwości dostania odpowiedników tych kosmetyków z polskich firm.

Myślałam, że w USA czy UK kwestia nietestowania jest bardziej popularna i więcej jest takich producentów. A tu nieprzyjemny zawód
Hehe, Małgosiu, przynajmniej z niektórych odpowiedzi wnioskuję, że mają imigranta bez płynnej znajomości angielskiego na stanowisku obsługi klienta Co do takich firm to tak, jest tu sporo producentów nietestujących, ale czasami trzeba się sporo naszukać, żeby ich znaleźć, poza tym z uwagi na ilość małych producentów w Stanach nie ma tak, że od razu wiadomo którzy są którzy - dlatego zawsze kupuję z listą Leaping Bunny (CCIC, w UK to jest ta sama lista, tylko nazywa się BUAV z tego co wiem). Ale za to byłam na tych stronach i zauważyłam co Teteesia - niektóre mają "oficjalnego" króliczka, czy to Pety czy BUAV, tych można używać bez obaw.

Może na razie przetestuj te? (Swoją drogą, ktoś tu musi mieć ładne loczki, co? )

Cytat:
Szukam informacji co do tych kosmetyków, i tak:
Kinky-curly na swojej stronie mają królika cruelty free i piszą że: "Kinky-Curly TM brand is a proud signer of The Compact for Safe Cosmetics. We are committed to developing hair products that not only deliver results but also nourish your hair with natural and organic ingredients."
Curl Junkie http://www.naturallycurly.com/curlta...ucts-list.html tu coś piszą, wydaje sie ok
BeeMine Products mają królika cruelty free na stronie
Co do Kinky-Curly i BeeMine Products to wydają mi się w 100% ok. Curl junkie też pisze na stronie, że są firmą cruelty-free.

Cytat:
Może mailik z dokładnym pytaniem czy używają substancji nowych, które wymagają testowania?

Edit: przeczytałam tego maila od Natury dwa razy i też dla mnie jak byk tam napisali, że nie testują. Napisali: nie używamy substancji nowych, żeby nie urazić klientów, a testy mają sens tylko w odniesieniu do nich. Niech się jeszcze inne dziewczyny wypowiedzą, ale jak dla mnie to oni bardziej wprost już nie mogli odpowiedzieć, że nie mają z testowaniem nic wspólnego. Podkreślony fragment miał nas UPEWNIĆ, że nie testują, a nie napisać w jakich przypadkach to robią.

Pozwolę sobie rozrysować schemat:

Testować na zwierzętach trzeba tylko substancje nowe -> na wszelki wypadek nie używamy żadnych substancji nowych, żeby nie urazić niektórych klientów -> nie testujemy niczego na zwierzętach, najwyżej przed wprowadzeniem do obrotu na ochotnikach -> POMIMO, że nie testujemy niczego na zwierzętach, nie stosujemy oznaczeń 'nie testowane', gdyż często nie mamy na to miejsca na opakowaniu

Czas edycji: 2010-12-09 o 17:08
Stary 2010-12-09, 18:34   #4646
Sorbet
Zadomowienie

Jean Paul Gaultier, Issey Miyake, Lolita Lempicka, Versace, Masaki Matsushima, Benetton, Laura Biagiotti, Burberry - nie mam pojęcia na jakich listach ich szukać, a perfumy cruelty-free to pożądana rzecz. Błagam o pomoc.
Stary 2010-12-09, 18:57   #4647
agatri
Rozeznanie

rozwaliłą mnie odpowiedz Hair lures
Stary 2010-12-09, 19:01   #4648
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Jean Paul Gaultier, Issey Miyake, Lolita Lempicka, Versace, Masaki Matsushima, Benetton, Laura Biagiotti, Burberry - nie mam pojęcia na jakich listach ich szukać, a perfumy cruelty-free to pożądana rzecz. Błagam o pomoc.
Szukałam czegoś dotyczącego Versace (bo ja używam Versace Woman, zakupione dawno temu i chciałam wiedzieć czy mogę dokupić) i chyba się doszukałam, że testują (albo przynajmniej nie ma nigdzie, że nie testują), to samo było z Lempicką. Laura Biagiotti jest na jednej z czerwonych list. O innych nic nie wiem.

Znalazłam taką nową firmę mineralną Spice Cosmetics, którą jest firmą w pełni vegańską i która wysyła do Polski przesyłki za 3$ (czyli ok 10 zł, jak w Polsce cena przesyłki) Podaję linka, a nuż się ktoś zainteresuje http://www.spicemineralcosmetics.com/

Czas edycji: 2010-12-09 o 19:05
Stary 2010-12-09, 19:01   #4649
agatri
Rozeznanie

Cytat:

a prada też nie testuje ?
jakie firmy z DKNY na czele nie testują ale są na czerwonej ze względu na futra?

Edytowane przez agatri
Czas edycji: 2010-12-09 o 19:04
Stary 2010-12-09, 19:06   #4650
Linusiaczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatri Pokaż wiadomość
a prada też nie testuje ?
jakie firmy z DKNY na czele nie testują ale są na czerwonej ze względu na futra?
Prada nie testuje, należy do PUiG.
DKNY i ja nie jestem pewna, ale chyba Dior także wypadł za futra?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości